The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Niemogesiezarejestrowac
Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2011, 10:43
http://rus.tvnet.lv/novosti/obschjes...oy_rigje/video
STRACH SIĘ BAĆ
В Риге – нашествие польских футбольных болельщиков. На матч краковской команды Вислы против рижского Сконто приехали более тысячи фанатов, которые славятся своим вздорным поведением. Их называют самыми буйными болельщиками во всей Европе из-за стычек и погромов после матчей.

W Rydze - inwazja polskich piłkarskich fanów . Na mecz krakowskiej dróżyny Wisły przeciw ryskiemu Skonto przyjechało ponad tysiąc kibiców , którzy wysławili się swoim agresywnym zachowaniem. Nazywają ich najbardziej gwałtownymi kibicami w całej Europie z powodu starć i zamieszek po meczach.

Mam nadzieje że dobrze przetłumaczyłem .
Ostatnio edytowane przez Niemogesiezarejestrowac : 14.07.2011 o godz. 10:48.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.07.2011, 10:47
Baala napisał(a):Wyświetl post
Jest to oczywiście bzdura, każda z tych drużyn z wyjątkiem może Levadii jest znacznie lepsza od Skonto. Szczególnie Karabach i Omonia tak grającą Wisłe jak wczoraj ograłyby bez problemu.
Taaaa, nie ma to jak porównywać Omonie Nikozję z sezonu 2002, Dynamo Tbilisi z 2003, Valerenge z seoznu 2004 do dzisiejszego Skonto Ryga. Pogratulować. o kur.. kolejni domorośli experci. Jak was czytam to nozyk mi się w kieszeni otwiera

Niemogesiezarejestrowac napisał(a):Wyświetl post
http://rus.tvnet.lv/novosti/obschjes...oy_rigje/video
STRACH SIĘ BAĆ
В Риге – нашествие польских футбольных болельщиков. На матч краковской команды Вислы против рижского Сконто приехали более тысячи фанатов, которые славятся своим вздорным поведением. Их называют самыми буйными болельщиками во всей Европе из-за стычек и погромов после матчей.
I twoim zdaniem to jest powód do dumy? Może to Twój koleżka tak namiętnie charał wczoraj na ochroniarza przed całą Polską?
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 14.07.2011 o godz. 10:59.
Odpowiedz cytując
Mike
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 14.07.2011, 10:51
W takim razie bardzo mnie cieszy, że mimo iż nie może dojść od kilku lat to jednak zdobywamy Mistrzostwo Polski.
Odpowiedz cytując
Niemogesiezarejestrowac
Member

Od: 09.2010

Stary 14.07.2011, 11:03
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post

I twoim zdaniem to jest powód do dumy? Może to Twój koleżka tak namiętnie charał wczoraj na ochroniarza przed całą Polską?
Czyli źle zrobił ten typ? Wolałbyś żebyśmy stracili flagę?
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 14.07.2011, 11:04
Odpowiem Tobie w ten sposób. Człowiek ze wsi wyjdzie ale wieś z człowieka nigdy.
Jak jesteś mądrym chłopcem to zrozumiesz o co mi chodzi.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 14.07.2011, 11:09
fan01 napisał(a):Wyświetl post
ile meczów ligi austriackiej, belgijskiej, oraz meczów outsiderów ligi angielskiej oglądałeś, że wydajesz takie osądy?
Ja akurat ligę angielską oglądam regularnie nie tylko meczem typu Chelsea - MU, ale też Blackpool - Wolves etc. Podejrzewam, że w takich spotkaniach z "outsiderami" ligi każdy zespół polskiej ligi miałby spore kłopoty.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Stary 14.07.2011, 11:09
Żal! Wróć chłopie do przedszkola. Widać, że w głowie to masz siano jeszcze. Ten który opluł stewarda to burak niesamowity. Reklama na cały świat. Ciekawe ile było takich incydentów których nie zarejestrowała kamera? I te przyśpiewki...brak słów.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.07.2011, 11:12
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Człowieku, wyjdź stąd. Nie da się Ciebie czytać. Poza marnej jakości trollingiem nie masz wiele do przekazania. Nie mówię tylko o tej wypowiedzi, ale o całokształcie "twórczości"

Co takiego strasznego w Rydze zrobili Wiślacy? Machali flagami... straszne, wybić to bydło co do sztuki!
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.07.2011, 11:13
Niektórzy tu lamentuja, jakby to Wisła przegrała 1-0.
Kto będzie pamiętał za pare miesięcy, że Wisła męczyła się ze słabym Skonto, jak może okazac sie, ze bedziemy w fazie grupowej LE albo LM?

Wygrana, jest wygraną. Obojętnie w jakim stylu. Mogą do końca życia wygrywać po słabych spotkaniach, 1-0.
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Stary 14.07.2011, 11:13
Małecki nie jest słaby technicznie. B. krótko prowadzi piłkę, niezły balans, niezłe obie nogi. Ja osobiście widzę u Małego dużą pracę nad siłą, poprawą techniki prowadzenia piłki, podania i strzału. Przeszkadza mu gorąca głowa. Problemem jest to że:
- za długo przetrzymuje piłkę - jak ma kiwać to niech kiwa, a nie kręci kółeczka (zresztą całkiem ciasne )
- podejmuje złe wybory, głowa za nisko
- często dostaje od Paljića takie piłki, że sam bym Pajlićowi chciał "wybić zęby" - wyrzucające, zwalniające a nie kreujące grę
Nie jestem jakimś wielbicielem Małego ale on ma w sobie coś nieszablonowego i Maaskant to widzi i chce żeby próbował, bo bez tego nie będzie lepszym zawodnikiem. Jest w takim wieku że jeszcze może sporo poprawić, więc chyba dlatego ma "duuuuży" kredyt zaufania od trenera
Ostatnio edytowane przez mee : 14.07.2011 o godz. 11:56.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 14.07.2011, 11:22
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Człowieku, wyjdź stąd. Nie da się Ciebie czytać. Poza marnej jakości trollingiem nie masz wiele do przekazania. Nie mówię tylko o tej wypowiedzi, ale o całokształcie "twórczości"

Co takiego strasznego w Rydze zrobili Wiślacy? Machali flagami... straszne, wybić to bydło co do sztuki!
A czy ja twierdzę że zrobili coś strasznego oprócz tego że wystawili sami sobie i przy okazji klubowi cenzurkę buraków? Ja zapytałem się tylko tego jegomoscia który tak się chlubi popisami tych kilku durni czy jest z tego dumny? Sądząc po kontekscie jego wypowiedzi on ten link bedzie wklejał gdziekolwiek żeby tylko popisać się przed kibicami innych klubów jacy to jesteśmy cool i trendy. Nie widzisz ze przez takie podejscie Polaków maja za całkowitych baranów? A kibic Polski jest tożsamy dla obcokrajowców z łysym karkiem. Jedno jest pewne, kolejnym krajem który ma nas za buców i chamów jest Łotwa/
Co do drugiej części Twojej "wypowiedzi" to proponuje dwa wyjścia
1. przycisk ignoruj i nie będziesz widział moich wypowiedzi
2. przenieśmy rozmowę na priv to nie miejsce na tego typu dyskusje

Twój wybór
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.07.2011, 11:43
Wczorajszy mecz można uznać za słaby w wykonaniu Wisły...wydaje mi się jednak, że drużyna powoli będzie się rozkręcać w kolejnych meczach, póki co cieszmy się, że udało się osiągnąć bardzo korzystny rezultat. Takie mecze gra się naprawdę bardzo ciężko..Chciałbym zwrócić uwagę, że chyba najlepszym zawodnikiem meczu był... Iliev, w momencie gdy lepiej zaczną się dogadywać z Maorem poziom naszej drużyny z przodu widocznie wzrośnie. O wynik dwumeczu jestem spokojny, miejmy nadzieję, że los będzie dla nas łaskawy w losowaniu piątkowym, bo trafienie na Genk zmniejsza nasze szanse..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.07.2011, 11:47
Jak w rewanżu wyjdzie ten sam skład i ustawienie Sobola z Wilkiem w środku to nasza gra będzie wyglądac podobnie mimo że grać będziemy u siebie
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.07.2011, 11:55
River napisał(a):Wyświetl post
Jak o Nunezie nic nie wiesz (i my wszyscy tez) to wypadaloby sie dowiedziec i dac mu szanse a nie 20 minut. Biton zagral wczoraj kwadrans i co powiemy ze cienias bo nic nie pokazal? Danie szansy to conajmniej jedna polowa lub po prostu caly mecz.
Malecki wczorajsza gra zasluzyl na lawe, przynajmniej daloby mu to do myslenia. Rewanz ze Skonto pewnie bedzie wygladal podobnie jak wczoraj. Dlatego jestem za tym, by dac Nunezowi szanse od poczatku, zobaczymy jak na tle takiego rywala sie pokaze.

Nikt tu nie mowi, ze Nunez ma dostac pierwszy sklad na stale (no chyba, ze gralby b. dobrze). Chodzi o to by nowy zawodnik w meczu o stawke tez pokazal jakie ma mozliwosci a rewanz ze Skonto wydaje sie byc ku temu dobra okazja.
Po części tak właśnie napisałem, niech wejdzie na na ostatnie pół godziny i niech coś pokaże.

W ziemie przyszedl Pareiko - dostal plac. Przyszedl Jaliens - dostal plac. Przyszedl Melikson - dostal plac. Przyszedl Genkow - dostal plac. Teraz przyszedl Iliev - juz pierwszy sklad (wiadomo, kontuzja Kirma)
I widzisz, tak właśnie sytuacja wygląda gdy się skład wymienia, jedni odchodzą, drudzy przychodzą na ich miejsce i grają. To samo ma się jeśli chodzi o skok jakościowy. Przyszedł Melixon i Pereiko i od razu mają plac bo wiadomo że są lepsi od zawodników którzy już są w klubie. Jeśli chodzi o Nunesa, to nie jest tak, że on bije na łeb Kirma, Małeckiego, Pajlicia. Chłopak przyszedł na wypożyczenie po to żeby się zaprezentować, pokazać na co go stać, więc niech pokaże klasę na treningach, następnie niech zagra pół meczu, wgryzie się w taktykę i dopiero niech walczy o pierwszy skład. Wyjdzie nie przygotowany do meczu, zagra marnie, spali się i będzie po chłopaku. Zostanie wielki lament na forum.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 14.07.2011 o godz. 12:14.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 14.07.2011, 11:56
Mamy szeroką kadre i trener powinien być bardziej elastyczny, ale naszych płaczków rzeczywiście nie da się czytać.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 14.07.2011, 12:09
milosz napisał(a):Wyświetl post
Mamy szeroką kadre i trener powinien być bardziej elastyczny, ale naszych płaczków rzeczywiście nie da się czytać.
Owszem. Zauważyłem tez na tym forum kilka stron wstecz opinie o Bitonie że przeszedł obok meczu sic! Gościu który wszedł na ostatnie 15 minut gdzie nasi oddychali już rekawami. Rozumiem ze powinien wejść na boisko strzelić hattricka i zaliczyć 2 asysty?

Jak to powiedział Lem nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów dopóki nie poznałem internetu.
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Stary 14.07.2011, 12:12
Jeszcze odnośnie składu: RM wybrał najbezpieczniejszy wariant z możliwych i cel osiągnął. Z nowych Iliev na plus, moim zdaniem Kirm będzie miał problem z wejściem do pierwszej jedenastki, Lamey pasywnie w ataku, ale po jego b. dobrej wrzucie padła bramka, widać że ma strzał, technicznie przyzwoicie, więc być może szybko zapomnimy o Cikoszu. Na lewej stronie z tyłu mam nadzieję szybko zobaczyć Diaza, bo Paljić mnie nie przekonuje, chociaż niby gra poprawnie. Mam wrażenie że Diaz może dodać jakąś nutę nieprzewidywalności w akcjach z lewej, bo są schematyczne do bólu. Mam również świadomość że może dodać nutę nieprzewidywalności z tyłu . Reszta w normie czyli to co o nich wiemy a o Małym już pisałem. Gienek słabo ale bez piłki taki napastnik niewiele może. Symptomatyczna zmiana: Garguła za Meliksona, co dla mnie oznacza że z Łukaszem jest może wreszcie trochę lepiej. Oby.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 14.07.2011, 12:17
Maskan pooglądał soibie mecze z Lewadią Śląskiem i założył najbezpieczniejszy wariant (taki skłąd typowałem) ostrożnie z tyło bez wpadek i się udało IMHO w Krakowie i w ogóle w pucharach będziemy tak grali RM nie jest ślepy i widzi że nasza obrona nie specjalnie jeszcze funkcjonuje żeby można było "usiąść" na przeciwniku.

Na minus przy takiej taktyce za mało ruchu i w ogóle jakoś tak powoli bez polotu to szło. Zawodnicy którzy IMHO zagrali poniżej swoich możliwości: Sobol, Małecki, Jaliens, Genkov

Na plus: wynik Bilton, Lamey
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.07.2011, 12:19
w piątek losowanie III rundy... powiem krótko... tylko nie Genk!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.07.2011, 12:20
JAko, ze runda III jest juz blisko (choc Skonto wciaz ma jeszcze jakies tam szanse) to pozwole sobie na krotka analize naszych potencjalnych rywali w III rundzie. (zakladam, ze druzyny, ktore wywalczyly zaliczke w pierwszym meczu obronia ja)

Genk - zdecydowanie najmocniejszy i najtrudniejszy z mozliwych rywali w III rundzie. Lige zaczynaja w ten sam weekend co my wiec mozna zalozyc, ze beda na podobnym etapie przygotowan jak my. Szanse 70%-30% Genk
Litex - pokonalismy ich w niedawnym sparingu, na pewno rywal nielatwy ale z pewnoscia do ogrania. Lige zaczyna tydzien po nas. W pierwszym meczu z Czarnogorcami dluggo przegrywali ale ostatecznie wygrali na wyjezdzie 2:1. 50%-50%
Slovan - lige zaczynaja juz jutro, w pierwszym meczu z Tobolem wygrali u siebie 2:0 wiec szalu nie zrobili. Szanse 55%-45% Wisla
Victoria Plzno - po Genku chyba najtrudniejszy z mozliwych rywali w tej fazie. Lige zaczynaja tak jak my, w ostatni weekend lipca. W pierwszym meczu eliminacji wygrali w Armenii 4:0 czyli szybko, latwo i przyjemnie. Juz pewny awans. Szanse 55%-45% Plzno.
Maribor - lige zaczynaja w najblizzszy weekend wiec przed meczem z nami zagraja dwa spotkania ligowe. Mistrzoswto wygral iw dobrym stylu przegrywajac tylko 3 z 36 spotkan. W pierwszym meczu z Luksemburczykami wygrali 2:0 wiec podobnie jak Slovan szalu nie zrobili. 60%-40% Wisla
Helsinki - w pelni sezonu. Pewne prowadzenie w lidze z 10pkt przewaga i 13 zwyciesstwami w 15 meczach. W pierwszym meczu wygrali na wyjezdzie z Bangorem 3:0 wiec pewny awans. 60%-40% Wisla
Ekranas - w peelni sezonu, po 17 kolejkach prowadza z 6pkt i jeszcze nie przegrali meczu. Wygrali na Malcie 3:2 i najpewniej zagraja w III rundzize. Jednak to tylko Litwini... 75%-25% Wisla
Zestafoni - lige zaczynaja w pierwszy weekend sierpnia. Wygrali w pierwszym meczu z Moldawianinami z Dacii 3:0. Pewny awans. Szanse 55%-45% Wisla (tak nisko, bo wiemy jak sie nam gra z druzynami z tamtych stron...)
Malmo - w pelni sezonu. Po 16 kolejkach sa dopiero na 8 miejscu z 10 pkt straty. Mistrzostwa raczej nie obronia. Ponadto w pierwszym meczu strasznie sie meczyli z zespolem z Wysp Owczych (wygrana 2:0) wiec widac, ze ten zespol nie nawiazuje do tego co gral w zeszlym roku. Szanse 60%-40% Wisla
Shamrock Rovers - w pelni sezonu, po 22 kolejkach zajmuja drugie miejsce z punktem straty do lidera. Wygrali w pierwszym meczu z Flora 1:0. Biorac pod uwage poziom irlandzkiej ligi to Shamrock jest chyba najlsabszym obok Ekranasu mozliwym rywalem do wylosowania. 75%-25% Wisla

W skrocie.
Shamrock, Ekranas i bardzo duze szanse awansu.
Malmoe, Helsinki, Maribor - spore szanse awansu.
Zestafoni, Slovan - bedziemy faworytem ale latwo nie bedzie.
Litex, Plzno - to bylyby barrzo wyrownane dwumecze a o awansie moglyby decydowac detale lub to po czyjej stronie bedzie szczescie.
Genk - szanse na awans zdecydowanie najmniejsze choc powalczyc jak najbardziej mozna. Jednak by wyeliminowac Belgow trzeba by zagrac na naprawde dobrym poziomie.

To tyle, mozecie wysmiewac

WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o Nunesa, to nie jest tak, że on bije na łeb Kirma, Małeckiego, Pajlicia.
Tego nie wiesz. Musi dostac porzadna szanse a nie ogony. Jestem za tym by na Skonto wyszedl w pierwszym skladzie. Jak bedziemy go wpuszczac na ogony to nic nie pokaze i skonczy jak Rios.
Kirma to bronia statystki ale chyba zgodzisz sie, ze w wielu meczach jest w .... niewidoczny. Malecki, sory ale czasem lawa by mu sie przydala. O Pajliciu nie piszmy bo Nunez raczej ma grac w pomocy.
Ostatnio edytowane przez River : 14.07.2011 o godz. 12:26.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.07.2011, 12:30
River , co tu wyśmiewać ? Konkretna , mądra analiza.
Nie pozostaje nic innego jak czekać na jutrzejsze koszyki i losowanie.
Odnośnie wczoraj wszystko było w miarę ok , oprócz najważniejszej rzeczy: gry obronnej . Jeśli nasi defensorzy natrafią na lepszych pomocników , rywale będą wchodzić w Wisłę jak w masło , co wiadomo czym się skończy.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 14.07.2011, 12:31
JAko, ze runda III jest juz blisko (choc Skonto wciaz ma jeszcze jakies tam szanse) to pozwole sobie na krotka analize naszych potencjalnych rywali w III rundzie. (zakladam, ze druzyny, ktore wywalczyly zaliczke w pierwszym meczu obronia ja)

Genk - zdecydowanie najmocniejszy i najtrudniejszy z mozliwych rywali w III rundzie. Lige zaczynaja w ten sam weekend co my wiec mozna zalozyc, ze beda na podobnym etapie przygotowan jak my. Szanse 70%-30% Genk
Litex - pokonalismy ich w niedawnym sparingu, na pewno rywal nielatwy ale z pewnoscia do ogrania. Lige zaczyna tydzien po nas. W pierwszym meczu z Czarnogorcami dluggo przegrywali ale ostatecznie wygrali na wyjezdzie 2:1. 50%-50%
Slovan - lige zaczynaja juz jutro, w pierwszym meczu z Tobolem wygrali u siebie 2:0 wiec szalu nie zrobili. Szanse 55%-45% Wisla
Victoria Plzno - po Genku chyba najtrudniejszy z mozliwych rywali w tej fazie. Lige zaczynaja tak jak my, w ostatni weekend lipca. W pierwszym meczu eliminacji wygrali w Armenii 4:0 czyli szybko, latwo i przyjemnie. Juz pewny awans. Szanse 55%-45% Plzno.
Maribor - lige zaczynaja w najblizzszy weekend wiec przed meczem z nami zagraja dwa spotkania ligowe. Mistrzoswto wygral iw dobrym stylu przegrywajac tylko 3 z 36 spotkan. W pierwszym meczu z Luksemburczykami wygrali 2:0 wiec podobnie jak Slovan szalu nie zrobili. 60%-40% Wisla
Helsinki - w pelni sezonu. Pewne prowadzenie w lidze z 10pkt przewaga i 13 zwyciesstwami w 15 meczach. W pierwszym meczu wygrali na wyjezdzie z Bangorem 3:0 wiec pewny awans. 60%-40% Wisla
Ekranas - w peelni sezonu, po 17 kolejkach prowadza z 6pkt i jeszcze nie przegrali meczu. Wygrali na Malcie 3:2 i najpewniej zagraja w III rundzize. Jednak to tylko Litwini... 75%-25% Wisla
Zestafoni - lige zaczynaja w pierwszy weekend sierpnia. Wygrali w pierwszym meczu z Moldawianinami z Dacii 3:0. Pewny awans. Szanse 55%-45% Wisla (tak nisko, bo wiemy jak sie nam gra z druzynami z tamtych stron...)
Malmo - w pelni sezonu. Po 16 kolejkach sa dopiero na 8 miejscu z 10 pkt straty. Mistrzostwa raczej nie obronia. Ponadto w pierwszym meczu strasznie sie meczyli z zespolem z Wysp Owczych (wygrana 2:0) wiec widac, ze ten zespol nie nawiazuje do tego co gral w zeszlym roku. Szanse 60%-40% Wisla
Shamrock Rovers - w pelni sezonu, po 22 kolejkach zajmuja drugie miejsce z punktem straty do lidera. Wygrali w pierwszym meczu z Flora 1:0. Biorac pod uwage poziom irlandzkiej ligi to Shamrock jest chyba najlsabszym obok Ekranasu mozliwym rywalem do wylosowania. 75%-25% Wisla

W skrocie.
Shamrock, Ekranas i bardzo duze szanse awansu.
Malmoe, Helsinki, Maribor - spore szanse awansu.
Zestafoni, Slovan - bedziemy faworytem ale latwo nie bedzie.
Litex, Plzno - to bylyby barrzo wyrownane dwumecze a o awansie moglyby decydowac detale lub to po czyjej stronie bedzie szczescie.
Genk - szanse na awans zdecydowanie najmniejsze choc powalczyc jak najbardziej mozna. Jednak by wyeliminowac Belgow trzeba by zagrac na naprawde dobrym poziomie.

To tyle, mozecie wysmiewac

Tego nie wiesz. Musi dostac porzadna szanse a nie ogony. Jestem za tym by na Skonto wyszedl w pierwszym skladzie. Jak bedziemy go wpuszczac na ogony to nic nie pokaze i skonczy jak Rios.
Kirma to bronia statystki ale chyba zgodzisz sie, ze w wielu meczach jest w .... niewidoczny. Malecki, sory ale czasem lawa by mu sie przydala. O Pajliciu nie piszmy bo Nunez raczej ma grac w pomocy.

Jasne, w tym co mówisz, jest też sens, ale co by nie powiedzieć i tak trenerinjo zrobi jak będzie uważał Ja tylko cieszę się, że jest z kim na tym forum kulturalnie i rzeczowo porozmawiać. Ukłon w Twoją stronę.
Co do Twojej analizy to powiem tylko tyle, że chciałbym aby Wisła trafiła na Shamrock lub w najgorszym przypadku na Litex.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.07.2011, 12:34
Fulham w rewanzu z NSI Runavik (Wyspy Owcze) zremisowali 0-0. Jak my bysmy mieli sklad Fulham i zrobili taki wynik w rewanzu (u siebie pierwszy mecz 3-0 dla Angoli) to byly by masowe samobojstwa i pewno list do Uefa o wycofanie z rozgrywek.

1-0 na wyjeździe, gdzie druzyna Skonto stawia autobus od 1 minuty na 20 metrze, to satysfakcjonujący wynik. O meczu zapomnijmy, dziś jest czwartek gra WKS my mamy mecz we wtorek.
Oczywiście, jeśli u Siebie zaprezentujemy sie identycznie jak wczoraj to mozna zacząć sie martwić, ale niewierze ze mozna takie dno grać dalej. Mam nadzieje ze piłkarze dopiero beda uzyskiwac świeżośc i lekkośc.

wczoraj bardzo niepodobała mi sie gra Paljica i ....Sobola. To ze Mały grał piach widział nawet ślepiec.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 14.07.2011, 12:45
|el0|ManoeL napisał(a):Wyświetl post
ludzie ochłoncie...po losowaniu kazdy sie obawial(poza malymi wyjatkami)..teraz nasi wygrali(taki wynik w ciemno byscie brali zaraz po losowaniu) a teraz jaka ta nasza druzyna jest slaba i w ogole....przypomnijcie sobie jaki start mialy pyry w zeszlym sezonie w pucharach...albo jeszcze blizszy przyklad...nie chce myslec co by to bylo jakbyscie pochodzili z argentyny bo wtedy to byscie sie chyba pocieli po tych dwoch remisach Argentyny..... spokojnie drodzy wislacy z kazdym meczem bedzie corac lepiej...chlopaki nabiora swiezosci i przy dobrym losowani grup[a LM jest nasza
pzdr.

a tym samym mniej płaczków na forum.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.07.2011, 12:50
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
-----------------------------Pereiko----------------------------------
Lamey------------ Bunoza-------Chavez-------------Diaz
----------------------------------------------------------------
----------------------Sobolewski----------------------------
---------------------------------------Jirsak------------------
Małecki-------------------Melixon----------------------Iliev
----------------------------------------------------------------
-----------------------------Genkov--------------------------
Na szczęście nie Ty jesteś trenerem i mało prawdopodobne by wybiegł tak tragiczny skład. Diaz, Bunoza w obronie? Widziałeś jaką padlinę odstawiali w meczu z Florą Tallin? Chesz byśmy u siebie stracili 2-3 bramki?
Człowiek duch Jirsak w pomocy? Mamy grać w 10? Czy Ty czasem nie jesteś ukrytym kibicem Skonto?
Wracaj do FM, bo chyba tylko tam takim składem możesz cokolwiek ugrać.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 14.07.2011, 12:55
Pilkarze ledwo wrocili z Rygi i odrazu trening. Myslalem ze dostana dzisiaj wolne ale niech trenuja
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 14.07.2011, 12:55
mee napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze odnośnie składu: RM wybrał najbezpieczniejszy wariant z możliwych i cel osiągnął. Z nowych Iliev na plus, moim zdaniem Kirm będzie miał problem z wejściem do pierwszej jedenastki,
A moim skromnym zdaniem po wyleczeniu Kirma z 11 wyleci Mały - sympatie, sympatiami ale od dłuższego czasu gra bez polotu, bezmyślnie trzyma piłkę, zwalnia akcje, wybiera złe warianty rozegrania... coś mi tak to wygląda...
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 14.07.2011, 12:56
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Na szczęście nie Ty jesteś trenerem i mało prawdopodobne by wybiegł tak tragiczny skład. Diaz, Bunoza w obronie? Widziałeś jaką padlinę odstawiali w meczu z Florą Tallin? Chesz byśmy u siebie stracili 2-3 bramki?
Człowiek duch Jirsak w pomocy? Mamy grać w 10? Czy Ty czasem nie jesteś ukrytym kibicem Skonto?
Wracaj do FM, bo chyba tylko tam takim składem możesz cokolwiek ugrać.
Hhaha, co ty za typ jesteś!!!! Nawet nie chce mi się tłumaczyć dlaczego taki wybór, poczytaj sobie kilka postów wcześniej. Co do kultury oraz rzeczowości Twojej wypowiedzi powiem tylko tyle- żenada!!

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.07.2011, 12:57
Bunoza może nie będzie dawać takich kwiatków w obronie jak super hiper znany i doświadczony Jaliens. A Diaz chyba gorzej od Paljica nie zagra.

Jirsak? Wpuśćmy na boisko, podejrzewam że będzie z niego dużo więcej pożytku niż _ja do ciebie - ty do mnie_ w wykonaniu Sobola i Wilka.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.07.2011, 12:58
lepszy Jirsak niz Sobol + Wilk. Bo kto inny? Garguła? No comments. Lepiej Nunez. Więc są dwa wyjscia. Jirsak i Nunez za jednego z DP i tyle. Jirsak jest ŚP a wszyscy ciągle oczekują od niego by był OP jak Melikson.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów