|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Chavez 0? Ten Chavez który znowu był ostoją defensywy i czyścił wszystko? Chyba że go oceniasz tylko i wyłącznie przez pryzmat wybić ... w takim razie no comment z mojej strony.
Iliev gorszy od Małeckiego? Kocie ... idźże się nawal porządnie i dopiero wracaj na forum. Powiem tak - mecz katastrofa w naszym wykonaniu. Trzeba to sobie powiedzieć prosto w oczy, nie .......ić farmazonów i nie szukać wymówek a la Ćwielong. Nie mieliśmy ani akcji z przodu, dopuściliśmy do kilku groźnych akcji Skonto, chyba wszystkich po naszych błędach. Mecz na stojąco, bez zaangażowania, ogólnie cholernie słabo. A na potwierdzenie tych słów - czy ktoś z was tak naprawdę cieszy się z tego meczu? Ja mam takiego kaca ... wygrana, ale po tak dramatycznej grze że szkoda gadać. Do pozytywów zaliczyłbym - wynik - Skonto to tak maksymalne ogórki że nawet chyba nam uda się ich przejść. Oby kontuzja Maora nie była zbyt poważna. Dalej, w końcu zobaczyłem o co chodzi ludziom którzy się doczepiają Paljicia. Fatalnie. Jaliens tą wpadką pod koniec meczu spowodował, że wolałbym za tydzień Bunozę. Jakieś konsekwencje na tym poziomie trzeba wyciągać, Jop też dobrze grał cały mecz aż pod koniec meczu tak se źle uderzył piłkę... Nie ma litości. Sobol bardzo słabo dzisiaj. Maaskant ma u mnie osobiście małego minusa, za tych 2 defensywnych pomocników przez cały mecz i ... podejrzewam że to od niego poszedł "prikaz" że teraz spokojnie. Trzeba było wpuścić Gułę / Jirsaka wcześniej i po prostu strzelić tą drugą bramkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
"Chór płaczków", tja. Faktycznie, przecież świetnie zagraliśmy. Tak zagranicznie i profesjonalnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Nie dramatyzuje, ofensywa ma szanse się rozkręcić, natomiast defensywa wygląda cienko, miała lepiej funkcjonowac niż w zeszłym sezonie, a wygląda jak ser szwajcarski(mówie to o obrońcach wyłączając z tego grona Sobola i Wilka)
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Tylko ze Sobol i Wilk sa gorsi niż obrońcy Wisły... nie wiem jak można tego nie widzieć.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie ma co ukrywać , słaby mecz w naszym wykonaniu . Za nisko podeszliśmy pod Skonto , grając z dwoma defensywnymi pomocnikami . Aż prosiło się wstawić kogoś za Wilk obok Meliksona . A tak mieliśmy ogromną dziurę pomiędzy Genkovem a środkiem pomocy i w rezultacie czego było bardzo mało sytuacji podbramkowych .
Druga kwestia to chyba stawka meczu sparaliżowała niektórych piłkarzy . Wilk nie wykonał w tym meczu ani jednego dobrego podania do przodu . Paljic ani razu dobrze nie włączył się pozytywnie z przodu . Genkov nie istniał na boisku . Małecki totalnie nie wiedział gdzie ma biegać i co zrobic z piłką . Stoperzy naprawde nerwowo , pomimo tego że we dwóch walczyli cały mecz z jednym zawodnikiem . Z pozytywów : zaskoczył mnie Lamey , wiedział co zrobic z piłką , choć ewidentnie brakuje mu szybkości. Drugi nowy czyli Iliev obok Meliksona najlepszy w ofensywie . W środku Sobol grał jeszcze poprawnie , w obronie wyróżnić można tylko Pareikę. Oceny (1-10) Pareiko - 7 Lamey - 7 Chavez - 3 Jaliens - 3 Paljic - 5 Sobolewski - 5 Wilk - 3 Melikson - 7 Iliev - 6 Małecki - 4 Genkov -2 Za 6 dni trzeba nawet bez Meliksona zagrać o wiele odwazniej . W środku nie możemy być nastawienie tak defensywnie , bo po prostu nie wypada nam się bronić z tak słabym rywalem u siebie. Garguła z Jirsakiem lub Nunesem kosztem Wilka . Sobol niech trzyma tyły . Jeśli ten mecz miał powiedzieć cokolwiek o szansach awansu Wisły do LM to nie powiedział nic . Jeśli jednak wyciągac jakies wnioski to jeszcze dużo pracy przed nami , ale trzeba być optymistą . Kompromitacji ( raczej ) w tym roku nie będzie ;p
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.07.2011 o godz. 22:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Nasi potencjalni rywale w III rundzie (zakladajac, ze obronia zaliczki z pierwszych meczow):
Genk (zaczyna w III rundzie) Plzno Ekranas Maribor Litex Slovan Shamrock Zestafoni Maccabi Malmo HJK Helsinki Poza Genkiem wygrac mozna z kazdym ale do tego potrzeba zdecydowanie lepszej dyspozycji niz dzisiaj. |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Atak pozycyjny to nie jest nasza najmocniejsza strona BATE 1-1 z slabiutkim zespolem, a Hajfa dopiero po strzeleniu bramki w 70 minucie zaczelo grac, poczekajmy na mecz w ktorym przeciwnkik nie bedzie sie ciagle bronil. PO dzisiejszym meczu NIE chce bysmy trafili na Ekranas Maribor czy Slovan, Genk bylby idealnym odzwierciedleniem tego na nas stac
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
O ile pierwsza połowa była niezła, o tyle druga - tragiczna. Byłem przerażony naszą grą. W zasadzie nie stworzyliśmy żadnej 100% sytuacji. Z zawodników w formie wymienić można w zasadzie Iliewa i Lameya. Oprócz tego starali się Małecki, który po pierwszej tragicznej połowie w drugiej był motorem napędowym zespołu i Melikson. Niestety, Maor złamał rękę i nie wiem, czy będzie mógł zagrać w rewanżu.
Oceny (0-10): Pareiko - 5- dziś wyjątkowo rozkojarzony na przedpolu, jego niepewne interwencje na pewno nie pomagały defensorom. Na linii jednak świetny. Obronił 2 groźne strzały. Pajlić - 5- jego zachowanie w drugiej połowie, gdy w naszym polu karnym zamiast wybijać, przepuścił za plecami piłkę - pokazują, że nadal ma nawyki skrzydłowego, nie obrońcy. Przeciętny występ. Chavez - 3- fatalny w wyprowadzaniu piłki, wolny i rozkojarzony. Patrzył, jak koledzy sobie radzą zamiast im pomagać. Bierny. Bardzo słaby występ. Jaliens - 1 (!!!) Jego gra w dzisiejszym meczu to sabotaż. Naprawdę zaczynam podejrzewać, że do Wisły trafił jego brat-bliźniak, a sam Kew został porwany przez Marsjan i gra w tamtejszej lidze. To, co zrobił pod koniec meczu przebija wszystko. Lepiej w tej sytuacji zachowałby się Mati Kowalski, a to już spora sztuka. Zasłużył na 2 tygodnie odstawki i oglądanie meczów z ławki rezerwowych. Lamey - 7. Chyba najlepszy Wiślak w dzisiejszym meczu. Aktywny w ofensywie, wypracował gola. W defensywie dość pewny. Oczywiście bez szału, bo rywal słaby. Więc nie podejmuję się oceniać po jednym meczu, czy będzie wzmocnieniem. Małecki - 6. Pierwsza połowa - totalna padaka. Wolny i zagubiony. W drugiej - walczył za dwóch, stworzył dwie groźne sytuacje. Był mentalnym liderem zespołu, zachęcającym kolegów do większego wysiłku. Wilk - 5. W pierwszej połowie świetny, w drugiej zgasł. Nie wydalał kondycyjnie. Sobolewski - 5. To samo, co Wilk. Melikson - 5. Ok, kilka ciekawych zagrań. Ale dziś w zasadzie mało przydatny na boisku. Od niego oczekuję czegoś więcej, niż 2-3 efektownych zagrań. Iliew - 6,5. Widać, że chłopak jest w formie. Niestety, nie miał z kim grać. Genkow - 0. DRAMAT. Wstyd i hańba, zawodnik przeszedł obok meczu. Rywal dramatycznie słaby, a mimo to miał szansę na remis. Wynik cieszy, gra zajebiście martwi. Jesteśmy całkowicie bez formy. Jeśli trafimy na solidnego średniaka w kolejnej rundzie a forma nie wzrośnie - jesteśmy zgubieni. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
No i co tutaj Ci się nie podoba? Napisali prawdę. Jakieś kłamstwo? Lech przegrał? My zdobyliśmy gola nie po samobóju przeciwnika? He? Czepiacie się jakbyście mieli jakieś kompleksy co do Leszków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
No też to zauważyłem natomiast nie dziwię się temu tytułowi - dobrze oddaje wygraną. Zobacz na pozycje linku w hierarchii ważności, to Ci się lepiej zrobi. Mistrz jest pierwszy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Flamengista - nie pij tyle, bo niektóre Twoje oceny wypadałoby podzielić przez 3 i wtedy może byłyby to oceny obiektywne.
Oceny dla Paljica, Małeckiego czy Wilka to chyba z Twojej strony ironia... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Coz czego wy chcecie
? Jakby mieli druzyne ktora gra w pilke to bylby mecz ladniejszy a tak to kopanina ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Co do Iliewa się zgodzę, że starał się coś tworzyć i dlatego po zastanowieniu i Waszych uwagach, postanowiłem go podnieść o stopień, niemniej jednak, jego motoryka jest już przeszłością niestety, co było widać w sytauacj sam na sam zwłaszcza.
Panowie, przepraszam, ale graliśmy przeciwko amatorom, dwójką defensywnych pomocników, prawie że obrońców, więc wybaczcie, ale wszystko co Ryga stworzyła pod naszą bramką, kompromitowało przede wszystkim, kopiących się po głowach, naszych stoperów. Uwierzcie mi, że najbardziej przerażają mnie na pucharową przyszłość, właśnie oni.
Ostatnio edytowane przez kot : 13.07.2011 o godz. 22:14.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Chavez jest wolny jak żółw. Jaliens popełnia amatorskie błędy, nawet lotu piłki nie umie obliczyć. Paljica nie komentuje bo sie porywa z motyką na słońce. Wilk z Sobolem to ani nie wracali do obrony ani nie podłączali się do ataków, bardzo słabo rozprowadzali piłki, tylko byli na boisku. Małecki nie wiem czego szukał, widać że tylko pakuje na siłowni i nic więcej. Genkov tracił piłki jeśli do nich wychodził, prawie jak Rasiak. Iliev, Melikson i Lamey na plus. Lamey bardzo dobrze w defensywie gra widze, ale i dzięki niemu wygraliśmy.
Maaskant - gdzie Nunez, Jirsak? Wcześniej Biton. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie mam kompleksu kuchenki..
heh Kto sledzi dzialania pismaqw na onecie i wp wie jakie tam sie cuda dzieja.. Ale wlasnie te portale sa od wylewania kopleksiqw internetowych wojowniqw ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Melikson i Iliev najlepsi na boisku, Małecki bez pomysłu na grę.
NIE POTRAFIMY WYKOŃCZYĆ AKCJI KTÓRE STWARZAMY !!! I tyle bo nie ma co więcej pisać, na takie ogórki jak na razie wystarczyło ale jeśli chodzi o dalsze rozgrywki słabo to widzę.... ![]() ![]() Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Zaangażowanie również.Wystarczające. Brakowało mi tylko zawodnika środka pola grającego jak Siwakow - wychodzacego do pilke rozgrwanych przez defensorów i stanowiącego łącznik między nimi a atakiem. Kilka razy tak pokazał się Melikson, ale to powinien robić jeden ze srodkowych pomocników, którzy (niestety, Polacy) nie okazali sie w najmniejszym stopniu kreatywni. Dlatego nie widze powodów do płaczu. No chyba, ze chcemy byc tacy polscy i płakac po wygranym meczu na boisku rywala, kiedy praktycznie przez 90% czasu prowadzilismy grę a przeciwnik mógł jedynie ograniczać się do ustawienia potrójnego autobusu przed swoim polem karnym, a w ofensywie wrzucic kilka chaotycznych piłek. Oczywiście, miło byłoby wygrac trzema czy czterema bramkami. Miło byłoby zagrac tiki-taka jak Barcelona w szczycie sezonu. Zagraliśmy spokojnie, nie dalismy pograć przeciwnikowi, wygraliśmy. Jesli trafimy na dużo silniejszego rywala, to on będzie chciał prowadzic grę (czytaj: nie ustawi parkingu dla autobusów w polu karnym) i gra bedzie wyglądała znacznie ciekawiej |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Dalej widzę dziurę ... Jaliens i Bunoza nie gwarantują jakości. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w lipcu tak mecze wyglądają w wykonaniu Polskich zespołów,tak jest od zawsze jak pamiętam.Wakacyjna forma.Poza Melexem ciężko kogoś wyróżnic, widac że chłopakom brakuje świeżości.
W obecnej dyspozycji to w następnej rundzie może byc bardzo ciężko z kimkolwiek.Najbardziej obawiałbym sie Pilzna,Genku i Malmo.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.07.2011 o godz. 22:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() @ bramka Wisły http://www.youtube.com/watch?v=BO8iKVXWih4 A z tym Chavezem to z deka ktoś przesadził. Co prawda wybicie piłki ma z deka zjebane ale czyścił aż miło. Wiadomo że nawet najlepszy stoper nie uniknie się błędów. I co do Ilieva, bez jaj. Jak na jego pierwszy mecz to zagrał bardzo poprawnie. I to podanie piętą. Widać że gośc się zna na rzeczy. W ogóle śmiesznie to wygląda. Jeden ocenia Lameya na 7, drugi na 1. Jeszcze inny ocenia Pareiko na 2 , drugi na 8. Burza mózgów |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wisła straciła dużo w grze ofensywnej zamieniając Cikosa,ktory bardzo dobrze właczal sie do ataków,na Lameya ,który wlacza sie do akcji ofensywnych w co 10tej akcji . Co do ogolnej oceny,to gramy niedokladnie,bez pomyslu ,nie ma jakis schematow tak zeby zawiazywac akcje, jedna wielka improwizacja.Kosowski miał racje ,że Wisła to miała druzyne na puchary 10 lat temu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oj będzie wtedy bardzo ciekawie... Z taką grą w obronie jaką prezentujemy szczególnie ciekawy może być wynik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Sory, drobna pomylka. Na Maccabi trafic nie mozemy bo sa rozstawieni w III rundzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A moim zdaniem Lamey lepszy od Cikosa i w obronie i w ataku (lepsze wrzutki i brak glupich strat)
edit- czyli 4 bardzo mocne i 6-7 średniaków raczej z większymi szansami dla nas |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ja w sumie nie rozumiem tych zachwytów na Genkovem.. nie raz widziałem jak sie przewraca, próbuje coś tam symulować... jest zwykle wolniejszy od obrońców (jak dzisiaj przy dobitce...) Pamiętajmy ze Lech awansował w dużej mierze dzięki temu ze miał rasowego napadziora który caly mecz ostro zapie***alał i jeszcze wbił Juve 3 gole.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
I to właściwie główna przyczyna tego, co dzisiaj widzieliśmy. Na szczęści (mam nadzieję, że awansujemy) następny przeciwnik zmierzy się z nami za 3 tygodnie, a wtedy będziemy już po 2 kolejnych meczach o stawkę i w lepszej dyspozycji motorycznej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Lech wymęczył awans z Dnipro, nie przypominam sobie jakiegoś zajebistego meczy Rudnievsa wtedy... ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ja powiem tyle , ten mecz ,a mecz z Szawle rok temu , to to samo dno i beznadzieja co dziś. Z taką grą nie ma nawet co myśleć o LM.
Wilk Sobolewski na dzien dzisiejszy tylko Polska liga. Chavez - no comment. Lamey co go najbardziej krytykowałem zagrał dobrze. Małecki się kiwa sam ze sobą. Iliev umie grać ino z Meliksonem bo reszta to dno. Pajlic - no comment. Jeliens - ja .......e.... Nie chcę mi się reszty wymieniać , Melikson , Iliev , Lamey , Pareiko na plus. W....ia mnie Sobolewski i Wilk , ....a mać , ja tez umiem podac do najblizszego , 15 metrów wolnego pola w środku , a ten ....a gra do Chaveza no sorry ale wtf ?! Sobol z Wilkiem są bezproduktywni , Chavez , Jaliens , Pajlic , z tymi zawodnikami na Europe nie ma się co pchać jak będa tak grać. II rundę przejdziemy (Chyba) w III jak tak będą grać , będzie hard w....... i kompromitacja. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|