|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ja bym jednak proponowałbym powrót do rzeczywistości. Dzisiaj i w czwartek okaże się co warte są Wisła i Legia A.D. 2011.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ja jestem najbardziej o Śląsk spokojny, jak Celeban&Kelemen nic nie odwalą to będzie dobrze. Kolega zim zum może ma informacje co z Diazem? Voskamp jeszcze nie zgrany z ekipą. Wisła też powinna sobie poradzić, forma rośnie, natomiast Legia jedna wielka niewiadoma, kebaby takie mocne nie są ale pytanie na ile Warszawiacy są?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Bylby cud gdyby Legia pod wodza Maciusia przejechala Turkow. Pogodzil sie facet z tym ze dostanie niezla odprawe,nikogo juz nie sciaga...takie zycie.
PS: Tak, wtedy Legia byla wielka, dzisiaj pozostali kibice. Obym dozyl jeszcze czasow, w ktorych trener to to trener a nie bezjajeczny manekin, pilkarze to pilkarze a nie grajki, a zarzad to zarzad a nie grupa wzajemnie poklepujaca sie po jajach. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Na rozluźnienie. Siedźcie głęboko na krześle. Nie chcę mieć na sumieniu siniaków od pokładania się na podłodze. Aha - wklejam tutaj, bo w sumie zahacza o temat meczu Śląska.
And we're off... Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Dlatego nie ma co umniejszać sukcesu Legii z Sampdorią ale należy pamiętać,że była to inna piłka, inny świat. Pamiętam jak dziś kiedy Polska została pokonana przez Turków w jakiś eliminacjach. Wygrali u siebie. Chyba za panowania Apostela to było. Mieli niemalże święto narodowe z tego powodu. A u nas było jedno wielkie zdziwienie,jak zawsze zresztą. Gdyby wtedy Legia miała grać z jakimś średniakiem z nad Bosforu to każdy by się zastanawiał kto w kolejnej rundzie czeka na Legię. Teraz każdy trzęsie się co ten klub zrobi z Legią,czy aby jakimś cudem uda się przejść dalej. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Żałosne wypociny dziennikarzyny ... przeczytałem pierwsze 4 akapity i zakończyłem czytanie ...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
W dzisiejszych czasach polityka, reklama i dziennikarstwo (w przytłaczającej większości) są matecznikiem murestwa. Naczelna dewizą i mottem jest „nigdy więcej odpowiedzialności”. Za słowa, gesty, czyny, konsekwencje. W końcu ciemny lud wszystko kupi. A nawet jeśli nie kupi to i tak zapomni w przyszłych wyborach, wydaniu, kampanii, etc. Nie wiem o co powodowało agencją reklamową, ale mam prawo domniemywać ich indolencji etycznej i merytorycznej. Nawiasem mówiąc autor tekstu z Wyborczej robi reklamę „Piastowi” bijąc na alarm. W końcu obecnie podobno nieważne jak, byle by mówili. A swoja droga warto jednak dłużej niż Wyborcza pomyśleć też nad pochodzeniem hasła: "Jedno miasto. Jeden Klub. Jeden Piast". Dobrze jest wiedzieć, że nazistowskie: „ein Volk, ein Reich, ein Führer” – „jeden naród, jedna Rzesza, jeden wódz”, już samo w sobie jest kalką. Kilka wieków wcześniej absolutyzm francuski używał: „un Dieu, une foi, une loi, un roi” – „jeden Bóg, jedna wiara, jedno prawo, jeden król”, bądź też „un roi, un foi, un loi” – "jeden król, jedna wiara, jedno prawo". Niestety i Francuzi nie byli wynalazcami tego hasła. Dla wyjaśnienia należy się znów cofnąć tym razem o kilkanaście stuleci: „Jeden jest Pan, jedna wiara, jeden chrzest” – słowa Pawła Apostoła w liście do Efezjan (Ef 4,5). PS Nawet z prostactwa reklamy i tendencyjności gazet można wyciągnąć coś ciekawego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
![]() P.s Łatwiej grać w eliminacjach z Gooteborgiem, czy Broendy, czy nawet z Sampdorią w dobrym składzie niż z Realem Barceloną, Milanem, Arsenalem, Liverpoolem, Bayernem, Lyonem itd. Tego chyba nie zaprzeczycie ![]()
![]() Coraz bardziej dziwię się ludziom, którzy twierdzą, że kibice nie powinni pchać się w politykę. Niestety to jest polityczna nagonka, na którą musi być reakcja. Nie można dopuszczać do tego, że ktoś oczernia pewne środowiska, tworzy czarny PR, bo to doprowadzi do wykluczenia z życia społecznego. Cały czas nas tłamszą, bo nie reagujemy.
Ostatnio edytowane przez palikot : 26.07.2011 o godz. 16:04.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Rangersi przegrywają z Malmo!!! Oby tak dalej
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to teraz czas na Slask - bedzie mniej nerwow w czwartek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
A Sampodria wtedy była jedną z absolutnie najlepszych drużyn świata, przegrała finał LM, wygrała przeżywająca wielki czas lige włoską (wygrane w LM Milanu) itp itd. Ok, teraz nie pokazują jej w Polsacie sport, więc palikot mysli, że to jakaś totalnie przypadkowa drużyna. Fubtol nie zaczął się w 2002 roku. Serio ![]() Gratulacje wygranej. Niestety awansujecie. Obawiam się, że nawet do LM. ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Spokojno, jeszcze rewanż może się skończyć wielkim płaczem(choć mam nadzieje że tak nie będzie) a LM...sprawa jak dla mnie mało prawdopodobna acz możliwa
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, nie wiem. Z samego rachunku prawdopodobieństwa wychodzi, że kiedyś musi się udać. Rywal w 4 rundzie może być na poziomie Beitaru. Poza tym jak nie teraz to kiedy? Oczywiście może być FC Kopenhaga i wtedy macie raczej out. Ale FCK jest jedna, a pozostałe 4 są do pokonania, zaryzykuję nawet że są porównywalne do Gaziantepu (a w 1-2 przypadkach nawet słabsze), a Wy jesteście od nas lepsi.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja jestem jak nasz Adaś skupiam się na następnym skoku którym jest wygrana w dwumeczu z Litexem , a co dalej...A co do Was - na prawdę ciekawa potyczka -to cale G..cośtam , faktycznie nakupowało ale wiadomo jak to u Turków Wydaje mi się że to wredny przeciwnik a tak znając 'trochę' Skorżę to postara się zagrać coś podobnego jak Maaskant dziś Jak to wyjdzie...trudno powiedzieć.Jak dla mnie faworytami są jednak Turki ale zobaczymy. Ogólnie będę się temu przyglądał z zaciekawieniem Dla mnie wróg jest tylko jeden a on na szczęście o pucharach to może sobie jedynie pomarzyć![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no, my to gładkie 0-2, oby nie 0-3, 0-4. Bez złudzeń. Może jakiś cud Ljuboji, ale naprawdę wątpię.
Istnieje jakaś w miarę sensowna lista Waszych rywali w ostatniej rundzie? Chodzi o rozstawionych, przy odpadnięciu Rangersów. Kopenhaga BATE Partizan/Genk ? ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ci legioniści zawsze tak robią...
podpuszczają, żeby człowiek popadł w samozachwyt a jak zaliczy wtopę to się nabijają nie ma wuja gramy źle, z taką grą nie awansujemy ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Czy mecz Legii będzie transmitowany? Wiadomo już coś? bo nie trafiłam nigdzie na info o tym
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
będzie, ale tylko na Polsacie Sport
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jeśli Rangersi odpadną to wchodzi Rosenborg jak wygra z Pznem ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jak mi się marzy LM dla Wisly i LE dla Śląska Legii ... hmmmmm. Moglibyśmy nabić punktów do rankingu krajowego, że hohoho
![]()
LE-VA-DIA TALLIN !!! Wystarczą te 2 słowa by Wiślaka wyprowadzić z równowagi ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli:
Kopenhaga (10% szans) BATE (40%) Partizan (40%) Dinamo (40%) Maccabi (60%) Z przerażeniem stwierdzam, że naprawdę możecie dać radę. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Co Cię tak przeraziło?
Mają jeszcze 3 spotkania do upragnionego celu. Z taką grą może być różnie. My zapewne od czwartku będziemy mogli się skupić na kibicowaniu robolom dłubiącym przy nowych ławkach rezerwowych. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niechciałbym tylko aby Wisla trafiła na Kopenhage - reszta druzyn jest do pokonania, nawet Rangersi ktorzy od dawna w europucharach nie spisuja sie dobrze.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
W 2008 grali w finale Pucharu UEFA.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czasem 3 lata moga stanowic 25% zycia. A to duzo.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Z tymi transmisjami TV to jakieś żarty, jeszcze dwa dni temu polszit miał transmitować wszystko, względnie polszit sport, a teraz na 90% transmisji z meczu Legii nie będzie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Kopenhaga też się trochę rozsprzedała po poprzednim sezonie, stracili kilku kluczowych zawodników jak mózg drużyny Kvist czy podstawowa trójka obrońców Pospech, Antonsson, Wendt, karierę skończył Gronkjaer. Dopiero czas pokaże, czy kupieni za nich zawodnicy dorównają im poziomem.
A pamiętajmy, że może w fazie grupowej LM zagrali rewelacyjnie, to eliminacje przeszli naprawdę fartownie, z rywalami bardzo średnimi - BATE przeszli po remisie 0:0 na wyjeździe i zwycięstwie 3:2 u siebie, natomiast Rosenborg pokonali dzięki golowi na wyjeździe, strzelonemu wówczas przez Gronkjaera na 2:1 w końcówce meczu. U siebie wygrali 1:0 i osiągneli awans. Tak że nie jest tak, iż FC Kopenhaga jechała równo wszystkich i była o dwie klasy lepsza, czy nieosiągalna innych drużyn w eliminacjach. I jestem pewien, że Wisła również i z nimi ma w miarę równe szanse, o ile tylko przejdą Litex. Bardziej obawiałbym się Dinamo Zagrzeb, które ma w tym roku rewelacyjnie grającą pakę. Rangersi natomiast, jak cała Szkocka piłka, są coraz słabsi, Celtic to samo. W ogóle dla Szkotów ten sezon może się skończyć masakrą (w przyszłorocznym rankingu są nawet za...ligą węgierską), o ile Celtic i Rangers nie dostaną dobrych losowań w el. LE. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|