mieczuu napisał(a):

No muszę się nie zgodzić z Tobą, a dokładniej :
Możesz komuś kupić bilet nie posiadając jego karty. Zamiast biletu dostajesz wtedy potwierdzenie zakupu, wyglądające de facto jak bilet, ale wejściówkę masz wbitą na kartę. Nie jestem pewny, czy w tej sytuacji potwierdzenie jest potrzebne, ale stawiam, że nie. System przechowuje dane zarówno osób posiadających karty, jak i wchodzących na mecz z biletem papierowym.
Karta nie jest dokumentem tożsamości, dlatego musisz mieć dowód - umówmy się, każdy nosi go przy sobie. Legitymacja nie jest wymagana.
Mając bilet na KK absolutnie nie trzeba mieć potwierdzenia zakupu (poza wątpliwą sytuacją opisaną na początku).
Brak sprzedaży internetowej to niestety tragedia.....
A niezależnie od tego wszystkiego, fajnie mieć taką kartę i kropka.
|
Wiem, że się powtarzam, ale jednak musze:
1) nie ma mozliwości kupienia biletu dla osoby, która ma wyrobiona KK jeżeli fizycznie nie masz jej w ręku podczas kupowania. czemu: nie wiem!?
2) KK nie jest dowodem tożsamości - a jakie inne dane moga obchodzic ochroniarza? Ma moje zdjęcie (zrobione przez klub), ma imie, nazwisko i nr PESEL - sprawdzone i spisane z dowodu. Co jeszcze potrzebne?
mając bilet wbity na KK MUSISZ miec przy sobie potwierdzenie zakupu biletu. Ja osobiście miałem taka historie i gdybym posłuchł pani w okienku to bym nie wszedł bo misio chciał zarówno dowód zakupu biletu jak i dowód osobisty. Druga sprawa: jak kupiłem bilet na F22 (balkon) - jest wspólne wejście na F (D) zarówno na sektor dolny jak i górny. Jak chcesz wejść na górę to stoi kolejny kolo, który sprawdza, czy masz bilet na pietro. Klub dodatkowo tłumaczy to tym, że ochroniarz może sprawdzić czy siedzisz na swoim miejscu. Strona albo dwie wczesniej jest mój post gdzie zadaje te pytania do klubu i ich odpowiedz.
Dobrze o tym wszystkim wiedziec, nawet jeżeli jest to chore bo można miec kłopoty z wejściem na stadion.