|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Moment, ale ja napisałem, że taka sytuacja to nie jest skandal? To oczywiste, że to nie jest sytuacja, która powinna się wydarzyć, ale dalej uważam, że to nie jest miejsce do załatwiania takich spraw. Rozumiem, że płacze Traore, że mało zarabia w Lechii również uważacie za stosowne bo przecież może jak trafi będą o tym pisały to dostanie taki kontrakt jaki chce albo go puszczą do innego klubu? PS. Pytanie ile w tym było skargi Maaskanta w mediach, a ile wyłapania paru słów z treningu, dodania paru wyolbrzymień i napisania artykułu. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Nie porównuj Traore bo to zupełnie inna sprawa. Tu pojedynczy piłkarz, tu klub. Tu temat kasy, tu spełniania swoich zasranych obowiązków, nie ma nawet co tego komentować. *nie wiemy skąd o tym dowiedziały się gazety ani na ile to prawda
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 05.07.2011 o godz. 16:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Jak wy piep***ycie jak nie wiem...
Maaskant ma jaja i dobrze ze tak powiedział. Niech się wezmą fachowcy z Wisły za robotę bo pierdzenie w stołki nie pomaga drużynie. Mou też kiedyś powiedział mediom co sądzi o murawie na ichniejszej arenie... http://sport.interia.pl/raport/Barce...u,1535040,6445
Ostatnio edytowane przez Hanys : 05.07.2011 o godz. 18:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Info pewne ?
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Wie ktoś czy na tej działce TF zmieściły by sie dwa boiska?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
W teorii i pierwszych wizualizacjach nowego stadionu/bazy treningowej miały się zmieścić nawet trzy albo i więcej.
http://wislakrakow.com/www/page.php?pageid=370 Powód: link
Ostatnio edytowane przez riv : 05.07.2011 o godz. 18:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
takie sytuacje nie powinni mieć miejsca , a mówienie że się trenerowi oberwie to hahaha no ale to Polska. Basalaj i jego pierdzenie o standardach europejskich jest śmieszne.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Panowie nie przesadzajcie... Naszym właścicielem nie jest Wojciechowski, tylko poważny człowiek, czyli Bogusław Cupiał
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Maaskant po meczu z Florą
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...en_mecz_10046/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ja osobiscie uwarzam ze Maaskant jest dobrym trenerem, napewno lepszym od tych ktorych mamy w kraju, ciagle sie doszkala jest młody jak na trenera i napewno bedzie chciał pracowac w lepszym klubie, a najlepsza promocja dla niego będą udane puchary
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
nowy wywiad z Maaskantem:
http://www.bndestem.nl/sport/sportbr...ons-League.ece googlowe tłumaczenie na polski i angielski |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Tłumaczenie "googlowe" nie potrafię ogarnąć, Jeśli jest ktoś na forum kto umie ten język, to mógłby przetłumaczyć.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ty chyba inny mecz oglądaleś , tak naprawde krzywde robisz sam sobie wypisujac takie kocopoly . Jak w ogóle takie wnioski wyciągleś? Dla mnie poziom był żenujący. Gdyby zamias Wisły grala tam inna druzyna to wyjebal bym to juz po 5 minutach męczenia wzroku. I my chcemy tak grać w LM ? przeciez to bedzie katastrofa i obciach. Najslabszym niestety transferem Stana okazuje sie byc RM. Ja od dawna mam opinie juz o nim wyrobiona ale napewno inni powoli tez dochodza do takich wnioskow. Dla mnie sprawia RM wrazenie niepbecnego , wyglada zawsze jakby niemial bladego pojecia o tym czym sie zajmuje. Gramy jakims chorym ustawieniem z jednym slabym napastnikiem a w srodku jest dziura bez naszych piłkarzy, niema kto zagrac lub podac. Hujowo to wyglada jak zawsze, RM zabija widowiskowy futbol, 2 bramki? heh kiedy my ostatnio po 2 , 3 strzelali? co najwyzej z RM 2 gole tracimy z cieniasami Trener musi zyc na ławce, reagowac szybko gdy cos nie idzie, zmieniac i probowac innych rozwiazan. A on siedzi jak ta dupa i nic. Z nim chyba jest coraz gorzej, kazdy widzial co wyprawial Malecki krecac sie z ta piłka i holujac akcje, Zmian wogole koles nie robi... i zaczyna słodko pierdziec jak Skorza. Oby tylko nie zniszczyl pracy Stana. Jesli tak dalej bedziemy grac to wszystko nam przejebie a Stana swoimi wynikami zwolni z pracy. Bardzo slaby to jest trener i tyle, Iim wczesniej to sie uswiadomi tym szybciej ktos to pouklada i Wkoncu zagramy jak Wisla Krakow Mistrz a nie jak patalachy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
OT, co do spotkania: Jest dużo prawdy w tym co mówisz. Zresztą mecz oceniam przeciętnie a fatalnie jeśli chodzi o popełniane błędy. Czy będzie lepiej? Musi. System 4-3-3 czy 4-2-2; co za różnica jak my się bronić nie umiemy, w obronie klops za klopsem. Już bez OT, odnośnie peanów w Twoim poście na temat Stana: Jak tak sobie popatrzę to jedną z osób która trzeźwo ocenia rzeczywistość wydaje się być .... nasz złotousty Prezes. Kiedyś powiedział ze transfer Meliksona to jeden z tych transferów które cytuje 'nikt nie spodziewał się iż Melikson będzie tak dobry'. Potem między wierszami mówił abyśmy się nie napalali na następne tego kalibru. To mnie trochę otrzeźwiło, choć nadal Stana oceniam bardzo wysoko. OT: Mnie się praca Maaskanta podoba, czy się obroni wynikami? Nie wiem. Damy mu szansę wspierajmy go. Na 100% to lepszy specjalista niż my wszyscy razem wzięci i każdy z nas z osobna. Jak on jest cienki w trenerce to jacy jesteśmy my, krytykanci? |
|
|
|
Guest
|
|
|
Lamey mimo asystyi coś mało się wczoraj ruszał jak na moje oko. Może ciężkie nogi - trzeba poczekać na ocenę jeszcze kilka meczy. Rok temu po meczach z Siauliai wydawało się, że Cikos to fajny grajek, potem była weryfikacja. Iliev - całkiem fajnie. Biton - raczej nic wczoraj nie pokazał.
RM - jak wejdziemy do LM albo grupy LE tzn. dobry trener, jak przegra to będzie zły i tyle. Jak dotąd MP i brak plamy w 1 meczu w pucharach to na plus. A wczorajszy poziom... zobaczymy za kilka tygodni co to ozanczało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
(Tak, tak "chore ustawienie" tyle że cały świat tak gra, Genkow słaby ? Niemal co mecz ostatno wali bramki ...) Nie dość że piszesz bzdury to jeszcze pomyliłeś wątek ŻENADA. Co do nowych transferów. To że Iliew może tak grać to wiedziałem, ale Lamey mnie pozytywnie zaskakuje. Jest przeciwieństwem Cikosa (bo mało biega w odróżnieniu od Słowaka, jednak gra inteligentnie i jest niezły technicznie) i też jest oka'y. Teraz wypada poczekać na występ Nuneza. Biton gał za krótko aby oceniać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Kolego najlepiej skończ już pisać na tym forum a jak już musisz to rób to w odpowiednich tematach a nie gdzie popadnie.
Co do samej polityki transferowej. Nadal nie mamy lewego obrońcy, Paljic nawet w pucharach przy tak słaby zespole jak Skonto robi błędy. Ciekawe czy Diaz będzie lepszy. Uważam też, że potrzebujemy nadal kogoś na ofensywnego pomocnika bo chyba Garguła już prochu nie wymyśli a trzeba Meliksona odciążyć trochę. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Wystarczy, że odpadniemy w III rundzie a następnie nie awansujemy do LE i będzie można się spodziewać odejścia trenera tym bardziej, że należy się liczyć wtedy również ze sprzedażą 1-2 zawodników z podstawowego składu. Już nie mówiąc, że w razie odpadnięcia ze Skonto (mało prawdopodobnego) trener straci posadę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Maaskant dzisiaj zdementował - to tylko plotki, ktorymi sie nie przejmuje. To samo było ze Stanem i Panathinaikosem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Z Robertem przedłużyć jak najbardziej...na kolejne dwa latka nie więcej. Dłużej nie ma sensu, bo w gdyby mu się jednak nie udało płaciłoby się mniej odszkodowania za zerwanie kontraktu. Poza tym Robert jest trenerem nieobliczalnym, który w każdej chwili może zerwać kontrakt i uciec do innego klubu czego dawał przykłady juz wcześniej.
Ostatnio edytowane przez riv : 22.07.2011 o godz. 09:26.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do 2014 wystarczy.
![]() "Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać, bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
A moim zdaniem trzeba się wstrzymać i zobaczyć co drużyna pokaże na tle bardziej wymagającego przeciwnika niż Skonto Ryga... Bo w przeciwieństwie do Was, pracą Maaskanta jak na razie zachwycony nie jestem. Chyba, że ktoś mi powie, co on takiego do tej pory osiągnął w Wiśle, żeby piać na jego cześć? Awansuje do LM- podpisywać. Wszystkie inne warianty- pomyśleć nad jego przyszłością.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 22.07.2011 o godz. 12:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze tylko Lenczyk trzyma poziom, Kafarski z Lechii ma zadatki na dobrego trenera, ew. Piotr Nowak. ![]() "Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać, bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Aha, czyli skoro Maskant jest lepszy niż skompromitowani Skorża, Probierz itd, to znaczy, że należy go całować po jajach, jak to robi część młodzieży forumowej. Napisałem gdzieś, że chcę zwolnienia Maskanta, albo tym bardziej zastąpienia go polskim szkoleniowcem? Właśnie. Jak się odnosisz do cudzej wypowiedzi, to odnoś się do niej w 100%, a nie w 150%.
No i zaskakujące stwierdzenie, że żeby zbudować drużynę, która zacznie się rozumieć potrzeba lat. A z tą polską mentalnością w drużynie składającej się w jakimś małym procencie z Polaków, to już w ogóle Cię poniosło. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wystarczy miesiąc, czy dwa, ale rok niedługo już minie, a jakiejś ogromnej różnicy, która nie wynikałaby tylko z umiejętności indywidualnych piłkarzy nie widzę. Ba, mogę zaryzykować stwierdzenie, że nie widzę żadnej różnicy, bo wcześniej też się udawało, jak Zieniu miał rundę konia, albo Brożek strzelał na zawołanie. Pewnie, że zdarzają się przebłyski i oczywiście, że Maskanta nie skreślam, ale apeluję do Was, żebyście teraz spojrzeli na wszystko trzeźwo, żeby po np. dwumeczu z Litexem znowu forum nie zostało zalane łzami. Ten gość równie dobrze może być trenerem dla Wisły na lata, jak i skompromitować się w ciągu kilku najbliższych tygodni. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|