The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mea
Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2011, 13:24
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
No to będą teraz niezłe jaja dla tych którzy za "5 zł" poszli na mecz na Kałuży żeby ogłądnąć nowy stadion a tera bedą chcieli wyrobić sobie kartę na Wisłę
Troszeczkę to wszystko dziwne......lecz przed meczem spotkałem kolegę ze studiów i sam mi pokazywał ze ma kartę Wisły i Cracovii wiec ...chyba nie ma problemu w Krakowie. ( oczywiście sie smiałem ze jak pomyli przy kasie to możne nie tylko nie kopić biletu...
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 21.07.2011, 13:28
Ludzie chodzi o posiadanie 2 kart tego samego klubu... niby jak w kasie sprawdza czy masz karty innych klubow?
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.07.2011, 13:29
borys napisał(a):Wyświetl post
Ludzie chodzi o posiadanie 2 kart tego samego klubu... niby jak w kasie sprawdza czy masz karty innych klubow?
Może przez tą całą bazę kibiców, którą ma robić/robi PZPN?
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.07.2011, 13:38
domenica90 napisał(a):Wyświetl post
Super, Wisełkę to sobie pooglądam już chyba tylko w TV, bo zanim nasz klub wprowadzi internetową sprzedaż biletów, to ja już będę stara
Zawsze możesz kogoś poprosić żeby Ci kupił bilet tyle, że bez karty to już tylko na Liteks będzie można wejść ...

krakus76 napisał(a):Wyświetl post
No to będą teraz niezłe jaja dla tych którzy za "5 zł" poszli na mecz na Kałuży żeby ogłądnąć nowy stadion a tera bedą chcieli wyrobić sobie kartę na Wisłę
Wg tamtego regulaminu który tutaj ktoś wrzucał, wystarczy się oficjalnie przerzucić
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.07.2011, 15:05
A czy można się kilka razy "przerzucić", w zależności od okazji? Jestem w Warszawie - KK Legii, jestem w Krakowie KK Wisły, chce iść na Polonie - KK Polonii.
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 21.07.2011, 15:46
lord damien napisał(a):Wyświetl post
A czy można się kilka razy "przerzucić", w zależności od okazji? Jestem w Warszawie - KK Legii, jestem w Krakowie KK Wisły, chce iść na Polonie - KK Polonii.
A czytanie tekst ze zrozumieniem to ciężka sztuka ?
Cytat:
1. Kibic może zmienić przynależność do danego Klubu na przynależność do innego Klubu.
2. Zmiany można dokonywać nie częściej niż jeden raz w ciągu rundy rozgrywkowej danego sezonu rozgrywkowego rozgrywek Ekstraklasy.
3. Zmiana przynależności do Klubu następuje poprzez unieważnienie dotychczasowej Karty i wydanie w jej miejsce nowej Karty.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.07.2011, 15:58
poprawcie mnie jeśli się mylę, ale ta karta której regulamin cytował Kociewiak to zupełnie inna karta niż nasza KK.

Cytat:
Ekstraklasa SA wraz ze swoimi partnerami rozpoczęła realizację przedsięwzięcia, którego celem jest wprowadzenie w całej Polsce uniwersalnej karty kibica - EXTRAKARTY - spełniającej funkcje identyfikacyjne zgodnie z wymogami Ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych
rozpoczęła ale nie skończyła jeszcze.
a zakazanie komuś kupienia biletu na mecz Śląska czy Lechii, bo wcześniej zadeklarował się, że jest Wiślakiem byłoby/ jest niezgodne z prawem.

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 21.07.2011, 16:15
Trzeba się po prostu spytać w Strefie Kibica jak to jest.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.07.2011, 17:50
Z tego co wiem to podczas meczu ze Skonto Wisła przebierała się w starej szatni pod trybuną południową. Przed meczem przeszli specjalnie żeby wyjść razem ze Skonto.
W nowej szatni brakuje zaplecza i dopóki go nie będzie Wisła nie będzie z niej korzystać. Nic nie będzie przenoszone ze starej szatni z trybuny południowej bo docelowo szatnia ta służyć ma juniorą i młodej ekstr.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.07.2011, 18:12
Pero napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem to podczas meczu ze Skonto Wisła przebierała się w starej szatni pod trybuną południową. Przed meczem przeszli specjalnie żeby wyjść razem ze Skonto.
W nowej szatni brakuje zaplecza i dopóki go nie będzie Wisła nie będzie z niej korzystać. Nic nie będzie przenoszone ze starej szatni z trybuny południowej bo docelowo szatnia ta służyć ma juniorą i młodej ekstr.
A nie masz może info jakiego dokładnie zaplecza brakuje i ile może potrwac dostosowywanie szatni ?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 21.07.2011, 18:32
Dostałem odpowiedź od Wisły Kraków - MOŻNA wyrobić KK Wisły posiadając KK innej drużyny.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Stary 21.07.2011, 18:42
Czyli jak pojadę na wakacje nad polskie morze i będę chciał iść na mecz Lechii to nie kupię biletu bo nie będę miał ich karty? Podobnie we Wrocławiu? Same głąby w tym pzpnie pracują.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 21.07.2011, 18:49
Tyle było zamieszania żeby na trybunie usiedi dziennikarze i żeby była szatnia gości....Na tej budowie i w tym mieście - to normalne.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 21.07.2011, 18:56
Dziennikarze na trybunie zasiedli, ale na pewno nie w jej wnętrzu - nie postawili ani jednego stolika czy krzesełka w strefie mediów na kondygnacji +3
Jakiego zaplecza brakuje w tej szatni? Prysznice i łazienki chyba wykonane. Co najwyżej nie wykończyli jeszcze pomieszczenia do rozgrzewki... Bo Wisła raczej nie czeka na odnowę biologiczną, której tam po prostu nie będzie. Trzeba będzie korzystać z tego, co jest na południowej.
Mam nadzieję, że przed meczem z Litexem zrobią plac przy okrąglaku. Trochę wstyd, aby dziennikarze przechodzili przez błoto i po gruzie...
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 21.07.2011 o godz. 19:01.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 21.07.2011, 22:39
Nie wiem czego dokładnie brakuje w szatni, ale z pewnością pieniędzy żeby to wyposażyć.

PiotrG orientujesz się co oni od dłuższego czasu kombinują między okrąglakiem a 3 maja. Dzisiaj tam jechałem i zobaczyłem że przez tory tramwajowe zrobiony będzie przejazd a całe stare boisko rozkopane. Czy to będzie jakiś specjalny wjazd dla mediów? Swoją droga to przez to ucieknie nam kolejny zielony teren do treningu. A pamiętam jeszcze czasu kiedy tam trenowano
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.07.2011, 07:17
http://www.stadionwisly.info/fotorel...owy/2011-07-21
zdjęcie nr 8
Jak informują władze miasta zakończył się I etap budowy bazy treningowo -rekraacyjnej Wisły Kraków. Etap ten obejmował budowę zalewu z przystanią dla łódek i plażą. Zgodnie z ugruntowanymi przez władze miasta zasadami prowadzenia inwestycji plaża i przystań nie została zrealizowane w planowanym terminie a kolejny termin jest planowany ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 22.07.2011, 08:52
Pero, nie mam pojęcia. Teren tego starego boiska na terenach TF nie należy do zakresu inwestycji, to nie jest teren miasta.
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg

To wygląda jak jakaś droga.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 22.07.2011, 09:11
Teraz wygląda to jak przygotowanie pod budowy drogi, ale rozkopane było tam już od kilka miesięcy temu i kładli wtedy jakieś instalacje albo kanalizacje.

Być może będzie to prywatny wjazd dla naszego właściciela
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 22.07.2011, 09:56
Być może robili przyłącza do kanalizacji. Droga dla właściciela? Raczej nie, to nie wygląda na podbudowę pod drogę.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 22.07.2011, 10:34
A nie będzie to droga dla gości?
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.07.2011, 10:37
A czy sektor gości nie ma mieć przypadkiem osobnego dojazdu wraz z ogrodzonym i strzeżonym parkingiem ?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 22.07.2011, 10:39
Sektor gości już ma wyznaczoną i ogrodzoną drogę dojścia.
Odpowiedz cytując
Mario26
Junior Member

Od: 11.2006

Stary 22.07.2011, 10:56
Problem z KK o którym piszecie jest związany z Ekstrakartą, czyli wspólnym systemem KK dla klubów całej ekstraklasy ( do tej pory zaopatrzyły się w nie: Legia Warszawa, Polonia Warszawa, GKS Bełchatów, Jagiellonia Białystok, Zagłębie Lubin i Lechia Gdańsk ) więc posiadając KK jednej z wymienionych drużyn nie można wyrobić drugiej KK działającej w tym samym systemie, lecz powinno się bez problemu wejść np na mecz Legii posiadając KK np Polonii i odwrotnie a aktualnie z tym jest problem.
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.07.2011, 20:31
Tak, to jest budowa drogi od aleji 3-go Maja, zaraz za przystankiem tramwajowym. Odcinek drogi przez torowisko jest już nawet wyasfaltowany.

Edyta: nie zauważyłem dalszych zdjęc...
Ostatnio edytowane przez Emilio : 22.07.2011 o godz. 20:35.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 23.07.2011, 10:29
sandbender napisał(a):Wyświetl post
A nie będzie to droga dla gości?
Nie będzie to droga dla gości. Tu jest pewna zagadka bo w planach to miała być droga dla mediów wraz z parkingiem i nie jest to teren TF lecz miasta. Jeżeli będzie to droga dla mediów to trzeba zadać pytanie jak będą dochodzić do trybuny zachodniej do dawnego A bo od zachodu będzie to strefa zamknięta wraz z parkingiem dla VIP.
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.07.2011, 21:19
Wojtator napisał(a):Wyświetl post
Może przez tą całą bazę kibiców, którą ma robić/robi PZPN?
Nie mają do niej dostępu. To jest co innego.

dostuffca napisał(a):Wyświetl post
a zakazanie komuś kupienia biletu na mecz Śląska czy Lechii, bo wcześniej zadeklarował się, że jest Wiślakiem byłoby/ jest niezgodne z prawem.
Byłoby i jest, ale prawo większość klubów w Polsce ma w d...e - z Wisłą na czele (zmuszanie ludzi do podawania maili, komórek i zgody na komunikaty reklamowe). Korona czy GKS Bełchatów nie sprzedają biletów ludziom z innymi kartami i śmieją się ludziom w twarz. Aż ktoś ich zniszczy w sądzie albo mediach

licoo napisał(a):Wyświetl post
Czyli jak pojadę na wakacje nad polskie morze i będę chciał iść na mecz Lechii to nie kupię biletu bo nie będę miał ich karty? Podobnie we Wrocławiu? Same głąby w tym pzpnie pracują.
To nie PZPN to ustala. Jeśli ci zabronią, to miejscowe głąby.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 24.07.2011, 01:11
A nie można wprowadzić po prostu uniwersalnej karty kibica z podstawowymi danymi bez identyfikowania osoby z danym klubem? Pytam tak z ciekawości, bo nie wiem jak ta kwestia w tym ujęciu była rozważana.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 24.07.2011, 12:12
Byłem na meczu więc nie oglądałem transmisji na Polsacie. Czy to prawda, że Borek nazwał Nasz stadion blaszakiem?
Odpowiedz cytując
Niepolomice
Member

Od: 05.2010

Stary 24.07.2011, 12:14
Byłem na meczu więc nie oglądałem transmisji na Polsacie. Czy to prawda, że Borek nazwał Nasz stadion blaszakiem?
TAK, to prawda
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Stary 24.07.2011, 12:15
No tak, powiedział że jest blaszakiem i że nie dało się weź do niego żeby się wybrudzić. Chyba zapomniał że trybuna w całości nie jest oddana do użytku i że padało

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów