The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2011, 12:03
Rangers i zgrane ze sobą Bate Borysów są poza naszym zasięgiem,ja powiem tak wygrać dwumecz ze Skonto i liczyć na przeciwnika z naszego poziomu a w 4 to już mały lub duży cud będzie potrzebny
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
maxipiter
Banita

Od: 09.2005

Stary 11.07.2011, 12:05
aguero20 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem powinniśmy ich rozjechać u nich z 3:0 jak nie więcej a u siebie z 5:0 Jak chcemy przejść w 4 rundzie takie drużyny jak Rangers , Maccabi Hajfa czy Bate Borysów
Co do pierwszej części to sie zgadzam, a co do drugiej to proszę Was nie róbcie na siłę z Rangersów, Maccabi czy też Bate Bóg wie jak silnych drużyn. Owszem Bate np; pogrywało w rozgrywkach grupowych LM czy LE, ale i Lech tam grał, a i wyniki osiągnął nie gorsze niż Bate.Czyli poziom podobny do Lecha, to znaczy, że Lecha tez musielibyśmy się tak bardzo obawiać?
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.07.2011, 12:05
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Kolejny co wierzy w mit mocarstwa piłkarskiego nad Wisłą.

Oby się nie rozczarował

Mam takie nieodparte wrażenie że Nam lepiej gra się z lepszymi drużynami - gramy z kontry, nie musimy prowadzić meczu, spokojnie czekamy na szansę.
Jak trafiamy na "ogórków" to już jest kłopot - atak pozycyjny, koncentracja w obronie ( kontry ).
Wydaje mi się że np Śląsk idealnie trafił jak na swoje możliwości ( nie pisze że są faworytem bo nie są ale szansę IMo maja spora ).
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.07.2011, 12:08
Skupić sie przede wszystkim na najblizszym rywalu. Po co wybiegac w przyszlosc i znowu sie skonczy jak ostatnio.
Odpowiedz cytując
szamik
Member

Od: 04.2009

Stary 11.07.2011, 12:09
Kibic1928 chodzi o to że jak gramy z ogórkami, których nie ma już tyle co kiedyś to na grajkach ciąży presja wyniku. Oni mają w głowach że muszą wygrać. Inaczej będą pośmiewiskiem w mediach. To na pewno nie pomaga xD Przy grze z silnymi drużynami nie ma takiego zjawiska, można grać na luzie i wiele zyskać (patrz gra Lecha w grupie LE)
Odpowiedz cytując
Wisoman
Member

Od: 02.2008

Stary 11.07.2011, 12:12
gadajcie sobie co chcecie a ja jestem zajebistym optymistą, i wierzę że tym razem awansujemy do fazy grupowej LM o!

Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna
Odpowiedz cytując
bestfan
Junior Member

Od: 11.2003

Stary 11.07.2011, 12:16
czy i Wy powoli czujecie dreszczyk emocji ?

Najważniejsze to pełna koncentracja, i przede wszystkim bez lekceważenia, piłkarsko Wisła jest lepsza.
Wisła Mistrz !!
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 11.07.2011, 12:18
KamAr napisał(a):Wyświetl post
Od dobrych kilku lat odpadamy z mega średniakami w europejskiej piłki.
Levadii, Karabachowi, ówczesnej Valerendze do średniaków było daleko...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 11.07.2011, 12:25
Haha ja powoli już tak,pamiętam rewanż z Beitarem co to wtedy się działo
I zawsze ta myśl w tym roku się uda
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.07.2011, 12:37
Swoje przemyślenia czy się uda czy nie to zostawcie na później. Poziom polskiej pilki też cieżko ocenić skoro taki Lech w poprzednim sezonie potrafił wyprzedzić włoską drużynę a w lidze zajął dopiero 8. miejsce. I jak to wytłumaczyć? Uważam że takie przegrane z Dinamem Tibilisi czy z Valerenga to nie jest wynikiem poziomu danej ligii

TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
duble post
Jak duble post to się go usuwa a nie pisze że dubel
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.07.2011, 12:40
Iwan: Wpadka "Jagi" jest korzystna dla Wisły Kraków

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...akow,id,t.html
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 11.07.2011, 13:27
Andrzej Iwan napisał(a):
W dalszym ciągu jednak brakuje mi w drużynie klasycznego rozgrywającego, narzucającego zespołowi styl, regulującego tempo, będącego - jak to się mówi - cały czas pod grą. Niektórzy uważają Meliksona za takiego zawodnika. Ja z kolei twierdzę, że on nie ma takich predyspozycji. Bazuje przecież głównie na wybieganiu i fantazji oraz funduje sobie, prawie w każdym meczu, zbyt dużo przestojów. Z kolei Garguła nadal chyba nie spełnia wszystkich kryteriów do bycia reżyserem, poza tym raczej daleko mu do optymalnej formy
Powiedział to o czym była ostatnio dyskusja, że Melikson nie jest prawdziwym rozgrywającym. Za to Garguła już bardziej, ale też nie jest bardzo dobry.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 11.07.2011, 14:03
Krav napisał(a):Wyświetl post
To tylko przypuszczenie, że go nie kupili czy gdzieś przeczytałeś ? Bo ja nigdzie żadnego info nie widzę.
Info z facebooka Skonto.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 11.07.2011, 14:10
aguero20 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem powinniśmy ich rozjechać u nich z 3:0 jak nie więcej a u siebie z 5:0 Jak chcemy przejść w 4 rundzie takie drużyny jak Rangers , Maccabi Hajfa czy Bate Borysów

Jeżeli dobrze zrozumiałem, to im wyżej pokonamy w dwumeczu Skonto Ryga to tym bardziej wzrosną nasze szanse na przejście 4 rundy el LM i pokonanie Glasgow czy BATE Borysów

Mogę wiedzieć na jakie podstawie wyciągnąłeś takie wnioski bo nie za bardzo potrafię to sobie logicznie wytłumaczyć? Bo jeżeli weźmiemy ostatni sparing przed Levadią z Sosnowcem 4-0, to nasze szansę na awans z Estończykami powinny wzrosnąć ze 100 do 200%, mecz meczowi nie równy.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 11.07.2011, 14:22
Krav napisał(a):Wyświetl post
rzeczywiście gość jest niezły (w porównaniu do innych kopaczy Skonto), ale sam nic nie zdziała a nie za bardzo widzę dobrych partnerów by mu dogrywać. Wystarczy (łatwo powiedzieć) jego wyłączyć z gry a siła ofensywna Łotyszy diametralnie spada,a to już coś. Że my coś strzelimy to jestem dosyć pewny, raz że w ofensywie wyglądamy o niebo lepiej niż w obronie, dwa że z tego co zauważyłem Skonto gra trójką obrońców, więc jak się już przedrzemy przez II linię to powinniśmy mieć łatwiej. Dodając do tego absencję podstawowego obrońcy Kacanovsa to mamy kolejnego plusa.
To tylko przypuszczenie, że go nie kupili czy gdzieś przeczytałeś ? Bo ja nigdzie żadnego info nie widzę.
Po co ma ktoś mu dogrywać ?
Daleki wykop i nasi obrońcy mogą zadbać o sytuację podbramkową nawet ze strzeloną bramką .......
A czy coś wpadnie ? Z Levadią chłopaki obkopali słupki i okolice bramki zarówno w jednym jak i w drugim meczu.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.07.2011, 15:11
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Po co ma ktoś mu dogrywać ?
Daleki wykop i nasi obrońcy mogą zadbać o sytuację podbramkową nawet ze strzeloną bramką .......
A czy coś wpadnie ? Z Levadią chłopaki obkopali słupki i okolice bramki zarówno w jednym jak i w drugim meczu.
Dlatego napisałem, że trzeba wyłączyć go z gry, to jest priorytet dla obrońców. Iinni nie są tak groźni jak on (co nie znaczy, że mają biegać i robić co chcą). Poza tym nie porównywałbym siły ofensywnej drużyny grającej z Levadią a obecnymi piłkarzami, bo dzisiaj wg mnie mamy dużo mocniejszą ofensywę niż wtedy.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.07.2011, 15:31
Z Florą najmądrzejsze piłki grał Boguski i to będzie rozgrywający/cofnięty napastnik, jeżeli znów go jakiś burak nie kopnie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.07.2011, 16:25
http://www.uefa.com/uefachampionslea...uad/index.html

Ciekawie wypada zestawienie meczów pucharowych naszych zawodników - zbyt wielu doświadczonych w europejskich bojach ludzi to u nas nie ma (oprócz Jaliensa i Ilieva): Jaliens - 57-5, Iliev - 41-6, Sobolewski - 25-1, Jirsak - 16-2, Kirm - 15-0, Lamey - 14-1, Melikson - 12-0, Małecki - 11-0, Boguski - 10-2, Pareiko - 10-0
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.07.2011, 19:09
Ogladam Orange Sport Info i była wypowiedź Jarosława Krzoski - jutro powinno sie wyjasnic, kto z dwojki Diaz - Jovanovic zostanie wlaczony do składu na mecz ze Skonto (jezeli uda sie ktoregos zglosic)
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.07.2011, 19:12
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ogladam Orange Sport Info i była wypowiedź Jarosława Krzoski - jutro powinno sie wyjasnic, kto z dwojki Diaz, Jovanovic zostanie wlaczony do składu na mecz ze Skonto (jezeli uda sie ktoregos zglosic)
Według mnie na 99 % będzie to Diaz. Zważywszy na to co w ciągu ostatnich dwóch dni pisano na temat Jovanovicia (który tak w ogóle nie jest naszym piłkarzem) i jego błędów w sparingach to raczej będzie to Diaz. I śmiem twierdzić, że może on wskoczyć od razu do pierwszego składu na Skonto za Pajlicia. Ale okaże się jutro (i pojutrze).
Ostatnio edytowane przez Krav : 11.07.2011 o godz. 19:18.
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 11.07.2011, 19:24
twardybidon napisał(a):Wyświetl post
http://www.uefa.com/uefachampionslea...uad/index.html

Ciekawie wypada zestawienie meczów pucharowych naszych zawodników - zbyt wielu doświadczonych w europejskich bojach ludzi to u nas nie ma (oprócz Jaliensa i Ilieva): Jaliens - 57-5, Iliev - 41-6, Sobolewski - 25-1, Jirsak - 16-2, Kirm - 15-0, Lamey - 14-1, Melikson - 12-0, Małecki - 11-0, Boguski - 10-2, Pareiko - 10-0

A w fazie grupowej LM grali dotychczas tylko Lamey(8 meczów), Iliev(10) oraz Jaliens(10).

Ciekawostką tej strony jest fakt że Pajlic i Kurto zostali tam zakwalifikowani jako napastnicy
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.07.2011, 20:12
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Rangers i zgrane ze sobą Bate Borysów są poza naszym zasięgiem,ja powiem tak wygrać dwumecz ze Skonto i liczyć na przeciwnika z naszego poziomu a w 4 to już mały lub duży cud będzie potrzebny
Rangers ? Kopiąca się po czole zgraja szkotów bazująca na przygotowaniu fizycznym i ostrej grze. Nie jest to drużna poza naszym zasięgiem bo piłkarsko byśmy pewnie od nich nie odstawali, kwesta tego aby być dobrze przygotowanym na ewentualny mecz z nimi. Dodam, że zanotowali w ostatnich latach porażkę z FBK Kovno.
Bate Borysów tego już nawet nie komentuje.
Jedynie może Kopenhaga wydaję się przerastać nasze możliwości, ale w piłce przecież wszystko jest możliwe.
Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Od: 06.2011

Stary 11.07.2011, 20:39
Panowie, ale tak szczerze, czujecie w kościach , we łbie czy w sercu że tym razem na prawdę nam się uda ?

I awansujemy ? Bo ja na prawdę mam takie wrażenie, trudno je podeprzeć np. ilością występów naszych zawodników w LM ( ktoś tutaj już wklejał statystyki ) .

Ja wierze, a Wy ?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.07.2011, 20:40
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Rangers ? Kopiąca się po czole zgraja szkotów bazująca na przygotowaniu fizycznym i ostrej grze. Nie jest to drużna poza naszym zasięgiem bo piłkarsko byśmy pewnie od nich nie odstawali, kwesta tego aby być dobrze przygotowanym na ewentualny mecz z nimi. Dodam, że zanotowali w ostatnich latach porażkę z FBK Kovno.
Jedynie może Kopenhaga wydaję się przerastać nasze możliwości, ale w piłce przecież wszystko jest możliwe.
A przyszło by co do czego i oklep dwa razy.
Dywagowac i napinać można do woli. Problem w tym, że później nasi piłkarze (?) muszą wyjść na boisko i pokazać na co ich stać. I wtedy trochę mina rzednie.
..
Odpowiedz cytując
kmb
Junior Member

Stary 11.07.2011, 20:48
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Mecz z Ragersami, jeśli udałoby sie dojść do 4 undy pokazałby nam na czym tak naprawde stoimi.Solidna, wybiegana drużyna kontra Wisła..Ciekawe...
Idąc Twoim tokiem myślenia, to wyprzedana Kopenhaga bez trzech czołowych piłkarzy również jest do pojechania.BATE - białorusini ogórki, Zagrzeb i Haifa - zaścianek.Myśle ze nasze ostatnie europejski eskapady, jak i trener Maskant powinni nas nauczyć szacunku do rywala.
O przygotowanie możemy być spokojni, piłkarze, jak i trenerzy nie są głupcami.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.07.2011, 20:53
Zdyskwalifikowany obrońca Denis Kacanov jednak zagra z Wisłą. Kara zawieszenia dotyczy meczów w lidze Łotewskiej.
Za co?
http://www.youtube.com/watch?v=W5BjE...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=6-29Z...layer_embedded
Odpowiedz cytując
kmb
Junior Member

Stary 11.07.2011, 20:59
CH. napisał(a):Wyświetl post
Zdyskwalifikowany obrońca Denis Kacanov jednak zagra z Wisłą. Kara zawieszenia dotyczy meczów w lidze Łotewskiej.
Za co?
http://www.youtube.com/watch?v=W5BjE...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=6-29Z...layer_embedded
Aż mnie noga zabolała.Fajny komentarz pod filmikiem "Chavez wiesz co z nim zrobic"
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.07.2011, 21:00
boczek napisał(a):Wyświetl post
Panowie, ale tak szczerze, czujecie w kościach , we łbie czy w sercu że tym razem na prawdę nam się uda ?

I awansujemy ? Bo ja na prawdę mam takie wrażenie, trudno je podeprzeć np. ilością występów naszych zawodników w LM ( ktoś tutaj już wklejał statystyki ) .

Ja wierze, a Wy ?
Ja niestety nie :( - liczę na grupę LE.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.07.2011, 21:02
tofik napisał(a):Wyświetl post
A przyszło by co do czego i oklep dwa razy.
Dywagowac i napinać można do woli. Problem w tym, że później nasi piłkarze (?) muszą wyjść na boisko i pokazać na co ich stać. I wtedy trochę mina rzednie.
Napinanie się ?
Nasze wpadka przynajmniej ta z Levadią nie wynikała z tego ze byliśmy słabi, po prostu skumulowanie się takich błędów jak gra Sownowcu, złe przygotowanie, dodając Jopa z Łobem na obronie i Pawełek w bramce spowodowały że doszło do tragedii. Gdyby chociaż wykluczyć jeden z tych czynników pewnie przeliśmy byśmy dalej. Zmierzam do tego że jakość drużny nie była aż tak chu** jak wskazywałby to wynik.
Wierze w to że dzięki profesjonalizmowi który jest stworzy wokół drużny osiągniemy dobre rezultaty w pucharach. Piałem wielokrotnie już że swój optymizm buduję na tym że mamy Meliksona, który moim zdaniem może zaprowadzić nas daleko.
Nigdzie nie napisałem że BATE, Macabi, Zagreb to ogórki bo to drużny pewnie lepiej zgrane zgrane i być może minimalnie lepsze kadrowo.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.07.2011 o godz. 21:14.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 11.07.2011, 21:03
Ten Kacanov to jakiś rzeźnik, nie piłkarz. Będąc amatorem w ich śmiesznej lidze, powinien mieć więcej szacunku dla przeciwnika. Aż nie chcę myśleć jakie może nam szkody wyrządzić.

Trzeba przejść tych Skąd-to-Rygowców i pokazać im prawdziwą piłkę. Nie może być lipy! (jak mawia klasyk)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów