The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2011, 21:30
W PIĄTEK (za 2 dni!!!) losowanie rywala w 3 rundzie?
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.07.2011, 21:31
Zrobili co mieli zrobić, za tydzień przypięczętujemy awans i o to chodziło. Dobranoc
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Nigdy nie myślałem, że to napiszę (a może piszę to przez znieczulające piwa), ale zamiast Wilka potrzebujemy w następnym meczu Garguły. Aha, Paljic był dzisiaj niezwykle koszmarny...
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

arti napisał(a):Wyświetl post
Co z Meliksonem Oby nie więzadło... oby nie coś poważnego. Potrzebujemy Cię Maor jak powietrza-wracaj do zdrowia! qrwa mać!:(
Połamał kręgosłup na pewno... Maks złamał palca, przecież było widać że spadł na rękę...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Heh tak jak pisałem. Dywagować o meczu przed można długo, ale później kopacze wychodzą i widać co jest grane. Albo co nie grane. Mam nadzieję, że w rewanżu nie dostaniemy jakiejś głupiej bramki i obejdzie się bez nerwówki tak jak to było w przypadku Lecha z Azerami.

Co do trzeciej rundy...może jak trener coś zmieni w środku pola. Albo jak będziemy mieli możliwość więcej kontrowac na szybko niż konstruować. Ale nie ważne, najpierw przejdźmy tę rundę
..
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.07.2011, 21:32
3 runda już całkiem niedaleko, ale my musimy dojść minimum do 4.
Co z Meliksonem Oby nie więzadło... oby nie coś poważnego. Potrzebujemy Cię Maor jak powietrza-wracaj do zdrowia! qrwa mać!:(
Wielkie brawa i podziękowania dla Kibiców za doping!
Trzymał się za palec - albo wybił albo złamał.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

3 runda już całkiem niedaleko, ale my musimy dojść minimum do 4.
Wielkie brawa i podziękowania dla Kibiców za doping!
przecież on sie za ręke trzymał,może wybity palec albo złamany,mam nadzieje,że nie cała ręka.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Z czasem to bedzie lepiej wygladalo,oby zrobili jakikolwiek progres w ciagu 2 tygodni...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Beznadziejna gra...
pierwsza połowa jeszcze jako tako wyglądała w wykonaniu Wisły ale druga to totalny dramat.. nie rozumiem tutaj Roberta czemu nie przeprowadził zmian... Małecki aż się prosił o zmianę.
Poza tym nie rozumiem czemu Wisła grała defensywnym składem z drużyną która muruje bramkę... tak to Wisła może grać z Arsenalem w LM i grać tak jak Skonto.

-Jaliens (to co zrobił w końcówce to jakiś dramat - przebywanie z Kowalskim nie wyszło mu na dobre), Małecki, Paljic, Lamey, Sobolewski do wymiany moim zdaniem... tragiczny mecz w ich wykonaniu...
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.07.2011, 21:33
nie wiem na jakim etapie jestesmy i co szykuje Maaskant na nastepne mecze ale wyglada to masakrycznie,partizan, pilzno,hajfa czy rosenborg mykneli swoje mecze 4 lub 5 bramkami z takimi samymi rywalami jak Skonto
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 13.07.2011, 21:34
To co dzis wydzialem na boisku w Rydze to byl dramat, tragedia a od kompromitacji dzielila nas cienka granica.

Ten mecz tak naprawde od spotkan z Karabachem czy Leviadia roznil sie tylko wynikiem. Wtedy byl w......., a dzis wygralismy.

Pare rzeczy na szybko:
1. zagralismy dno przeciw cholernie slabemu przeciwnikowi. Skonto to zespol pokroju Szawli a wiemy co bylo po Szawlach.
2. MAASKANT SPI NA LAWCE. To jest moj glowny zarzut. Ja .......e nie potrafie pojac jak grajac z tak slabym przeciwnikiem, ktory ani mysli atakowac gramy na upartego jednym napastnikiem i dwoma defensywnymi pomocnikami. Normalnie polska szkola. Na upartego z jednym napastikiem, bez wzgledu na rywala, jego poziom i boiskowe wydarzenia. To kiedy my zagramy kiedykolwiek z dwojka w ataku?
3. Malecki dno. To jest zawodnik, ktory mnie u nas najbardziej w....ia (juz nie irytuje tylko w....ia). 3/4 wrzutek ze slalych fragmentow sa s.......one, notoryczne holowanie pilki i przetrzymywanie, wpieprzanie sie z pilka w najwiekszy tlok jaki jest i oczywiscie gwiazdowanie na boisku.
4. Bez Meliksona nie istniejemy.
5. Przy takiej grze w III rundzie (jesli tam dotrzemy a to wciaz nie jest presadzone) bedzie ostry w........
6. Jestesmy nieprzygotowani fizycznie!!!!! Pod koniec bylo czlapanie a przeciez mecz byl toczony w wolnym tempie.
7. Widac, ze tallinskie sparingi i gra w nich nie byla zaslona dymna. Forma do ciasta.
8. Gramy na wynik 1:0 z zespolem, ktory przez 90% czasu siedzi na wlasnej polowce. WTF?
9. Koncowka meczu to juz stare nawyki, mamy wynik, olewka, chuja nam zrobia. I o maly wlos a nie skonczyloby sie remisem.

Jestem po prostu zniesmaczony tym meczem. Tylko wynik jakos sie broni (ale ....a tez po samoboju).
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.07.2011, 21:34
Palpitacji serca można dostać.

Świat stoi na głowie: Lamey okazuje się lepszy niż Jaliens, Skonto miało więcej setek niż my, Maaskant cały mecz zestresowany, Boss siedzi przed telewizorem ponieważ dziś 13sty i przeciwnik nas najbardziej gniecie jak gramy przewadze jednego zawodnika.

Abstrakcja. Dobrze ze wynik do przodu.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.07.2011, 21:35
Maor ma coś z palcami u ręki. Widać było, że się za nie trzymał.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Idźcie się powiesić... kibice.
Przecież widac bylo, ze w drugiej polowie nasi robili wszystko,żeby utrzymywac sie przy pilce i wciagać Łotyszów na swoją polowę.
Ich przewaga nie podlegała najmniejszej dyskusji.
Pod koniec nastąpiło rozluźnienie i stąd kilka chaotycznych wejść Skonto.
Tyle.
Wiecej świeżości i dynamiki za tydzień i Łotysze nie mają po co wychodzić na boisko.
A w III rundzie dyspozycja bedzie jeszcze lepsza.
Jestem optymistą.
Nie ze względu na wynik, a własnie ze wzgledu na poziom gry.
Nie: na urodę gry, ale poziom.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wis997
Member

Od: 07.2010

River wyjdź obejrzyj mecz z Karabachem i przemyśl co napisałeś, z Karabachem nie mogliśmy wyjść z połowy../
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 13.07.2011, 21:36
Negatyw - było bardzo żle.

Pozytyw - będzie lepiej.

Wracamy do Krakowa, złapiemy troche świeżości,gra powinna być lepsza.
Iliew - drugi obok Meliksona, który będzie robił różnicę w przodzie.

Ważne, żeby przejśc Skonto. O grze wszyscy szybko zapomną.
Odpowiedz cytując
Dani
Member

Od: 04.2005

A wy już swoje , zawiedzieni i zdołowani , już co 2 komentarz że gdybyśmy i gdybyśmy ... a pamiętacie sezon 2008/2009 , przegraliśmy 1 mecz z Beitarem Jerozolima 2:1 , i to samo złość i rozgoryczenie a w rewanżu wygraliśmy na Reymonta 5:0
Jestem niemal że pewny że rewanż do tylko formalność i już po pierwszej połowie wszystko będzie jasne .
Ludzie , dzisiejszy mecz słaby ale BEDZIE DOBRZE !!!
Odpowiedz cytując
xpl
Junior Member

Od: 05.2008

Wisłę można usprawiedliwić tylko tym że jest po licznych wyjazdach przygotowawczych. Dobry trening kondycyjny trzyma trochę czasu. Nie oszukujmy się ale woli walki to raczej nie było za bardzo widać w tym meczu. Mały niestety był cieniem samego siebie, po prostu nic mu nie wychodziło, tylko holowanie piłki nic więcej. Widać, że drużyna jest na pół przytomna... Mam nadzieję że za tydzień oszczędzą nam takiej żenady.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Hanys napisał(a):Wyświetl post
Beznadziejna gra...
pierwsza połowa jeszcze jako tako wyglądała w wykonaniu Wisły ale druga to totalny dramat.. nie rozumiem tutaj Roberta czemu nie przeprowadził zmian... Małecki aż się prosił o zmianę.
Poza tym nie rozumiem czemu Wisła grała defensywnym składem z drużyną która muruje bramkę... tak to Wisła może grać z Arsenalem w LM i grać tak jak Skonto.

-Jaliens (to co zrobił w końcówce to jakiś dramat - przebywanie z Kowalskim nie wyszło mu na dobre), Małecki, Paljic, Lamey, Sobolewski do wymiany moim zdaniem... tragiczny mecz w ich wykonaniu...
Lamey? Jak dla mnie był OK. Najgorsi Małecki i Sobolewski, ale to mnie akurat nie dziwi...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Pawlolek napisał(a):Wyświetl post
Połamał kręgosłup na pewno... Maks złamał palca, przecież było widać że spadł na rękę...
Tak - i znieśli Go na noszach i zrobili zaraz zmianę z powodu palca. Obyś miał rację..
Spadł na rękę... palec to byłby ch..., ja widziałem też dziwne ułożenie nogi. Dowiemy się jutro..
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.07.2011, 21:38
Z pozytywów : wygrana.

Z negatywów : gra na stojanowa, strach przed zaatakowaniem większą ilością zawodników drużyny, która stawiała autobus w bramce. Nie rozumiem naszych czterech obrońców w linii i rozgrywania piłki między obrońcami przez tak długi czas, co oni czekali aż mecz się skończy? Dodatkowo kontuzja Meliksona i fatalne kiksy w obronie.

Masakra. Mam nadzieję na dużą poprawę w najbliższym czasie, bo to co dziś graliśmy to był piach. Pierwszy raz od dłuższego czasu byliśmy tak beznadziejni w grze ofensywnej.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.07.2011, 21:38
Napisze troche przewrotnie (jak zawsze zreszta )

Oglądałem oba mecze Jaggielloni z Kazachami, oglądałem cały dzisiejszy mecz.]
Mój wniosek jest jeden !!

WISŁA powinna sie od JAGGI uczyć grać w piłkę.

Gdyby nie to ze Skonto jest takie chujowe że sami sobie strzelili gola to Wisłą za nic dzisiejszego meczu by nie wygrała. Ba w meczu oddano 4 strzały i wszystkie z daleka. Zanotowałem też tylko 2 sensowne akcje - oczywiście nawet nie zakończone strzałem czy zagrożeniem bramki.

Naprawdę Jagga odpadła ale co grali to grali - pokazali Kazachom trochę fajnej gry z klepki itd. Natomiast Wisła totalna żenada - z jej kopanai piłki między obrońcami nie wynikało NIC - mecz mógły trwać i 200 minut i gra wyglądała by tylko gorzej a z akcji i tak gol by nie padł.

Kompromitacja - na szczęście wygląda to beznadziejne na przygotowanie fizyczne ale nie jestem pewien czy to się w najbliższym czasie gwałtownie poprawi. Bo jeśli chodzą słuchy ze MAłecki za bardzo dokoksował na siłowni to może byc ze całą runde nie dojdzie do jakotakiej szybkości.

Ogólnie tragedia - Plizga nazywał się kaleką, ale on przynajmniej do tych sytuacji dochodził - jakieś pojedynki 1 na 1 wygrywał ...

Ludzie otwórzcie oczy - jeśli forma nie zacznie gwałtownie rosnąć to w następnej rundzie będzie głośny wpier***

PS>I co powiedzą ci znawcy co pisali ze "wyniki z Florą czy z Bukaresztem to tylko sparingi nie oddają wcale teo co będzie w meczu o punkty"
Było widać co prezentują piłkarze z Florą i to się potwierdziło dzisiaj. A Jailens cały czas to samo - pokazuje że najlepiej to on broni jak akurat nie ma piłki w jego pobliżu - to już Kowalski - który łamagą jest nie przeciętną gra bardziej odpowiedzialnie ...

A Plizga w dniu dzisiejszym był by w Wiśle "man of the match"

Tyle odemnie - duzo żalu więc nie czepiać się detali ...
Ostatnio edytowane przez Angmir : 13.07.2011 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 13.07.2011, 21:39
River napisał(a):Wyświetl post
........
2. MAASKANT SPI NA LAWCE. To jest moj glowny zarzut. Ja .......e nie potrafie pojac jak grajac z tak slabym przeciwnikiem, ktory ani mysli atakowac gramy na upartego jednym napastnikiem i dwoma defensywnymi pomocnikami. Normalnie polska szkola. Na upartego z jednym napastikiem, bez wzgledu na rywala, jego poziom i boiskowe wydarzenia. To kiedy my zagramy kiedykolwiek z dwojka w ataku?

......
Pewnie nie.

BTW po tym co dziś zobaczyłem w defensywie nie wyobrażam sobie innego ustawienia na 3cią rundę czy nawet na rewanż. Jesteśmy zbyt słabi i za słabo zgrani by grać bardziej otwartą piłkę.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.07.2011, 21:40
River napisał(a):Wyświetl post
To co dzis wydzialem na boisku w Rydze to byl dramat, tragedia a od kompromitacji dzielila nas cienka granica.

Ten mecz tak naprawde od spotkan z Karabachem czy Leviadia roznil sie tylko wynikiem. Wtedy byl w......., a dzis wygralismy.

Pare rzeczy na szybko:
1. zagralismy dno przeciw cholernie slabemu przeciwnikowi. Skonto to zespol pokroju Szawli a wiemy co bylo po Szawlach.
3. Malecki dno. To jest zawodnik, ktory mnie u nas najbardziej w....ia (juz nie irytuje tylko w....ia). 3/4 wrzutek ze slalych fragmentow sa s.......one, notoryczne holowanie pilki i przetrzymywanie, wpieprzanie sie z pilka w najwiekszy tlok jaki jest i oczywiscie gwiazdowanie na boisku.
4. Bez Meliksona nie istniejemy.
5. Przy takiej grze w III rundzie (jesli tam dotrzemy a to wciaz nie jest presadzone) bedzie ostry w........
6. Jestesmy nieprzygotowani fizycznie!!!!! Pod koniec bylo czlapanie a przeciez mecz byl toczony w wolnym tempie.
7. Widac, ze tallinskie sparingi i gra w nich nie byla zaslona dymna. Forma do ciasta.
8. Gramy na wynik 1:0 z zespolem, ktory przez 90% czasu siedzi na wlasnej polowce. WTF?
9. Koncowka meczu to juz stare nawyki, mamy wynik, olewka, chuja nam zrobia. I o maly wlos a nie skonczyloby sie remisem.

Jestem po prostu zniesmaczony tym meczem. Tylko wynik jakos sie broni (ale ....a tez po samoboju).
Nareszcie ktoś mądrze mówi Małecki tak gra przecież od zawsze,tylko czasami mu się przy farci i cos mu wyjdzie,w ogóle to gdyby nie mial takiego poparcia u kibiców to byłby za Swoją gre szykanowany jak np Kowalski bo poziom prezentuje przeciętny,niczym mnie już nie zaskoczy,czasem sie przepchnie,czasem pójdzie jak taran na 3 czy 4 i sie przepchnie a jego wrzutki to wołają o pomstę do nieba..ja nie wiem dlaczego nie zakazal mu Maskant wykonywania jakichkolwiek stalych fragmentów gry,nie trudno stwierdzić,że Patryk dziś najsłabszy na boisku , słabo tez Wilk..reszta ni to dobrze ni to źle..dostosowali sie do poziomu Skonto na plus jedynie Iliev no i wiadomo Maor..
Odpowiedz cytując
Dasqez
Member

Od: 04.2008

Słaby mecz, bardzo słaby. Szczęśliwa bramka oczywiście cieszy, ale styl gry jeszcze nie jest taki, jaki jest godny Mistrza Polski. Mam nadzieję, że na Reymonta rozniesiemy Skonto, ale z obecną grą każdy kolejny przeciwnik może być bardzo trudny do wyeliminowania, nie umniejszając nic piłkarzom z Łotwy. Ale myślimy pozytywnie i cieszymy się ze zwycięstwa.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Najwazniejsze jest zwyciestwo i tyle mam do dodania. W nastepnych meczach bedzie o wiele lepiej. Oby tylko z Nasza gwiazdka wszystko było OK
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Tak - i znieśli Go na noszach i zrobili zaraz zmianę z powodu palca. Obyś miał rację..
Spadł na rękę... palec to byłby ch..., ja widziałem też dziwne ułożenie nogi. Dowiemy się jutro..
Tak, a w 89:34 słychac było łamane kosci....

Od poczatku Maor sygnalizował kontuzję dłoni (na pewno zwichnięcie, czy nie bodajże jakies złamanie) a przepisy nakazują znoszenie kontuzjowanego na noszach
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Ciężka sprawa. Nasi potencjalni rywale w kolejnych rundach pokazali jak się gra. Macabi, o które się tu niektórzy modlili pocisnęło dziś piątką przeciwnika. Najsłabiej wygląda BATE na dzień dzisiejszy.

No to czekamy do piątku, a potem do wtorku.

Co do samego meczu, to nie ma co mówić. Wynik taki jak miał być i już. Przykre że nic się nie zmienia. Wisła nadal nie potrafi grać na wyjazdach i nadal nie potrafi grać ze słabszymi drużynami.

Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Liteks Łowecz BUL Q2 8,575
KRC Genk BEL Q3 8,400
ŠK Slovan Bratysława SVK Q2 5,899
FC Viktoria Plzeň CZE Q2 5,170
NK Maribor SVN Q2 4,224
HJK FIN Q2 3,793
Ekranas Poniewieże LTU Q2 3,541
FC Zestafoni GEO Q2 2,891
Malmö FF SWE Q2 2,825
Shamrock Rovers FC IRL Q2 2,741

czy to sa nasi rywale w 3 rundzie?
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Wynik dobry, czyli zadanie wykonane. Gra taka jakiej się spodziewałem, czyli średnia, zwłaszcza w obronie, ale będzie lepiej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów