|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Tak jak ktoś wspomniał, najważniejsze jest wyjazdowe zwycięstwo, bo lepsza forma zawodników Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ przyjdzie. Co roku jest to samo, Lech również niemiłosiernie męczył się z Azerami, zaliczał średnie (aczkolwiek dosyć mądrze rozegrane) mecze ze Spartą i Dnipro, a potem w grupie szalał, a z Bragi powinni wyjechać z wynikiem 2:1 i awansem (200% sytuacja Rudnevsa). No i trzeba dodać, że taktyka którą stosuje Maaskant jest typową taktyką pod silniejszego rywala, z dwoma typowymi defensywnymi pomocnikami.
Pierwszą rundę trzeba po prostu przejść, w drugiej już trzeba troszkę złapać formy, ale generalnie nie ma się czym przejmować na zaś. Jestem pewien, że na Reymonta będzie się już drużynie z Rygi dużo ciężej grało. Pamiętajmy, że to na Reymonta zwykle Wisła osiągała najlepsze wyniki, z Barceloną, Beitarem czy Panathinaikosem. Taka mała dygresja po tym meczu. Zastanawiam się, czy nie lepiej zamiast ściągać takich - ujmijmy to delikatnie - lekko wypalonych piłkarzy jak Jaliens dopłacić te 200 tys. euro i za 500 tys. kupić takiego Maderę czy Celebana? Czy rzeczywiście nie lepiej w niektórych przypadkach dopłacić, a kupić zawodnika pewniejszego, solidniejszego? Oczywiście mówię to w formie pytania, sam nie mam aktualnie jasno wyrobionego zdania w tej sprawie. Szczególnie, że do transferów Meliksona, Pareiki, Chaveza czy Ilieva trudno się przyczepić. Genkow jest średni do bólu, żeby nie powiedzieć gorzej, ale w lidze coś tam strzelał. Niemniej jednak szkoda, że Wisła tak łatwo odpuszcza polski rynek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
kilka rzeczy które rzuciły mi się w oczy:
- Chavez, wychodzi dlaczego tak ostro zbijano cenę za niego, samo bronienie to może i jeszcze jakoś idzie, ale zagrania do przodu to dramat, a zagrania pod pressingiem przeciwnika - śmierdzą bramką za każdym jednym razem; jeszcze jakby choć wybijał na pałę w aut - było by bezpieczniej, ale wybija najczęściej pod nogi przeciwnika, masakra - Małecki - gra na zasadzie: 'nie potrafisz śpiewać ładnie - to śpiewaj głośno', nie wychodzą mi dośrodkowania - to będę z każdego stałego fragmentu gry dośrodkowywał, strzeliłem poza stadion, to będę z każdej możliwej pozycji strzelał, nie idą mi dryblingi - będę holował piłkę do usranej śmierci itp itd, ale jak coś to pokrzyczę pomacham łapami - przecież to ja jestem prawdziwym Wiślakiem i sie staram i tak pokazuję jak mi zależy - Iliev, pokazał że może być z niego trochę dobrego - Lamey, całkiem przyzwoicie - Żurawski w studiu komentujący, że Kew jednak trochę zawodzi itp itd - śmiech na sali, zważywszy na to, że po powrocie to pukał w dno od spodu - Melikson jak zawsze - może nie genialnie, kilka świetnych podań/zagrań było - 1:0 na wyjeździe - nie patrząc na nic innego - to ciągle dobry wynik |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Wczorajszy mecz można potraktowac jako kolejny "sparing" i mecz w którym zgrywa się druzyna. teraz trzeba trzeba trzymac kciuki za piatkowe losowanie.
![]()
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
||
|
Nie ma to jak oceniać zawodnika który zagrał 15 minut.
Faktycznie zalew gumisiów... A ja mam takie pytanko do powyżej krytykujacych. Czy którykolwiek z komentujących gra w piłkę chociażby w B-KLASIE? (nie mówię tu o amatorskim kopaniu na hali/orliku z kolegami), chodzi o grę na poziomie ligowym z przygotwaniami do sezonu, ze sparingami, z ćwiczeniem chociażby najprostrzych schematów. Czy którykolwiek z komentujących ma pojecie o pracy trenera? Przygotowaniu fizycznym? Zgraniu drużyny? Czy którykolwiek z komentujących zdaje sobie sprawę że mecz meczowi nie jest równy? Czas pracuje na naszą korzyść, będzie tylko lepiej i nie zmieni tego płacz kilku rozhisteryzowanych gówniarzy. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Nie no Madera czy Celeban na papierze wyglądają jak profesorzy przy jedynie 10-krotnym reprezentancie Holandii.Dopalacze na prawdę już jakiś czas temu zdelegalizowali... To, że Jaliens zawodzi to jedno, drugie, że w teorii został sprowadzony jako zawodnik o jednym z najlepszych CV w tej lidze i taki kierunek transferów według mnie jest dobry. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Szczerze? Wolę kolejnym Ilievów czy Meliksonów, bez (mimo wszystko) specjalnie bogatego CV niż Jaliensów, Ljubojów, Żewłakowów i Lameyów.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 14.07.2011 o godz. 08:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Tak sobie to tłumacz, Spursi w tamtym sezonie byli BEZNADZIEJNI. Ostatnia drużyna w Premier League. Była niepowtarzalna szansa ograć tych ogórków, ale oczywiście w piłce liczą się szczegóły. Gdyby Sobol wykorzystał sytuację sam na sam w Krakowie...gdyby...
Tak samo te małe szczegóły zapewniły nam zwycięstwo z Skonto. Przecież ten pojedynek mógł zakończyć się kolejną kompromitacją. Kolejna Levadia była blisko. Tylko, że w tamtym meczu nie mieliśmy szczęścia i obijaliśmy słupki oraz poprzeczki, a Estończycy wykorzystali swoje sytuacje. Natomiast wczoraj Skonto podarowało nam gola samobójem i byli na tyle frajerscy, że nie wykorzystali swoich dwóch świetnych sytuacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mecz słabiutki. Skonto niby się broniło, ale zostawiali takie gigantyczne dziury kiedy piłka była przy linii że nie wiem jakim cudem nie strzeliliśmy bramki. Problem w tym że w te dziury nikt nie wchodził ze środka. Ambitna drużyna stuknęła by ich z piątkę, ale jeżeli w pierwszej połowie oddajemy jeden strzał. Mimo że przeciwnik swojej połowy nie opuszcza. To co my z tą piłką robiliśmy? Ano w poprzek i do tyłu przez 45 minut. Jak taką grę trener nazywa"granie dużo piłką" to trochę mnie załamuje. Może to dlatego ze jeszcze jestesmy ciężcy i zwyczajnie graliśmy na czas bo naprawdę trudno było to oglądać. Boję sie tylko że taka maniera grania jak w dziada na treningu bez żadnej korzyści poza utrzymaniem piłki wejdzie w krew i jak trzeba będzie zagrać zdecydowanie do przodu to nikt nie będzie pamiętał jak to się robi. Ale może przesadzam. Wynik jest teraz czas na formę.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jeśli ktoś przejrzy ten temat od 40 strony (jak ja) to wie czemu ludzie nie chcą na tym forum pisać, a jedynie czasami czytać (jak ja).
Mogę dostać bana,ale powiem wprost-.......nijcie się w łeb. Zalew pokemoństwa totalny. Wisła niezgrana, pierwszy poważny mecz i oczekujecie cudów Ile to Skonto miało szans? Jedną po błedzie Jaliensa? Wygraliśmy i to najważniejsze, zobaczymy co przyszłość przyniesie. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Jaliens ma teoretycznie wszystko, aby zostać najlepszym obrońcą ligi tak samo jak wywołany Ljuboja aby zostać jednym z najlepszych napastników.Czy to potwierdzą? - piłka zawsze jest nieprzewidywalna... ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jestem po kolejnym seansie wczorajszego widowiska. Wygraliśmy - fajnie. Koniec plusów. O minusach rozwodził się nie będę, bo w zasadzie trzeba byłoby powtórzyć wszystko o czym pisało się podczas całego poprzedniego sezonu.
Mimo wczorajszej żenady (tak tak, to była żenująca gra - nawet z Levadią graliśmy dużo lepszą piłkę) jestem optymistą - nie ze względu jednak na zapowiadany przez ogół forumowiczów progres formy a w związku ze sporą ilością piłkarzy, jaką możemy z wczorajszej jedenastki usunąć i postawić na lepszych. Diaz zastąpi beznadziejnego Paljica (szkoda, że dopiero po meczu rewanżowym ze Skonto), Jovanovic zastąpi obojętnie którego środkowego obrońcę (może i nawet krytykowany przeze mnie Bunoza nada się lepiej niż coraz słabszy Jaliens i ociężały Chavez, którego jedynym atutem jest siła) , Nunez, Jirsak lub Garguła wejdzie do gry za kompletnie bezproduktywnego Wilka (gdzie Wy ten jego potencjał widzicie? Toż to przeciętny ligowiec...) a Kirm zastąpi będącego w tragicznej formie Małeckiego (mam nadzieję, że Patryk szybko wróci do normalnej dyspozycji a przy okazji będzie na boisku częściej używał głowy...). Mamy naprawdę szeroką kadrę i spore możliwości manewru. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
niestety po pierwszych komentarzach - lamentach darowałem sobie czytanie wszystkich wynurzeń, wiec nie wiem czy ktoś to tez już podniósł, ale wczorajszy mecz przypominał ten ze Śląskiem. Tyle tylko, że zamiast 60 wrzutek było sporo podań po ziemi do środka pola karnego. Uważam, że to jest wyraz wyciągnięcia jakichś konsekwencji z poprzednich meczy. Co prawda jeszcze to nie jest dopracowane bo była słaba skuteczność w meczu, ale na pewno wyszło to lepiej niż ze Śląskiem.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dobrze w takim razie dziś już na chłodno króciutki komentarz z mojej strony. Możemy faktycznie argumentować wolne tempo gry faktem, iż dopiero skończyły się przygotowania i nie weszła Wisła jeszcze w sezon. Na pewno jednak nie można się zgodzić z faktem, że zespół dopiero się zgrywa, bo w podstawowej jedenastce znalazło się tylko dwóch nowych piłkarzy i to jeszcze takich, którzy dali dobrą jakość zespołowi, bo mi zarówno gra Lameya jak i Ilieva podobała się.
Z tygodnia na tydzień z Wisłą będzie coraz lepiej, dlatego w rewanżu już powinna być lepsza gra i przede wszystkim skuteczniejsza. Najważniejsze było zwycięstwo i ten cel piłkarze zrealizowali. Strasznie napawa mnie optymizmem współpraca Ilieva z Meliksonem. Widać, że Ivica ma też tą piłkarską fantazję i lubi zagrać kombinacyjnie, np. piętką. In minus na pewno zaskoczył mnie w tym meczu bierny Genkov, bo był kompletnie niewidoczny i tutaj nie ma co szukać usprawiedliwień. Przeszedł obok tego meczu i szczęście, że wszystko zakończyło się happy endem. Podobnie gra stoperów. Na tle na prawdę mizernie grających napastników Skonto, Jaliens i Chavez grali bardzo nerwowo co świadczy o wielkiej presji leżącej na zespole, bo to, że grać w piłkę Oni potrafią to jestem pewien. To nie są przypadkowi stoperzy. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Znawcy co w dupie byli gówno widzieli. Płacz że trener jest zły, a w maju każdy skandował jego imię (co to w 2 miesiące stał się złym trenerem bo Wisła nie potrafiła pięknie grać z amatorami ? ) Małecki, Genkow słabo zagrali i już na nich co poniektórzy psy wieszają, a w rundzie wiosennej byli niczym bogowie. Hipokryzja.Wisła nie jest jeszcze w trybie meczowym, bardziej niepokojące mogło być że zagramy kosmiczną piłkę, a np. za miesiąc w decydujących meczach siądziemy. Żal się czyta niektórych wypociny. Może faktycznie trzeba odpocząć od tego forum. Dawniej chyba było lepiej. Teraz tylko płacz i lament. Barcelony co poniektórym się zachciało.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To fakt, ale ja raczej pytam, niż stwierdzam.
Jest jedna zasadnicza różnica, Iliev doszedł do Wisły po sezonie który był wzlotem w jego karierze, dobre mecze w LM, król strzelców ligi serbskiej itd. Natomiast pozycja Jaliensa w AZ była bardzo słaba, a pucharach w barwach tej drużyny prezentował się słabiutko, na tyle słabo, że puszczono go do Polski za pół darmo. Tak naprawdę łączy ich tylko wiek. |
|
|
|
Guest
|
|
|
krzywy;1126132[B napisał(a):
Jedynie kto może sobie pozwolić na coś więcej np drybling w każdej akcji to Melikson bo on raz że myśli dwa potrafi to zrobić. Faktem jest że oprócz Meliksona i momentami Ilievia to w ofensywie wyglądało to biednie. Genkov kawal chłopka a ja na tym boisku go praktycznie nie widziałem. Nie wiem czy dobrze rozumiem to co chce zrobić Maaskant ale wydaję mi się że on che przebrnąć przez wszystkie rundy eliminacje do CL grając na 2 defensywnych pomocników, ciężko sobie to wyobrazić, kartki kontuzje itp Ktoś z dwójki Sobol Wilk się wysypie i będzie grał Diaz... Wynik cieszy, styl gry może tylko pod tym względem że elimacje do są jak taki mały turniej, a jak wiadomo Ci którzy startowali najlepiej gdzieś gubili potem formę, a Ci których początek był słaby gdzieś zaczynali załapywać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.07.2011 o godz. 09:01.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja zauważyłem na forum zjawisko odwrotne do przesadnego krytykowania - przesadne bronienie piłkarzy po każdym niepowodzeniu czy też słabszym meczu. Jasne, że Wiślacy mają "ciężkie nogi", że forma ma dopiero rosnąć - graliśmy jednak z półamatorami i naprawdę powinniśmy zaprezentować się dużo lepiej. My tak naprawdę w meczu nie mieliśmy ani jednej porządnej sytuacji - to jest bardzo niepokojące. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
U siebie na pewno zagramy lepiej. Niech będzie spokojny progres Robert wie co robi a nie hurrra 5 do 0 a potem kłopoty.
Melikson zagrał świetnie - w każdych warunkach jest piłkarzem klasowym. Małemu brakuje czucia tak samo miał w pucharze Króla w Tajlandii na zgrupowaniu rep. To minie. Będzie lepiej. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
MAm pytanie czy bedzie jakis film z dopingu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie bedzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Co to duzo mowic - najwazniejszy dzien jest JUTRO o 12. Losowanie. Od tego wszystko zalezy - bo losujac jutro kogos teoretycznie slabego, jest b. duza szansa, ze juz jestesmy w fazie grupowej LE!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie wiem czy para Chavez-Bunoza nie jest aby nasza najsilniejsza w obronie. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Do Genkova bym się nie przywalał, bo ten chłopak niewiele co mógł zrobic.Jego atutem jest gra głową , tyłem do bramki, przepychanie się, ale jak mógł to zrobić, skoro na polu karnym; raz że miał 8 obronców , dwa, nie miał podań a zwłaszcza dośrodkowań.Zobaczymy jak Małecki będzie sie prezentował, ale jak narazie to w jego miejsce wstawiłbym Kirma. Ogólnie trochę się rozczarowałem, ale nie takie drużyny jak Wisła męczyły się ze słabeuszami A jeśli chodzi o przypierdalanie się do Jaliensa i porównywanie go do jakiś polskich drwali to........ Masakra.Co za wspaniała logika.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 14.07.2011 o godz. 09:23.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
Tu znajdziesz http://www.facebook.com/pages/Smok-W...71480272913842 I drugi tu http://www.youtube.com/watch?v=Tr7QMRGqX3w |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wiadomo juz czy będzie jutro transmisja z losowania ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Nie chcę być obrońcą, mesjaszem drużyny. Ufam trenerowi, ufam piłkarzom i wierzę w LM. Może i jestem optymistą, marzycielem. Wczorajszy mecz to był przystanek. Jestem pewny że z każdym meczem będzie lepiej. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Jakby wczoraj zagrali jak choćby ten mecz z Jagą to gwarantuje, że maksymalnie w połowie sezonu byście płakali że Maskant jest do zwolnienia bo nie przygotował drużyny na sezon. Dlaczego? Bo teraz ta forma ma ZACZĄĆ przychodzić a nie BYĆ! Przykład tego jak teraz ma wyglądać wzrost naszej formy mieliście za Maciusia Skorży który przegrał kwalifikacje by potem dominować w lidze (niestety przeliczył się wtedy), przypominam że Wisła zaczęła grać "swoje" DWA TYGODNIE po przegranych meczach. Zatem grunt żeby Maskant o te 2 tygodnie szybciej przygotował formę, a nie o dwa miesiące.
A błąd Jaliensa wydaje mi się że też wynikał ze zmęczenia, w końcu to było około 90'tej minuty gdzie już wszyscy słaniali się na nogach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zważ, że ani jeden ani drugi nie są mistrzami w wyprowadzaniu piłki. Będzie ktoś, kto wygra w końcu główkę i nie każdy wolny pod naszą bramką to będzie chaos i panika generale ale za to będą dzidy! Co kto lubi
Nam by się przydal stoper łączący: siłę i kasowanie kontr Chavesa, grę głową Bunozy i wyprowadzenie Jaliensa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
3. rundy LM i LE.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|