The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2011, 19:39
szprotson napisał(a):Wyświetl post
takim tokiem rozumowania Mały siedzi i nawet z ławki sie nie podniesie.
Tylko Mały nie ma na swoja pozycje konkurencji i jak jest do dyspozycji to bedzie grał caly czas.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 09.07.2011, 19:58
fialo napisał(a):Wyświetl post
Mówicie o tej samej Wiśle, która skompromitowała się z wiadomymi drużynami, aż szkoda wymieniać ich nazwy.
Naprawdę? Oto jaka jedynastka wybiegła w ub. roku na pierwszym mecz z Karabachem:
Milan Jovanić
Erik Čikoš
Mateusz Kowalski
Gordan Bunoza
Piotr Brożek
Rafał Boguski
Radosław Sobolewski
Tomáš Jirsák
Dragan Paljić
Maciej Żurawski
Paweł Brożek

Trener: Henryk Kasperczak

Z dwunastu zawodników (licząc trenera) za parę dni wystąpi jeden, może dwóch...

Równie dobrze można odwrócić twoje zdanie i powiedzieć: czym się martwicie, przecież ze Skonto zagra ta sama drużyna która rozniosła Parmę czy Schalkę...
Ddf
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.07.2011, 20:33
Ja bym w ogóle proponował zakończyć dyskusje pt., czy będzie łatwo, trudno ito.Do meczu kilka dni i wszystko się już niebawem okaże.

A co do składu to jedno co można chyba założyć to to że zagramy zawodnikami z ubiegłej rundy, oczywiście jeśli wszyscy będą zdrowi.Maaskant nie będzie ryzykował jakiegoś szaleństwa w składzie.Jedna może max 2 zmiany.

Taka jedna ciekawa niewiadoma to czy zagramy Wilkiem i Sobolem czy Sobolem + Jirsak/Garguła.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.07.2011, 20:52
Dokładnie jak kolega wyżej.
Myślę ze skład będzie bardzo podobny do tego z rundy wiosennej + Lamey/Iliev.

Co do PŚ stawiam na Sobol+Guła.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.07.2011, 21:22
Raczej z Wilkiem wyjdziemy, Maaskant jest dość ostrożny i raczej będzie dmuchał na zimne, chcąc głównie nie stracić.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.07.2011, 21:22
To co ważne to to, że gramy znowu siebie.

Levadia - w Sosnowcu
Qarabağ Ağdam - na Hutniku

A wcześniej u siebie:

Wygrana z Baitarem 5:0
Wygrana z Barceloną 1:0
Remis z Tottenhamem 1:1

Mój skład na Skonto:

----------------Genkov--------------------
----Iliev--------Melikson-------Małecki--
------------Sobolewski---Wilk------------
---Diaz---Chavez---Jaliens---Lamey---
------------------Pareiko------------------
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.07.2011, 21:45
To byłby najmocniejszy i najbardziej prawdopodobny skład na obecną chwile. No chyba, że nas trener zaskoczy i zamiast Wilka zagra Dudu, a ustawienie będzie 4-4-2. Wątpliwe, ale to mogło by być ciekawe.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 09.07.2011, 21:55
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Mój skład na Skonto:

----Iliev--------Melikson-------Małecki--
---Diaz---Chavez---Jaliens---Lamey---
Diaz ze Skonto na pewno nie zagra
obrońcy: Gordan Bunoza, Łukasz Burliga, Osman Chavez, Kew Jaliens, Mateusz Kowalski, Michael Lamey, Dragan Paljić
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.07.2011, 21:56
Genkov i Biton razem w ataku? Byłoby ciekawie Ale kto im będzie wrzucał piłki na głowę? Kosy nie ma...

Moja 11 na najbliższy mecz
----Kirm--------Melikson-------Małecki--
---Paljic---Chavez---Jaliens---Lamey---

Ławka: Jovanic, Bunoza, Iliew, Nunez, Garguła, Jirsak (Burliga), Biton. Nie ma miejsca dla Boguskiego :/
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 09.07.2011 o godz. 22:02.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 09.07.2011, 22:22
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Diaz ze Skonto na pewno nie zagra
obrońcy: Gordan Bunoza, Łukasz Burliga, Osman Chavez, Kew Jaliens, Mateusz Kowalski, Michael Lamey, Dragan Paljić
Skąd ta pewność, jak się nie mylę Wisła ma możliwość do 24 godzin przed meczem zgłosić jeszcze jednego zawodnika, więc słowa ''na pewno'' trochę tu nie pasują.
Poczekamy zobaczymy, być może zgłoszą jego albo Jovanovica.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 09.07.2011, 22:43
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Skąd ta pewność, jak się nie mylę Wisła ma możliwość do 24 godzin przed meczem zgłosić jeszcze jednego zawodnika, więc słowa ''na pewno'' trochę tu nie pasują.
Poczekamy zobaczymy, być może zgłoszą jego albo Jovanovica.
Nie mylisz się.
Mnie ciekawi, co z Bitonem - miał na 100 % nie zagrać ze Skonto, a jednak zgłoszony jest.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.07.2011, 07:39
Diaz myślę zagra, trener go sporo chwalił.
Napastnik musi być zgrany z drużyną bo inaczej będzie się mijał z piłką w polu karnym. Biton myślę wejdzie na końcówkę przy już dobrym wyniku.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.07.2011, 08:36
Maaskant zaatakuje, od pierwszych minut "siądziemy" na nich.
Odpowiedz cytując
Terinho
Junior Member

Stary 10.07.2011, 08:38
Normalnie same wróżki tutaj . Powinniście na giełdzie grać skoro macie tak dobre zdolności jasnowidzenia .
[Podpis wymoderowany]
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Od: 05.2011

Stary 10.07.2011, 10:21
o LOL jak ja widze jakie składy proponujecie na SKonto to mi sie przewraca w żołądku
Taki będzie najmocniejszy i nie ma zmiłuj
---------------Genkov----------------------
--Iliev--------------------------Mały-------
-------Melikson--Sobol--Wilk-------------
--Paljic--Chavez--Jaliens--Lamey/Jovanovic
---------------Pareiko-----------------------

Dlatego dałem Lamey / Jovanic bo myśle że Jovanovic lepiej zagrał z Tallinem na prawej obronie niż na środku
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.07.2011, 10:33
Jovanovic nie został zgłoszony.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.07.2011, 10:36
Porównując naszą grę ze sparingów do tego co prezentuje Skonto w lidze - jesteśmy na tym samym poziomie. Przejście Skonto będzie po blamażu polskiej piłki w europejskich pucharach nazwać sukcesem. Niektórzy chyba zapomnieli jak mało punktów Wisła zdobyła jako MP i jak w większości spotkań przeciętnie się prezentowała - nie było meczu rozegranego od 1 do 90 minuty na wysokim poziomie.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 10.07.2011, 10:49
Ja pierdziele, jak chcecie typować składy to idźcie do 10. edycji Konkursu o Wiśle,a nie zaśmiecajcie tutaj. Tak samo nie wiem skąd się bierze ten hurraoptymizm, że Ich pojedziemy - życie Was nie nauczyło, że teraz nie ma już słabych drużyn?
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Stary 10.07.2011, 10:50
Jak teraz przejdziemy Skonto na "farta" to ja nie chce myśleć co będzie w 3 rundzie bo to będzie tragedia oni przynajmniej powinni wykorzystywać 100% 8/10 , oczywiście nie robić głupich błędów , celniej podawać , pressing też by sie przydał i szybciej rozgrywać piłke jak tych rzeczy nie zrobimy to napewno nie wejdziemy do LM
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Stary 10.07.2011, 10:53
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Ja pierdziele, jak chcecie typować składy to idźcie do 10. edycji Konkursu o Wiśle,a nie zaśmiecajcie tutaj. Tak samo nie wiem skąd się bierze ten hurraoptymizm, że Ich pojedziemy - życie Was nie nauczyło, że teraz nie ma już słabych drużyn?
Ja już sie boję co będzie w pierwszym meczu ze Skonto , Wisełki gra mnie troche nie przekonuje
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 10.07.2011, 10:57
aguero20 napisał(a):Wyświetl post
Ja już sie boję co będzie w pierwszym meczu ze Skonto , Wisełki gra mnie troche nie przekonuje
Przestancie w koncu patrzec na sparingi - mecz o stawke to jest co innego a mecz w ktorym sie wykonuje trenowane fragmenty gry to jest co innego. Kosztem wyniku wykonuje sie zalecenia trenera - rozliczanie Wisly i pisanie jak to Oni graja mozna bedzie dopiero po dwumeczu ze Skonto a nie po sparingach
Odpowiedz cytując
filip123
Member

Od: 07.2010

Stary 10.07.2011, 11:00
Jeszcze wiadomo ze w sparingu graja o pietruche wiec noge odstawiaja zeby kontuzji nie zlapac
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.07.2011, 11:09
jeżeli założymy, że Wisła wejdzie na Skonto w ustawieniu 4-2-1-2-1 to możliwe, że zagramy takim składem:

Pareiko
Lamey-Jaliens-Chavez-Paljic
Sobol-Wilk
Melikson
Małecki-Iliev
Genkov

w orbicie pozostają: Jovanic, Burliga, Bunoza, Garguła, Kirm, Biton
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 10.07.2011, 13:36
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
...

Tak samo nie wiem skąd się bierze ten hurraoptymizm, że Ich pojedziemy - życie Was nie nauczyło, że teraz nie ma już słabych drużyn?

Z jednej strony masz rację, patrząc na ostanie nasze mecze w europejskich pucharach i potentatów z jakim odpadaliśmy, hurraoptymizm nie jest do końca zrozumiały. Należy zachować trochę realistycznego podejścia i z umiarem podejść do tych spotkań...

... jednak jak zawsze jest też druga strona medalu, ile razy będziemy jeszcze patrzeć w przeszłość i rozpamiętywać Levadię czy ostatnio Azerów ?

Jeżeli My się dziś obawiamy o wynik środowego meczu ze Skonto, to w takim razie jak będzie wyglądała sytuacja, gdy naprawdę trafimy na klasowego rywala, w tym wypadku to zostanie już chyba tylko typowanie ile nam strzelą bramek, bo o szansach nie będzie co dyskutować.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 10.07.2011, 14:07
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Maaskant zaatakuje, od pierwszych minut "siądziemy" na nich.
zwłaszcza, że ani razu nawet w lidze tak nie graliśmy
....a, kombinujecie ze składem jak koń pod górę, a prawda jest prosta: zagramy tym składem, który wyszedł przeciw Rapidowi, no chyba, że kogoś wyłączą kontuzje.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 10.07.2011, 14:10
Jeżeli My się dziś obawiamy o wynik środowego meczu ze Skonto, to w takim razie jak będzie wyglądała sytuacja, gdy naprawdę trafimy na klasowego rywala, w tym wypadku to zostanie już chyba tylko typowanie ile nam strzelą bramek, bo o szansach nie będzie co dyskutować.
Przecież tu nie chodzi o rywala. Ten niepokój, to nie jest strach przed Skonto. Kibice obawiają się o to, czy zespół jest dobrze przygotowany sportowo i mentalnie, czy jest zgrany, czy transfery wypalą, itd. itp.
W tej chwili nie wiemy czego się spodziewać po obecnej Wiśle. To powoduje nerwowość, a nie klasa przeciwnika. Jeśli przejdziemy Skonto w dobrym stylu, to nastroje przed trzecią rundą będą znacznie lepsze.
Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 10.07.2011, 14:28

Od dobrych kilku lat odpadamy z mega średniakami w europejskiej piłki. Nic dziwnego, że większość z Nas obawia się kolejnego blamażu...
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 10.07.2011, 14:39
Ktoś się może orientuje jak wygląda sprawa tego zawieszonego obrońcy Skonto - Kacanovsa, może grać z nami czy nie? I jak z Nathanem Juniorem, był na testach w Dynamo Moskwa, czym to się zakończyło ?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 10.07.2011, 14:47
Krav napisał(a):Wyświetl post
Ktoś się może orientuje jak wygląda sprawa tego zawieszonego obrońcy Skonto - Kacanovsa, może grać z nami czy nie? I jak z Nathanem Juniorem, był na testach w Dynamo Moskwa, czym to się zakończyło ?
Kacanovs nie zagra na 100%, do tego tydzień temu Dynamo wykupiło ze Skonto obrońcę Aleksandrsa Caunę a co do nathana Juniora testy koncza sie dopiero dzisiaj tak wiec na dniach sie wyjasni czy odejdzie ze Skonto czy zostanie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.07.2011, 15:06
Z jednej strony masz rację, patrząc na ostanie nasze mecze w europejskich pucharach i potentatów z jakim odpadaliśmy, hurraoptymizm nie jest do końca zrozumiały. Należy zachować trochę realistycznego podejścia i z umiarem podejść do tych spotkań...

... jednak jak zawsze jest też druga strona medalu, ile razy będziemy jeszcze patrzeć w przeszłość i rozpamiętywać Levadię czy ostatnio Azerów ?
Tu nie chodzi o rozpamiętywanie, tylko spojrzenie realnie w jakim miejscu jesteśmy. Mecz z Rapidem obnażył nasze słabości, tak samo jak pół roku temu mecz z Valerengą.
Mamy ogólnie lepszych piłkarzy niż Skonto (może poza obroną, tu trudno powiedzieć), jednak nie na tyle lepszych, żeby już zastanawiać się z kim zagramy w następnej rundzie. To tak jak z Po0lonią Bytom czy Podbeskidziem - jest różnica, ale nie przepaść. Nic, czego nie dałoby się nadrobić ambicją, wybieganiem i odrobiną szczęścia.

I dlatego kluczowe jest, aby nasi w tym meczu zagrali na 200% swoich możliwości, żeby nie zostawiać nic szczęściu. Jeżeli piłkarze podejdą do tego w stylu: "coś się strzeli i jakoś to będzie", to możliwe że za dwa tygodnie z pucharów zostanie nam tylko Puchar Polski.

W Europie jesteśmy frajerami, to takie drużyny jak nasza się goli. Na tym poziomie rozgrywek jesteśmy leszczami niewiele mniejszymi niż Skonto. Przykre, ale takie są fakty. Można sobie wymyślać pozasportowe powody dla których odpadaliśmy z Gruzinami, Estończykami, Azerami, spadkowiczami z lig Portugalskiej i niedoszłymi z Norweskiej, ale to tylko świadczy o naiwności. Jest takie angielskie powiedzenie, które sparafrazuję: jeżeli ktoś mówi Ci że jesteś pijany - to to olej; jeżeli mówi ci to kolejna osoba, to też to olej; ale jeśli słyszysz to samo od trzeciej - lepiej zamów do domu taksówkę.
A my: jeden, drugi, trzeci, czwarty raz odpadamy z leszczami - i mimo tego nadal patrzymy na innych z góry.
Pora zejść na ziemię.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów