|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Panowie, ale skąd Wy wiecie jak zaprezentuje się nasz najbliższy rywal, jak trudnym/łatwym jest on przeciwnikiem? Wygrali dzisiaj 3:0 ale Wisła to nie Mogren(chyba tak to się pisze). My możemy stawić większy lub mniejszy opór. To będzie prawdziwy sprawdzian. I tak właściwie o Liteksie mało co wiemy my kibice. Dlaczego? Bo w sparingu Bułgarzy zagrali w połowie słabszym składem, więc trudno wyrokować. Zostawmy robotę naszym analitykom vel Maaskant i Moskal.
Na razie Litex zdobył więcej bramek od nas w dwumeczu, nie popadajmy w hurraoptymizm. Cieszmy się i delektujmy własną victorią - naszym dzisiejszym awansem. Na resztę przyjdzie pora. PS. Mnie też dzisiaj Czarek w duecie z Radkiem nie zachwycilii. Robert powinien zwrócić uwagę na tych piłkarzy przed III rundą.
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 19.07.2011 o godz. 22:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Zaden mi sie nie podobal, wole babki
![]() A powaznie, Paljic od poczatku gry w Wisle nie przekonuje bo nie jest to naturalny obronca. Jego gra bedzie wygladac tak jak wyglada i raczej sie juz nie zmieni (na lepsze). Po przyjsciu Lameya wszyscy drzeli o prawa obrone a tymczasem Holender gra poprawnie choc narazie na tle slabego rywala a najwiekszy bol mamy po lewej stronie. Paljic dzis najslabszy u nas i to jest spory problem. Za Diazem nie tesknie (bo nie nalezy do moich faworytow, ot taki pilkarz-karateka) ale przypuszczam, ze gorszy od Paljicia nie bedzie. Co do Jaliensa. Jego CV robi wrazenie i mysle, ze wielu (takze i mnie) troche ono zmylilo. Poziomu na miare tego CV nie oczekujmy dlatego moje wymagania wzgledem niego zostaly troche obnizone (liczylem, ze bedzie gral na poziomie Clebera z pierwszej przygody z Wisla). Dzis gral niezle, bykow nie robil, nie prokurowal zagrozenia pod bramka, to najwazniejsze.
Ostatnio edytowane przez River : 19.07.2011 o godz. 22:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Brawo za zwycięstwo, awans pewny - może w kiepskim stylu ale trudno o fajerwerki przy zaparkowanym przegubowcu. Najlepsi - Ivica, Maor, Mały (oczywiście II połowa) i Lamey. Najgorzej wypadł zdecydowanie Paljic - nonszalancja w grze co skutkowało bezsensownymi stratami.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Może ktoś wrzucic liste potencjalnych przeciwnikow z rundy IV?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Robimy chyba tak jak Petrescu z Unireą - po prostu wygrywamy. Widać nie jesteśmy zbyt dobrzy, żeby grać pięknie i wygrywać, więc Maaskant robi wszystko żeby wygrać i to się udaje. Radzę się przyzwyczaić, bo brak gracza w środku pola, który umie rozegrać i odebrać jest aż nadto widoczny. Przydałby się w środku proporcjonalny do naszych realiów Sahin i myślę, że to jest następny cel transferowy, jak nie w tym okienku to następnym.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Skrót meczu. Każda z połów w osobnym linku:
http://www.youtube.com/watch?v=0zk0wemoY08 http://what-a-goal.com/2011/07/wisla...t-meczu-wideo/ Same bramki: http://what-a-goal.com/2011/07/51-malecki-1-0-2/ http://what-a-goal.com/2011/07/64-iliev-2-0-2/
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 19.07.2011 o godz. 22:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Awans cieszy, chodź gra nie koniecznie ja się pytam po cholerę Małecki gra sam? zamiast podawać szczególnie w pierwszej połowie,fakt coś tam odgrywał, ale mało.Teraz czas na Litex może być ciężko,ale nie musi ważne aby się ich nie przestraszyć.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() Oki, to mamy awans, kompromitacji nie było. Teraz czas na Liteks. Moim zdaniem właśnie w tym meczu trzeba zagrać z dwoma defensywnymi, bo: -> Silniejsza drużyna, która będzie atakować; -> Wyjazd, potrzebny dobry wynik; -> Jest potrzeba zdominowania pola gry; -> Kontrataki! Więc moje ustawienie na kolejny mecz to: 4-2-1-2-1 ----------------------Pareiko--------------------------- Lamey------ Bunoza----- Chavez------Diaz------- ----------------Wilk---------------------------------- ----------------------------Sobolewski ------------- ------------------------------------------------------- Małecki---------------- Melikson-------------- Iliev --------------------------Genkov------------------------- Lub ustawieniem bardziej skoncentrowanym na grę środkiem, długimi piłkami a nawet kontrą 4-3-3: ----------------------Pareiko----------------------- Lamey------ Bunoza----- Chavez------Diaz------- ----------------Wilk----------Sobolewski----------- ---------------------- Melikson----------------------- ----Małecki----------------------------------Iliev------ ----------------------------Genkov------------------------ ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A ja mam pytanie takie czysto statystyczne. Widział ktoś gdzieś jak wyglądało procentowo posiadanie piłki w tym meczu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A gdzie byłeś jak padała druga bramka? Wilk zaliczył fantastyczną asystę do Iliev, podobnie jak z Lechem Poznań, ale tego się nie widzi.
Dzięki Bogu, że nie ty jesteś trenerem i nie ustalasz składu.
Ostatnio edytowane przez Lysy : 19.07.2011 o godz. 23:05.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Małecki niech się wreszcie ogarnie, jak trzeba podać kręci kółka strzelać podaje wystartować do podania stoi jak słup i rozkłada ręce, jesli chodzi o ofensywe wg mnie najsłabszy w całej drużynie i niech wam bramka rykoszet nie przysłoni oczu.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,1752,title,Ma...l?ticaid=1cb10
Małecki już zwraca uwagę na opieprz jaki usłyszał/usłyszeli w przerwie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie podoba się gra Wilka. Pewny w odbiorze, podać do przodu też potrafi - popatrzcie na asystę przy bramce Ilieva. A że rzadko się włącza? No prawda, że rzadko, ale może Maaskant dał mu takie wytyczne. Dla mnie w tym momencie Wilk lepszy niż Sobol.
Po za tym dobry Lamey, Iliev i Maor. Mały jak zawsze - chwile przestojów przeplata z zagraniami na poziomie najlepszych.
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 19.07.2011 o godz. 23:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To Wilk chyba w pierwszej połowie kilka razy przerzucił bardzo dokładnie do Ilieva, prawda?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Tak, Wilk
![]() Co do Paljica to kolejny bezbarwny wystep... Jak Diaz bedzie sie dobrze prezentowal na treningach to w 3 rundzie go raczej wygryzie.. Tak czy siak widac gołym okiem,ze z tygodnia na tydzien bedzie lepiej. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ten Litex podobno kupowal mecze, w tym ten z Lewskim. Jedyne czego chce , to uslyszec jeszcze raz, tak jak z Panathinaikosem ( nieuznana m strzelona prawidlowo bramks penksy) "I mamy mysle LIGE MISTRZOW"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Sobolewski podobno za kartki nie zagra z Litexem? Tak na sport.pl pisało chyba
Mój błąd , źle przeczytałem
Ostatnio edytowane przez JarekTSW : 20.07.2011 o godz. 00:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Malkontenci już straszą przed Litexem... Brak słów..
![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
W pełni się zgadzam. Sobolewski zawsze o to tempo spóźniony, gra "do przodu" bardzo słaba. Wielu krytykuje (często słusznie) naszych środkowych obrońców, że nie potrafią dobrze wyprowadzić piłki "do przodu", ale niewiele osób podobne pretensje wygłasza pod adresem Sobolewskiego.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cytat:
Lubię to ![]() @Angmir tu masz w języku naszego trenera, też miło o Patriku piszą ;p http://www.vi.nl/Nieuws-item/203812/...ons-League.htm
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 20.07.2011 o godz. 00:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=IEuB__M5FIw ku pokrzepieniu serc.... Grzesiu Lato - miłościwie panujący nam prezes już kiedyś wygrywał z Litexem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Przytoczono na Skyscrapercity.com słowa wypowiedziane podczas meczu na R22 [ze Skonto] przez Mateusza Borka:
Post nr 15602 http://www.skyscrapercity.com/showth...41189&page=781 " [...] Borek komentujacy dzisiejszy mecz nazwal stadion wisly blaszakiem odgrodzonym plotem i blotem. [...]" "[...] komentarz M. Borka jest z księżyca wzięty ( a o ile pamiętam nie narzekał w zeszłym roku na niedociągnięcia dotyczące stadionu Lecha ). Z bliżej nieznanych mi powodów redaktorom Polsatu ten stadion bardzo ,, nie leży'' - kilka miesięcy temu atakował go Kołtoń, przed meczem z Australią pewna dziennikarka Polsatu była najostrzejsza w krytyce a teraz przyszła kolej na Borka...[...]" W tym momencie Pan Borek stracił u mnie bardzo dużo a nazywanie betonu naszego "brutalnego" "blaszakiem" jest szczytem ignoranctwa.------ reflink: http://TypowanieWynikow.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Borek to niech sie kur.wa kopnie w czoło z tym blaszakiem.
Lepszy taki "blaszak" niż wstyd w Europie jak kiedys z Lazio u siebie pamietam namioty na murawie stawiali zeby mecz sie odbył bo taka zmarzlina była... ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dokładnie. I jeszcze to - mam nadzieję - równie głośno "odszczeka", bo Polsat od jesieni będzie w swoich reklamach musiał zapraszać do oglądania polskiej Ekstraklasy na polskich pięknych, nowych stadionach. ------- reflink: http://TypowanieWynikow.pl
Ostatnio edytowane przez yarow : 20.07.2011 o godz. 00:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Rozwalacie mnie. Małecki de facto ustawił mecz, a tu co drugi wbija mu szpilki.
W formie obecnie to są może Iliev, Melikson czy Lamey, reszta powoli dochodzi do siebie. Pora na Litex. Widać, że jest jednak paru graczy robiących różnicę: Melikson, Iliev, Małecki. Jeżeli do tego dołączą Genkov i zmiennicy będą coś wnosić wchodząc z ławki, to mamy szansę. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do meczu - było ok ale wszystkie za a nawet przeciw rozwieje Łowecz Tak jak pisałem - idealny przeciwnik.Wygramy - grube gratulacje, bo to będzie znaczyło że ekipa zarabia też dla klubu a nie tylko na swoje kontrakty. Jesteśmy 2 kroki przed fajną jesienią, niezależnie co będzie później = rywalizacja jak dla mnie 50/50 ale po to zatrudniliśmy ekipę pro żeby te 50/50 obrócić na swoją korzyść. Rozwalam Cię Mały był krytykowany w TV na wyjeździe że się spasł, bądź przyjebał za bardzo itp - ja tego za bardzo nie widziałem, widziałem raczej jego bezsilność że nie ma z kim grać, bo nie było.Dziś Mały też nic nie zagrał, - odbiła się piłka od gościa z Łotwy![]() A na serio - dobry mecz i za to m.innymi Maaskanta cienię że Mały dał sobie spokój z pretensjami a stał się gościem co nie odpuszcza nigdy - można mu zarzucić że to źle zrobił czy tamto ale ze dupy dał - nie ![]() Prawda jest taka że takiego Małego to nam zazdroszczą wszyscy, którzy robią coś więcej niż tylko włączyć sopcast Krytykowałem go nie raz ale dziś nie wyobrażam sobie pierwszej 11 bez niego ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.07.2011 o godz. 00:52.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|