The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2011, 14:12
Marcelo97 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawie ostatnio wygląda Chrapek. Widac też, że Sobota ze Śląska w piłkę umie grac.
Moim zdaniem głupie błędy są spowodowane złą komunikacją lub jej całkowitym brakiem, gdy na boisku biega 8 zawodników z innych krajów: Estonia, Honduras, Holandia, Serbia lub Niemcy w przypadku Paljicia, Izrael, Bułgaria i 3 polaków. Myślę, że kilku naszych obrońców mogłoby rywalizowac w obronie z Lameyem, Jaliensem i Paljiciem, np: Czekaj, Nalepa, Cygal. Czekaj i Nalepa grają w młodzieżowych reprezentacjach można ich ugrac i będą z nich ludzie. Legła, np z Borysiuka gościa zrobiła. 16 lat miał i debiut w ekstraklasie a teraz na luzie gra w naszej lidze. I nie wydaje mi się, że Chrapek lub Czekaj są od niego gorsi...
Masz trochę racji, ale fakt jest taki, że przed nami mecze od których w dużej mierze zależy cały sezon, więc nie ma możliwości żeby Maaskant próbował wymienionych przez Ciebie zawodników już teraz. Może dostaną szansę w pucharze Polski, bo prawdę mówiąc kadra pierwszego zespołu jest teraz na tyle szeroka, że nawet na załapanie się do 18 meczowej zawodnicy będą musieli ciężko pracować. Ja liczę, że Jovanović będzie poważnym kandydatem na prawą obronę i z czasem wygryzie ze składu Lameya.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.07.2011, 14:25
bkl napisał(a):Wyświetl post
Burliga przejdzie testy medyczne w Ruchu
http://.................../viewtopic.php?t=5868
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
I w związku z tym powstaje pytanie kto będzie zmiennikiem Lameya na prawej obronie. Przy (zakładanym) odejściu Kowalskiego zostajemy z siedmioma obrońcami (Lamey, Jovanović, Jeliens, Chavez,Bunoza, Palić i Diaz). Trochę mało jak na puchary i ligę
Lamey nie miałby zmiennika, ale Małecki też.

Teraz gdy Łobo zwolnił miejsce w drużynie to może znalazłby się ktoś by wzmocnić tą część boiska.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.07.2011, 14:31
Nie przesadzajcie z tą komunikacją bo Jaliens, Bunoza, Lamey, Melikson, Paljic, Kirm, Genkov,Biton, Iiliev, Maaskant(razem 7 różnych narodowości), wszyscy mówią bardzo dobrze po Angielsku.
Problem pewnie jest z Chavezem, teraz może z Nunezem.
Nie wiem jakim Angielskim władają Polacy ale przypuszczam że jest bieda, chyba że Czarek coś umie.
Od Sobola to nie ma co wymagać ale takie smarki jak Mały powinny wkuwać język, bo kiedyś im się przyda na zachodzie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.07.2011, 14:33
Cytat:
Lamey nie miałby zmiennika, ale Małecki też.

Teraz gdy Łobo zwolnił miejsce w drużynie to może znalazłby się ktoś by wzmocnić tą część boiska.
Po pierwsze Jovanovic grał na prawej obronie w Partizanie, u nas na sparinagch też grął i chwalił go Maaskant także chyba wie co robi pozwalając odejść Burlidze do Ruchu.

Kwestia prawej strony boiska, może zagrać na niej Małecki, Kirm, Melikson, Iliev, Boguski. O dziwo wszyscy to zawodnicy prawo nożni. Boguski na sparingu z Florą zagrął ze dwie, trzy piłki w swoim stylu, może uda się go odbudować w tej rundzie.

Ja już wielokrotnie pisałem że na puchary przydałby się jeszcze jeden defensywny pomocnik bo: prawdopobnie będziemy już do końca naszej egzystencji w pucharach grać właśnie dwójką defensywnych pomocników a wiadomo kartki kontuzję są rzeczą naturalną. Do tego nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem talentu Wilka ale zostawmy to. Być może w klubie liczą na Diaza i Jirsaka. Ten drugi wiadomi że nie jest przecinakiem a Diaz docelowo ma grać na lewej obronie. Ciężko mi sobie wyobrazić to że uda się przejść przez wszystkie rundy z Sobolem i Wilkiem w środku pola.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.07.2011 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.07.2011, 14:50
Z innej beczki... na oficjalnej stronie jest nowa fotka całej drużyny. Brakuje w niej kilku piłkarzy. Wygląda na to, że Burliga raczej załapie się do Ruchu. Ale nie ma też Kirma. Ciekawe jak poważna jest jego kontuzja, a może to tylko zasłona dymna do transferu? Podobnie przecież było z Marcelo, niby kontuzja i nie zagrał w sparingu. Najbardziej jednak dziwi mnie nieobecność Tomasa Jirsaka, który grał przecież w wewnętrznej gierce jeszcze nie dawno... ale nie załapał się do 18 meczowej. Chyba, że jego nieobecność związana jest z jego żoną? Może poród?
Tu fotka:
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...ager/squad.jpg
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 16.07.2011, 15:02
Tez myślę, że nieobecność Kirma jest spowodowana tylko tym, że nie będzie przerywał leczenia tylko po to by jechać do Polski dać sobie zdjęcie zrobić. Z Irsakiem też pewnie podobnie. Raczej jakieś osobiste powody niż kwestia ewentualnego odejścia.
Po za tym ostatnio w Wiśle robi się sesje zdjęciowe co chwilę
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.07.2011, 16:33
Kto to jest Irsak? A może Oguski i Enkov? A może Liev !

Odpowiedz cytując
ItaloPolak
Member

Stary 16.07.2011, 16:35
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Kto to jest Irsak? A może Oguski i Enkov? A może Liev !
A może byś wyluzował kolego ?
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.07.2011, 16:42
Ciężko wyluzować skoro gość jest u nas od 2007 roku i dalej ktoś niepoprawnie pisze jego nazwisko. Nie wiem czy dobrze byś się czuł gdyby ktoś cały czas źle wymawiał/pisał Twoje nazwisko.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.07.2011, 16:46
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Ciężko wyluzować skoro gość jest u nas od 2007 roku i dalej ktoś niepoprawnie pisze jego nazwisko. Nie wiem czy dobrze byś się czuł gdyby ktoś cały czas źle wymawiał/pisał Twoje nazwisko.
A jeszcze bardziej ciężko wyluzować kiedy czyta się żeby Jirsakowi ponownie dać szansę - chociaż gra już u nas 4 lata i jak zwykle ma 3 mecze dobre na sezon a reszta piach
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.07.2011, 16:53
Żona Tomasa Jirsaka przecież na lipiec spodziewa się dziecka więc pewnie dlatego był nieobecny
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wszy_kwietnia/
A Kirm tak jak sądzicie pewnie nie chce przerywać leczenia, a raczej na pewno nie jest to zasłona dymna do jego odejścia. Burliga zostanie raczej wypożyczony.

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.07.2011, 17:03
Kilka słów na temat transferu Mączyńskiego do Górnika Zabrze. Ciekawi mnie jaka suma wchodzi w grę. Może jakaś wymiana?

http://gornik.zabrze.pl/page.php?id=18228&a=more
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.07.2011, 18:12
Wyróżniający się piłkarze z 1. ligi to tak do miliona złotych chodzą. Stawiam na coś koło 600-700 tys.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Stary 16.07.2011, 19:26
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A jeszcze bardziej ciężko wyluzować kiedy czyta się żeby Jirsakowi ponownie dać szansę - chociaż gra już u nas 4 lata i jak zwykle ma 3 mecze dobre na sezon a reszta piach
Mówisz mądrzej niż ksiądz w mojej parafii.
A to opinia Zycha: CZEMU TOMAS JIRSAK ZAWODZI?
http://przemyslaw-zych.blogspot.com/...nsa.html#links

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.07.2011, 19:48
Klub powinien do końca okienka zadecydować o jego przyszłości. Został mu rok kontraktu, na sprzedaż ostatnia szansa, jeżeli chcemy go zostawić w kadrze to warto przedłużyć kontrakt.

Kiedyś pisałem, że możnaby było spróbować go wystawić na prawym skrzydle. Ma to czego brakuje Małeckiemu, potrafi świetnie dośrodkować. Także lepiej wykonuje stałe fragmenty. Małecki będzie pewnie rywalizował z Boguskim na prawym skrzydle, a Kirm z Ilievem na lewym. Jednak moim zdaniem próba zamiany pozycji Boguskiego i Kirma z pozycją Jirsaka mogłaby się powieść. Kirm w środku naprawdę mógłby nam więcej dać swoją grą, a Boguski jako ofensywny pomocnik - "fałszywy napastnik" byłby kolejną możliwością w ataku kiedy przychodzi nam się zmierzyć z Ikariusem w polu karnym.

Z niecierpliwością czekam na pojawienie się kogoś z MESY w składzie. Kiedyś pojawiali się Małecki, czy Brożkowie. Teraz nie pojawia się nikt.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.07.2011, 20:09
Michal_1990 napisał(a):Wyświetl post
To nie opinia Zycha, lecz wywiad z Jackiem Bednarzem, który za wszelką cenę stara się odwrócić kota ogonem, zamiast przyznać, że sporo przepłacił za rezerwowego Tomasa.

A apogeum głupoty (L)ysego Jacka zawiera się w tej wypowiedzi:

"To taki zawodnik, który źle toleruje ciężki trening. On po każdym zimowym okresie przygotowawczym po prostu klękał ze zmęczenia, człapał po boisku i dochodził do siebie dopiero w kwietniu. Mówiłem Maćkowi: „Znów go zarżnęliście. Dajcie mu już spokój, on nie potrzebuje więcej trenować. On nie ma walić kilometrów, tylko rozegrać piłkę. Do tego potrzebuje komfortu. A gdy został dobrze przygotowany, czyli niezarżnięty, był osobą, która potrafiła przyjąć piłkę i dalej ją sensownie rozegrać - uważa Bednarz. "

Jeśli Skorża bidnego Tomasa "zarżnął" to nie chce myśleć co byłoby gdyby uczestniczył w przygotowaniach z Petrescu, tamten nie kalkulował i wszystkim aplikował ostry trening. Inna sprawa, że Jirsak nawet po treningach z Robertem Maaskantem wygląda na "zajechanego" - a przecież nasz trener nie słynie z ostrego treningu, lecz dużą wagę przywiązuje do gry z piłką.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.07.2011, 20:55
Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby ktoś Kirma chciał kupić. To są czyjeś wymysły, facet się przecież leczy na Slowenii.
A co do Jirsaka. Na pewno mu się kontrakt skończy i się pożegnamy. Gdyby ktoś normalny rządził przed Holendrami myślę, że tak długo by go pod kloszem nie trzymali. Facet skorzystał na tym bezkrólewiu i nieźle się ustawił. Imo prezentuje poziom na dolne rejony tabeli.
..
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.07.2011, 22:03
Nie wiem o co chodzi z tym Burligą, ale dzisiaj był obecny na treningu...

http://tsw.com.pl/galeria/album/Sobo...ia-16072011-71 - zdjęcie nr 29
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.07.2011, 22:32
Michal_1990 napisał(a):Wyświetl post
Tomas Jirsak zawodzi, bo Skorża nigdy tak naprawdę na niego nie postawił. A mógł to zrobić od początku, zwłaszcza, że Jirsak, gdy przychodził do Wisły, był wyróżniającym się graczem MME. Jak już został kupiony, to powinien jak najczęściej grać, a nie siedzieć na ławie.
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Stary 16.07.2011, 22:36
Może nie pasował Skorży do koncepcji gry. Poza tym sprowadził go Bednarz, a on i Skorża lubią się jak pies z kotem.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.07.2011, 23:13
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby ktoś Kirma chciał kupić. To są czyjeś wymysły, facet się przecież leczy na Slowenii.
A co do Jirsaka. Na pewno mu się kontrakt skończy i się pożegnamy. Gdyby ktoś normalny rządził przed Holendrami myślę, że tak długo by go pod kloszem nie trzymali. Facet skorzystał na tym bezkrólewiu i nieźle się ustawił. Imo prezentuje poziom na dolne rejony tabeli.
A co miał iść do zarządu i powiedzieć?
- Ee nie dajecie mi szans więc was pierdo.... i odchodzę!
?

Myślę, że od niego to akurat najmniej zależało. Skoro jest piłkarsko słabszy od innych to nie wywalczył miejsca w składzie. A czy jest słabszy to tak na dobrą sprawę nie wiadomo, bo nikt na niego nigdy nie stawiał. Wisła to nie Cracovia, gdzie przychodzi zawodnik byle jaki daje mu się pograć bo nie ma lepszych. Tutaj liczy się wynik, nie ma czasu na aklimatyzację, czy szukanie formy. Więcej takich było. Podobno dobrych, ale bez siły przebicia np. Rios, Thwaite, czy Baretto. Jeżeli chodzi o polskich to np Niedzielan.

A czy się Jirsak nieźle ustawił to też ciężko powiedzieć. bo nikt z nas go nie zna. Może to że przyszedł do Wisły było jego największym życiowym błędem? Czymś co zastopowało jego karierę? Gdyby poszedł do dobrego klubu, ale takiego w którym nie ma ciśnienia i presji, załóżmy do GKS Bełchatów, dziś mógłby być gwiazdą ligi i szansami na transfer do zachodniego klubu?

Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.07.2011, 06:46
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Tomas Jirsak zawodzi, bo Skorża nigdy tak naprawdę na niego nie postawił. A mógł to zrobić od początku, zwłaszcza, że Jirsak, gdy przychodził do Wisły, był wyróżniającym się graczem MME. Jak już został kupiony, to powinien jak najczęściej grać, a nie siedzieć na ławie.

hahaha nie osmieszaj sie, Jirsak dostawal mnostwo szans. Z tym ze ani z niego super playmaker, ani ktos pewny w defensywie, taki szarak tylko ze za 700 tys euro niestety
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.07.2011, 07:15
Gordian napisał(a):Wyświetl post
A co miał iść do zarządu i powiedzieć?
- Ee nie dajecie mi szans więc was pierdo.... i odchodzę!
?

Myślę, że od niego to akurat najmniej zależało. Skoro jest piłkarsko słabszy od innych to nie wywalczył miejsca w składzie. A czy jest słabszy to tak na dobrą sprawę nie wiadomo, bo nikt na niego nigdy nie stawiał. Wisła to nie Cracovia, gdzie przychodzi zawodnik byle jaki daje mu się pograć bo nie ma lepszych. Tutaj liczy się wynik, nie ma czasu na aklimatyzację, czy szukanie formy. Więcej takich było. Podobno dobrych, ale bez siły przebicia np. Rios, Thwaite, czy Baretto. Jeżeli chodzi o polskich to np Niedzielan.

A czy się Jirsak nieźle ustawił to też ciężko powiedzieć. bo nikt z nas go nie zna. Może to że przyszedł do Wisły było jego największym życiowym błędem? Czymś co zastopowało jego karierę? Gdyby poszedł do dobrego klubu, ale takiego w którym nie ma ciśnienia i presji, załóżmy do GKS Bełchatów, dziś mógłby być gwiazdą ligi i szansami na transfer do zachodniego klubu?
Gdyby był pazerny na sukces to sam by odszedł do tego "mitycznego" Bełchatowa żeby grać a nie siedzieć na ławce. Nie naciskał na klub żeby go choćby gdzieś wypożyczyli itd. Gość jest już 4 lata i to co mógł to pokazał przy kilku trenerach więc bez bajek proszę że nikt na niego nie stawiał

Pokazać to się nie mógł i nie może Mączyński i pewnie już nie pokaże chyba że w Górniku....

BTW
Prywatnie pewnie Tomas jest miłym kulturalnym człowiekiem, ale charakteru zwycięzcy to on nie ma.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.07.2011, 08:15
Ta, biedny Tomas, przez 4 lata 3 trenerów sie na nim nie poznało
Zarówno w rundzie jesiennej jak i na wiosne ostatniego sezonu miał wszystko czego potrzebował
Idealne dla niego ustawienie, gdzie Sobolewski asekuruje i walczy w srodku za nim a przed nim maja błyszczeć Garguła albo Melikson.
I jak zwykle po jednym super meczu(Legia, Ruch) a w nastepnych przypomina o tym, że jest na boisku, jak schodzi na zmiane
Fajny chłopak, troche momentów radości nam dostarczył, niech dogra do konca kontrakt , dostanie pamiatkowy puchar
i wraca na swoje miejsce czyli do Górnika Zabrze albo innego Banika Ostrava
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.07.2011, 09:17
Przyszłośc Jirsaka to jedna z większych zagadek w zespole

rok kontraktu , bardzo duże pieniądze wydane na jego transfer . IMo gdyby przyszedł chociaz za połowe tej kwoty za którą przyszedł (650-700 tys euro ) , zapewne nie byłby aż tak krytykowany .

Ze strony klubu koniecznością jest podpisanie z nim nowego kontraktu . Piszę to nawet nie mówiąc o jego umiejętnościach , ale o szansy na zwrot wyłożonych pieniędzy w przeszłości . Jirsak na zmiennika będzie zawsze dobry . Pytanie tylko czy sam będzie chciał dalej iść tą drogą . W tym sezonie zapewne będzie miał jeszcze gorzej o regularną grę bo konkurencja jest naprawde ogromna .

Osobiście traktuję go na równi z Polakami w Wiśle , co zresztą podkreśla tez wielu polskich piłkarzy . Zanim się obudziliśmy Tomas jest jednym z 3 najdłużej grających w Wiśle piłkarzy . Co najlepsze jednak wciąż najlepsze lata gry w piłkę ma przed sobą .
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 17.07.2011, 09:28
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Gdyby był pazerny na sukces to sam by odszedł do tego "mitycznego" Bełchatowa żeby grać a nie siedzieć na ławce. Nie naciskał na klub żeby go choćby gdzieś wypożyczyli itd. Gość jest już 4 lata i to co mógł to pokazał przy kilku trenerach więc bez bajek proszę że nikt na niego nie stawiał
Otóż to.
Rok można zmarnować, ale nie oszukujmy się - jak po roku / dwóch coś nie wychodzi to człowiek stara się coś kombinować. Tomasowi widać nie przeszkadza zanadto rola zmiennika - zarabia pewnie dobre pieniądze, jest spokojnym cżłowiekiem więc ceni stabilność dla siebie i rodziny. Niektórzy się użalają, a on być może ma się całkiem nieźle

I tak jak napisał Ogryzek - problem można mieć z jednym trenerem. I Tomas miał, bo Skorża od początku nastawiony był do niego negatywnie - była to wypadkowa "rywalizacji" z Bednarzem i to nic odkrywczego. Jeśli jednak gość nie przebija sie u Kulawika, Kasperczaka czy Maaskanta, to jednak coś nie halo chyba z nim jest, prawda ?
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 17.07.2011, 10:00
kubanczyk napisał(a):Wyświetl post
hahaha nie osmieszaj sie, Jirsak dostawal mnostwo szans. Z tym ze ani z niego super playmaker, ani ktos pewny w defensywie, taki szarak tylko ze za 700 tys euro niestety
20 minut gry to dla mnie żadna szansa. Chodziło mi o to, że gdyby stawiał na niego od początku w pierwszym składzie, miast sadzać go na ławie, to chłopak może by się rozkręcił, a tak, to żadnego pożytku z niego nie mamy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2011, 10:15
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
20 minut gry to dla mnie żadna szansa. Chodziło mi o to, że gdyby stawiał na niego od początku w pierwszym składzie, miast sadzać go na ławie, to chłopak może by się rozkręcił, a tak, to żadnego pożytku z niego nie mamy.
ilość występów , od pierwszej minuty i czas gry Jirsaka ( liga , PP , PE , europejskie puchary )

07/08: 35 występów , 16 w pierwszym składzie , czas gry :1788
08/09: 34 występy , 17 w pierwszym składzie , czas gry : 1755
09/10: 34 występy , 17 w pierwszym składzie , czas gry: 1652
10//11: 25 występów , 17 w pierwszynm składzie , czas gry 1421

naprawde włóżcie sobie między bajki historie że nikt nie dał prawdziwej szansy Jirsakowi , jak widać w każdym sezonie przynajmniej w połowie spotkań ( około ) był podstawowym zawodnikiem . Szans miał od groma .
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.07.2011, 11:31
Taa. To już Wilk więcej minut rozegrał w ostatnim sezonie (wg jego mnie najlepszym). 16-17 meczów to jest POŁOWA SEZONU. Powinno tam być +10 i wtedy możemy mówić o szansie. I to jeszcze tak bylo 1 mecz w podstawie, potem ława, 2 mecze w podstawie, 3 mecze ława. Zero stabilizacji. Maaskant znalazł mu pozycje, tak jak Sivakov czyli ŚP. Łącznik miedzy atakiem i obrona, wcale nie defensywny i wcale nie ofensywny piłkarz. Zrównoważony. 15 kolejek to połowa sezonu, doliczmy 2 bo zawsze są dogrywane np w grudniu. To jest MAŁO. Tyle nie grywa zawodnik 1 składu.

Sprawdziłem statystyki dla samej Ekstraklasy, inne rozgrywki mnie nie obchodzą.

07/08 - 20 meczów, 16 z ławki = 4 (3 asysty, 2 bramki)
08/09 - 24 mecze, 15 z ławki = 9 (4 asysty)
09/10 - 27 meczów, 15 z ławki = 12 (2 asysty, 2 bramki)
10/11 - 19 meczów, 6 z ławki = 13 (3 asysty, 1 bramka)

Razem: 38 meczów w pierwszym składzie przez 4 lata, 12 asyst, 5 bramek. Średnio 9-10 meczów na sezon. I to jest szansa? Tyle to powinni może grać juniorzy wprowadzani do drużyny.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 17.07.2011 o godz. 11:44.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2011, 11:53
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Sprawdziłem statystyki dla samej Ekstraklasy, inne rozgrywki mnie nie obchodzą.
fajnie że inne rozgrywki cię nie obchodzą , kto by tam się interesował meczami w pucharze uefa czy tam eliminacjami ligi mistrzów , właściwie to taki charakter drugorzedny nikomu niepotrzebny

zapomniałem że nie można się spodziewać obiektywizmu od usera z Jirsakiem w emblemacie

zresztą wogole nie rozumiem twojej wypowiedzi , napisałem wyraźnie że rozegrał połowe spotkań ,a ty potem dodatkowo to podkreślasz jakbym o tym nie napisał, przeczytałes co wogóle pisałem czy z góry założyłes że nikt inny nie może mieć racji ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów