The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2011, 09:19
Ostatnio (chyba dla Przeglądu Sportowego) Maaskant się wypowiadał że Boguski zdecydował się zostać choć wie że na pewno bo takiej długiej przerwie nie będzie miał łatwo. Chyba mógłby iść na to wypożyczenie, chociaż może jak Wisła będzie grała w Europejskich Pucharach to może będzie dostawał szanse w lidze.

Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.07.2011, 09:57
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Brak Małeckiego to duże wzmocnienie, w końcu zagramy zespołowo!.Oprócz tego bankowo Jovanovic za tego kalekę Jaliensa, albo Bunoza. albo nie - Jovanovic za Lameya a Bunoza za Jaliensa.Paljic won - za niego Diaz, Melikson na bok, Sobol ława , za nich Jirsak i Garguła, albo nie - Garguła i Nunez...lepiej i jeszcze atak - raczej Genkov ale może być Biton a w sumie Biton to faktycznie na boku kosztem Ilieva, a w sumie Ileva można do ataku, zamiast Garguły w pomocy.

Tak to widzę!
Dobre podsumowanie tej gorączki która roznosi tutaj niektórych
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.07.2011, 10:08
W kadrze brak Bunozy , Boguskiego , Kowalskiego + Małeckiego

Kurto pewnie wzieli bo Pareiko nie jest pewny na 100%

ciekaw jestem kto wyleciałby z kadry gdyby Małecki nie byłby kontuzjowany

ja to widzę tak że zagra Garguła za Małeckiego i będzie się wymieniał pozycjami z Maorem na skrzydle ,chyba że Kirm jest gotowy wejśc od początku
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.07.2011, 10:22
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kurto pewnie wzieli bo Pareiko nie jest pewny na 100%
ciekaw jestem kto wyleciałby z kadry gdyby Małecki nie byłby kontuzjowany
Zapewne wyleciałby pewnie Kurto, mimo że Pareiko nie jest pewny. A tak, to w linii pomocy ciężko kogoś wskazać do "odstrzału" w razie obecności Małego. TAKĄ kadrę mamy
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.07.2011, 10:23
Dajcie spokój z tym Gargułą. Zagramy w pucharze polski z Tychami, to może sobie pograć.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.07.2011, 10:29
Może Mały gra egoistycznie ,ale to jego akcje podrywają drużynę do ataku i często stwarzają zagrożenie pod bramką przeciwnika.
Często denerwuje mnie bezmyślne wpadanie z piłką na dwóch przeciwników i w efekcie strata ,ale też są i efekty bramkowe.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.07.2011, 10:40
Ja myślę, że to byłby bardzo dobry sprawdzian właśnie dla Garguły. W końcu jak nie teraz, to kiedy? Kirm na pewno nie będzie w stanie grać całego meczu, a na podmęczonego rywala może to być nasz as w rękawie. Musi być dobrze, tylko ten Jaliens mnie martwi - oby nie popełnił żadnego poważniejszego błędu. A Lamey niech udowodni w tych meczach, że jest dobry, że zależy mu na dobrej grze.

JJJBG!!!
Odpowiedz cytując
kulek
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 25.07.2011, 10:46
jedno jest pewne Maaskant wymieni tylko za Małeckiego kogoś i nic więcej nie zmieni, jakby ktoś nie zauważył Maaskant ma swoją żelazną jedenastkę i nie lubi zbytnio nic w niej zmieniać, jeśli jest konieczność to wtedy dokonuje zmiany, ale wszystkie decyzje należy pozostawić naszemu trenerowi, On z nimi przebywa wie na co każdego stać i nie ma co się bawić w zbędne dywagacje kto za kogo itd, takie jest moje zdanie na ten temat
Jedyne o co proszę to zmiany okolo 65 minuty, bo jak widziałem ze Skonto od 70 minuty zawodnicy oddychali rękawami
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.07.2011, 10:51
Garguła w sparingach wyglądał ciekawie, niemniej jednak to nie ten klub i nie mecze o taką stawkę żeby dawać indywidualne szanse. Kirm może więcej dać drużynie na dzień dzisiejszy według mnie, aczkolwiek to trener zdecyduje.

Mimo wszystko szkoda Małeckiego, jak za nim przepadam, tak jego gra jak ktoś wyżej napisał niesie za sobą pewne plusy i minusy.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.07.2011, 10:54
kristos napisał(a):Wyświetl post
Może Mały gra egoistycznie ,ale to jego akcje podrywają drużynę do ataku i często stwarzają zagrożenie pod bramką przeciwnika.
Często denerwuje mnie bezmyślne wpadanie z piłką na dwóch przeciwników i w efekcie strata ,ale też są i efekty bramkowe.
Tych strat ma za dużo. Z kelnerami jeszcze nie było większych konsekwencji, ale grając przeciwko dobrej drużynie możemy łatwo stracić bramkę przez niego.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.07.2011, 10:58
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Tych strat ma za dużo. Z kelnerami jeszcze nie było większych konsekwencji, ale grając przeciwko dobrej drużynie możemy łatwo stracić bramkę przez niego.
To nie straty Małeckiego powodują zagrożenie pod naszą bramką ,ale z przykrością muszę napisać ,że przeważnie Sobolewskiego przy wyprowadzaniu piłki z naszej połowy....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Stary 25.07.2011, 11:08
Środka pola Maaskant nie zmieni na pewno, zagra Wilk i Sobolewski, jednak mam nadzieję, że jeśli będzie dobry wynik yo Nunez dostanie szansę od 65 minuty, bo wydaje mi się, że ten zawodnik będzie strzałem w dziesiątkę - być może się mylę. Obrona bez zmian, oprócz Paljic'ia - pewnie będzie Diaz. Środka obrony nie można nagle zmieniać, jeszcze w tak ważnym meczu - mimo, że Jaliens jest cholernie niepewny, ale podejrzewam, że gdyby jego wymienić to w tej chwili byłoby to samo, może nawet gorzej, bo reszta nie jest zgrana z Chavez'em i mogłoby to przynieść przypadkowe bramki.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 25.07.2011, 11:09
hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że to byłby bardzo dobry sprawdzian właśnie dla Garguły. W końcu jak nie teraz, to kiedy?
No właśnie nie teraz. Niech sobie hasa w meczach TME albo PP. Nie uważasz że wysoce lekkomyślne i nierozważne jest wystawienie go w podstawowym składzie najważniejszego meczu roku? Chyba, że kontaktujesz się regularnie z Maaskantem, wtedy chapeau bas i mów nam więcej
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Stary 25.07.2011, 11:18
filemon napisał(a):Wyświetl post
No właśnie nie teraz. Niech sobie hasa w meczach TME albo PP. Nie uważasz że wysoce lekkomyślne i nierozważne jest wystawienie go w podstawowym składzie najważniejszego meczu roku? Chyba, że kontaktujesz się regularnie z Maaskantem, wtedy chapeau bas i mów nam więcej
Jemu potrzeba meczu o stawkę, nie jakieś duperele typu PP czy TME. Przecież to jest zawodnik, który jeszcze niedawno nakręcał grę nie tylko Bełchatowa, ale też reprezentacji, do tego nie ma 34 czy 35 lat, po powrocie po kontuzji - nie wiem czy pamiętasz - wszyscy go chwalili, bo gość gryzł trawę, był po prostu wszędzie, głodny gry. I teraz na pewno marzy o tym, żeby wywalczyć miejsce w składzie - jak nie z przodu, to obok Sobola/Wilka. I jestem pewien, że jeśli otrzyma szansę gry w meczu o ogromną stawkę, to w pełni ją wykorzysta, ale to już
decyzja naszego coach'a
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.07.2011, 11:18
Cytat:
Witamy,

Mecz: Litex - Wisła Kraków będziemy transmitować od godz. 19.00 (studio przed meczem) na kanałach: Polsat Sport, Polsat Futbol, a od godz. 19.30 również na kanałach: Polsat, Polsat HD.

Pozdrawiamy
Dział kontaktów z widzami
Taką odpowiedź otrzymałem od Polsatu jakieś 30minut temu.
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Stary 25.07.2011, 11:20
no i super!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 25.07.2011, 11:27
Jemu potrzeba meczu o stawkę, nie jakieś duperele typu PP czy TME. Przecież to jest zawodnik, który jeszcze niedawno nakręcał grę nie tylko Bełchatowa, ale też reprezentacji, do tego nie ma 34 czy 35 lat, po powrocie po kontuzji - nie wiem czy pamiętasz - wszyscy go chwalili, bo gość gryzł trawę, był po prostu wszędzie, głodny gry. I teraz na pewno marzy o tym, żeby wywalczyć miejsce w składzie - jak nie z przodu, to obok Sobola/Wilka. I jestem pewien, że jeśli otrzyma szansę gry w meczu o ogromną stawkę, to w pełni ją wykorzysta, ale to już
decyzja naszego coach'a
W meczu z Podbeskidziem pokazał się w meczu o stawkę, z niżej notowanym rywalem, gryzł trawę aż dłonie same składały się do oklasków
NIE dla Garguły w meczu z Liteksem.

PS: Specjalnie dla Ciebie przemyślałem jego temat jeszcze raz... Stwierdziłem, że chyba na głowę upadłeś, żeby go wpuszczać za gotowego (Tak, gotowego. Miał kontuzję, już jej nie ma. Najwyżej można go zmienić koło 60 minuty, co dla nas nie stanowi problemu, jeśli ma wnieść wysoką jakość do gry przez godzinę) Kirma, który był naszym najlepszym strzelcem w poprzednim sezonie. Wybacz, to nie jest mecz na testowanie przydatności Garguły czy kogokolwiek innego.
Ostatnio edytowane przez filemon : 25.07.2011 o godz. 11:29.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.07.2011, 11:34
Przecież to jest zawodnik, który jeszcze niedawno nakręcał grę nie tylko Bełchatowa, ale też reprezentacji
zdefiniuj 'niedawno'
i przypomnij też w ilu to meczach i z jakim rywalem nakręcał reprezentację

przykro to mówić, ale Garguła po świetnym ale w sumie tylko epizodzie miał już tylko okresy kiedy był kontuzjowany lub dochodził do formy po kontuzji, a w Wiśle ostatnio już tylko szuka formy :/
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Stary 25.07.2011, 11:41
Z opcją Kirm'a jak wcześniej pisałem jestem jak najbardziej. Tylko pytanie czy nic mu już nie dolega, nie chciałbym też żeby za wcześnie wrócił, bo on nam się przyda później (patrząc na to co teraz prezentuje Mały)- jak złapie znowu kontuzję to chyba mnie szlag trafi

Jeśli wszystko jest w porządku z Kirm'em - jak najbardziej może grać od początku, chociaż wydaje mi sie, że lepiej byłoby jego wpuścić około 55-60 min., właśnie za Gułę, dlatego, że jest przecież szybki, może namieszać w zmęczonych szeregach obronnych Litex'u.

kolend, masz rację, może przesadziłem trochę z tym niedawno, bo to jakoś 2-3 lata temu
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.07.2011, 11:52
Moim zdaniem w środku na ofensywnym pomocniku zagra Jirsak a na prawej pomocy Melikson
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 25.07.2011, 12:17
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem w środku na ofensywnym pomocniku zagra Jirsak a na prawej pomocy Melikson
Tego się najbardziej obawiam. Człowiek-widmo w środku razem z Wilkiem i Sobolem, którzy nawet nie myślą o włączaniu się do ofensywy.

Do tego jedyne nasze zagrożenie z poprzedniego dwumeczu, para Iliev - Melikson graliby po przeciwnych stronach boiska...
Odpowiedz cytując
|el0|ManoeL
Member

Od: 05.2011

Stary 25.07.2011, 12:18
a mi sie wydaje ze maskaant nie rozdzieli melexa z ivica...to byl by chyba wielki blad bo to oni sobie klepia pilke jak chca i widac ze sie rozumieja...no i to oni robia najwiecej "dymu" pod bramka rywali...aw przypadku rozdzielenia tej dwojki po bokach zostalyby tylko rajdy melexa lub ilieva no albo jakas akcja ze srodkowym(pewnie gargula)....jak dla mnie najlepsze rozwiazanie to w srodku melikson na ofensywnym pomocniku a po bokach nunez i iliev....ciekaw jestem jakby te szybkie skrzydla wygladaly
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 25.07.2011, 12:23
kolend, masz rację, może przesadziłem trochę z tym niedawno, bo to jakoś 2-3 lata temu
Cztery dokładnie rzecz ujmując.
Myślę, że on jest idealny na naszą Ekstraklasę do właśnie takiego Bełchatowa, a niestety nie do Wisły, szczególnie na mecze pucharowe. Aktualnie przynajmniej. Mam nadzieję, że Kirm jest w stanie zagrać przynajmniej większość meczu na wysokim poziomie

Wisła już w Sofii. http://wislaportal.pl/news.php?id=20592

PS:
Na przyszłość - Kirmem, nie Kirm'em. Tak samo Kirma, Kirmowi, itd. Podobnie z Litexem, Litexowi, Litexu itd.
Apostrof używamy wtedy, gdy odmieniając zagraniczne imię/nazwisko/nazwę musimy zmienić jego domyślną formę. Wtedy właśnie stosuje się apostrof. - czytaj np. Harry'emu zamiast Harremu, ale już Kirmowi, a nie Kirm'owi (bo apostrof nic tu nie zmienia)
Ostatnio edytowane przez filemon : 25.07.2011 o godz. 12:40.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.07.2011, 12:25
Oby nie przegrać. Bramkowy remis byłby ok. Za Małego raczej Kirm.

P.S. Dzwoniłem też do Polsatu. Miła Pani poinformowała, że mecz od 19:30 w otwartym Polsacie
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 25.07.2011, 12:48
Czy do Ligi Europy też są 4 rundy kwalifikacyjne jak do CL
Odpowiedz cytując
kamanwislak
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 25.07.2011, 12:49
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Czy do Ligi Europy też są 4 rundy kwalifikacyjne jak do CL
Tak

123456znaków
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.07.2011, 12:56
decyzja naszego coach'a
Nigdy w meczu, w barwach Wisły nie widziałem Garguły "gryzącego trawę". To jest dla nas najważniejszy mecz w sezonie/najbliższych latach i nie ma czasu na wstawianie przepłaconego gwiazdora i czekanie ,że nagle jego kopnięcie stworzy coś pozytywnego.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.07.2011, 13:33
Cytat:
Nigdy w meczu, w barwach Wisły nie widziałem Garguły "gryzącego trawę". To jest dla nas najważniejszy mecz w sezonie/najbliższych latach i nie ma czasu na wstawianie przepłaconego gwiazdora i czekanie ,że nagle jego kopnięcie stworzy coś pozytywnego.
To nie oglądałeś chociażby ostatnich sparingów Wisły przed pucharami. Jeden z nielicznych o których można powiedzieć że biegał, starał się, "gryzł trawę".

Mam mieszane uczucia co do Garguły, po prostu musiałbym zobaczyć jak się prezentuje na treningach na tle innych. Ja wierzę że Maaskant wystawi dobry skład, a kto w nim zagra to mniejsza o to
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.07.2011, 14:22
Brak Małeckiego jest jednak sporym osłabieniem - Małecki formę narazie ma słabą - ale to jednak kreatywny piłkarz. 3 razy straci ale raz zrobi dobrą akcję z niczego.

Litex to mocny rywal, liczę jednak że Wisła zagra z pełnym zaangarzowaniem i ambicją i wygramy tam bez straty bramki. Było by świetnie choć wiadomo że pieniędzy bym na to nie postawił ...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.07.2011, 16:38
zamieniłbym słowo kreatywny na nieobliczalny

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów