|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Sprawdź lepiej którą pozycję zajmuje obecny rywal Legii w Spor Toto Süper Lig (podpowiem: Gaziantespor jest czwarty). Wiadomo że różnica między ligą turecką a białoruską jest dość spora. Ale nie inna jest między turecką a polską. Myślę, że warszawianie mogą wysoko to przegrać..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Brawa za grę do końca dla Śląska. Po cichu obstawiałem taki właśnie scenariusz, tj zwycięską porażkę
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Zapomniałem jeszcze dodać - Spahić to straszne drewno, technicznie ten zawodnik jest zerem, a te jego uderzenia z dystansu...aż oczy bolą od patrzenia, w większości ląduje one na trybunach albo poza stadionem. Nie wiem czy korzystniej dla Śląska nie byłoby, gdyby Lenczyk cofnął na lewą obronę Elsnera, bo przecież w przeszłości grał na tej pozycji, a środek pola tworzyliby Mila, Sztylka i Cetnarski.
A tak na marginesie, wie ktoś kiedy Kaźmierczak wraca do gry? |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Śląsk ma na razie słabą obronę, ale pewnie się poprawią, za to ofensywnie wyglądają naprawdę ok. Lenczyk zespoły przygotowywuje dobrze fizycznie więc pewnie będą liczyć się w walce o mistrzostwo.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Bardzo się ciszę, co nie zmienia faktu że był to mecz pod tytułem: ,,Kto zrobi mniej głupich błędów to wygra ( z wyjątkiem ostatniego gola dla Śląska)”. Bramkarz to chyba faktycznie był przekupiony
a każde jego wyjście pachniało stratą bramki.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
snikki, zajął 4 miejsce ale w poprzednim sezonie,w tym nie można powiedzieć który jest,bo liga turecka jeszcze nie zaczęła grać,a białoruska owszem.Więc nie ma co gdybać nad formą turków,ale prawda Legia szczególnie tam będzie mieć ciężko.
Brawo WuKaeS!! a co do postu angmira,jeszcze jeden super wyraz się pojawił, BLIZKO ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Czy następna runda LE i LM musi już być pokazywana w otwartym kanale, czy znowu jesteśmy zdani na łaskę Soloża i Polshitu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Co nie zmienia faktu, że Legia potrzebuje małego cudu, żeby Turków wyeliminować. Jedyne pocieszenie dla nich jest takie, że jak jakimś cudem osiągną dobry wynik w pierwszym meczu, to rewanż mają u siebie. Tak nawiasem mówiąc nie bardzo rozumiem krytyki Spahicia. TO JEST OBROŃCA, jego głównym zadaniem ma być odbiór piłki przeciwnikowi i robi to dobrze, DODATKOWO ma się podłączać do akcji ofensywnych i to też robił nieźle, tzn. wiele razy samym przyjęciem mijał Szkotów, nie wychodziło mu tylko ostatnie podanie, czy też strzał, ale to jest Śląsk Wrocław, nie Borussia Dortmund...Nie tracił też głupio piłek, spokojnie rozgrywał piłkę z rywalem na plecach. Obrońcy nie rozlicza się głównie ze strzałów z dystansu i sztuczek technicznych, litości...
Ostatnio edytowane przez rw88 : 21.07.2011 o godz. 22:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Tu chodzi o mecz w jednym terminie. Dlatego pozmieniali, żeby w Bułgarii nie było dwóch meczy na raz.
Ostatnio edytowane przez 63624 : 21.07.2011 o godz. 22:33.
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wiem, ale chyba nie chodzi o mecz Liteksu, tylko jakiegoś innego klubu z Sofii (CSKA?)
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Śląsk wielkie brawa za walkę i awans. Szkoci zagrali wyjątkowo ostro i brutalnie nad czym kompletnie nie panował sędzia. Początek meczu to koszmar. Oprócz braku pucharowego doświadczenia jest to jednak wina Lenczyka, który w przedmeczowych wywiadach wyglądał na zdenerwowanego co musiało się przenieść na zawodników i spowodowało taki chaos. Nie rozumiem tylu zachwytów nad Milą. Owszem zagrania ze stałych fragmentów to jego silna strona ale w tym meczu irytowały mnie jego bezsensowne straty i opóźnianie gry. Mila dobrze nadaje się do ataku pozycyjnego, a pod koniec meczu gdy Śląsk się cofnął grali z kontry i Sebek wszystkie akcje dusił w zarodku bezsensownie holując piłkę.
Mam nadzieję, że w meczach z Bułgarami Śląsk nie wyjdzie na takiej spince. Mają duże szansę na kolejną rundę. Ważne jest też by do gry wrócił Diaz, to dobry zawodnik zwłaszcza w grze 1 na 1 a takiego do wejścia Soboty dziś brakowało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
A co do Śląska to gratuluje awansu, było nerwowo ale na własne życzenie bo to co wyprawiali obrońcy do spółki z bramkarzem to był kryminał. Jest szansa na awans do kolejnej rundy bo Bułgarzy nie są poza zasięgiem Śląska. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tylko czemu nie przełożyli akurat drugiego meczu;/ Szkoda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez palikot : 21.07.2011 o godz. 23:07.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
No i tak zapewne będzie, ale... Ale zawsze jest jakaś nadzieja.
Dwumecz Śląsk - Dundee pokazał, że scenariusze życie pisze bardzo różne. Awansował zespół, który nie był faworytem. Awans był w sumie szczęśliwy, jeśli nie fartowny. Ile takich strzałów się zdarza zawodnikowi w karierze? Może 1, albo 2? Zdarzył się dzisiaj zawodnikowi, który dopiero polizał grę w europejskich pucharach i możliwe, że więcej nie poliże. Nie ma sensu już analizować tego spotkania, ale mieliśmy w nim same dysonanse. Bardzo dobry środek pola w Śląsku i fatalną linię defensywną z Kelemanem, który został chyba w szatni. Potrzeba, więcej stabilizacji, mniej głupich błędów i lidera w linii defensywnej. Może Fojut spełni swoją rolę? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Slask w III rundzie wiec pare slow nt. kolejnego rywala Wroclawian, Lokomotivu Sofia.
Bulgarzy miniony sezon zakonczyli na 4 miejscu ze strata 23 pkt do Litexu. W LE graja tylko dlatego, ze Puchar Bulgarii wygralo trzecie w tabeli CSKA Sofia. W dodatku Lokomotiv zajal 4 miejsce tylko dlatego, ze mial lepszy bilans bezposrednich spotkan od zespolu Lokomotiv Plovdiv, ktory zdobyl tyle samo pkt co zespol ze stolicy. Lokomotiv Sofia dobrze gra u siebie, bilans 10-2-3. U siebie przegrywali z Levskim, Litexem i ogórkami z Minyor Pernik Na wyjazdach graja znacznie gorzej, bilans 6-2-7. Ogolnie przegrali 10 z 30 spotkan w minionym sezonie w lidze bulgarskiej.Taka ciekawostka. Ostatnie dwa sezony Lokomotiv konczyl na 4. miejscu i w obu przypadkach z bilansem bramkowym 47-33 ![]() W II rundzie z Macedonczykami z Metalurga strasznie sie meczyli i awansowali w dramatycznych okolicznosciach. Wnioski sa proste. Lokomotiv to zdecydowanie slabszy zespol niz Litex, w ogole nieporownywalna klasa. Jest jak najbardziej w zasiegu Slaska i jesli Wroclawianie zagraja po swojemu to nie powinni miec wiekszych klopotow z awansem. Odpadniecie Slaska bedzie duzym rozczarowaniem.
Ostatnio edytowane przez River : 21.07.2011 o godz. 23:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
a jeszcze taka ciekawostka. Te Dundee pokonało w kwietniu Rangers 2:3 na Ibrox Park
![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 21.07.2011 o godz. 23:28.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Czy tylko ja mam wrażenie że Mila był jednym ze słabszych zawodników Śląska ?
Okej, astysta przy bramce Dudki. A tak ? Wielki hamulcowy, spowalniał akcję, zamiast jechać z kontrą on zastawiał ciałem piłkę i probował walczyć z trzema szkotami... totalnie bez sensu. I zastawiał się tak, jak Śląsk gonił jeszcze wynik ! A uraz Diaza poważny jest ? Wiecie coś więcej ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Brawa za Slaska.W sumie to Dundee to wogole w pilke nie gralo ,ale awans jest awans.
Ale jak ten Lokomoitw potrafi zagrac jakas szybsza pilke,zagrac kombinacyjne,cokolwiek to ja juz Slaska nie widze. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Zastanawia mnie, co Marszałek ma do powiedzenia na temat Wisły, skoro Śląsk ocenia tak surowo. To wszystko. Tylko o to mi chodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Domniemam, że twierdzisz, że Wisła ze Skonto zagrała słabo w porównaniu do Śląska z Dundee?
Ostatnio edytowane przez palikot : 21.07.2011 o godz. 23:45.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Mecz dziwny, ale tempo w pewnych momentach bylo konkretne. Obrona i czytanie gry to juz inna bajka. Jesli nastepny przeciwnik Slaska zagra szybka i dokladna pilke to bedzie cienko.
Mila zagral poprawnie, jakies tam przeblyski,kilka razy przytrzymal pilke a to nie takie proste gdy sie gra z zespolem ze Szkocji. Voskamp to dla mnie mimo wszystko taki kawalek drewna z jako taka technika. Bez urazy oczywiscie ![]() Gratulacje dla Slaska i oby obrona z bramkarzem znalezli forme a cala formacja umiala sie ustawic i rozegrac bo dzisiaj tego bylo bardzo malo. Czytam tutaj o tych "wielkich" tureckich wirtuozach i ja nie wiem czy inny dwumecz ogladalem, czy moze ktos przesadzil z alkoholem. Widzialem pierwszy i drugi mecz Gaziantepsporu i pomijajac to ze wygrali nic wiecej pozytywnego o tym zespole powiedziec nie mozna. Wbili pierwsza bramke ale zanim im to sie udalo to przeciwnik mial 4-5 akcji w ktorych powinna pasc bramka. Potem FK Minsk musial sie otworzyc i skonczylo sie na 4:1. Nie chcialo im sie grac? Nie sadze. Nie mowie ze Legia ma super duper sklad ( bo nie ma ), nie mowie ze Skorza to dobry trener ( bo nim nie jest ), ale po tym co Turcy pokazali to bylby wstyd im tych 3 bramek w dwumeczu nie strzelic. Jestesmy ciency, ale na Boga, nie jestesmy FK Minsk ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Z tego co wiem Lokomotiv to taka aktualna Jagiellonia naszej ligi, odszedł ich "Grosicki" (do Wisły, niejaki Tzvetan Genkov) i gra drużyny się posypała. Ponoć aktualnie są w kiepskiej formie, grają bez ładu i składu, a awansowali, bo Macedończycy grający w 10 stracili w końcówce siły. Ich taktyka polegała na graniu dzidy na Genkowa, a że Genkowa nie ma, to wygląda to kiepsko. A rzeczywistość moje informacje zweryfikuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Śląsk WKS
|
|