|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Ważne, aby tam nie przegrać. Jeśli nie można wygrać to przynajmniej pokusić się o remis bramkowy i takie 2:2 lub wygrać 3:2 i byłoby dla nas bardzo dobra pozycja wyjściowa przed rewanżem. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Zobaczymy jak nasi zniosą warunki pogodowe we wtorek o 20 ma być temp. około 26 stopni wilgotność uwaga 76 % możliwość opadów. Nie najlepiej dla nas
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Warunki takie same dla obydwu drużyn, stopień przygotowania obu zespołów podobny - poprostu będzie słaby mecz ale ważne aby wynik był korzystny.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
to jeszcze może powiedz jaki bedzie wynik to z chęcią obstawie.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Po tych skrótach z Mogren widać, że rywale dużo strzelają z dystansu. Ja mam tylko nadzieje, że za tydzień o tej porze piłkarze nie będą opowiadali "nie wiemy co się stało", "będziemy dalej walczyć", "zaskoczyli nas" itp. Osobiście już mam dość tego pieprzenia. A bo zagraliśmy słabiej, bo jeszcze forma nie ta, a bo to a bo tamto. We wtorek mają mecz o wszystko. Albo pokażą, że coś są warci i przejdą Litex albo odpadną i zostanie coroczne opowiadanie o "zaskoczeniu" "ładowaniu akumulatorów" itp a inni będą grali dalej.
Ja mam największe obawy o naszą obronę, bo póki co prezentuje się średnio. Nawet grające antyatak Skonto potrafiło kilkukrotnie zagrozić naszej bramce, głównie przy wydatnym udziale naszych defensorów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A ja widzę jak narazie same plusy Wisły.
Obrona nam zacyna funkcjonować (powiecie, że słaby rywal?), naprawde Lamey mnie pozytywnie zaskakuje, Chavez może ma problemy z wyprowadzaniem, ale przynajmniej stara się utrzymać zero z tyłu i ja to cenie. Jaliens powoli nam sie rozkręca (może wkońcu skończy popełniać błedy), na środku jeszcze walczy o skład Bunoza (ew za Jaliensa) , za Paljica powoli będzie wchodził do składu Diaz. formacja obrony musi się zgrywać miesiącami, ale Diaz wygryzie Paljica. Nie zapominając, że Jovanović może wejść na środek, bądź bok. A najbardziej optymistycznie napawa mnie duet Illiev-Melikson, szukają się, jest ta chemia, która jest potrzebna w piłce! Co do Nuneza- za mało go widziałem, żeby go oceniać. Mam nadzieję, że Illiev zagości na dłużej w 1 składzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wczorajszy mecz pokazał, że forma i dyspozycja fizyczna zespołu poprawia się. To oczywiście bardzo dobrze przed spotkaniem z Bułgarami.
Maaskant na razie stawia na grę dwójką defensywnych pomocników w środku pola, bo to wyraźnie lepiej wyważa proporcje między defensywą i ofensywą. Taką ma strategię, która na razie się sprawdza, taką wizję, trzeba to zatem uszanować i nie domagać się by wprowadzał zmiany dla samych zmian. Jest w niej sporo racji, bo Sobolewski niestety nie należy do zawodników młodych i w pojedynkę ma problemy z powstrzymywaniem akcji rywali w środku pola, a to kluczowy element gry. Zapewne dlatego Maaskant woli dać mu wsparcie Wilka niż wpuścić bardziej ofensywnego Gargułę. Zobaczymy, czy podobnie będzie z Litexem. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Iliev z Meliksonem sie rozumieja i nie potrzebuja aklimatyzacji bo po prostu to dobrzy pilkarze i tyle. Za wielu takich nie mamy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Co do korekt w jedenastce to Diaz za Palijcia.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Maaskant wspomniał kiedyś, że mecze pucharowe będziemy grali 2 defensywnymi pomocnikami, nie ze względu na to, że Sobol sam sobie nie poradzi, bo jest już stary - tylko dlatego aby zdominować środek boiska i zyskać przewagę w tym sektorze boiska. Jak na razie tak jak wspomniałeś ta taktyka się sprawdza. Bo w obu spotkaniach staraliśmy się dominować w środku boiska. Zobaczymy jak to wyjdzie w dwumeczu z Bułgarami, bo to spotkanie będzie się znacząco różniło od meczy z Łotyszami. Zgadzam się z tym, że forma drużyny idzie w górę, z meczu na mecz powinno to wyglądać coraz lepiej, liczę też na przełamanie Genkova, choć pewnie i tak będzie pod specjalnym nadzorem obrońców Mistrza Bułgarii - ze względu na to, że w sparingu strzelił im dwie bramki. To w jakiś sposób powinno nam też dać przewagę z przodu, wysoki napastnik absorbujący uwagę obrońców to stworzenie okazji dla szybkich Małeckiego i Ilieva. Czas pokaże jak to będzie wyglądać w rzeczywistości - mecz meczowi nierówny. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
No deszcz to nie jest nasz sprzymierzeniec, i dosadnie pokazał to mecz z Górnikiem
Nie są to warunki dla technicznych zawodników |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jak juz bedziemy sie wzajemnie czytali i rozumieli to deszcz będzie sprzymierzeńcem, szybka piłka szybka gra, w koncu tego chce od druzyny Maaskant. Teraz naszym celem jest awans dalej, spodziewam sie gry na 0-0 w Łoweczu i magii stadionu u siebie dzięki czemu wywalczymy awans. Styl może być nijaki, to sie nie liczy, liczy sie tylko i wyłącznie awans do dalszej rundy. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Oglądałem dzisiaj mecz ze Skonto i oceniając na spokojnie, można powiedzieć, że Wisła zagrała na naprawdę niezłym poziomie. Widać było zdecydowaną różnicę klas między obiema drużynami, większe "cwaniactwo" naszych zawodników i generalnie, co warto podkreślić, konsekwentne dążenie do celu. W perspektywie kolejnych spotkań z Litexem, z którym już notabene wygraliśmy (niestety, był to tylko sparing), czuję dziwny spokój o wynik. Z drugiej strony, hurraoptymistyczne zapowiedzi ze strony przeciwników dają do myślenia. Niech jednak żyją marzeniami i dalej lekceważą Wisłę, a skończą tam, gdzie my po spotkaniu z Levadią dwa lata temu.
Plusem na pewno jest fakt, że gramy na wyjeździe pierwsze spotkanie. Jestem dobrej myśli ![]() 3 sierpnia wszyscy na R22! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Pierwsza połowa wczorajszego meczu nie porywała, za to w drugiej było już lepiej, co z resztą widać po wyniku.
Ogólnie gra drużyny wyglądała lepiej niż w Rydze. Dyspozycja fizyczna poszła w górę, piłkarze zyskali trochę świeżości i było to widać gołym okiem. Przed meczem z Bułgarami czeka nas jeszcze wyjazd na Widzew, więc głowa Maaskanta w tym żeby rozsądnie dysponować siłami zawodników. Po to jest szeroka kadra, żeby z niej korzystać, więc mam nadzieję, że tacy piłkarze jak Biton, Nunez, Diaz czy Garguła dostaną szansę pokazania się w Łodzi. Właśnie jedyne, czego mi wczoraj zabrakło to sensownych zmian po bramce na 2:0. Po co trzymać na boisku Meliksona? Mecz był już wygrany, a to nasz najbardziej wartościowy piłkarz i w razie jego kontuzji o LM nie byłoby już mowy. W każdym razie plus dla Maaskanta, że nie było wtopy i pewnie przeszliśmy amatorów ze Skonto. W polskiej piłce ostatnio nie można być pewnym niczego, więc i to trzeba pochwalić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zależy pewnie od wyniku. Jak Jakimś cudem w Bułgarii wygramy np 2:0 to pewnie w Łodzi zagra ten sam skład. Jak wynik będzie bliższy remisu , Melikson , Iliev czy Małecki pewnie dostaną wolne na mecz z Widzewem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Co pozytywne na wyjeździe jakiegoś kotła na pewno nie będzie. Klub z małej miejscowości. Praktycznie bez ultrasów. Mają niby nowy stadion na 10 tysiecy, ale nie sądzę żeby się bardzo dzieki temu frekwencja poprawiła. W poprzednim sezonie na ligę ich przychodziło ledwo tysiąc,a na lepsze mecze 2,3 tysiące.
Ostatnio edytowane przez tofik : 20.07.2011 o godz. 15:04.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ja najbardziej obawiam się, że obecne rozwiązania w ataku są zbyt łatwe do wyeliminowania. W skrócie - gra w ataku jest zbyt przewidywalna.
Wystarczy aby Litex zwrócił uwagę na te rzeczy: - zamknąć stronę Lameya by nie dośrodkowywał, nie pozwolić mu na zagrania na obieg, zwrócić uwagę że dośrodkowuje jedynie w pełnym biegu - wyeliminowanie Meliksona ostrymi faulami, podwojenie krycia na nim, zwrócić uwagę na drybling do środka i 1) podanie za plecy albo 2) strzał z dystansu - wyłączenie z zagrań od partnerów Genkova, co świetnie zrobili gracze Skonto w 1 meczu; wtedy jedynym dojściem Genkova do sytuacji są wrzutki, na co rywal nie ma większego wpływu jeśli do takiej dojdzie - podwojenie krycia na Ilievie gdy ten jest przy piłce, wyeliminowanie z gry Meliksona redukuje o połowę zagrożenie ze strony Serba, zwrócić szczególną uwagę na grę 1na1 - zamknięcie drogi do samotnych rajdów Małeckiego, zwolnienie gry poprzez zmuszenie Małeckiego do podań do partnerów, wykorzystać jego brak umiejętności wychodzenia na pozycję za plecy rywali Niepokojący jest ten mały wybór wariantów w ataku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak ty chcesz grać na 0-0 jeżeli jedyne co mamy do ofensywa, obrona to Chaves który ma problem z dograniem piłki? 0-0 to paradoksalnie niezły wynik dla gospodarza, i tak u siebie musimy wygrać czy 0-0 czy 1 w dupę więc trzeba coś działać. Gra z Litexem to będzie zupełnie inny mecz, nie będą siedzieli u siebie jak Skonto, będą cisnąć a my musimy wykorzystać więcej miejsca z przodu, jak się będziemy dali gnieść to się zesramy, bo mimo Chaveza obrony to pewnej nie mamy.Na magie to zapraszam do kina, Harry Potter leci.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 20.07.2011 o godz. 15:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
2.Ostre faule, lol, dziękuje czerwona dowidzenia. Podwojenie krycia - 2 piłkarzy ze srodka pola Litexu mniej 3.Genkow ma plaster w postaci srodkowego obroncy, 1 lub 2 4.Podwojenie krycia Ilieva - Środkowi pomocnicy zajęci wiec zostaje boczny pomocnik i obronca. Czyli jesli przykryją go we dwóch to Paljic ma całą strone wolną. do tego nie zapominajmy o Małeckim który równiez ma przestrzen bo przeciez boczny pomocnik zamyka Lameya 5.Kto ma blokowac te rajdy Małeckiego skoro cała pomoc + boczni obrońcy praktycznie wykorzystani ? Jeśli stoper Litexu bedzie schodził do boku by eliminować Małego, .....chwała mu za to. Messi- wystarczy mocne ostre krycie, można też podwoić. O to jak łatwo wyeliminować najlepszego piłkarza na świecie, tylko czemu tego nikt nie robi ? ![]()
Ja nie pisze ze ja chce. Ja pisze ze imho tak zagramy. Na 0-0 z opcją na kontrę. http://www.youtube.com/watch?v=p8uQz...layer_embedded -skrót gierki z Garcą.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 20.07.2011 o godz. 15:29.
![]()
![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Można sobie mówić że pogoda to jest taka sama dla wszystkich, drewno zawsze pływa po powierzchni.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 20.07.2011 o godz. 15:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Wy patrzycie na pogodę , tam trzeba wyjść i zapierdalać i walczyć z przeciwieństwami losu.
Powód: i
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 20.07.2011 o godz. 15:49.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
Staram sie rozkminić co masz na myśli ale ni chuja. Weź sobie defensywnego pomocnika i porównaj do ofensywnego pomocnika badz skyrzdłowego/schodzącego napastnika to moze zrozumiesz. Nie, najwidoczniej jestem głupi i nie rozumiem. p.s. Melikson nie bazuje na szybkości, ani Mały co nie? Licze na odpowiedz dzięki której wyjde z marazmu. p.s.2. Ale załóżmy że masz racje, nasi ofensywni piłkarze bazuja na technice . Jak podczas grania w deszczu ogranicz sie u piłkarze technike użytkową ? Barcelona spotkania w deszczu oddaje walkowerem co nie?E3: Bajorze? Bajora to sa na A-klasie. Litex ma nowy stadion wiec zapewne odprowadzenie wody z murawy jest zamontowane.Widze ze problem jest z pisaniem i czytaniem ze zrozumieniem u Ciebie. Ja nie licze na 0-0, chciałbym z 3-0 dla Nas jak każdy, ale jestem realista i widze jak Maaskant ustawia zespół. Zresztą, kim My jesteśmy w Europie ? NIKIM, wiec czy czołówka serie A czy Litex Łowecz dla Nas to ta sama bajka.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 20.07.2011 o godz. 16:14.
![]()
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może się źle wyraziłem, chodziło mi o grę kombinacyjną, bo nie mają warunków fizycznych na walkę z rosłymi obrońcami a na bajorze to nie jest dla nas najlepsze.No ale jak chcesz tu walić mega eksperta to baw się dobrze do rana.Licz na 0-0 i magie Reymonta z jakimś Litexem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Mieścina 40 tysięcy mieszkańców pewnego poziomu nie przeskocząhttp://www.transfermarkt.co.uk/en/fc...erein_271.html. Rubryka spectators. Widać wyraźnie, że na puchary ciekawscy jacyś przyjadą, ale wiernych kibiców oni mają garstkę. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ten dwumecz pokaże czy nasz zespół jest na tyle mocny,aby bez wstydu pokazać się w Europie.Będzie bardzo ciężko.Jak odpadniemy będzie to nawet lepsze niż masa wstydu w kolejnej rundzie i Lidze Europejskiej.Dobry przeciwnik.Jak przegramy będziemy po prostu wiedzieć,że byliśmy za słabi.Świetne ewentualne przetarcie przed kolejną decydującą rundą.Tyle w tym temacie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|