|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...Armstrong.html
Ljubosław Penew jako piłkarz był znakomitym napastnikiem. Pokonywanie bramkarzy nie było dla niego tak trudne jak wygrana walka z rakiem jądra |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wejdzie na podrywacze, albo jakieś zachodnie bądź amerykańskie produkcje i pogadajcie o udach a nie tak... faceci nawijają o męskich udach...
Buki dały ciekawe kursy na rewanż 1.15 7.00 11.00 ciekawe czy kierowali się strzeloną przez naszych kopaczy bramką czy doskonałą obroną z końcówki |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Kończąc temat
Doskonale. Gdyby jednak było tak, że im więcej masy mięśniowej tym lepiej dla piłkarza, to na boisku najlepiej radzili by sobie kolesie od podnoszenia ciężarów, rzutów młotem na odległość, lub np. Pudzian itp. A chyba tak nie jest? Nieprawdaż? Wzrost masy mięśniowej powyżej rozsądnej ilości powoduje katastrofalny spadek sprawności piłkarza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
A Ja dla odmiany nie o udach czy łapach tylko o konkurencji w składzie. Trener Maaskant bodaj po meczu w Rydze powiedział że zaczęła się rywalizacja o miejsce w jedenastce. Chciałbym to zobaczyć w realu. Gołym okiem widać że Jaliens gra słabo, podobnie Małecki. Czyli jest czas na to aby potencjalni zmiennicy dostali realne szanse zaprezentowania swoich możliwości. Bunoza w obronie, w pomocy Kirm za Małego i dalej na Skonto uważam że zamiast Wilka powinien grać Jirsak. Gdy przyjdą dość prawdopodobne mecze z Litexem wówczas można powrócić do ustawienia z dwoma defensywnymi pomocnikami. W najbliższym meczy swoją szansę mógłby dostać Boguski wchodząc z ławki podobnie jak i Nunez, do licha przecież mamy szeroką kadrę a w ostatnim meczu trener dość kurczowo trzymał się jedynej 11-tki. Rywalizacja i realna konkurencja to coś co nam jest niezbędne zwłaszcza że kadra jest szeroka i dość wyrównana.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W sobotnie przedpołudnie, zaraz po sesji zdjęciowej piłkarze Wisły udali się na boczne boisko gdzie odbyli kolejne zajęcia przed spotkaniem ze Skonto Ryga.
Trening zaczął się od poważnych słów trenera Maaskanta: "Widzę, że czujecie się jak na wakacjach. To, że wygraliśmy ze Skonto nie oznacza, że to koniec roboty!". U Holendra ciężko było dzisiaj znaleźć uśmiech na twarzy. Zajęcia obserwował również prezes Basałaj. Drużyna została podzielona na dwie grupy: grający wczoraj sparing z Młodą Wisłą trenowali lżej a pozostali zawodnicy mieli normalne zajęcia. http://tsw.com.pl/news/Sobotnie-zaje...97b3dc19924e34 ![]() "Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać, bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
magia R22 robi swoje, jak żaden inny stadion w PL ( a i w europie, do Wisły należy europejski rekord jeśli chodzi o ilość nie przegranych meczów pod rząd w lidze )
Ostatnio edytowane przez CH. : 16.07.2011 o godz. 20:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kolejne mecze bez porażki u siebie: 73 (16 września 2001-11 listopada 2006)-rekord w lidze ok, ale czy to jest na pewno europejski rekord ? ![]() "Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać, bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Wisła w angielskiej wikipedii
Cytat:
Cytat:
jako że wikipedia jest aktualizowana na bieżaco czy aby na pewno prawdą jest z tym Chelsea? jeśli tak to poproszę o jakiś dowód na to, bo aż mnie to zaciekawiło.. bądz co bądz dobra reklama dla Wisły
Ostatnio edytowane przez CH. : 16.07.2011 o godz. 21:13.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Kurs to żadna magia stadionu a zimna kalkulacja, zresztą takich kursów jest więcej w el. LM
A jak ktoś sądzi że tego nie wygramy to nie widzę lepszej szansy na szybki zarobek, jak postawienie na to ![]() ps Chelsea ma więcej - 85 chyba.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.07.2011 o godz. 21:02.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. Real Madryt (Hiszpania) - 121 meczów (1957 - 1963)
2. Crvena Zvezda (Serbia) - 96 meczów (1998 - 2004) 3. PSV Eindhoven (Holandia) - 93 mecze (1983 - 1989) 4. Cobreloa (Czile) - 91 meczów (1979 - 1985) 5. Torino (Włochy) - 88 meczów (1943 - 1949) 6. Chelsea - 86 meczów Koniec OT. ![]() "Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać, bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać" |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wyjezdzam na urlop, niestety nie wroce na 2.08 ... jaka jest szansa ze własnie zagramy w środe rewanż u siebie tj. 3.08
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
w Anglii sezon liczy 19 meczów u siebie - 85 to ok 4,5 sezonu. Więc jeżeli chodzi o ilość gier -rekordzistą jest Chelsea, jeżeli chodzi o rekord "czasowy" to rekordzistą jest Wisła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Protestuje i biorę w obronę! Bajceps Boguski ma większy: http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...z_Flora/49496/ Małecki przesadził, Boguski przesadził i wszyscy jeszcze przesadzamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
O tym kiedy zagramy ze Skonto dowiedzieliśmy się 8 dni po losowaniu. Nie jestem pewny ale to chyba kluby ustalają między sobą, kiedy rozgrywane są oba mecze. Jeżeli się mylę to przepraszam i proszę o poprawienie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
a co terminu meczu - gramy z Widzewem 30. więc oba terminy mogą być brane pod uwagę; nie wiem natomiast, co z Liteksem - ich strona jest tylko po bułgarsku, więc nie wiadomo, czy nie grają meczu np. niedzielę tj. 31.07; w takim przypadku możliwy byłby tylko mecz we środę.Tu jest link do strony Liteksa: http://pfclitex.com/site/bg/index.php Jak ktoś chce, może poszukać dokładniejszych informacji ![]() E: liga w Bułgarii startuje 6.08, więc wtorek i środa będą brane pod uwagę. Domyślam się, że Wisła będzie optowała za środą - zawsze jeden dzień odpoczynku/przygotowań więcej ![]() Powód: Dodatkowe info
Ostatnio edytowane przez Heero : 16.07.2011 o godz. 22:00.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trening upośledzonych umysłowo "karków" a trening profesionalnego sportowca to dwa inne światy.
Zapewniam cię że trening szybkości wygląda całkiem inaczej. Wiesz w ogóle co to jest Pylometryka? BTW Potężnie zbudowani zawodnicy jak Genkov czy Małecki potrzebują więcej czasu na złapanie świeżości, co innego taki Melikson u którego szybkość, gibkość to cechy wrodzone jak u kota Poczekajcie parę tygodni i zobaczycie jak ci dwaj będą zapier....
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 16.07.2011 o godz. 22:09.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie wiem jak Wy ale ja bym już chciał wtorek.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
||
Cytat:
Czekaj zacytuję Ci:
Wczytaj się ![]() Jeszcze raz zaznacze... Piłkarze, sportowcy którzy nie chcą tracić wrodzonej szybkości na ogół trenują siłę opartą na szybkości powtórzeń, nie na statyce. Nie ważne w jakiej formie, czy w podskokach, czy w na drążku, czy pompki, hantle czy maszyna na siłowi P.s Upośledzonych umysłowo poznaje się po słabej umiejętności czytania ze zrozumieniem, a nie po tym jaki rodzaj treningu siłowego preferują...
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.07.2011 o godz. 22:34.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No faktycznie trochę jestem już podpity i źle odebrałem twoją wypowiedź i pokręciłem z tą szybkością, tak więc sorry za to ale jak zobaczyłem:
" MASA(im wiecej podniosę tym lepszy ze mnie kozak)" to normalnie ręce mi opadły ale widze że jednak wiesz o czym piszesz. Mimo wszystko trening siły maksymalnej (2-6 powtórzeń) też jest bardzo ważny u zawodowych sportowców. Chcąc optymalnie poprawić dynamikę musisz zwiekszyć siłę maksymalną czyli powiedzmy rekord w przysiadzie, martwym ciągu, itp. Przyjmuję się że zanim zaczniesz bawić się w Pylometrykę to powinieneś brać w przysiadzie 2x swoją wagę. Wystarczy zobaczyć jakie cieżary dźwigają sprinterzy. MAURICE GREENE były rekordzista świata na 100m ważąc tylko 80kg brał w przysiadzie 230kg! ![]()
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 16.07.2011 o godz. 23:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez CH. : 16.07.2011 o godz. 23:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Ludzie, może tak najpierw przejdźmy Skonto, a później myślmy o Litexie, bo będzie jak z Karabachem albo Valarenga i będzie śmiech. |
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Im masz większą masę mięśniową tym szybciej się męczysz, tak jest z Małym, nie stać go na sprinty. Za jakiś czas będzie lepiej , poza tym ta dyskusja o udach Małeckiego to powinna być raczej w innym temacie, a co do ogólnej formy fizycznej zespołu to wierzę w to, że w rewanżu ze Skonto będzie to wyglądać zadowalająco
![]() Na Reymonta Wisła w pucharach przegrała ostatnio w 2006 roku z Blackburn i do tego było to w sezonie co zajęliśmy miejsce w połowie tabeli. Także o mecze u siebie się nie boję, 1-0 na wyjeździe to biorę zawsze i z każdym w ciemno, styl nie ma znaczenia |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czy pamiętacie jakie uda miał Roberto Carlos. Zawsze się dziwiłem, że mu nie przeszkadzają w bieganiu
A przecież gość był jak kula armatnia.Nasze chłopaki są nabici, napompowani po okresie przygotowawczym, to normalne. Jedni przygotowania wytrzymali lepiej, inni gorzej. Zależy od wytrenowania czy indywidualnych predyspozycji organizmu. Ameryki nie odkryję, ale najwazniejsze jest jak będą wyglądac za 2 tygodnie. Czy trener dobrze trafił i czy ta mityczna świeżość przyjdzie Chociaż wg niektórych, np takiego Dana piłkarz ma być zawsze zajebany.
Ostatnio edytowane przez tofik : 17.07.2011 o godz. 09:09.
![]()
.
. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie no, aż tak bardzo bym nie dramatyzował. Skonto prezentuje podobny poziom do Szawli z ubiegłorocznej przygody Wisły w europejskich pucharach. W Krakowie nie ma innej opcji jak strzelenie jeszcze kilku bramek. Zawodnicy muszą się skoncentrować i przejść Skonto, kibice już mogą ostrzyć sobie apetyty na pojedynek z Bułgarami.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Witam, mam takie pytanie- czy na wtorkowy mecz ze Skonto będą bez problemu do kupienia bilety w kasach? Trybuna i cena biletów nieistotna, tylko kwestia czy te bilety będą. Jak sądzicie? Z góry dzięki za odp, pozdr.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Powinny być, Skonto to nie jest taki rywal, że falangi na stadion będą szły. Ale obserwuj oficjalną, tam będą bliżej spotkania, czyli jutro podawać czy i ile zostało biletów na mecz. Napewno pojawi sie też informacja w dniu meczu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
na 100% będą bilety...
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
czy przyjeżdża jakaś zorganizowana grupa kibiców z Rygi? ile klub przeznaczył dla nich biletów?
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|

|
||||||