The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2011, 12:22
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o skład Jagi to zagrało w nim 6 obcokrajowców w pierwszej jedenastce, kolejny wszedł na zmianę. Ciekawe jaki byłby wnik gdyby wczoraj z Irtyszem w podstawowej jedenastce wybiegli by zamiast np. 3 zagranicznych zawodników, 3 mlodych zdolnych Polaków?
Odp: Wynik byłby taki sam? Zgadłem?

W przeciwnym wypadku zmuszony jestem przyjąć że uważasz Probierza i osobę odpowiedzialną w Jadze za transfery za za idiotów świadomie działających na własną i klubu szkodę, a z tym się zgodzić nie mogę.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.07.2011, 12:26
Jeśli chodzi o skład Jagi to zagrało w nim 6 obcokrajowców w pierwszej jedenastce, kolejny wszedł na zmianę. Ciekawe jaki byłby wnik gdyby wczoraj z Irtyszem w podstawowej jedenastce wybiegli by zamiast np. 3 zagranicznych zawodników, 3 mlodych zdolnych polaków?
Już nie przesadzaj . Większość obcokrajowców grała w obronie czyli Stano , Norambuena , Cionek , w drugiej połowie El Mehdi - i to dlatego że w Polsce nie mamy wielu grających na przyzwoitym poziomie obrońców i co myślisz że jakby na obronie wystawił dwóch, trzech młodych obrońców którzy nawet nie zadebiutowali w Ekstraklasie byłoby lepiej . Co myślisz że jakiś gówniarz z ME zagrałby lepiej od Stano czy Cionka - dobre ... No chyba że chciałbyś wpuścić młodych polskich zawodników do ataku ale przecież tak grali w większości Polacy ! W pierwszej połowie z obcokrajowców byli tylko Seratlić i Maycon a w drugiej sam Seratlić ,i co może to przez obcokrajowców Jaga nie potrafiła strzelić bramki amatorom ? A co takiego w tym meczu zrobili Burghardt , Plizga , Kupisz ? Jeden były reprezentant Polski , jeden obecny i jeden który przez wielu jest uznawany za przyszłość naszej reprezentacji a biega jak paralityk - przynajmniej sprawia takie wrażenie . Zawsze wydawało mi się że skrzydłowy powinien być zwinny , szybki , dynamiczny a Kupisz to kompletny sztywniak ! Wg mnie jakby w Jadze grało więcej takich zdolnych Polaków jak ta trójka to w tym meczu mogłoby się skończyć wyżej niż 2 - 0 !
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.07.2011, 12:44
Jeśli chodzi o skład Jagi to zagrało w nim 6 obcokrajowców w pierwszej jedenastce, kolejny wszedł na zmianę. Ciekawe jaki byłby wnik gdyby wczoraj z Irtyszem w podstawowej jedenastce wybiegli by zamiast np. 3 zagranicznych zawodników, 3 mlodych zdolnych Polaków?
Nie ma czegoś takiego jak młodzi zdolni polscy piłkarze. Oni są teraz trochę jak potwór z loch ness - każdy o nich słyszał, nikt ich nie widział.

Młodzi nażelowani pseudokopacze - tacy się od biedy znajdą. Ale nie wiem czy z nimi wynik byłby lepszy.
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.07.2011, 13:06
bramkarze: Milan Jovanić, Sergei Pareiko
obrońcy: Gordan Bunoza, Łukasz Burliga, Osman Chavez, Kew Jaliens, Mateusz Kowalski, Michael Lamey, Dragan Paljić
pomocnicy: Daniel Brud, Łukasz Garguła, Ivica Iliev, Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Patryk Małecki, Maor Melikson, Gervasio Nunez, Radosław Sobolewski, Cezary Wilk
napastnicy: David Biton, Rafał Boguski, Tsvetan Genkov

Zawodnicy zgłoszeni do gry w pucharach i nie ma na tej liście Marko Jovanovića a jest Biton.

Jeżeli chodzi o dotychczasowe ruchy transferowe to jestem pod wrażeniem. Wiadomo ,że na ocenę przydatności poszczególnych zawodników będzie trzeba poczekać ale cieszy fakt ,że w końcu jakaś ofensywa transferowa.
Mam tylko nadzieję ,że zespół będzie cierpliwie budowany nawet w przypadku odpadnięcia w eliminacjach do LM.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.07.2011, 13:14
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Nie ma czegoś takiego jak młodzi zdolni polscy piłkarze. Oni są teraz trochę jak potwór z loch ness - każdy o nich słyszał, nikt ich nie widział.

Młodzi nażelowani pseudokopacze - tacy się od biedy znajdą. Ale nie wiem czy z nimi wynik byłby lepszy.
Bzdury! Na boiskach III czy IV ligi biega całkiem sporo utalentowanej młodzieży którą należy oszlifować a także stopniowo i umiejętnie wprowadzać do drużyny. Talenty rodzą się na całym świecie od wysp Togo po Chiny więc dlaczego nie u nas? Nie zgodzę się też z ogolnie panujacym przekonaniem że każdy młody chłopak to nażelowany goguś. Takie określenie krzywdzi wielu młodych chłopaków. Naszym problem są działacze dyktujący zaporowe ceny za młodych, szkolenie a także i przede wszystkim układy menadżerskie. Menadżerowie i działacze w głebokiej dupie mają poziom polskiej piłki i kibiców. Najważniejsze to wypchać portfele.
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 08.07.2011 o godz. 13:23.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 08.07.2011, 13:21
Bzdury! Na boiskach III czy IV ligi biega całkiem sporo utalentowanej młodzieży którą należy oszlifować a także stopniowo i umiejętnie wprowadzać do drużyny. Talenty rodzą się na całym świecie od wysp Togo po Chiny więc dlaczego nie u nas? Naszym problem są działacze dyktujący zaporowe ceny za młodych, szkolenie a także i przede wszystkim układy menadżerskie.
Chciałbym żebyś miał rację, ale nic na to nie wskazuje. Wierzę, że sytuacja może się zmienić np gdy co najmniej 10 klubów w kraju będzie tak pracować z młodymi jak Legia. Co by o nich nie mówić regularnie wprowadzają do pierwszej drużyny juniorów w na przyzwoitym ligowym poziomie, za to szacun.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.07.2011, 13:28
Bzdury! Na boiskach III czy IV ligi biega całkiem sporo utalentowanej młodzieży którą należy oszlifować a także stopniowo i umiejętnie wprowadzać do drużyny. Talenty rodzą się na całym świecie od wysp Togo po Chiny więc dlaczego nie u nas? Naszym problem są działacze dyktujący zaporowe ceny za młodych, szkolenie a także i przede wszystkim układy menadżerskie.
Mówisz o 10, 13, 14, 17 latkach? O.K. Ale ich kupic do pierwszego składu się nie da.

Cokolwiek nie powiesz i tak nie zmieni to sytuacji. Polacy którzy z zawodu są już piłkarzami i są dostępni są za słabi na Wisłę czy Jagę.
Powód: a braklo ;)
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.07.2011 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 08.07.2011, 13:29
Kwestia jest też co robią trenerzy w małych klubach w grupach juniorskich. Mają swoich pupilków którzy mogą sobie olewac wszystko łącznie z treningami sportowo przy tym się nie wyrózniac wśród reszty (widziałem nawet przypadki gdzie lepszy musiał siedziec na ławie) a i tak mają pewny plac. Prezesi sobie tez nic z tego nie robią. Gdzie nie raz nie dwa sie z takim przypadkiem spotkałem.

Edit: PANDEM0NIUM to nie pierwszy taki przypadek niestety
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 08.07.2011 o godz. 13:44.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.07.2011, 13:37
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Kwestia jest też co robią trenerzy w małych klubach w grupach juniorskich. Mają swoich pupilków którzy mogą sobie olewac wszystko łącznie z treningami sportowo przy tym się nie wyrózniac wśród reszty (widziałem nawet przypadki gdzie lepszy musiał siedziec na ławie) a i tak mają pewny plac. Prezesi sobie tez nic z tego nie robią. Gdzie nie raz nie dwa sie z takim przypadkiem spotkałem.
W mojej miejscowości niedawno miała miejsce sytuacja w której był organizowany turniej na Orliku z udziałem 10 drużyn (w tym Zagłebie Lubin, Arka Gdynia, zespoły z Niemiec). Brały w nim udział dzieciaki z roczników 2002 i młodsze. Okazało sie w trakcie turnieju że jeden z trenerów wystawiał z premedytacją starsze roczniki. Drużyna została zdyskwalifikowana, wstyd na całe miasto.
Oto jakie wzorce przekazują trenerzy dzieciakom...
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.07.2011, 13:51
Jednej rzeczy nie rozumiem. Stan mówił, że szanse na grę Jovanovica ze Skonto są nikłe, a Bitona żadne. Jak to możliwe, że Biton został zgłoszony? Przecież musi zdobyć pozwolenie na pracę, a to chwilkę trwa... To samo Nunez - w tak krótkim czasie załatwił już pozwolenie na pracę?
Ostatnio edytowane przez hawkins : 08.07.2011 o godz. 13:53.
Odpowiedz cytując
filip123
Member

Stary 08.07.2011, 14:14
Biton dostał pozwolenie od razu , Nunez byl po pozwolenie w Hiszpanii w konsulacie ...
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2011, 14:31
Może klub Marko Jovanovića gra na zwłokę bo próbują jeszcze się odwoływać i znieść cały zakaz gry który dostał? Wtedy na pewno, albo nie byłby wcale na sprzedaż, albo cena poszybowałaby w górę. Może już poszybowała gdy skrócili mu ostatnio karę o połowę.
No ale póki nie opuścił jeszcze zgrupowania Wisły to nie wygląda to tak źle.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 08.07.2011, 14:32
Jesli dostał pozwolenie na prace w UE to natej podstawie moze grac w Polsce.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.07.2011, 14:36
nedzielan napisał(a):Wyświetl post
Niedługo pojawi się informacja o kolejnym nowym numerze na koszulce, czyli w skrócie będzie BUM!

Z FB
Biton będzie grał z numerem 88?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 08.07.2011, 14:44
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Biton będzie grał z numerem 88?
Notak (HH) to będzie miał przeje...ane, a jeszcze Genkow gra z 18 - (AH) - jak nic jakiś mądry inaczej obserwator i zostajemy bez ataku
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.07.2011, 15:15
hawkins napisał(a):Wyświetl post
Jednej rzeczy nie rozumiem. Stan mówił, że szanse na grę Jovanovica ze Skonto są nikłe, a Bitona żadne. Jak to możliwe, że Biton został zgłoszony? Przecież musi zdobyć pozwolenie na pracę, a to chwilkę trwa... To samo Nunez - w tak krótkim czasie załatwił już pozwolenie na pracę?
Jak się chce to się da.

Ciężka praca w biurach ludzi, o których nie pisze się w mediach, przyniosła efekty.
Biton, Nunez, Iliev i Lamey, czyli wszyscy nowi piłkarze, mogą zagrać ze Skonto!

z FB.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.07.2011, 15:25
filip123 napisał(a):Wyświetl post
Biton dostał pozwolenie od razu , Nunez byl po pozwolenie w Hiszpanii w konsulacie ...
Mossad ma wszędzie jakiegoś katsę uplasowanego to i od razu pozwolenie dostał ;-)

Co z Jovanoviciem? Zapowiadał się jako wzmocnienie. Gdzieś czytałem ,że on podpisał z nami kontrakt na 5 lat bo niby młody i perspektywiczny. A teraz w tych wyliczeniach i Basałaj go pominął i Stach też.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.07.2011, 15:30
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Mossad ma wszędzie jakiegoś katsę uplasowanego to i od razu pozwolenie dostał ;-)

Co z Jovanoviciem? Zapowiadał się jako wzmocnienie. Gdzieś czytałem ,że on podpisał z nami kontrakt na 5 lat bo niby młody i perspektywiczny. A teraz w tych wyliczeniach i Basałaj go pominął i Stach też.
Jeszcze nic nie podpisał..ma 23 lata - myślałem że starszy. 5 lat byłoby nieźle podpisać.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 08.07.2011, 17:23
to Melex niech bierze 28 od nowego sezonu
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.07.2011, 17:36
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Może klub Marko Jovanovića gra na zwłokę bo próbują jeszcze się odwoływać i znieść cały zakaz gry który dostał? Wtedy na pewno, albo nie byłby wcale na sprzedaż, albo cena poszybowałaby w górę. Może już poszybowała gdy skrócili mu ostatnio karę o połowę.
No ale póki nie opuścił jeszcze zgrupowania Wisły to nie wygląda to tak źle.
A może podpisanie z Jovanoviciem kontraktu zależne od wyniku w Rydze.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.07.2011, 17:41
PODpalacz napisał(a):Wyświetl post
A może podpisanie z Jovanoviciem kontraktu zależne od wyniku w Rydze.
a moze duze znaczenie ma kwestia jego ewentualnego zawieszenia ...poza krajem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.07.2011, 09:09
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Wyjasnienie tego to nie jest sprawa, ktora powinna trwac tygodniami.

tu wiadomosc dzisiaj choc wyglada troche jak zebranie roznych przypuszczen z forum -> http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

tak czy siak jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze - nas nie stac na kupowanie obroncow za takie pieniadze wiec nie wiem po co bylo sobie zawracac Jovanovicem glowe, zawraca glowe jemu i jego klubowi

na Cikosa nas nie bylo stac, a bedzie nas stac na Jovanovica - wolne zarty
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
filip123
Member

Stary 10.07.2011, 09:18
Jovanovic dobrze gra ale na boku obrony .... alternatywa dla Lameya , pamietajcie jak zaczynal Bun oza czy Diaz .... słabo ..

Na obronie zgranie to podstawa wporownaniu do innych pozycji , Maaskant dalej go chce wiec poczekajmy do meczu ze Skonto a sie wszystko wyjasni.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.07.2011, 10:32
Przepraszam skąd mielibyśmy mieć pieniądze na środkowego obrońcę skoro nie było funduszy na sprowadzenie do Wisły napastnika Ranko Despotović za 0,5 mln euro. Za zawodnika Partizana mieliśmy zapłacić w dwóch transzach - ewidentnie widać, że właściciel przestraszył się kolejnej wtopy w pucharach i stać nas było jedynie na zawodników darmowych - wiekowych, wypożyczenia - z tym, że taka polityka jest krótkowzroczna bo za rok będzie jeszcze gorzej jeżeli dodamy do tego kończące się umowy zawodników, którzy reprezentują nasze barwy od jakiegoś już czasu.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 10.07.2011, 10:56
Tak się składa, że nieopodal mnie mieszka Serb, który przyjechał do Polski studiować na UJ. Po studiach dostał u nas dobrze płatną pracę na terenie naszego kraju w Serbskiej firmie działającej na terenie Polski. Jest maniakiem futbolu, oraz fanatykiem Partizana. W realiach polskiej piłki też się orientuje bdb. W świetle naszych ostatnich wzmocnień rodem z Serbii przez kilka dni polowałem na niego aby zapytać się o nasze nowe "gwiazdy". I tak właśnie wczoraj mijając go na ulicy udało mi się go troszke przepytać. Co do Ilieva to jego zdaniem, Wisła zrobiła dobry interes i będzie on wyróżniającą się postacią ekstraklasy. Natomiast co do Jovanovicia to twierdzi on, że zawodnik ten nie jest wart więcej niż 200 tyś E, w Serbii miał reputację zdolnego zawodnika, nigdy natomiast do końca tego nie potwierdził. Zagrał co prawdę kilka świetnych meczy nawet w europejskich pucharach, ale nie potrafił sobie na dobre wywalczyć miejsca w podstawowej jedynastcę Partizana. Notorycznie popełnia proste błędy w obronie (co niejako już pokazał w naszych sparingach), wg. niego lepiej spisuję się jako prawy obrońca niż stoper, ponieważ potrafi fajnie zagrać w ofensywie, i jego błędy na boku obrony nie kosztują drużyny tak wiele niż kiksy na stoperze. W Serbii uchodzi również za gracza bardzo konfliktowego, zawsze mieli z nim problem natury wychowawczej. Co ciekawe jego zdaniem wśród większości kibiców Partizana podobno panuje ogólne przekonanie, iż jego odejście wyjdzie zespołowi na dobre, gdyż poprawi się atmosfera w zespole.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.07.2011, 10:59
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam skąd mielibyśmy mieć pieniądze na środkowego obrońcę skoro nie było funduszy na sprowadzenie do Wisły napastnika Ranko Despotović za 0,5 mln euro.
Naprawdę? Ja czytałem co innego, i to z bardziej wiarygodnego źródła - wywiad z Valckx'em.

Za zawodnika Partizana mieliśmy zapłacić w dwóch transzach - ewidentnie widać, że właściciel przestraszył się kolejnej wtopy w pucharach
i stać nas było jedynie na zawodników darmowych - wiekowych, wypożyczenia
Pareiko - rozwiązał kontrakt przed przyjściem
Lamey - rozwiązał kontrakt przed przyjściem
Iliev chyba także rozwiązał przed przyjściem.

Melikson - bardzo wiekowy
Genkov - bardzo wiekowy
Jovanović (jeżeli przyjdzie) - bardzo wiekowy
Diaz - bardzo wiekowy
Iliev także może pograć przez kilka lat patrząc na przykład Tomka Frankowskiego.

Owszem, w tym okienku sprowadziliśmy na początku trochę starszych zawodników, ale nie przesadzajmy już tak bardzo - w tamtym także sprowadziliśmy dwóch "emerytów" - Jaliensa i Pareikę.
Co do wypożyczeń - przecież są z opcjami pierwokupu.

z tym, że taka polityka jest krótkowzroczna bo za rok będzie jeszcze gorzej jeżeli dodamy do tego kończące się umowy zawodników, którzy reprezentują nasze barwy od jakiegoś już czasu.
Komu niby się kończy kontrakt z podstawowych zawodników (nie licząc wypożyczonych na rok)?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.07.2011, 11:04
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a może to, że po prostu jest przeciętny? w ostatnich 2 sparingach nie zachwycał... po co wydawać taką kasę na piłkarza który niczym poza fatalnymi błędami się nie wyróżnia? Jednego Kowalskiego już mamy...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.07.2011, 11:08
Wydaję mi się, że na boku obrony zagrał lepiej niż na stoperze. Ja bym zaryzykował, młody jest, może się rozwinąć. Pytanie tylko czy na tyle lepszy od Cikosa żeby za niego tyle płacić ...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 10.07.2011, 11:22
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Iliev chyba także rozwiązał przed przyjściem.

Jemu wygasł kontrakt , nie chciał przedłużyć.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.07.2011, 11:22
Mam nadzieję, że Jovanovica jednak podpiszą, bo jak dla mnie to całkiem klasowy zawodnik.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów