The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2011, 21:41
Pierwsze wyniki w sprawie Meliksona
http://www.facebook.com/WislaKrakow
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.07.2011, 21:42
Wisła wygrała na wyjeździe 1-0 i jest w trakcie okresu przygotowawczego a tu różne pokemony leją już krokodyle łzy, żenada.
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.07.2011, 21:42
arti napisał(a):Wyświetl post
Tak - i znieśli Go na noszach i zrobili zaraz zmianę z powodu palca. Obyś miał rację..
Spadł na rękę... palec to byłby ch..., ja widziałem też dziwne ułożenie nogi. Dowiemy się jutro..
Chodź, połamie Ci palca i pójdziesz sobie pograć w nogę. Na pewno nie będzie Ci ból przeszkadzał w graniu.
Odpowiedz cytując
rnandez
Member

Od: 07.2011

Stary 13.07.2011, 21:45
Na pocieszenie dodam , ze Wisla najprawdopodobniej , po raz 1 w bogatej histori przejdzie mistrzowska 2 runde el LM
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.07.2011, 21:45
No i po pierwszym meczu. Nie jest źle.. Umiemy wygrywać na wyjeździe z leszczami, pomimo że graliśmy cały mecz bez jednego skrzydłowego. Ale to nie najważniejsze, bo Kirm się wyleczy. Teraz trzeba jakoś w to wkomponować Diaza zamiast Dragana, poczekać na formę, bo nie wierzę że jakikolwiek trener przygotuje optimum na mecz II rundy ( choć jak kończy się gadanie o takich założeniach w połączeniu z rozpuszczonymi dziećmi zamiast piłkarzy możne powiedzieć Maciej S. ) i powoli będzie można ocenić na co nas stać. Super plus dla Roberta który po kilku dvd i dwóch, trzech treningach potrafił ocenić Lameya. Dla mnie mega zaskoczenie, nie za gola bo to fart, ale za myślenie. Szkoda, że musial mysleć za dwóch, bo przed nim grał....... nie tak bardzo myślący zawodnik. Mega minus dla Roberta za Bitona, co był Genkow winien, że połowę akcji w pomocy grzęzło w głowie krótko ostrzyżonej.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 13.07.2011, 21:46
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Napisze troche przewrotnie (jak zawsze zreszta )

Oglądałem oba mecze Jaggielloni z Kazachami, oglądałem cały dzisiejszy mecz.]
Mój wniosek jest jeden !!

WISŁA powinna sie od JAGGI uczyć grać w piłkę.

Gdyby nie to ze Skonto jest takie chujowe że sami sobie strzelili gola to Wisłą za nic dzisiejszego meczu by nie wygrała. Ba w meczu oddano 4 strzały i wszystkie z daleka. Zanotowałem też tylko 2 sensowne akcje - oczywiście nawet nie zakończone strzałem czy zagrożeniem bramki.

Naprawdę Jagga odpadła ale co grali to grali - pokazali Kazachom trochę fajnej gry z klepki itd. Natomiast Wisła totalna żenada - z jej kopanai piłki między obrońcami nie wynikało NIC - mecz mógły trwać i 200 minut i gra wyglądała by tylko gorzej a z akcji i tak gol by nie padł.

Kompromitacja - na szczęście wygląda to beznadziejne na przygotowanie fizyczne ale nie jestem pewien czy to się w najbliższym czasie gwałtownie poprawi. Bo jeśli chodzą słuchy ze MAłecki za bardzo dokoksował na siłowni to może byc ze całą runde nie dojdzie do jakotakiej szybkości.

Ogólnie tragedia - Plizga nazywał się kaleką, ale on przynajmniej do tych sytuacji dochodził - jakieś pojedynki 1 na 1 wygrywał ...

Ludzie otwórzcie oczy - jeśli forma nie zacznie gwałtownie rosnąć to w następnej rundzie będzie głośny wpier***

PS>I co powiedzą ci znawcy co pisali ze "wyniki z Florą czy z Bukaresztem to tylko sparingi nie oddają wcale teo co będzie w meczu o punkty"
Było widać co prezentują piłkarze z Florą i to się potwierdziło dzisiaj. A Jailens cały czas to samo - pokazuje że najlepiej to on broni jak akurat nie ma piłki w jego pobliżu - to już Kowalski - który łamagą jest nie przeciętną gra bardziej odpowiedzialnie ...

A Plizga w dniu dzisiejszym był by w Wiśle "man of the match"

Tyle odemnie - duzo żalu więc nie czepiać się detali ...
Masz rację a z tych 4 strzałów to 3 oddał Małecki i wszystkie oczywiście niecelne a 1 Sobolewski tylko ze zamiast w światło bramki to poleciało na aut (i to nie ten brankowy)
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.07.2011, 21:47
milosz napisał(a):Wyświetl post
Wisła wygrała na wyjeździe 1-0 i jest w trakcie okresu przygotowawczego a tu różne pokemony leją już krokodyle łzy, żenada.
Dokładnie.
Wynik jest jaki powinen być.
Gra, widac, że jest w niej jakaś mysl przewodnia i sens.
Nie gramy jeszcze super szybko i pieknie. Nie musimy.
O co tu płakać?
Przypominam, że 2 lata temu na wyjeździe przegralismy.
Jest progres.

Ale nie: wołajcie o zmianę trenera a najlepiej, żeby Cupiał sprzedał Wisłę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
arti
Guest

sportnh napisał(a):Wyświetl post
Liteks Łowecz BUL Q2 8,575
KRC Genk BEL Q3 8,400
ŠK Slovan Bratysława SVK Q2 5,899
FC Viktoria Plzeň CZE Q2 5,170
NK Maribor SVN Q2 4,224
HJK FIN Q2 3,793
Ekranas Poniewieże LTU Q2 3,541
FC Zestafoni GEO Q2 2,891
Malmö FF SWE Q2 2,825
Shamrock Rovers FC IRL Q2 2,741
czy to sa nasi rywale w 3 rundzie?
Jeśli tak to Maribor, Ekranas albo Shamrock poproszę.
Amibitnych przeciwników zostawmy sobie na kiedy indziej...
@ Framat - jak się okaże, że to"tylko" kontuzja dłon Maora to ja tylko się ucieszę-znaczy się może grać.
@ Pawlolek - nie, dziękuję. Palca można zamrozić i grać - wszak w piłkę n. gra się nogami i głową.
Poczekajmy na oficjalny komunikat.
Ostatnio edytowane przez arti : 13.07.2011 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ocena Wisły w meczu :

1. Wynik- przypadkowy - 5
2. Przygotowanie fizyczne - 2
3. Gra zespołowa - 1
4. Zaangażowanie - 1

Biorąc pod uwagę szczęśliwe losowanie z rewanżem u siebie oraz półamatorstwo piłkarzy Rygi z zarobkami poniżej średniej krajowej w Polsce, oceniam Maaskanta bardzo negatywnie, zwłaszcza, że zadysponował pilkarzami, jakich chciał i sobie wybrał i choć kompromitacja Skorży jest już legendarna, to różnica między nim a Maaskantem na dziś, jest niewielka, jeśli chodzi o przygotowanie Wisły do pucharów. Zobaczymy co będzie w dalszych rundach i oby rozpacz, brak wiary, zaangażowania oraz nonszalancja i minimalizm, którą dziś widziałem w wykonaniu Wisły, była wyłącznie przeszłością, gdyż bardziej renomowany klub niż półamatorska Ryga, rozniesie w pył obronę Wisły a nasz atak odda zero strzałow na bramkę rywala.

Ocena piłkarzy :
1. Parejko - 3
2. Lamey - 4
3. Jalens - 1
4. Chavez - 0
5. Pailić - 2
6. Sobol - 2
7. Wilk - 3
8. Małecki - 3
9. Iliew - 2 - EDIT - po zastanowieniu, zmieniam ocenę na - 3
10. Melikson - 8
11. Genkow - 0
-------------------------------------------------
Garguła i Biton bez oceny.
--------------------------------------------------

Trzeba liczyć na każdy dzień treningu tej drużyny oraz na trzymające się Maaskanta szczęście, aby Wisła coś ugrała w pucharach i dała radę w lidze, gdzie główni rywale, bedą skupieni wyłącznie na lidze. Wiem, że z czasem Wisła będzie grała o wiele lepiej, ale przyznam, że liczyłem na więcej różnicy z latami poprzednimi, w przygotowaniach Wisły do pucharów i sezonu. Wyłącznie słabość Rygi powoduje u mnie to lekkie rozczarowanie, bo wiem, że dokonana rewolucja w Wiśle, potrzebuje czasu na dogranie się i lepsze wrażenie.
Ostatnio edytowane przez kot : 13.07.2011 o godz. 22:04.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.07.2011, 21:48
Lista rywali w 3 rundzie,moze ktos wkleic
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 13.07.2011, 21:50
Wynik jest teraz mniej ważny. Najważniejsze by złamany palec Maora się szybko, bezpiecznie zagoił. Tak by mógł grać z opatrunkiem w ewentualnej III rundzie jak Piotr Brożek w Salonikach.

Bez Maora nie byłoby szans na LM.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Ludzie, po co to ubolewanie ? Mecz identyczny jak ten ze Śląskiem w rundzie jesiennej, zero miejsca na jakiekolwiek działanie piłką, a kopacze Skonto mieli więcej szczęścia niż umiejętności. Co było po ww spotkaniu z WKS ? Biadolenie, że z takim progresem spadniemy z ligi, że nie potrafimy wykorzystać sytuacji, że jesteśmy zupełnie bezproduktywni. Ludzie, trochę chłodnego spojrzenia na rzeczywistość.

Nie rozumiem Maaskanta co do dwóch rzeczy - skoro nasz atak opiera się TYLKO na Genkovie (nie liczę tu zawodników zaraz za nim) to dlaczego nie próbuje zagrać 2 napastnikami dla zwiększenia siły ofensywnej ?
Sami widzimy,że gdy piłka przechodzi za Tsvetana nie ma kto wykończyć akcji, a do tego przydał by się właśnie drugi napastnik.
Druga sprawa to zmiany - cholernie późno, Mały na przykład prosił się o zmianę juz po 50-60 minutach, tak samo Genkov.

Mam nadzieję, że dzisiejszy mecz był tylko czymś w rodzaju okresu przejściowego, po którym (wchodząc w odpowiedni rytm meczowy) nasza Wisełka popłynie po innych europejskich miastach : )
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

I okazało się ja to sparingi nie pokazują formy drużyny. Maaskant - nie wiem jak on dobiera skład i ogląda piłkarzy na treningach, jeżeli wpuszcza zupełnie nieprzygotowanego Małeckiego. Jak z takimi ogórami gramy na utrzymanie jedno bramkowego prowadzenia to ja nie mam pytań. Ogólnie żenada. Strasznie się zawiodłem na naszej grze.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 13.07.2011, 21:51
Chociaz moze nie narzekajmy... Lech ledwo co nie odpadł z Interem Banku (pamietam ten mecz - grali taką żenadę w nim ze nie szło oglądac) a potem wygrali z Man City, dwukrotnie z Salzbirugiem i 2 remisy z Juve i jeszcze z finalistą LE u siebie wygrali ... takze moze nie narzekajmy przedwczesnie...
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 13.07.2011, 21:52
milosz napisał(a):Wyświetl post
Mecz el. LM nazywasz okresem przygotowawczym? Czasy Skorzy juz minely.

Nawet jesli za tydzien ostro pocisniemy Skonto u siebie to nie wiele to zmieni. Przypomnijcie sobie co bylo rok temu po Szawlach. Objechalismy rowno i z Azerami mialo byc podobnie.

Z taka gra to w III rundzie powalczyc mozemy co najwyzej z Shamrockiem lub Ekranasem. Z Cala reszta baty. A przypomne, ze III runda juz za dwa tygodnie.

Nie panikuje, zagralismy dno, jestem przyzwyczajony. Najbardziej jednak zastanowil mnie brak reakcji Maaskanta na boiskowe wydarzenia.
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

kot napisał(a):Wyświetl post
Ocena piłkarzy :
1. Parejko - 3
2. Lamey - 4
3. Jalens - 1
4. Chavez - 0
5. Pailić - 2
6. Sobol - 2
7. Wilk - 3
8. Małecki - 3
9. Iliew - 2
10. Melikson - 8
11. Genkow - 0
Genkow w tej taktyce nie ma latać za piłka i cofać się po nią do środka, tylko czekać na zagrania od partnerów. To nie jego wina, że dostał dwa plastry od środkowych Rygi i nie mógł nic zrobić. Dodać trzeba jeszcze praktycznie brak piłek do niego. Nie mówię, że zagrał dobrze, bo tak nie było, zaangażowania prawie zero, ale nie przesadzajcie z tą krytyką co poniektórych piłkarzy, bo oni mają grać swoje, a nie wyłamywać się ze schematów taktkycznych.

Co do tego jak oceniłeś przygotowanie, drużyna z Rygi jest w pełni sezonu i na ich tle wyglądaliśmy mizernie, fakt. Gdybyśmy grali z drużyną, która też jako pierwszy oficjalny mecz miałaby drugą rundę LM, oceniłbyś to inaczej.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Jaliens to jest skała, jego pewne interwencje to jest to co cenie w nim najbardziej. Klasa zawodnik, klasa mecze w jego wykonaniu!

Suto Drago świetny mecz. Świetnie się podłącza, celne wyprowadzenie piłki, dobre odbiory. Najwyższej klasy mecz w jego wykonaniu dziś wieczorem. Na dziś nie wyobrażam sobie zespołu bez niego na boku obrony.

Pojechaliśmy ich dzisiaj totalnie. Jestem spokojny o ligę mistrzów. Z tymi dwoma zawodnikami nikt nam nie podskoczy, oby ich tylko kontuzje omijały, bo ciężko by ich było zastąpić.

Świetny również komentarz. Nie wiem kim był "Marek" ale chce go częściej słyszeć w tv. Baaaa, pisze do EA może go jeszcze wcisną do tegorocznej Fify.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 13.07.2011, 21:53
kot napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę szczęśliwe losowanie z rewanżem u siebie oraz półamatorstwo piłkarzy Rygi z zarobkami poniżej średniej krajowej w Polsce, oceniam Maaskanta bardzo negatywnie, zwłaszcza, że zadysponował pilkarzami, jakich chciał i sobie wybrał i choć kompromitacja Skorży jest już legendarna, to różnica między nim a Maaskantem na dziś, jest niewielka, jeśli chodzi o przygotowanie Wisły do pucharów. Zobaczymy co będzie w dalszych rundach i oby rozpacz, brak wiary, zaangażowania oraz nonszalancja i minimalizm, którą dziś widziałem w wykonaniu Wisły, była wyłącznie przeszłością, gdyż bardziej renomowany klub niż półamatorska Ryga, rozniesie w pył obronę Wisły a nasz atak odda zero strzałow na bramkę rywala.
?
Kocie, powiedz, że to żarty, albo ... spójrz na to wszystko obiektywnie.
Czyżbyś dołączył do chóru płaczków i krytykujących tylko po to, żeby coś napisać na forum?

Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie.
Wynik jest jaki powinen być.
Gra, widac, że jest w niej jakaś mysl przewodnia i sens.
Nie gramy jeszcze super szybko i pieknie. Nie musimy.
O co tu płakać?
Przypominam, że 2 lata temu na wyjeździe przegralismy.
Jest progres.

Ale nie: wołajcie o zmianę trenera a najlepiej, żeby Cupiał sprzedał Wisłę.
Myśl przewodnia chyba w rozegraniu Chavez do Jaliensa, ten do Wilka i tak w kółko . Zero ruchu w przodu, jeden Melikson coś biega, ale jak się wpuszcza dwóch defensyfnych pomocników to nic dziwnego, że nie ma kto rozegrać piłki. Martwi mnie totalne nieprzygotowanie szybkościowe, myślałem , że za Holendra tego nie będzie.

Z kotem zgadzam się w 100%. Szczególnie z niewyobrażalnym minimalizmem.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Jedno jest pewne po dzisiejszym meczu, w lidze mistrzów nie zagramy.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 13.07.2011, 21:54
Kocie można wiedzieć dlaczego oceniłeś tak słabo naszych stoperów oraz Ilieva?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Mecz słaby, słaby. Przy piwie znośny, ale mimo wszystko od naszych Wiślaków wymagać należy lepszej gry.
Jest zwycięstwo, także już ch*j ze stylem gry, przebolejmy to.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.07.2011, 21:56
Wynik dobry chociaż gra... na tą rundę to wystarczy, na następną...
Miejmy nadzieje, że z każdym dniem będzie lepiej....
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.07.2011, 21:56
Merkury napisał(a):Wyświetl post
gdyby dziś przeciwnikiem był Qarabach to byłoby manto jak rok temu.
Dokładnie o tym samym pomyślałem.

Bardzo, bardzo słaby mecz w wykonaniu Wisły. Przyzwoicie zagrał tylko Melikson, Iliev wypadł nie najgorzej, a na resztę szkoda klawiatury. Ponoć mieliśmy być optymalnie przygotowani już na pierwszy mecz, a skończyło się jak zwykle - kiepską kondycją i brakiem zaangażowania.
Trzeba wierzyć, że będzie lepiej, bo gorzej to już raczej być nie może.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.07.2011, 21:57
Ufff, mamy jeszcze 5 spotkań tej jesieni w eliminacjach, cieszmy się, póki możemy. Na więcej nie ma co liczyć, bo ta obrona to dramat jest.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 13.07.2011, 21:57
Moje oceny subiektywne
skala od 0 - 10
1. Parejko - 6
2. Lamey - 4
3. Jalens - 2
4. Chavez - 5
5. Pailić - 2
6. Sobol - 0
7. Wilk - 3
8. Małecki - 0
9. Iliew - 7
10. Melikson - 8
11. Genkow - 4
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 13.07.2011, 22:02
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
podłączam się...

Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 13.07.2011, 22:03
Tytuly tematow sportowych na onecie:
El. LM: męczarnie Wisły w Rydze, "samobój" rozstrzygnął mecz
i....
Lech Poznań pokonał renomowanego rywala
Zenujace te komercyjne portale..

Co do Waszych ocen pilkarzy odpuscie sobie bo do ekspertow Wam daleko z calym szacunkiem.
Ostatnio edytowane przez Glazik : 13.07.2011 o godz. 22:06.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.07.2011, 22:04
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Ufff, mamy jeszcze 5 spotkań tej jesieni w eliminacjach, cieszmy się, póki możemy. Na więcej nie ma co liczyć, bo ta obrona to dramat jest.

Chyba sie zagalopowałes z ta liczbą
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów