The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2011, 13:07
Nie wiem czemu niektórzy mają coś do tego Voskampa. Nie wierzę, aby 1 liga holenderska była słabsza od naszej 1 polskiej. A 29 goli robi wrażenie. Nie pogniewałbym się, gdyby ten napastnik trafił do Legii. Wg mnie lepszy taki gość który napieprza gola za golem (nawet w lidze niżej w Holandii) niż jakiś 'perspektywiczny' piłkarz z Serbii/ Bośni/ Chorwacji itp z 5 golami w 30 meczach. Dla mnie ten pierwszy daje jakieś szanse na zdobycie trochę goli w polskiej lidze, ten drugi zaś nie za bardzo. Przecież wiadomo, że żaden polski klub nie jest w stanie kupić króla strzelców najwyższej klasy rozgrywkowej w Holandii, dlatego trzeba wyławiać piłkarzy z niższych lig, którzy się wyróżniają i to bardzo. A to, że nie jest rozchwytywany przez kluby z Holandii pokazuje tylko, że mają tam kryzys finansowy i tyle. A takiemu Ajaxowi czy PSV nie jest potrzebny, bo mają swoich napastników.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 07.07.2011 o godz. 13:10.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.07.2011, 13:33
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czemu niektórzy mają coś do tego Voskampa. Nie wierzę, aby 1 liga holenderska była słabsza od naszej 1 polskiej. A 29 goli robi wrażenie. Nie pogniewałbym się, gdyby ten napastnik trafił do Legii. Wg mnie lepszy taki gość który napieprza gola za golem (nawet w lidze niżej w Holandii) niż jakiś 'perspektywiczny' piłkarz z Serbii/ Bośni/ Chorwacji itp z 5 golami w 30 meczach. Dla mnie ten pierwszy daje jakieś szanse na zdobycie trochę goli w polskiej lidze, ten drugi zaś nie za bardzo. Przecież wiadomo, że żaden polski klub nie jest w stanie kupić króla strzelców najwyższej klasy rozgrywkowej w Holandii, dlatego trzeba wyławiać piłkarzy z niższych lig, którzy się wyróżniają i to bardzo. A to, że nie jest rozchwytywany przez kluby z Holandii pokazuje tylko, że mają tam kryzys finansowy i tyle. A takiemu Ajaxowi czy PSV nie jest potrzebny, bo mają swoich napastników.
Ale już taki Hanover z Niemiec mógł się połasić na niego skoro taki dobry
(Tak żartem )

Teraz nic nie można powiedzieć - może gość wypali w lidze i dwóch napastników Śląska - Diaz i Voskamp będą nie do zatrzymania. Mnie jedno nie przekonuje u niego - grał już w wyższej klasie w Holandii i sobie nie poradził. 5 czy 6 goli to słaby wynik. Niedzielan więcej w jednym sezonie strzzlił a tak to podobne osiągnięcia. No ale właśnie za to się chcwali dyrektorów sportowych że wyciągają z pozoru "przeciętnego" kopacza a potem gwiazda że hej. Tego życzę Śląskowi dwóch super napadziorów
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.07.2011, 13:44
matti220 napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.net/hernani-pilka...22dd3577000000

1 mln funtów ? trochę przepłacili...
Wow !! niezle pieniadze nie ma co ...

A tutaj ludzie za darmo by go nie chcieli ^^ ale co tam West Ham na widocznie mniejsze wymagania od Wisły
I to jest West Ham - zespól legenda któy w Premiership gra niemal non-stop. Polacy mażą o takim klubie. Teraz co prawda kryzys i spadek ale długo to nie potrwa...
Ostatnio edytowane przez Angmir : 07.07.2011 o godz. 13:49.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 07.07.2011, 14:05
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Mnie jedno nie przekonuje u niego - grał już w wyższej klasie w Holandii i sobie nie poradził. 5 czy 6 goli to słaby wynik. Niedzielan więcej w jednym sezonie strzzlił a tak to podobne osiągnięcia.
Wg transfmarkt w 49 meczach w Eredevisie strzelił 11 goli i zaliczył 2 asysty. Fakt, w sumie nie jest to przekonywujący wynik, ale jakiś tragiczny też nie. Nie jeden napastnik grający w polskiej lidze nie ma takich osiągnięć.

Za to w Jupiler League (1 liga) w 97 meczach strzelił 59 goli i miał 20 asyst.

Naprawdę jestem ciekawy tego piłkarza. Ale czas pokaże, czy poradzi sobie w naszej 'ekstra'klasie.

Co do Hernaniego, to 1 mln funtów (jeśli to prawda) może być zbawieniem Korony w kwestii finansów, bo nieciekawie się w Kielcach dzieje.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.07.2011, 14:54
Cytat:
Przed kilkoma minutami na stadionie Legii pojawił się Lukas Magera. W towarzystwie Marka Jóźwiaka udał się do klubowych biur. Czech znajduje się w kręgu zainteresowań warszawskiego klubu. Magera to reprezentant swojego kraju. W ostatnim czasie reprezentował barwy rumuńskiej Timisoary. Zainteresowanie czaskim zawodnikiem wykazuje również rywal zza miedzy, Polonia Warszawa.
I Maciek będzie miał swojego giganta w ataku
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.07.2011, 19:27
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Coś musi być na rzeczy z tym Holenderem w Śląsku. Jakoś wierzyć mi się nie chce,że taki dobry i do Polski trafił.
Chyba,że różnica poziomów między pierwszą a drugą ligąjest większa niż u nas, nikt poważnie jej nie traktuje. Intrygujące.

Póki co to mamy faceta z nieprawdopodobną ilością goli. Zobaczymy co pokaże u nas, może być ciekawie.
Ten transfer zweryfikuje ekstraklasa - moze to byc pilkarz pokroju Traore z Lechii a moze to byc calkiem nietrafiony transfer - zaplecze Eredivisie jest słabiutkie wiec niech te 29 bramek strzelonych nikogo nie zwiedzie - wystarczy popatrzec ile bramek strzelił w Eredivisie.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.07.2011, 20:16
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
4 bramki Diaza, pierwsza bramka autorstwa nowego nabytku Śląska.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.07.2011, 21:06
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
- moze to byc pilkarz pokroju Traore z Lechi.
jeszcze chłop nie zaczął w Naszej lidze grać,a już go wyzywasz od pazernych i fałszywych
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 07.07.2011, 21:19
Niedzielan oficjalnie piłkarzem Cracovii.

http://www.90minut.pl/news/161/news1...-Cracovia.html
Odpowiedz cytując
Grze Gie
Member

Od: 02.2008

Stary 08.07.2011, 03:50
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Niedzielan oficjalnie piłkarzem Cracovii.

http://www.90minut.pl/news/161/news1...-Cracovia.html
Pozwolę tu sobie zacytować mojego kolegę : " no to jutro oficjalne obrzezanie"
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 08.07.2011, 08:55
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem pewien że gdyby Diaz grał w każdym meczu po 75 minut minimum to ponad 20 goli by sieknął - to jest najlepszy napastnik jaki trafił do naszej ligi od dawno. Oczywiście nie wliczam w to tegorocznego okienka bo narazie nic nie da się powiedzieć..
Jakby sobie ubliżali, to Diaz byłby tam gdzie Sotirovic......
Co do 20 bramek Diaza - wątpię oglądałem go w kilku meczach na żywo i to co mi się podobało, to że nie bał się strzelać z praktycznie każdej pozycji, natomiast uważam, że przy wiekszej ilości gier ilość bramek w stosunku do oddanych strzałów byłaby zdecydowanie niższa..... Przynajmniej jeżeli chodzi o bieżący sezon.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.07.2011, 10:50

"Jednocześnie prezes Polonii Warszawa zdradził, że kibice niedługo zostaną zaskoczeni innym transferem. - Jestem w trakcie dogrywania dużego transferu, napastnika z ligi włoskiej - mówi."

Ciekawe co znowu JW wykombinował.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.07.2011, 11:58
"Nędza" chce wrócić do Ekstraklasy
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...198,1,381.html
Ktoś chętny?
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Grze Gie
Member

Stary 08.07.2011, 13:26
Gercu napisał(a):Wyświetl post

"Jednocześnie prezes Polonii Warszawa zdradził, że kibice niedługo zostaną zaskoczeni innym transferem. - Jestem w trakcie dogrywania dużego transferu, napastnika z ligi włoskiej - mówi."

Ciekawe co znowu JW wykombinował.
Podobno chodzi o Hernana Crespo ,w sumie on ma już 36 lat ,ale transfer marketingowo niezły.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 08.07.2011, 13:31
Tylko po co JW marketing ? żeby przyciagnąć ludzi na tą ruine ? I tak w Warszawie nie ma kibiców Groclinu.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 08.07.2011, 13:36
O narodowym może myśli?
Odpowiedz cytując
Grze Gie
Member

Stary 08.07.2011, 13:37
Tylko po co JW marketing ? żeby przyciagnąć ludzi na tą ruine ? I tak w Warszawie nie ma kibiców Groclinu.
Może będzie podobnie jak z tym obchodzeniem stulecia przez Polonię i Wojciechowski będzie chciał załatwić żeby grali na Narodowym ,ale to raczej z góry niemożliwe.
Powód: Hehe Kociewiak mnie uprzedził :)
Ostatnio edytowane przez Grze Gie : 08.07.2011 o godz. 13:37.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.07.2011, 15:22
Crespo w tamtym sezonie strzelił 9 bramek w Serie A, więc nie byłoby to tylko wzmocnienie marketingowe.
Skąd macie info, że mógłby to być on?
Odpowiedz cytując
Grze Gie
Member

Stary 08.07.2011, 15:45
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Crespo w tamtym sezonie strzelił 9 bramek w Serie A, więc nie byłoby to tylko wzmocnienie marketingowe.
Skąd macie info, że mógłby to być on?
Czytam tu i tam w większości to plotki , zauważyłem że pojawiło się także nazwisko króla strzelców Serie B - Federico Piovaccari oraz może to być również jakiś rezerwowy z Juventusu ,bo ostatnio Polonia chwaliła się rozpoczęciem współpracy ze Starą Damą.Narazie jednak w większości to wróżenie z fusów,wszystkiego dowiemy się zapewne wkrótce.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.07.2011, 16:06
Według włoskiej prasy Legia podpisała kontrakt z nowym bramkarzem, Michele Arcarim z Brescii:
http://www.futbolnews.pl/informacje/...olkiperem.html
http://www.positanonews.it/articoli/...so_britos.html
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.07.2011, 16:22
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Według włoskiej prasy Legia podpisała kontrakt z nowym bramkarzem, Michele Arcarim z Brescii:
http://www.futbolnews.pl/informacje/...olkiperem.html
http://www.positanonews.it/articoli/...so_britos.html
To tylko plotki. Nikt tego nie potwierdza. 3-letni kontrakt chciał Runje i dlatego z nim nie podpisali,a ze słabszym tak? W dodatku na obozie trenuje Kuciak. 6 bramkarzy to przesada.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.07.2011, 19:36
Jedną z bramek dla Lechii w sparingu z Omonią strzelił testowany Darko Bodul.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.07.2011, 20:00
Michał Żewłakow - na razie mozna ten transfer nazwac smiesznie "samobojem"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.07.2011, 22:02
Grze Gie napisał(a):Wyświetl post
Podobno chodzi o Hernana Crespo ,w sumie on ma już 36 lat ,ale transfer marketingowo niezły.
Byłoby nadzwyczajnie! To byłby krok naprzód dla całej ligi = gracza z takim nazwiskiem, z taką przeszłością jeszcze u nas nie było.
Tylko po co taki gracz miałby przychodzić akurat do Groclinu.
Spokojnie znajdzie we Włoszech/ Europie zach. niejeden klub, który wciąż Mu zapłaci min. bańkę euro za sezon. A jak nie to do np. Kataru droga otwarta. A jak nie to można przecież wrócić do domu-chętni na usługi legendy wciąż strzelającej gole na pewno się znajdą.
Ostatnio edytowane przez arti : 08.07.2011 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.07.2011, 13:08
Chyba po raz pierwszy JW mówi o pozasportowych planach na przyszłość. Klub potrzebuje więcej kibiców, mogą być to kibice sukcesu (ja tak trafiłem kilka lat temu na to forum). Jasne, że Legia ma kilka razy więcej kibiców i przez lata to się nie zmieni. Zauważyłem ostatnio, że wśród ludzi nie będących zadeklarowanymi legionistami, cieszymy się szacunkiem i sympatią (oni nie interesują się KRS-ami i tym, jak klub awansował do ligi). Gdyby do tego dołożyć jakiś sukces i grę na narodowym to ... rewelacji pewnie nie będzie, ale frekwencja powoli pójdzie w górę. Problemem jest to, że ci niezwiązanie z piłką ludzie mają w głowach zakodowane, że ja jako polonista muszę się strasznie bać legionistów. Czyli problem jest mentalny. Potrzebna jest albo praca "u podstaw" (już to robimy - wolontariusze urabiają dzieciaki w szkołach a nawet w przedszkolach), albo ludzie, którzy nie mają pojęcia, że z powodu szalika możesz dostać po buzi.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.07.2011, 13:14
Aaarrgh napisał(a):Wyświetl post
. Zauważyłem ostatnio, że wśród ludzi nie będących zadeklarowanymi legionistami, cieszymy się szacunkiem i sympatią (oni nie interesują się KRS-ami i tym, jak klub awansował do ligi). Gdyby do tego .
imho ci nie zadeklarowani legioniści to chyba przyjezdni i tacy ktorzy piłka sie jakos wybitnie nie interesują.Czyli mają wyjebane, pojdzie tam gdzie fajniej, gdzie sie lepiej taniej nejebie gdzie lepsze dupy.
Ale....nie od razu Rzym zbudowano.
Kibicow, takich prawdziwych to ni chuja nie przejmiecie Legii, zostaje zrobienie super lansiarskiej otoczki na Waszym stadionie i wtedy pewno grono sympatyków powiekszy się o jakąs grupe. Taką metoda moze za 10 lat będziecie mieli pełny stadion jeśli będziecie mieli sukcesy dwukrotnie wieksze niż sąsiadka.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.07.2011, 14:36
Wiem, że to offtop, ale liczę na wyrozumiałość moderatorów.

Zaangażowanych kibiców Legii i innych klubów przejąć się zapewne nie da, chociaż... Czasem się udaje, ale to pojedyncze przypadki - brat kolegi najpierw kilkanaście lat na Żylecie, a teraz, "na starość" jest nasz, bo jego skromnym zdaniem u nas jest lepszy klimat, no i można się "poczuć wyjątkowo" bedąc jednym z niewielu. W rundzie wiosennej, o ile akurat Widzew nie grał meczu u siebie, zabieraliśmy widzewiaka. Gdy po trzecim meczu używał słowa "my" określając grę KSP, poczułem dumę.
Nie od razu, ale metodą małych kroków zrobimy za kilka lat frekwencję. W tej chwili masa ludzi nie chodzi na mecze - na Legię za drogo a do nas strach, bo podobno Legia jest wszechpotężna.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 09.07.2011, 15:00
Aaarrgh napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że to offtop, ale liczę na wyrozumiałość moderatorów.

Zaangażowanych kibiców Legii i innych klubów przejąć się zapewne nie da, chociaż... Czasem się udaje, ale to pojedyncze przypadki - brat kolegi najpierw kilkanaście lat na Żylecie, a teraz, "na starość" jest nasz, bo jego skromnym zdaniem u nas jest lepszy klimat, no i można się "poczuć wyjątkowo" bedąc jednym z niewielu. W rundzie wiosennej, o ile akurat Widzew nie grał meczu u siebie, zabieraliśmy widzewiaka. Gdy po trzecim meczu używał słowa "my" określając grę KSP, poczułem dumę.
Nie od razu, ale metodą małych kroków zrobimy za kilka lat frekwencję. W tej chwili masa ludzi nie chodzi na mecze - na Legię za drogo a do nas strach, bo podobno Legia jest wszechpotężna.
Straszne jest to co piszesz.

dziwię się, że jesteś z tego dumny...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.07.2011, 15:25
Proud napisał(a):Wyświetl post
dziwię się, że jesteś z tego dumny...
W końcu był tu już jakiś jeden co się nazywał DumaStolicy
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 09.07.2011, 15:59
Podobno Legia jest wszechpotezna? Nie nie jest, ale jest wszechobecna w Warszawie i jak liczysz ze z chorym na glowe prezesem bedziecie mogli z Nami rywalizowac jak chycby Wisla z Cracovia to zejdz na ziemie. W Grodzisku moze i byscie mieli szanse z tamtejszymi grupami kibicow, nie w Warszawie.

Mogles to napisac w temacie Ekstraklasa

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów