The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2011, 21:29
Sobolewski najslabszy. Zmiennicy za wiele sie nie pokazali, Wisla juz przystopowala od ok 80 minuty, ale fajny meczyk i fajnie ze Maly sie rozkrecil.

Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.07.2011, 21:29
hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post
Mnie brakuje w tej drużynie takiego Alvarez'a + oczywiście Głowy za Jaliens'a. Cieszy awans
Bez kitu... Alvareza
aaaaaaaaaaa.... rozumiem, za mało beznadziejnych dośrodkowań było.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.07.2011, 21:30
Pajlić , Sobolewski ja .......e ;/ Dalej nie rozumiem późnych zmian Maaskanta , następna sprawa , prawie wszyscy się chowają za przeciwnikami , Iliev , Melikson to za mało.

Wygrana cieszy ale dalej to za mało.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.07.2011, 21:33
Druga polowa moze juz napawac optymizmem . Małecki co prawda w pierwszej polowie nie zachwycal, ale w drugiej juz bylo nie zle . Ladnie Genkow. Fajnie zagral tez Wilk mial pare dobrych momentów. Zobaczymy co pokazemy z Litexem... Osobiscie jestem optymista
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.07.2011, 21:34
Orson, Alvarez przynajmniej robił z przodu różnicę, był szybki, zwrotny - Lamey mnie w ogóle nie przekonuje i wydaje mi się, że w pełni sezonu nie będzie wcale ale to wcale dynamiczny. Obym się mylił.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.07.2011, 21:35
Po meczu na plus tradycyjnie Pareiko, Meliskon, Illiev i o dziwo Lamey (bardzo pozytywnie zaskakuje w każdym spotkaniu - całkiem możliwe, że dobrze wyjdziemy na wymianie Cikosa na Holendra)

Na minus - Palić (on to powinien za ten mecz zostać wy.......ony dyscyplinarnie jak mawia Tomaszewski) i mimo gola Mały. To jeszcze nie jest ten sam Małecki co w zeszłym sezonie. W pierwszej połowie co dotykał piłki to tracił, nie widzi kolegów na dogodniejszych pozycjach (np 50któraś minuta miał możliwość pięknego podania do Ivicy a zdecydował sam iść na trzech obrońców...piłkę stracił) w drugiej trochę się rozkręcił ale nadal było dużo niedokładności w jego zagraniach.

Jeszcze zdanie o Genkovie. Chłop ZNIKA a jak się pojawia to nie dochodzi do podań, ogólnie jest mało pożyteczny. Rozumiem, że testowanie nowego napastnika w pucharach jest dość nieodpowiedzialnie ale w lidze w pierwszych meczach chciałbym zobaczyć Bitona.
Powód: Genkov
Ostatnio edytowane przez riv : 19.07.2011 o godz. 21:39.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 19.07.2011, 21:36
Zwycięzców się nie sądzi macz w Bułgarii będzie dla Nas prawdziwym testem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.07.2011, 21:38
Z meczu na mecz bedzie coraz lepiej
Odpowiedz cytując
krsk
Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2011, 21:40
hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post
Orson, Alvarez przynajmniej robił z przodu różnicę, był szybki, zwrotny - Lamey mnie w ogóle nie przekonuje i wydaje mi się, że w pełni sezonu nie będzie wcale ale to wcale dynamiczny. Obym się mylił.
To teraz się zastanówmy czy wolimy 'robić różnicę' kopiąc na oślep w pole karne 10 razy, czy jednak wolimy 3-4 dokładne dośrodkowania na głowę/nogę.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.07.2011, 21:40
Orson napisał(a):Wyświetl post
Bez kitu... Alvareza
aaaaaaaaaaa.... rozumiem, za mało beznadziejnych dośrodkowań było.
Liczy się ilość nie jakość! (czy jakoś tak).
Nie ma co się podpalać z wprowadzaniem nowych zawodników, większe szanse otrzymają z pewnością przeciw kopaczom z ekstraklasy. Robert dobrze poustawiał zespół pod przeciwnika, nie ma co szaleć, lepiej spokojnie, z rozwaga niż na hurra i odpadać z Florami itp.
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 19.07.2011, 21:41
Zmiennicy niebardzo dzisiaj grali, za to powiem wprost - jestem pod ogromnym wrażeniem gry Ivicy. Wchodził w to pole karne jak w masło. Piękna bramka. Nasi niechybnie dostali w szatni ochrzan za pierwszą połowę, zwłaszcza Małecki się poprawił i zdobył ważną bramkę.Kawał dobrej roboty wykonał Sobol.

Wielka szkoda, że Paljic nie zrozumiał tego ochrzanu w szatni. Grał słabo,najgorzej ze wszystkich i w drugiej połowie cały czas na granicy błędu. Melikson jak zwykle klasa. Dobrze, że już tak go nie kosili dzisiaj.

Troszkę się nie podobało że gra naszych siadła od ok. 75 min. pewnie to zmęczenie i nowo-wprowadzani gracze...

Z Bułagarami będzie trudniej. Brawo za dzisiejszy mecz!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.07.2011, 21:41
Oceny:

Lamey - 5,5/10
Jaliens - 4/10
Chavez - 7/10
Palic - 1/10
Małecki - 6/10 (tylko i wyłącznie za 2 połowę, za pierwszą 1/10).
Sobolewski - 5/10
Wilk - 4/10
Iliev - 8/10
Melikson - 7/10
Genkov - 3/10
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.07.2011, 21:51
Nie chodzi nawet o te dośrodkowania, chodzi o to, żeby boczni obrońcy wspierali w akcjach ofensywnych pomocników(żeby zagrać z klepy, zgubić obrońców i potem puścić piłkę po ziemii do wychodzącego partnera), a tu ani lewa, ani prawa strona obrony nie funkcjonuje tak jak powinna. Owszem dokładność dośrodkowań Lamey'a na plus, ale w jego grze strasznie brakuje szybkości. Paljic znowu jest tak pasywny, że aż się słabo robi. Na dobrą sprawę to w tej chwili jest jeden dobry obrońca(niestety ma problem z wprowadzaniem piłki do gry) i tyle. Ofensywa się zgra, będzie dobrze. Iliev jest naprawdę dobry, Melikson wiadomo, Genkov siadł jak mu założyli opatrunek. Jestem też ciekaw jak będzie z tym Nunez'em. Wydaje mi się, że może być to wzmocnienie, ale jak to się mówi - pożyjemy zobaczymy. Małecki potrzebuje czasu. Będzie dobrze, z Litex'em musimy zagrać na 100% aktualnych możliwości. No i mam nadzieję, że nie będę miał zmiany na noc
Odpowiedz cytując
sniadecki
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 19.07.2011, 21:59
Analiza taktyczna Wisła - Skonto: http://www.taktycznie.net/2011/07/wi...-bezruchu.html
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.07.2011, 22:00
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
dokładnie mam takie samo zdanie jak ten kolega którego zacytowałeś... Wilk nie gra wcale gorzej od Sobola a bym powiedział że lepiej, poza tym nie warto ryzykować kolejnej żółtej dla niego, za niego dałbym Nuneza, a za Małego - Bogusia. A w Bułgarii musimy zagrać zupełnie innym ustawieniem...
ta, tylko szkoda, że Boguskiego to na ławce nie było nawet
jak widać wyszło na moje
Odpowiedz cytując
OrzelCT
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 19.07.2011, 22:01
Po rewanzu ze Skonto:
Pareiko- malo pracy ale widac ze zawsze czujny.
Chavez- coraz lepszy, powolio staje sie profesorem defensywy.
Jaliens- Malo obecny, i brak zaangazowanie.
Paljic- Niby sie jakos tam stara ale mu to nie wychodzi, glupie bledy, nie bierze niczego na siebie i i malo akcji ofensywnych. Diaz za niego.
Lamey- podobnie ale jednak troche poprawniej. Denerwuje mnie jego jego grra typu: "nie brac nic na siebie aby nie spierdzielic, oddac i nie nawalici ".
Sobolewski- Tradycyjnie na swoim poziomie ale glupia zolta kartka.
Wilk- Dorbze w destrukcji ale w konstruowaniu Wilk jest bardzo slaby. Nie pamietam zadnego jego podania do przodu.
Melikson - Nasz mesjasz.40% Wisly.
Iliev- bardzo pozytywnie. Duzo biega, swietnie sie rozumie z Meliksonem. Cieszy ze wkomponowal sie tak szybko.
Malecki-1 polowa bardzo slaba, jednak wzial sie w garsc i zagral duzo lepiej w 2 lepiej. Czasami nie gra w tempo i ma duzo niedokladnych podan.
Genkov: Ladny strzal z pierwszej pilki w pierwszej polowie. Ogolnie to poprawnie ale rowniez malo widoczny. Czasami ciezko gra z pierwszej.

Zadanie wykonane ale Boje sie ze na Litex to nie wystarczy :/... Widac ze Wisla w ataku pozycyjnym nie radzi sobie najlepiej. Duzo lepiej im wychodzi gra z kontry co bylo widac jak w 60 minucie Skonto troche sie otworzylo. Znajac szczescie Wiselki w losowaniach, 4 rundy LE napewno nie przedjziemy a wiec daj boze przejsc ta 3 runde a pozniej niech stanie sie wola Boska...
Ostatnio edytowane przez OrzelCT : 19.07.2011 o godz. 22:03.
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Stary 19.07.2011, 22:07
Jednak jestem zdania że Mesjaszem był dzisiaj Ivica. Kto widział mecz ten się zgodzi. Melikson zaraz za nim, ciut ciut ale za

Wejdźcie sobie na UEFA.com - Sobol na głównej!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.07.2011, 22:08
Spokojna gra o awans. Bez ryzyka i z rozwagą. Na plus Melikson, Iliev (choć nurek żenujący) i Lamey mi się podobał widać że ma pojęcie o taktyce w przeciwieństwie od Cikosa i niezłe dośrodkowanie. Para stoperów równierz ok jeden rozbija ataki, drugi dobrze konstruował akcje. Najsłabiej tradycyjnie Paljic i to jest najsłabszy zawodnik podstawowy, Diaz z miejsca powinien na lewej go zastąpić mimo że sam ma mankamenty. Generalnie mecz był ok bez strachu że może dojść do katastrofy.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.07.2011, 22:08
Moje opinie po meczu:
-> Mimo, że wszyscy krytykowali Małeckiego głównie dzięki niemu druga połowa wyglądała lepiej- strzelił bramkę, kilka razy coś tam zamieszał. Chociaż po pierwszej połowie był do zmiany. Wiedziałem, że trzeba dać mu szansę.
-> Pajlić, masakra!! Nic chłopak nie wnosił do gry ofensywnej, a i gra defensywna nie najlepsza. Rozumiem go, bo chłopak grał większość kariery na pozycji pomocnika. Na tą chwilę zdecydowanie Diaz, mimo, że nie wiadomo w jakiej formie. Trzeba dać mu szanse.
-> Lamey- duży +, mimo, że czasami nie widoczny w ofensywie to zaprezentował się dobrze, ładnie czyścił, fajne wrzutki w pole karne. Pozytywnie, może być lepszy od Cikosza.
-> Jaliens- moim zdaniem na 0, ja oczekuję dużo więcej od tego zawodnika, Cleber w formie przykrywał go czapką. Denerwuje mnie jego powolność i jakaś taka flejowatość w obronie. I nonszalancja!!! Moim zdaniem trzeba zagrać Bunozą, przynajmniej spróbować, chociaż mam wrażenie że Maascant będzie ciągle na niego stawiał.
-> Iliew, klasa.
-> Maor, klasa, chociaż jeszcze nie to co w zeszłym sezonie, trzeba mu świeżości.
-> Genkow? Średnio, ale dla tego, że nie otrzymywał podań.
-> Sobol i Wilk, połączenie nie trafione! Cały czas mamy dużą lukę w ataku, a za rozgrywanie bierze się Melikson, co powoduje, że nie mamy podwieszonego napastnika czy jak kto woli ofensywnego pomocnika... A ta dziura w ataku podczas wrzutek- przerażająca. Trzeba stawiać na parę Sobolewski- Nunez/Jirsak/Garguła. Bezapelacyjnie. Musimy mieć łącznik
-> Nunez zaprezentował się pozytywnie z mojej strony, fajnie piłkę klepie, ma drybling i ładnie piłkę rozrzucił w jednej akcji.

Tyle z mojej strony, myślę że jeśli coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to dopiszę. MEcz z Liteksem niebawem i myślę sobie, że nie jesteśmy na straconej pozycji. Liczę że Stan da nam jeszcze jakąś niespodziankę przed 3 rundą, ale to marzenie. Brawo dla chłopaków za wygraną.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 20.07.2011 o godz. 10:53.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.07.2011, 22:09
Gratulacje za awans!
Koniecznie przejdźcie Litex Panowie!
Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.07.2011, 22:09
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Pajlić , Sobolewski ja .......e ;/ Dalej nie rozumiem późnych zmian Maaskanta , następna sprawa , prawie wszyscy się chowają za przeciwnikami , Iliev , Melikson to za mało.

Wygrana cieszy ale dalej to za mało.
zgadzam sie z Toba kolegp. Tych dwoch to dzisiaj tragedia. Palijc nic nic nie pokazal, ani w defensywie ani tym bardziej w ataku. Nie umial wyprowadzic pilki, niepewny w obronie.

Sobol - wolny, zle wybory.

Co tu duzo mowic Melikson i Iliev najlepsi, potem Maly z drugiej polowki i Genkov z pierwszej. Cezary tez dobrze, choc w pierwszej polowie troche zachowawczo. Dobry mecz pozostalej trojki obron/.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.07.2011, 22:10
Dla mnie zagraliśmy o klasę lepiej, niż w pierwszym meczu ze Skonto - stworzyliśmy sobie dużo więcej sytuacji i pokazaliśmy jaka jest dysproporcja między nami a Łotyszami
Natomiast znowu zawiódł Dragan Paljić - jego dośrodkowanie były bardzo niskiej klasy, a w obronie popełniał dziecinne błędy. Ja już wolę, żeby grał Junior Diaz...
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 19.07.2011, 22:10
Ok, a wiec awansowalismy

Pare rzeczy, ktore mi sie nasunely:
1. Jest progres. W Porownaniu z meczem w Rydze jest pewien postep. To moze oznaczac, ze za tydzien bedzie lepiej.
2. Obrona pewniejsza choc rywal wiadomej klasy. Jednak cieszy zero z tyl i to, ze sami sobie smrodow z tyl nie robilismy.
3. Iliew. Zawodnik, ktory przypuszczam, ze jeszcze nie raz wprawi nas w dobry nastroj. Widac, ze wie o co chodzi w pilce, umie grac kombinacyjnie, rozumie sie z Meliksonem a te ich "male gry" sa bardzo przyjemne dla oka. W dodatku potrafi strzelac bramki.
4. Malecki. Po pierwszej polowie jego miejsce bylo jasno zdefiniowane - lawa. Jednak na druga polowe wyszedl inny pilkarz, gol plus kilka szarpniec z przodu. Jednak jak na niego i oczekiwania wobec niego to wciaz malo.
5. Sobolewski - Wilk. Grajac ta para z tak slabym i defensywnie nastawionym rywalem ciezko bedzie nam kreowac gre. Mam nadzieje, ze Maaskant wresdzcie to zauwazy....
6. Genkow. Mam wrazenie, ze on po dluzszej przerwie potrzebuje troche czasu, kilku spotkan, zeby zlapac wlasciwy rytm. Mysle, ze jego gole sa kwestia czasu.

Jestesmy w trzeciej rundzie. Do meczow z Litexem podchodze z duza ostroznosci. My w meczach ze Skonto nie rzucilismy swoja gra na kolana mimo, ze rywal byl slaby. Z kolei po Litexie do konca nie wiem czego sie spodziewac. To moze byc bardzo trudny dla nas dwumecz i licze na to, ze podejdziemy do niego maksymalnie skoncentrowani i zmobilizowani. Tym bardziej, ze od tego dwumeczu w duzej mierze zalezy nasza przyszlosc w pucharach w tym sezonie. Awansujemy - mamy min. faze grupowa LE. Nie awansujemy - trafiamy do IV rundy LE gdzie nie bedziemy rozstawieni a wiec z duzym pradopodobienstwem mozemy odpasc. Litex jest kluczowy. Te mecze pokaza czy jestesmy gotowi na gre w fazie grupowej.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.07.2011, 22:15
Wbrew pozorom z Litexem może być trochę łatwiej. Z myślą właśnie o takich (i silniejszych) przeciwnikach Robert wdrożył ustawienie z dwójką defensywnych pomocników w środku. Mam nadzieję, że nasz następny mecz będzie wyglądał, jak ostatnie spotkanie z Lechią, bo spotkania ze Skonto przypominały raczej mordęgę z meczów ze Śląskiem, na szczęście z lepszym ostatecznym efektem.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 19.07.2011, 22:16
snikki napisał(a):Wyświetl post
Z Bułagarami będzie trudniej. Brawo za dzisiejszy mecz!
To się dopiero okaże, mi się wydaje, że ustawienie z Sobolewskim i Wilkiem w środku pola dopiero w Łoweczu zda egzamin. Widać, że cała Wisła jest budowana pod grę na kontrę. Czyli dwójka defensywnych pomocników, która ma szybko przerwać atak pozycyjny rywala i zagrać do jednego z trójki zawodników świetnie czujących się w kontrataku, rajdach ofensywnych, pojedynkach jeden na jeden z rywalem będącym w ruchu, czyli trójki Maor, Patryk i Ivica.

Natomiast Genkow ma zbijać długie podania do tychże zawodników, czy też dzięki jego dobrej umiejętności gry głową, wykańczać ich dośrodkowania. Ich akcje wspierać mają boczni obrońcy o inklinacjach ofensywnych, czyli Paljic / Diaz i Lamey, który w akcji bramkowej w Rydze i dziś tej z Genkowem pokazał, że potrafi celnie dograć w pole karne. Po to został kupiony, bo pasuje do takiego stylu grania.

Taka jest taktyka Wisły Maaskanta i moim zdaniem dopiero w starciach z silniejszymi rywalami wyjdzie, czy była to słuszna droga, Skonto mieli po prostu przejść, grając w miarę uważnie i bezpiecznie.

Nawiasem mówiąc myliłem się co do Lamey'a, Branco to to nie jest, na razie jest nie gorszy od Jaliensa, co też mu może specjalnie wysokiej noty automatycznie nie wystawia, ale źle nie jest.

Edit:
Kolega Kurz mnie uprzedził...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.07.2011, 22:17
Mecz lepszy niż w Rydze , ale tez jakiś rewelacji nie było

Po pierwszej połowie do zdjęcia był Małecki . To była jedna wielka katastrofa . W drugiej w końcu wyszło mu cokolwiek , ale i tak to jest za mało aby zasłużyc na wysoką notę . Nie przypominam sobie sytuacji by odegrał komuś z piwrszej piłki , a prosiło się dziesiątki razy...

Iliev - klasa . Można w ciemno strzelać że będzie czołowym strzelcem ekstraklasy . Obok Meliksona najlepszy na boisku . Piłkarz który robi różnicę .

Reszty nie ma co wyróżniać . Melikson swoj poziom , Lamey równiez trzyma pewną klasę . Chavez dobrze w obronie . Jaliens prawie bez kiksu .

Oceny indywidualne (1-10)

Pareiko - 7
Lamey - 6
Chavez - 6
Jaliens - 5
Paljic - 3
Sobolewski - 4
Wilk - 5
Melikson - 7
Małecki - 4
Genkov - 3
Iliev - 8
Odpowiedz cytując
krsk
Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2011, 22:20
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Wbrew pozorom z Litexem może być trochę łatwiej. Z myślą właśnie o takich (i silniejszych) przeciwnikach Robert wdrożył ustawienie z dwójką defensywnych pomocników w środku. Mam nadzieję, że nasz następny mecz będzie wyglądał, jak ostatnie spotkanie z Lechią, bo spotkania ze Skonto przypominały raczej mordęgę z meczów ze Śląskiem, na szczęście z lepszym ostatecznym efektem.
Dokładnie o tym samym pomyślałem. Będzie bardziej otwarta gra, a wtedy czujemy się lepiej. Poza tym Wilk i Sobol wreszcie będą robić to co umieją najlepiej czyli rozbijać ataki, a nie je konstruować.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 19.07.2011, 22:22
River napisał(a):Wyświetl post
Ok, a wiec awansowalismy

Pare rzeczy, ktore mi sie nasunely:
1. Jest progres. W Porownaniu z meczem w Rydze jest pewien postep. To moze oznaczac, ze za tydzien bedzie lepiej.
2. Obrona pewniejsza choc rywal wiadomej klasy. Jednak cieszy zero z tyl i to, ze sami sobie smrodow z tyl nie robilismy.
3. Iliew. Zawodnik, ktory przypuszczam, ze jeszcze nie raz wprawi nas w dobry nastroj. Widac, ze wie o co chodzi w pilce, umie grac kombinacyjnie, rozumie sie z Meliksonem a te ich "male gry" sa bardzo przyjemne dla oka. W dodatku potrafi strzelac bramki.
4. Malecki. Po pierwszej polowie jego miejsce bylo jasno zdefiniowane - lawa. Jednak na druga polowe wyszedl inny pilkarz, gol plus kilka szarpniec z przodu. Jednak jak na niego i oczekiwania wobec niego to wciaz malo.
5. Sobolewski - Wilk. Grajac ta para z tak slabym i defensywnie nastawionym rywalem ciezko bedzie nam kreowac gre. Mam nadzieje, ze Maaskant wresdzcie to zauwazy....
6. Genkow. Mam wrazenie, ze on po dluzszej przerwie potrzebuje troche czasu, kilku spotkan, zeby zlapac wlasciwy rytm. Mysle, ze jego gole sa kwestia czasu.

Jestesmy w trzeciej rundzie. Do meczow z Litexem podchodze z duza ostroznosci. My w meczach ze Skonto nie rzucilismy swoja gra na kolana mimo, ze rywal byl slaby. Z kolei po Litexie do konca nie wiem czego sie spodziewac. To moze byc bardzo trudny dla nas dwumecz i licze na to, ze podejdziemy do niego maksymalnie skoncentrowani i zmobilizowani. Tym bardziej, ze od tego dwumeczu w duzej mierze zalezy nasza przyszlosc w pucharach w tym sezonie. Awansujemy - mamy min. faze grupowa LE. Nie awansujemy - trafiamy do IV rundy LE gdzie nie bedziemy rozstawieni a wiec z duzym pradopodobienstwem mozemy odpasc. Litex jest kluczowy. Te mecze pokaza czy jestesmy gotowi na gre w fazie grupowej.
A jak podobał się Pajlić i Jeliens Bo moją opinie znasz...
Co do Liteksu, to oglądałem dziś mecz i mam wrażenie że ich obrona stoi na podobnym poziomie jak nasza, też nie są pewni. Więcej zamieszania robili im piłkarze Morgen i myślę że gdyby nie szybko stracona bramka (3min) to mogli by powalczyć. Warto dodać, że piłkarz Morgen we wcześniejszej akcji nie umiał przelobować bramkarza, bo było by 0-1. Myślę, że spokojnie mamy szanse przejść Liteks.

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 19.07.2011, 22:24
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
ta, tylko szkoda, że Boguskiego to na ławce nie było nawet
jak widać wyszło na moje
Nic nie wyszło nie podpalaj się tak, toż to sezon ligowy nawet się nie zaczął. Naprawdę niektóre posty to całkowita żenada.

Co do meritum to jest na razie ten scenariusz którego prawdopodobieństwo sugerowałem, czyli brak konkurencji dla zawodników z 11-tki za sprawą ostrożnej taktyki Maaskanta. Nunez 75.min Jirsak 86 min.(!) i Jovanović 88 min. (!).

Sezon jest na szczęście długi i będzie okazja to zmienić, ma nadzieje że za sprawą samego Maaskanta .
Ostatnio edytowane przez milosz : 19.07.2011 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 19.07.2011, 22:25
krsk napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie o tym samym pomyślałem. Będzie bardziej otwarta gra, a wtedy czujemy się lepiej. Poza tym Wilk i Sobol wreszcie będą robić to co umieją najlepiej czyli rozbijać ataki, a nie je konstruować.
Dobre spostrzeżenie.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów