The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2011, 19:58
rnandez napisał(a):Wyświetl post
Pelna koncentracja i jest ogromna szansa na LE , ale pamietajcie, ze celem jest LM
daruj sobie tą szyderę.

Slovan,Litex,Maribor, bardzo ciężkie dla nas ekipy. Patrząc na naszą obronę, potencjał,gre, nie będzie to takie proste. W każdym razie w/w zespoły a nasza ekipa to porównywalna siła.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Martinez
Member

Od: 11.2006

Stary 14.07.2011, 20:09
HJK też sobie nieźle radzi w lidze w tym sezonie... wydaje mi się że na tym etapie drużyny prezentują podobny poziom i nie ma na co liczyć, że trafimy na drużynę klasy Skonto.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.07.2011, 20:20
Martinez napisał(a):Wyświetl post
HJK też sobie nieźle radzi w lidze w tym sezonie... wydaje mi się że na tym etapie drużyny prezentują podobny poziom i nie ma na co liczyć, że trafimy na drużynę klasy Skonto.
Shamrock i Maribor to drużyny o pół klasy lepszy - to znaczy że są klasy podobnej do Podbeskidzia/ŁKS.

To znaczy ze jest to rywal na którego trzeba się będzie skoncentrować i wypocić, ale taki którego obowiązek przejścia jednak na nas spoczywa.

Dalej HJK i Slovan to przyrównujac do polskiej ligi poziom Jagielloni albo Lechii Gdańsk - tj może być ciężko ale faworytem jesteśmy jak najbardziej.

Litex to już Śląsk albo Legia ( w jako takiej formie) - to znaczy jesteśmy faworytem ale tylko iluzorycznym

(porównania do polskiej ligi - wiadomo są niedokońca właściwe i miarodajne - ale mam nadzieje dobrze oddają polskiemu kibicowi różnice poziomów)
Ostatnio edytowane przez Angmir : 14.07.2011 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.07.2011, 20:21
HEDu napisał(a):Wyświetl post
lepszy Jirsak niz Sobol + Wilk. Bo kto inny? Garguła? No comments. Lepiej Nunez. Więc są dwa wyjscia. Jirsak i Nunez za jednego z DP i tyle. Jirsak jest ŚP a wszyscy ciągle oczekują od niego by był OP jak Melikson.
Ja rozumiem, że to Twój idol (sądząc po awatarze) ale bez przesady, trochę obiektywizmu. Jirsak w minionym sezonie rozegrał jeden świetny mecz z Ruchem Chorzów gdzie wszedł z ławki w 46 minucie i zaliczył bramkę + asystę - i to by było na tyle dobrych występów. Później już było coraz gorzej. Kulminacją złej postawy i ustawienia drużyny były mecze z Śląskiem Wrocław i Górnikiem Zabrze (oba przegrane 2:0) Tomas nie wpływał na grę ofensywną na tyle by gwarantować bramki i asysty (na 19 meczów w ekstraklasie ma 1 bramkę i 3 asysty , co jest wynikiem kiepskim) grał bardzo asekurancko i bojaźliwie, nie wychodząc do gry, nie rozgrywając piłek. Defensywny pomocnik Cezary Wilk ma 3 gole i 1 asystę w 22 meczach ekstraklasy. Jak widać już zapomnieliście ile znaczy zagęszczenie środka pola, sam Sobolewski w tym wieku nie jest już w stanie zagwarantować, iż Wisła będzie wygrywała pojedynki w tym rejonie boiska.

Ja nie mówię , że źle byłoby zagrać dwoma ofensywnymi pomocnikami w środku pola, ale na litość Boską niech drugi zawodnik obok Meliksona prezentuje jakiekolwiek walory ofensywne, bo z Jirsakiem będzie się kończyć jak ze Śląskiem czy Górnikiem .
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.07.2011, 20:32
Na oficjalnej stronie Slovana w komentarzach:

"nikozia a krakov su asi najslabsie tymi tam" - Nikozja i Kraków są tam najsłabszymi drużynami
"Myslim si že všetci su prechodny." - Myślę, że wszyscy są do przejścia.

"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.07.2011, 20:35
Sami napisał(a):Wyświetl post

"nikozia a krakov su asi najslabsie tymi tam" - Nikozja i Kraków są tam najsłabszymi drużynami

I dobrze,że tak myślą

Mam cichą nadzieje,że w rewanżu zamiast Małeckiego zagra Kirm o ile sie wyleczy a za Sobola lub Wilka Garguła,chyba,że Kirm się nie wykuruje to Melikson w miejsce Małeckiego na skrzydło a Garguła w miejsce Mliskona-Małecki ławka .
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.07.2011, 20:52
Sami napisał(a):Wyświetl post

Oczywiście, chciałbym by nasi południowi sąsiedzi się pomylili, ale zalecam powściągliwość w osądach.
Przede wszystkim odwróćmy sytuację. Przecież my też uważamy, że potencjalni przeciwnicy są do przejścia. Ale są to drużyny w okolicach naszego poziomu, więc z ich perspektywy również i my jesteśmy zespołem "do przejścia".
Koszyk przyjmuję z umiarkowanym optymizmem, uniknięto gry z najtrudniejszymi przeciwnikami, jednak w tym momencie priorytetem jest Skonto, a potem będziemy się zastanawiać nad grą chociażby ze Slovanem.
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.07.2011, 21:03
Ja mam nadzieję że panowie się rozkręcą widać żę fizycznie są bardzo dobrze przygotowanie i jak wróci im świeżosc to biedzie pod tym względem cool.

Jedną rzeczą jaką zauważyłem w ostatnich latach że w Polskich klubach atak pozycyjny jest na niskim poziomie.Przykład Jagiellonia-Irtysz,Wisła-Skonto,Śląsk-Dundee.Zawsze mamy posiadanie piłki do pola bramokowego a potem mamy już mega trudnosci żeby się przebić i przez to nie możemy strzelić więcej niż 1-2 gole.Ktoś może mi napisać że nie jestesmy Realem,Barceloną oki ale czemu taki Mistrz Izralena może aplikowac 5 bramek w meczu z rywalem lepszym niż nasz (Skonto) alebo Partizan zarówno na wyjezdzie jak i u siebie daje przykład poprzednich lat? Atak pozycyjny Atak pozycyjny i jeszcze raz Atak pozycyjny szwankuje.

Chciałbym abyśmy wylosowalnie HJK Helsinki,Lotex albo Slovana potrzebne nam jest solidne przetarcie przez IV rudna kwalifikacji
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.07.2011, 21:04
trafic na Shamrock Rovers to tak jakby miec zagwarantowany udział przynajmniej w LE.To chyba taki plan minimum.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 14.07.2011, 21:08
Enrico2000 napisał(a):Wyświetl post
Podziwiam spokój niektórych, szczególnie po wczorajszym meczu.
Wyluzuj, myślę, że najwięksi hurraoptymiści z Poznania nie przewidywali, że po "fenomenalnym" dwumeczu z Inter Baku ich zespół będzie w stanie wygrać z Manchesterem City i wyelimować Juventus. Uważam, że na papierze mamy silniejszą kadrę od Lecha z ubiegłego sezonu. Grunt, żeby kluczowi zawodnicy naszej drużyny byli w formie, bo jeden Maor Ligi Mistrzów nie czyni.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 14.07.2011, 21:22
Powiem Wam szczerze, że dziwnie ale jestem pełen optymizmu w tym roku. Wszystko układa się gdzieś po Wiślackiej myśli. Najpierw losowanie normalne i Skonto, a nie jakieś pogranicze Azji i Europy. Teraz też w tej III rundzie rywale bardzo sensowni i wierzę głęboko w Slovan Bratysława albo właśnie Shamrock Rovers i szansa wielka na IV rundę. Czuję, że to wreszcie koniec pecha i nadchodzi wreszcie czas Wisełki na pokazanie się w Europie, bo od 2002/2003 minęło już bardzo dużo czasu!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
kro91
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 14.07.2011, 21:22
Shamrock wygrało tylko 1:0 wiec ja licze ze Flora u siebie da rade i bedzie powtorka z rozrywki ;d ale tym razem z innym talinskim klubem Stawiam na Flore w losowaniu ;d
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 14.07.2011, 21:25
AYALA napisał(a):Wyświetl post
trafic na Shamrock Rovers to tak jakby miec zagwarantowany udział przynajmniej w LE.To chyba taki plan minimum.
mieszkam w Irlandii i nie bagatelizowal bym tej ekipy i Shamrock i flora sa w czasie rozgrywek,irole wiadomo styl angielski ale wybiegani i to juz nie tacy kelnerzy do ogrywania,teraz nie ma łatwych druzyn trzeba zawsze sie troche wysilic albo wiecej niz trochę adla wszystkich ekip grajacych juz w trzeciej rundzie ewentualny awans do 4 rundy to juz dobra kasa.Kibicowsko to byłby dobry wyjazd .Masa chlopakow z Wisły ,Slaska czy Lechii przebywa w irlandii a pewno i z wysp brytyjskich by troche dotarło takze byloby ciekawie
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.07.2011, 21:38
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
mieszkam w Irlandii i nie bagatelizowal bym tej ekipy i Shamrock i flora sa w czasie rozgrywek,irole wiadomo styl angielski ale wybiegani i to juz nie tacy kelnerzy do ogrywania,teraz nie ma łatwych druzyn trzeba zawsze sie troche wysilic albo wiecej niz trochę adla wszystkich ekip grajacych juz w trzeciej rundzie ewentualny awans do 4 rundy to juz dobra kasa.Kibicowsko to byłby dobry wyjazd .Masa chlopakow z Wisły ,Slaska czy Lechii przebywa w irlandii a pewno i z wysp brytyjskich by troche dotarło takze byloby ciekawie
Bardzo chętnie bym przyjechał z Belfastu na meczyk Wisełki do Dublina.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.07.2011, 21:42
Żadnego z naszych potencjalnych przeciwników nie można bagatelizować - trzeba zagrać w pełni skoncentrowanym na maxa i tyle. Niektórzy cieszą się, że nie będzie dalekiego wyjazdu - a co jeśli kazachski Toboł wyeliminuje Slovan? Uważacie, że to jest SF? Jak tak to sobie poczytajcie o ich pucharowych potyczkach i kogo już eliminowali:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tobo%C5%82_Kostanaj
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 14.07.2011, 22:00
Byle pierwszy mecz wylosować na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
Thaboreth
Junior Member

Od: 10.2005

Stary 14.07.2011, 22:03
Wczoraj miałem sen że gramy z Florą Tallin, a tu proszę jest szansa na nich .
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.07.2011, 22:17
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Byle pierwszy mecz wylosować na wyjeździe.
Dokładnie,bo nawet jak powinie się nam noga że wtopimy 1 bramką to na Reymonta Wisła to jest kilka poziomów wyżej,zaryzykuje stwierdzenie że na Reymonta zazwyczaj gramy jak na ligę mistrzów,rzadko jaki przeciwnik potrafi nas zdominować na naszym obiekcie
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 14.07.2011 o godz. 22:19.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 14.07.2011, 22:18
Thaboreth napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj miałem sen że gramy z Florą Tallin, a tu proszę jest szansa na nich .
stary nie odbieraj nadzieji tym setkom kibicow na wyspach ktorzy po cichu licza na wystep Wisełki tutaj.Pamietasz jak Wisla przyleciała na wyspew ramach promocji?na towarzyskim meczu było około 1500do 2000 kibicow nie tylko czysto Wislackich ale tez tych chociaż trochę sympatyzujacych z Wisłą,to pomysl sobie jakby Wisła tu sciagnela na mecz o stawke ,byłaby podobna sytuacja jak z tottenhamem i podejrzewam ze musieliby zmienic miejsce rozgrywania meczu ze wzgledu na zainteresowanie moze na avivie
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 14.07.2011, 22:51
Ważne jest losowanie III rundy, gdyż tutaj się wszystko rozstrzygnie. Jeśli trafimy na mocnego rywala, chociaż nie ma w naszej grupie żadnego i przegramy z nim awans, to w IV rundzie el. LE nie mamy czego szukać. Nasz ranking nie daje nam rozstawienia, więc sami zobaczcie jakie zespoły są rozstawione: http://www.90minut.pl/news/156/news1...symulacja.html Nie ma kurde szans. Śmiem twierdzić że większość tych zespołów prezentuje wyższy poziom niż nasi ewentualni przeciwnicy w IV rundzie el. LM. Dlatego jeśli chcemy zaistnieć to musimy wiedzieć, że łatwiej już nie będzie. Nie ważne na kogo trafimy w III rundzie- ŁATWIEJ NIE BĘDZIE!
P.S A z tym Genkiem to już w ogóle są jaja, UEFA nas rozpieszcza i chroni ile się da! Nie zmarnujmy tego!!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 14.07.2011, 22:59
Fakt prostszej drogi do grupy LE nie było nigdy - i moze nigdy nie być - jak sie teraz nie zakwalifikujemy przynajmniej tam to można tylko zacytować Grzegorza Skwarę. tj "Jesteśmy Dziadami".
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.07.2011, 23:05
A u mnie ekscytacja pucharami ,po wczorajszym występie osłabła.I to nawet nie chodzi o zawodników a o myśl taktyczną która wydaj się być u Maaskanta coraz bardziej zachowawcza
Nie wiem czy jest sens się do jakiejś grupy pchać po to by potem się skompromitować

A los się znów uśmiechnął.Nie ma 3 najbardziej nieprzyjemnych zespołów.
Z tej grupy najbardziej chciał bym Slovan -świetny wyjazd a i przeciwnik z którym coś trzeba grać by wygrać.
Nie chciał bym jedynie HJK - nie przyjemny przeciwnik a i wyjazd średnio ciekawy.Reszta może być, tak więc liczę na Slovan albo Maribor.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 14.07.2011, 23:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A u mnie ekscytacja pucharami ,po wczorajszym występie osłabła.I to nawet nie chodzi o zawodników a o myśl taktyczną która wydaj się być u Maaskanta coraz bardziej zachowawcza
Nie wiem czy jest sens się do jakiejś grupy pchać po to by potem się skompromitować

A los się znów uśmiechnął.Nie ma 3 najbardziej nieprzyjemnych zespołów.
Z tej grupy najbardziej chciał bym Slovan -świetny wyjazd a i przeciwnik z którym coś trzeba grać by wygrać.
Nie chciał bym jedynie HJK - nie przyjemny przeciwnik a i wyjazd średnio ciekawy.Reszta może być, tak więc liczę na Slovan albo Maribor.
Ty patrz w przyszłość, to szansa do rozwoju klubu...
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.07.2011, 23:13
To co nam los zabierał ,powodujac nieszczesne kompromitacje,w tym roku powoli oddaje.Juz wczoraj mozna by powiedziec "mogla byc wtopa albo remis a jest wygrana"-do tego jestem pewien ze u siebie po tyg odpoczynku i regeneracjii i przy wsparciu trybun to bedzie inny zespol.

Teraz juz przechodząc rywala z ktorym absoluntnie mozna wygrac ,gwarantujemy sobie udzial w grupie Le-czyli nas cel-nie mydlac oczu .

Chcialbym Slovan bo bylby ciekawy kibicowsko najazd ew Shamrock.Wazne ze wypadaja wszystkie atrakcje kibicowskie-typu Gruzja,czy Azerbejdzan.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.07.2011, 23:56
Widać już wszyscy są w 100% pewni, że Wisła awansowała. Widać to po wypowiedziach. Żeby się nie odbiło czkawką.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.07.2011, 00:06
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie chciał bym jedynie HJK - nie przyjemny przeciwnik
Nooo,

pewnie Iliev by się z Tobą nie zgodził.Już sama obecność Ivicy byłaby dla Finów takim straszakiem,że sraczka niewykluczona.Po tym,co z nimi rok temu wyprawiał w kw.do LM w Belgradzie,to dobrze im się wrył w pamięć.Widziałem ten mecz i powiem krótko: była jesień średniowiecza z 4 liter.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 15.07.2011, 05:50
nie ma sie co ludzic - ta rozkmina co tu sie odbywa czyli na kogo najlepiej trafic... powiem tak, z drugiej strony barykady najbardziej licza na nas
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.07.2011, 07:39
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
nie ma sie co ludzic - ta rozkmina co tu sie odbywa czyli na kogo najlepiej trafic... powiem tak, z drugiej strony barykady najbardziej licza na nas
A właśnie, kogo nasi potencjalni rywale mogą wylosować oprócz nas rzecz jasna?
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.07.2011, 07:43
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
A właśnie, kogo nasi potencjalni rywale mogą wylosować oprócz nas rzecz jasna?
FC Kopenhaga, Maccabi Hajfa, Dinamo Zagrzeb, APOEL. Najprawdopodobniej bo tylko Kopenhaga nie gra w drugiej rundzie, ale awans pozostałych raczej pewny.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.07.2011, 08:29
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Żadnego z naszych potencjalnych przeciwników nie można bagatelizować - trzeba zagrać w pełni skoncentrowanym na maxa i tyle. Niektórzy cieszą się, że nie będzie dalekiego wyjazdu - a co jeśli kazachski Toboł wyeliminuje Slovan? Uważacie, że to jest SF? Jak tak to sobie poczytajcie o ich pucharowych potyczkach i kogo już eliminowali:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tobo%C5%82_Kostanaj

haha gosciu, wrzuc na luz
no wyeliminowali w pucharach w calej historii OFI KRETA, Zestaponi i Slovana, a takze St Truiden i POLONIE WWA

no i co? mamy sie bac tego ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów