The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2011, 07:41
Watts napisał(a):Wyświetl post
Teraz mamy rok 2011 i Rangersi ojebali Sporting Lizbona ktory wysralby sie nam do pyska. Choc tez uwazam, ze Maccabi Hajfa byloby grozniejszym rywalem.

" 'oooo jak trafimy na Rangers to jestesmy w dupie'. Tak nie jest"

No wiesz. Ja nie jestem malkontentem, ale też nic mnie nie zdziwi. Może się okazać już jutro, że jednak będziemy w dupie, i wcale nie musimy wylosować Rangersów żeby tak stwierdzić.
Tak samo można powiedzieć, że byliśmy lepsi od pewnego klubu z Poznania, który wyeliminował pewien znany kluby oraz miał bardzooo dużą szansę na przejście zespołu który zaszedł do finału Bragi.

Mecz meczowi nie równy, to jest piłka nożna, w biegach wygra ten który najszybciej biegnie, a w piłce ten któremu piłka wpadnie do siatki, nie ważne czy po rykoszecie czy po ładnej akcji. Też nie jestem malkontentem (tak teraz nazywa się ktoś kto wierzy w CL) i wiem, że przejście Skonta może okazać się trudne. Co do Macabi z LM to miałem okazję ogladać Meliksona przeciwko nim i tyle co on i tam popłochu zrobił to w głowie się nie mieściło. Za pewne gralibyśmy podobnie z kontrataku bo nie mamy tak wielu technicznych piłkarzy choć Macabi nie dawno sprzedało jednego ze swoich najlepszych grajków Rafaelova do Brugii. Geralnie wiidziałem kilkanaście meczy naszych potencjalnych rywali do gry w CL z 4 rundy także swojej wiedzy nie opieram tylko na tym że na Polsacie leciał Lech.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.07.2011 o godz. 08:23.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.07.2011, 08:21
Wszyscy będziemy choć trochę mądrzejsi w środe .

Jestem zdania że zdominujemy Skonto grą pozycyjną , a jako że drużyna z Rygi raczej nigdy nie muruje bramki , może się lekko otworzyć co zaaowocuje dużą ilościa bramek . Jeśli pierwsza bramka ( dla nas ) padnie juz w 1 połowie to wynik będzie pokroju 4-1 dla Wisły .

Oczywiście jest też opcja że będziemy się niemiłosiernie męczyć i padnie remis 0-0 czy 1-1 . O rewanż na Reymonta jestem jakoś spokojny .

Inna sprawa że nawet najbliższy dwumecz nie pokaże w którym jesteśmy miejscu . Bardziej relatywna będzie 3 runda , gdzie będziemy mieli rywala pokroju bate czy dinamo . To czy wygramy z takimi drużynami zalezy od wielu czynników , często też szczęścia czy po prostu formy dnia danego zawodnika . Nasz zespół z kazdym kolejnym spotkaniem powinien grać lepiej , w czym też można upatrywać naszą szanse .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 12.07.2011 o godz. 08:32.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.07.2011, 08:40
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Jestem zdania że zdominujemy Skonto grą pozycyjną , a jako że drużyna z Rygi raczej nigdy nie muruje bramki , może się lekko otworzyć co zaaowocuje dużą ilościa bramek . Jeśli pierwsza bramka ( dla nas ) padnie juz w 1 połowie to wynik będzie pokroju 4-1 dla Wisły .

Oczywiście jest też opcja że będziemy się niemiłosiernie męczyć i padnie remis 0-0 czy 1-1 . O rewanż na Reymonta jestem jakoś spokojny .
Rozumiem ze porażki nie bierzesz pod uwagę?

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nasz zespół z kazdym kolejnym spotkaniem powinien grać lepiej , w czym też można upatrywać naszą szanse .
Masz racje, i dlatego pozostaje tylko żałować że spotkanie o tak dużą stawkę będziemy grali z prawie niezgranym zespołem. Ile w piłce nożnej znaczy zgranie i team spirit nie musze mówić. Obysmy przez to nie płakali w środe. (odpukać!) Z każdym kolejnym meczem to wszystko będzie się zazebiało coraz bardziej, drużyna potrzebuje czasu więc trzymajmy kciuki w środę z całych sił. W moim odczuciu wystarczy jedna bramka i potem pójdzie jak z platka, zespół zaskoczy i powinno być ok.

WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Hehe, marzyciele! Wy naprawdę myślicie, że Wisła jest bliska poziomowi Sportingu? Panowie, czas do łóżeczka... Każdy z przeciwników w IV rundzie jest do pokonania, owszem, ale nie mówmy, że sportowo jesteśmy na tym samym poziomie. Żeby wyeliminować kogo kolwiek w III potrzeba nam:
-> Dobrego przygotowania fizycznego, motorycznego,
-> Zgrania,
-> Słabego rywala,
-> Wyeliminowania głupich błędów i niepotrzebnych strat,
-> Lepszej gry zespołowej, szczególnie Małeckiego,
Żeby pokonać kogoś w IV rundzie dodajmy do tego:
-> Mega szczęścia,
-> Rewelacyjnego przygotowania wydolnościowego (harowanie przez okrągłe 90 min bez przestojów!)
-> Dobrze funkcjonującej defensywy,
-> Bardzo wysokiej formy całego składu,
-> Niskiej formy rywala,
-> Dobrze zmotywowanej drużyny (nie muszę przypominać co się dzieje, gdy tracimy pierwsi bramkę?)
-> Super formy strzeleckiej napastników,
-> Umiejętności wychodzenia z pod pressingu,
-> Grania pressingiem,

Chyba wystarczy, a teraz odpowiedzcie mi, ile z tych punktów na ten moment nasza drużyna już ma, a co jeszcze może wypracować...
Ja bym to streścił. Aby dostać się do LM potrzebujemy strzelić o jednego gola więcej od naszych przeciwników.
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 12.07.2011 o godz. 08:44.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.07.2011, 08:46
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post

Masz racje, i dlatego pozostaje tylko żałować że spotkanie o tak dużą stawkę będziemy grali z prawie niezgranym zespołem. Ile w piłce nożnej znaczy zgranie i team spirit nie musze mówić. Obysmy przez to nie płakali w środe. (odpukać!) Z każdym kolejnym meczem to wszystko będzie się zazebiało coraz bardziej, drużyna potrzebuje czasu więc trzymajmy kciuki w środę z całych sił. W moim odczuciu wystarczy jedna bramka i potem pójdzie jak z platka, zespół zaskoczy i powinno być ok.
Popieram w 100%. Kadra Wisły jest dużo mocniejsza od Skonto, ale kluczowe jest zgranie (zwłaszcza w grze obronnej) i ...pierwsza bramka.

I jeszcze co do składu to skoro Kirm narzeka na jakiś uraz to tym bardziej postawiłbym na Ivica Iliewa.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.07.2011 o godz. 08:52.
Odpowiedz cytując
gukfva
Member

Od: 09.2006

Stary 12.07.2011, 08:47
Skonto Ryga to przeciwnik, z ktorym szanse na awans wynosza nie wiecej niz 30%, wiec polecam poczekac z ocena szans w dalszych rundach, zeby Wisla do nich dotarla. Przypominam, ze Skonto jest mistrzem Lotwy, a nie trzecia druzyna Azerbejdzanu czy mistrzem Estonii.
Jezeli juz jednak patrzec na potencjalnych rywali w III rundzie, to nie mam watpliwosci, ze awans do IV rundy jest maximum, co Wisla moze osiagnac.
Litex, Genk, Slovan, Viktoria, Maribor, Helsinki, Ekranas, Zestafoni, Malmo, Shamrock - z tej listy przeciez tylko Ekranas i Shamrock sa na podobnym poziomie, a pozostali bija na glowe Wisle.
PS. Nie sugerujcie sie wynikami sparingow, tylko wynikami w Europie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2011, 08:57
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem ze porażki nie bierzesz pod uwagę?

Ja bym to streścił. Aby dostać się do LM potrzebujemy strzelić o jednego gola więcej od naszych przeciwników.
Szczerze ? jako kibic nie biorę porażki pod uwagę a, jeśli np któryś z piłkarzy zakłada porażke ze Skonto i z takim nastawieniem jedzie na Łotwe powinien od razu zakończyć kariere, przynajmniej w Wiśle

wygramy ze Skonto i to nie kwestia lekceważenia przeciwnika , ale zwykłego obiektywizmu piłkarskiego

A żeby dostac się do LM to nawet nie trzeba strzelać więcej bramek od przeciwników , ale mieć lepszy bilans bezpośrednich spotkań
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 12.07.2011, 08:58
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Bate ,Kopenhaga ,Rangers.......nie robmy z nich niewiadomo kogo

W tym roku rywale w 4 rundzie wg mnie sa naprawde do przejscia.

Nawet z Rangers sa szanse bo oni bazuja jedynie na przygotowaniu kondycyjnym.
To nie Real,Panathinaikos ,nawet nie półka Anderlechtu.
Szansa jest ,jak nigdy?
Tak Wojtas pamiętne 2 lata temu szansa dopiero była jak nigdy:
2 runda Levadia
3 runda Debrecen
4 runda Lewski Sofia.

Na dzisiaj może być oprócz Skonto:
3 runda - Ekranas Poniewież
4 runda - Maccabi Haifa lub BATE Borisow, a nawet jeszcze ktoś z niższym rankingiem (jeżeli teoretycznie wyżej sklasyfikowane kluby odpadną w 3 r eliminacji)
czyli porównywalnie.....
ale może być też:
3 runda KRC Genk
ewentualna 4 runda - Glasgow Rangers.

Faktycznie Kopenhaga została trochę rozsprzedana do tego straciła trenera, ale przypomnę, że kiedy my odpadliśmy z Levadią, to Kopenhaga w 4 rundzie eliminacji przegrała dwumecz z Apoelem NIkozja, będąc rozstwaioną....
Inna rzecz, że przed ostatnimi sukcesami zespół regularnie walczył w rozgrywkach grupowych LM albo LE i P UEFA wychodząc z grupy LE w sezonie 2008/9, 2009/10, czy zajmując 4 miejsce - 2007/8, w rozgrywkach grupowych LM 2006/7 (wygrane z Celticiem i MU, eliminacja Ajaxu)
Tak właśnie zdobywa się punkty konieczne do rozstawienia.

Jednym słowem co roku jest łatwo jak nigdy w ocenie kibiców, ale ostatnio wychodzi nam jak zawsze....
Pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 12.07.2011, 09:00
Dwie strony gadania o niczym i jedyne mądre posty Tofika i Karheropa.

Westersyl - jak szanuję Twoje zdanie odnośnie oceny potencjału zawodników (choć w dalszym ciągu nie wiem, za co się tak na mnie "pogniewałeś" jak zapytałem o Lameya? Może wreszcie mi wyjaśnisz?) tak pisanie o Rangersach w formie jaką zaprezentowałeś jest śmieszne. Może porównując ich do gry Barcelony jest to "zgraja kopiących się po czole Szkotów", jednak na pewno nie jest to prawdą w porównaniu do naszej gry, którą prezetnowaliśmy wiosną.

Mądrzejsi będziemy po meczach w 3 rundzie kwalifikacji (o ile znowu nie potkniemy się na "gigancie" w 2 rundzie kwalifikacji - choć to wg mnie bardzo mało prawdopodobne). Tam zagramy z rywalem na - tak się przynajmniej wydaje - zbliżonym do nas poziomie. Jeśli poradzimy sobie z nim w dobrym stylu, będzie można z większym optymizmem oczekiwać na rywala w 4 rundzie. Jeśli miałbym nasze szanse oceniać na podstawie wiosennej formy i sparingów to za ciekawie by to nie wyglądało.

Poczekajmy do meczów o stawkę - Skonto jeszcze naszej siły nie zweryfikuje, ale kolejny rywal zdecydowanie pokaże, na co możemy liczyć w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Od: 05.2011

Stary 12.07.2011, 09:04
Wisoman napisał(a):Wyświetl post
Samuelson powiedz mi ale tak szczerze jak można być kibicem Wisły i stawiać 50/50 baa ze wskazaniem na Łotyszy? Nie rozumiem Cie kompletnie co tutaj robisz.
Gościu on tylko myśli logicznie ja też się już boje co będzie jutro bo ta gra Wisły w tych sparingach w Estoni z pólamatorami i amatorami nie wyglądała za dobrze , dużo strat , 2 sytuacje 100% z Rapidem (Sobol,Iliev) i z 3 /100% z Florą...ich to powinniśmy rozjechać z 4:0 albo wyżej a mam pytanie Wisoman czy Ty myślisz że na lajcie rozjedziemy Skonto Ja też myślalem przed tem że im gładko pójdzie ale teraz po tych sparing zaczynam w to wątpić , ja np.patrze się na sparingi bo to też jest ważna rzecz (jeszcze na dodatek przed El.LM ) , pokazuje się swoje umiejetności i udawadnia że warto na niego stawiać , a jak oni mają takie podejście do sparingów to ja dziekuje... Możecie sie nie zgadzać...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.07.2011, 09:14
Kopenhaga w tym sezonie wyszła z grupy w LM
My z dyspozycja z tego samego sezonu to mozemy wyjsc z jakiejkolwiek grupy
tylko wtedy gdy reaktywuja Puchar Ekstraklasy
Ja naprawde nie wiem skad u niektórych takie podejscie i hurraoptymizm
jesli sie uda dojsc do 4 rundy to przedział naszych szans bedzie pewnie miedzy 5%( Rangers Kopenhaga) a 25 %( Bate, Hajfa)
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.07.2011, 09:46
luzik panowie, Ryga nas zweryfikuje, myślę że pozytywnie

stawiam na którychś z tych składów:

i do zobaczenia w Rydze
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 12.07.2011, 10:07
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
luzik panowie, Ryga nas zweryfikuje, myślę że pozytywnie

stawiam na którychś z tych składów:

i do zobaczenia w Rydze
O wariancie 3 i 4 zapomnij, za ofensywny

Reasumuąc
Na + nasza siła ofensywna - naprawdę jeśli Kirm będzie zdrowy Maaskant ma w czym wybierać: Kirm, Iliev, Genkov, Biton, Małecki,Boguski,Melikson,Garguła...
Na - zgranie obrony oraz słabe boki (Lamey, Diaz, Paljic), w zasadzie mamy tylko jednego klasowego obrońce w kadrze Osmana Chaveza

Biorąc pod uwagę powyższe typuje wysoki remis bramkowy 2:2 lub 3:3
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Stary 12.07.2011, 10:09
Bez najmniejszego znaczenia w jakim stylu MUSZĄ przejść 2 i 3 rundę. Innej opcji po tym co Wisła pokazała w ostatnich latach nie widzę. I uważam że jest to zupełnie realne. Nie liczę na fajerwerki tylko na wygrany mecz. TYLKO gra w LM lub LE może popchnąć tę drużynę w górę. Jak nie dostaną się do żadnej fazy grupowej to niestety koniec Roberta i jego świty. Tak to widzę. Pisze to jako sympatyk tego co w Wiśle robi RM. Skonto Ryga jest słabym zespołem. Jeśli będziemy mieli z nimi problemy to oznacza że jesteśmy równie słabi. Osobiście nie wyobrażam sobie odpadnięcia z tym rywalem tą drużyna którą mamy.
Ostatnio edytowane przez mee : 12.07.2011 o godz. 10:17.
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.07.2011, 10:10
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Kopenhaga w tym sezonie wyszła z grupy w LM
My z dyspozycja z tego samego sezonu to mozemy wyjsc z jakiejkolwiek grupy
tylko wtedy gdy reaktywuja Puchar Ekstraklasy
Ja naprawde nie wiem skad u niektórych takie podejscie i hurraoptymizm
jesli sie uda dojsc do 4 rundy to przedział naszych szans bedzie pewnie miedzy 5%( Rangers Kopenhaga) a 25 %( Bate, Hajfa)
Bez przesady. Z Bate czy z Hajfą 45 - 50% szans Białorusinów zreszta ograliśmy w lutym Co prawda w sparingu, ale to był ich ostatni sprawdzian przed 1/16 LE , więc watpie żeby odpuścili ten mecz

Kopenhaga , Rangers zgoda 5 % szans.
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Stary 12.07.2011, 10:22
5% oznacza że wygrywamy z nimi 1 mecz na 20? Panowie, matematyka chyba szwankuje. Nie róbcie z tej drużyny takich ogórków.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 12.07.2011, 10:33
mee napisał(a):Wyświetl post
5% oznacza że wygrywamy z nimi 1 mecz na 20? Panowie, matematyka chyba szwankuje. Nie róbcie z tej drużyny takich ogórków.
Racja, niektórzy tutaj robią z drużyny Glasgow Rangers nie wiadomo kogo.Nie rozumiem tego. Futbol ostatnimi laty bardzo sie wyrównał i teraz byle Skonto może sprawić problem takiej drużynie jak Glasgow.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 12.07.2011, 10:44
FearTS napisał(a):Wyświetl post
Andraż Kirm nie zagra w pierwszym meczu eliminacji Ligi Mistrzów ze Skonto Ryga. Słoweński pomocnik jest kontuzjowany i nie wiadomo, kiedy wróci do treningu.

Skrzydłowy Białej Gwiazdy nabawił się urazu w środowym sparingu z Rapidem Bukareszt. Od tamtego meczu boli go pachwina. Piłkarz opuścił kolegów przebywających na zgrupowaniu w Estonii.
z wp.pl
Szkoda bardzo szkoda ale może to i lepiej dla Wisły?
Zagra za niego Iliev który sprawia lepsze wrażenie. Pozatym Kirm mi kojarzy się z pechem.
Zdrowia Andraz!
Odpowiedz cytując
alarazboy1
Member

Od: 07.2010

Stary 12.07.2011, 10:47
http://www.sportfan.pl/artykul/27185...rabia-tyle-ile

Skonto to amatorzy, jeśli ich nie przejdziemy to znaczy, że naszym grajką pensje muszą zostać obniżone do poziomu Skonto!!!!!!
Odpowiedz cytując
filip123
Member

Stary 12.07.2011, 11:12
http://www.sport.pl/pilka/51,65041,9930224.html?i=3

Czy to jest trybuna gości D: ? Bo wyglada na raczej nie stabilną ;D

Beda wylatywac piłki za Stadion ...
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.07.2011, 11:34
o ktorej zaczyna sie transmisja w Polsacie Sport/Futbol? Bo chyba ta petycja nic nie wskoralismy w sprawie Polsatu otwartego....
Powód: zamiast "?" zrobiłem "."
Ostatnio edytowane przez Wiślak709 : 12.07.2011 o godz. 11:35.
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 12.07.2011, 11:36
Wisła Kraków: we wtorek trening na stadionie Skonto Ryga

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ryga,id,t.html
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 12.07.2011, 12:08
Studio przed meczem Wisły zacznie się o 19.30 ;]
Odpowiedz cytując
Krzysiek311
Member

Stary 12.07.2011, 12:16
@Filip123. To nie jest trybuna gości. Ktoś już wcześniej pisał, że wzdłuż boiska jest dla nas + coś jeszcze z wolnej sprzedaży
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 12.07.2011, 12:23
michael napisał(a):Wyświetl post
Studio przed meczem Wisły zacznie się o 19.30 ;]
Dzięki za odpowiedź.
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.07.2011, 12:38
Radzę śledzić wyniki dzisiejszych mezów eliminacji - zespoły grające dzisiaj mogą być naszymi kolejnymi rywalamiw 3 rundzie.

Slovan Vitoria Pilzen i Litex to najpoważniejsi rywale z dzisiejszym meczów.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.07.2011, 13:55
Cytat:
Kontuzja Andraża Kirma okazała się poważniejsza niż pierwotnie przypuszczano.

Pomocnik Wisły Kraków urazu nabawił się podczas towarzyskiego spotkania z Rapidem Bukareszt. Uskarżał się po nim na silny ból pachwiny.

Początkowo wydawało się, że uraz Kirma jest niegroźny. Jak się jednak okazało Słoweniec będzie musiał zrobić sobie przerwę od treningów. Narazie nie wiadomo jak długo ona potrwa.

Andraż opuścił już drużynę i udał się do swojego kraju gdzie przeprowadzone zostaną dokładniejsze badania. Skonsultować ma się także z lekarzem drużyny narodowej.

zakazana

Od jutra bilety na Skonto

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ecz_ze_skonto/
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 12.07.2011, 14:26
Ja myślę, że po nudnym meczu zwyciężymy 2-0, bądź 2-1.
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.07.2011, 16:17
A więc to już jutro...

Nie spodziewam się żadnej wielkiej rewolucji w porównaniu do końcówki sezonu, ani co do składu ani stylu i jakości gry. Oczywiście wejście Lameya czy Iliewa jest raczej oczywiste. Myślę, że zagramy bezpiecznie dwoma defensywnymi.

Czy to wystarczy na Skonto ? Ostrożnie myśle, że tak, choć dużo zależy od tego jak bardzo zregenerowali siły nasi zawodnicy w ciągu ostatnich kilku dni.
Pamiętajmy także, że jest to dwumecz i czas powinien pracować na naszą korzyść. Optymalnie byłoby zapewnić sobie awans już jutro, ale każdy wynik który będzie nas stawiał w korzystnej sytuacji przed rewanżem przyjmę z umiarkowanym zadowoleniem.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 12.07.2011, 16:34
Taki maly OT.

Victoria Plzno po 30 minutach prowadzi w Erewaniu z Piunikiem 2:0. Wydaje sie, ze Czesi bez wiekszych problemow awansuja do III rundy a pamietajmy, ze moze to byc jeden z potencjalnych naszych rywali po pokonaniu Skonto.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2011, 16:39
grosz napisał(a):Wyświetl post
Osobiste uważam że trudniej jest się zakwalifikować do LM/LE niż w niej zagrać.
Jeśli miałes na myśli granie pod presją awansu to ok , jeśli jednak rywali na jakich możemy trafic to tutaj można się zastanowić czy dobrze się dzisiaj czujemy

wg uefy , a raczej rankingu klubowego zakwalifikujemy się w tym roku do grupy LE , oto jakich rywali możemy wylosować http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...eedel2011.html

Roma , Lokomotiv Moskwa , Besiktas - losowo dobrane zespoły do grupy LE
Skonto Ryga , Litex Łowecz - przykładowe zespoły na drodze do grupy LE ( grając w eliminacjach LM)

nie ma co tutaj tez przytaczać przykładu Lecha , bo trafił w swojej grupie na 2 zespoły , dla których ważniejsza jest własna liga niż gra w LE w której często wystawiali drugi skład ( Man City i Juve ) oraz druzynę w totallnym dołku (Salsburg )

Między bogiem a prawdą przynajmniej 5 razy w czasie ich przygody w Europie szczęście było po ich stronie , bez tego szczęścia ciężko ugrać cokolwiek polskiej drużynie w pucharach .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów