The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2011, 14:52
FraMat napisał(a):Wyświetl post
na tym, że takie są wymogi licencyjne PZPN, że w klubie ekstraklasy w kadrze 25 zawodników musi być 8 piłkarzy z Polski oraz/w tym 4 wychowanków ( piłkarzy którzy przyszli do klubu w wieku 15-21 lat. Inaczej nie dostalibysmy licencji
Jak nie ma wychowanków mozna zostawić puste miejsce
Teoretycznie kadra moze być 17 osobowa bez żadnego Polaka i licencje dostaniemy
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.07.2011, 14:53
Dla porównania Kosowski w Bełchatowie ma zarabiać między 30-40 tys. złotych miesięcznie

Info: Przegląd Sportowy

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 19.07.2011, 15:10
Patryk_185 napisał(a):Wyświetl post
Ja szanuje Boguskiego ale po takiej kontuzji lepiej gdyby się odbudował w jakimś trochę słabszym klubie (na zasadzie wypożyczenia) bo na razie w podstawowej "11" i jako wchodzącego w trójce (Iliev/Kirm, Garguła lub Nunez, Biton) nie widzę dla niego miejsca. Wydaje mi się że było by to lepsze rozwiązanie Pozdrawiam
No to mamy tzw. różnicę zdań. Ja osobiście ( jeśli nie zaskoczy) wypożyczyłbym go po rundzie jesiennej.
Co do trójki wchodzącej to jest doby temat, tyle że zależny wyłącznie od Maaskanta. Jeśli trener będzie postępował wybitnie asekuracyjnie, to szans (z jednym może wyjątkiem …Iliew !) l żaden zmiennik nie ma.
To nie tak że tylko Kirm/Iliew, Garguła/Nunez i Biton. Bo w tym układzie reszta mogłaby pojechać na wakacje. Bunoza, Boguski czy Jovanović zasługują na szansę i jest jeszcze np. Jirsak. Kadra jest szeroka, ale nie wolno jej sztucznie zawężać.
Mówiąc w dużym uproszczeniu, raz Garguła a raz Jirsak, raz Biton (za Genkowa) a raz ...Boguski za Małeckiego. Ja mam taką koncepcję. Zaś oceny po występach na boisku a nie przed.
Pozdrawiam .
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.07.2011, 15:50
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
W związku z wykonywanym zawodem czasami zdarza mi się mieć wgląd w kontrakty zawodników - nie tylko Wisły. Kwot zawartych w kontraktach podać Wam nie mogę - napiszę jedynie, że w przypadku Kowalskiego 25 tys zł miesięcznie to olbrzymia przesada.
A zdradzisz jaki to super tajny zawód wykonujesz ze masz wgląd akurat w kontrakty piłkarzy Wisły Czy też pracujesz incognito ... ?
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 19.07.2011, 16:43
Angmir napisał(a):Wyświetl post
A zdradzisz jaki to super tajny zawód wykonujesz ze masz wgląd akurat w kontrakty piłkarzy Wisły Czy też pracujesz incognito ... ?

o jaaa, może gość pracuje w urzędzie skarbowym i PITa widział? co to w ogóle za rozkmina jest tutaj...
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 19.07.2011, 16:47
Angmir napisał(a):Wyświetl post
ahah komornik ^^
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.07.2011, 16:54
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Kurczę, może i macie rację. Jakoś do obrońców z ME mam instynktownie jeszcze mniej zaufania niż do Kowalskiego - a to uprzedzenie, grze żadnego z nich się uważniej nie przyglądałem. Kowal ma już swoje lata i może faktycznie czas na tranfer. Życzę mu zresztą jak najlepiej.

e: Filemon, nie da rady. Nie byłbyś wychowankiem
Ja dokladnie na odwrot, wierze potrafia duzo, ale nie ma okazji/czasu/odwagi/etc by na nich postawic. Kto nie wolalby Czekaja zamiast Kowalskiego? (retoryka)

Ps: bylbym
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.07.2011, 23:18
nesta napisał(a):Wyświetl post
1) Na czym ta rola "bycia wychowankiem" polega ?
2) Jakim jest wychowankiem skoro przyszedl z Kolejarza Stroze gdzie juz tam byl mocno przecietnym zawodnikiem ?
A Małecki pewnie przyszedł do nas z Zagłębia?
Sprawdzajcie, zanim coś takiego napiszecie.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 20.07.2011, 11:56
KURTO-Wyporzyczyć do ogrania
Boguski-Wyporzyczyć do ogrania
Łukasz Burliga-Wyporzyczyć do ogrania
Mateusz Kowalski-sprzedać
Daniel Brud-Wyporzyczyć do ogrania
Łukasz Garguła-Wyporzyczyć
Rafał Boguski-Wyporzyczyć
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 20.07.2011, 11:58
Następny naćpany , co Ty chcesz Boguskiego dwa razy wypoRZyczyć? Dwóch to było killerów, nawet dwie Siary Stefany były
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 20.07.2011 o godz. 12:11.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.07.2011, 12:10
Nie ma sensu wypożyczać Garguły i Boguskiego... Zawsze mogą wejść z ławki i coś wnieść. Co do reszty się zgodzę niech młodzi na wypożyczeniu się ogrywają. Ale Guła i Boguś powinni być z zespołem.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.07.2011, 12:13
Garguła kolejny raz potwierdza że jego forma jest coraz lepsza,dziś gol i asysta
W poprzednich sparingach także asystował wiele razy
W Ekstraklasie powinien dostać szansę
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 20.07.2011, 12:21
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Garguła kolejny raz potwierdza że jego forma jest coraz lepsza,dziś gol i asysta
W poprzednich sparingach także asystował wiele razy
W Ekstraklasie powinien dostać szansę
Dokładnie, może jeszcze coś być z tego chłopa.
Więc po co wypożyczać?
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 20.07.2011, 13:04
po to by odzyskal rytm meczowy bo w Wiśle dużo szans nie dostanie przy meliksonie
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 20.07.2011, 14:02
suikoden napisał(a):Wyświetl post
po to by odzyskal rytm meczowy bo w Wiśle dużo szans nie dostanie przy meliksonie
I to jest właśnie modelowy przykład krótkowzroczności i niestety bezmyślnej oceny rzeczywistości.

Bo Melikson nie będzie grał zawsze i wszędzie, on i Wisła potrzebują wartościowego zmiennika na pozycji ofensywnego pomocnika. Obserwując postawę i dokonania na treningach oraz w sparingach Garguły, ów w obecnej formie takim zawodnikiem wreszcie jest. Czyli jest Wiśle potrzebny. Podobnie zresztą jak Boguski w innej roli.
Ostatnio edytowane przez Markus : 20.07.2011 o godz. 14:26.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Stary 20.07.2011, 14:04
Małeckiego powinno się sprzedać w ziemie albo za rok na lato póki jeszcze można za niego wziąc dobre pieniądze ( 2 mln € ? ).
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.07.2011, 14:08
Małecki to najpierw się musi nauczyć języka żeby gdzieś poszedł
poza tym ile on ma? 22 lata? nigdzie nie musi iść
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 20.07.2011, 14:17
KURTO-Wyporzyczyć do ogrania
Boguski-Wyporzyczyć do ogrania
Łukasz Burliga-Wyporzyczyć do ogrania
Mateusz Kowalski-sprzedać
Daniel Brud-Wyporzyczyć do ogrania
Łukasz Garguła-Wyporzyczyć
Rafał Boguski-Wyporzyczyć
Człowieku edytuj ten tekst bo razi po oczach.

A co do meritum to widać że niektórzy nie wiedzą co to szeroka kadra. Guła i Boguski potrzebni jak najbardziej tylko Maaskant musi stosować w meczach ligowych właściwą rotację.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.07.2011 o godz. 14:19.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 20.07.2011, 15:41
A jak Melikson złapie jakiś uraz albo będzie pauzował za kartki to kto będzie grał? Miś Yogi?
Puknij się w czoło z taka teorią...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 20.07.2011, 16:09
po to Maskaant chciał mieć po 2 zawodnikach na 1 pozycje by ich zaraz potem wypożyczyć by się ogrywali?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.07.2011, 19:19
Garguła nie zostanie wypozyczony bo kto bedzie grał jak cos z Meliksonem bedzie nie tak. Z tego co mowil Maaskant jest zadowolony ze wszystkich obecnych pilkarzy - dlatego wypozyczenie nie wchodzi w gre.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 20.07.2011, 19:20
willow napisał(a):Wyświetl post
A jak Melikson złapie jakiś uraz albo będzie pauzował za kartki to kto będzie grał? Miś Yogi?
Puknij się w czoło z taka teorią...
Dokładnie, jak Kiro utraci miejsce w składzie na rzecz Ilieva, to też trzeba go wypożyczyć?
Niektórzy powinni sie 2 razy zastanowić zanim coś napiszą
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.07.2011, 20:05
Dvalishvili którym się interesowaliśmy właśnie strzelił gola dla Macabi Haifa
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 20.07.2011, 22:36
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Dvalishvili którym się interesowaliśmy właśnie strzelił gola dla Macabi Haifa
Nawet dwa razy trafił.

Wracając do wypożyczeń to na razie nie ma potrzeby się tak z nimi spieszyć. Pod koniec sierpnia okaże się czy będziemy potrzebować aż tak szeroką kadrę jak obecnie. Wtedy będzie można podejmować decyzje kogo i gdzie wypożyczyć.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.07.2011, 22:52
Jak do klubu przyjdzie jeszcze jeden prawy/środkowy obrońca, to będzie można wystawić dwie, w miarę równe jedenastki, tak mi się wydaje po dzisiejszym sparingu.

Albo inaczej - teraz jedynym zawodnikiem, który znacząco odstaje jest Kowalski, poza nim każdy zawodnik prezentuje minimum ligowy poziom, albo wiele wskazuje na to, że nie będzie od niego odbiegać (Biton, Nunez, Jovanović). Teraz trzeba zacząć systematycznie wymieniać starszym (Jaliens, Sobolewski) i najsłabszych (Kowalski) na zawodników prezentujących wyższy poziom.
.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.07.2011, 23:49
Burliga w Ruchu do konca sezonu z opcją pierwokupu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.07.2011, 00:36
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Jak do klubu przyjdzie jeszcze jeden prawy/środkowy obrońca, to będzie można wystawić dwie, w miarę równe jedenastki, tak mi się wydaje po dzisiejszym sparingu.

Albo inaczej - teraz jedynym zawodnikiem, który znacząco odstaje jest Kowalski, poza nim każdy zawodnik prezentuje minimum ligowy poziom, albo wiele wskazuje na to, że nie będzie od niego odbiegać (Biton, Nunez, Jovanović). Teraz trzeba zacząć systematycznie wymieniać starszym (Jaliens, Sobolewski) i najsłabszych (Kowalski) na zawodników prezentujących wyższy poziom.
Eee, o co chodzi z tym Sobolewskim?
Ciezko mi zrozumieć te pokrętne rozumowanie.Skoro Sobol jest najlepszym(obok Vdorljaka) środkowym pomocnikiem, Maaskant na każdym kroku podkreśla, że jest z niego zadowolony, podpisal kolejną umowę na następny rok z opcją przedłużenia, to po co na siłę go wymieniać?
Ludzie zrozumcie, że wiek w piłkce nie stanowi takiego kłopotu, tylko ewentualnie głowa i psychika.
Jeśli zawodnik profesjonalnie o siebie dba i sumieennie podchodzi do treningu, może spokojnie grać pod 40 bez wyraznej szkody dla drużyny.Ciekawy jestem ile kosztuje ktoś lepszy od Sobolewskiego.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 21.07.2011, 10:46
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Pod koniec sierpnia okaże się czy będziemy potrzebować aż tak szeroką kadrę jak obecnie. Wtedy będzie można podejmować decyzje kogo i gdzie wypożyczyć.
To mozemy juz wiedziec po rewanzowym meczu z Litexem juz 3 sierpnia. Prezjscie Bulgarow daje nam juz faze grupowa LE a wiec mozliwisc gry w pucharach co najmniej do polowy grudnia. Do tego po rewanzu z Bulgarami beda jeszcze 4 tygodnie czasu na ewentualne sciagniecie jeszcze kogos kto nas wzmocni.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.07.2011, 11:01
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Eee, o co chodzi z tym Sobolewskim?
Ciezko mi zrozumieć te pokrętne rozumowanie.Skoro Sobol jest najlepszym(obok Vdorljaka) środkowym pomocnikiem, Maaskant na każdym kroku podkreśla, że jest z niego zadowolony, podpisal kolejną umowę na następny rok z opcją przedłużenia, to po co na siłę go wymieniać?
Ludzie zrozumcie, że wiek w piłkce nie stanowi takiego kłopotu, tylko ewentualnie głowa i psychika.
Jeśli zawodnik profesjonalnie o siebie dba i sumieennie podchodzi do treningu, może spokojnie grać pod 40 bez wyraznej szkody dla drużyny.Ciekawy jestem ile kosztuje ktoś lepszy od Sobolewskiego.

Z wiekiem jest taki problem, że w wieku 35 lat zerwane więzadła, złamana noga, jakikolwiek poważny problem mięśniowy to koniec kariery. Jak Wilkowi pójdą (odpukać) więzadła to za 6, 7 miesięcy wraca do gry.

Popatrz na Wichniarka. Dwa lata temu był w czołówce napastników Bundesligi, rok temu nie nadawał się do gry w ekstraklasie.
.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.07.2011, 11:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Burliga w Ruchu do konca sezonu z opcją pierwokupu.
Skąd ta informacja? Szkoda tylko tej opcji pierwokupu, bo może wypalić.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów