The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2011, 05:57
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie, Voskamp robi wrazenie...zwlaszcza 2 ostatnie sezony. Widac, ze gosc jest w gazie i chyba zyciowej formie. Az dziw, ze nikt z Eredivisie go nie skusil . To moze byc prawdziwy hit ekstraklasy.
Też uważam, że na nasz poziom ligi może być gwiazdą. Zaskakujące też jest to, że decyduje się przyjść do Polski a nie np. 2 Bundesligi ... . Wiek też idealny.

Oglądając jego bramki widać, że się umie ustawić pod grę, więc nie dziwi jego bramkostrzelność.

Liga na pewno będzie ciekawsza

http://www.soccerway.com/players/johan-voskamp/2243/
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.07.2011, 07:09
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Olisadebe to sprzedawczyk który gdyby mógł zagrał by dla kadry Chin - jedyne co go łączy z Polską to kasa i głupia dziewucha która poleciała na jego egzotyczność.

I co takiego Oli osiągnął żeby go wielbić ? kilka goli z Norwegią i Białorusia to naprawdę jest chluba.

Ja o nim wiem jedno - jak raz wyjechał z Polski nawet raz przez ostatnie 7 lat nie spojrzał się wstecz, dopiero jak nigdzie juz go nie chcieli to przypomniał sobie że moze w Polsce pożyje trochę z odcinanych kuponów - najgorszy transfer jaki mogli w Gdańsku wymyśleć - ale chyba tacy głupi nie są - cała ta szopka z fotoreporterami na lotnisku to tylko akcja marketingowa.
Bez Jego kilku goli z Białorusią, Norwegią, Ukrainą i kim tam jeszcze to byśmy prawdopodobnie do d.py pojechali, a nie na MS 2002 i tj. fakt.
Sprzedawczyk? To tak jak wszyscy - nie tylko piłkarze (pracujesz = sprzedajesz pewne umiejętności i dostajesz za to ekwiwalent finansowy).
A dziś EO jest jaki jest... czy będzie grał w Lechii... niech sobie Lechia robi co chce.
Formułowanie radykalnych opinii nt. ludzi, których kompletnie nie znasz słabo świadczą o Tobie...
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.07.2011, 08:16
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Też uważam, że na nasz poziom ligi może być gwiazdą. Zaskakujące też jest to, że decyduje się przyjść do Polski a nie np. 2 Bundesligi ... . Wiek też idealny.
Dlaczego zaskakujące? W Śląsku ma możliwość gry w pucharach oraz na nowiutkim stadionie. On już się w drugich ligach nagrał i na pewno chce w końcu o coś powalczyć.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 06.07.2011, 09:25
soku napisał(a):Wyświetl post
Piękne podziękowanie dla piłkarza , dzięki któremu graliśmy na mistrzostwach świata. Po takim wpisie od razu widać kto jest kibicem sukcesu a kto prawdziwym kibicem dla którego historia jest równie ważna co teraźniejszość. Wczoraj bohater dzisiaj opluwany tylko dlatego że już nie jest taki mocny. Co za czasów się doczekaliśmy jest coraz gorzej.

Emmanuel Olisadebe strzelił dla Polski 11 bramek, a Ty kolego Kociewiak ile?
heh Wiesz pamiętam upadającą Lechie i wyjazdy po zadupiach, czasy kiedy w klubie nie było pieniędzy na ciepłą wode. Z Bracimi po szalu zrobilem więcej dla naszego klubu niż Ty dla swojego zrobisz przez całe życie więc mi tu nie pier##ol o kibicach sukcesu.
To co Olisadebe strzelił to jego i chwała mu za to, ale teraz jest zwykłym drewniakiem który piłki dobrze nie potrafi zagrać. Wiem, widziałem co ostatnio pokazał więc może zanim zaczniesz kogoś o coś oskarżac to się może zorientuj w stytuacji. Za co ja mam mu dziękować? Za to że być może będzie się obijał za min. moje pieniądze? Że będzie zabierał miejsce w kadrze komuś z młodszych i bardziej przydatnych zawodników, bo ktoś z zarządu sobie taką "gwiazde-magnez" wymyślił? To, że strzelał dla repry nie znaczy, że mam mu dywan do naszego klubu wyłożyć bo kiedyś był dobry. Weź się chłopie zastanów co za bzdury wypisujesz...

