|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
W jego przypadku to niemożliwe - ja pragnę tylko dodać że Rapid przystępuje do gry w pucharach za miesiąc a jak się w tym momencie już prezentuje na tle zespołu, który za kilka dni ma rozegrać spotkanie w II rundzie el.LM każdy mógł zobaczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Melikson dostaje piłke i zaczyna od prowadzenia przy takim sposobie gry tłok on poprostu nic niemoze zrobic .Zgadzam sie z tobą rabi 86 Iliev i Garguła naprawde robili wrarzenie .Pozatym jedno było bardzo widoczne piłkarze WIŁY byli wolni i to efekt zmęczenia .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Ale dla dzieci dzisiejszy wynik będzie kataklizmem. Bo przecież sparingi gra się po to, żeby 15 latkowie mogli się onanizować po wygranej i kroić po przegranej. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Moim zdaniem, najsłabiej wypadła dzisiaj linia pomocy, zwłaszcza w I połowie. Nikt nie podchodził do obrońców, było bardzo mało ruchu, wychodzenia na pozycję, gra piłką była zbyt wolna. Za dużo też indywidualnych akcji. Najsłabsi w pomocy byli Małecki i Kirm, niestety Maor też nie błysnął.
Kiepska gra całej drużyny byłą niestety spowodowana fatalną grą pomocników. Pierwszą bramkę zawalił w mojej ocenie Sobol, druga idzie ewidentnie na konto Jovanovica, który zaliczył niestety bardzo słabe zawody. Do Genkova trudno mieć jakiekolwiek pretensję, był zupełnie odcięty od podań. Po przerwie najwięcej ożywienia wniósł na pewno Iliev oraz - o dziwo - Garguła. Nie ma co robić niepotrzebnej paniki, ale niestety jakiś mały znaczek zapytania się pojawił. Mam nadzieję, że to chwilowa słabość a nie - nie daj Boże - jakiś błąd w przygotowaniach. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Cholerny świat. Życie piłkarza nie jest bułką z masłem. Największy obibok, cienias i krwiopijca Garguła nagle wyrasta na gwiazdę i ożywia niesamowicie grę Wisły, a chlubieni całą wiosnę Wilk z Sobolewskim dziś są miernotami i cieniami samych siebie. Wilk niestety popisał się nadgorliwością w grze obronnej i zamiast wychodzić do strzelającego pierwszą bramkę, wrócił dublując Jaliensa. Nie da się ukryć że chłopaki grają jak laicy i amatorzy. Lamey tydzień temu był czwartoligowym brytyjskim szrotem, dziś najlepszy w bloku obronnym. Pareiko i Genkow, którzy ratowali nam pół sezonu dupę dziś są szmaciarzami. Nawet Melikson, który jest najlepszym piłkarzem w Wiśle gra jak pryncypał, a co najgorsze jest wolny i słaby technicznie. Małecki - "ikona klubu"
aż od tego wyłysiał i też nie potrafi się w tym burdelu znaleźć. Najlepszy strzelec Kirm wogóle nie nadaje się do gry w piłkę nożną... powinien spróbować sił w bilardzie, kręglach... czymkolwiek. Albo nie... niech zostanie skoczkiem narciarskim, żeby nie miał kontaktu z kulistymi przedmiotami. Jakiż cienki jest ten Jovanović, że 2 minuty po wejściu na boisko nie potrafi przerwać akcji, zwłaszcza że reszta drużyny była świetnie ustawiona przy czym linia pomocy grała wysokim pressingiem. Trzeba ściągać więcej młodych, utalentowanych i perspektywicznych graczy, a nie dziadów po 30 lat jak Iliev bo nic z tego nie będzie ![]() Faktycznie fatalnie patrzyło się na brak zgrania między zawodnikami... zwłaszcza Sobolem, Gargułą, Gienkiem i Ilievem kiedy w drugiej połowie klepali Rumunów jak chcieli. Fatalnie też wyglądało wyprowadzanie piłki z linii obrony kiedy to Jaliens, Lamey, Iliev w trójkącie wychodzili do przodu wymianiejąc między sobą klepę. JEEEST! EUREEEKA!
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 06.07.2011 o godz. 16:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
ciekawe co z Chavezem ,jednak troche sie zgrali juz z Jaliensem i szkoda zeby była to jakas dłuzsza przerwa,dlaczego Bunozy nie sprobował w srodku przeciez wiecej sie rozumieja z Jaliensem
Ostatnio edytowane przez kriswisla : 06.07.2011 o godz. 16:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Skuteczność, skuteczność i skuteczność. To jest nasza bolączka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
To tylko sparing...a z drugiej strony przeciez tak nasza gra wygladala w sezonie, wiec nie wiem czemu niektorzy oczekuja cudow? Europejskie druzyny, a polska liga, to dwa zupelnie inne swiaty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Od siebie dodam ze graliśmy do tej pory dwa sparingi z poważnymi przeciwnikami i w obydwu szybko straciliśmy bramkę...
Dodatkowo trzeba się przyzwyczajać że drużyny z bloku wschodniego będą grały szybciej i agresywniej od nas. Czy chcemy tego czy nie Maskant przestawia nas na zachodnią techniczna piłkę z długim spokolnym pykaniem akcjii. Drużyny stosujące agresywny presing i grę z kontry będą miały nad nami pewną przewagę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
mam pytanie dał by rade żeby ktoś kompetentny potrafił wystawić ocenę piłkarzom z meczu
![]() ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Szkoda, ze nie udalo sie wzmocnic obrony choc to powinien byc priorytet bo dwumecze w pucharach wygrywa sie wlasnie defensywą.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Rzeczywiście, Hiszpania i Barcelona które grają techniczną a nie siłową piłkę dostaje ciągle baty
![]() To tylko sparing, lamentować zaczniemy jak zagramy słaby mecz ze Skonto. Aczkolwiek zauważyłem dzisiaj parę indywidualnych błędów Wilka, których w sezonie trudno było szukać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dobrze, ze ta porazka przyszla teraz. Nasi pilkarze niech robia to co robił dzisiaj Rapid - czyli gra wysokim pressingiem i przeciwnik sie gubi.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Kubeł zimnej wody - moim zdaniem nic lepszego nie mogło nam się przytrafić w tym momencie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dokładnie nie robmy tragedii rozliczac bedziemy za mecze o stawke
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Gubi się jak jest słaby. Porządna drużyna tylko się w takiej sytuacji cieszy, że ma więcej miejsca z przodu. ale żeby to wykorzystać trzeba pomocnika który zgubi krycie w środku i będzie potrafił obrócić się z piłką, później tylko kopnąć na wolne pole i sytuacja bramkowa gotowa. Niestety w naszej śmisznej lidze nie da się nauczyć takiej gry bo ligowcy preferują stawianie na linii bramkowej autobusu.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Maaskant jak wydawało się wcześniej stawiał w pierwszej 11-ce na Ilieva kosztem Kirma,a tu taka dziwna zagrywka.Nie dość,że mamy takie kłopoty z obroną,to są wątpliwości co do Chaveza.Niby ma być w pełni formy,ale te jego turnieje i podróże...Oby nie było tak jak po MŚ.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
"Warto wspomnieć, że na meczu tym mieli być przedstawiciele naszego pucharowego rywala - Skonto Ryga i trener Robert Maaskant zapowiadał więc, że jego zespół nie pokaże w tym meczu pełni swoich umiejętności. I rzeczywiście - to był słaby występ mistrzów Polski."
Miejmy nadzieje, ze na prawde była to tylko zasłona dymna przed dwumeczem ze Skonto. Chavez tyle spotkan rozegral w Concacaf i nic mu sie nie stalo a dzisiaj musiał zejsci - oby to nie bylo cos powaznego, to samo sie tyczy Kirma a zwłaszcza Meliksona |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Wisła: Sergei Pareiko - 3 - przy bramkach nie miał szans raczej, beznadziejne wykopy, chyba z 7 razy posłał piłkę w aut, co wcześniej mu się raczej nie zdarzało Michael Lamey- 5 solidnie ale bez fajerwerków, większośc piłek do najbliższego partnera, będzie brakowało wejść ofensywnych Cikosa .. , wolny jest Kew Jaliens - 6 przyzwoity występ, przy bramkach raczej nie zawinił Osman Chavez - 7 dobry występ, czyścił jak zawsze (42 min - Marko Jovanović) - 3 zawinił przy bramce.. przepchnął go napastnik i wyszedł sam na sam, ale zauważyłem, że nie wybija na oślep tylko dobrze rozgrywa Dragan Paljić - 4 bez fajerwerków, zaliczył pare strat jak zawsze przy wyprowadzaniu piłki Cezary Wilk - 4 przyzwoicie, ale przy 1 bramce zawinił on lub Sobol, brakło go przed polem karnym Radosław Sobolewski - 5 trochę lepiej od Wilka, włączał się do akcji ofensywnych, 1 dobry strzał i świetne prostopadłe podanie, bramka na jego konto lub Wilka Maor Melikson - 8 standardowo nasz najlepszy gracz, cała gra opiera się na nim.. parę razy pociągnął grę zespołu i wymusił faul, kontrowersyjna sytuacja z karnym na nim (73 min - Łukasz Garguła) - 6 ciężko ocenić jego występ, bo w końcówce Wisła miała więcej miejsca, ale dobrze rozgrywał, nie tracił piłki Patryk Małecki - 1 dostał jeden tylko za chęci do gry, bo inaczej dałbym mu 0 !! BEZMYŚLNA gra, nie okłamałbym jakbym napisał, że nie zauważyłem ani jednego celnego podania do kolegi, pcha się na 4 graczy po czym traci piłkę .. ja bym go posadził na ławkę (71 min - Ivica Iliev) - 7,5 szkoda, że nie grał od początku, zdecydowanie najlepiej prezentował się w porównaniu z innymi ( oprócz Meliksona ) wydaje mi się, że to będzie bardzo dobry transfer i zagości na stałę w pierwszej 11 Cwetan Genkow -3 wałczył i tyle mogę napisać .. oddał chyba tylko 1 strzał głową i to wszystko Andraż Kirm - 3 starał się, ale nic kompletnie z tego nie wynikało, jeden świetny strzał który mógł się skończyć bramką .. posadziłbym go na ławkę, ale kto za niego ? Ilieva był dał za Małeckiego (79 min - Rafał Boguski) - 4 poprawnie
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 06.07.2011 o godz. 18:50.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Genkov niżej oceniony od Wilka?
A cóż on miał zrobić, jak mu nikt nie był w stanie piłki podać? Za to on miał świetną asystę (lub dwie), które powinny się skończyć golami ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Guest
|
|
|
Widziałem tylko pierwszą połowę i nie wyglądało to najlepiej. Rumuni wydawali się zdecydowanie lepsi technicznie, lepiej operowali piłką, pomijam to że być może miel założenia żeby grać od początku dużym pressingiem. Wilk nie chciał kompletnie piłki do gry, chował się i odgrywał do najbliższego, Sobol nieco lepiej choć w środku pola brakowało kogoś kto potrafi grać w piłkę.
Patryk Małecki żeby go za bardzo nie jechać powiem tylko że zagrał gorzej niż słabo. Boję się, że jesteśmy trochę jak domek z kart, wyciągniesz Meliksona i już się rozpier***. Jestem negatywnie zaskoczony choć pamiętam jak wyglądało to w zimie kiedy oklepywali nas Norwegowie a potem "załapaliśmy" pokonując Bate i dobrze startując w lidze. Teraz jednak sytuacja jest trochę inna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jak dla mnie Melikson z Sobolem najlepsi, solidnie Jaliens i Lamey, reszta bardzo słabo
dobre wejścia Ilieva i Garguły mam nadzieję, że z Meliksonem wszytko w porządku... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
z ocenami że pierwsza połowa kiepska a druga lepsza a trzeba wziąć pod uwagę przedpołudniowy godzinny trening jaki by nie był to godzina ruchu była
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._boisku_flory/ Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez tedyy : 06.07.2011 o godz. 19:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Mecz dokładnie taki jak w lidze, nic się nie zmieniło. RYwal był jednak zdecydowanie od nas lepszy (a to tylko 4 drużyna ligi rumuńskiej). Śmiać mi się chce jak ktoś pisze bo przegraliśmy bo rywal na nas skoczył pressingiem a my nie graliśmy na maxa. A jak wygląda gra Wisły na maxa? Nie pamiętam bym widział zespół Maaskanta rzucający się na kogoś, strzelający 2 gole i potem kontrolujący grę...My po prostu tak nie gramy i jak ktoś się spodziewa takiego meczu to się rozczaruje. My gramy dokładnie tak jak dziś, zaczynamy cofnięci i potem może Melikson albo Mały coś zagrają. Na tym polega nasza gra i to właśnie był sprawdzian generalny, który zakończył sie całkowitą porażką.
Daleki jestem od tragizowania bo Wisła po prostu zagrała tak jak umie, i nie był to mecz na 60 czy 50% tylko po prostu była to obecna Wisła Kraków. Brak nowych twarzy w wyjściowym składzie na Skonto uznam za porażkę. Wisła w składzie z tamtego sezonu spokojnie może odpaść. My nie strzelamy dużo goli bo nie gramy ofensywnie. Wystarczą stałe fragmenty dla rywala i po nas (dalej w obroie przy tym fragmecie jest sielanka, nic się nie zmieniło). Ja spodziewałem się, że pierwszy mecz zagramy z 2 nowymi, solidnym obrońcami, i 2 kreatywnymi gośćmi w pomocy. Na nic takiego się nie zanosi. Jeszcze co do meczu, był fragment w pierwszej połowie ładnego utrzymywania się przy piłce, ale zostal on przerwany, oczywiście naszym błędem...Dziwi fakt, że zespół z Rumunii wygląda pod tym względem zdecydowanie lepiej. To od kogo my mamy być lepsi? Maaskant powtarzał, że doskonale wie jaka jest nasza najnowsza historia i cos się dział z Levadiami i Karabachami. Na chwilę obecnąmotorycznie jesteśmy w dupie, ale nie wiem czy to ze względu na przetrenownie czy z po prostu jesteśy słabsi. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wyobraźcie sobie teraz że to równie dobrze mogła być III runda El.do LM..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mam do Was takie pytanie,czy będzie taka możliwość,że ktoś wrzuci linki z całym meczem z Rapidem? w pracy byłem i nie miałem jak oglądać..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Forum ma w sobie dwie skrajności. Ludzi, którzy potrafią skrytykować nawet Ilieva, który dzisiaj dał bardzo dobrą zmianę i ludzi, którzy zawsze znajdą wytłumaczenie.
A bo to sparing A bo nasi się oszczędzali A bo nasi się kamuflowali A bo tamci najpierw grali pressingiem, a później już nie A bo to kubeł zimnej wody (który to już ? ) itd. Sprawa wg mnie jest prosta. Na tą chwilę mamy taki poziom naszych zawodników i niestety nie ma co czarować rzeczywistości. Za 3 tygodnie w meczu z drużyną o podobnych umiejętnościach będziemy potrzebowali jakiejś wariackiej akcji Małeckiego czy Meliksona, która ustawi mecz i da nam jakąś szansę. W innym wypadku będzie bardzo ciężko. Trochę martwi, że obrona wciąż nie sprawia wrażenia monolitu, a nowa nadzieja z Serbii popełnia masę kluczowych błędów. I co to za tłumaczenie, że od 60 minuty byliśmy lepsi. Owszem, tylko nikt nie wpadł na to, że rywale mieli już wynik i myśleli o kolejnych meczach/treningach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Sam nie wiem jak to będzie wyglądać z tymi pucharami, obcokrajowcy w wieku po 30 w meczach pucharowych raczej zarzynać się nie będą. Przecież nie mają już takiej motywacji żeby się komuś pokazać, chcą sobie tylko dograć do emeryturki po co się narażać na kontuzje i męczące wyjazdy. Za to w meczach ligowych dadzą z siebie wszystko o tym jestem przekonany. Krótko mówiąc cała nadzieja w młodych, którym zależy jeszcze na karierze.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|