|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
Mecz meczowi nie równy, to jest piłka nożna, w biegach wygra ten który najszybciej biegnie, a w piłce ten któremu piłka wpadnie do siatki, nie ważne czy po rykoszecie czy po ładnej akcji. Też nie jestem malkontentem (tak teraz nazywa się ktoś kto wierzy w CL) i wiem, że przejście Skonta może okazać się trudne. Co do Macabi z LM to miałem okazję ogladać Meliksona przeciwko nim i tyle co on i tam popłochu zrobił to w głowie się nie mieściło. Za pewne gralibyśmy podobnie z kontrataku bo nie mamy tak wielu technicznych piłkarzy choć Macabi nie dawno sprzedało jednego ze swoich najlepszych grajków Rafaelova do Brugii. Geralnie wiidziałem kilkanaście meczy naszych potencjalnych rywali do gry w CL z 4 rundy także swojej wiedzy nie opieram tylko na tym że na Polsacie leciał Lech.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.07.2011 o godz. 08:23.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wszyscy będziemy choć trochę mądrzejsi w środe .
Jestem zdania że zdominujemy Skonto grą pozycyjną , a jako że drużyna z Rygi raczej nigdy nie muruje bramki , może się lekko otworzyć co zaaowocuje dużą ilościa bramek . Jeśli pierwsza bramka ( dla nas ) padnie juz w 1 połowie to wynik będzie pokroju 4-1 dla Wisły . Oczywiście jest też opcja że będziemy się niemiłosiernie męczyć i padnie remis 0-0 czy 1-1 . O rewanż na Reymonta jestem jakoś spokojny . Inna sprawa że nawet najbliższy dwumecz nie pokaże w którym jesteśmy miejscu . Bardziej relatywna będzie 3 runda , gdzie będziemy mieli rywala pokroju bate czy dinamo . To czy wygramy z takimi drużynami zalezy od wielu czynników , często też szczęścia czy po prostu formy dnia danego zawodnika . Nasz zespół z kazdym kolejnym spotkaniem powinien grać lepiej , w czym też można upatrywać naszą szanse .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 12.07.2011 o godz. 08:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
||
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 12.07.2011 o godz. 08:44.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
I jeszcze co do składu to skoro Kirm narzeka na jakiś uraz to tym bardziej postawiłbym na Ivica Iliewa.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.07.2011 o godz. 08:52.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Skonto Ryga to przeciwnik, z ktorym szanse na awans wynosza nie wiecej niz 30%, wiec polecam poczekac z ocena szans w dalszych rundach, zeby Wisla do nich dotarla. Przypominam, ze Skonto jest mistrzem Lotwy, a nie trzecia druzyna Azerbejdzanu czy mistrzem Estonii.
Jezeli juz jednak patrzec na potencjalnych rywali w III rundzie, to nie mam watpliwosci, ze awans do IV rundy jest maximum, co Wisla moze osiagnac. Litex, Genk, Slovan, Viktoria, Maribor, Helsinki, Ekranas, Zestafoni, Malmo, Shamrock - z tej listy przeciez tylko Ekranas i Shamrock sa na podobnym poziomie, a pozostali bija na glowe Wisle. PS. Nie sugerujcie sie wynikami sparingow, tylko wynikami w Europie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
wygramy ze Skonto i to nie kwestia lekceważenia przeciwnika , ale zwykłego obiektywizmu piłkarskiego A żeby dostac się do LM to nawet nie trzeba strzelać więcej bramek od przeciwników , ale mieć lepszy bilans bezpośrednich spotkań ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
2 runda Levadia 3 runda Debrecen 4 runda Lewski Sofia. Na dzisiaj może być oprócz Skonto: 3 runda - Ekranas Poniewież 4 runda - Maccabi Haifa lub BATE Borisow, a nawet jeszcze ktoś z niższym rankingiem (jeżeli teoretycznie wyżej sklasyfikowane kluby odpadną w 3 r eliminacji) czyli porównywalnie..... ale może być też: 3 runda KRC Genk ewentualna 4 runda - Glasgow Rangers. Faktycznie Kopenhaga została trochę rozsprzedana do tego straciła trenera, ale przypomnę, że kiedy my odpadliśmy z Levadią, to Kopenhaga w 4 rundzie eliminacji przegrała dwumecz z Apoelem NIkozja, będąc rozstwaioną.... Inna rzecz, że przed ostatnimi sukcesami zespół regularnie walczył w rozgrywkach grupowych LM albo LE i P UEFA wychodząc z grupy LE w sezonie 2008/9, 2009/10, czy zajmując 4 miejsce - 2007/8, w rozgrywkach grupowych LM 2006/7 (wygrane z Celticiem i MU, eliminacja Ajaxu) Tak właśnie zdobywa się punkty konieczne do rozstawienia. Jednym słowem co roku jest łatwo jak nigdy w ocenie kibiców, ale ostatnio wychodzi nam jak zawsze.... Pozdrawiam ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dwie strony gadania o niczym i jedyne mądre posty Tofika i Karheropa.
Westersyl - jak szanuję Twoje zdanie odnośnie oceny potencjału zawodników (choć w dalszym ciągu nie wiem, za co się tak na mnie "pogniewałeś" jak zapytałem o Lameya? Może wreszcie mi wyjaśnisz?) tak pisanie o Rangersach w formie jaką zaprezentowałeś jest śmieszne. Może porównując ich do gry Barcelony jest to "zgraja kopiących się po czole Szkotów", jednak na pewno nie jest to prawdą w porównaniu do naszej gry, którą prezetnowaliśmy wiosną. Mądrzejsi będziemy po meczach w 3 rundzie kwalifikacji (o ile znowu nie potkniemy się na "gigancie" w 2 rundzie kwalifikacji - choć to wg mnie bardzo mało prawdopodobne). Tam zagramy z rywalem na - tak się przynajmniej wydaje - zbliżonym do nas poziomie. Jeśli poradzimy sobie z nim w dobrym stylu, będzie można z większym optymizmem oczekiwać na rywala w 4 rundzie. Jeśli miałbym nasze szanse oceniać na podstawie wiosennej formy i sparingów to za ciekawie by to nie wyglądało. Poczekajmy do meczów o stawkę - Skonto jeszcze naszej siły nie zweryfikuje, ale kolejny rywal zdecydowanie pokaże, na co możemy liczyć w tym sezonie. |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
ja też się już boje co będzie jutro bo ta gra Wisły w tych sparingach w Estoni z pólamatorami i amatorami nie wyglądała za dobrze , dużo strat , 2 sytuacje 100% z Rapidem (Sobol,Iliev) i z 3 /100% z Florą...ich to powinniśmy rozjechać z 4:0 albo wyżej ) , pokazuje się swoje umiejetności i udawadnia że warto na niego stawiać , a jak oni mają takie podejście do sparingów to ja dziekuje... Możecie sie nie zgadzać...![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kopenhaga w tym sezonie wyszła z grupy w LM
My z dyspozycja z tego samego sezonu to mozemy wyjsc z jakiejkolwiek grupy tylko wtedy gdy reaktywuja Puchar Ekstraklasy Ja naprawde nie wiem skad u niektórych takie podejscie i hurraoptymizm jesli sie uda dojsc do 4 rundy to przedział naszych szans bedzie pewnie miedzy 5%( Rangers Kopenhaga) a 25 %( Bate, Hajfa) ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
luzik panowie, Ryga nas zweryfikuje, myślę że pozytywnie
stawiam na którychś z tych składów: ![]() ![]() ![]() ![]() i do zobaczenia w Rydze |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Reasumuąc Na + nasza siła ofensywna - naprawdę jeśli Kirm będzie zdrowy Maaskant ma w czym wybierać: Kirm, Iliev, Genkov, Biton, Małecki,Boguski,Melikson,Garguła... Na - zgranie obrony oraz słabe boki (Lamey, Diaz, Paljic), w zasadzie mamy tylko jednego klasowego obrońce w kadrze Osmana Chaveza Biorąc pod uwagę powyższe typuje wysoki remis bramkowy 2:2 lub 3:3 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez najmniejszego znaczenia w jakim stylu MUSZĄ przejść 2 i 3 rundę. Innej opcji po tym co Wisła pokazała w ostatnich latach nie widzę. I uważam że jest to zupełnie realne. Nie liczę na fajerwerki tylko na wygrany mecz. TYLKO gra w LM lub LE może popchnąć tę drużynę w górę. Jak nie dostaną się do żadnej fazy grupowej to niestety koniec Roberta i jego świty. Tak to widzę. Pisze to jako sympatyk tego co w Wiśle robi RM. Skonto Ryga jest słabym zespołem. Jeśli będziemy mieli z nimi problemy to oznacza że jesteśmy równie słabi. Osobiście nie wyobrażam sobie odpadnięcia z tym rywalem tą drużyna którą mamy.
Ostatnio edytowane przez mee : 12.07.2011 o godz. 10:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Białorusinów zreszta ograliśmy w lutym Co prawda w sparingu, ale to był ich ostatni sprawdzian przed 1/16 LE , więc watpie żeby odpuścili ten meczKopenhaga , Rangers zgoda 5 % szans. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
5% oznacza że wygrywamy z nimi 1 mecz na 20? Panowie, matematyka chyba szwankuje. Nie róbcie z tej drużyny takich ogórków.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Racja, niektórzy tutaj robią z drużyny Glasgow Rangers nie wiadomo kogo.Nie rozumiem tego. Futbol ostatnimi laty bardzo sie wyrównał i teraz byle Skonto może sprawić problem takiej drużynie jak Glasgow.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zagra za niego Iliev który sprawia lepsze wrażenie. Pozatym Kirm mi kojarzy się z pechem. Zdrowia Andraz! |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.sportfan.pl/artykul/27185...rabia-tyle-ile
Skonto to amatorzy, jeśli ich nie przejdziemy to znaczy, że naszym grajką pensje muszą zostać obniżone do poziomu Skonto!!!!!! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/51,65041,9930224.html?i=3
Czy to jest trybuna gości D: Beda wylatywac piłki za Stadion ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
o ktorej zaczyna sie transmisja w Polsacie Sport/Futbol? Bo chyba ta petycja nic nie wskoralismy w sprawie Polsatu otwartego....
Powód: zamiast "?" zrobiłem "."
Ostatnio edytowane przez Wiślak709 : 12.07.2011 o godz. 11:35.
![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wisła Kraków: we wtorek trening na stadionie Skonto Ryga
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ryga,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Studio przed meczem Wisły zacznie się o 19.30 ;]
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
@Filip123. To nie jest trybuna gości. Ktoś już wcześniej pisał, że wzdłuż boiska jest dla nas + coś jeszcze z wolnej sprzedaży
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Radzę śledzić wyniki dzisiejszych mezów eliminacji - zespoły grające dzisiaj mogą być naszymi kolejnymi rywalamiw 3 rundzie.
Slovan Vitoria Pilzen i Litex to najpoważniejsi rywale z dzisiejszym meczów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
zakazana Od jutra bilety na Skonto http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ecz_ze_skonto/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja myślę, że po nudnym meczu zwyciężymy 2-0, bądź 2-1.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
A więc to już jutro...
Nie spodziewam się żadnej wielkiej rewolucji w porównaniu do końcówki sezonu, ani co do składu ani stylu i jakości gry. Oczywiście wejście Lameya czy Iliewa jest raczej oczywiste. Myślę, że zagramy bezpiecznie dwoma defensywnymi. Czy to wystarczy na Skonto ? Ostrożnie myśle, że tak, choć dużo zależy od tego jak bardzo zregenerowali siły nasi zawodnicy w ciągu ostatnich kilku dni. Pamiętajmy także, że jest to dwumecz i czas powinien pracować na naszą korzyść. Optymalnie byłoby zapewnić sobie awans już jutro, ale każdy wynik który będzie nas stawiał w korzystnej sytuacji przed rewanżem przyjmę z umiarkowanym zadowoleniem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Taki maly OT.
Victoria Plzno po 30 minutach prowadzi w Erewaniu z Piunikiem 2:0. Wydaje sie, ze Czesi bez wiekszych problemow awansuja do III rundy a pamietajmy, ze moze to byc jeden z potencjalnych naszych rywali po pokonaniu Skonto. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeśli miałes na myśli granie pod presją awansu to ok , jeśli jednak rywali na jakich możemy trafic to tutaj można się zastanowić czy dobrze się dzisiaj czujemy
wg uefy , a raczej rankingu klubowego zakwalifikujemy się w tym roku do grupy LE , oto jakich rywali możemy wylosować http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...eedel2011.html Roma , Lokomotiv Moskwa , Besiktas - losowo dobrane zespoły do grupy LE Skonto Ryga , Litex Łowecz - przykładowe zespoły na drodze do grupy LE ( grając w eliminacjach LM) nie ma co tutaj tez przytaczać przykładu Lecha , bo trafił w swojej grupie na 2 zespoły , dla których ważniejsza jest własna liga niż gra w LE w której często wystawiali drugi skład ( Man City i Juve ) oraz druzynę w totallnym dołku (Salsburg ) Między bogiem a prawdą przynajmniej 5 razy w czasie ich przygody w Europie szczęście było po ich stronie , bez tego szczęścia ciężko ugrać cokolwiek polskiej drużynie w pucharach . |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|