|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
![]() ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
||
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie wiem skąd przekonanie na tym forum że Dinamo Zagrzeb jest jednym ze słabszych spośród tej piątki potencjalnie rozstawionej w 4 rundzie. Według mnie jest właśnie odwrotnie. W Dinamo grają lepsi piłkarze niż w Rangers i Kopenhadze. Fakt drużyna ostatnio nic w Europie nie osiągnęła ale wynika to według mnie z ciągłych zmian kadrowych. To jest po prostu klub który promuję i sprzedaje zdolnych piłkarzy. Ale pomimo tego takiego materiału ludzkiego można pozazdrościć. Uważacie że ktoś np kupiłby jakiegoś piłkarza z Rangers (nie wspominając o Kopenhadze) za 21 mln euro. Czy któryś z pozostałych klubów w 4 rundzie wypuścił w ostatnich latach w świat jakiegoś topowego w skali świata piłkarza. Ja bym nie chciał żeby Wisła trafiła na Dinamo bo to jest mieszanka która w każdej chwili może odpalić.
Mam pytanie odnośnie pierwszego meczu z Litexem. Wie ktoś czy Kirm będzie już do dyspozycji Maaskanta? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Druzyny które znajdą się w 4 rundzie nie będą tam grały z przypadku , na tym etapie rozgrywek nie ma łatwego przeciwnika.
Cel numer jeden na dzień dzisiejszy jest tak jak Mały mówi Łowicz. Cytat:
z Interii.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 22.07.2011 o godz. 16:33.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Info z eurosportu:
"Na razie trener Wisły Robert Maaskant nie zdecydował jaką taktykę jego zespół przyjmie w pierwszym spotkaniu z Litexem. Jak przyznał w piątek trwa jeszcze rozpracowywanie rywala. Zapowiedział jednak, że fani Wisły mogą się spodziewać kilku niespodzianek w wyjściowej jedenastce. Podtrzymuje zdanie, że obie drużyny mają porównywalny potencjał" Moze zagramy z Litexem ofensywnie - kto wie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
a to mnie Maaskant zaskoczyl tymi niespodziankami, bo ja bylem przekonany, ze wyjdziemy takim samym skladem jak ze Skonto.jesli mozna sobie podywagowac to ja mysle, ze za Pajlica Jovanovic, moze Kirm wskoczy za Malego i Nunez za Wilka, bo Sobol wiadomo nie do ruszenia, ze wzgledu na powazanie jakim go Maaskant obdarza a moze to tylko zaslona dymna who knows
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Diaz i może Kirm, tak to widzę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Faktycznie zmiana z Paljcia na Diaza jest bardzo prawdopodobna. Natomiast coś czuje, że Maaskant zrezygnuje z Wilka i przejdzie do ustawienia 4-4-2 Iliev i Małecki na skrzydłach w środku Melikson i Sobolewski a w ataku Genkov i Biton...
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A ja czuję, że zamiast jednego z 2 def pomocników będzie grał Nunez. Na mnie zrobił spore wrażanie pomimo tak krótkiego czasu gry. Niestety, jak dla mnie Wilk i Sobol przeszkadzali sobie wzajemnie w czasie tego dwumeczu.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Offline |
|
Uważam, że Nunez przeciw Skonto nie pokazał nic.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Ja go widzialem przy pilce ze 3 razy wiec nie mogl miec kilku niecelnych podan... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
miał miał.... obejrzyj powtórke meczu na PS jak masz...i kilku się doliczysz
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Wg. mnie na 100% Maaskant nie ruszy środka pola w wyjazdowym meczu. Mogę się założyć, że WIlk i Sobol zaczną od początku. Szybciej możliwa jest zmiana Diaza za Dragana lub jakaś roszada na skrzydle. Niech nas chroni ręka Pańska, aby czasami Robertowi do głowy nie przyszło ustawienie ala "Lenczyk" 1-4-6-0:/ Wtedy faktycznie nas zaskoczy....
Ostatnio edytowane przez dzollo : 22.07.2011 o godz. 18:30.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a czy Patryka ratuje ta bramka czy nie ratuje?
Cięzko oceniac zmiany bo nie wiem jak naprawde gra ten Litex. Moze Jovanović wejdzie np. za Lameya, skoro Skonto gra szybko to ja widze duży problem na stronie Lameya. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nunez przeciwko Skonto niewiele pokazał bo nie miał na to czasu. Trudno żeby trener dawał się ogrywać w takim meczu nowym piłkarzom. Podbeskidziu niewiele czasu było potrzeba żeby nas wywalić z pucharu. Maaskant jednak uczy się na błędach.
Nie wiem co złego w grze 2 defensywnymi pomocnikami? Zwłaszcza na wyjeździe w Bułgarii. Uważam że to dobra taktyka. Ponadto każdy następny rywal będzie silniejszy, kto wie czy to po prostu nie będzie nasze "stałe" pucharowe ustawienie. Jirsak i Garguła tylko na zmiany na pod męczonego rywala. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jest już kurs na awans Wisły z Litexem na bwin
Według bukmacherów Litex jest minimalnym faworytem dwumeczu 1.80 do 1.90 za awans Wisły. Może to przemówi niektórym do rozsądku że dwumecz z Litexem wcale nie będzie spacerkiem tylko szanse są 50-50. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
) Ale uważam, że docelowo właśnie On będzie tworzył parę, z którymś z def pomocników. A czym na mnie zrobił wrażenie? Sposobem poruszania, dynamiką i tym, że zawsze był "pod grą". A co do niecelnych podań, to ja z trybun nailczyłem jedno(długie techniczne podanie do skrzydła wybite przez obrońcę). A teraz warto sprawdzić ile w tym meczu niecelnych miał Sobol i Wilk. Też trochę ich mieli, co nie znaczy, że zagrali słabo. Ale jak ktoś wymaga od piłkarzy 100% celności podań, to jestem pewny, że albo jest dziennikarzem sportowym, albo nigdy nie grał w piłkę. Albo jedno i drugie. Tak więc uważam, że z Liteksem zagramy Sobol - Wilk, ale już w przyszłych spotkaniach jednego z nich może zastąpić Nunez. Ja tak to widziałem, że po wejściu Nuneza Czarek Wilk stał się bardziej widoczny, aktywny. A wcześniej popełniał sporo błędów, jakby nie mógł sobie miejsca znaleźć. Po prostu wg mnie dublował się z Sobolem. Ale to tylko moje zdanie. Jak będzie, zobaczymy w trakcie sezonu. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
przestańcie tak dywagować na temat ustawienia bo Wisłaonly sie zakręci ze swoim podpisem jak sloik z pieczarkami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Krav, nie zgadzam się z tokiem Twojego rozumowania. Będzie pięć rozstawionych drużyn i pięć nierozstawionych. Aby Wisła znalazła się wśród tych pierwszych, aż cztery drużyny z wyższym od naszego współczynnikiem musiałyby polec w walce z teoretycznie słabszymi rywalami. Z tego wniosek, że w losowaniu mielibyśmy 80% szans na trafienie na drużynę, która już odprawiła jednego faworyta, i to legitymującego się współczynnikiem wyższym od naszego. Takie rzeczy rzadko dzieją się fuksem, najczęściej oznacza to, że teoretycznie słabszy team wcale się słabszym nie okazał. Dodać do tego trzeba efekt psychologiczny takiego zwycięstwa i "szczęście", o którym piszesz, może się łatwo zmienić w strasznego pecha. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Maaskant może mówić co chce, a każdy rozgarnięty wie, że nie będzie żadnych zmian w składzie ;-) (maksymalnie jedna, Diaz za Paljicia, który coś ostatnio zmizerniał).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
A tak na poważnie to poza Diazem w wyjściowej 11-tce zmian raczej nie będzie , ale ...za to może będą szybciej zmiany w trakcie meczu i to bez względu na wynik. W meczach ze Skonto Maaskant grał żelazną 11-tką, teraz czas pokazać że potrafi zagrać silną ławką czyli 14-tką ! Zmiany musza być szybciej i pytanie kto ? Za kogo... Hmm tak czy owak będzie ciekawie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Taktyka? Fatalna, poprostu zachowawcza, Maaskant bal siw wtopy - jak na tle tak fatalnego przeciwnika jak Skonto to zagralismy fatalnie.. W pewnych momentach gralismy 4-3-2-1.. Sobol z Wilkiem pod obroncami, tyle ze nie potrafili rozegrac, wiec Melikson sie wkurzal i wracal pod obroncow zeby wziasc pilke - przez to z przodu nie za wiele mozna bylo zdzialac.. Ok w ostatnim meczu pae fajnych przezutow Sobola - ale to tez wynikalo z tego ze nie mial pomyslu jak rozegrac, a boczni obroncy slabo sie ustawiali... Ale tak jak mowisz, nic sie w ustawieniu nie zmieni - dalej zachowawczo najwyzej Diaz za Palicja i tyle - Iliev w 11 zostanie.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Znany jest już sędzia
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1cb58 Nie wiem czemu gracze leca do Bułgarii w poniedziałek. Powinni lecieć w niedziele popołudniu to by się troche zaaklimatyzowali do tamtejszych warunków. Poza tym u nas będzie zimno wiec tym bardziej powinni być tam wczesniej
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 22.07.2011 o godz. 23:30.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No tu bym polemizowal Ja bym pomyslal o zamianie Jaliensa na (Bunoza,Jovanovic?) bo on mnie swoja gra dalej wogole nie przekonuje ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
o to Maaskantowi chodziło
żeby sztab szkoleniowy Litexu główkował jak tutaj na 3 stronach ![]() nie ma co rozkminiać, niech się za łeb chwytają Bułgarzy,
Ostatnio edytowane przez CH. : 23.07.2011 o godz. 00:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Właśnie rozmawiałem z fanem Levskiego Sofia i pytałem o Litex. Z tego co mi mówił to wydaje się że na drodze do mistrzostwa kilka meczów kupił, chociaż nie wiem ile w tym prawdy. Ogólnie mówił że nie ma się czego obawiać, tylko Hristo Yaneva bo dobrze wykonuje stałe fragmenty gry. Mówił że Wisła powinna sobie poradzić z Litexem. W sezonie przegrali tylko jeden mecz, z Levskim właśnie:
http://www.youtube.com/watch?v=cpF872OGt44 Poza tym Litex ma mało kibiców, młyn na 40/50 osób. ![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ja mam pytanie odnośnie rywala w IV rundzie eliminacji Ligi Mistrzów. Możliwe że ktoś tu już o tym czytał ale jest tu 87 stron do przeszukania więc zapytam. Moje pytanie odnosi się do tego co jest napisane na stronie wp: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1752,ti...wiadomosc.html
Pisze tu że "Biała Gwiazda" zmierzy się z jednym ze zwycięzców następujących PAR III rundy: czyli możliwe jest że w IV rundzie trafimy na np Ekranas Poniewież albo HJK Helsinki jeżeli ci wyeliminują swoich rozstawionych rywali? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nie, ponieważ losowanie IV rundy odbywa się po zakończeniu dwumeczu w rundzie trzeciej.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|