The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2011, 16:34
boczek napisał(a):Wyświetl post
Witam.
Mógłbym prosić o terminarz następnych rund el. LM ?

Wiaodmo że dokładny termin, czy gospodarzem jest pierw drużyna A czy B to później się ustala. Ale teraz z grubsza chciałbym wiedzieć kiedy.

Dziękuje bardzo za odpowiedź
http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...259/index.html

Tu jest wszystko na ten temat.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.07.2011, 16:39
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.07.2011, 20:13
Skonto osłabione przed meczem z Wisła - kolejny zawodnik wypada ze składu:

"Lider defensywy Skonto i jeden z najlepszych zawodników tego klubu - Denis Kacanovs został zdyskwalifikowany przez Łotewski Związek Piłki Nożnej na trzy miesiące.
Dyskwalifikacja obejmuje również rozgrywki zagraniczne, a to oznacza, że Łotysz może nie zagrać w obu spotkaniach z Wisłą.

Na razie Skonto odwołało się od tej decyzji."

Edit:
Kacanovs miał pecha, bo w meczu z Ventsplisem ostro sfaulował syna prezesa ŁZPN i dostał za to tylko żółtko (syn na boisko już nie wrócił)
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 05.07.2011 o godz. 21:02.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.07.2011, 21:00
A to federacja krajowa może dyskwalifikować zawodnika także z rozgrywek kontynentalnych?

Zawieszenie Jovanovicia obejmowało na przykład tylko rozgrywki serbskie. Jaka jest różnica?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.07.2011, 22:22
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Skonto osłabione przed meczem z Wisła - kolejny zawodnik wypada ze składu:

"Lider defensywy Skonto i jeden z najlepszych zawodników tego klubu - Denis Kacanovs został zdyskwalifikowany przez Łotewski Związek Piłki Nożnej na trzy miesiące.
Dyskwalifikacja obejmuje również rozgrywki zagraniczne, a to oznacza, że Łotysz może nie zagrać w obu spotkaniach z Wisłą.

Na razie Skonto odwołało się od tej decyzji."

Edit:
Kacanovs miał pecha, bo w meczu z Ventsplisem ostro sfaulował syna prezesa ŁZPN i dostał za to tylko żółtko (syn na boisko już nie wrócił)

WIdze ze oni tez maja swojego "Grzesia Late" ............
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.07.2011, 23:06
Jest - super wiadomość teraz juz na pewno wygramy hura.

A tak na serio - nie obchodzi mnie kto w tym Skonto będzie grał a kto nie - jakoś skłądu MK Sławków nimt nie analizował ...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.07.2011, 23:52
Angmir napisał(a):Wyświetl post
jakoś skłądu MK Sławków nimt nie analizował ...
Tak jak nikt nie analizował składu Dinama,Valerengi,Levadii i Karabachu
Gdyby to był taki zestaw z ostatnich 20 lat(gdybyśmy jeszcze przez te 20 lat grali regularnie w pucharach), kiedy przegrywaliśmy z nonejmami, to sprawa jest jasna - od czasu do czasu każdemu się to może zdarzyć.Tyle że to lista z ostatnich 6 lat, czyli wychodzi na to że regułą jest przegrywanie z tzw pionkami a wyjątkiem od reguły jakaś wygrana.

patrz - tu masz skład Karabachu
http://www.transfermarkt.de/de/fk-qa...ein_10625.html
a tu Skonto
http://www.transfermarkt.de/de/fc-sk...rein_1043.html

Jakieś wrażenia?bo dla mnie jedyną różnicą są kolory flag
A do czego zmierzam - nie wiem ile jeszcze wtop musimy zaliczyć byś zrozumiał że każdego przeciwnika należy potraktować poważnie - poważnie czyli zdobyć informacje, przeanalizować ich grę, zmotywować drużynę a potem najlepiej ograć ich nie pozostawiając złudzeń kto jest lepszy

A Ty wyjeżdżasz z jakimś Sławkowem, chłopakami ze wsi co w wolnym czasie lubią pokopać w piłkę.
Przypominasz mi gościa co wraca poprzez jakieś osiedle - dostaje po twarzy, okradają go a on za tydzień idzie znów tą samą drogą, znów go biją i okradają a on jak by nigdy nic w następnym tygodniu daje się pobić i okraść.Generalnie żadnej nauki na błędach

A tu trza się uczyć, zmienić trasę, zwołać kumpli albo przynajmniej wziąć tasak i tego oczekuje od Wisły a nie olewki w stylu...o ....a, jedziemy do Sławkowa, przeciwnik taki sam tylko trochę dalej.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.07.2011, 00:15
1q2 napisał(a):Wyświetl post
patrz - tu masz skład Karabachu
http://www.transfermarkt.de/de/fk-qa...ein_10625.html
a tu Skonto
http://www.transfermarkt.de/de/fc-sk...rein_1043.html

Jakieś wrażenia?bo dla mnie jedyną różnicą są kolory flag.
Oj nie bądź takim ignorantem Karabach ma wiecej zagranicznych piłkarzy i przede wszystkim droższy team
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.07.2011, 09:23
http://wislakrakow.com napisał(a):
Skonto osłabione przed LM

Obrońca Skonto Ryga, Denis Kacanovs najprawdopodobniej nie zagra w dwumeczu II rundy eliminacji do Ligi Mistrzów przeciwko Wiśle Kraków.

Kacanovs to podstawowy obrońca mistrza Łotwy, jednak jego zachowanie jest dalekie od ideału. Podczas spotkania pomiędzy Skonto a Ventsplisem w Lidze Bałtyckiej, Kacanovs ostro sfaulował Władimira Bespalovsa. Rywal opuścił boisko na noszach, a obrońca Skonto został ukarany tylko żółtą kartką. Jednak łotewski Związek Piłki Nożnej zdyskwalifikował go do 1 września 2011 roku. Dyskwalifikacja najprawdopodobniej będzie dotyczyć również meczów z Wisłą w Lidze Mistrzów. Władze klubu póki co odwołały się od tej decyzji.

Kacanovs nie przez przypadek został ochrzczony przydomkiem „łotewskiego Materazziego” Dowód? TUTAJ
Mam nadzieję, że faktycznie nie zagra z nami, ale nie dlatego by było jeszcze łatwiej tylko by obyło się bez kontuzji po naszej stronie.

Choć sprawa wydaje się bardzo podobna jak w przypadku Marco. Zakaz wydany przez krajową federację tyczy się tylko krajowych rozgrywek. Nie?
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.07.2011, 11:07
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że faktycznie nie zagra z nami, ale nie dlatego by było jeszcze łatwiej tylko by obyło się bez kontuzji po naszej stronie.

Choć sprawa wydaje się bardzo podobna jak w przypadku Marco. Zakaz wydany przez krajową federację tyczy się tylko krajowych rozgrywek. Nie?

Będzie miał chłop ciężko bo sfaulował syna prezesa tamttejszego związku
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.07.2011, 11:17
Wiecie może ilu piłkarzy można zgłaszać do poszczególnych rund europejskich pucharów ? Coś obiło mi się o uszy, że do rund kwalifikacyjnych i wstępnych po 23 zawodników a jak jest w fazie grupowej ? Ilu wtedy zgłasza się piłkarzy do tych rozgrywek i zgłasza się tylko przed fazą grupową czy w trakcie też można kogoś zgłosić ? Orientuje się ktoś ?
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 06.07.2011, 13:25
Hmm, mógłby mi ktoś wyjasnić na czym polega wytyczanie kursu bukmacherskiego? To jest zawsze stały kurs niezależny od ilości zakładów
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 06.07.2011, 13:49
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Hmm, mógłby mi ktoś wyjasnić na czym polega wytyczanie kursu bukmacherskiego? To jest zawsze stały kurs niezależny od ilości zakładów
Zdarza sie ze jeżeli liczba zakładów nie rozkłada sie w sposób przewidziany przez buka to kurs smieniają - tylko takie sytuacje mają wiejsce w największych wydarzeniach gdzie obstawiane są miliony złotych. I też jest to raczej ostateczność, kursy zmieniają się cały czas ale zazwyczaj z innych powodów.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2011, 21:39
No to niezle sie zapowiada - jezeli Nathan Junior odejdzie to Skonto bedzie miało powazny problem
http://www.sport.pl/sport/1,67926,99...c_z_Wisla.html
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 06.07.2011 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.07.2011, 22:20
Czy będzie transmisja ze Skonto w otwartym Polsacie czy tylko Polsat Sport?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.07.2011, 23:29
A tak na serio - nie obchodzi mnie kto w tym Skonto będzie grał a kto nie - jakoś skłądu MK Sławków nimt nie analizował ...
Jak ja nienawidzę pucharowych napinaczy. .......i taki jak potłuczony, po czym wielkie zdziwienie, bo jeszcze się puchary dobrze nie zaczęły, a to już koniec...

Wystarczy szybko stracona bramka i jesteśmy w dupie - tak to IMHO wygląda na chwilę obecną. A że nasza obrona może przyprawić o palpitację...

Nie jesteśmy poza zasięgiem Skonto, tak jak nie byliśmy nie do przejścia dla Podbeskidzia czy Polonii Bytom. W skali europejskiej o wiele bliżej nam do nich niż do jakiegoś średniaka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 07.07.2011, 00:33
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak ja nienawidzę pucharowych napinaczy. .......i taki jak potłuczony, po czym wielkie zdziwienie, bo jeszcze się puchary dobrze nie zaczęły, a to już koniec...

Wystarczy szybko stracona bramka i jesteśmy w dupie - tak to IMHO wygląda na chwilę obecną. A że nasza obrona może przyprawić o palpitację...

Nie jesteśmy poza zasięgiem Skonto, tak jak nie byliśmy nie do przejścia dla Podbeskidzia czy Polonii Bytom. W skali europejskiej o wiele bliżej nam do nich niż do jakiegoś średniaka.
Mi bardzo daleko do napinacza - poczytaj inne moje posty - ale Skonto to taki rywal na którego nawet nie mozna się oglądać - wszystko co może w tym meczu pójść źle będzie tylko i wyłącznie naszą wina a nie pokazem świetnej gry Łotyszy.

I tego ja oczekuję - nmie zostawienia złudzeń kto jest lepszy - piłkarze z całej europy sprowadzani na niemałe kontrakty czy pół amatorzy grający na 1/10 ich pensji. Nie przyjmę żadnych tłumaczeń o sile rywala czy o zaskoczeniu taktycznym. Z tąd to zdanie że nie obchodzi mnie kto tam u nich gra lub nie gra.

Bo jak taki przeciwnik jest dla nas jakąkolwiek przeszkodą to co oni mówia o fazie grupowej LE O LM nie wspominam.

A ze wpadki sie zdarzają to jest sprawa oczywista - Podbeskidzie nawet Maskantowi to pokazało. Kolejnej takiej kompromitacji nie wybaczę, nie po tych wszystkich deklaracjach i kajaniu się że bezie lepiej że będzie na 100%.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 07.07.2011, 01:38
Faktem jest, że nie mamy obrony, faktem jest, że mamy 20 kopaczy i 4 lepszych, zamiast mocnego pierwszego składu i z 10 uzupełnienia. Faktem też jest, że mocarzami nie jesteśmy i szanować powinniśmy każdego. Ale na litość boską ja po prostu nie dopuszczam myśli, że coś może się stać w meczach ze Skonto. Przecież to by był już kataklizm, kamień na kamieniu by się nie ostał po takim blamażu.
Swoją drogą, ciekawy jestem co myśleli Holendrzy budując skład od napastników, może to jest w ich stylu- futbol ofensywny. Ale ja nie mogę zrozumieć, jak to się stało, że na tydzień przed eliminacjami mamy tylko jednego ogarniętego obrońce (mam nadzieje, że nie doznał dziś kontuzji). Dla mnie to ewidentny minus dla pracy Holendrów! oby ten "szczególik" nie zaważył na całym sezonie.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.07.2011, 18:26
Trwa mecz Ventspils - Skonto , Skonto gra z liderem, ale gra z nimi im leży, od kilku meczów nie przegrali z nimi.
http://sportacentrs.com/sportacentrs...ventspils_skon
Ostatnio edytowane przez CH. : 07.07.2011 o godz. 18:31.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 07.07.2011, 18:54
[QUOTE=CH.;1122961]Trwa mecz Ventspils - Skonto , Skonto gra z liderem, ale gra z nimi im leży, od kilku meczów nie przegrali z nimi.
http://sportacentrs.com/sportacentrs...ventspils_skon[/QUOTE

I Skonto wygrywa. Oj będzie się działo we środę mam nadzieje ze na korzyść Wisły
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.07.2011, 18:54
Mi bardzo daleko do napinacza - poczytaj inne moje posty - ale Skonto to taki rywal na którego nawet nie mozna się oglądać
To co napiszesz o Irtyszu ? Przecież to zespół na poziomie amatorskim, żaden element im nie wychodził chociażby przyzwoicie, pomimo tego wbili Jadze 2 bramki. Tyle co my u siebie ostatnio, po męczarniach. A przecież mieli jeszcze karnego, którego zmarnował Franek.
Dla mnie nadal jest 50/50 za mało widziałem naszych w akcji, żeby tak na sucho nas postawić w roli faworyta.
Natomiast cudów się nie spodziewam. W meczu z Rapidem wyszło wszystko czarno na bialym co szwankuje i jesli taką grę powtórzymy w pucharach to nas nie ma. Kolejna wtopa.
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.07.2011 o godz. 18:57.
..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2011, 19:03
jak zobaczyłem jak dziś grała Jaga to troche cykora mam przed meczem ze Skonto.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 07.07.2011, 19:08
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Ja tez mam obawy do tego co będzie się działo w środę.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.07.2011, 19:11
AYALA napisał(a):Wyświetl post
A kto nie ma ? Wszyscy będą trząść portkami.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.07.2011, 19:14
A co ma Jaga wspólnego z Wisłą?
Inny trener
Inny poziom
Inni piłkarze
Inny stadion
Inny rywal

chyba że to Jaga będzie grać ze Skonto (w rzeczywiści z Irtyszem) to zwracam honor.
Bezsensowne rozumowanie
Ostatnio edytowane przez CH. : 07.07.2011 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.07.2011, 19:28
Dla mnie kluczowe jest wyjazdowe spotkanie. Nie 0:0 ani skromne 1:0 dla nas, dusić frajera do ostatniej sekundy meczu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2011, 19:33
Nie ma co patrzec na wynik Skonto z Ventspils bo ta druzyna lezy naszemu rywalowi jak nam ostatnio Lechia Gdansk. Trzeba walczyc na calego - tylko wtedy wygramy.
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Stary 07.07.2011, 21:17
Korespondent futbolnet.pl, Nenad Stoković z Belgradu, napisał po dzisiejszym meczu Jagi: " Daj Boże by sie Wiśle udał pomysł z cudzoziemcami, dlatego że mentalność polskiego pilkarza jest katastofalna, to wstyd dla kibicow. Jaga i tak nie mialaby szans na LE, ale pierwszą rundę musieli przejść "
W tym sezonie musimy coś ugrać w pucharach. Szkoda zmarnować szansę, na którą czeka się cały rok. Przypominam: przechodzimy 3 rundę (4 mecze do zagrania) i mamy gwarantowaną grę w fazie grupowej Europa League - naprawdę, łatwiej się już chyba nie da.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.07.2011, 21:48
Dla ostudzenia emocji.. przypominijcie mi powod remisu Wisly z Polonia Bytom 2:2... czy przegrana Mistrza POlski w ostatnim meczu z Polonia Warszawa 0:2 ... a Gornik Zabrze u Nas ... trzeba wymyslic jakas wymowke na Skonto (w razie blemazu) to tak na ostudzenie. Mam nadzieje ze wszystko bedzie wygladalo lepiej po okresie przygotowawczym i transferach..
Druzyna ktora zdobyla MP nie byla druzyna na LM.Bardzo delikatnie mowiac.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 07.07.2011, 22:00
Michal_1990 napisał(a):Wyświetl post
W tym sezonie musimy coś ugrać w pucharach. Szkoda zmarnować szansę, na którą czeka się cały rok. Przypominam: przechodzimy 3 rundę (4 mecze do zagrania) i mamy gwarantowaną grę w fazie grupowej Europa League - naprawdę, łatwiej się już chyba nie da.
Dokladnie tym bardziej, ze w III rundzie moglibysmy trafic przy szczesliwym losowaniu np. na mistrza Litwy, Gruzjij, Moldawii czy Finlandii.

Jesli nie w tym roku to juz nigdy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów