The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2011, 14:53
cfa napisał(a):Wyświetl post
Elsner chyba był u nas na testach
Faktycznie, chyba był, też tak gdzieś słyszałem... Czytaj czasem ostatnie 10 postów w temacie, w którym sie wypowiadasz Choć tu wystarczyłoby ostatnie 5.

cfa napisał(a):Wyświetl post
Sobota i Socha na pewno by trochę też wpłyneli na przeciwników obcokrajowców w Wiśle.
Sobota może i nie byłby zły jako zmiennik, Sochy totalnie nie widzę, no ale jeśli ma spełniać taką rolę, to czemu nie Wasiluk albo Szyndrowski?
---
Fiti napisał(a):Wyświetl post
filemon czytaj dokładniej...

Tniesz czyjąś wypowiedz żeby sie ponabijać ? Faktycznie Ci się udało!
Eh, 06.2011. Skorżę wyciąłem przypadkiem jak dzieliłem cytaty. Przepraszam, jeśli ci to aż tak uwłacza, fiti. Przyznam, że czytając tego nie zauważyłem. Jednakże nic to nie zmienia i dalej uważam, że napisał coś, o czym już była mowa. Tak czy siak powtórzył jedną oczywistość i dodał jedną bzdurę.
Ostatnio edytowane przez filemon : 23.07.2011 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.07.2011, 15:29
filemon czytaj dokładniej...
Cytat:
Elsner chyba był u nas na testach za czasów Macieja Skorży.
Tniesz czyjąś wypowiedz żeby sie ponabijać ? Faktycznie Ci się udało!
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.07.2011, 15:44
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 23.07.2011, 16:25
Myślę że to tylko gadanie. Takie Ado, Ajax, AZ, Feye dłuugo nie będą w naszym zasięgu.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.07.2011, 16:32
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Myślę że to tylko gadanie. Takie Ado, Ajax, AZ, Feye dłuugo nie będą w naszym zasięgu.
ADO poza naszym zasięgiem? AZ? Feyenoord? Jedynie PSV i Ajax, reszta do pokonania.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.07.2011, 17:42
filemon napisał(a):Wyświetl post
Sobota może i nie byłby zły jako zmiennik, Sochy totalnie nie widzę, no ale jeśli ma spełniać taką rolę, to czemu nie Wasiluk albo Szyndrowski?
Mozna wiedzieć czemu totalnie nie widzisz? Ja obserwuję tego piłkarza już od jakiegoś czasu, a jego ostatnim meczem utwierdziłem się w przekonaniu że piłkarz ten byłby wzmocnieniem obrony Wisły. Jeszcze młody, robiący regularne postępy, mający poukładane w głowie piłkarz przydałby się w Wiśle. Z cech piłkarskich - w obronie conajmniej dobry, zadziorny, mający wiele walorów ofensywnych. Porównanie do Wasiluka czy Szyndrowskiego conajmniej nie na miejscu
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 23.07.2011, 22:23
cinekw napisał(a):Wyświetl post
ADO poza naszym zasięgiem? AZ? Feyenoord? Jedynie PSV i Ajax, reszta do pokonania.
OK - ADO słabsze. Z Feyenordem by był powiedzmy zacięty bój, ale jakbyśmy kiedyś trafili na nich w pucharach to nie patrzyłbym optymistycznie. AZ też nie łatwy rywal... Ajax i PSV - tu się zgadzamy.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.07.2011, 23:19
Feyenoord jest obecnie w takim kryzysie, że pojechalibyśmy ich bez problemu, już rzeczone Den Haag sprawiałoby więcej problemów. Poza zasięgiem jest tylko Ajax i PSV. Reszta jak najbardziej do pojechania czy też powalczenia.

Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 23.07.2011, 23:53
Hoho. Wiem że Feyenoord w kryzysie, ale czy przypadkiem takich tuzów jak Karabach, czy Levadia nie mieliśmy pojechać bez problemu.

Trzeba pamiętać, ze z problemami czy bez, mają tam kapitalną szkółkę piłkarską i ciągle mogą sobie brać z niej nowych piłkarzy którzy są w pełni ukształtowani piłkarsko. Nie tak jak u nas, gdzie raz na 10 lat trafi się P. Małecki or smth like that. Ich młodziki są lepiej taktycznie ułożeni niż wielu naszych seniorów.

Osobiście widziałbym Wisłę na miejscach 4-5 z aspiracjami do holenderskiego pudła, ale to takie gdybanie dla sztuki raczej.
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.07.2011, 07:34
riv napisał(a):Wyświetl post
Feyenoord jest obecnie w takim kryzysie, że pojechalibyśmy ich bez problemu, już rzeczone Den Haag sprawiałoby więcej problemów. Poza zasięgiem jest tylko Ajax i PSV. Reszta jak najbardziej do pojechania czy też powalczenia.
O Twente zapomnieliście. Również poza zasięgiem. Czyli można by było powalczyć w Eredevisie o 4 msc
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 24.07.2011, 10:08
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Porównanie do Wasiluka czy Szyndrowskiego conajmniej nie na miejscu
Przeczytaj jeszcze raz to się dowiesz. Wyraźnie napisałem, że jeśli ma spełniać rolę Polaka to równie dobrze można wziąć w/w graczy.

wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Hoho. Wiem że Feyenoord w kryzysie, ale czy przypadkiem takich tuzów jak Karabach, czy Levadia nie mieliśmy pojechać bez problemu.

Trzeba pamiętać, ze z problemami czy bez, mają tam kapitalną szkółkę piłkarską i ciągle mogą sobie brać z niej nowych piłkarzy którzy są w pełni ukształtowani piłkarsko. Nie tak jak u nas, gdzie raz na 10 lat trafi się P. Małecki or smth like that. Ich młodziki są lepiej taktycznie ułożeni niż wielu naszych seniorów.

Osobiście widziałbym Wisłę na miejscach 4-5 z aspiracjami do holenderskiego pudła, ale to takie gdybanie dla sztuki raczej.
Karabach i Levadia miały miejsce innym składem, z innym trenerem, dyrektorem, prezesem, a nawet stadionem! Niemal nic nie łączy tych wydarzeń, oprócz kilku pojedynczych piłkarzy. Głęboko wierzę i mam przekonanie, że to stanowi kolosalną różnicę i będzie stanowić o braku takowych wpadek w bliskiej przyszłości.

Uważam, że gdybyśmy mieli być w Holandii, to też byśmy takową szkółkę posiadali - stwierdzenie czysto fantastyczne, ale jak już mówimy o "występach Wisły w Eredivisie"..

4-5 to nie czołówka? Wyprzedzilibyśmy 3/4 ligi. Wyobraź sobie kolejność Ajax, Twente, PSV, AZ/Wisła
Btw. Feyenoord zajął u nich bodajże 10te miejsce na 18 drużyn.
Ostatnio edytowane przez filemon : 24.07.2011 o godz. 10:26.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.07.2011, 14:01
Stan jak po raz kolejny widać jest dobrym dyplomatą.
Wie jak posłodzić swojemu chlebodawcy i kibicom, tudzież zareklamować Wisłę kolejnym grajkom głównie z Holandii/ligi holenderskiej. No i bardzo dobrze.
My może lepiej póki co rozwalmy ten Litex i potem jeszcze kogoś w 4 rundzie cl.
Wtedy ciut łatwiej mi będzie uwierzyć w hipotetyczne czołowe miejsce Wisły w lidze holenderskiej.
Takie rzeczy można sobie mówić bo możliwość zweryfikowania w realu praktycznie żadna. Co nie znaczy, że nie jest fajnie coś takiego poczytać.
Ostatnio edytowane przez arti : 24.07.2011 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.07.2011, 16:42
filemon napisał(a):Wyświetl post
Przeczytaj jeszcze raz to się dowiesz. Wyraźnie napisałem, że jeśli ma spełniać rolę Polaka to równie dobrze można wziąć w/w graczy.
OK, tylko co oznacza spełnianie roli Polaka? Nie wydaje mi się żeby rola Sochy mogła się ograniczyć tylko do roli maskotki drużyny urozmaicającej drużynę o Polaka. A wracając do źródła :

cfa napisał(a):
A Sobota i Socha na pewno by trochę też wpłyneli na przeciwników obcokrajowców w Wiśle
to nic tu ma że Ci piłkarze mieliby przyjść tylko za narodowość. Ja to odczytuję że będzie to dodatkowa zaleta tych piłkarzy, a nie jedyna zaleta. Gdyby cfa pisał o przyjściu tak o Szyndrowskiego to ewentualnie mógłbym się zgodzić Socha to zupełnie inna półka.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.07.2011, 17:25
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...umowe_z_wisla/

no to chyba profesjonalny kontrakt, oby tylko nie skończył jak Kowalski, nie ma sensu trzymać na siłę wychowanków i płacić im po 25 tyś zł miesięcznie tylko dlatego bo.. są wychowankami. Musza coś prezentować na boisku. I najwazniejsze żeby mu sie nie pomieszalo od nadmiaru kasy..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.07.2011, 20:13
skąd teza o 25 tysiącach?
Nie twórzcie mitów
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.07.2011, 20:23
CH. napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...umowe_z_wisla/

no to chyba profesjonalny kontrakt, oby tylko nie skończył jak Kowalski, nie ma sensu trzymać na siłę wychowanków i płacić im po 25 tyś zł miesięcznie tylko dlatego bo.. są wychowankami. Musza coś prezentować na boisku. I najwazniejsze żeby mu sie nie pomieszalo od nadmiaru kasy..
kolejny ....a wróżbita, który wyczytuje w gwiazdach wysokość kontraktu...
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.07.2011, 21:05
A nie chodzi o kontrakt Kowalskiego? Że dostaje 25 k?
.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.07.2011, 21:37
to samo.... kto, kiedykolwiek, gdziekolwiek ujawnil wysokośc zarobków Kowalskiego?
Przestańcie tworzyć mity
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 25.07.2011, 13:35
Mówcie co chcecie, ja myślę, że to dobry ruch Wisły. Fakt, możecie powiedzieć, że chłopak ma już 22 lata, a w ogóle nie gra w pierwszym składzie, więc po co nam on, ale skoro dostał szansę debiutu w pierwszej drużynie, to znaczy, że się wyróżnia na tle rówieśników I przestańcie pie*rzyć o jego zarobkach, bo nie sądze, żebyśmy wydawali jakieś bajońskie sumy na pensje tego chłopaka.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.07.2011, 14:09
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Mówcie co chcecie, ja myślę, że to dobry ruch Wisły. Fakt, możecie powiedzieć, że chłopak ma już 22 lata, a w ogóle nie gra w pierwszym składzie, więc po co nam on, ale skoro dostał szansę debiutu w pierwszej drużynie, to znaczy, że się wyróżnia na tle rówieśników I przestańcie pie*rzyć o jego zarobkach, bo nie sądze, żebyśmy wydawali jakieś bajońskie sumy na pensje tego chłopaka.
Niech pogra w lidze trochę spotkań. Z Widzewem można go wypróbować i kilku innych (np. Jovanicia, Chrapka, Jovanovicia, Jirsaka czy Bitona) tak, aby pozostali odpoczęli trochę przed rewanżem z Liteksem. Ważne, aby Ci co nie grają byli również w rytmie meczowym.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.07.2011, 14:31
FraMat napisał(a):Wyświetl post
to samo.... kto, kiedykolwiek, gdziekolwiek ujawnil wysokośc zarobków Kowalskiego?
Przestańcie tworzyć mity
a najlepsze jest to ze jeden z uzytkownikow (nie wiem czy nie serek albo tofik) pisali ze w zwiazku z ich pracą mają możliwosc wglądu w kontrakt i kwoty oscylujące w okolicach 25 tysięcy są wyssane z palca.

zreszta, kto zna Mateusza to wie jak jest

tylko nie rozumiem dlaczego ktoś co 2 dni wyskakuje i probuje wmówic ludziom ze chłop zarabia kwote z dupy, nie majac na do zadnych dowodów ?
wtf ?hejterzy?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 25.07.2011, 14:35
Boże...ludzie co Wy tu wypisujecie to normalnie sie dupsko marszczy.
Wisła 4 w Eredivisie?
Na jakiej podstawie?Ze Stan tak powiedział? Nie doszło do Was jeszcze że Valckx to świetny orator?Być może już szyje podwaliny pod nastepne okienko.Dla mnie to proste.To ze do tego doda odrobine kurtuazji,to też tylko dobrze o Nim świadczy.
...
Wisła w czołówce Eredivisie
Przypomnę tylko że ciężko w ubiegłym sezonie grało się nam z Górnikiem Zabrze,Śląskiem Wrocław,Arką Gdynia czy Polonią Bytom.Zejdźcie na ziemie co poniektórzy...
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 25.07.2011, 14:39
Może po prosty Kowalski z kontraktem 25 tysięcy miesięcznie jest złym zawodnikiem, ale już za 5 tysięcy wszystko gra Pewne jest to, że póki co się nie sprawdził, a mimo wszystko dalej siedzi w Wiśle...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.07.2011, 14:46
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Wisła 4 w Eredivisie?
Na jakiej podstawie?Ze Stan tak powiedział? Nie doszło do Was jeszcze że Valckx to świetny orator?Być może już szyje podwaliny pod nastepne okienko.Dla mnie to proste.To ze do tego doda odrobine kurtuazji,to też tylko dobrze o Nim świadczy.
...
Przypomnę tylko że ciężko w ubiegłym sezonie grało się nam z Górnikiem Zabrze,Śląskiem Wrocław,Arką Gdynia czy Polonią Bytom.Zejdźcie na ziemie co poniektórzy...
Tak, a które ekipy poza PSV, Ajaxem, Twente i może AZ Alkmaar byłyby poza naszym zasięgiem? Uważasz że w dwumeczu Wisła-Groningen nie bylibyśmy faworytem?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.07.2011, 15:01
Wisła 4 w Eredivisie?
...
Akurat więcej niż połowa zespołów z Eredivisie to są klarnety więc nie wiem co cię tak cieszy.Oczywiście Ajax, PsV, Twente to zespoły po za naszym zasięgiem, AZ już nie takie mocne.Już nawet taki Den Haag kończy ligę na 7 miejscu.
To że widzisz taki Feyenoord na 10 pozycji, niżej Hereenven i NEC i kręcisz głową to tylko świadczy że nie jesteś na bieżąco

Cytat:
z tego co mi wiadomo to chyba tylko Porto wszystkich w lidze katowało, zobacz z kim męczyły się drużyny od Ajaxu do Barcelony
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 25.07.2011 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.07.2011, 15:26
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Uważasz że w dwumeczu Wisła-Groningen nie bylibyśmy faworytem?
A uważasz że bylibyśmy?Skąd to wiesz i jak to obliczyłeś?
Na prawdę mnie to zastanawia bo domyślam się że gry Groningen to na oczy nie widziałeś a i nasz zespół w kwestii międzynarodowych potyczek jest totalnym prawiczkiem.Skonto nie liczę bo to był jednak jeden wielki ogórek.
Mamy graczy z doświadczeniem - lepszym, gorszym bliższym , odległym ale jako zespół to ta drużyna dopiero zagra te mecze, po których będzie ich można ocenić na arenie europejskiej.

Dziś to jedynie możemy ocenić jak ten zespół prezentował się w lokalnych potyczkach
I wolał bym by Staszek czy Roberto gadki porównawcze zostawili do czasu aż zespół na boisku udowodni że faktycznie potrafi grać
Np niech zrobią to jutro bo Wisła jako ten zespół, ma przed sobą pierwszy cholernie ważny międzynarodowy sprawdzian, z przeciwnikiem który na pewno nie jest żadnym wirtuozem a i na pewno nie jest leszczem w stylu Skonto, czyli idealny rywal do tego by po tym dwumeczu gdzieś się już powoli zacząć określać w Europie, a już o wiele łatwiejsze to będzie po kolejnym dwumeczu, gdzie wiemy że on będzie, niezależnie czy Litex ogramy czy nie.

Dziś w ogóle nie podejmował bym się porównywać chyba że w kategoriach zabawy.
Jutro około 21 będziemy już deko mądrzejsi ale tylko deko chyba że ten dwumecz się już wtedy rozstrzygnie.
Do tego czasu proponuje zachować wstrzemięźliwość z jakimiś ocenami i porównaniami

Szczególnie że jak mnie pamięć nie myli to już ósmy rok corocznych klęsk ,gdzie przez te 7 lat to ograliśmy tylko jednego porównywalnego na papierze rywala(Beitar) - z innymi czy podobnymi czy mocniejszymi czy słabszymi, dostawaliśmy non stop

A jak czytam że to było fatum a w tym roku musi być inaczej(bo tak) to zajady mi pękająKtoś tu się naoglądał za dużo filmów albo naczytał książek z pogranicza mistycyzmu, bądź w kasynie za często bywał.
To nie jest tak że jak 7 razy wyszło czarne to za 8 wyjdzie czerwone.
Nie odpadaliśmy rok w rok bo prześladował nas pech, tylko dlatego że byliśmy słabsi niż rywal - jeśli w tym roku będziemy słabsi to też odpadniemy

A czy będziemy słabsi?Jedno jest pewne - zespół nie pokazał jak dotąd by grał lepiej niż te poprzednie - mam nadzieje że jutro nastąpi lekki przełom ale to tylko nadzieja/wiara kibica.
Jak będzie - zobaczymy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 25.07.2011, 15:50
Tak oto wygląda netowe starcie optymisty z pesymistą.
Jasne jesteśmy najgorsi na świecie, albo najlepsi ... na świecie.

A jaka prawda, otóż potęgą piłkarską nie jesteśmy ale te tezy że gdzieś w Portugalii czy Holandii bylibyśmy wyłącznie chłopcami do bicia to absolutne dyletanckie bzdury. Taki nasz swojski defetyzm i rodzime narzekactwo.
Przypomnę że i na tym forum byli tacy co niemal wykluczali mistrzostwo Polski dla Wisły, a całkiem niedawno twierdzili że gramy na poziomie ...Skonto Ryga. Te dwie ostatnie tezy pozostawię bez komentarza. Generalnie tak mnie zastanawia co daje takie wieczne narzekanie naszym malkontentom i myślę że to jest ich metoda na dowartościowanie się ...kosztem Naszej Wisły. Bo ten co narzeka to taki fachura ( znaczy tak naprawdę taki niby facho(f)iec ) a Wisła taka beznadziejna, a oni tacy mądrzy a ta Wisła taka beznadziejna i tak na okrągło ....
Problem w tym że Wisła jest aktualnym mistrzem Polski , gładko wyeliminowała Skonto i nie jest bez szans w pojedynkach z Litexem... Ostatnio coś ciężkie się zrobiło życie kibiców/malkontentów którzy piszą na temat Wisły, mają coraz gorzej i to jest ... dobra informacja a może nawet trwała tendencja.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 25.07.2011, 15:59
Piszesz posty dla samego faktu ich napisania?Raczej tak.Merytorycznie nie wniosłeś bowiem absolutnie nic.
Jak dla mnie,każdy klub z ligi holenderskiej byłby faworytem w meczu z Wisłą.
Wybacz,ale w innym temacie tutaj na forum jest grupa płaczących, jakiego to mieliśmy potwornego pecha,losując Mistrza Bułgarii .
A ty przywołujesz tu Groeningen...

Jeśli holenderska liga jest tak potwornie słaba to ilu wirtuozów piłki kopanej z kraju nad Wisłą gra w tamtejszej lidze?
Słownie: jeden...dziękuje za uwagę
1. Przywołał Groningen, bo zajęło 5 miejsce w Eredivisie, tracac 2 pkty do czwartego AZ Alkmaar.
Tak więc jeśli uważasz, że moglibyśmy wygrać z Groningen, tak i moglibyśmy wygrać z wszystkimi zespołami położonymi niżej.

2.
http://www.transfermarkt.de/de/vvv-v...rein_1426.html VVV Venlo
http://www.transfermarkt.de/de/rkc-w...erein_235.html RKC Waalwijk
http://www.transfermarkt.de/de/excel...erein_798.html Excelsior Rotterdam
http://www.transfermarkt.de/de/de-gr...erein_642.html De Graafschap Doetinchem
http://www.transfermarkt.de/de/sc-he...rein_1304.html SC Heracles Almelo
uważasz że oni byliby faworytem w starciu z nami? |pytanie retoryczne, zaznaczam, każdy zna odpowiedź|
Dodam tylko, że wg zakazanej strony nasza kadra zajęłaby 9te miejsce. Nie zdziwię się jeśli spróbujesz obalić ten fakt brakiem dokładności TM, w końcu lepszej wymówki nie znajdziesz

3. Słownie dwóch jak coś a trzeci właśnie spadł z ligi. Z drugiej strony mogę powiedzieć, że Holendrów w naszej TME występuje dwóch, czyli są za słabi Za to naszych występuje kilkunastu w niemieckiej, a tylko trzech w lidze Wysp Owczych. Czyżby liga WO była lepsza od niemieckiej?

4. Nic nie poradzisz na płaczków w innych tematach, są i już, obojętnie czy mają rację, czy nie.
Ostatnio edytowane przez filemon : 25.07.2011 o godz. 16:11.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.07.2011, 16:01

Jako odniesienie do pustych dywagacji panów Tommy'ego i kwolfa zadam pytanie.
Jeśli holenderska liga jest tak potwornie słaba to ilu wirtuozów piłki kopanej z kraju nad Wisłą gra w tamtejszej lidze?
Słownie: jeden...dziękuje za uwagę

A ile gra w lidze syryjskiej?

Słownie: zero. To dopiero mocna liga musi być!

Niemiecka wyrasta za to na jedną z najgorszych na świecie. Szkoda że ranking UEFA ma troche inne spojrzenie na tę sprawę.

Jak to się mawia: "Jak fakty się nie zgadzają do mojej teorii to... tym gorzej dla faktów".

1q2 napisał(a):Wyświetl post
A uważasz że bylibyśmy?Skąd to wiesz i jak to obliczyłeś?
Ja nic nie stwierdzałem, pytałem jedynie palladyna - specjaliste od eredivse jakie ma spojrzenie na to. W końcu człowiek uczy się cały życie.

PS. Podoba mi się wybiórczość:

Maaskant mówi: "Nie mamy zespołu na LM" - Brawo, szczere spojrzenie na sprawe, gość, który zna się lepiej więc ma racje
Valckx mówi: "Wisła byłaby w czołówce Eredivise" - Tiaa, ładne mydlenie oczu i robienie grunty pod zimowe transfery.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 25.07.2011 o godz. 16:04.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 25.07.2011, 17:21
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
(...)

PS. Podoba mi się wybiórczość:

Maaskant mówi: "Nie mamy zespołu na LM" - Brawo, szczere spojrzenie na sprawe, gość, który zna się lepiej więc ma racje
Valckx mówi: "Wisła byłaby w czołówce Eredivise" - Tiaa, ładne mydlenie oczu i robienie grunty pod zimowe transfery.
Dlaczego? 'Nie mamy zespołu na ligę mistrzów, natomiast jeśli byśmy grali w Eredivise to byli byśmy w czołówce tej ligi'. Mnie to logicznie pasuje. Mamy ładny stadion, kadrę, ambicje, kibiców i historie, nie ma się czego wstydzić, można tak uważać.

To nie wybiórczość czy mydlenie oczu tylko fajna polityka i PR.

IMHO w tym przypadku głupota mówiącego: "To bzdura, jesteśmy za słabi" równa jest głupocie kogoś kto twierdzi inaczej. Jako kibic masz do wyboru: albo jesteś naiwny ze wierzysz w taka myśl albo jesteś ignorantem i pewnych faktów nie widzisz. Wedle uznania, co kto woli i co komu na rękę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów