|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Bardzo ciekawa lista zawodników, stworzona przez portal weszło przy współpracy z komentatorem Eurosportu. Może kogoś udało by się do Nas ściągnąć?
http://www.weszlo.com/news/7220 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Osobiście ciekaw jestem czy dałoby się do Nas kupić numery 6,9 lub 11. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Co do numeru 11 to prawie pewne, że by się udało. Nie trzeba być Valckxem żeby wyciągnąć kogoś z Uzbekistanu.
Nr 6 odpada - gracze z Meksyku, a już ci którzy zdążyli się dobrze zaprezentować są poza naszym zasięgiem finansowym. Klubem numeru 9 jest Nacional Montevideo - najbardziej renomowany klub Urugwajski. Oni nie puszczają graczy 'za frytki' ale przy założeniu, że mamy Valckxa wg mnie wyciągnięcie kolesia jest możliwe za w miarę rozsądną cenę (do miliona euro)...tylko potem można się przejechać jak na Jirsaku. Powód: jedno 'nie' a zmienia cały sens wypowiedzi
Ostatnio edytowane przez riv : 13.07.2011 o godz. 13:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Po pierwsze ryzyko jest zbyt duze bo taki grajek moze: 1. nie zaaklimatyzowac sie (to wciaz dzieciak) 2. nie ma gwarancji, ze ten talent rozwinie sie w wartosciowego zawodnika 3. gosc moze okazac sie "talentem jednego turnieju" - robi furore na mlodziezowym turnieju, potem transfer a nastepnie sluch po nim ginie - przyklad Freddy Adu, ktory byl jako malolat okreslany jednym z najwiekszych talentow na swiecie 4.ponadto NIE STAC NAS na placenie takich sum za takiego mlodego zawodnika bo ryzyko jest zbyt duze Nie jestemy klubem, ktory moze sobie pozwolic na wydawanie pieniedzy na zawosnikow, ktorzy moga nie wypalic. Ktos powie, ze 25-latek tez moze nie wypalic. Zgoda ale 25-latek to bardziej uksztaltowany pilkarz i latwiej jest przewidzeic czego mozna sie po nim spodziewac niz malolat, ktory dobrze rokuje ale jest zbyt duza zagadka bo nie wiadomo do konca co z niego wyrosnie. Nie jestem przeciwnikiem sciagania takich graczy. Ale po prostu na te chwile Wisla nie moze sobie pozwolic na luksus wydawania lekka reka kilkuset tysiecy (jak nie wiecej) na zawodnika, ktory obarczony jest zbyt duza ryzykiem niepowodzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
River - ja poszedłbym dalej i uważam, że Wisła taki talent po prostu by zmarnowała. Nie mamy takich trenerów, takiego zaplecza, żeby mu zagwarantować najlepsze warunki do treningu. Wszystko sprowadza się do bazy treningowej i sztabu trenerskiego. Bez tego ani rusz w przyszłość. Dlatego transfer takiego 17-latka jest bezsensowny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
transfer do któregoś klubów z polski byłby krokiem w tył. I to nie jakimś tam kroczkiem,ale milowym pełnm krokiem. Oni trafią do nas,ale za 10,12 lat, jak już będą wypaleni. I to ci ktorym się nie uda, na zasadzie młody,kiedyś zdlony umiejący kopnąć ![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zgadzam się. Żadne kroki w tył. Co niby temu Uzbekistańczykowi (tak się chyba pisze?) by się stało jakby do Nas przyszedł? Uważam, że u Nas miałby szanse na rozwój.
Przykład Błaszczykowskiego, Brożków, Marcelo czy ostatnio Małeckiego pokazuje, że nie jest tak źle jak uważacie i że też jesteśmy w stanie rozwijać talenty a nie tylko marnować. Jeśli by tylko Maaskant chciał na takiego gracza stawiać to myślę, że spokojnie byśmy na takim grajku zarobili a nie stracili i On tak samo będąc u Nas. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ale co może mu zaoferować Polska a czego nie może mu dać bliższa Japonia,tudzież Korea Południowa oraz Rosja?Czym my możemy z tymi ligami konkurować?Trenerzy,pieniądze,infraksturkura? Czekam na merytoryczną odpowiedż. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Możemy konkurować. Mistrz Polski, walczący co rok o europejskie puchary, ze świetnym dyrektorem sportowym, płacący nie mało. Chyba przemyślałby tę opcję zamiast podobnych pieniędzy w środku tabeli ligi Japońskiej, Koreańskiej, Rosyjskiej (ok, w Rosji pieniądze lepsze niż u nas, ale do klubu walczącego o puchary by sie nie załapał...)
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chciałbym też od Ciebie dowiedzieć się co uważasz za "typowo Polskie"? Bo według mnie Twój sposób myślenia jest właśnie typowo Polski. Bo widzę, że według Ciebie to Polska jest jakiś trzeci kraj w którym nigdy i nic się nie może udać, piłkarze którzy przychodzą są tylko i wyłącznie piłkarskimi paralitykami i że u Nas w kraju nie ma prawa być normalnie. Nie wiem czy mój wpis dla Ciebie będzie merytoryczny czy też nie bo każdy mierzy wszystko własną miarą ale nie zależy mi na tym jak to odczytasz. Mam po prostu inne zdanie od Twojego i nie mam zamiaru go zmieniać tylko dlatego że Ty tak chcesz.
Ostatnio edytowane przez Feniks1983 : 14.07.2011 o godz. 13:13.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żadne pieniądze, żadna szansa gry w pucharach. Zapewne można byłoby go przekonać i pieniędzmi i szansą gry klubu w Europie. Myślisz, że Wisła byłaby w stanie zapewnić mu taki rozwój jak we Francji lub Holandii? Tam dostaje wszystko, od wyszkolenia technicznego, taktycznego do mentalnego. U nas nie ma takiego ciśnienia na młodzież i pewnie jeszcze długo nie będzie, niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytując klasyka "W Kazachstanie każdy zespół ma bazę".
Może nie cała, ale zdecydowana większość Europy ma lepsze zaplecze od nas i taki młody chłopak ma szansę rozwinąć się bardziej gdzie indziej, a nie u nas. Oczywiście nie znaczy to, że na pewno w Polsce by mu nie wyszło, ale mniej więcej pokazując procentowo, to w Wiśle ma 30% szans na rozwinięcie talentu, a w takiej Holandii czy Francji 70%. Pomijam jego determinacje, ambicje, pod uwagę biorę tylko stworzone warunki przez klub do trenowania. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
moim zdaniem Cristian Diaz , wydaje mi sie , że będzie w tym sezonie gwiazdą Ekstraklasy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
skoro już piszecie o bazie sportowej to w jednym z ostatnich wywiadów Probierz powiedział ze FK Minsk ma aż 18 trawiastych boisk treningowych !!! jest to przepaśc w porównaniu z naszymi ligopwymi zespołami.Coś w tym chyba jest bo Białoruś jest 30 lokat przed nami w rankingu FIFA a kraj ma 9,5 mln mieszkańców.Może zamiast w nowoczesne stadiony to zainwestowac w boiska treningowe i ośrodki ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.07.2011 o godz. 10:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może póki Widzew nie ma nowego właściciela warto byłoby się postarać o Dżalamidze. Potem może się nie dać go wyjąć, a jest to zawodnik na którym można zarobić w przyszłości. Tak samo z Dudu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Szybko wyciagnac kogos: Diaza, Mile Celebana,Sobote ze Slaska ;p
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Swoją drogą to pojawiły się informacje, że Lukoil chciałby zainwestować w Widzew. A może by ich tak do Nas zaprosić? Wcześniej pisano też, że Gazprom sprawdzał możliwość kupienia Widzewa... ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
A ja mam nadzieję, że Stan jeszcze nam kibicom do końca okienka sprawi jakiś ciekawy prezent. Może jakiś dynamiczny boczny obrońca lub cofający się napastnik grający stylem coś takiego jak Zuraw.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
no jasne Dos Santos z Tottenhamu na wypozyczenie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
A szkoda, coś takiego to dar dla pokoleń i byłby pamiętany jako dobroczyńca przez wiele lat. Na pewno dłużej z tego, niż zakupu Żurawskiego Ale dobra, niech robi co chce.W sytuacji braku kasy klub cos kombinuje z dofinansowaniem unijnym, wspominał o tym Basałaj. Mówimy tutaj cały czas o tej opcji nr 2 nie żadnych cudach patrz Ajax czy Real Madryt ![]() ![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|