PS. Late wyzywasz? Jeśli tak to jesteś zwykłym kibicem skukcesu no bo jak można tak wybitnego i zasłużonego piłkarza obrażać?
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 06.07.2011 o godz. 09:40.
Odpowiedz cytując
Snoopy5
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 06.07.2011, 10:09
Takich gosci jak Voskamp jest w Europie na pęczki tylko trzeba mieć albo dobry skauting albo trafić na okazję . Jak widać Wisła nie trafiła na okazję albo nie chciała płacić 600 tys.euro. I wcale nie ma powodu do płaczu że Wisła nie kupiła holendra a Śląsk kupił. Może przynajmniej facet strzeli gola na wagę awansu z Dundee . To dla wszystkich będzie akurat na plus. Byle tylko Valckx załatwił napastnika do Wisły bo aktualnie jest tylko Genkov i Boguski .
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.07.2011, 11:24
Co ciekawe Lenczyk w sparingach wystawia Cetnarskiego i Mile obok siebie , wiec myśle że raczej jego zmiennikiem nie będzie.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.07.2011, 11:34
Olisadebe trzeba po prostu pozwolic pograc w lidze, dopiero sie oceni co i jak.
On moze byc wiekowy i byc w slabszej formie, ale pytanie czy ktos z tych "mlodszych" w Lechii zblizy sie do jego poziomu. Wyrozniajacych sie mlodych raczej tam wielu nie ma.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 06.07.2011, 11:38
Chodzi ogólnie o młodszych zawodników, którzy więcej wniosą do gry. To co pokazał na treningach i w spraingu to kpina była. A soku niech przestanie jakieś swoje śmieszne teorie wypisywac. Nikt za zasługi miejsca w składzie nie dostanie (patrz Bąk, Pęki itd.)
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 06.07.2011 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.07.2011, 11:42
Snoopy5 napisał(a):Wyświetl post
Byle tylko Valckx załatwił napastnika do Wisły bo aktualnie jest tylko Genkov i Boguski .
Mój drogi, jeszcze Biton
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.07.2011, 11:52
Zobaczymy jak Voskamp wkomponuje się w drużynę Śląska i dostosuje do metod treningowych Lenczyka. Wydaje się jednak, że ten transfer to dobry strzał - tak sobie wyobrażam jak byłby rozrywany piłkarz obecnej polskiej I ligi gdyby strzelił 29 goli w sezonie. Nie wydaje się, żeby drużyny z zaplecza Eredivisie były gorsze od zaplecza Ekstraklasy. Poniżej link z krótką charakterystyką gracza (typowy lis pola karnego):
http://sport.wp.pl/kat,1732,title,Ja...wiadomosc.html
I wcale takich gości w Europie nie jest na pęczki, co widać po problemach ze znalezieniem przyzwoitego napadziora przez polskie kluby.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.07.2011, 19:23
nie chciałbym wyrokować, ale ten Jovanovic to może być Knezevic bis

Jeśli do Legii dojdzie Kuciak i ten Buzaglo, to po zakontraktowaniu już Ljuboji i Żewłakowa uznam okienko transferowe w wykonaniu Legii za dość udane (patrząc na papier, bo boisko i tak wszystko samo zweryfikuje). Do tego plus za przedłużenie umowy z Radovicem.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.07.2011, 19:29
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
nie chciałbym wyrokować, ale ten Jovanovic to może być Knezevic bis
To nie wyrokuj

Jak oceniasz szansę na ściągnięcie Buzaglo? Powiem szczerze do tej pory traktowałem to jako SF, wiesz może coś więcej?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.07.2011, 19:34
Szanse niewielkie. Na razie załatwiają Kuciaka, a dla nich dwa transfery na raz to zdecydowanie za wiele..

Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
heh Wiesz pamiętam upadającą Lechie i wyjazdy po zadupiach, czasy kiedy w klubie nie było pieniędzy na ciepłą wode. Z Bracimi po szalu zrobilem więcej dla naszego klubu niż Ty dla swojego zrobisz przez całe życie więc mi tu nie pier##ol o kibicach sukcesu.
O, to może opiszesz w odpowiednim temacie jak się robiło awans w stylu 4 ligi w 4 lat na początku XXI wieku w Polsce?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 06.07.2011 o godz. 19:38.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 06.07.2011, 19:41
Jakieś insynuacje? Bo się może podzielisz skoro coś wiesz lepiej?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.07.2011, 19:46
Ale jakie insynuacje? Czyżbyś też miał skojarzenia, że w tamtym czasie po prostu nie dało się tego zrobić na czysto, że od razu domyśliłeś się o czym piszę?

E: by nie nabijać:

skoro w to wierzysz..
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 06.07.2011 o godz. 19:51.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 06.07.2011, 19:47
No wiesz pytanie "jak sie robiło awans..." trudno inaczej skojarzyć
A widzisz jednak się dało na czysto

Edit: Nie musze wierzyć bo to poprostu wiem, co jak widać nie wszystkim pasuje
Zadaj takie pytanie może za pare sezonów kolegom z Zagłębia.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 06.07.2011 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.07.2011, 19:52
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
No wiesz pytanie "jak sie robiło awans..." trudno inaczej skojarzyć
A widzisz jednak się dało na czysto
z całym szacunkiem - to jednak czy było czysto to nie wiemy - ale wiadomo - w Polsce obowiązuje domniemanie niewinności ...

Druga sprawa ze "honorowi" goście z "zaprzyjaźnionych" klubów takich jak Legia nie powinni nikogo prowokować takimi tekstami, cieszcie się ze was tutaj tolerują i nie obrażają w każdej wypowiedzi. Za dobrze wam tutaj ; )

Bez napinki
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 06.07.2011, 19:53
Rozmylo sie troche, ale ja juz widzialem wiele i nic mnie juz w tej naszej kopanej nie zdziwi

Co do "naszego" Maora to raczej watpie. W tej chwili jak kolega wyzej napisal dopinaja Kuciaka w pieciu smakach i znajac zycie dojedzie wagon testowanych, a ze testy u nas wygladaja jak wygladaja to moza wywnioskowac ze po prostu chlopy odbeda wycieczke i troszke pocwicza.

PS: Jest jeszcze temat Magery, ale chce go podobno Polonia czy tam Lech Dla Maciusia idealny bo wysoki no i moze grac na skrzydle

Pozyjemy zobaczymy.

PS2 : Angmir, Nas tutaj nie obrazaja i nie wypominaja "honorowych" czynow, bo kazdy ma cos za uszami
Z drugiej strony gdybysmy byli taka Cracovia albo Lechem... to dopiero byloby goraco

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.07.2011, 22:36
Były bramkarz Lechii Gdańsk Mateusz Bąk w Podbeskidziu:
http://sport.wp.pl/kat,1732,title,Po...wiadomosc.html
Jagiellonia sfinalizowała oczekiwany transfer Czarnogórca Marka Cetkovica:
http://sport.wp.pl/kat,75914,title,C...wiadomosc.html
No i deser kombinacje byłego (?) już zawodnika Lechii Gdańsk Bediego Buvala:
http://www.weszlo.com/news/7190
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 07.07.2011, 07:43
ziz99 napisał(a):Wyświetl post

Oglądając jego bramki widać, że się umie ustawić pod grę, więc nie dziwi jego bramkostrzelność.

Liga na pewno będzie ciekawsza

http://www.soccerway.com/players/johan-voskamp/2243/
Nie rozumiem tych zachwytów Voskampem. Skoro strzelił tam 8 goli w jednym meczu, to musi być słaba liga. Prawdopodobnie słabsza od naszej, a już na pewno pozbawiona dyscypliny taktycznej i dająca napastnikom sporo miejsca. Tego nie będzie miał w Polsce.

Przypomnę, że rok temu Śląsk też sprowadził bardzo ciekawego napastnika - Cristiána Omara Diaza, 24-letniego króla strzelców ligi boliwiskiej. Facet owszem pokazał się z dobrej strony, ale na początku i na samym końcu sezonu. 8 goli w 18 meczach to nie jest zły wynik, ale oczekiwano znacznie więcej.

Więc spokojnie. Voskamp może pozytywnie zaskoczyć - ale równie dobrze może pójść drogą Diaza. Czyli kontuzja + długotrwała aklimatyzacja (BTW: jeśli tylko nie będzie skonfliktowany z Lenczykiem, Diaz może mieć właśnie ten sezon bardziej udany). Facet ma już 26 lat, w II lidze strzelił blisko 80 goli w 160 meczach, co jest świetnym wynikiem. Skoro tak, to dziwne czemu nie został pozyskany przez klub pierwszoligowy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.07.2011, 08:57
Coś musi być na rzeczy z tym Holenderem w Śląsku. Jakoś wierzyć mi się nie chce,że taki dobry i do Polski trafił.
Chyba,że różnica poziomów między pierwszą a drugą ligąjest większa niż u nas, nikt poważnie jej nie traktuje. Intrygujące.

Póki co to mamy faceta z nieprawdopodobną ilością goli. Zobaczymy co pokaże u nas, może być ciekawie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 07.07.2011, 10:12
Dziwi ze nie chce go nawet najslabszy klub z Eredivisie.

Poziom 2 ligi holenderskiej jest tragiczny i wiem co mowie

Nasza liga jednak jest specyficzna i nawet jesli bedzie tylko dostawiac noge to wystarczy by strzelic te 20 bramek

Intrygujaca sprawa...i to bardzo.

Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 07.07.2011, 10:13
W naszej lidze to nawet "Kiełbasa" był gwiazdą
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.07.2011, 10:19
Z góry sorry za małego OT, ale jak kolega wspomniał o kiełbasie, to sobie przypomniałem ten kawałek http://www.youtube.com/watch?v=l1m91k7kUdE
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Stary 07.07.2011, 10:50
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Przypomnę, że rok temu Śląsk też sprowadził bardzo ciekawego napastnika - Cristiána Omara Diaza, 24-letniego króla strzelców ligi boliwiskiej. Facet owszem pokazał się z dobrej strony, ale na początku i na samym końcu sezonu. 8 goli w 18 meczach to nie jest zły wynik, ale oczekiwano znacznie więcej.
Zapomniałeś dodać, że przez blisko pół sezonu miał bardzo poważną kontuzję, gdyby nie to pewnie wałczyłby o króla strzelców.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...c9e3&_ticrsn=3
Ostatnio edytowane przez Acima : 07.07.2011 o godz. 11:18.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 07.07.2011, 11:01
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Dziwi ze nie chce go nawet najslabszy klub z Eredivisie.

Poziom 2 ligi holenderskiej jest tragiczny i wiem co mowie

Nasza liga jednak jest specyficzna i nawet jesli bedzie tylko dostawiac noge to wystarczy by strzelic te 20 bramek

Intrygujaca sprawa...i to bardzo.
W naszej lidze już w tej chwili sie płaci wiecej niż w połowie drużyn z Eredivisie
nie mowiac juz o zaplaceniu 600 k euro za zawodnika
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.07.2011, 11:07
Gdyby nie kontuzja to Diaz zapewne by strzelił coś koło króla strzelców. Nieźle jak na 1 jego sezon.

Odpowiedz cytując
Grze Gie
Member

Od: 02.2008

Stary 07.07.2011, 11:51
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html - tu macie wyjaśnione poniekąd czemu wybrał właśnie Śląsk
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.07.2011, 12:14
Acima napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałeś dodać, że przez blisko pół sezonu miał bardzo poważną kontuzję, gdyby nie to pewnie wałczyłby o króla strzelców.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...c9e3&_ticrsn=3
Kontuzja ontuzja ale z Lenczykiem sobie ublizali dlatego nie gral. A inny wybitnie utalentowany jak na Śląsk piłkarz Waldemar Sobota gra tylko ogony bo według Lenczyka jest za mało popakowany.

Ja jestem pewien że gdyby Diaz grał w każdym meczu po 75 minut minimum to ponad 20 goli by sieknął - to jest najlepszy napastnik jaki trafił do naszej ligi od dawno. Oczywiście nie wliczam w to tegorocznego okienka bo narazie nic nie da się powiedzieć.

PS. mam nadzieje że Śląsk zacznie grać 442. Voskamp wydaje mi sie przy drugim dobrym napastniku będzie najskuteczniejszy.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 07.07.2011 o godz. 12:17.
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.07.2011, 12:40
http://ekstraklasa.net/hernani-pilka...22dd3577000000

1 mln funtów ? trochę przepłacili...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów