The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2011, 14:29
Mineły piękne czasy kiedy to TVP transmitowała mecze:( Może klasa przekazu nie była zbyt na wysokim poziemie ale to było kilka lat temu. Mimo wszystko największym argumentem przemawiającym za TVP jest to że pokazywali każdy mecz nawet z największym "zadupiem";/ i nie przejmowali się czy trzeba produkować sygnał czy nie czy mają umowę se sportfive czy nie;/ a nie jak Solarz komercyjny Pazerny tłuścioch;/
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.07.2011, 14:39
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Niestety, Polska jest jedynym krajem w Europie gdzie są aż 3 platformy satelitarne.Przez to jest też duża rywalizacja o widza.A tego widza trzeba czymś przyciągnąć.Ja akurat to rozumiem, ale wkurza mnie psioczenie na Polsat, a już najbardziej tych co mają C+.Nie można mieć wszystkiego.Ja np. mam CP i puchary mogę oglądać bez problemu, ale już mecze ligowe, tylko przez neta.Teraz sytuacja się odwróciła.

Zobaczymy jak to będzie za rok, bo prawa do obu pucharów, od przyszłego sezonu aż do 2015 roku będzie miała telewizja N.Będą mieli prawo odsprzedaży sublicencji TVP, ale cudów bym się nie spodziewał.
Uważasz, że nagle nastąpi wysyp nowych klientów na polsat cyfrowy, bo Śląsk czy Wisła grają mecze w pucharach ? Wydaje mi się ,ze nie tędy droga. Ciekawi mnie natomiast jak wygląda kwestia płacenia za reklamy w przypadku transmisji na otwartym kanale i na kodowanym. Wydaje mi się, ze w tym drugim wypadku są to chyba mniejsze kwoty.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.07.2011, 14:40
A na cyfrze jakby poszukać szkockiego kanału tv nie będzie meczu ktoś wie? Zupełnie nie rozumiem tego, pierwszy mecz jakoś mogli pokazać w otwartym polsacie a teraz nie mogą?
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 21.07.2011, 14:43
Tylko na Polsacie Futbol i Polsacie Sport, do wczoraj był w programie otwartego również...
No, ale ktoś wpadł na genialny pomysł.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.07.2011, 14:48
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Różnica jest taka, że pierwszy mecz był w Polsce i mogli sobie dostosować godzinę i puścili w mało komercyjnym czasie. Jako, że Szkoci nie chcieliby pewnie pójść Polsatowi na rękę i mecz jest o 20.45 to zdecydowanie zmienia postać rzeczy, bo w tych godzinach mają oni najwyższą oglądalność.
Cały kraj czeka z wypiekami na twarzy żeby oglądnąć dzisiejszą Szkołę Uczuć
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 21.07.2011, 14:52
Polszajs co roku odpieprza jakas maniane z tymi transmisjami. Na szczescie tracą prawa. Wszystko z LM i LE kupił ITI/N i z tego co czytałem wszystkie mecze polskich zespołów mają być ogólnodostępne albo na TVN Turbo, albo dane do TVP wraz z sublicencją na wybrane LM ( mecze środowe ) oraz na LE.

na pewno to lepiej niż to co teraz robi idiotyczny Polshit.
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.07.2011, 14:53
No własnie jak transmisje były w TVP to chociaz można było ogladać mecze, a w Polsacie to tylko liczy się kasa:( z drugiej strony w ostatnich latach ( może z wyjatkiem Lecha) polskie kluby zawodziły... tylko wydaje mi sie ze i tak np mecz Śląska by miał wiecej widzów niż jakis super hit wyświetlany po raz 10...
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.07.2011, 14:57
<sorry 2x to samo>
Ostatnio edytowane przez licoo : 21.07.2011 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.07.2011, 15:00
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
Polszajs co roku odpieprza jakas maniane z tymi transmisjami. Na szczescie tracą prawa. Wszystko z LM i LE kupił ITI/N i z tego co czytałem wszystkie mecze polskich zespołów mają być ogólnodostępne albo na TVN Turbo, albo dane do TVP wraz z sublicencją na wybrane LM ( mecze środowe ) oraz na LE.
TVN Turbo ma trochę większą dostępność niż Polsat Sport(o około 2,5 mln), ale nie zmienia to faktu, że i tak jest kodowany.Jeżeli rzeczywiście będzie taka sytuacja jak piszesz, to puchary nadal będą tylko dla wybranych.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 21.07.2011, 15:05
rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
No własnie jak transmisje były w TVP to chociaz można było ogladać mecze, a w Polsacie to tylko liczy się kasa:( z drugiej strony w ostatnich latach ( może z wyjatkiem Lecha) polskie kluby zawodziły... tylko wydaje mi sie ze i tak np mecz Śląska by miał wiecej widzów niż jakis super hit wyświetlany po raz 10...
Wy się cieszczie że te mecze wogóle pokazują... w tym waszym "polshicie" bo wasz kochany tvp i tvn od kilku lat ma eliminacje w dupie i ich nie chce pokazywać. Wole zapłacić piątke na ipli komuś kto chce pokazać niż płacić abonament i w czasie meczu oglądać m jak miłość albo hiper show rozrywkowe na tvn-ie.

I wole słuchać Borka niż idiote Szpaka czy pesudo-obiejtywnego okularnika Salaka w studiu na tvn-ie który jak Legia wygrywa a Wisle sie nie powiodło to ma ryj uchachany od ucha do ucha, jak jest na odwrót to strasznie przybity- kto oglądał ich wyborny magazyn po kazdej kolejce kilka lat temu wie o co chodzi. Można sobie było nieźle humor poprawić
Nigdy piłki w tvn-ie. Oni niech sobie robią taniec z gwiazdami.
Piłka w Polsacie badź w najlepszym wypadku w canal plusie.

sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Niestety, Polska jest jedynym krajem w Europie gdzie są aż 3 platformy satelitarne.Przez to jest też duża rywalizacja o widza.A tego widza trzeba czymś przyciągnąć.Ja akurat to rozumiem, ale wkurza mnie psioczenie na Polsat, a już najbardziej tych co mają C+.Nie można mieć wszystkiego.Ja np. mam CP i puchary mogę oglądać bez problemu, ale już mecze ligowe, tylko przez neta.Teraz sytuacja się odwróciła.

Zobaczymy jak to będzie za rok, bo prawa do obu pucharów, od przyszłego sezonu aż do 2015 roku będzie miała telewizja N.Będą mieli prawo odsprzedaży sublicencji TVP, ale cudów bym się nie spodziewał.
Fajnie by było jakby C+ wykupiło N. Wtedy było by z korzyścią dla wszystkich! N by znormalniało i więcej piłki na jednej platformie.
Ostatnio edytowane przez palikot : 21.07.2011 o godz. 15:08.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 21.07.2011, 15:15
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Różnica jest taka, że pierwszy mecz był w Polsce i mogli sobie dostosować godzinę i puścili w mało komercyjnym czasie. Jako, że Szkoci nie chcieliby pewnie pójść Polsatowi na rękę i mecz jest o 20.45 to zdecydowanie zmienia postać rzeczy, bo w tych godzinach mają oni najwyższą oglądalność.
Tylko, że już od prawie dwóch tygodni wiadomo, że drugi mecz będzie o 20;45 i jeszcze do wczoraj widniał w ramówce Polsatu otwartego, po czym nagle ktoś zmienił zdanie.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.07.2011, 15:33
Nie mówcie że dla wybranych. Macie Internet? Macie. Więc w czym problem. Jest masa stron gdzie za darmo można obejrzeć mecz. PS. Trzymajmy dzis kciuki za Śląsk!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.07.2011, 15:47
palikot napisał(a):Wyświetl post

Fajnie by było jakby C+ wykupiło N. Wtedy było by z korzyścią dla wszystkich! N by znormalniało i więcej piłki na jednej platformie.
Na to, na ten moment, nie ma nawet najmniejszych szans ;/

Wracając do tematu.
Ten Irtysz co puknął Jagę, przegrywa u siebie 0-2 z gruzińskim (sic!) Matalurgiem Rustawi.
Legia ich 2 lata temu (?albo 3) puknęła 3-0 1-0

E:to co ty piszesz to zwykłe domysły. Nie wiem kto ma ilu abonentów ale wiem że N i C+ nie będa razem, oj nie.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 21.07.2011 o godz. 15:55.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.07.2011, 15:52
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Wracając do tematu.
Ten Irtysz co puknął Jagę, przegrywa u siebie 0-2 z gruzińskim (sic!) Matalurgiem Rustawi.

Zakładajac że Cplus wykupił by N to i tak ich połączona siła nabywcza by spadła - czyli mieli by mniejsze szanse na wygywanie przetargów na Ligę i puchary europejskie razem wzięte

Zresztą - C+ i N razem mają tyle abonentów co cyfrowy Polsat
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.07.2011, 15:54
haha nie ma mam słów na Jagę toż to zupełny szajs a nie zespół , takie zespoły jak Irtysze Metalurgi z Gruzji powinny być rozczłonkowane 3:0 4:0 ale nie wracajmy już.
Dziś wydaje mi się ,że Śląsk zremisuje z Szkotami którzy uważają się za Bóg wie kogo jakieś 1:1 to wg. optymalny wynik
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.07.2011, 15:58
I. Pavlodar 0 - 2 Rustavi Met.

Jaga za gre w EP w tym roku powinna dostac 3 letnia dyskwalifikacje od PZPN. Zero profesjonalizmu.

John1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie pamięta wół jak cielęciem był. Levadia...
Czy po mojej wypowiedzi nie mozna wywnioskowac ze Wisle za tamten mecz tez taka kara powinna sie nalezec
Ostatnio edytowane przez Glazik : 21.07.2011 o godz. 16:34.
Odpowiedz cytując
noff
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 21.07.2011, 16:16
Co do transmisji w Polsacie - gdzieś czytałem, że nasza stacja nie może nadać ten mecz w otwartym paśmie, bo Polsat wtedy może być na wyspach odebrany z satelity i właściciel praw meczu w Szkocji na to się nie zgodził. To akurat, jeśli prawda, brzmi dość wiarygodnie.

Jestem pewien, że statystyki oglądalności tego meczu były by większe niż filmu fabularnego o wątpliwej jakości.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 21.07.2011, 16:19
Glazik napisał(a):Wyświetl post
I. Pavlodar 0 - 2 Rustavi Met.

Jaga za gre w EP w tym roku powinna dostac 3 letnia dyskwalifikacje od PZPN. Zero profesjonalizmu.
Nie pamięta wół jak cielęciem był. Levadia...
Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 21.07.2011, 16:48
Krytykujcie dalej Jagę. Jakbyście o Nas zapomnieli. Co do Śląska to liczę, że dzisiaj pokaże się z dobrej strony. Ale łatwo nie będzie. Śląsk mi w tym sezonie przypomina troszkę Jagiellonię z tamtgo - od początku grali ładną piłkę.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 21.07.2011, 17:08
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Wracając do tematu.

E:to co ty piszesz to zwykłe domysły. Nie wiem kto ma ilu abonentów ale wiem że N i C+ nie będa razem, oj nie.
http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=348

chyba ze jesteś jakimś wysoko postawionym osobnikiem w jednej czy drugiej stronie i wiesz więcej na ten temat
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2011, 17:08
Slask jest w stanie zremisowac z Dundee na wyjeździe a nawet wygrac
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.07.2011, 17:13
http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=348

chyba ze jesteś jakimś wysoko postawionym osobnikiem w jednej czy drugiej stronie i wiesz więcej na ten temat
ja nie.
Ale kibice Wisły pracują dosłownie wszędzie

E: zeby nie było, bo tego linka ktorego wstawiłes nie czytalem nie wiedzialem nic. podzwoniłem i ....równie dobrze mogli napisac ze kupic N-ke MOŻE Fox, albo Murdoch bo takie plotki również chodza.
Niemniej jesli by C+ wy/kupiło eNkę to tylko po to by upadła.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 21.07.2011 o godz. 17:22.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.07.2011, 18:02
I wole słuchać Borka niż idiote Szpaka czy pesudo-obiejtywnego okularnika Salaka w studiu na tvn-ie który jak Legia wygrywa a Wisle sie nie powiodło to ma ryj uchachany od ucha do ucha, jak jest na odwrót to strasznie przybity- kto oglądał ich wyborny magazyn po kazdej kolejce kilka lat temu wie o co chodzi. Można sobie było nieźle humor poprawić
Nigdy piłki w tvn-ie. Oni niech sobie robią taniec z gwiazdami.
Piłka w Polsacie badź w najlepszym wypadku w canal plusie.

100% racji. Zero obiektywizmu na TVN. Co do transmisji, pozostaje na pocieszenie fakt, że wszystkie mecze polskich drużyn w fazie grupowej będą w otwartej stacji.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 21.07.2011, 18:19
UWAGA UWAGA - Ci co śmieli się z Jagielloni która odpadła z drużyną z Kazachstanu (10 mln ludności)

Vojewodina Nowy Sad (3 najlepsza drużyna Serbii od wielu lat) odpadła po przegraniu na własnym stadionie 3-1 z drużyną z Lichtensteinu (20 tyś ludności i powieszchnia starego miasta w Krakowie)

Natomiast słynna Levatywa z Talina dostaje u siebie bęcki od Luksemburczyków i na 10 minut przd końcem potrzebuje 2 goli do awansu.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.07.2011, 18:23
Śmieszny polski ma Amir Spahić. Ale szacun że nauczył sie naszego ojczystego
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 21.07.2011, 18:30
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Śmieszny polski ma Amir Spahić. Ale szacun że nauczył sie naszego ojczystego
A gdzieś teraz sie wypowiadał bo na Polsat football chyba dopiero od 19:45 transmisja ?
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 21.07.2011, 18:34
Do niespodzianki zaliczyłbym ponadto gol Tirany na Slowacji w Trnavie. W Albani było 0:0, no ale wiadomo 35 minuta meczu, wiec do sensacji daleko. Tak czy siak, warto pamietac o tym by z pucharów odpadały kraje z ranku 20-25 takie jak Bialorus czy Serbia. Narazie jakoś idzie ( Vojvodina i Soligorsk- dostał w 2meczu 2:4 z Ventspils)
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2011, 18:34
Angmir napisał(a):Wyświetl post
UWAGA UWAGA - Ci co śmieli się z Jagielloni która odpadła z drużyną z Kazachstanu (10 mln ludności)

Vojewodina Nowy Sad (3 najlepsza drużyna Serbii od wielu lat) odpadła po przegraniu na własnym stadionie 3-1 z drużyną z Lichtensteinu (20 tyś ludności i powieszchnia starego miasta w Krakowie)

Natomiast słynna Levatywa z Talina dostaje u siebie bęcki od Luksemburczyków i na 10 minut przd końcem potrzebuje 2 goli do awansu.
I to sa wlasnie puchary... :/:/:/ Kupon poszedl sie jeb*c...
Lokomotiv wlasnie dostal brameczke..
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.07.2011, 18:41
czyli Śląsk prawdopodobnie czeka wyprawa do Macedonii

edit. o ile awansują oczywiście
Powód: edit
Ostatnio edytowane przez Gercu : 21.07.2011 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.07.2011, 18:43
A jaki był wynik pierwszego meczu Sofii z Skopje ?
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów