|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
myśle ze pionkiem by sie nie interesowali. musiał sie czyms wyróżniac
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Z Serbem jest jednak problem. Ćwiczy w Wiśle ponad trzy tygodnie i nadal nie jest jej zawodnikiem. Najpierw targowano się o odstępne dla Partizana Belgrad i ta kwota wzrosła ponoć z 400 do 500, a wedle mediów serbskich – 700 tysięcy euro. Tak czy inaczej, zapadły ustalenia, ale cieniem na Jovanoviciu położył się jego występek po finale Pucharu Serbii. – Chodzi o to, czy dyskwalifikacja Marko (skończy się za miesiąc – przyp. red.) obowiązuje tylko w Serbii, czy również poza jej granicami – przyznał Valckx. Dodał, że Wisła wyjaśnia tę sprawę. Niepewność źle wpływa na Jovanovicia. – Ma głowę zajętą sprawami, o których nie powinien myśleć – skwitował dyrektor sportowy Wisły. Tym się tłumaczy pomyłki serbskiego piłkarza na boisku, a przypomnijmy, że był współwinny utraty bramek w trzech ostatnich sparingach. Moze na eliminacje jeszcze nie ale na ekstraklase powinien byc w pelni gotowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
He he he parafrazując FB naszego klubu patrząc na to zdjęcie skojarzyło mi się:
Uwaga za chwilę będzie wielkie BUM http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...allinie/49544/ Przepraszam, ale musiałem ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Chrapka chciałbym widziec w I drużynie.
a ten sparing to raczej Wisła II - Wisła ME ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Brama Diaza paluszki lizać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
W meczu ze Skonto chciałbym zobaczyć od pierwszej minuty , Nuneza , Boguskiego , i Bitona. Ciekaw jestem w jakiej formie jest Boguś po przepracowaniu okresu w Holandii i Estonii.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
szkoda ze tylko na treningach umieja strzelac x d gierka jak gierka
czekam z niecierpliwoscia na rewanz u nas ; x |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
tutaj co 2 post jest jak to powiedziales "neowski" wiec gowniane emoty maja tu jakies znaczenie? chyba nie ; ) i sry za OT.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Na oficjalnej jest filmik z gierki wewnętrznej miedzy żółtymi a czerwonymi - w którym świetnie się zaprezentowało kilku młodych piłkarzy. Ma tos moze jakieś iunformacje o składach na tą gierkę
Czy mi się wydaje czy w Czerwonych grał m. in. Bunoza i Biton ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Prosze tutaj masz sklady
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_na_treningu/ ![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Żółci – Czerwoni 6:0 (3:0)
1:0 Chrapek 2:0 Diaz 3:0 Jirsak 4:0 Szewczyk 5:0 Zając 6:0 Nunez Składy (I połowa): Żółci: Kocoń – Stanek, Jovanović, Bunoza, Diaz – Boguski, Jirsak, Garguła, Nunez, Chrapek – Biton Czerwoni: Kurto – Arian, Kowalski, Czekaj, Litewka – Michalski, Brud, Masiuda, Szewczyk, Pułka – Karłowicz Składy (II połowa): Żółci: Kurto – Stanek, Jovanović, Bunoza, Diaz – Michalski, Jirsak, Szewczyk, Nunez, Pułka – Karłowicz Czerwoni: Kocoń – Arian, Kowalski, Czekaj, Litewka – Boguski, Garguła, Masiuda, Brud, Chrapek – Biton Grali również: Termanowski, Zając, Czapa, Uryga, Piwowarczyk |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
trener testował rezerwowych i zobaczył Diaza, Jirsaka i Nuneza. Moze oni w rewanzu zagraja.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nawet po takim skrócie , widać jak wielka różnica w grze do przodu jest pomiędzy Nunezem czy Jirsakiem , a np Wilkiem grającym na tej samej pozycji . Nie wiem czy w meczu ze Skonto Wilk się za bardzo spiął czy go tak trener ustawił , ale nie możemy tak grać na dłuższą mete .
Tak jak się można było spodziewać , tacy piłkarze jak Chrapek gdy mają obok siebie partnerów z pierwszej drużyny to nie wogóle nie odstaje od nich poziomem . Chrapek jeśli chodzi o wyszkolenie techniczne to jak najbardziej piłkarz na ekstraklase . Nie wiem jak się sprawuje taktycznie czy kondycyjnie , ale nie powinien wyglądać źle . Fajną bramkę ustrzelił świeżo upieczony Wiślak - Zając . Świetny debiut w drużynie . |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Mam po obejrzeniu skrótu pozytywne odczucia co do gry Nuneza- posłał kilka fajnych piłek + bramka. Ciekawe czy ze Skonto będzie mniej defensywne ustawienie w środku pomocy. W Rydze brakowało kreatywności w linii pomocy- tylko podanie do Meliksona i niech coś zrobi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Naprawde jest trudno o kreatywność jeżeli druzyna przeciwna ustawia się w 9 osób na 25 metrze i kasuje wszystko albo faulem albo wybiciem w aut. Kreatywność może być wykorzystywana wtedy gdy wychodzimy z kontry badz przeciwnik podchodzi pod Nas wysoko. A jak masz taki mur to gdzie kreatywność ? Po za tym, po dłuższych obserwacjach wypowiedziach i zachowaniu Roberto, imho on chciał po prostu wywieźć wynik. Pal licho grę i styl w jakże początkowej fazie rywalizacji o której nikt za 2 tygodnie nie będzie pamiętał. Masa podań naszego bloku defensywnego była po to by wywabić pomocników Skonto dzięki czemu mielibyśmy możliwość gry z uzyciem kreatywności np. Meliksona, a że chłopaki ze Skonto nie wychodzili to wyglądało to jak bicie głową w mur. Mecz porównałbym do spotkań przeciwko Arce Gdynia która to grała antyfutbol i jej obecnośc na boisku to tylko przeszkadzanie. Zresztą, pamiętny mecz w LM gdzie Inter postawił autobus i najbardziej kreatywni piłkarze na świecie nie mieli pomysłu na grę. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
szprotson Melikson z Ilievem parę razy ten mur nadkruszyli. Dla mnie brakowało jeszcze jednego piłkarza z pomocy, który by się pod te ataki podłączył ( Małecki miał ewidentnie zły dzień). Oczywiście liczy się wynik i tutaj nie wymagam fajerwerków w 2 rundzie eliminacji, wolę żeby forma przyszła na kluczowe mecze. Wynik z Rygi ustawia nas jednak w bardzo korzystnej sytuacji i myślę, że w Krakowie w pomocy można by wypróbować obok Meliksona np. Nuneza.
Skład z Wilkiem i Sobolem razem może sprawdzić się na wyjeździe z Litexem. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja bym się tutaj zgodził ze szprotsonem. Gra przeciwko "Ikarusowi" w polu karnym to na prawdę najwyższy poziom wtajemniczenia piłkarskiego, osiągalny dla najlepszych. My do nich nie należymy, więc ja osobiście nie płakałbym nad stylem, w jakim wygraliśmy spotkanie.
Klepanie piłki na własnej połowie to najczęściej nie przejaw braku pomysłu i kreatywności jak sugerują niektórzy dziennikarze (choćby w weszlo.com), ale jeden z elementów taktyki - jak wspomniał wyżej szprotson, chodzi o sprowokowanie wyjścia piłkarzy drużyny przeciwnej nieco wyżej i otworzenia się. Przynajmniej ja to tak postrzegam, będąc piłkarskim laikiem, rzecz jasna. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
naprawdę sporo o Wiśle dziś w Małopolska.TV. Postarali się - 3 relacje filmowe, nieźle. Wywiad z trenerem i Gervasio o Litexie i prezentacja chłopaków. http://www.malopolskatv.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Który to tak niemiłosiernie partolił sytuacje sam na sam w tym sparingu? Biton zepsuł bodaj jedną. Nunez książkowo to skończył.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Chyba w głowie Maaskanta za bardzo siedzi obawa o grę naszej defensywy, że ją wzmacnia. Odnoszę wrażenie (być może mylne), że sam Maaskant nie jest pewien naszych defensorów... ![]()
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Myślę że Sobol z Wilkiem wyjdą w "11", a gdy Wisła strzeli bramkę, może w drugiej połowie Maaskant ściągnie jednego z nich i da szansę Jirsakowi lub Gargule.
![]() "Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać, bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() Ten Karlowicz to ten mlody z Olsztyna? My z nim podpisalismy kontrakt czy on jest na testach? Info o pozyskaniu chociazby Zajaca bylo a o Karlowiczu oficjalna nic nie pisze wiec chyba poki co testy... Co do tej gierki to Nunez mi sie podobal. Calkiem aktywny, potrafil szarpnac a w pierwszej polowie to chyba on tak ladne uderzyl z wolnego kiedy Kurto z trudem wyciagnal. No i bramka w ladnym stylu, nie walil na pale tylko na spokoju podcinka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Podobno podpisał
http://sport.wm.pl/59586,Piotr-Karlo...la-Krakow.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
ale mnie taktyka na ten mecz przygnębiła i to grubo.Straciłem wiarę w Maaskanta i mam nadzieje że ją szybko odzyskam(najlepiej już po pierwszym meczu z Litexem)A czemu straciłem. Rozumiem że przeciwnik zagadka, można było tak zespół ustawił ale po kwadransie wszystko już było jasne.10 na własnej połowie i wybijanie piłek Tak jak pisałeś wcześniej, ciężko coś takiego sforsować jak jest dobrze rozkminione a strona atakująca(w tym wypadku my) do wirtuozów nie należy Tylko pytanie jest inne - jak to rozbić gdy często taktyka wyglądała 6-3-1. 4 obrońców często podchodzących tylko do linii środkowej 2 DM kompletnie nie czujących gry w ofensywie 1 Genkov snujący się na szpicy otoczony przez tabun tubylców - właściwie 3 pod grą w tym jeden rozgrywający, mający na prawdę zajebisty przegląd pola, tylko co z tego jak warianty ma albo do Ilieva albo do Małego , bądź krótkie nic nie dające piłeczki do Wilka lub Sobola Raz Lamey poszedł, zrobiło się miejsce - podanie , dośrodkowanie i co prawda samobój ale wymuszony. Jak do tego patrze na te ciągłe dośrodkowania do nikogo, bo zawsze tam tylko sam Genkov to ja się nie dziwię że nic z tego nie wynika. Nie da się rozbić zespołu broniącego w 9+ bramkarz , grając de facto 4 na ich połowie , tego nawet Barca nie zrobi Jak dla mnie Lamey z Paljiciem nie powinni w ogóle schodzić z połowy przeciwnika, często zastępować Ilieva i Małego - wtedy robi się przewaga - dodatkowych 2 zawodników i nowe możliwości. Ja rozumiem ostrożność ale ....a mać nie z takimi pionkami, bo jak można było mieć przed meczem wątpliwości to już w trakcie żadnych Pomijam już prawie cały mecz na dwóch DM oraz to że ruszyli się grając w 10 a u nas nagle taki chaos jakbyśmy to my grali w 10 a przeciwnikiem był co najmniej mistrz Rumunii a nie Łotwy. Dlatego kiepsko to widzę - gramy strasznie statycznie a obrona sypie się jak ktoś mocniej tupnie Dlatego Litex będzie bardzo dobrym testerem dla nas - nie są to mocarze ale wygląda że są w dobrej formie i lubią atakować.Tu wyjdzie prawdziwa nasza siła bądź bezsilność. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|