|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Na potwierdzenie:
![]() Zawsze pleksi jest zabezpieczone jakąś taśmą czy czymś podobnym |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 08.07.2011 o godz. 10:42.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
do usunięcia...
Ostatnio edytowane przez sayek89 : 14.07.2011 o godz. 21:53.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jesli na jednym z filarów widac probki ewentualnej kolorystyki elewacji to jest to przerażające jakie pomysly sie pojawiaja...mam nadzieje ze jestem w bledzie ze to probki...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Moze byc tak ze z 2 strony jest przeźroczysta tak jak na komisariacie ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
@sayk89 - przeczytaj ze dwa posty wyżej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Oby oby to była folia.. chociaż nam to powinno wisieć...
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Co do tych kolorów na filarze to chyba własnie próbka .... jesli z tych 2 wybrać wole ciemniejszy ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Skoro w tym sezonie na meczach ligowych nie będzie kibiców gości- na topowych meczach w tym sektorze przyjezdnych będą przebywać nasi kibice. Widoczność będzie słaba- bo co kilka metrów są te niebieskie słupy podtrzymujące. Te białe folie oczywiście zdejmą po zakończeniu budowy ogrodzenia.
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
za ulubionym portalem wszystkich kibiców:
Cytat:
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
mówiło się o 1% wartości części sportowej stadionu i 3% części komercyjnej.Padała też kwota w granicach 5 milinów złotych. Dla Lecha 7% z wpływu biletów to przy frekwencji jak w poprzednim sezonie wynoszącej 561150 tys. (24 mecze) i średniej cenie biletu na poziomie powiedzmy 40zł daje około 1,5 mln zł. Do tego 25% z wartości nazwy stadiony szacowanej na około 4-5mln zł rocznie, czyli jakiś 1 mln zł. Łącznie jakieś 5,5 mln zł przy ryzyku miasta, w postaci nie sprzedania nazwy, oraz małej frekwencji. Obliczenia czysto teoretyczne z dużym zaokrągleniem. Patrząc na to cena dla Wisły za całość nie powinna przekroczyć 3 mln zł.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po co te pleksy sa? jakoś w Gdańsku ich nie potrzeba?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
W Gdańsku wiedząc że jest stanowczo za duży stadion niemal 1/4 stadionu jest przeznaczone na bufor więc pleksi są niepotrzebne
po to zrobili żeby nie wyglądało to jak na Lechu że co kilka metrów puste przestrzenie, będzie nieco schludniej wyglądać z takiej racji że jedno puste miejsce będzie znajdować się w jednym miejscu. Pod warunkiem że będzie co mecz choćby pozostalych 60-70% zajętych miejsc
Ostatnio edytowane przez CH. : 08.07.2011 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ktoś tu miał dojście do informacji co z ławkami rezerwowych... Wiadomo coś nowego ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Aha, i Ja też wiem, że stadion prezentuje się ładnie w środku i zajebista różnica do tego co było wcześniej, ale lista tych wszystkich, łagodnie mówiąc niedociągnięć to jest jakaś paranoja. ![]()
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO
...... BO TO MIASTO JEST NASZE !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.skyscrapercity.com/showpo...ostcount=15466
Moje zdjęcia z dzisiejszej wyprawy w okolicach stadionu |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Tak samo sprawa ma się z trybuną zachodnią. Co z tego, że otworzą, jak nie potrafimy zapełnić trzech? Wszystko jest na rękę Wiśle. Jeśli by tak nie było to myślę, ze Basałaj nie jest jakimś leszczem, tylko zrobił by niezły raban w prasie, oczernił miasto i podliczył straty jakie generuje klub przez niedbalstwo urzędników. Ręka rękę myje. Każdy trochę ponarzeka, pozwalają na siebie, ale nikomu tak naprawdę się nie śpieszy i każdy jest zadowolony. Wilk syty bo mało płaci i owca cała, bo nie ma kasy na skończenie fuszerek i odwleka termin ukończenia stadionu, po którym to najpewniej sprawą zajmie się prokuratura z paragrafu niegospodarności pieniędzy publicznych.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
O czym Ty mowisz? Jak 3 trybuny byly tylko na jednym meczu, i je zapelnilismy, ba na wiekszosci meczow w tej rundzie, poza mecze z Ruchem przy huc** pogodzie i jeszcze jakims jednym, 18 tys bylo na kazdym meczu...
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Strasznie biały ten stadion od środka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
chyba się mylisz.z tego co pamiętam to na większości meczów było ok 15-16 tyś.a na ostatnim był komplet ale raczej z powodu fety.sam spotkałem kilka znajomych osób które pierwszy raz w zyciu były na meczu.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
13. Wisła Kraków 22. kolejka, GKS Bełchatów 18000 runda wiosenna 14. Wisła Kraków 27. kolejka, Cracovia 18000 runda wiosenna 15. Wisła Kraków 20. kolejka, Jagiellonia Białystok 18000 runda wiosenna 16. Wisła Kraków 13. kolejka, Legia Warszawa 18000 17. Wisła Kraków 26. kolejka, Lech Poznań 18000 runda wiosenna 18. Wisła Kraków 14. kolejka, Zagłębie Lubin 17832 19. Wisła Kraków 6. kolejka, Korona Kielce 17500 27. Wisła Kraków 18. kolejka, Widzew Łódź 15900 runda wiosenna 31. Wisła Kraków 8. kolejka, Śląsk Wrocław 15585 35. Wisła Kraków 10. kolejka, Lechia Gdańsk 14925 41. Wisła Kraków 17. kolejka, Ruch Chorzów 13850 runda wiosenna źródło: wp.pl No jak widać oprócz meczów z Ruchem (w marcu jak bylo mega zimno) i z Widzewem, na reszcie byl komplet albo prawie komplet, jesli chodzi o wiosenne mecze. Nie mam watpliwosci, ze zwlaszcza po obnizce cen biletow, zwiekszonej akcji marketingowej, ze frekwencja bedzie na poziomie 25-26 tys, a na topowych meczach duzo wiecej, ale to pewnie od paz, zwlaszcza jak jeszcze uruchomia sprzedaz internetowa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jaka będzie frekwencja będzie w głównej mierze zależało od wyników sportowych.
A z postem Antystenesa zgadzam się prawie w 100% i tak po prostu jest .Szkoda, że najbardziej cierpią na tym kibice i reputacja klubu, ale to krakowianie wybrali tego prezydenta.![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Moje wrażenia po zwiedzeniu po raz 1 stadionu Wisły
Kochani forumowicze, chciałbym się podzielić moimi wrażeniami ze stadionu, którego to widzę po raz pierwszy od czasów remontu. -> Pierwsza ważna kwestia która nachodzi sama jest podejście wielu forumowiczów do stadionu. Ja powiem w prost, dla mnie stadion jest PIĘKNY, szczególnie trybuny, cała otoczka, poziom profesjonalizmu w jakim podeszli do mnie ludzie w kasach biletowych, oraz przy wyrabianiu karty kibica- Europa. -> Ilość niedoróbek na zewnątrz: fasada, zagospodarowanie terenu jest zastraszająca, ale: musimy czekać, aż wszystko zrobią, wtedy przyjdzie czas na ostateczną ocenę. W Polsce tak jest, że wszystko się ciągnie, drogi, koleje, szpitale- wszystko niby poprawiają, a efektów nie widać. Nie od razu Kraków zbudowano ![]() -> Do pozazdroszczenie jest również fakt, jak miasto żyje futbolem, co chwila ktoś wchodzi, ktoś wychodzi z trybuny, sam musiałem czekać w kolejce do wyrobienia karty kibica. Aha, byłem również na stadionie Cracovii i dla mnie nie ma porównania, co z tego, że oni mają płytki i ogarnięty teren, to i tak nie ta liga ![]() Podsumowując: Jestem zakochany w tym stadionie, od pierwszego obejrzenia. Cieszę się również faktem, że od tego sezonu będę częstym gościem tego cuda ![]()
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 11.07.2011 o godz. 15:06.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
@WisłaOnly,cieszą takie teksty jak Twój.Ja doskonale pamiętam stadion sprzed 1997,kiedy nie było nawet trybuny głównej(przez wiele lat trwał taki stan).Ja wiem,kwota ponad 500 mln poraża,ale wiem też,że gdyby nie rozbuchane urzędnicze ambicje dot.Euro,to mielibyśmy dużo gorszy i mniejszy stadion.Stadion prezentuje się nie tylko dobrze od środka.Co ważne,on prezentuje się doskonale w relacjach tv.Może nawet najlepiej z wszystkich polskich stadionów już wybudowanych.Może nawet lepiej niż stadion Legii.Powoduje to specyficzny uklad trybun,choc oczywiscie na zywo ich stadion jest bardziej zwarty,lepiej wykonczony i ladniejszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Na jakiekolwiek wykończenie elewacji to sobie jeszcze poczekamy, to nie jest coś, co zostanie zrobione w najbliższym czasie, czy nawet w przeciągu najbliższych 2 lat. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PiotrzeG a oritntujesz się jaki mniej więcej może być koszt elewacji wykonanej mniej więcej z podobnych płyt które są na remontowanym 1 peronie dworca głównego?
Tak pi razy oko ![]() Jeszcze skończy się na tym, że przed stadionem staną ludzie z cegiełkami na elewacje ![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|