The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2011, 12:29
Ogólnie nasz ławka wygląda coraz lepiej. W pierwszym meczu z różnych powodów poza kadrą było 3 ważnych w zeszłym sezonie piłkarzy: Kirm i Jirsak oraz Diaz. Wiadomo, że Diaz nie przyszedł tu na ławę, podobnie jak Kirm nie da raczej się wygryźć z podstawowej 11 jak będzie w pełni zdrowy. Zatem przed kolejną rundą, jak nie będzie teraz jakiejś megawtopy, możemy mieć całkiem silną kadrę i ktoś z podstawowej 11 z zeszłego sezonu znajdzie się na ławce albo i poza meczową kadrą... Nic dziwnego, że w związku z tym nie ma miejsca dla Burego i Mąki.
Odpowiedz cytując
Bossman
Member

Od: 01.2006

Stary 19.07.2011, 12:48
Glazik napisał(a):Wyświetl post
Grzyby zbieraja?
Masz koleszko (edit by: złosliwy korektor koleżko ) rację właśnie grzybobranie Łotysze sobie urządzili przed meczem

http://sport.wp.pl/kat,1732,title,Na...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez FraMat : 19.07.2011 o godz. 13:52.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.07.2011, 13:27
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Nunes, Garguła, Biton, Boguski, Jirsak, Bunoza, Jovanic
Nunez, Jovanovic. Dobrze ze nie bylo Irszaka albo innego tworu
Obojetnie czy wynik bedzie klarowny, czy nie, nie mozesz zakladac z gory kolejnosci zmian, bo zalezy ona od zarowno gry indywidualnej, jak i gry calego zespolu. Dla przykladu mimo ze prowadzimy 2:0 pierwszy wchodzi Jovanovic, bo ktokolwiek z obrony gra tragicznie/zlapal kontuzje, odpukac.
Jak cos to piszesz o prawdopodobienstwie zmiany

Sorry za brak PL znakow.
Odpowiedz cytując
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.07.2011, 13:30
Trener Skonto: "Macie gryźć trawę na meczu"
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 19.07.2011, 13:58
grosz napisał(a):Wyświetl post
Trener Skonto: "Macie gryźć trawę na meczu"
Piłkarze: Om nom nom nom nom
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.07.2011, 14:00
Czy znany jest już skład na dzisiejszy mecz? Ciekawe w ilu procentach pokryje się z moim
P.S od 19 gra Litex, można by było podejrzeć co i jak
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 19.07.2011 o godz. 14:03.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 19.07.2011, 14:15
@WislaOnly za Bunoze Jaliens za Jirsaka Wilk pozatym skład masz Ok
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.07.2011, 14:22
miejmy nadzieję że Melikson nie zagra, po tym co robili z nim w Rydze lepiej niech sobie odpocznie
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.07.2011, 14:25
Tomek, jeśli chcesz walkowerem oddać awans do następnej rundy Skonto, to proszę, miejmy nadzieję, że Melikson nie zagra...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.07.2011, 14:55
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
miejmy nadzieję że Melikson nie zagra, po tym co robili z nim w Rydze lepiej niech sobie odpocznie
Maor jest za bardzo ambitny by rezygnowac z gry w tak waznym meczu zwlaszcza, ze to tylko jednobramkowa zaliczka
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.07.2011, 14:57
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Tomek, jeśli chcesz walkowerem oddać awans do następnej rundy Skonto, to proszę, miejmy nadzieję, że Melikson nie zagra...
No, bez Meliksona to minimum 0-3 a w lidze pewny spadek.

ps. wczoraj leciała powtórka meczu - obejrzałem go sobie tak na spokojnie i niestety - jak dla mnie 'całe zło' , jest w tym że próbujemy w 4/5 rozbić 8 osobową obroną a to jest niezwykle ciężkie.Gramy atakie pozycyjnym a ustawienie jest jak do kontry.
Sobol z Wilkiem - ofensywa jedno wielkie 0 - gdzie chyba takie mają zalecenia,(w zasadzie można ich zaliczyć do obrony) wszystko zostaje na barkach Meliksona który ma bardzo mało możliwości by coś zrobić, podobnie Iliew czy Mały - non stop byli osaczani przez 2 a nawet 3 i żywcem nie mieli do kogo zagrać - chyba że do tyłu.

Może się czepiam, może się nie znam ale ja nie kumam tego(do tego z takim rywalem).Kij ze Skonto ale tak pewnie będziemy grali z ponad połową drużyn w lidze więc zapowiadają się męczarnie z meczu na mecz
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.07.2011 o godz. 15:16.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.07.2011, 15:13
rafalek napisał(a):Wyświetl post
przeczytaj to 3 razy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.07.2011, 15:34
Mam nadzieję że nie zagramy w tym meczu dwoma defensywnymi pomocnikami jak w Rydze . Maaskant wspominał że ma 3 wariant gry na ten sezon , chciałbym zobaczyc ten ofensywny , bo defensywny z atakiem pozycyjnym już mamy przerobiony i nie wypadł zbyt okazale .
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Od: 05.2011

Stary 19.07.2011, 15:44
Niech Maaskant ustawi ofensywny skład , taki jak ten :

--------------Genkov-------------------
--Iliev-------Melikson------Małecki---
---------Wilk----------------------------
-----------------Sobol------------------
--Paljic--Chavez--Jaliens--Lamey---
--------------Pareiko-------------------
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.07.2011, 15:46
Aguero...nie wiem czy to prowokacja, czy nie, ale dokładnie taki skład był w Rydze...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Stary 19.07.2011, 15:47
Rafalek to może zamiast Wilka dał byś Jirsaka albo Gargułe , co
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Stary 19.07.2011, 15:51
Wilka wystarczy przesunąć do ofensywy i git.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 19.07.2011, 15:51
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
A co oni z Nim takiego zrobili? Został sfaulowany, zle upadł i tyle... Zdarza się... Futbol to gra kontaktowa więc nie przesadzaj.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.07.2011, 15:53
Roberto Maaskant napisał(a):
„Jeśli Skonto nie będzie atakowało, być może skończy się na 0:0, a ten wynik i tak daje nam awans. Jeśli nasi rywale nie będą strzelać, nie będą mieli okazji do zdobycia gola”
Będzie baaaardzo zaskoczony jeśli nastąpią jakiekolwiek zmiany w składzie.

Ja rozumiem, że każdy by chciał futbol totalny wspaniałe akcje i bramki...ale to nie na Reymonta w najbliższym czasie.
Trener ewidentnie daje do zrozumienia, że MY atakować nie musimy w ogóle. Dlatego jestem można rzec przekonany że wyjdziemy z ryglem defensywy jak ostatnio byle by nie stracić nic, a jak będzie okazja i Skonto na Nas ruszy to odpowiednio skontrujemy.
Właścicie to w jakim celu wy chcecie ofensywnego ustawienia? Co wy nie pamiętacie jak w lidze kończyły sie mecze gdy wychodziliśmy ofensywnie
Ktoś tutaj wrzucał statystyki ile bramek zdobyliśmy jak graliśmy dwójka w środku a ile ( mocne nic) jak graliśmy ofensywniej.
Zreszta, po ch** my mamy ofensywnie wychodzić ? Przegrywamy czy ...fanaberia kibica?
Czekam na rozsądne wytłumaczenia dlaczego cel jakim jest awans do II rundy mamy realizować poprzez ryzykancie granie ? Jesteśmy takie kozaki w ataku ? NIE.
Ofensywnie to będziemy grali jak bedziemy wieźli 3-0 i wtedy Garguła tudzież jakiś Nunez wchodzi za kogoś z pary Sobol/Wilk
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
damianos
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 19.07.2011, 15:56
Witam,
Nie wiecie gdzie mogę znaleźć numer telefonu pod którym dowiem się czy zostały jeszcze jakieś wolne miejsca i na jakich sektorach ?
Instalacje elektryczne Elektryk Kraków
Odpowiedz cytując
alarazboy1
Member

Od: 07.2010

Stary 19.07.2011, 15:57
damianos napisał(a):Wyświetl post
Witam,
Nie wiecie gdzie mogę znaleźć numer telefonu pod którym dowiem się czy zostały jeszcze jakieś wolne miejsca i na jakich sektorach ?
może poszukaj na oficjalnej stronce Wisły..
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2011, 15:58
http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/Strefa_Kibica/ wystarczyło poszukać
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2011, 15:59
http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/Strefa_Kibica/ wystarczyło poszukać
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.07.2011, 16:36
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Będzie baaaardzo zaskoczony jeśli nastąpią jakiekolwiek zmiany w składzie.

Ja rozumiem, że każdy by chciał futbol totalny wspaniałe akcje i bramki...ale to nie na Reymonta w najbliższym czasie.
Trener ewidentnie daje do zrozumienia, że MY atakować nie musimy w ogóle. Dlatego jestem można rzec przekonany że wyjdziemy z ryglem defensywy jak ostatnio byle by nie stracić nic, a jak będzie okazja i Skonto na Nas ruszy to odpowiednio skontrujemy.
Właścicie to w jakim celu wy chcecie ofensywnego ustawienia? Co wy nie pamiętacie jak w lidze kończyły sie mecze gdy wychodziliśmy ofensywnie
Ktoś tutaj wrzucał statystyki ile bramek zdobyliśmy jak graliśmy dwójka w środku a ile ( mocne nic) jak graliśmy ofensywniej.
Zreszta, po ch** my mamy ofensywnie wychodzić ? Przegrywamy czy ...fanaberia kibica?
Czekam na rozsądne wytłumaczenia dlaczego cel jakim jest awans do II rundy mamy realizować poprzez ryzykancie granie ? Jesteśmy takie kozaki w ataku ? NIE.
Ofensywnie to będziemy grali jak bedziemy wieźli 3-0 i wtedy Garguła tudzież jakiś Nunez wchodzi za kogoś z pary Sobol/Wilk
Moim zdaniem Maaskant tu jest żeby jednak coś szlo do przodu a tu okazuje się ze ze słynnego 4-3-3,po roku czasu, grając z kompletnym outsiderem, gramy 6-3-1 - ja rozumiem że cyferki same nie grają, nie mamy jakiegoś wielkiego szału w składzie ale oczekiwał bym jednak ze słabszymi rywalami odważniejszej gry, co nie oznacza że hurra do przodu.Fakt nacieliśmy się w poprzednim sezonie ale to chyba nie powód by w ogóle odpuścić bardziej ofensywną grę i liczyć jedynie na jakiś geniusz Meliksona,Małego czy Ilieva, którzy sami będą próbowali sforsować zasieki.

Ja się boje że to w lidze skończy się kiepsko bo atakując tak małą ilością zawodników to można będzie liczyć na 2, 3 okazje w meczu nieważne z kim a przeciwnik też coś zawsze stworzy i wtedy to będzie taki rzut monetą kto wygra a kluczem do wygranej jest stwarzanie sobie większej ilości dobrych sytuacji niż przeciwnik, im różnica jest większa, tym częściej się wygrywa.

Może się mylę, może przesadzam - czas pokaże , po prostu zgłaszam problem który widzęMoże coś sobie wkręciłem ale jak dla mnie to nie jest przypadek że kopiemy 90 minut z bardzo słabym rywalem i nie stwarzamy sobie ani jednej sytuacji - Jak dla mnie Wisła ma taki skład by dążyć do ofensywnej i skutecznej gry z większością klubów w polskiej lidze a jak my mamy słabą obronę, słabą pomoc i słaby atak to co oni mają powiedzieć.
A już Skonto? - przed meczem można było nie wiedzieć co oni prezentują ale jak dla mnie teraz, to jest zdecydowanie najsłabszy rywal z jakim Wisła się mierzyła od czasów Szawli ,włączając w to naszą ligę.

I pamiętaj że żadna drużyna nie odniesie sukcesu nie ryzykując, zbytnia asekuracja jest tak samo zła jak kozaczenie.
Dlatego Skonto ok ale co dalej.
Zgadzam się w jednym - liczy się wynik a ten Maaskanta broni, dopóki wynik będzie, wszystko będzie ok ale jak tego zabraknie to wszyscy się na niego rzucą jak na zranionego zwierza.Ja akurat nie bo to na prawdę dobry trener więc wolę zaznaczyć swoje wątpliwości wcześniej , niż potem bluzgać i wyzywać a tak to się zazwyczaj kończy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
damianos
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 19.07.2011, 16:47
Dzięki wielkie!
Instalacje elektryczne Elektryk Kraków
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.07.2011, 16:52
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Maaskant tu jest żeby jednak coś szlo do przodu a tu okazuje się ze ze słynnego 4-3-3,po roku czasu, grając z kompletnym outsiderem, gramy 6-3-1 - ja rozumiem że cyferki same nie grają, nie mamy jakiegoś wielkiego szału w

Może się mylę, może przesadzam - czas pokaże , po prostu zgłaszam problem który widzęMoże coś sobie wkręciłem ale jak dla mnie to nie jest przypadek że kopiemy 90 minut z bardzo słabym rywalem i nie stwarzamy sobie ani jednej sytuacji - Jak dla mnie Wisła ma taki skład by dążyć do ofensywnej i skutecznej gry z większością klubów w polskiej lidze a jak my mamy słabą obronę, słabą pomoc i słaby atak to co oni mają powiedzieć.
A już Skonto? - przed meczem można było nie wiedzieć co oni prezentują ale jak dla mnie teraz, to jest zdecydowanie najsłabszy rywal z jakim Wisła się mierzyła od czasów Szawli ,włączając w to naszą ligę.

I pamiętaj że żadna drużyna nie odniesie sukcesu nie ryzykując, zbytnia asekuracja jest tak samo zła jak kozaczenie.
.
Przepraszam, kim My jesteśmy w Europie by pisać takie określenia jak zaznaczyłem?
KIM ?

a co do asekuracji to 3 z 4 druzyn w Copa America awansował dzięki grze tylko i wyłącznie z kontry. Inter asekuracją wygrał LM.
Nie asekurować i grać ofensywnie możemy w chwilach gdy "nie mamy nic do stracenia" a na ten moment jest mecz w którym głupią grą możemy stracić.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.07.2011, 16:57
Nie no widze ze jednak znaczna częśc kibiców dlaej uważa że im wiecej ofensywnych piłkarzy w skłądzie tym wyższy wynik ;/

GOW%& PRAWDA !!

Maskant zamierza grac cały sezon taktyką 4-5-1 albo jak kto woli 4-3-3 to tak powinien grac każdy mecz - choćby dla lepszego zgrania jedenastki. Czasem drużyna ustawiona 4-5-1 strzeli 4 gole, a drużyna ustawiona 4-2-4 nie strzeli nic.

Niech laicy nie wpiepszaja sie trenerowi w kompetencje - tyle odemnie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ja mam tylko jedna nadzieje - zeby Patryk nie bedzie grał sam ze soba tylko z kolegami bez glupich strat pilki w walce z 2-3 przeciwnikami na raz. Jedyna rzecz ktora mnie frustrowala w 1 meczu w Rydze
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Maaskant tu jest żeby jednak coś szlo do przodu a tu okazuje się ze ze słynnego 4-3-3,po roku czasu, grając z kompletnym outsiderem, gramy 6-3-1 - ja rozumiem że cyferki same nie grają, nie mamy jakiegoś wielkiego szału w składzie ale oczekiwał bym jednak ze słabszymi rywalami odważniejszej gry, co nie oznacza że hurra do przodu.Fakt nacieliśmy się w poprzednim sezonie ale to chyba nie powód by w ogóle odpuścić bardziej ofensywną grę i liczyć jedynie na jakiś geniusz Meliksona,Małego czy Ilieva, którzy sami będą próbowali sforsować zasieki.

Ja się boje że to w lidze skończy się kiepsko bo atakując tak małą ilością zawodników to można będzie liczyć na 2, 3 okazje w meczu nieważne z kim a przeciwnik też coś zawsze stworzy i wtedy to będzie taki rzut monetą kto wygra a kluczem do wygranej jest stwarzanie sobie większej ilości dobrych sytuacji niż przeciwnik, im różnica jest większa, tym częściej się wygrywa.

Zgadzam się w jednym - liczy się wynik a ten Maaskanta broni, dopóki wynik będzie, wszystko będzie ok ale jak tego zabraknie to wszyscy się na niego rzucą jak na zranionego zwierza.Ja akurat nie bo to na prawdę dobry trener więc wolę zaznaczyć swoje wątpliwości wcześniej , niż potem bluzgać i wyzywać a tak to się zazwyczaj kończy.
Według mnie powinieneś zrobić papiery na trenera, tylko nie wiem czyby Cię ktoś zatrudnił. Po pierwsze Wisła nie kopie tylko gra, kopać to może drużyna z A-klasy. Po drugie defensywni pomocnicy to nie obrońcy a po trzecie Maaskant mógłby spróbować innej taktyki np. 4-4-2 ale z groźniejszymi rywalami optymalna wydaje się obecna taktyka.

Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.07.2011, 16:59
A jeszcze dam Ci przykład że drużyna co nie agresywnie to nie odnosi zwycięstw ani sukcesów. Wystarczy się wrócić do ostatniego meczu Śląska z Wisłą !!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów