|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Mnie się skojarzyły zeszłoroczne eliminacje do LM i mecz Partizan - Anderlecht. Belgowie tak samo strzelali Panu Bogu w okno...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Brazylijczycy brali takie rozbiegi do piłki ze jakos sie nie dziwie ze nie trafli ani razu. Kazdy biegł zza pola karnego, a niektorzy to nawet ponad 7 metrów. Najlepszy zdecydowanie był ten ostatni, jego sposob podejscia do piłki był genialny.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Odpaść w złym stylu w karnych - wydaje się niemożliwe. Ale jednak... 4 przestrzelone jedenastki to totalna kompromitacja.
Brazylia w tym turnieju grała od początku kichę. Neymar zamiast się robić na gwiazdę powinien zacząć grać w piłkę. Moim zdaniem facet jest przereklamowany, a dzisiaj pokazał ile jest wart. Piłkarzowi, za którego się daje 50 mln € nie wypada marnować takich sytuacji, jak w I połowie z Paragwajem. To była 200% sytuacja, a chłopak nawet nie trafił w bramkę. Moim zdaniem jednak najbardziej niepokojąca była forma całej drużyny. Odniosłem wrażenie, że Brazylijczycy - niezależnie od ligi, w której grają - zlekceważyli ten turniej i usiłowali wygrać go na stojąco. Paragwaj awansował zasłużenie, bo bardziej chciał wygrać. Ale nie wróżę im sukcesu w całym turnieju - mają źle zestawione formacje, za duża luka między defensywą a linią pomocy. Wolni Brazylijczycy mieli zbyt dużo swobody, silniejszy przeciwnik to wykorzysta. Najlepsze wrażenie jak dotąd sprawia chyba Urugwaj. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Brawo Paragwaj
Brazylia pokazała prawdziwą Joga Bonito w karnych haha Pewnie będą narzekać na murawę, która oczywiście była tragiczna, ale obydwie drużyny miały takie samo utrudnienie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Bodajże mecz Szwajcaria - Ukraina na Euro 2008, 3:0 dla Ukraińców chyba było...ale wtedy wszystko bronił...Shovkovski (tak się pisze?) ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Nie wiem skąd wiedziałem , ale od początku wiedziałem że Brazylia da dupy , i dała ;/
Argentyna , Brazylia , teraz mi zostało ino kibicować Urugwajowi. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
...i bodajże na MS 2006 Szwajcaria vs Ukraina. Szwajcarzy tak samo jak piłkarze Anderlechtu nie trafili z 11m. Brawo Paragwaj ! Takich Canarinhos to nie dało się oglądać ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Rozbieg roszeczkę podobny do Elano (?).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
To był finał!!! Jestem pod wrażeniem! To był świetny wieczór MŚ Japonek i kasacja Brazylii.
Wiesz jaki los czeka piłkarza sprzedającego mecz w Ameryce Pd? Śmierć z rąk wymiaru sprawiedliwości czyli miejscowych kiboli. ![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Wenezuela w półfinale , pierwszy raz w historii , czyli mamy turniej niespodzianek
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O ile gra Argentyny to dla mnie niespodzianka, bo jednak w ich drużynie roi się od prze..ujów, to już Brazylii nie bardzo. Najsłabsza kadrowo Brazylia jaką pamiętam, gdzie te czasy gdy z przodu grały u nich same gwiazdy, tak jak np. w 2002 Rivaldo, Ronaldinho, Ronaldo? Teraz Brazylia to najbardziej przereklamowany piłkarz na świecie Neymar, jakiś tam Fred niewiadomo skad, w pomocy błyskotliwy jak Murawski Elano, drewniany Lucas Leiva, itd, itd.
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 18.07.2011 o godz. 05:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zapowiada nam się finał...Peru - Wenezuela
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja pierdzielę czyli nie zobacze już Chile w turnieju :(
Obejrzalem wlasnie skroty: 2 poprzeczki i obrona Częstochowy, gole dla Wenezueli po stalych fragmentach i bledzie bramkarza. Czy zauwazyliscie, ze z kazdego cwiercfinalu awansowala druzyna grająca defensywnie i czychająca tylko na kontry ? troche lipa ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
w 1999 na CA Martin Palermo w meczu z Kolumbią nie strzelił aż 3 karnych
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ta dzisiejsza pierwsza połowa... tragedia. Natomiast w drugiej połowie plan wykonany przez Wenezuelę.
I tak wygra Urugwaj |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Przede wszystkim jednak brakuje liderów na boisku. Jeden Lucio to za mało. Brakuje charyzmatycznych piłkarzy w pomocy i ataku. Kiedyś Cafu, Branco, Dunga, Leonardo, Rivaldo, Kaka, Ronaldinho, Ronaldo - pchali zespół do przodu w trudnych momentach. Teraz lidera nie ma. Robinho się do tej roli nie nadaje, bo jest bez formy. A reszcie brakuje cech przywódczych. Ganso zawiódł na całej linii, spalił się psychicznie. Neymar pokazał, że jest jeszcze dzieciakiem, niezdolnym do gry na ustabilizowanym poziomie w poważnym turnieju. Dla Brazylii to powinien być kubeł zimnej wody, bo drużyny nie ma. I trzeba ją zacząć budować na mundial - tak dużo czasu to już nie zostało. A przecież Canarihnos nie zagrają w eliminacjach. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Najsłabsza Brazylia jaka pamietam
A pierwsze MŚ jakie oglądąłem z pełna świadomościa to Mundial we Włoszech w 90 roku Oni maja w tej chwili jednego piłkarza klasy światowej, najlepszego na swojej pozycji - Dani Alvesa a reszta to przereklamowane gwiazdki Neymar skonczy w najlepszym wypadku jak Robinho albo Diego a w najgorszym jak Kerlon, niczego wiecej sie po nim nie spodziewam ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Robinho zapowiadał się kilka lat temu na lepszego piłkarza, niż teraz, ale nie przesadzajmy... Robinho dzisiaj gra w całkiem silnym teamie - Milanie i to gra całkiem nieźle tzn. odgrywa ważną rolę w tym klubie dlatego też nie można o nim mówić jako synonim upadku...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spoko, spoko - Brazylia już się tak kompromitowała. W 2001 przegrała w ćwierćfinale z Hondurasem, a potem w 2002 zdobyła tytul.
Wygrali ci co mieli świetnych bramkarzy. Muslera, Villar, Vega dokonywali cudów. Nie chce się w to wierzyć, ale chyba szykuje się powtórka z ME 2004 - Grecja, Mistrzostw Azji 2007 - Irak, czyli teraz kto? Wenezuela, to byłaby jeszcze większa niespodzianka niż te poprzednie. To byłoby mega wydarzenie. Chłopaki przez 50 lat notowali wyniki po 0-5, a teraz rozgrywają drugi z rzędu dobry turniej, a w eliminacjach do Mundialu spisywali się nieźle m.in. ogrywając Brazylię 2-0. Wystarczyło im po prostu dać szanse, wybudować stadiony i boiska na Cope 2007 i od razu podziałało.
Ostatnio edytowane przez miśqu : 18.07.2011 o godz. 10:43.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ten turniej to bukmacherskie jaja. W każdym dwumeczu wyrywa druzyna potencjalnie słabsza, jak bgdyby walczyli o tytuł najsłabszej drużyny Ameryki Południowej a nie najlepszej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
a dryblingiem miał czarować jak nikt przedtem Real zapłacił za niego ponad 30 mln E sciagajac go prosto z Brazylii Ja nie pisze, że to zły piłkarz ale gwiazda z niego żadna a w Milanie nawet pewnego miejsca w 11 nie ma ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak już abstrahując od tematu Robinho - Dwie decyzje Menezesa mnie bardzo zdziwiły:
1) Wybór zawodników do strzelania karnych (mecz z Wenezuelą). 2) Nie powołanie Hulka, który miał kapitalny sezon w Porto kosztem Freda. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
kupa amerika
i powiedzcie mi, na ch** takiego Neymara powołuje ? Zresztą , jakie wyniki taki trener, zarówno w Brazylii jak i Argentynie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak to na ch**?
Neymar miał zajebiście udany sezon w Santosie strzelał piękne bramki, imponował sztuczkami technicznymi, asystował, wygrał ze swoim klubem Copa Libertadores no to proste, że dostał szansę od Menezesa, zagrał w kilku sparingach i wypadł bardzo dobrze m.in strzelił dwie bramki Szkotom innymi słowem grzechem by było jego nie powołanie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Fred tez mial bardzo dobry sezon, wiec jego nie winie, on i tak wchodzi na koncowki a bardzo dobrze sie sprawdza jako ŚN (17 bramek w 34 występach w samej lidze). Wg mnie powinien byc Hulk powołany ale zauwaz ze on gra czesciej jako prawoskrzydlowy, jako napastnik prawie bramek nie strzelal. Nilmar też dobrze spisywał się w Villarreal jako cofnięty napastnik. Marcelo, Kaka. Thiago Silva cienizne grał w tym turnieju. Alex z Chelsea? Z reszta byl Luiz.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 18.07.2011 o godz. 11:46.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Miał udany sezon w lidze grającej mega otwartą piłke. Imponował sztuczkami ? Przecież on jest od strzelania goli a nie pokazów cyrkowych. Jego powołanie było chyba tylko i wyłącznie po to by go sprzedać za 50 baniek. Ile on ma lat ? 18 ? Przecież ma jeszcze czas na gre w pierwszej reprezentacji. Tak samo Ganso. Wczoraj wyglądał jak piłkarz z A-klasy. Kiedyś kadra kanarkó to było coś, teraz aż cięzko sie ogląda ich nieporadność i brak zrozumienia. ![]() ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hm...według mnie jeśli chodzi o pozycję napastnika to od Neymara niewielu jest lepszych - Pato ewentualnie Hulk oraz Robinho z tym, że ostatnia dwójka lepiej spisuje się na skrzydłach.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Pato w Milanie też często grywa skrzydłowego... stąd ten cały Fred.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wenezuela była lepsza od Paragwaju!! nie wykorzystali życiowej szansy, przegrali w karnych chociaż mogli wygrać - jedna bramka nie uznana, dwa słupki i poprzeczka, niestety zemściło się to w karnych. Jeden błąd a Paragwaj był bezbłędny. Znowu nie wygrali meczu a już są w finale. Wenezueli zostaje tylko walka o 3. miejsce, chociaż nawet wygrana była realna! Po karnych, jak to w krajach latynoskich emocje wzięły górę i oglądaliśmy dość powszechne zjawisko w tej strefie geograficznej...
http://www.youtube.com/watch?v=jih2wyFAg2U ![]() ![]()
|
|