The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2011, 22:26
Panowie, ale skąd Wy wiecie jak zaprezentuje się nasz najbliższy rywal, jak trudnym/łatwym jest on przeciwnikiem? Wygrali dzisiaj 3:0 ale Wisła to nie Mogren(chyba tak to się pisze). My możemy stawić większy lub mniejszy opór. To będzie prawdziwy sprawdzian. I tak właściwie o Liteksie mało co wiemy my kibice. Dlaczego? Bo w sparingu Bułgarzy zagrali w połowie słabszym składem, więc trudno wyrokować. Zostawmy robotę naszym analitykom vel Maaskant i Moskal.

Na razie Litex zdobył więcej bramek od nas w dwumeczu, nie popadajmy w hurraoptymizm.

Cieszmy się i delektujmy własną victorią - naszym dzisiejszym awansem. Na resztę przyjdzie pora.

PS. Mnie też dzisiaj Czarek w duecie z Radkiem nie zachwycilii. Robert powinien zwrócić uwagę na tych piłkarzy przed III rundą.
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 19.07.2011 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 19.07.2011, 22:29
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
A jak podobał się Pajlić i Jeliens .
Zaden mi sie nie podobal, wole babki

A powaznie, Paljic od poczatku gry w Wisle nie przekonuje bo nie jest to naturalny obronca. Jego gra bedzie wygladac tak jak wyglada i raczej sie juz nie zmieni (na lepsze). Po przyjsciu Lameya wszyscy drzeli o prawa obrone a tymczasem Holender gra poprawnie choc narazie na tle slabego rywala a najwiekszy bol mamy po lewej stronie. Paljic dzis najslabszy u nas i to jest spory problem. Za Diazem nie tesknie (bo nie nalezy do moich faworytow, ot taki pilkarz-karateka) ale przypuszczam, ze gorszy od Paljicia nie bedzie.
Co do Jaliensa. Jego CV robi wrazenie i mysle, ze wielu (takze i mnie) troche ono zmylilo. Poziomu na miare tego CV nie oczekujmy dlatego moje wymagania wzgledem niego zostaly troche obnizone (liczylem, ze bedzie gral na poziomie Clebera z pierwszej przygody z Wisla). Dzis gral niezle, bykow nie robil, nie prokurowal zagrozenia pod bramka, to najwazniejsze.
Ostatnio edytowane przez River : 19.07.2011 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.07.2011, 22:31
snikki napisał(a):Wyświetl post
Panowie, ale skąd Wy wiecie jak zaprezentuje się nasz najbliższy rywal, jak trudnym/łatwym jest on przeciwnikiem? Wygrali dzisiaj 3:0 ale Wisła to nie Mogren(chyba tak to się pisze). Tak właściwie o Liteksie mało co wiemy my kibice. Dlaczego? Bo w sparingu Bułgarzy zagrali w połowie słabszym składem, więc trudno wyrokować. Zostawmy robotę naszym analitykom vel Maaskant i Moskal.

Na razie Litex zdobył więcej bramek od nas w dwumeczu, nie popadajmy w hurraoptymizm.

Cieszmy się i delektujmy własną victorią - naszym dzisiejszym awansem. Na resztę przyjdzie pora.
Wiemy, że nie będą się bronić całą drużyną na swojej połowie i to wystarczy. Nie ukrywajmy, pierwszy mecz na wyjeździe nie jest bez znaczenia, bo daje nam niewielką przewagę taktyczną. Mam nadzieję, że nie popełnimy głupich błędów i presja oraz upływający czas zrobią swoje.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.07.2011, 22:31
Brawo za zwycięstwo, awans pewny - może w kiepskim stylu ale trudno o fajerwerki przy zaparkowanym przegubowcu. Najlepsi - Ivica, Maor, Mały (oczywiście II połowa) i Lamey. Najgorzej wypadł zdecydowanie Paljic - nonszalancja w grze co skutkowało bezsensownymi stratami.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.07.2011, 22:34
Może ktoś wrzucic liste potencjalnych przeciwnikow z rundy IV?
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.07.2011, 22:42
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
Może ktoś wrzucic liste potencjalnych przeciwnikow z rundy IV?
o ile awansują:

Rangers FC SCO Q3 56,028 FC København DEN Q3 51,110 BATE Borysów BLR Q2 23,216 Maccabi Hajfa ISR Q2 21,400 NK Dinamo (Zagrzeb) CRO Q2 20,224
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.07.2011, 22:43
Robimy chyba tak jak Petrescu z Unireą - po prostu wygrywamy. Widać nie jesteśmy zbyt dobrzy, żeby grać pięknie i wygrywać, więc Maaskant robi wszystko żeby wygrać i to się udaje. Radzę się przyzwyczaić, bo brak gracza w środku pola, który umie rozegrać i odebrać jest aż nadto widoczny. Przydałby się w środku proporcjonalny do naszych realiów Sahin i myślę, że to jest następny cel transferowy, jak nie w tym okienku to następnym.
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Stary 19.07.2011, 22:45
Skrót meczu. Każda z połów w osobnym linku:
http://www.youtube.com/watch?v=0zk0wemoY08
http://what-a-goal.com/2011/07/wisla...t-meczu-wideo/

Same bramki:
http://what-a-goal.com/2011/07/51-malecki-1-0-2/
http://what-a-goal.com/2011/07/64-iliev-2-0-2/
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 19.07.2011 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.07.2011, 22:45
Awans cieszy, chodź gra nie koniecznie ja się pytam po cholerę Małecki gra sam? zamiast podawać szczególnie w pierwszej połowie,fakt coś tam odgrywał, ale mało.Teraz czas na Litex może być ciężko,ale nie musi ważne aby się ich nie przestraszyć.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.07.2011, 22:47
River napisał(a):Wyświetl post
Zaden mi sie nie podobal, wole babki

A powaznie, Paljic od poczatku gry w Wisle nie przekonuje bo nie jest to naturalny obronca. Jego gra bedzie wygladac tak jak wyglada i raczej sie juz nie zmieni (na lepsze). Po przyjsciu Lameya wszyscy drzeli o prawa obrone a tymczasem Holender gra poprawnie choc narazie na tle slabego rywala a najwiekszy bol mamy po lewej stronie. Paljic dzis najslabszy u nas i to jest spory problem. Za Diazem nie tesknie (bo nie nalezy do moich faworytow, ot taki pilkarz-karateka) ale przypuszczam, ze gorszy od Paljicia nie bedzie.
Co do Jaliensa. Jego CV robi wrazenie i mysle, ze wielu (takze i mnie) troche ono zmylilo. Poziomu na miare tego CV nie oczekujmy dlatego moje wymagania wzgledem niego zostaly troche obnizone (liczylem, ze bedzie gral na poziomie Clebera z pierwszej przygody z Wisla). Dzis gral niezle, bykow nie robil, nie prokurowal zagrozenia pod bramka, to najwazniejsze.
Zgrywus!

Oki, to mamy awans, kompromitacji nie było. Teraz czas na Liteks. Moim zdaniem właśnie w tym meczu trzeba zagrać z dwoma defensywnymi, bo:
-> Silniejsza drużyna, która będzie atakować;
-> Wyjazd, potrzebny dobry wynik;
-> Jest potrzeba zdominowania pola gry;
-> Kontrataki!

Więc moje ustawienie na kolejny mecz to:
4-2-1-2-1

----------------------Pareiko---------------------------

Lamey------ Bunoza----- Chavez------Diaz-------

----------------Wilk----------------------------------
----------------------------
Sobolewski -------------
-------------------------------------------------------
Małecki---------------- Melikson-------------- Iliev

--------------------------Genkov-
------------------------

Lub ustawieniem bardziej skoncentrowanym na grę środkiem, długimi piłkami a nawet kontrą 4-3-3:

----------------------Pareiko-----------------------

Lamey------ Bunoza----- Chavez------Diaz-------

----------------Wilk----------
Sobolewski-----------

---------------------- Melikson-----------------------

----Małecki----------------------------------Iliev------
----------------------------Genkov------------------------
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
krsk
Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2011, 22:52
A ja mam pytanie takie czysto statystyczne. Widział ktoś gdzieś jak wyglądało procentowo posiadanie piłki w tym meczu?
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.07.2011, 23:01
OrzelCT napisał(a):Wyświetl post
Wilk- Dorbze w destrukcji ale w konstruowaniu Wilk jest bardzo slaby. Nie pamietam zadnego jego podania do przodu.

A gdzie byłeś jak padała druga bramka? Wilk zaliczył fantastyczną asystę do Iliev, podobnie jak z Lechem Poznań, ale tego się nie widzi.

WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
-> Sobol i Wilk, połączenie nie trafione! Cały czas mamy dużą lukę w ataku, a za rozgrywanie bierze się Melikson, co powoduje, że nie mamy podwieszonego napastnika czy jak kto woli ofensywnego pomocnika... A ta dziura w ataku podczas wrzutek- przerażająca. Trzeba stawiać na parę Sobolewski- Nunez/Jirsak/Garguła. Bezapelacyjnie. Musimy mieć łącznik

Dzięki Bogu, że nie ty jesteś trenerem i nie ustalasz składu.
Ostatnio edytowane przez Lysy : 19.07.2011 o godz. 23:05.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.07.2011, 23:02
Małecki niech się wreszcie ogarnie, jak trzeba podać kręci kółka strzelać podaje wystartować do podania stoi jak słup i rozkłada ręce, jesli chodzi o ofensywe wg mnie najsłabszy w całej drużynie i niech wam bramka rykoszet nie przysłoni oczu.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Stary 19.07.2011, 23:03
http://sport.wp.pl/kat,1752,title,Ma...l?ticaid=1cb10

Małecki już zwraca uwagę na opieprz jaki usłyszał/usłyszeli w przerwie
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 19.07.2011, 23:10
Mnie podoba się gra Wilka. Pewny w odbiorze, podać do przodu też potrafi - popatrzcie na asystę przy bramce Ilieva. A że rzadko się włącza? No prawda, że rzadko, ale może Maaskant dał mu takie wytyczne. Dla mnie w tym momencie Wilk lepszy niż Sobol.
Po za tym dobry Lamey, Iliev i Maor. Mały jak zawsze - chwile przestojów przeplata z zagraniami na poziomie najlepszych.
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 19.07.2011 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 19.07.2011, 23:16
To Wilk chyba w pierwszej połowie kilka razy przerzucił bardzo dokładnie do Ilieva, prawda?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.07.2011, 23:22
Tak, Wilk

Co do Paljica to kolejny bezbarwny wystep... Jak Diaz bedzie sie dobrze prezentowal na treningach to w 3 rundzie go raczej wygryzie..
Tak czy siak widac gołym okiem,ze z tygodnia na tydzien bedzie lepiej.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 19.07.2011, 23:33
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
To Wilk chyba w pierwszej połowie kilka razy przerzucił bardzo dokładnie do Ilieva, prawda?
To był Radek Sobolewski...
Odpowiedz cytując
rnandez
Member

Stary 19.07.2011, 23:39
Ten Litex podobno kupowal mecze, w tym ten z Lewskim. Jedyne czego chce , to uslyszec jeszcze raz, tak jak z Panathinaikosem ( nieuznana m strzelona prawidlowo bramks penksy) "I mamy mysle LIGE MISTRZOW"
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2011, 23:40
Sobolewski podobno za kartki nie zagra z Litexem? Tak na sport.pl pisało chyba

Mój błąd , źle przeczytałem
Ostatnio edytowane przez JarekTSW : 20.07.2011 o godz. 00:02.
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 19.07.2011, 23:41
Malkontenci już straszą przed Litexem... Brak słów..
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.07.2011, 23:46
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie w tym momencie Wilk lepszy niż Sobol.
W pełni się zgadzam. Sobolewski zawsze o to tempo spóźniony, gra "do przodu" bardzo słaba. Wielu krytykuje (często słusznie) naszych środkowych obrońców, że nie potrafią dobrze wyprowadzić piłki "do przodu", ale niewiele osób podobne pretensje wygłasza pod adresem Sobolewskiego.
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Stary 19.07.2011, 23:51
Cytat:
Skonto were unable to handle the intensity of Wisła's attacking play and shortly after the break Robert Maaskant's side broke the deadlock, Małecki cutting in from the left and unleashing an unstoppable drive past Māliņš. Despite being temporarily down to ten men while Genkov was off the pitch receiving treatment, Iliev doubled Wisła's advantage in a similar fashion to Małecki's opener.
(uefa.com)

Lubię to

@Angmir
tu masz w języku naszego trenera, też miło o Patriku piszą ;p

http://www.vi.nl/Nieuws-item/203812/...ons-League.htm
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 20.07.2011 o godz. 00:03.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.07.2011, 23:54
snikki napisał(a):Wyświetl post
(uefa.com)

Lubię to
Lol trochę przesadzili z tym "unstopable", ogólnie wszystkie relacje na UEFA.com tak wyglądaja. Jak San Marino wkulga piłkę do bramki Wysp Owczych też jest "outstanding finisher from San Marno striker"
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 20.07.2011, 00:05
http://www.youtube.com/watch?v=IEuB__M5FIw ku pokrzepieniu serc.... Grzesiu Lato - miłościwie panujący nam prezes już kiedyś wygrywał z Litexem
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.07.2011, 00:11
Przytoczono na Skyscrapercity.com słowa wypowiedziane podczas meczu na R22 [ze Skonto] przez Mateusza Borka:

Post nr 15602
http://www.skyscrapercity.com/showth...41189&page=781

" [...] Borek komentujacy dzisiejszy mecz nazwal stadion wisly blaszakiem odgrodzonym plotem i blotem. [...]"

"[...] komentarz M. Borka jest z księżyca wzięty ( a o ile pamiętam nie narzekał w zeszłym roku na niedociągnięcia dotyczące stadionu Lecha ). Z bliżej nieznanych mi powodów redaktorom Polsatu ten stadion bardzo ,, nie leży'' - kilka miesięcy temu atakował go Kołtoń, przed meczem z Australią pewna dziennikarka Polsatu była najostrzejsza w krytyce a teraz przyszła kolej na Borka...[...]"

W tym momencie Pan Borek stracił u mnie bardzo dużo a nazywanie betonu naszego "brutalnego" "blaszakiem" jest szczytem ignoranctwa.

------

reflink:
http://TypowanieWynikow.pl
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.07.2011, 00:19
Borek to niech sie kur.wa kopnie w czoło z tym blaszakiem.

Lepszy taki "blaszak" niż wstyd w Europie jak kiedys z Lazio u siebie pamietam namioty na murawie stawiali zeby mecz sie odbył bo taka zmarzlina była...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.07.2011, 00:27
El'kabat napisał(a):Wyświetl post

[...].

Dokładnie.
I jeszcze to - mam nadzieję - równie głośno "odszczeka", bo Polsat od jesieni będzie w swoich reklamach musiał zapraszać do oglądania polskiej Ekstraklasy na polskich pięknych, nowych stadionach.

-------

reflink:
http://TypowanieWynikow.pl
Ostatnio edytowane przez yarow : 20.07.2011 o godz. 00:29.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.07.2011, 00:35
Rozwalacie mnie. Małecki de facto ustawił mecz, a tu co drugi wbija mu szpilki.
W formie obecnie to są może Iliev, Melikson czy Lamey, reszta powoli dochodzi do siebie.

Pora na Litex.

Widać, że jest jednak paru graczy robiących różnicę: Melikson, Iliev, Małecki. Jeżeli do tego dołączą Genkov i zmiennicy będą coś wnosić wchodząc z ławki, to mamy szansę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.07.2011, 00:38
El'kabat napisał(a):Wyświetl post

Lepszy taki "blaszak" niż wstyd w Europie jak kiedys z Lazio u siebie pamietam namioty na murawie stawiali zeby mecz sie odbył bo taka zmarzlina była...
Jak faktycznie wyjechał z 'blaszakiem' to mu nie wyszło ale z zewnątrz stadion wygląda ochydnie i tego się trzymajmy(pamiętając że to żadna wina Wisły)

A co do meczu - było ok ale wszystkie za a nawet przeciw rozwieje Łowecz
Tak jak pisałem - idealny przeciwnik.Wygramy - grube gratulacje, bo to będzie znaczyło że ekipa zarabia też dla klubu a nie tylko na swoje kontrakty.

Jesteśmy 2 kroki przed fajną jesienią, niezależnie co będzie później = rywalizacja jak dla mnie 50/50 ale po to zatrudniliśmy ekipę pro żeby te 50/50 obrócić na swoją korzyść.
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Rozwalacie mnie. Małecki de facto ustawił mecz, a tu co drugi wbija mu szpilki.
.
Rozwalam Cię Mały był krytykowany w TV na wyjeździe że się spasł, bądź przyjebał za bardzo itp - ja tego za bardzo nie widziałem, widziałem raczej jego bezsilność że nie ma z kim grać, bo nie było.Dziś Mały też nic nie zagrał, - odbiła się piłka od gościa z Łotwy
A na serio - dobry mecz i za to m.innymi Maaskanta cienię że Mały dał sobie spokój z pretensjami a stał się gościem co nie odpuszcza nigdy - można mu zarzucić że to źle zrobił czy tamto ale ze dupy dał - nie
Prawda jest taka że takiego Małego to nam zazdroszczą wszyscy, którzy robią coś więcej niż tylko włączyć sopcast
Krytykowałem go nie raz ale dziś nie wyobrażam sobie pierwszej 11 bez niego
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.07.2011 o godz. 00:52.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów