The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sliver12
Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2011, 16:11
Zgadzam się
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.07.2011, 16:12
Zwolnić ILIEVA!!!! Cupiał Wypi** hahah

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Zdecydowanie wejście Ilieva zmieniło naszą grę. Dzięki niemu Sobol miał setkę, a i sam Ivica mogl strzelic z kolejnej setki.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

donecki napisał(a):Wyświetl post
Iliev to faktycznie król strzelców ale chyba niewykorzystywania 200% sytuacji

Piszcie sobie te pierdoły na shoutboxie po to jest.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Akurat Iliev całkiem nieźle wpłynął na naszą grę.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.07.2011, 16:18
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
No ale ....a , skoro się przygotowują od paru tygodni nie mieli prawie urlopów , to jakiś postęp musi być , no nie ? Na razie jest wielka BEZNADZIEJA , zero zgrania , zero akcji , obrony jak nie było tak nie ma , jest wielkie dno , i tak to widzę po tym meczu , może w następnych będzie lepiej moze...

Ogarnijcie się ! A jak zdecydowanie wygramy następny sparing, Jovanovic będzie brał jak profesor, Genkow wpakuje hat tricka, a Sobol będzie przecinał każdą akcje rywali to będziesz zachwycony grą Wisły? Krytykujcie dopiero po meczach o jakąś stawkę. Wisła wygrywała z Legią 4-0 a ty pewnie podniecałeś sie jak jak to świetnie zagraliśmy. Jak to? Przeciez CAŁY CZAS jest jedno WIELKIE DNO I BEZNADZIEJA. Takie mecze sie zdarzają. Oby tylko w pucharach sie takie nie zdarzały.

SZKODA CZYTAĆ JUŻ TO FORUM.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.07.2011, 16:22
Ja nie wiem, czego chcieć więcej - zawodnicy dochodzą do sytuacji, na Skonto ta gra wystarczy spokojnie. Liczę jednak, że Biton już na następną rundę będzie zgłoszony, bo dziś Genkov jednak coś blado wypadł. Tak samo Małecki. O dziwo, dobrze dziś Garguła zagrał i jego bym dał zamiast Wilka do środka i postawił z boku Meliksona. Iliev świetnie i moim zdaniem to on zagra w pierwszej jedenastce w meczu ze Skonto.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

chyba jakiś kumpel Pareki z Estonii był na trybunach bo cały czas po meczu jego nazwisko skandował
Odpowiedz cytując
Sliver12
Member

Od: 03.2009

A tam tylko 2:0 w plecy, myślałem, że będzie więcej. Nie jest źle
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.07.2011, 16:24
Przede wszystkim za mało biegamy.Niby sparing i "nie musimy się starać" ale Rapid pokazał nam co to znaczy rumuński "hard work" cisnąc cały mecz. Oni to wybiegali. Podobnie zresztą jak Norwegowie w zimie. Efekty zbliżone. Dlaczego tak się dzieje i sytuacja się powtarza ?
Otóż widac, że brakuje niektórym piłkarzom umiejętności w momencie, gdy rywal siedzi im na plecach. Taki Wilk, Sobolewski, Kirm, żaden z nich nie potrafi się uwolnić spod krycia i celnie nieszablonowo podać, czy uciec ze zwodem. Dlatego trener ściągnął Nuneza, kogoś kto umie odebrać, ale piłka przy okazji mu nie przeszkadza. Wilk i Sobolewski grają podobnie, z taką różnicą, że Sobol od czasu do czasu jednak rzuci coś do przodu. Razem nie powinni grać. Owszem to wypali w lidze, lub z kimś bardzo mocnym grając tylko na dzidę. Ale jeśli byśmy chcieli również stworzyć parę sytuacji to musimy coś zmienić na skrzydłach i w środku pomocy. To jest serce zespołu i jeśli tam piłka nie chodzi to cały czas będzie młyn pod naszą bramką i gole będą wpadały.

Aha niby ocenimy po meczach ze Skonto. Ale Skonto to nie jest ostatni rywal przed grupą LM, tylko pierwszy. Wiec co ocenimy. najwyżej się potniemy jak odpadniemy Przecież to rywal na mizernym poziomie który nie jest nawet namiastką tego co nas czeka w fazie grupowej czy nawet 4 tej rundzie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.07.2011 o godz. 16:31.
..
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.07.2011, 16:25
Cytując klasyka Piotra Ć.

By ciężko, środa piętnasta trzydzieści, pogoda też nie dopisuje, nie było warunków do gry w piłkę, co tu więcej powiedziec...

Nie ma co żył podcinanć, to tylko sparing. Ale nie ma co owijać w bawełnę. Padaka. Strasznie wolno, motoryka fatalna. Jedyne dobre momenty, to wówczas, gdy Rapid odpuszczał. Nasza gra wyglądała niewiele lepiej niż mecze Skonto.

Jedynym zawodnikiem, który robił róźnice był Iliew.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.07.2011, 16:25
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
Ogarnijcie się ! A jak zdecydowanie wygramy następny sparing, Jovanovic będzie brał jak profesor, Genkow wpakuje hat tricka, a Sobol będzie przecinał każdą akcje rywali to będziesz zachwycony grą Wisły? Krytykujcie dopiero po meczach o jakąś stawkę. Wisła wygrywała z Legią 4-0 a ty pewnie podniecałeś sie jak jak to świetnie zagraliśmy. Jak to? Przeciez CAŁY CZAS jest jedno WIELKIE DNO I BEZNADZIEJA. Takie mecze sie zdarzają. Oby tylko w pucharach sie takie nie zdarzały.

Mów sobie co chcesz , ten mecz pokazł że jest DNO , i prawie każdy się ze mną zgodzi , Wisła nie umie grać jak jest naciskana.

Mam nadzieje że w nastepnym meczu będzie lepiej. Na plus Lamey , i Iliev. Zobaczymy jak Wisła zagra druga 11.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 06.07.2011, 16:26
Wiem że to tylko sparing, ale nie możemy tak marnować sytuacji. Były dwie sytuacje 200-procentowe, w których to bramkarz nie miał nic do powiedzenia - wystarczyło porządnie kropnąć. Soból i przede wszystkim Iliew tragicznie je wykończyli.

Przypomnę, że z Levadią Kirm też marnował 200% sytuacje. Jak się skończyło, wiadomo.

Dla mnie dziś zaskoczeniem była gra Lemey'a. Facet usposobiony bardzo ofensywnie, dobre dośrodkowanie, przyspieszenie i drybling. Ale w obronie mało co się udziela. W rezultacie prawe skrzydło z Małym i Lamey'em jest naszym najsłabszym punktem w grze obronnej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.07.2011, 16:27
Mecz słabiutki ale są pozytywy. Dobrze, że ściągnęliśmy Ilieva. Mimo zepsutej setki pokazał się w tym meczu, w przeciwieństwie do Kirma. Mam też nadzieję, że Junior Diaz wypełni dziurę na lewej obronie a Biton postraszy Genkova, gdyż ten ma tendencje do marnowania sytuacji. Niestety dziś środek nie zagrał na swoim poziomie i stąd dominacja Rumunów zwłaszcza w pierwszej połowie. Liczę na naszą szeroką ławkę i na to, że Maaskant będzie umiejętnie rotował składem.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 06.07.2011, 16:29
Mozna powiedizec: momenty byly Ostatnie 15-20 minut bylo niezle ale wszystko co wczesniej to dramat.

Sparing sparingiem ale czy to powaznia do zagrania takeij kupy? Pozytywow po tym meczu jest znikoma ilosc. Glowny to taki, ze.... gorzej chyba zagrac nie mozna. Iliew dal dobra zmiane i zrobil wiecej niz Kirm z Maleckim.
Ogladajac ten emcz to mialem wrazenie, ze niektorzy nasi zawodnicy sa myslami na urlopach a mecz z Rapidem jest ostatnim przed wakacjami. Otoz, nie. Mecz z Rapidem byl przedostatni przed meczem w kw. LM.
Nie przyjmje argumentu, ze inny etap przygotowan bo jak ktos napisal Rapid gre w pucharach zaczyna pozniej niz my poza tym, my za tydzien gramy w el.LM wiec juz teraz powinnismy byc w formie conajmniej niezlej.
Byc moze ten mecz nam po prostu nie wyszedl. Zdarza sie. W piatek gramy z Flora. Jesli scenariusz sie powtorzy i znow zagramy padake to zaczna pojawiac sie pytania czy Maaskant dobrze przygotowal zespol do walki o LM.
Narazie z wszelka krytyka trzeba sie wstrzymac.
Ostatnio edytowane przez River : 06.07.2011 o godz. 16:33.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.07.2011, 16:30
AYALA napisał(a):Wyświetl post
2 połowa już lepsza,mieliśmy dwie okazje.Troche zimniej krwi i byłoby 2-2
To całe szczęście że nie widziałem pierwszej :/. Rapid wychodzi czterema pod naszych obrońców, a żaden z pomocników się nie pokazuje.Może to zasłona dymna . Jedyne co przesuwa nas do przodu to szybkie przegranie z jadnej strony na drugą i piłka po linii. Więcej pomysłu nie widać. Środek nie istnieje, Melikson grał w ogóle? Przykro pisać alr Rapid o klasę lepszy, jak mają piłkę to wiadomo co chcą zrobić, a nasi tysiąc podań i nic z tego.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
|el0|ManoeL
Member

Od: 05.2011

ludzie wyluzujcie.... jak dla mnie druga polowa byla w miare dobra...ale co do naszych graczy to najwiekszy regres formy ma Małecki niestety nic chłopak nie biegał i ne szukał piłki,wręcz przeciwnie stał i czekał aż piłka do nego przyleci...natomiast widać że Iliev dużo widzi na boisku i będzie zdecydowanym wzmocnieniem
Poczekajmy na drugi sparing i na puchary juz nie mogę się doczekać na mecz ze Skonto
pzdr.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Mów sobie co chcesz , ten mecz pokazł że jest DNO , i prawie każdy się ze mną zgodzi , Wisła nie umie grać jak jest naciskana.

Mam nadzieje że w nastepnym meczu będzie lepiej. Na plus Lamey , i Iliev. Zobaczymy jak Wisła zagra druga 11.

Czasami mam wrażenie, że niektórzy z was czekają na to aby Wisła przegrała by móc napisać jaka to beznadzieja i dno było. Taka juz polska (wiślacka) mentalność...
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 06.07.2011, 16:31
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post

Jak wygramy następny, Jovanovic będzie grał jak profesor, Genkow wpakuje hat tricka, a Sobol będzie przecinał każdą akcje rywali to będę chwalił. Dzisiaj zagrali jak zagrali i po prostu trzeba to ocenić.
Ja nie krytykuję tylko piszę jak to dzisiaj wyglądało.

W drugiej połowie nawet grali poprawnie. Mnie bardzo podobał się Iliev i Garguła. W ich wykonaniu widziałem trochę gry kombinacyjnej. Sobol też zagrał nieźle, nie to co Czarek Wilk. Nawet Lamey miał kilka dobrych ofensywnych wyjść.

Nie dziwcie się, że większość krytykuje bo każdy się chyba spodziewał innego stylu gry naszej drużyny.
To, że to tylko sparing do mnie całkowicie nie przemawia.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary, spuść ciśnienie z siebie, bo za parę godzin, jak się zastanowisz, to pomyślisz, że jednak warto było napisać trochę inaczej. Owszem, pomarnowaliśmy kilka stuprocentowych okazji, ale sparingi są nie przede wszystkim od tego, by strzelać bramki, tylko by szlifować taktykę. Osobiście za mecz sparingowy nigdy nie krytykuję naszej drużyny, bo jest o pietruszkę. W drugiej połowie zagraliśmy trochę lepiej, ale widać też w grze Wisły olbrzymi progres. Jest zgranie - to jest najważniejsze - teraz to możemy jedynie dyskutować, kto jest lepszy gdzie i ewentualnie jakie zmiany wprowadzić.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Z przodu fajnie te akcje wyglądają. Jeszcze tylko wykończenie i będzie pięknie. Martwi liczba fauli na Meliksonie, dlatego nie ryzykowałbym i na mecz ze Skonto od pierwszej minuty wysłał kogoś innego. Ewentualna kontuzja Meliksona byłaby dla nas tragedią. Tu można dać szansę Gargule, Jirsakowi, Brudowi, Nunezowi, albo wypróbować Kirma, czy Boguskiego w środku. Na Skonto raczej wystarczą, ewentualnie od drugiej połowy wpuści się Maora. To samo z Chavezem, ale tu raczej chodzi o wypoczynek dla niego. Jeżeli chodzi o naszą grę obronną to najlepiej chyba wypadł... Lamey. Włącza się w akcje ofensywne i ciekawie to wygląda z przodu. Ogólnie obrona zagrała słabo. Pareiko przy drugiej bramce też się nie popisał (chociaż tam chyba był faul na naszym obrońcy). Podobała mi się gra Ilieva, chciałbym go widzieć od pierwszej minuty w meczu ze Skonto.
Odpowiedz cytując
mimon89
Member

Od: 06.2011

Stary 06.07.2011, 16:32
Po obejrzeniu tego meczu można wyciągnąć tylko kilka wniosków:

1.Brawa dla Rapidu - trzy sytuaje i dwa gole
2.Większość drużyny na minus: mam na mysli głównie Sergieja któremu nie wychodziła gra w powietrzu w pierwszej połowie (a do tej pory był naszą ostoją) oraz Kirma, którego największym sukcesem było to, że zszedł z boiska na rzecz Ilieva
3.Na plus, po początkowych problemach, boki obrony - Lamey z minuty na miute grał coraz lepiej chociaż mnie denerwowały ciągłe podania do bramkarza ale widać że potrafi wrzucać bardzo dobre piłki choć robi to rzadko.
4.Wejścia ożywiły naszą grę - Iliev i Garguła na plus
5.Na koniec Panowie to tylko sparing i trochę nalezy ochłonąć choć niestety wynik idzie w świat.
Odpowiedz cytując
Wisoman
Member

Od: 02.2008

Stary 06.07.2011, 16:33
Jak jest dno i potrafisz krytykować zawodników po jednym przegranym meczu w którym graliśmy wg mnie równo to wypad i kibicuj innemu klubowi, w....... mnie takie typy.

Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna
Odpowiedz cytując
Wisoman
Member

Od: 02.2008

Stary 06.07.2011, 16:34
Teqcontroller

Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.07.2011, 16:36
Zasłona dymna przed Skonto Ryga.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.07.2011, 16:36
Mały ,Kirm maja widmo ławki w oczach bo Iliev gra o klase lepiej ,a maly znowu solówki kiedy on zmądrzeje i zacznie grac bardzie piłka z partnerami a nie solo
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.07.2011, 16:37
To chłopy pograły!!! Obrony nie mamy, zgrania też, na razie, generalnie chłopaki olali mecz. Myślę, że będzie lepiej... musi być lepiej!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.07.2011, 16:39
Trzeba dodać że dwie bramki wpadły po błędach obrony.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Nie zauważyliście, że Rapid w pierwszej połowie maksymalnie cisnął a w drugiej odpuścił?Może założenia ich trenera były takie by szlifować maksymalny presing?Nikt na to nie wpadł?Myślicie, że w normalnym meczu tak by zagrali? (przynajmniej wtedy, kiedy mieli by coś do stracenia)
Nkogo też nie chcę usprawiedliwiać, ale nie bez znaczenia jest fakt, że nasi piłkarze praktycznie cały czas są w trasie a treningi też łatwych nie mają, ale czas luźniejszych treningów przyjdzie po piątkowym sparingu.
Ciężka praca zaprocentuje i o tym jestem 100% przekonany.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Ten sparing to typowy przykład na to jak takie mecze mogą być mylące.
Gdybym miał oceniać ten mecz tylko po 60 minutach to wnioski byłyby miażdżące.
Tylko, że mecz trwa 90 minut.
Wątpię by Rumuni grali w każdym meczu taką taktyką: do 60 minuty wypruwamy żyły na maksa, robimy w tym czasie 3 zmiany (z tego co widziałem w przerwie była u nich zmiana, której oficjalna nie odnotowała - wszedł nr 77 czyli Pancu), a pozostałe pół godziny "umieramy".
Bramki dla Rapidu w jakiś tam sposób wynikły z tej ich agresji w grze, ale i też z naszych głupich błędów.
A z drugiej strony w tych ostatnich 30 minutach to Wisła powinna była ten mecz co najmniej zremisować.
W sumie chyba lepiej dostać w takim meczu, bo może w meczach już o jakąś stawkę koncentracja będzie większa i nie pozwolimy sobie zarówno na takie błędy w obronie, jak i na marnowanie takich setek.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów