The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2011, 09:59
Widzew będzie Rosyjski w październiku ?
http://sport.wp.pl/kat,53716,title,W...caa2&_ticrsn=5
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.07.2011 o godz. 10:02.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 15.07.2011, 13:30
Przeglądałem sobie składy drużyn ekstraklasy i zauważyłem, że Polonia ma 5 pomocników na krzyż, a prawie połowę kadry stanowią obrońcy... Czy oni tam kupują zawodników jak popadnie, że mają tak świetnie zbalansowany skład? Co to k*** jest? No chyba, że szykują się na ustawienie 6-3-1. To byłoby coś.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.07.2011, 17:02
No to panowie lecimy ile dziś Legia dostanie

http://www.sport.pl/pilka/1,70994,99..._Warszawa.html

Ciekawe jak ich Maciuś przygotował do walki o Europę , w końcu jakieś doświadczenia ma
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.07.2011, 20:18
Lech przegrał 2:0 z...16 zespołem III ligi niemieckiej.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...caad&_ticrsn=3
Odpowiedz cytując
K-TSW
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 15.07.2011, 20:55
A niespodzianka. Legia 1:1 TSG.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/leg...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.07.2011, 13:17
Cytat:
Na zgrupowaniu w Austrii drużyna wybrała kapitana. Został nim przyjaciel dotychczasowego kapitana "Czarnych Koszul" Adriana Mierzejewskiego - Łukasz Trałka. Jego zastępcą został wybrany Radek Mynar.
http://dumastolicy.pl/news.php?readmore=166

Trałka ma poprowadzić Polonię W. do mistrzostwa Chyba JW zostnie wkrótce brutalnie obudzony ze swojego pieknego snu o wygraniu ligi.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.07.2011, 13:24
Acima napisał(a):Wyświetl post
http://dumastolicy.pl/news.php?readmore=166

Trałka ma poprowadzić Polonię W. do mistrzostwa Chyba JW zostnie wkrótce brutalnie obudzony ze swojego pieknego snu o wygraniu ligi.
Nie ma się co śmiać wiadomo że tranferami szału wielkiego nie zrobili, ale do Trałki nie ma sie co czepiać poza starymi dziejami i jego popisowym leżakowaniu w polu karnym. Chłopak jako jeden z nielicznych się w Poloni rozwinął, na dzisiaj jeden z porządniejszych środkowych pomocników w lidze.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 16.07.2011, 16:12
Gdzie mozna ogladnac Borussie z Groklynem?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.07.2011, 16:15
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia

Tutaj masz stronke z linkami do 90% transmisji internetowych - jhak czegos tutaj nie ma to znaczy że albo nie warto tego oglądać albo jest baardzo trudno dostępne.

Zapisz sobie do zakładek i nie pytaj więcej.

PS> Jak widać tutaj tez nie ma - więc nie wim poszukaj moze na forum BVB
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.07.2011, 16:35
Kapitanem jest ten kogo najbardziej lubią i ten kto umie sprawy załatwiać, rozmawiać a nie ten najlepszy piłkarsko czy ten co umie krzyczeć czy machać rękami. Tak mowil Mila w wywiadzie.

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.07.2011, 16:43
Ciekawe co pokaże Groclin, wszak jak na ich obecne realia wystawił chyba najmocniejszy skład (wg gazeta.pl).

Osobiście liczę na mały programowy oklep, jakoś wzbudzają we mnie niechęć od zawsze
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.07.2011, 17:08
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Kapitanem jest ten kogo najbardziej lubią i ten kto umie sprawy załatwiać, rozmawiać a nie ten najlepszy piłkarsko czy ten co umie krzyczeć czy machać rękami. Tak mowil Mila w wywiadzie.
A kto macha rękami i krzyczy w Śląsku? Pytam z ciekawości z kim konkurował o opaskę kapitańską Mila.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.07.2011, 18:14
felipe napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co pokaże Groclin, wszak jak na ich obecne realia wystawił chyba najmocniejszy skład (wg gazeta.pl).

Osobiście liczę na mały programowy oklep, jakoś wzbudzają we mnie niechęć od zawsze
Polonia prowadzi 2-1, Wojciechowski bedzie w ekstazie jak Legia po meczu z Arsenalem a skonczy sie w lidze jak zawsze.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 16.07.2011, 18:32
To co już pisałem wcześniej powtórzę na temat Polonii.
Dla mnie największą "gwiazdą" Polonii jest trener Zieliński. Jeśli Józek nie zagotuje się wcześniej (parę remisów czy porażek) to Polonia spokojnie może powalczyć o puchary. Skład w miarę dobry (pomimo odejścia Mierzejewskiego i Sobiecha) za to Zieliński - trener doświadczony w Polsce i Europie (większe sukcesy niż nasz Maaskant w Europie) lubiący taktykę na 0 z tyłu i walę na boisku. Polonia może grać jak dawny Groclin - bez fajerwerków a dużo meczy wygranych po 1-0. Nie lekceważyłbym ich i na razie wstrzymałbym się z szyderstwami.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.07.2011, 18:42
podzielam w 99% zdanie Ogryzka.
Wuefista gdzie by nie był przez dłużej to ...jego drużyna coś grała. Lech gdy on był trenerem grał najlepszą piłke jaką grali.
Zresztą, potencjał Polonia pokazała w ostaniej kolejce ligowej.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.07.2011, 18:44
Dlaczego my rozpoczynamy ligę dopiero za 2 tygodnie? Nie jestem w stanie tego pojąć. Niemal wszyscy z naszego regionu już grają: Austriacy, Słowacy, Słoweńcy, Szwajcarzy, Ukraińcy, Węgrzy... Nie ma jak wystawiać w pucharach drużyny bez rytmu meczowego. Nie wiem skąd się biorą ludzie odpowiedzialni za ustalanie terminarzu rozgrywek - to jest zwykły sabotaż.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Stary 16.07.2011, 18:51
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie największą "gwiazdą" Polonii jest trener Zieliński. Jeśli Józek nie zagotuje się wcześniej (parę remisów czy porażek) to Polonia spokojnie może powalczyć o puchary. Skład w miarę dobry (pomimo odejścia Mierzejewskiego i Sobiecha) za to Zieliński - trener doświadczony w Polsce i Europie (większe sukcesy niż nasz Maaskant w Europie) lubiący taktykę na 0 z tyłu i walę na boisku.
Zieliński już dał pokaz swoich "umiejętności" na jesień kiedy przegrał z Amicą 4 spotkania z rzędu w lidze spuszczając ją do strefy spadkowej. W pucharach aż tak super mu wcale nie szło. Odpadł z Brugge i Spartą Praga w fatalnym stylu, a z Interem Baku o mały włos nie przegrał mając jednobramkową przewagę z meczu wyjazdowego. Według mnie jest to trener tylko i wyłącznie na ligę, bo gdy tylko dochodzi do większej częstotliwości spotkań to piłkarze oddychają rękawami w drugiej połowie meczu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 16.07.2011, 19:02
Zieliński już dał pokaz swoich "umiejętności" na jesień kiedy przegrał z Amicą 4 spotkania z rzędu w lidze spuszczając ją do strefy spadkowej. W pucharach aż tak super mu wcale nie szło. Odpadł z Brugge i Spartą Praga w fatalnym stylu, a z Interem Baku o mały włos nie przegrał mając jednobramkową przewagę z meczu wyjazdowego. Według mnie jest to trener tylko i wyłącznie na ligę, bo gdy tylko dochodzi do większej częstotliwości spotkań to piłkarze oddychają rękawami w drugiej połowie meczu.
Większość naszych zespołów nie jest w stanie grać na dwa fronty - Zielińskiego pogoniono z Lecha (wg mnie) za wątek korupcyjny z Piastem Gliwice a nie za słabą grę w lidze. (Po "prze słabym " meczu z nami kiedy wygrali 4-1 zdaje się go zwolnili). Pamiętaj że sezon wcześniej też grali w pucharach na jesień - porządnie przepracowali zimę i wiosną zdobyli mistrzostwo. Owszem farciarsko - ale nas długo i zawzięcie ścigali a nie odpuścili. W tm sezonie już Zieliński nie miał okazji pościgać Wisły z Lechem na wiosnę - za to z Polonią źle nie wyglądał chociaż przejął zespół w środku rundy.

W przypadku Polonii odpada większa częstotliwość gier bo nie grają w pucharach. Zostaje liga i zespół przez niego przygotowany na ligę. Po rundzie jesiennej ocenimy Polonię.

BTW
O mały włos również mógł wygrać z Juventusem a "tylko" zremisował w Turynie....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 16.07.2011 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.07.2011, 19:06
Jaki by w Polonii trener nie był i jakich by Czarne Koszule /tak się kiedyś na nich mówiło - teraz Groclin/ piłkarzy nie miała to i tak po pierwszym słabszym okresie pan Wojciechowski to wszystko rozsypie. I dlatego z całą powagą można powiedzieć, że jedyną, jaśnie panującą i rozdającą karty 'Gwiazdą Polonii' jest właśnie ten pan co firmę ma i lubi plastik.

//lorddavy - dla czego my nie gramy ligi wcześniej? Może z tego samego powodu, z którego kibiców usuwa się ze stadionów, opóźnia się budowy, podnosi ceny, obniża pensje... Przy władzy są idioci, dlatego.

//silver03 - pewnie będzie piał nad polską myślą szkoleniową, która doprowadziła jego zespół do zwycięstwa. Poplówszy się przy tym po pas.
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 16.07.2011 o godz. 19:18.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.07.2011, 19:14
Nie mogę się doczekać wywiadu z wojciechowskim po meczu Dortmundu z Polonia
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.07.2011, 19:20
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego my rozpoczynamy ligę dopiero za 2 tygodnie? Nie jestem w stanie tego pojąć. Niemal wszyscy z naszego regionu już grają: Austriacy, Słowacy, Słoweńcy, Szwajcarzy, Ukraińcy, Węgrzy... Nie ma jak wystawiać w pucharach drużyny bez rytmu meczowego. Nie wiem skąd się biorą ludzie odpowiedzialni za ustalanie terminarzu rozgrywek - to jest zwykły sabotaż.
Podobno Canal+ sie sprzeciwia bo w lipcu ludzie sa na wakacjach i nie ogladaja TV - ciekawe skąd taka logika bo przecież sierpień to tez miesiąc wakacyjny
Lepiej by bylo zagrać teraz te 2 kolejki kiedy są fajne warunki niż potem kopać się w błocie i śniegu do połowy grudnia.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 16.07.2011, 19:39
E tam, przecież wszystkie zespoły mają już wypasione stadiony i podgrzewane murawy, więc po co zaczynać tak wcześnie? A poza tym nie wolno naszym Gwiazdkom skracać wakacji, niech odpoczną przed uciążliwym sezonem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.07.2011, 19:50
To co już pisałem wcześniej powtórzę na temat Polonii.
Dla mnie największą "gwiazdą" Polonii jest trener Zieliński. Jeśli Józek nie zagotuje się wcześniej (parę remisów czy porażek) to Polonia spokojnie może powalczyć o puchary.
Na OSI była rozmowa z Wojciechowskim w jednym z magazynow odnosnie trenerow i padla z jego ust wypowiedz, ze wie o błedzie jaki popelnił pozbywajac sie Zielinskiego i juz tak szybko nie bedzie podejmowal decyzji - zobaczymy czy nie rzuci słow na wiatr
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.07.2011, 19:51
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Nie mogę się doczekać wywiadu z wojciechowskim po meczu Dortmundu z Polonia
Pański zespół wygrał z Mistrzem Niemiec , co pan mysli o nowo pozyskanych zawodnikach ?

- Myślę że nowi zawodnicy zaprezentowali się przyzwoicie , myślę w lidzę konkurencja nam nie podskoczy , będziemy walczyć o mistrzostwo
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 16.07.2011 o godz. 19:59.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Stary 16.07.2011, 19:51
Większość naszych zespołów nie jest w stanie grać na dwa fronty - Zielińskiego pogoniono z Lecha (wg mnie) za wątek korupcyjny z Piastem Gliwice a nie za słabą grę w lidze. (Po "prze słabym " meczu z nami kiedy wygrali 4-1 zdaje się go zwolnili).
Lech Smudy dopóki grał na dwa fronty to był liderem. Seria remisów, która pozbawiła ich MP nadeszła po odpadnięciu z pucharu UEFA. Co więcej Franek wystawiał przez cały sezon tą samą jedenastkę, więc jak widać da się. Poza tym nie przypominam sobie nigdy wcześniej w historii polskiej ligi by jakiś zespół grał dobrze w europie i przegrywał w rodzimych rozgrywkach.

Cytat:
Pamiętaj że sezon wcześniej też grali w pucharach na jesień - porządnie przepracowali zimę i wiosną zdobyli mistrzostwo.
Porządnie przepracowali zimę? Przecież grali jedynie lidze, gdyż wcześniej geniusz Zieliński odpadł jesienią z pucharu polski ze Stalą Stalowa Wola. Z drugiej strony jeżeli tak ciężko pracowali to czemu tych efektów nie było widać na jesieni?

Cytat:
BTW
O mały włos również mógł wygrać z Juventusem a "tylko" zremisował w Turynie....
Juventus prowadził w 92 minucie meczu po czym Rudnevs oddał strzał życia lewą nogą, więc fart w tym meczu był bardziej po stronie Amici.

Zgadzam się natomiast z tobą odnośnie tego, że Polonia może być groźna w lidze pod warunkiem, że JW będzie spokojny. Jednak to chyba nam nie grozi i w sumie dobrze, bo jednak to zawsze to jakaś rozrywka w trakcie tygodnia poczytać co tam drogi Józio kombinuje
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 16.07.2011, 19:59
tak juz widze granie w poowie lipca... Przez pare dni bedzie powyzej 30 stopni i bedzie, ze za goraco,z e za slonecznie, ze kto w wakacje ustala start ligi. I tak zle bedzie i tak niedobrze.
Chcialbym zwrocic uwage, ze najmocniejsze ligi jak angielska, wloska czy hiszpanska zaczynaja lige w drugiej polowie siernia lub pod koniec sierpnia. I to pomimo faktu, ze kilka druzynz tych krajow startuje w pucharach juz pod koniec lipca. Chyba tylko zawsze nam cos nie pasuje i zawsze dla nas jest argument i tlumaczenie, ze jeszcze sezonu nie zaczelismy.

Co do dzisiejszego wyniku Polonii to moze zabrzmi to kuriozalnie ale takimi wynikami Zielinski powoli kopie sobie grob. Przy wariacie Wojciechowskim taki wynik moze sie odbic tylko czkawka. Jozef pewnie sobie mysli "wygralismy z mistrzem Niemiec to w lidze kazdego powieziemy po 4:0". Wiemy, ze tak nie bedzie i wiemy co to oznaczac bedzie dla Zielinskiego
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Stary 16.07.2011, 20:06
River napisał(a):Wyświetl post

Co do dzisiejszego wyniku Polonii to moze zabrzmi to kuriozalnie ale takimi wynikami Zielinski powoli kopie sobie grob. Przy wariacie Wojciechowskim taki wynik moze sie odbic tylko czkawka. Jozef pewnie sobie mysli "wygralismy z mistrzem Niemiec to w lidze kazdego powieziemy po 4:0". Wiemy, ze tak nie bedzie i wiemy co to oznaczac bedzie dla Zielinskiego
W sumie możesz mieć rację. Wystarczy sobie przypomnieć jak Bobo Kaczmarek wygrał 3 mecze z rzędu by po 1 remisie wylecieć z klubu.

Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
- Myślę że nowi zawodnicy zaprezentowali się przyzwoicie , myślę w lidzę konkurencja nam nie podskoczy , będziemy walczyć o mistrzostwo
Jeżeli to słowa Zielińskiego to znaczy, że zaczyna się uczyć gadki od JW

mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Na OSI była rozmowa z Wojciechowskim w jednym z magazynow odnosnie trenerow i padla z jego ust wypowiedz, ze wie o błedzie jaki popelnił pozbywajac sie Zielinskiego i juz tak szybko nie bedzie podejmowal decyzji - zobaczymy czy nie rzuci słow na wiatr
Kilka miesięcy temu JW w cafe futbol zarzekał się, że nie zwolni Bossa do końca rundy wiosennej, wytrzymał zaledwie tydzień ...
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.07.2011, 20:09
Lech Smudy dopóki grał na dwa fronty to był liderem. Seria remisów, która pozbawiła ich MP nadeszła po odpadnięciu z pucharu UEFA. Co więcej Franek wystawiał przez cały sezon tą samą jedenastkę, więc jak widać da się. Poza tym nie przypominam sobie nigdy wcześniej w historii polskiej ligi by jakiś zespół grał dobrze w europie i przegrywał w rodzimych rozgrywkach.

Porządnie przepracowali zimę? Przecież grali jedynie lidze, gdyż wcześniej geniusz Zieliński odpadł jesienią z pucharu polski ze Stalą Stalowa Wola.)
Smuda miał słaby koniec sezonu, a Zieliński słaby początek, ale to ten drugi zdobył mistrzostwo, a Dyźmie to się nie udało przez 3 lata.

Nie ma znaczenia to czy prowadziło się w lidze cały sezon, czy cały czas się goniło.Liczy się końcowy efekt i to Zieliński był górą.
Odpowiedz cytując
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 16.07.2011, 20:11
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Pański zespół wygrał z Mistrzem Niemiec , co pan mysli o nowo pozyskanych zawodnikach ?

Mozesz dac linka albo wkleic caly wywiad tutaj?
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 16.07.2011, 20:13
Ni ma linka, bo to jest tzw wywiad z szablonu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów