|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc ja jestem niezmiernie zaskoczony odbiorem losowania choćby na tym forum. Dla mnie Liteks to jeden z najgorszych rywali - z wylosowania Bułgarów możnaby się cieszyć gdybyśmy byli nierozstawieni. Tymczasem dzięki naszemu szczęśliwie zdobytemu rozstawieniu była cała grupa drużyn do wylosowania, która dawała "prawie pewny" awans, a trafiliśmy na drużynę co najmniej na naszym poziomie, gdzie szanse awansu są w najlepszym razie 50/50.
Dodatkowo analizując nasz niedawny sparing widać, że wynik jest bardzo mylący (a jeszcze pamiętam ze skrótu, że Wisła wcale tak lepsza nie była): Wisła - Liteks (składy wyjściowe) Wisła: Pareiko - Lamey, Jaliens, Jovanović, Paljić - Małecki, Sobolewski, Wilk, Melikson, Iliev - Genkow. Liteks: Aleksandrow - Barthe, Nikołow, Berberović, Jelenković, Rumenow, Miłanow, S.Popow, Cwetanow, Todorow, Djermanović Wisła - Skonto (skład wyjściowy) - 10/11 graczy Wisła: Pareiko - Lamey, Jaliens, Chávez, Paljić - Małecki, Sobolewski, Wilk, Melikson, Iliev - Genkow. Liteks - Mogren (skład wyjściowy) - 4/11 graczy Vinicius - Zanew, Berberovć, Janew, Wellington, Thiago, Celio, Miłanow, Nikołow, Jelenković, Bodurow. Czyli w zasadzie w sparingu najsilniejsza Wisła ograła zapasowy skład Liteksu. Skąd więc ten optymizm? P.S. Pamiętam też jak była mowa o tym, że Wisła interesuje się Zanewem komentarze, że to wybitny gracz z bardzo silnego klubu z ligi o wiele lepszej od naszej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Krotka refleksja po pierwszym meczu - wyjazdowa wygrana w wyjazdowym meczu z przygniatajaca przewaga w posiadaniu po stronie Wisly napawa optymizmem przed meczem wtorkowym oraz kolejna runda.
Do wiecznych placzkow pytanie: Czy nam bliżej do Skonto czy raczej do Barcelony porównując Skonto i Barce |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Uwagi jak najbardziej celne. Co do skladów to wyglada to tak jesli porownamy sklady do tego kim Litex gral sezon wczesniej (liczba meczy/bramk sezon 2010/11.) Litex - Mogren 2-1 (0-1): Litex: Vinicius26/0 - Zanew27/1, Berberovć23/0, Janew27/5, Wellington18/1, Thiago, Celio, Miłanow27/4, Nikołow24/0, Jelenković22/2, Bodurow25/2 Thiago - nowy gracz poprzedni klub 9/1 (wyporzyczony) Celio - nowy gracz poprzedni klub 11/1 (wyporzyczony) W meczuz zagralo 9 zawodnikow z podstawowej 13-14 z tamtego sezonu. Wisła Kraków – Litex Łowecz 2:1 (1:1) Litex Łowecz: Aleksandrov 1/0 – Barthe21/3, Berberovic23/0, Nikolov24/0, Jelenkovic22/2, Milanov G.27/4, Rumenov6/0 (55' Zdravchev1/0), Tsvetanov22/3, Popov3/0, Todorov25/8, Dermanovic12/3 (55' Nene) Jak widac z nami Litex tez nie gral zupelnie eksperymentalnym skladem, jak okreslil to ich kapitan. Nie wiadomo jak dokladnie stoja z kontuzjami dlatego wg statystyk z Wisla w tym sparingu zagral zespol taki sam albo nawet silniejszy (patrzac na obecnosc napastnikow) jak ten ktory Litex wystawil na mecz z Morgen. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
z tego co widać na filmikach z "you...:(choć nie powinienem się tym sugerować -wiem) to Gerwazy lubi uderzać z dystansu |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Maaskant bardzo długo wprowadza nowych graczy do drużyny. Jeśli nie było na obozie przygotowawczym to wchodzą jedynie w końcówkach. Stąd Jovanovic czy Biton a tym bardziej Diaz nie zagrają szybko w 1. składzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Przecież Jovanovic przyszedł na początku do nas zaraz po Ilievie i Lameyu. Więc okres przygotowawczym ma nie gorzej przepracowany niż inni.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Po zobaczeniu meczu z Skonto mogę napisać że parametry fizyczne to co najmniej 30-40% we współczesnym futbolu. Nasi kopacze biegali o te 10% wolniej i już gra "stała". Pocieszam się tym że wygraliśmy 1 mecz na wyjeździe. Teraz trzeba w jakimkolwiek stylu wymęczyć awans i zmierzyć się z Bułgarami.
Forma dopiero przyjdzie więc nie narzekam przesadnie na styl. Będzie forma fizyczna optymalna to i zawsze nagle zgranie się poprawia i czucie piłki itd. Widać to na przykładzie Śląska - Lenczyk który zawsze powtarzał że nasza liga jest na takim poziomie że jeśli poprawi się trochę siłę, szybkość czy wytrzymałość to można ligę wygrać zajął 2 miejsce ze Śląskiem. Dla nas to też ważne - bo jak będziemy mieć za dużo wiekowych kopaczy którzy już nie są w stanie utrzymać odpowiedniego tempa meczu to zbyt długiej kariery nie zrobimy w pucharach.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 16.07.2011 o godz. 09:37.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Zanim obcokrajowiec nauczy sie naszego języka troche czasu minie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Na pewno opanował już najpotrzebniejsze zwroty i mógłby spokojnie grać |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
ja nie uwazam by Paljic zagral tak bardzo slabo gorzej mnie martwi wyprowadzanie pilki przez naszych stoperow, jedna taka sytuacja jak Chavez(?) spod lini bocznej i wybil troche za pole karne wprost na gracza Skonto, grajac z silniejszym rywalem moze takie sytuacje wykorzystywac, i widac ze obrona to nasz najslabsza formacja, chociaz boki zagraly poprawnie, Jaliens sie jakos nie sprawdza w meczu ze Skonto mozna by sprobowac jakas alternatywe z Bunoza np co do Maleckiego no trener napewno bedzie widzial jak sie bedzie prezentowal na treningu, jak nadal slabo to zapewne zrobi jakas zmiane.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem.Małecki wygląda jak kotlet,bądź wątroba gęsia z tuczu na foie gras.Dawno nie widziałem zawodowego piłkarza,biegającego po boisku o takich gabarytach...
Mam nadzieje że Maaskant widzi że coś jest nie halo. Jak dla mnie to Małecki na dzień dzisiejszy nadaje sie jedynie do roli...gniazdowego A cały ten Litex jest do zrobienia bez żadnego problemu.Tylko trzeba grac ...Jak sie mamy bać jakichś bułgarów,to dajmy sobie spokój , grajmy o Puchar Wójta gminy Kłaj i bedzie gitara...
Ostatnio edytowane przez palladynTS : 16.07.2011 o godz. 10:23.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że Jaliensa mógłby zastąpić w rewanżu Bunoza lub Jovanovic.
Jesli chodzi o system, czuje, że Maaskant przećwiczy 4-4-2 z Bitonem i Genkovem obok siebie. Nie został przecież Dudu sprowadzony po to, aby zawsze tylko jeden z napadziorów grał. A rywal akurat do próby takiego ustawienia, no i gramy u siebie, musimy zagrać ofensywniej. ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 16.07.2011 o godz. 10:50.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi o skład na mecz rewanżowe ze Skonto to tak:
* Małecki nie gra w ogóle, bo to po prostu kpina co pokazał w 1-wszym meczu. Niech on lepiej przygotuje swoją forme na kolejne mecze, a teraz dać mu wolne. * gramy 2-ma napastnikami * Za Jaliensa gra Jovanic * Dać 90 minut Jirsakow * Dać 90 minut Diaz'owi ( jeżeli może grać - nie wiem został wpisany do składu na II runde ) * Melikson niech gra MAX 70 minut ( przy dobrym wyniku ), bo szkoda, aby doznał urazu z takim zespołem. Jest nam potrzebny na kolejne mecze. Pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Temat ustawienia byl powtarzany kilkanaśce razy.
RM podkreślił w wywiadzie ze teraz gra się 4-2-coś tam i my korzystać w swojej taktyce będziemy z maksymalnie 3-ch róznych ustawień. Ustawienie 4-4-2, nawet jeśli się zdarzy, to będzie raz na ruski rok. Nie ma co o nim dyskutować czy brać pod uwagę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może i nie, ale jeden ma 185cm wzrostu, drugi 186. Jeden waży 85, drugi 81. Obaj grają dobrze głową i są silni fizycznie. Sprawdź zanim napiszesz!
![]() ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() No tak, nie znajdziesz dwóch piłkarzy którzy grają tak samo, to jak z odciskami palców. Ale powiedz, czy z Dudu będzie Frankowski? A Brożek? czy może Żurawski, czy może raczej bliżej mu do Genkowa? Nie zrobisz z Dudu lisa pola karnego, bo jest za wielki, szybkościowca? Nie, za ciężki. Może być podobnym do Żurawia jedynie, ale w grze na 1 napastnika nie potrzebny nam jest cofający się napastnik.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 16.07.2011 o godz. 11:08.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
cofnie sie rozegra, minie rywala, uderzy zza pola karnego. Genkov to typowy wysuniety napastnik coś w stylu Croucha ( mimo róznicy wzrostu ), przyjmie, zastawi sie, odegra głowa czy odda nia strzał, nie potrafi kiwnąć ( mówiąc ogólnie, bo coś jednak potrafi ), nie odda strzału z daleka, nie cofnie się. Czujesz różnice? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Do 2 rundy zamiast Diaza z nowych zgłosili Nuneza, Bitona i Jovanovicia Po jakiego mamy grać dwoma napastnikami? Nowi byli kupowani pod 4-5-1, 4-2-3-1. Ja bym dał zamiast Genkova do ataku na cały mecz Bitona, niech pokarze co umie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Taki maly off top
ale my tutaj rozmawiamy o europie a wczoraj bylem kupic bilety na skonto i okazalo sie ze na wisle panuja zwyczaje takie jak w PRL godzina 19:30 zamykamy drzwi... boze z czym do ludzi ... przepychanki z "ochroniarzem" ... eh ... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Litex mi pasuje na 3 runde - przynajmniej wiadomo jak grali w sparingu i czego mozna od nich oczekiwac. Na razie jednak jest Skonto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Posmialiście się, że ktoś pomylił zawodników i ok, ale wydaje mi się, że to nie jest śmieszne a tragiczne. Wielcy kibice urwa mać, a zawodników własnej drużyny nie rozpoznają...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
zwłaszcza, że niektorzy zawodnicy sa w klubie od kilkunastu dni, a młodzi rzadko się pokazują. Nie bądź taki fachowiec....
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Z tego co zauważyłem, to jakoś Melikson nie potrzebował. Iliev też wygląda po pierwszym meczu, jakby już mniej więcej wiedział o co chodzi. Liczy się klasa piłkarza, a nie gadanie że aklimatyzacja itd...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|