|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Milan Jovanić Erik Čikoš Mateusz Kowalski Gordan Bunoza Piotr Brożek Rafał Boguski Radosław Sobolewski Tomáš Jirsák Dragan Paljić Maciej Żurawski Paweł Brożek Trener: Henryk Kasperczak Z dwunastu zawodników (licząc trenera) za parę dni wystąpi jeden, może dwóch... Równie dobrze można odwrócić twoje zdanie i powiedzieć: czym się martwicie, przecież ze Skonto zagra ta sama drużyna która rozniosła Parmę czy Schalkę... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja bym w ogóle proponował zakończyć dyskusje pt., czy będzie łatwo, trudno ito.Do meczu kilka dni i wszystko się już niebawem okaże.
A co do składu to jedno co można chyba założyć to to że zagramy zawodnikami z ubiegłej rundy, oczywiście jeśli wszyscy będą zdrowi.Maaskant nie będzie ryzykował jakiegoś szaleństwa w składzie.Jedna może max 2 zmiany. Taka jedna ciekawa niewiadoma to czy zagramy Wilkiem i Sobolem czy Sobolem + Jirsak/Garguła. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dokładnie jak kolega wyżej.
Myślę ze skład będzie bardzo podobny do tego z rundy wiosennej + Lamey/Iliev. Co do PŚ stawiam na Sobol+Guła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Raczej z Wilkiem wyjdziemy, Maaskant jest dość ostrożny i raczej będzie dmuchał na zimne, chcąc głównie nie stracić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To co ważne to to, że gramy znowu siebie.
Levadia - w Sosnowcu Qarabağ Ağdam - na Hutniku A wcześniej u siebie: Wygrana z Baitarem 5:0 Wygrana z Barceloną 1:0 Remis z Tottenhamem 1:1 Mój skład na Skonto: ----------------Genkov-------------------- ----Iliev--------Melikson-------Małecki-- ------------Sobolewski---Wilk------------ ---Diaz---Chavez---Jaliens---Lamey--- ------------------Pareiko------------------ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
To byłby najmocniejszy i najbardziej prawdopodobny skład na obecną chwile. No chyba, że nas trener zaskoczy i zamiast Wilka zagra Dudu, a ustawienie będzie 4-4-2. Wątpliwe, ale to mogło by być ciekawe.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
obrońcy: Gordan Bunoza, Łukasz Burliga, Osman Chavez, Kew Jaliens, Mateusz Kowalski, Michael Lamey, Dragan Paljić |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Genkov i Biton razem w ataku? Byłoby ciekawie
Ale kto im będzie wrzucał piłki na głowę? Kosy nie ma...Moja 11 na najbliższy mecz ----------------Genkov-------------------- ----Kirm--------Melikson-------Małecki-- ------------Sobolewski---Wilk------------ ---Paljic---Chavez---Jaliens---Lamey--- ------------------Pareiko------------------ Ławka: Jovanic, Bunoza, Iliew, Nunez, Garguła, Jirsak (Burliga), Biton. Nie ma miejsca dla Boguskiego :/
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 09.07.2011 o godz. 22:02.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Poczekamy zobaczymy, być może zgłoszą jego albo Jovanovica. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mnie ciekawi, co z Bitonem - miał na 100 % nie zagrać ze Skonto, a jednak zgłoszony jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Diaz myślę zagra, trener go sporo chwalił.
Napastnik musi być zgrany z drużyną bo inaczej będzie się mijał z piłką w polu karnym. Biton myślę wejdzie na końcówkę przy już dobrym wyniku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Maaskant zaatakuje, od pierwszych minut "siądziemy" na nich.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Normalnie same wróżki tutaj . Powinniście na giełdzie grać skoro macie tak dobre zdolności jasnowidzenia .
![]()
[Podpis wymoderowany]
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
o LOL jak ja widze jakie składy proponujecie na SKonto to mi sie przewraca w żołądku
![]() Taki będzie najmocniejszy i nie ma zmiłuj ![]() ---------------Genkov---------------------- --Iliev--------------------------Mały------- -------Melikson--Sobol--Wilk------------- --Paljic--Chavez--Jaliens--Lamey/Jovanovic ---------------Pareiko----------------------- Dlatego dałem Lamey / Jovanic bo myśle że Jovanovic lepiej zagrał z Tallinem na prawej obronie niż na środku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jovanovic nie został zgłoszony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Porównując naszą grę ze sparingów do tego co prezentuje Skonto w lidze - jesteśmy na tym samym poziomie. Przejście Skonto będzie po blamażu polskiej piłki w europejskich pucharach nazwać sukcesem. Niektórzy chyba zapomnieli jak mało punktów Wisła zdobyła jako MP i jak w większości spotkań przeciętnie się prezentowała - nie było meczu rozegranego od 1 do 90 minuty na wysokim poziomie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja pierdziele, jak chcecie typować składy to idźcie do 10. edycji Konkursu o Wiśle,a nie zaśmiecajcie tutaj. Tak samo nie wiem skąd się bierze ten hurraoptymizm, że Ich pojedziemy - życie Was nie nauczyło, że teraz nie ma już słabych drużyn?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jak teraz przejdziemy Skonto na "farta" to ja nie chce myśleć co będzie w 3 rundzie bo to będzie tragedia
oni przynajmniej powinni wykorzystywać 100% 8/10 , oczywiście nie robić głupich błędów , celniej podawać , pressing też by sie przydał i szybciej rozgrywać piłke jak tych rzeczy nie zrobimy to napewno nie wejdziemy do LM ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przestancie w koncu patrzec na sparingi - mecz o stawke to jest co innego a mecz w ktorym sie wykonuje trenowane fragmenty gry to jest co innego. Kosztem wyniku wykonuje sie zalecenia trenera - rozliczanie Wisly i pisanie jak to Oni graja mozna bedzie dopiero po dwumeczu ze Skonto a nie po sparingach
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jeszcze wiadomo ze w sparingu graja o pietruche wiec noge odstawiaja zeby kontuzji nie zlapac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jeżeli założymy, że Wisła wejdzie na Skonto w ustawieniu 4-2-1-2-1 to możliwe, że zagramy takim składem:
Pareiko Lamey-Jaliens-Chavez-Paljic Sobol-Wilk Melikson Małecki-Iliev Genkov w orbicie pozostają: Jovanic, Burliga, Bunoza, Garguła, Kirm, Biton ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Z jednej strony masz rację, patrząc na ostanie nasze mecze w europejskich pucharach i potentatów z jakim odpadaliśmy, hurraoptymizm nie jest do końca zrozumiały. Należy zachować trochę realistycznego podejścia i z umiarem podejść do tych spotkań... ... jednak jak zawsze jest też druga strona medalu, ile razy będziemy jeszcze patrzeć w przeszłość i rozpamiętywać Levadię czy ostatnio Azerów ? Jeżeli My się dziś obawiamy o wynik środowego meczu ze Skonto, to w takim razie jak będzie wyglądała sytuacja, gdy naprawdę trafimy na klasowego rywala, w tym wypadku to zostanie już chyba tylko typowanie ile nam strzelą bramek, bo o szansach nie będzie co dyskutować. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W tej chwili nie wiemy czego się spodziewać po obecnej Wiśle. To powoduje nerwowość, a nie klasa przeciwnika. Jeśli przejdziemy Skonto w dobrym stylu, to nastroje przed trzecią rundą będą znacznie lepsze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Od dobrych kilku lat odpadamy z mega średniakami w europejskiej piłki. Nic dziwnego, że większość z Nas obawia się kolejnego blamażu... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktoś się może orientuje jak wygląda sprawa tego zawieszonego obrońcy Skonto - Kacanovsa, może grać z nami czy nie? I jak z Nathanem Juniorem, był na testach w Dynamo Moskwa, czym to się zakończyło ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kacanovs nie zagra na 100%, do tego tydzień temu Dynamo wykupiło ze Skonto obrońcę Aleksandrsa Caunę a co do nathana Juniora testy koncza sie dopiero dzisiaj tak wiec na dniach sie wyjasni czy odejdzie ze Skonto czy zostanie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mamy ogólnie lepszych piłkarzy niż Skonto (może poza obroną, tu trudno powiedzieć), jednak nie na tyle lepszych, żeby już zastanawiać się z kim zagramy w następnej rundzie. To tak jak z Po0lonią Bytom czy Podbeskidziem - jest różnica, ale nie przepaść. Nic, czego nie dałoby się nadrobić ambicją, wybieganiem i odrobiną szczęścia. I dlatego kluczowe jest, aby nasi w tym meczu zagrali na 200% swoich możliwości, żeby nie zostawiać nic szczęściu. Jeżeli piłkarze podejdą do tego w stylu: "coś się strzeli i jakoś to będzie", to możliwe że za dwa tygodnie z pucharów zostanie nam tylko Puchar Polski. W Europie jesteśmy frajerami, to takie drużyny jak nasza się goli. Na tym poziomie rozgrywek jesteśmy leszczami niewiele mniejszymi niż Skonto. Przykre, ale takie są fakty. Można sobie wymyślać pozasportowe powody dla których odpadaliśmy z Gruzinami, Estończykami, Azerami, spadkowiczami z lig Portugalskiej i niedoszłymi z Norweskiej, ale to tylko świadczy o naiwności. Jest takie angielskie powiedzenie, które sparafrazuję: jeżeli ktoś mówi Ci że jesteś pijany - to to olej; jeżeli mówi ci to kolejna osoba, to też to olej; ale jeśli słyszysz to samo od trzeciej - lepiej zamów do domu taksówkę. A my: jeden, drugi, trzeci, czwarty raz odpadamy z leszczami - i mimo tego nadal patrzymy na innych z góry. Pora zejść na ziemię. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|