The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiktorpiekarski
Banita

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2011, 13:07
Legia ma duze szanse z Turkami minimalnym faworytem Turcy tak sie sklada,ze jestem wielkim fanem ligi tureckiej i apeluje do dzieciakow aby nie jaraly sie tym,ze Gazientespor to jakis gigant bo liga turecka oni nie sprowadzaja zadnych gwiazd maja 6 budzet w lidze tureckiej solidny klub ale jezeli Legia zagra na 100 procent swoich mozliwosci to gra dalej.rewanz u siebie wiec to tez atut.Typuje awans Legii po dramatycznym dwumeczu.

Slask tutaj nie ma co sie rozpisywac 4 runda jezeli ze Szkotami nie bedzie wpadki.

Tutaj widac brak Lecha gdyby grali zamiast kompromitacji Białystok to kolejny zespół w 4 rundzie pewny bo ranking i rozstawienie pewne.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 15.07.2011, 13:11
Też oglądam ligę turecką i mam akurat o tej drużynie dobre zdanie. Strasznie dobrze i szybko gra piłką, pod tym względem potrafią być zabójczy, ale też Legia będzie miała prawdopodobnie miejsce do rozgrywania piłki, bo Gaziantespor preferuje otwarty, ofensywny futbol. Warto zwrócić uwagę na Bułgara Popowa, który jest jednym z ich lepszych zawodników, jak cała drużyna szybki, dynamicznie grający. Również były reprezentant Niemieckiej młodzieżówki Tosun jest bardzo groźnym i skutecznym napastnikiem.

Niemniej jednak jeśli Legia zagra dobrze w pierwszym meczu, na 100% możliwości w grze defensywnej szczególnie i wywiezie remis z Turcji, to mają szanse, szczególnie, że rewanż zagrają przed własną publicznością, która w poprzednim sezonie kilka razy ich niosła.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 15.07.2011, 13:13
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Śląsk pierwszy mecz na wyjeździe gra, więc możliwe, że szykuje się wspólny wyjazd do Bułgarii
To nie jest takie pewne i nie chodzi o to czy Wisla i Slask awansuja czy nie.

W III rundzie LE Levski Sofia tez wylosowal pierwszy mecz u siebie. Wiec na te chwile 28 sierpnia odbylyby sie w Sofii dwa mecze (zakladajac, ze Loko awansuje). W takiej sytuacji w jednej z par nastapi zmiana gospodarza co UEFA w takich sytuacjach dosc czesto praktykuje. Jest tez jeszcze jedna mozliwosc ale rzadko sie to zdarza. Mianowicie oba mecze odbylyby sie w Sofii przy czym jeden normalnie w czwartek a drugi dwa dni wczesniej we wtorek.
Odpowiedz cytując
tropik
Member

Od: 07.2011

Stary 15.07.2011, 13:27
Moim zdaniem dostaniemy niezłe bęcki od turasów.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 15.07.2011, 13:47
tropik napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem dostaniemy niezłe bęcki od turasów.
Na razie nie są w formie zupełnie. W pierwszym swoim meczu zremisowali 1:1 z FK Mińsk na wyjeździe, czyli z aktualnie...10 drużyną ligi białoruskiej, a ich liga liczy 12 ekip.
Odpowiedz cytując
tropik
Member

Stary 15.07.2011, 13:56
Może tak, a może nie.
Zeszły ich sezon w lidze. Zobaczcie kogo pojechali:
http://soccernet.espn.go.com/team/fi...epspor?cc=5739

Słabo to widzę, ale nadzieję mam.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.07.2011, 14:25
trzymamy kciuki za sofie, wakacje w Bułgarii razem ze Śląskiem lepiej tego nie można było rozkminić
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.07.2011, 14:28
szprotson napisał(a):Wyświetl post
trzymamy kciuki za sofie, wakacje w Bułgarii razem ze Śląskiem lepiej tego nie można było rozkminić
Zapomniałeś chyba, że Śląsk ma jeszcze ciężką przeprawe w Szkocji, podobnie my musimy ograć Skonto, ale widze, że wszyscy już ich zlekceważyli! Przypomnijcie sobie Lecha z zeszłego roku w pojedynku z Interem Baku.. Niby też totalni amatorzy, a Lech awansował na mega farcie przegrywając U SIEBIE 0:1
Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Od: 06.2011

Stary 15.07.2011, 15:24
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Śląsk pierwszy mecz na wyjeździe gra, więc możliwe, że szykuje się wspólny wyjazd do Bułgarii

wiesz ile by transporterów stało na granicy ;D

Ściągnięto by ludzi chyba z 5 województw ;D
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Stary 15.07.2011, 17:20
Uważam, że tak:
Gra Legii w sparingach nie napawa optymizmem. Nieważne czy zagra z Turkami czy z Białorusinami i tak nie będzie faworytem. Jednak i tak wylosowała najlepiej jak mogła. Jeżeli kibice na Łazienkowskiej zrobią porządne "show" to piłkarzyki mogą się spiąć i wygrać. Na wyjeździe jednak Legia to nie to samo. gra bojaźliwie. Sukcesu Legii upatruje właśnie w tym, że ich kibice u siebie mogą ich ponieść do zwycięstwa. Jeżeli do tego dojdzie szczęście, troszkę cudu - mogą przejść rywali

Śląsk? Tutaj nie ma co pisać, bo grają jeszcze z wymagającym Dundee, które może w czwartek zagrało słabo, ale miało dwie 100% okazje. Do tego u siebie grają na prawdę dobrze, do tego specyficzni kibice. Jeżeli Śląsk zrobi to co robi najlepiej, czyli "autobus przed bramką" i kontratak i jeżeli będzie miał szczęście to awansuje dalej. Losowanie w III rundzie również bardzo udane. Faworytem nie będą, ale bez szans nie są. U siebie wygrać 1:0, i na wyjeździe "autobus" i kontratak. To ich największa siła.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.07.2011, 18:33
A moim zdaniem Legia trafiła źle. Patrząc oczywiście globalnie, a nie na końcową grupę z 5 opcjami. Inna rzecz, że w tej rundzie na tym poziomie i przede wszystkim z tą dyspozycją Legii nie da się trafić... dobrze.

Dodatkowo trafiliśmy źle na dwóch płaszczyznach. Jeżeli chodzi o media - bo rywal totalnie niemedialny z kurdyjskiego zadupia. Jeżeli chodzi o kibiców - bo Polska obfituje w 'znafców', którzy myślą, że jak polski klub trafił na zespół o którym oni nie słyszeli to jest zdecydowanym faworytem. A tu dupa. Nie jest. Dużo bardziej prawdopodobne jest 0-3 w Turcji w plecy i 1-1 u siebie niż remis tam i gładkie 2-0 dla nas u siebie. Chociaż nawet wtedy z pewnością znajdą się 'szyderco-znafcy', którzy będą stawiać Gaziantepsor obok Karabachu czy Irtysza. Generalnie 75%-25% dla nich.

Gramy z zespołem bogatszym, z lepszej ligi, z droższymi piłkarzami.

A Legia świetna to już chyba niestety... była.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 15.07.2011, 19:20
Legia jak przejdzie Turków to gra już w fazie grupowej czy jeszcze jeden etap kwalifikacji?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.07.2011, 19:23
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A moim zdaniem Legia trafiła źle. Patrząc oczywiście globalnie, a nie na końcową grupę z 5 opcjami. Inna rzecz, że w tej rundzie na tym poziomie i przede wszystkim z tą dyspozycją Legii nie da się trafić... dobrze.

Dodatkowo trafiliśmy źle na dwóch płaszczyznach. Jeżeli chodzi o media - bo rywal totalnie niemedialny z kurdyjskiego zadupia. Jeżeli chodzi o kibiców - bo Polska obfituje w 'znafców', którzy myślą, że jak polski klub trafił na zespół o którym oni nie słyszeli to jest zdecydowanym faworytem. A tu dupa. Nie jest. Dużo bardziej prawdopodobne jest 0-3 w Turcji w plecy i 1-1 u siebie niż remis tam i gładkie 2-0 dla nas u siebie. Chociaż nawet wtedy z pewnością znajdą się 'szyderco-znafcy', którzy będą stawiać Gaziantepsor obok Karabachu czy Irtysza. Generalnie 75%-25% dla nich.

Gramy z zespołem bogatszym, z lepszej ligi, z droższymi piłkarzami.

A Legia świetna to już chyba niestety... była.

Zgadzam się - uważam że Legia mogła trafić zdecydowanie lepiej z tej grupy 5 drużyn ostatecznie sparowanej dla Legii była to opcja dokłądnie średnia - 3 najgorsza, 3cia najlepsza.

Legia jednak bez sznas nie jest - nawet najlepsze kluby Tureckie maja swoje słabe strony, a tym bardziej te które rzadko wyścibiaja nos poza swoja ligę.

nie oszukujmy się Liga Turecka znana jest z świetnej gry ofensywnej, dorej technicznie i tworzonych z rozmachem ataków, jednak pomiomo tego jest to liga zacofana taktycznie i obronnie. Do tego dochody uklady i układziki o jakich nawet w Polsce sie nam nie śniło.

Mądra gra w defensywie połączona z umiejętnymi kontrami moze dać awans. Jednak to Turcy są zdecydowanym faworytem, i wedłóg mnie porażka z nimi wstydem nie będzie.

A co do ujadania dzieciarni i małyszomaniaków którzy zawsze maja duzo do powiedzenia o porażkach choć pojęcia o piłce nie mają żadnego to nie ma się czym przejmować. Oni ujadać będą zawsze ...

Jak Legia przejdzie Gaziantespor to zyska mój szacunek.

PS. 0 22 - Gaziantep to nie obszar zamieszkały przez Kurdów - stolica kurdyjskiej części Turcji jest Diyarbakir, Gaziantespor to bardziej Celesyria albo Aleppo , o ile się orientuje dobrze to obszar od dawna typowo Turecki z dużą domieszką ludności Armeńskiej, na początku XX wieku Armeńców wybito w całej Turcji (skuteczniej niż Hitler Zydów - a Armańczyków nazywano kiedyś "Żydami Starego Świata") i teraz to Obszar typowo Turecki.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 15.07.2011 o godz. 19:39.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.07.2011, 19:23
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Legia jak przejdzie Turków to gra już w fazie grupowej czy jeszcze jeden etap kwalifikacji?
jeszcze jeden - i to z drużyną o wilee lepszą jeszcze od Turków ...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.07.2011, 19:25
oszukiwał nie będe
Legii życze 2x w dupe, jak zawsze w pucharach.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Stary 15.07.2011, 19:30
Legii i Śląskowi życzę fazy grupowej LE, a Wiśle fazy grupowej LM
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.07.2011, 19:31
Ja tam Legii kibicować nie zamierzam, ale też nie mam nic przeciwko, by sobie wygrali. W ogóle mnie to nie interesuje.

Ważne, że Śląsk ładnie wylosował. Mają szanse na 4. rundę, a w niej... wszystko możliwe
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 15.07.2011, 20:05
Życzę zwycięstw i Śląskowi - to oczywiste - i Legii. Legii dlatego, że to nasz główny rywal w erze Cupiała. Chciałbym, żeby tak zostało, wygrana z Nimi smakuje wtedy najlepiej. Jesli Legia się stoczy, to boję się, że pozostaną pretendenci w rodzaju Amiki i Groclinu. Oba te kluby budzą moje mdłości. Uważam, że kupowanie miejsca w lidze jest równie niegodne jak kupowanie punktów.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.07.2011, 20:36
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Mądra gra w defensywie połączona z umiejętnymi kontrami moze dać awans. Jednak to Turcy są zdecydowanym faworytem, i wedłóg mnie porażka z nimi wstydem nie będzie.

PS. 0 22 - Gaziantep to nie obszar zamieszkały przez Kurdów - stolica kurdyjskiej części Turcji jest Diyarbakir, Gaziantespor to bardziej Celesyria albo Aleppo , o ile się orientuje dobrze to obszar od dawna typowo Turecki z dużą domieszką ludności Armeńskiej, na początku XX wieku Armeńców wybito w całej Turcji (skuteczniej niż Hitler Zydów - a Armańczyków nazywano kiedyś "Żydami Starego Świata") i teraz to Obszar typowo Turecki.
1. No, właśnie problem polega na tym, że Legia mądrze w defensywie to grała ostatnio dwa sezonu temu.

2. A widzisz, nie wiedziałem. Mam stare info

szprotson napisał(a):Wyświetl post
oszukiwał nie będe
Legii życze 2x w dupe, jak zawsze w pucharach.
Nie ukrywam, że liczę i ja liczę na Litex, chociaż bez większych nadziei..
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.07.2011, 21:10
To Slask juz awansowal do kolejnej rundy ? Dobre! Podobnie, jak bylo z Jaga, tak i w tym przypadku mam przeczucie, ze Wroclawianie polegna w Szkocji. Bedzie to pewnie zupelnie inny mecz - tzn. mase wrzutek w pole karne Slaska, a majac takich stoperow to przynajmniej 1 klops w meczu gwarantowany. Nie mowie o tym, ze w pierwszym spotkaniu to Dundee powinno prowadzic 2 : 0, bo mialo kapitalne okazje do zdobycia gola. Bramke dla WKS'u troche przeklamala rzeczywistosc, podobnie jak zwyciestwo Jagi...gdzie grali przeciwko amatorom w 11 na 10(wczesniej nie tworzac sytuacji). Mamy dwumecz, a potem dopiero awans...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 15.07.2011, 21:23
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
To Slask juz awansowal do kolejnej rundy ? Dobre! Podobnie, jak bylo z Jaga, tak i w tym przypadku mam przeczucie, ze Wroclawianie polegna w Szkocji. Bedzie to pewnie zupelnie inny mecz - tzn. mase wrzutek w pole karne Slaska, a majac takich stoperow to przynajmniej 1 klops w meczu gwarantowany. Nie mowie o tym, ze w pierwszym spotkaniu to Dundee powinno prowadzic 2 : 0, bo mialo kapitalne okazje do zdobycia gola. Bramke dla WKS'u troche przeklamala rzeczywistosc, podobnie jak zwyciestwo Jagi...gdzie grali przeciwko amatorom w 11 na 10(wczesniej nie tworzac sytuacji). Mamy dwumecz, a potem dopiero awans...
Śląsk był drużyną zdecydowanie lepszą i nie zgodzę się, że zwycięstwo Wrocławian przekłamało rzeczywistość. Szkoci nic nie grali. Długimi momentami Śląsk mocno cisną Wyspiarzy. Liczę na wygraną podopiecznych Oresta Lenczyka i w rewanżu, bo "Mandarynki" straszą tylko ligą w jakiej grają, a raczej Celticiem i Rangersami, które są o niebo lepsze piłkarsko od United.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.07.2011, 22:00
1. Slask był lepszy
2. miał równolegle bardzo podobne groźne sytuacje co Dundee wiec mogło być 2:2
3. Dalej twórz mity, że druzyny ze wschodu to amatorzy...
4. Z Jagą było tak, jak Było... Co ma do tego Śląsk?

chyba jakieś inne mecze oglądaliśmy

P.s Widzę, że nie tylko w kibicowskim pleciesz bzdury
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.07.2011, 22:02
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Czy ci wszyscy "Armańczycy" lub "Armeńcy" to czesem nie ....Ormianie ? No chyba, że nowa narodowość powstała w ostatnim czasie.
Czego to człowiek na tym forum sie nie dowie
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.07.2011, 22:11
palikot napisał(a):Wyświetl post
1. Slask był lepszy
2. miał równolegle bardzo podobne groźne sytuacje co Dundee wiec mogło być 2:2
3. Dalej twórz mity, że druzyny ze wschodu to amatorzy...
4. Z Jagą było tak, jak Było... Co ma do tego Śląsk?

chyba jakieś inne mecze oglądaliśmy

P.s Widzę, że nie tylko w kibicowskim pleciesz bzdury
Ty jestes przytomny

1. Wskaz mi zdanie, w ktorym napisalem, ze Slask byl gorszy w pierwszym meczu . Napisalem jedynie(i moze dotrze to do twojej lepetyny, jesli nauczysz sie czytac ze zrozumieniem), ze Dundee mialo kapitalne okazje wczesniej i powinno prowadzic 2 : 0.
2. Wypunktuj mi w minutach te sytuacje, bo ja takowych sobie nie przypominam, tzn. czystych 200%...sam na sam.
3. Wynik("osiagan" co roku)i druzyn z Kazachstanu, Armenii chyba nie klamia ? W jakim ty swiecie zyjesz? Z kim te ekipy odpadaja ? Moze zajrzyj, a potem pisz glupoty. Zaraz sie dowiem, ze Levadia to profesjonalna druzyna.
4. Slask nie ma nic do tego, pisze jedynie o swoim przeczuciu ;].

Ty w ogole rozumiesz co czytasz? Czy przegladasz forum pod wplywem srodkow odurzajacych? Jakies glupoty i odnoszenie sie do rzeczy, ktorych nie napisalem . Normalnie mistrzostwo swiata.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.07.2011, 22:37
Ty jestes przytomny

1. Wskaz mi zdanie, w ktorym napisalem, ze Slask byl gorszy w pierwszym meczu . Napisalem jedynie(i moze dotrze to do twojej lepetyny, jesli nauczysz sie czytac ze zrozumieniem), ze Dundee mialo kapitalne okazje wczesniej i powinno prowadzic 2 : 0.
2. Wypunktuj mi w minutach te sytuacje, bo ja takowych sobie nie przypominam, tzn. czystych 200%...sam na sam.
3. Wynik("osiagan" co roku)i druzyn z Kazachstanu, Armenii chyba nie klamia ? W jakim ty swiecie zyjesz? Z kim te ekipy odpadaja ? Moze zajrzyj, a potem pisz glupoty. Zaraz sie dowiem, ze Levadia to profesjonalna druzyna.
4. Slask nie ma nic do tego, pisze jedynie o swoim przeczuciu ;].

Ty w ogole rozumiesz co czytasz? Czy przegladasz forum pod wplywem srodkow odurzajacych? Jakies glupoty i odnoszenie sie do rzeczy, ktorych nie napisalem . Normalnie mistrzostwo swiata.
Ad. 1. Wskaż mi gdzie ja się odniosłem do twojej wypowiedzi... To jest moje stwierdzenie wzmacnjajace reszte punktów
2. http://www.youtube.com/watch?v=z4lgEFwgEy0 - I nie mam zamiaru licytować się ktore groźniejsze ktore wplyneły by na gre itd. bo ostatnio sie dowiedziałem, że strzał w słupek i wybicie piłki z linii bramkowej po strzele głową to nie są sytuacje 100-procentowe %%
3.Amatorzy odpadają po 5:0, 6:0, 9:0. Jak ktoś prowadzi wyrównane mecze z z tzw. sredniakami europejskimi a czasem je eliminuje a gaże(wielokrotnie przewyższające nasze) ilość reprezentantów w tych drużynach świadczy o tym, że nie mozna powiedzieć, że to są amatorzy. Amatorzy to Litwa, Łotwa Estonia, Islandia, Wyspy Owcze, Malta. Gruzja Azerbejdzan Kazachstan, Białoruś to kraje, gdzie piłka stoi tuż tuż za srednią europejską co widać po tej kolejce pucharów.
4. Idź do wróżki w takim razie

Jako, że kibolem jestem zdarza mi się wciągnąć co nieco... mógłbyś zrozumieć czy coś
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.07.2011, 23:03
Śląsk losowanie marzenie ale trza przejść Szkotów a to proste nie będzie, co można zrobić z 1-0 u siebie pokazała Jaga.Ok Śląsk mocniejszy ale i rywal u siebie niewygodny, ale jak przejdą , mają duże szansę na 4 rundę co było by dużym sukcesem.

A Legia?Niby turecki nołnejm ale w piłkę to oni muszą potrafić grać.Ogólnie to taki chyba wredny przeciwnik - jeśli Turki nie rozstrzygną tego w 1 meczu to Legia ma szansę no i trza też pamiętać że ich łatwo wyprowadzić z równowagi ale ogólnie to tegoroczne występy Legii mogą skończyć się na 2 meczach
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.07.2011, 23:56
Wisła zgromadziła niecałe pół miliona widzów przed TV, Śląsk przyciągnął 1,1 mln (ale mecz był w otwartym Polsacie), Jagielonia zgromadziła pokaźną widownie....29 tys w pierwszym meczu 135 tys w drugim swoim meczu

http://media2.pl/badania/81175-slask...ln-widzow.html
Odpowiedz cytując
alarazboy1
Member

Od: 07.2010

Stary 16.07.2011, 09:53
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Wisła zgromadziła niecałe pół miliona widzów przed TV, Śląsk przyciągnął 1,1 mln (ale mecz był w otwartym Polsacie), Jagielonia zgromadziła pokaźną widownie....29 tys w pierwszym meczu 135 tys w drugim swoim meczu

http://media2.pl/badania/81175-slask...ln-widzow.html
w sumie to nie tak żle ta oglądalność wypadła....jakby był ,mecz Wisły na otwartym to na pewno byłby dużo lepszy wynik nawet od Śląska....
a nie wiecie czy rewanż jest w otwartym? (mnie to nie obchodzi bo idę na mecz, ale brat jest poza domem i nie ma polsatu sp[ort a meczyk chciałby obejrzeć)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.07.2011, 10:05
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Śląsk losowanie marzenie ale trza przejść Szkotów a to proste nie będzie, co można zrobić z 1-0 u siebie pokazała Jaga.Ok Śląsk mocniejszy ale i rywal u siebie niewygodny, ale jak przejdą , mają duże szansę na 4 rundę co było by dużym sukcesem.

A Legia?Niby turecki nołnejm ale w piłkę to oni muszą potrafić grać.Ogólnie to taki chyba wredny przeciwnik - jeśli Turki nie rozstrzygną tego w 1 meczu to Legia ma szansę no i trza też pamiętać że ich łatwo wyprowadzić z równowagi ale ogólnie to tegoroczne występy Legii mogą skończyć się na 2 meczach
ja nie pamiętam kiedy ostatnio występy Legii nie skończyły się szybciej niż po 2 meczach

ich ostatni sezon gdzie wyeliminowali wyżej rozstawionego rywala ( albo chociaz równorzednego przeciwnika ) to chyba .... Utrecht z sezonu 02/03. Później każdy sezon można było spisać na straty . My chociaz zaliczyliśmy dwa przyzwoite (czyli bez kompromitacji ) sezony 08/09 i 06/07 . Legia może i unikała kompromitacji ( poza Vetrą Vilno którą jednak nie wypomina się legionistom tak czesto jak nam np Valerenge ) , ale nigdy ( od 12 paru lat ) nie potrafiła ugrać dobrego wyniku w pucharach . W tym sezonie może być inaczej , nie żebym na to liczył , ale jeśli będa grać w grupie LE , to będą mniejszą wagę przywiązywali do grze w lidze . My mamy silniejszą ławkę od Legionistów którzy będą mieli ( moim zdaniem ) większe problemy z grą na 3 frontach niż my . W starciu z Turkami powinni sobie z nimi poradzic , choc w polskiej piłce nic nie jest pewne . Taka Jagiellonia pomimo że odpadła z Irtyszem na ligę będzie z formę i będzie w czubie tabeli .

Co do Śląska to mają otwartą drogę do IV rundy eliminacji ( czytaj nie wylosowali rywala znacznie lepszego ) . Na ich korzyść będzie paradoksalnie przemawiał ich status kopciuszka . Podobnie jak Groclin 03/04 mogą sprawic niespodzianke , gdyż dla rywali będą typowymi no-name . W starciu z Dundee powinni sobie poradzic na wyjeździe . Mają naprawde kreatywnych graczy z przodu . Diaz i Voskamp mogą w pojedynke wygrać dla Śląska mecz . Dodajmy zresztą że w Szkocji wystarczy strzelic bramke by postawic pod murem Szkotów . Przegrane 2-1 3-2 itd .. dają awans Śląskowi .

A jeśli polskie zespoły chcą grac w grupie LE to podstawowym wymogiem jest dobre losowanie . Można wylosować w IV rundzie zarówno Anorthosis Famaguste, Dinamo Bukareszt , Young Boys Berno jak i Seville , Rome , Tottenham czy PSV Eindhoven .
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.07.2011, 10:09
Gdyby Wisła grała na otwartym wynik na bank zakręcił by się koło 4-5 mln ludzi . Zobaczcie ile oglądało Jagę na kodowanym. Do tego dochodzi UK i inni emigranci + ipla .
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów