The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2011, 00:40
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ke...eler_4560.html
Może być?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.07.2011, 00:42
Powiem tak ;dwu -mecz jest absolutnie do wygrania ,ale warunkiem i kluczem bedzie strzelenie bramki lub najlepiej dwoch w Bułgarii.

Nie oszkukujmy sie mimo w miare solidnej defensywy w momencie kiedy przeciwnk bardziej atakuje bramke nasi obroncy sie gubia,a teraz to juz nie beda atakowac młodzi amatorzy ze Skonto tylko zawodnicy Litexu -2-3 klasy wyzej niz Lotysze.

Zakladajac ze bramke tam stracimy a byc moze i dwie,ale majac w perspektywie rewanz na R22 gdzie ten stadion ich niesie ,to ten jeden gol moze byc kluczem.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.07.2011, 01:14
Cholera. Przypomniały mi się studenckie czasy (dziś sam egzaminuję studentów) kiedy jak się nic nie wiedziało na egzamin to szło się paradoksalnie zupełnie wyluzowanym. Bo albo student coś ściągnie, a jak się nie uda to odda czystą kartkę. Skoro nic nie umiem to po co się denerwować? Gorzej jak coś umiałem. No bo skoro nauczyłem się pół książki, to teraz decydującym, strategicznym pytaniem jest czy pytanie będzie z części, którą opanowałem czy nie? Czyli potrzeba trochę szczęścia w zwycięstwie pod tytułem zdanie egzaminu.
Mam w sobie przekonanie po dwumczu ze Skonto, że nie jesteśmy zupełnie "zieloni", wręcz przeciwnie myślę, że możemy wygrać i jesteśmy lekko faworytem: 52-48. Dednerwuję się więc tym dwumeczem, bo mamy szansę, potrzeba dobrego dnia, formy, strategii i szczęścia. Będę trzymać kciuki i liczyć na zwycięstwo. Obyśmy wygrali mam wielką nadzieję. Naprzód Wisełko!
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 21.07.2011, 01:44
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Panowie, pochwalam waszą zachowawczość przed meczem z Litexem, ale obawianie się przeciwnika na tym etapie rywalizacji to walenie głową w mur. Mając chęci do gry w Champions League nie powinniśmy się bać dwumeczu z mistrzem Bułgarii, który w poprzednich latach nie miał osiągnięć większych od naszych. Do spotkania trzeba podejść z dystansem, a nie ze strachem, bo nie jest to przecież Barcelona (chociaż w czasie dwumeczu z FCB widziałem na forum większy optymizm ). Respekt do rywala - jak najbardziej, ale obawy trzeba schować w kąt. ...
Dokładnie jak wyżej napisane, szacunek dla rywala i tyle.

Z takimi drużynami jak Litex musimy wygrywać w miarę spokojnie jeżeli na prawdę myślimy o LM. Można oczywiście dyskutować, ale Bułgarzy to drużyna mniej więcej klasy Beitar ... nic więcej.

Wydaje się, że Maaskant wie co robi, więc warto spokojnie czekać do meczu.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.07.2011, 01:51
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Cholera. Przypomniały mi się studenckie czasy (dziś sam egzaminuję studentów) kiedy jak się nic nie wiedziało na egzamin to szło się paradoksalnie zupełnie wyluzowanym. Bo albo student coś ściągnie, a jak się nie uda to odda czystą kartkę. Skoro nic nie umiem to po co się denerwować? Gorzej jak coś umiałem. No bo skoro nauczyłem się pół książki, to teraz decydującym, strategicznym pytaniem jest czy pytanie będzie z części, którą opanowałem czy nie? Czyli potrzeba trochę szczęścia w zwycięstwie pod tytułem zdanie egzaminu.
Mam w sobie przekonanie po dwumczu ze Skonto, że nie jesteśmy zupełnie "zieloni", wręcz przeciwnie myślę, że możemy wygrać i jesteśmy lekko faworytem: 52-48. Dednerwuję się więc tym dwumeczem, bo mamy szansę, potrzeba dobrego dnia, formy, strategii i szczęścia. Będę trzymać kciuki i liczyć na zwycięstwo. Obyśmy wygrali mam wielką nadzieję. Naprzód Wisełko!
Brawo za dobry post - jak dla mnie post tygodnia.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.07.2011, 04:40
rnandez napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, jak zwariowany musiałby byc Bułgar piszący po angielsku , na forum swojego klubu , gdzie Bułgarzy posługują się językiem diametralnie innymi słowy, hmm... nawet fajny angielski ma cytowany fan Wisły ,podający się za fana Litexu
Nie jest to opinia z forum Litexu ...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.07.2011, 05:05
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Na wyjazdach za dobrze Wiśle nie idzie. W Łoweczu remis bramkowy biorę w ciemno.
W sparingu z Litexem wygralismy przeciez... na wyjeździe. Litex to dobra druzyna ale obowiazkiem Wisly jest wygrac w dwumeczu.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.07.2011, 06:41
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
W sparingu z Litexem wygralismy przeciez... na wyjeździe. Litex to dobra druzyna ale obowiazkiem Wisly jest wygrac w dwumeczu.
Na terenie NEUTRALNYM.. I podkreslam ze sparing to tylko SPARING!!! TO nie to samo co mecz o stawke.. TO chyba nie jest ciezkie do ogarniecia.?
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.07.2011, 06:52
To był tylko sparing. Oni sobie testowali taktykę, zagrali w eksperymentalnym składzie i ustawieniu. My natomiast wytoczyliśmy najcięższe działa jakie mieliśmy, będąc jeszcze w formie z poprzedniego sezonu.

Litex to co najmniej równorzędny rywal.

157. Wisła
174. Litex
317. Mogren
321. Skonto

Poprzedni sezon ligi Bułgarskiej:
Tylko jedna porażka w sezonie.
Kod:
#	Zespół		Pkt.	W	R	P	br.
1	Litex		75	23	6	1	56-13
2	Levski		72	23	3	4	67-24
3	CSKA	 	61	18	7	5	53-26
4	Lokomotiv 	52	16	4	10	47-33
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.07.2011, 07:09
Czy może ktoś napisac jak radzą sobie pozostałe drużyny bułgarskie w tym sezonie w pucharach?
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.07.2011, 07:10
Robi wrażenie tylko 13 bramek straconych.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 21.07.2011, 07:18
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Robi wrażenie tylko 13 bramek straconych.
W skorumpowanej lidze bułgarskiej...
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.07.2011, 07:56
Mam nadzieje, że za 2 tygodnie będzie można napisać, że po raz pierwszy po reformie Platiniego polski klub wystąpi w barażach do LM.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Stary 21.07.2011, 07:58
blanco napisał(a):Wyświetl post
Widzę,że to zdanie powoli staje się nieśmiertelne na tym forum.
Zdajesz sobie sprawę w jakim my miejscu byliśmy rok temu ?
Byliśmy w miejscu, w którym Ruch Chorzów lał nas jak chciał , Mateusz Kowalski bronił dostępu do naszej bramki, a zbawcą miał być Żurawski . Naprawdę nie widać różnicy?
Cały post do tego momentu, mimo malkontenckiego charakteru miał sens , ale ostatnim zdaniem roz.......iłeś system.
Różnica na pewno jest, na duży plus, lecz mimo wszystko na tą chwile wg. mnie nie wygląda to na tyle dobrze aby można było być spokojnym awansu przed meczem z Litexem.
To co wyprawiał Jeliens w pierwszym meczu mimo tego, że częstotliwość ataków Skonto można porównać z częstotliwością występowania zaćmienia słońca woła o pomstę do nieba, więc argument z Kowalskim jak dla mnie do ostrej polemiki.
Wg. mnie szansę powinien dostać Gordon, ponieważ przed kontuzją zagrał kilka fajnych spotkań, lecz z tego co można wywnioskować po wypowiedziach Maaskanta, nie ma na to raczej co liczyć ponieważ jest w Jelinsa ślepo zapatrzony:/
Sobol niestety coraz młodszy nie jest, i z roku na rok widać u niego spadek formy, co w największym stopniu jest spowodowane obniżeniem jego wydolności. W rewanżu co najmniej kilka razy odpuścił rywala w sytuacji gdy miał do niego najbliżej. Fakt Genkow a Żuraw to dwie inne bajki, ale wtedy mieliśmy jeszcze P. Brożka który poziomem był zbliżony do Bułgara.
Z plusów napewno Melikson, Iliev rok temu nie mieliśmy żadnego zawodnika na takim poziomie.
Lecz tak jak pisałem wcześniej, na tą chwile z ich akcji skrzydłami niewiele wynikało, ponieważ po dośrodkowaniu w polu karnym był tylko Genkow i nawet z nie zbyt wymagającymi obrońcami Skonto nie potrafił wygrać pojedynku - siła złego na jednego. Ewidentny błąd taktyczny, w takim ustawieniu MUSI jeden ze środkowych pomocników go wspomagać. Mam nadzieję, że w razie niekorzystnego rezultatu Maaskant ma jednak przygotowany jakiś wariant bardziej ofensywny.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 21.07.2011, 08:00
^^^ Dariusz
Nie za szyko?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 21.07.2011, 08:05
Wg wszelkich danych (statystyki ligi, wywiad Genkowa, skróty meczów) Litex ma bardzo dobrą obronę i dobry atak.
Wisła natomiast może mieć przewagę w środku pola ...
Niestety niektóre warianty być może lepsze od aktualnego nie będą mogły być dostatecznie sprawdzone ... tzn Garguła/Jirsak zamiast kogoś z pary Wilk/Sobol. Taktyka będzie więc defensywna z liczeniem na błysk (indywidualną akcję) któregoś z trójki Małecki, Melixon, Iliew.
Na tyle co znam Maskanta możliwa jest 1 korekta składu: za Małeckiego - Garguła/Jirsak.
Liczę że nasz trener wymyśli coś w temacie stałych fragmentów gry ... (bardzo ważny element w meczach wyjazdowych), nie można pozostawić tego elementu do zarządzania jedynie Małeckiemu ... Wariantowość naszych stałych fragmentów jest słaba ... a przecież Chavez to nie jest Marcelo czy Cleber i same dośrodkowania to za mało by zaskoczyć przeciwników.
Tak w ogóle to widać że grając w pucharach trzeba przygotowania rozpoczynać wcześniej .... Całe szczęście ze liga bułgarska też jeszcze nie gra.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 21.07.2011 o godz. 08:11.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.07.2011, 08:10
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Wg wszelkich danych (statystyki ligi, wywiad Genkowa, skróty meczów) Litex ma bardzo dobrą obronę i dobry atak.
Wisła natomiast może mieć przewagę w środku pola ...
Niestety niektóre warianty być może lepsze od aktualnego nie będą mogły być dostatecznie sprawdzone ... tzn Garguła/Jirsak zamiast kogoś z pary Wilk/Sobol. Zagramy we wtorek parą Wilk Sobol. Taktyka będzie więc defensywna z liczeniem na błysk (indywidualną akcję) któregoś z trójki Małecki, Melixon, Iliew.
Na tyle co znam Maskanta możliwa jest 1 korekta składu: za Małeckiego - Garguła/Jirsak.
Liczę że nasz trener wymyśli coś w temacie stałych fragmentów gry ... (bardzo ważny element w meczach wyjazdowych), nie można pozostawić tego elementu do zarządzania jedynie Małeckiemu ... Wariantowość naszych stałych fragmentów jest słaba ... a przecież Chavez to nie jest Marcelo czy Cleber i same dośrodkowania to za mało by zaskoczyć przeciwników.
Tak w ogóle to widać że grając w pucharach trzeba przygotowania rozpoczynać wcześniej .... Całe szczęście ze liga Bułgarska też jeszcze nie gra.

No tak... dzień po skończeniu ligi jedziemy na obóz
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 21.07.2011, 08:25
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post

No tak przemęczone strasznie nasze pupilki po tamtym sezonie ... Mocna liga, puchary ...
Nie dzień a np. tydzień ....
Nie trzeba potem zbijać wagi, odbudowywać masy mięśniowej itp
W zimie sobie odpoczną .... nawet jeśli, w co wierzę, na wiosnę w pucharach grać będziemy.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 21.07.2011, 08:31
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Iii runda:
kopenhaga-shamrock
genk-partizan
rangers-malmo
maccabi-maribor
hjk-dinamo
apoel-slovan
ekranas-bate
litex-Wisła
rosenborg-plzen
zestafoni-sturm

podkreŚliŁem moich kandydatÓw do awansu.myŚle Że w buŁgari bĘdzie 1-1 a na reymonta Wisła wygra 3-1.
W iv rundzie przewiduje Że trafimy na bate i w pierwszym meczu na reymonta wygramy 3-1 a na biaŁorusi zremisujemy 0-0.
W fazie grupowej zagrajĄ:wisŁa,rangers,kopehaga,rosenborg,maccabi
faza grupowa:
Manchester united
valencia
Wisła Kraków
napoli
taki optymizm)

Napisz jescze jakie liczby padna w duzym lotku i jakie akcje na GPW beda szly w góre!
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 21.07.2011, 08:37
No tak przemęczone strasznie nasze pupilki po tamtym sezonie ... Mocna liga, puchary ...
Nie dzień a np. tydzień ....
Nie trzeba potem zbijać wagi, odbudowywać masy mięśniowej itp
W zimie sobie odpoczną .... nawet jeśli, w co wierzę, na wiosnę w pucharach grać będziemy.
Pokaż mi 1 profesjonalny europejski klub który tak robi.
To jest bardzo dobra droga do łapania kontuzji.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 21.07.2011, 08:48

Jesteś piłkarzem?

Ponawiam pytanie o dyspozycje bułgarskich drużyn w europejskich pucharach.
Ma ktos może jakieś info?
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Stary 21.07.2011, 08:54
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Iii runda:
kopenhaga-shamrock
genk-partizan
rangers-malmo
maccabi-maribor
hjk-dinamo
apoel-slovan
ekranas-bate
litex-Wisła
rosenborg-plzen
zestafoni-sturm

podkreŚliŁem moich kandydatÓw do awansu.myŚle Że w buŁgari bĘdzie 1-1 a na reymonta Wisła wygra 3-1.
W iv rundzie przewiduje Że trafimy na bate i w pierwszym meczu na reymonta wygramy 3-1 a na biaŁorusi zremisujemy 0-0.
W fazie grupowej zagrajĄ:wisŁa,rangers,kopehaga,rosenborg,maccabi
faza grupowa:
Manchester united
valencia
Wisła Kraków
napoli
taki optymizm)
Ja bym nie chciał trafić na BATE Borysów oni umieją grać w piłke i tak samo jak bym nie chciał trafić w grupie Ligi Mistrzów na Valencie , Manchester i Napoli...bo wtedy napewno wylądujemy na ostatnim miejscu w tabeli
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Stary 21.07.2011, 08:57
Jeśli trafimy na Dinamo Zagrzeb to stawiam 80% że ich rozwalimy i wchodzimy do LM
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 21.07.2011, 08:59
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Jesteś piłkarzem?

Nie, nie jestem piłkarzem ale uprawiam inne sporty i wiem że jeśli nie ma przerw w treningu, to są kontuzje wynikające z przemęczenia.
Niektórzy kibice narzekają, że teraz nasi piłkarze są zajechani - to pomyślcie jakby to wyglądało gdyby w ogóle nie mieli przerwy.
Tu nie chodzi o to że im więcej treningu tym lepiej.

aguero20 - wysyp pokemonów. A powiedz mi czy jak w półfinale LM trafimy na Real to dobrze czy źle bo się tak zastanawiam?
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 21.07.2011, 09:00
aguero20 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym nie chciał trafić na BATE Borysów oni umieją grać w piłke i tak samo jak bym nie chciał trafić w grupie Ligi Mistrzów na Valencie , Manchester i Napoli...bo wtedy napewno wylądujemy na ostatnim miejscu w tabeli
No ... racja a ja bym chciał żeby w finale dostać Barcelonę a nie Chelsea bo Chelsea nam nie leży ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 21.07.2011 o godz. 09:02.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 21.07.2011, 09:06
Czy może ktoś napisac jak radzą sobie pozostałe drużyny bułgarskie w tym sezonie w pucharach?
To akurat łatwo sprawdzić. Jak na razie grają tylko Łokomotiw Sofia i Liteks, wyniki Liteksu zapewne znasz, Łokomotiw, ewentualny przyszły rywal Śląska zremisował w Macedonii z Metallurgiem Skopje 0:0. CSKA Sofia zaczyna grę od IV rundy el. LE o ile się nie mylę.

Tak że generalnie arcyważne jest dla naszej pozycji w rankingu lig europejskich to, żeby Śląsk dziś przeszedł dalej, a następnie arcyważne będą te polsko-bułgarskie pojedynki, bo to jest nasz bezpośredni rywal w walce o lepsze lokaty. No chyba, że znajdzie się drużyna, która podobnie jak Lech rok temu wyjdzie z grupy LE lub też oczywiście LM.

Ale generalnie skoro Jaga łamaga tak dała dupy, to albo Śląsk, albo Legia muszą osiągnąć jakiś naprawdę nadprogramowy wynik. Najlepszą okazję do tego ma Śląsk, gdyż jedzie na bardzo ciężki szkocki teren z jakąś tam zaliczką, a potem ma rywala, który jest generalnie chyba najsłabszym z rozstawionych drużyn, a już na pewno najsłabszym, na jakiego mógł Śląsk trafić.

Obawiam się jednak, że dziś Śląskowi naprawdę ciężko będzie utrzymać ten wynik z pierwszego meczu, bo brakuje im pucharowego doświadczenia w takiej sytuacji, dużo zależy od dyspozycji dnia i szczęścia...Ale to tylko moje wrażenie. W każdym razie jak przejdą Dundee (oby!), to w kolejnej rundzie już na pewno byliby bardziej otrzaskani z pucharową rywalizacją.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 21.07.2011, 09:22
......
Myślę że budowanie formy to jakiś cykl, który zakłada jakieś apogeum formy .... Problem w tym, że najważniejsze mecze Wisły w pucharach przypadają znacznie przed tym apogeum ....
Nasze wpadki z Valarengą, Tbilisi itp z tego wynikały ....
Mam wrażenie, że w tym roku też najlepsza forma daleko przed nami.
Oczywiście jeśli mimo tego przejdziemy Litex - to bedzie rewalacyjna rzecz że najlepsza forma przed nami.
Jeśli ..
Ostatnio edytowane przez Grantar : 21.07.2011 o godz. 09:25.
Odpowiedz cytując
Genkov
Junior Member

Stary 21.07.2011, 09:25
Jesteś piłkarzem?

Jedna drużyna Bułgarska wystartowała w II Rundzie LE Lokomotiw Sofia i zremisowała na wyjeździe z Metalurgiem Skopje 0-0. Pozostałe zespoły czyli Lewski staruje od III Rundy a CSKA Sofia od IV rundy LE.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.07.2011, 09:46
No ... racja a ja bym chciał żeby w finale dostać Barcelonę a nie Chelsea bo Chelsea nam nie leży ....
Jak nam nie leży Chelsea, jak mamy z nią korzystny bilans meczów ?

Z Barceloną już chyba nie.
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.07.2011, 09:50
Litex statystyki ma bardzo słabe jeśli chodzi o puchary. Poszukaj kilka postów wstecz, ktoś to umieszczał.

Dziwi mnie trochę pewność siebie Bułgarów. Możemy być ich Levadią czy Karabachem. Hehe...

Zrobiłem trochę śmieszne porównanie bo na papierze, czytając tylko zakazaną (transfermarkt) więc info nie koniecznie super wiarygodne ale jakiś wgląd daje w 11 która grała w dwumeczu Litexa. Ogólnie to wyglądają oni przeciętnie i powinniśmy ich ograć. Poniżej porównanie:

Bramkarze:

[Litex] Vinícius - zagrał w dwumeczu w II rundzie oraz zagrał w sparingu z Wisłą wg. wislaportal wszedł chyba w II połowie. Do tej pory grał tylko w Brazylii małe doświadczenie w Europie.
vs.
[Wisła] Pareiko - II mecz, sparing. Dużo większe doświadczenie w grze w Europie i reprze.

+ dla nas: nasz bramkarz ma większe doświadczenie

Obrońcy:

[Litex] Dzemal Berberovic - zagrał w dwumeczu oraz przeciw Wiśle. Grał w kilku klubach w Europie, w Niemczech, Turcji, Rosji... ale często zmieniane kluby i krótki czas pobytu oraz niewielkie kwoty transferowe świadczą raczej na jego niekorzyść. Trzykrotnie wracał po transferze do Litexa.
vs.
[Wisła] Lamey - grał w dwumeczu meczu i sparingu. CV Lameya miażdży Berberovica

[Litex] Nikolov - grał w dwumeczu meczu. Reprezetant Bułgarii (rozegrał 11 meczów)
vs.
[Wisła] Jaliens - grał w dwumeczu i sparingu. Były reprezentant Holandii.

[Litex] Bodurow - grał w dwumeczu. Przyszedł z innego Bułgarskiego klubu ale wcześniej nigdzie indziej chyba nie grał.
vs.
[Wisła] Chavez - grał w dwumeczu.

[Litex] Zanev - grał w dwumeczu. 15 meczów w reprezentacji Bułgarii, chyba najbardziej doświadczony zawodnik w ich obronie. Transferowo nieudany, zawsze powracał do Litexu. Strzelił bramę w dwumeczu.
vs.
[Wisła] Diaz - nie grał jeszcze w tym sezonie oficjalnie dla Wisły.

+ dla nas: nasza obrona wygląda na bardziej doświadczoną, dwóch naszych graczy grało w Lidze Mistrzów i dwóch jest obecnymi reprezentantami swoich krajów.

Pomocnicy:

[Litex]
Jelenkovic - grał w dwumeczu i sparingu. To chyba jakaś przypadłość Bułgarów z Litexu. Podobnie jak jego koledzy wracał kilka razy po transferach do Litexu.
Milianov - grał w dwumeczu i sparingu. Wychowanek.
Yanev - grał w dwumeczu. Epizody w reprze, 32 lata. Strzelił bramę w dwumeczu.
Wellington - na zakazanej go nie ma w kadrze. Zagrał w dwumeczu.
Miracema - nowy nabytek, zagrał w dwumeczu, 23 letni braziliano. Wygląda na noname, sprowadzonego za paczkę fajek.
[Wisła]
Sobolewski - grał w dwumeczu i sparingu.
Wilk - jak wyżej
Melikson - jak wyżej
Małecki - jak wyżej
Iliev - jak wyżej

+ dla nas, nasi wyglądają dużo bardziej doświadczenie i lepsi na papierze. Nasz Nunez grał w najwyższej klasie rozgrywkowej w Argentynie ich Miracena kopnął piłę 3 razy w jakimś Brazylijskim klubie. Na ławce mają oni niejakiego Floresa ciekawego grajka z Urugwaju, ale nasza ławka nie wygląda źle.

Napastnicy:

[Litex]
Célio Codó - noname z Brazyli. Zagrał w meczu eliminacyjnym.
Svetoslav Todorov - ich chyba najlepszy napastnik i piłkarz zarazem, zagrał w dwumeczu i z nami. Ograny w ligach angielskich (6 bramek w Premier League). 42 mecze dla Bułgarii ale tylko 6 bramek. 2 bramy w dwumeczu.
Momcil Tsvetanov - młodziak, w przyszłości ma chyba zastąpić Todorova. Jeśli nie odda strzału życia to raczej nie groźny. W zeszłym sezonie 3 bramki.

[Wisła]
Genkov
Biton
Boguski

+ dla nas ponownie Genkov z Bitonem jednak mają większy potencjał i umiejętności niż trójka napadziorów z Litexu.

Oczywiście analiza jest oparta tylko na papierze, a nie na podstawie obserwacji gry. Jednak z tego co tu widzę/piszę Wisła powinna być zdecydowanym faworytem. Jeśli Chavez dobrze przypilnuje Todorova a reszta zagra na swoim poziomie to powinniśmy awansować bez problemu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów