The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2011, 19:38
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Z tego filmiku o Bitonie możńa wywnioskowac jedno-jak facet ma strzelać to strzela. Nie ma jakiś zbędnych kiwek, podań w polu karnym itd.Dochodzi od pozycji i ładuje w bramkę. I takiego kogos nam brakowało. Zobaczymy czy dalej będziemy grać jednym napadziorem.Bo Genkov jako zgrywający i Biton jako strzelający to całkiem niezła kombinacja
Potrzeba nam napastnika, ktory nie bedzie sie bał uderzyc na bramke z pierwszej pilki - taki naprawde rasowy napastnik. Z tego co mowil Dahan to własnie taki pilkarz - zobaczymy co pokaze.
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
naszym wielkim sukcesem będzie awans do IV rundy eliminacji Ligi Mistrzów
I to bezprecedensowo nalezy zrobic
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.07.2011, 20:50
Skonto Ryga jest w niezłej formie, My raczej ... powiedzmy nie wiadomo... Tyle że to My dokonaliśmy kilku fajnych transferów ( najlepszy piłkarz ostatniego sezonu ligi serbskiej Ivica Iljew czy obiecujący snajper Biton) jest i więc nadzieja że nie pójdziemy w ślady Jagi.
Ostatnio edytowane przez milosz : 07.07.2011 o godz. 20:55.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.07.2011, 20:55
milosz napisał(a):Wyświetl post
Skonto Ryga jest w niezłej formie, My raczej ... poweidzmy nie wiadomo... Tyle że to My dokanaliśmy kilku fajnych transferów ( najlepszy piłkarz ostatniego sezonu ligi serbskiej Ivica Iljew czy obiecujacy snajper Biton) jest i więc nadzieja że nie pójdziemy w ślady Jagi.
Nie najlepszy piłkarz - tylko strzelec, co nie zmienia faktu że wczoraj był jednym z lepszych.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 07.07.2011, 20:59
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Nie najlepszy piłkarz - tylko strzelec, co nie zmienia faktu że wczoraj był jednym z lepszych.
Wiem co napisałem. Jednak najlepszy. Swego czasu czytałem że został przez jakieś grono dziennikarskie wybrany najlepszym piłkarzem sezonu w lidze Serbskiej. Rzecz jasna to ocena mocno subiektywna, ale takie oceny też się liczą.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.07.2011, 21:06
Wiem co napisałem. Jednak najlepszy. Swego czasu czytałem że został przez jakieś grono dziennikarskie wybrany najlepszym piłkarzem sezonu w lidze Serbskiej. Rzecz jasna to ocena mocno subiektywna, ale takie oceny też się liczą.
Spoko, widocznie moje niedokształcenie. Tak wiedziałem że nazwisko tego piłkarza to nie Iliev ale tu chodziło o najlepszego Serba a nie piłkarza ligi Serbskiej - tu zwyciężył Stanković.Sory - moja pomyłka.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 07.07.2011, 21:48
Dejan Stanković, ech kiedy taki piłkarz znajdzie się w Wiśle ...
Zaś co do Iljewa to za to info głowy nie dam, ale na pewno gdzieś w Netcie o tym czytałem i w sumie miałoby to sens, bo jeśli piłkarz odpowiedzialny za asysty (no bo to taki skrzydłowy, mogący grać i na boku pomocy ) zostaje "nie chcący" królem strzelców a jego drużyna mistrzem kraju to taki dziennikarski wybór miałby sens. W sumie ważne aby potwierdził swoją klasę w Wiśle. U Nas po bokach Kirm i Małecki, myśle że Iljew od Kirma gorszy nie jest...

Z wiślackim pozdrowieniem i nie ma za co sorry pisać i oby pomyłką nie były nasze wzmocnienia a profesjonalizm Stana do takiego myślenia zachęca.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.07.2011, 22:15
Skonto Ryga jest w niezłej formie, My raczej ... powiedzmy nie wiadomo... Tyle że to My dokonaliśmy kilku fajnych transferów ( najlepszy piłkarz ostatniego sezonu ligi serbskiej Ivica Iljew czy obiecujący snajper Biton) jest i więc nadzieja że nie pójdziemy w ślady Jagi.
tylko obiecujący snajper Biton na pewno w tym meczu nie zagra (niestety ?)
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 07.07.2011, 23:28
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Mistrzu, idz na forum Amiki i tam się brandzluj takimi postami, każdy szanujący się Wiślak ma wyjebane na ten sprzedajny klub, jezdzacy choćby do Pragi na mecz ze Spartą w kurtkach z przekreśloną Białą Gwiazdą. Nie dość że pomyliłeś temat to jeszcze pomyliłeś fora.

Wie ktoś co z Diazem i Jovanovicem? przecież nie badają ich chyba prawie dwa tygodnie? ma ktoś jakieś info? może zatrudnili się w Justusie w Galerii?
Odstosunkuj się ode mnie koleś. Skoro nie potrafisz rozdzielić sympatii i antypatii klubowych od rzeczywistego interesu kraju to nie mój problem. Nie lubie Lecha, i nie zamierzam sie, jak to ująłes "bryndzlować się" na widok ich gry. Jednakże uwazam ze oni by się tak nie skompromitowali w meczach z Kazachami jak Jagiellonia. Co za tym idzie, nie stracilibyśmy punktów w rankingu krajowym.

Także bujaj się koleś....
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.07.2011, 07:30
Cytat:
tylko obiecujący snajper Biton na pewno w tym meczu nie zagra (niestety ?)
Do dziś można składać ekipę na LM.
Biton może w nich zagrać, chyba, że go działacze nie zgłoszą.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 08.07.2011, 07:38
skeba napisał(a):Wyświetl post
Do dziś można składać ekipę na LM.
Biton może w nich zagrać, chyba, że go działacze nie zgłoszą.
Nie ma pozwolenia na pracę, więc nie mogą go zgłosić
Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.07.2011, 08:13
Dzień przed meczem można dokonać jednej zmiany w zgłoszonym składzie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.07.2011, 08:50
Zapewne nie zgłoszą, natomiast dziś będziemy mieli szansę zobaczyć nowy nabytek w akcji, być może już od pierwszej minuty.

Dwa, nie wiem czy Junior jest w Talinie, może i on zagra? Jak tak to będziemy mieć jakieś rozeznanie co do jego obecnej dyspozycji i tego jak prezentuje się na tle drużyny.

Oczywiście oczekuje też Ilieva w większym wymiarze czasowym. Zobaczymy czy uda mu się potwierdzić umiejętności zaprezentowane w poprzednim sparingu. Jeśli tak, to będzie to świetna wiadomość.

Lamey - zobaczymy czy równie solidnie zagra jak poprzednio. Jeśli tak to bezsprzecznie wzmocniliśmy się na tej pozycji.

No i na deser Jovanovic - ma najwięcej do udowodnienia z wszystkich wymienionych powyżej.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.07.2011, 09:29
na pierwszy mecz Biton może być.w końcu będzie pracował na Łotwiei a nie w Polsce...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.07.2011, 09:39
Jak ktoś chce zobaczyć jak grają Jovanović i Iliew to ostanio na nsport lecą powtórki meczów z grupy LM. Wczoraj oglądałem Partizan - Braga i Iliew zdecydowanie najlepszy w Partizanie obok Ilicia. Może jego też by się udało wyciągnąć?
.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.07.2011, 09:55
Dzięki za podpowiedź. Wiesz, Iliev zapowiada się na spore mocnienie. Pytanie natomiast jak wygląda na tle naszej drużyny. Jak różnica jest spora - dobry zakup ale jako drużyna jesteśmy nadal słabi. Jak nie ma różnicy - albo zakup średni albo jego słabsza forma.

Potem można pokusić się o jakiś wniosek lub odpowiedź na pytanie czy kupowanie przez Stana zawodników z karta w ręku jest dla nas dobrym kierunkiem i jaki jest potencjał tego źródła.

IMHO: Jeśli Lamey i Iliev zrobią różnicę to jest to będzie miało to kolosalny wpływ na politykę następnych okienek.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.07.2011, 09:59
Lamey bardzo watpliwe by dzisiaj zagrał
Nikt nie bedzie wystawial zawodnika w meczu kiedy mineły zaledwie dwa dni od poprzedniego
Co najwyzej ci co weszli z ławki z Rapidem
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.07.2011, 10:47
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Lamey bardzo watpliwe by dzisiaj zagrał
Nikt nie bedzie wystawial zawodnika w meczu kiedy mineły zaledwie dwa dni od poprzedniego
Co najwyzej ci co weszli z ławki z Rapidem
Prawdą jest to co mówisz, i pewnie będzie tak jak mówisz, z resztą trener wypowiadał się w tym samym tonie. Zobaczymy jak to będzie finalnie wyglądać już wieczorem.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.07.2011, 11:09
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Teraz Stan będzie miał grubą wymówkę, do tego dlaczego nie ma sensu ściągać polskich piłkarzy. To co dziś Jaga prezentuje to jest K.P.I.N.A! Spokojnie mogło być już 3-4 do 0! Niestety piłkarsko jesteśmy na dnie.
Tylko że w składzie wyjściowym Jagi było 6 obcokrajowców (+ 1 po przerwie) - nie widziałem żeby zrobili jakąś różnicę Jak dla mnie Jaga się skończyła po odejściu Grosickiego - chłopak robił tam 60% gry ofensywnej.
Odpowiedz cytując
nedzielan
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 08.07.2011, 11:22
Niedługo pojawi się informacja o kolejnym nowym numerze na koszulce, czyli w skrócie będzie BUM!

Z FB
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 08.07.2011, 11:25
Pewnie Diaza oglosza. Zadna sensacja
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.07.2011, 11:28
Wiec po to całe BUM?

Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.07.2011, 11:41
Oficjalnie
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...raca_do_wisly/
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 08.07.2011, 11:42
gosciu z FB Wisły powinien dostać dyscyplinarnie zwolniony,za kazdym razem pompuje balon
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 08.07.2011, 11:44
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
gosciu z FB Wisły powinien dostać dyscyplinarnie zwolniony,za kazdym razem pompuje balon
a nie przypadkiem robi to specjalnie?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.07.2011, 11:44
Dysyplinarke chcesz gosciowi dawac tylko dlatego,że poprzedza wpisem ogłoszenie badz podpisanie zawodnika ?

Wez człowieku kopnij sie w czoło albo melise zaparz. Jest to na pewno celowe zachowanie klubu,a nie kogos widzimisie.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.07.2011, 11:45
Nic złego nie robi. Otrząsnij że się i nabierz więcej dystansu.. poza tym to nie jest tak że sobie ktoś for fun prowadzi tą stronkę. Ma zezwolenie od góry, w tym od Basałaja.
Zresztą czytając komentarze pod niusem wielu o tym dowiedziało się właśnie teraz. Także dla jednych było wiadome o Diazie, dla innych nie. Nie każdy sledzi 24 na dobe spekulacje medialne, nie każdy wie o istnieniu forum Wisły, lolkach, zbymakach..
Ostatnio edytowane przez CH. : 08.07.2011 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.07.2011, 11:51
Ty tak na poważnie? Chłopie idź na spacer.

Żeby nie było OFF TOP. Akurat na ten transfer kręce nosem. Spodziewałem się innego typu lewego obrońcy, plusem Juniora jest to że go znamy i wiadomo na co go stać. Jednak jesteśmy Wisłą a nie Bayernem i jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.07.2011, 11:53
O tym że nie ma sensu ściągać polskich piłkarzy decyduje rynek piłkarski a nie 'widzi mi się' Stana, podbijanie ceny przez JW czy przegrany ostatnio mecz Jagi.

To problemem samych polskich piłkarzy - w większości są tak kiepscy że nie nadają się do gry w Wiśle, która aby walczyć na arenie międzynarodowej mus równać poziomem piłkarskim co najmniej do średniego poziomu europejskiego. Na średnim poziomie europejskim już nie ma Polaków poza kilkoma 'rodzynkami'.

Co do meczu: (OT)
Wczorajszy mecz zmów świadczy o poziomie polskich piłkarzy którzy nawet do składu/poziomu Jagi nie potrafią się załapać/dorównać. Powiem jeszcze dobitniej: nie mogą załapać się do Jagi a my chcemy aby grali w Wiśle?

Absurd: Jaga wzmocniona obcokrajowcami (którzy są dlatego w składzie ponieważ są lepsi niż Polacy) nadal przegrywa z klubem z Kazachstanu.

P.S.
Nie mówię tu o polskich gwiazdach z których można fajną 11stke sklecić, mowie o przeciętnym Polskim kopaczu. Mówię tak ponieważ na żadna gwiazdę polskiej ligi, nie ważne jakiej jest narodowości, nas nie stać.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.07.2011 o godz. 11:57.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.07.2011, 12:07
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
O tym że nie ma sensu ściągać polskich piłkarzy decyduje rynek piłkarski a nie 'widzi mi się' Stana, podbijanie ceny przez JW czy przegrany ostatnio mecz Jagi.
Jeśli chodzi o skład Jagi to zagrało w nim 6 obcokrajowców w pierwszej jedenastce, kolejny wszedł na zmianę. Ciekawe jaki byłby wnik gdyby wczoraj z Irtyszem w podstawowej jedenastce wybiegli by zamiast np. 3 zagranicznych zawodników, 3 mlodych zdolnych Polaków?
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 08.07.2011, 12:09
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Tylko że w składzie wyjściowym Jagi było 6 obcokrajowców (+ 1 po przerwie) - nie widziałem żeby zrobili jakąś różnicę Jak dla mnie Jaga się skończyła po odejściu Grosickiego - chłopak robił tam 60% gry ofensywnej.
Tylko, że to niestety właśnie Polacy (obok Seratlića) zostawili po sobie najgorsze wrażenie. Zmarnowane sytuacje i fatalne podania Plizgi, dośrodkowania Burkhardta na wysokości 50 cm czy podania Bartczaka do przeciwnika na swojej połowie były śliwką na torcie żenady którą wczoraj oglądaliśmy.

Co do Grosickiego zgoda. Był to jeden z niewielu stosunkowo młodych polskich piłkarzy jakich był sens ściągać. Pozostali dwaj to Sobiech i Mierzejewski. Wszyscy w tym momencie grają już za granicą. Obecnie w Polsce nie widzę ani jednego młodego polskiego piłkarza, który mógłby przydać się Wiśle. To jest tragedia :/ (nie wspominam nawet o cenach dyktowanych za zwyczajnie miernych grajków)
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów