|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Pamiętaj że wiślak68 to członek Pisu więc dla niego Pis będzie naj we wszystkich kategoriach.To taka typowo Ruska mentalność - trza być naj w każdej kategorii - naj antykomunistycznym, naj zajebistym we wszystkim, najuczciwszym ,najprawdziwszym,naj prawym i naj sprawiedliwym - a cała reszta to rusko,niemiecko żydowcy zdrajcy i zbrodniarze
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Bardzo się cieszę że przybliżyłeś za mnie koledze Karamzow źródło informacji na temat członkowstwa Sołżenicyna w partii komunistycznej. Napewno będzie Ci bardzo wdzięczny za tak rzeczową analizę . Przy okazji zauważy też na pewno ile masz w sobie z Katona ("A poza tym uważam że PIS należy zniszczyć"). Nie mylić z "typowo Ruską mentalnością" . Bo przecież jesteś światły i wykształcony euro pejczyk .
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.07.2011 o godz. 01:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na pewno mi będzie wdzięczny za inną analizę - niech nikt nie wyjeżdża o jakimś ciosie poniżej pasa.To bardziej rys historyczny
![]() Otóż wiślak68 był znanym i lubianym gościem w tym temacie - to nie dziwne bo jego poglądy były zbieżne tak z poglądami większości, co nie jest niczym złym, jak były zbieżne z poglądami dawnego kierownictwa(co później dało mu fory). Poglądy jak poglądy - Pis Chrystus narodu - Po - banda największych kanalii - to tak w skrócie.Ogólnie nic niezwykłego ![]() To że był bardziej Pisowski niż sam Pis to raz, z tego co pamiętam to nawet gdy Rodziny Katyńskie oficjalnie nie chciały się mieszać w jakieś Pisowskie wojenki(nie pamiętam o co chodziło ale coś tam Pis sobie wyszczekał , podcierając sie rodzinami a rodziny stwierdziły że by ich w to nie mieszać) to on stwierdził że on zna rodziny i te rodziny co zna to są i zawsze będą za Pisem.Można i tak - cała sprawa się jebła kiedy oficjalnie zaczął dołki kopać pod radnym Olszówką , co gorsza nie tylko w rzeczywistości ale tu na forum a może odwrotnie - ogólnie tu i tu Wtedy wszyscy wymiękli bo jak zawsze należy podejrzewać polityków o to że ściemniają by się przypodobać - najlepiej max pół roku przed wyborami, to Olszówka był gościem z wiślackim sercem od zawsze a nie od przypadku, co potwierdziły nie jakieś anonimowe nołnejmy jak ja tylko osoby działające od dawna na Wiśle I co się okazało?że ponoć kibic Wisły - wiślak68 a tak na prawdę krakowski członek Pisu, kopał dołki przed radnym tylko dlatego że radny opuścił/został wykluczony z klubu PIS w Krakowie i został radnym niezależnym. To wystarczyło by wiślak68 - najwierniejszy z wiernych ale nie wierny Wiśle a Pisowi zaczął jechać po radnym i nie za to co on robił a za to że już nie jest z nimi.Typowa zagrywka członka Pisu - nie z nami to przeciwko nam i my cie zgnoimy Gdyby to było forum Pisu a nie Wisły to jasna sprawa ale to forum Wisły i gnojony był człowiek tylko dlatego że w partii już nie był i to przez niby wiślaka - członka tej partii. I nie pisze tego z satysfakcją tylko widzę że wiślak68 po chwili gdzie jakieś zdrowy rozsądek kazał mu odpuścić, to znów rządzi i znów rozstawia po kątach.Antykomunizm? - Tylko Pis, gdzie walczących z komuną którzy są w Pisie można by dziś policzyć na palcach jednej ręki ale co oczekiwać po kolesiu który nic nie zrobił dla Wisły a w imię interesów partyjnych ,będzie jechał po człowieku który zrobił/starał się zrobić dużo a jedynym jego minusem było to że był a nie jest w Pisie. Żal ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ma ktoś może pełny dostęp do tego artykułu?
http://www.rp.pl/artykul/681741,6818...lokowala-.html ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
.Dla myślącej większości ktoś dyskutujący merytorycznie i kulturalnie zawsze jest "znany i lubiany", choćby nie pasował komuszym agitatorom. ------------------------------------------------------------------------------------------ http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rusza...wiadomosc.html "- Boimy się, że za przykładem Wałbrzycha, tam gdzie Platforma Obywatelska fałszowała wybory, takie fałszerstwa mogą powtórzyć się w całym kraju - powiedział na spotkaniu w Radomiu poseł Suski. Podkreślił, że w każdym państwie jest możliwość kontrolowania wyborów. Prawo i Sprawiedliwość chce mieć mężów zaufania w każdej komisji wyborczej." Nareszcie zaczynają myśleć, wiadomo że "nie ważne kto głosuje, nie ważne jak głosuje, ważne kto liczy głosy". Uderz w stół.... http://wiadomosci.onet.pl/kraj/polit...wiadomosc.html "Komentując sprawę powołania przez PiS "Korpusu Ochrony Wyborów", który ma strzec demokracji, Borusewicz stwierdził, że "PiS boi się przegrania wyborów". - I to widać, że już przygotowuje się do takiej sytuacji – mówił." Hehehe bo przecież PO nie boi się przegrania wyborów, dlatego dwa dni im sie marzą. Mimo ze Konstytucja jasno określa kiedy wybory mogą się odbywać. w " dzień wolny od pracy". Ja się zgłaszam do Korpusu ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
1q2 kiedyś raczej wyśmiałbym Cię za ten post, ale teraz muszę się niestety w 100% z nim zgodzić. Co potrafi zrobić 9 miesięcy w mieście, które brudnymi łapami przejął PiS. Kadrę urzędniczą zwiększył ze 108 osób do 146 osób w ciągu tego czasu, a zatrudnienie znalazł tu choćby Jacek Sasin, czy połowa dawnej Kancelarii Prezydenckiej. Trudno komentować takie sprawy mając osoby w rodzinie, które pracowały dla miasta od dekad, dziadka, który zakładał w latach 50-tych Stolarkę Budowlaną, czy samorządowców działających w mieście od początku lat 90-tych (w tym ojca). Teraz w 9 miesięcy staliśmy się bastionem PiS-u i głównym darczyńcą dla tej partii na wybory parlamentarne.
Jakby ktoś chciał poczytać. Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.07.2011 o godz. 10:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Inna sprawa jeśłiby sie okaząlo że są to faktycznie niekompetentne pociotki polityków ale tu żadnego merytorycznego argumentu nie zauważyłem. Staliście się bastionem PiS-u tak jak i bastionem PO jest ponad polowa Polski - bo tak chcieli ludzie którzy poszli na wybory. Trzeba było głosować w mieście na PO to by wam nie zwiększyli do 146 tylko 346 i pewnie wszyscy byliby szczęśliwi bo w każdej rodzinie byłby urzędnik ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Rozumiem, że nic nie zrozumiałeś. Jak wrócę do domu to wrzucę artykuły z ostatniego czasu. Trochę się tego uzbierało (tak zacząłem prowadzić teczkę z hakami niczym pewna partia
1. Wołomin przez 20 lat był miastem, gdzie duże partie nie miały nic do powiedzenia. Były kompletnie zmarginalizowane przez lokalne partie centro-prawicowe. Zmieniło się to od tych wyborów. 2. PO z PiSem żyły do wyborów w komitywie i wspólnymi siłami próbowały szkalować burmistrza. Dla mnie to był jeden gips jeszcze do połowy ubiegłego roku, gdy Pan Madziar został mianowany na wiceprzewodniczącego RM za Mikulskiego. Drugim wice był Pan Sulich z PO. Wtedy ich drogi się rozjechały, a w PO nastąpił podział, który trwa do dziś, a nawet się nasilił, bo Wytrykus z PO został przewodniczącym RM parę tygodni temu. Młodzieżówka PO przestała praktycznie istnieć i ta partia będzie miała w regionie wszystkie miejsca ustalane prze centralę. 3. O kampanii wyborczej w moim mieście już pisałem, więc możesz poszukać moje posty na ten temat. 4. Zatrudnienie ok. 40 dodatkowych osób spoza Wołomina powoduje to, że zabiera się miejsca pracy dla Wołominiaków. Miasto stało się przechowalnią nieudaczników z centrali PiS. 5. Pieniądze, które PiS wyciągnie z miasta do czasu kampanii zostaną oczywiście przeznaczone na jesienne wybory, a przywiezieni w teczce Panowie Madziar (burmistrz) i Mickiewicz (zastępca) mają już pewne miejsca na listach wyborczych. Ciekawe kto będzie się wypowiadał w ławach sejmowych za tego pierwszego jak on nawet nie potrafi przeczytać przygotowanego przez Sasina przemówienia bez dukania z kartki. 6. Zapomniałem też dodać, że prawo pracy to nie jest mocna strona HR-owców z centrali PiS. Nie potrafili nawet zwolnić ojca i kilku znajomych, bo ukończenie Kawęczyńskiej czy innej prywatnej uczelni daje taki, a nie inny efekt.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.07.2011 o godz. 11:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Żal to mi jest ciebie drogi Wiślaku a za takie jazdy osobiste powinieneś dostac długoterminowego bana.
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Scenka 1 Rzadzi PiS jest zle Odpowiedz wyborcow/politykow PiSu jakbyscie wybrali PO to dopiero by bylo zle. My rzadizmy niedobrze, ale nie wybierajcie PO bo by bylo jeszcze gorzej Scenka 2 Rzadzi PO jest zle Odpowiedz wyborcow/politykow PO jakbyscie wybrali PiS to dopiero by bylo zle. My rzadizmy niedobrze, ale nie wybierajcie PiSu bo by bylo jeszcze gorzej Wszedzie tylko mniejsze zlo ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
||
Rekordu tych 10 km za 2 mld złotych przez następne 50 lat chyba nikt nie pobije - wychodzi, że 1 km wybudowano za 200 mln zł !!!!!! Rekord ŚWIATA !!!!!!!!!!!! ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Nie zapominajmy ze tą brylantową autostradę miesiąc po zbudowaniu trzeba remontować. Bo to ze najdroższa wcale nie znaczy że nadaje się do użytkowania.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jakie argumenty ad persona?Przecież ten gość tak postąpił i tu nie ma niczego osobistego.To jest tak jakby w komentarzach dotyczących działalności swojej firmy wpisywał się - świetnie, rewelacyjnie a tamci(konkurencja) to złodzieje i przekręty.
Ja wiem, gość z Twojej bajki politycznej ale to chyba chodzi o coś więcej? Podałem jakieś dane?zaatakowałem rodem z faktu?'Tu macie zdjęcia jak lizał się z kochanką'? Napisałem tylko to co było ogólnodostępne...Przykro mi że koleś robiący z siebie wielkiego niezależnego obserwatora sceny, okazał się być gościem który musi mówić to co partia bo do niej należy a oprócz tego jechać po osobie publicznej robiącej w cholerę dla Wisły, tylko dlatego że tak musi robić partyjny wyrobnik. Nie miej pretensji do mnie tylko zagadaj na priv z wiślakiem68 - czemu przez lata grał komentatora, będąc partyjniakiem i co ważniejsze, czemu dowalał Olszówce - jedynemu radnemu któremu chodziło by stadion został wybudowany w terminie i wyglądał jak stadion a nie jak jakaś dziwna konstrukcja na którą ktoś puścił pawia Dziś Olszówki nie ma a mamy wiślaka68 - rewelacja ![]() ps przepraszam (byłego już niestety) radnego że po nazwisku i że w ogóle używam jego nazwiska ale piszę tylko to co wiem i co było w 100% jawne.Żadnych haków, prywatnych wiadomości(których miałem dokładnie 0) itp Wszystko było tu, do wglądu pewnie nie będzie bo pokasowano ale jak będzie trzeba dla tych co nie pamiętają, to postaram się udowodnić jak koleś próbował kopać dołeczki przed naszym radnym, gdzie wtedy nikt nie wiedział że to koleś z Pisu.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 05.07.2011 o godz. 03:03.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Olszówkę załatwiły obie partie, bo żadna go nie chciała na swoich listach. Nie ma się co licytować. Tylko Wisły żal...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
z tego co napisałeś osoby które nie śpiewały jak był protest to zwykli bandyci, pseudokibice, którym nie zależy na Wiśle. otóż chciałem cię uświadomić że wcale tak nie jest, a wychwalanie ludzi którzy przyszli na mecz pierwszy drugi albo trzeci raz w życiu i ni z gruchy ni z pietruchy zaczęli śpiewać hymn to jest dopiero rewelacja. jeszcze prościej: nie gwizdałem, nie śpiewałem, wyszedłem jak było trzeba. siedziałem pisałem sms, rozmawiałem z sąsiadem z krzesełka obok spoglądałem na mecz. bo dla mnie liczą się trybuny a nie skórokopy które za rok albo półtora odejdą z Wisły... Drozd: tak sądziłem że będziesz chciał uciec od odpowiedzi czy chodzisz na mecze bo nie widziałem ani jednego Twojego wpisu dotyczącego meczy albo kibiców. a zapytałem tak z czystej ciekawości. Z KOWu to mam naszywki i bynajmniej nie jest to rozwinięcie które użyłeś Jeżeli partia PiS nie daje Ci żadnych pieniędzy za nawracanie innopartyjnych to ten świat na głowie stanął. będzie trzeba chyba nasmarować jakieś pismo do zarządu krakowskiego. a czy Polak patriota może nie być Katolikiem? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiślak - dobre pytanie. Ja nie jestem katolikiem, a czuję się Polakiem i patriotą. Ba, pewnie nawet w kwestiach politycznych nie tak strasznie daleko mi od Drozda. Dlatego nie lubię takiego stawiania sprawy.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
A gdzie ja napisałem że Polski patriota musi być katolikiem? Ja tylko napisałem że Polak katolik to moher zdaniem oświeconych. Na wasze "nieszczęście" patriota nie katolik to najpewniej też moher
, a już na pewno ciemnogrodzianin. wiślak. Od niczego nie uciekam, tylko to nie temat na takie zwierzenia. Na mecze chodzę, ostatnio karnetu nie mam. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
wszystko zależy od tego kto i jak postrzega patriotyzm. Ty napisałeś o ludziach upamiętniających bohaterów którzy oddali życie z Naszą wolność, wywieszający flagi, idący w pochodach itp.
dla mnie powiem szczerze większym patriotą jest koleś wyprowadzający psa i sprzątający po nim niż moher który idzie z jakim jamnikiem zasrywającym cały chodnik a potem biegnie pod krzyż, pomnik, do kościoła, ( przykłady możesz dopisać jak również kolesia z babką zamienić miejscami). uważam że patriotyzm powinien być wykazywany w małych sprawach dnia codziennego a nie tylko od święta. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
pozwolisz, że zamienię miejscami mohera z kolesiem wyprowadzającym psa ale nie sprzątającym i też latającym pod krzyż? miód malina, Twoje uogólnienia. Nawet jesli znasz taką osobę (a napiszesz, że oczywiście i to nie jedną, internet wszystko wchłonie ) to wyciąganie wniosków wobec ogółu jest błedem logicznym. Odpowiednie dać rzeczy słowo.PS. A o takich moherach słyszałeś? http://www.youtube.com/watch?v=HMrwEO_YRt8 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Bezwzględnie NIGDY nie zagłosuję na czerwonych albo ich zstępnych (SLD i inne tego typu lewackie gówna). Nie uważam, że to co teraz jest jest super, ale lepsze to niż rządy komuchów albo ich kolesi. Wolę ostro w prawo już (przynajmniej wiara się zgadza) niż lekko w lewo. Żadnej eurotolerancji. A ja mam w nosie kolesi sprzątających po psie jak mają różową koszulkę, są cytując Starucha "długowłosymi paziami", gejami, metroseksami, noszą obcisłe koszulki i malują paznokcie. Wolę zapijaczonego, który w razie potrzeby chwyci za broń - bo ci z pieskami to pouciekają jak Ruski przyjdzie. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ruski nie przyjdzie tylko jak już to zrzuci Ci na głowę jakąś ładną ozdobę choinkową i wtedy to nie będzie miało zbyt wielkiego znaczenia, że ten zapijaczony na kacu postanowi bronić ojczyzny, bo już dawno będzie się unosił razem z różowym sąsiadem, który tejże ojczyzny nie chciał bronić, w powietrzu tworząc ładny grzybek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
. No cóż szkoda czasu na roprawianie się z fobiami kolegi 1q2 tym niemniej czuje się w obowiązku króciutko skomentować:1. Kolega 1q2 oczywiście opowiada duby smalone. Wydaje mi się że każdy w miarę rozsądny człowiek tylko uśmiechnie się nad pomysłami w rodzaju że "zostałem delegowany przez Jarosława Kaczyńskiego po to żeby zdyskredytować na forum kibiców Wisły radnego Olszówkę" . Ale gdyby ktoś mimo wszystko miał ochotę zapoznać się z polemiką z radnym i póżniejszą dyskusją na ten temat z kolegą 1q2 to zapraszam do sięgnięcia do archiwum tego tematu (posty inicjujące maja numery 4416, 4432, 11051, 11115). Każdy niedowiarek będzie miał okazję się przekonać jakiego rodzaju "argumentów" używa w dyskusji mój polemista.2. Niestety kolega 1q2 ma brzydką manierę (zwrócił na to uwagę już wcześniej kolega Arapaho) że swoje braki merytoryczne nadrabia wydumanymi atakami personalnymi i zwykłą konfabulacją. Taka jego uroda. 3. Powiem szczerze że ja osobiście (a z tego co mi wiadomo jest nas dużo więcej na tym forum) miałem zawsze duży ubaw z polemik z kolegą 1q2, ze względu na zupełnie unikalną kombinację swoistego zadęcia "intelektualnego" połączonego z dość powiedziałbym rustykalnym stylem ekspresji. Skutkiem tego dostajemy człowieka który z jednej strony twierdzi że: afera hazardowa to była pułapka założona przez PiS na premiera Tuska, albo że katastrofę smoleńską spowodował śp. prezydent zmuszając do lądowania pilotów a z drugiej strony uważa się za będącego wolnym od wszelkich wplywów eksperta od zasad i moralności. Jeśli o mnie chodzi to to ta sprzeczności bawi mnie na tyle że biorę pod impas jego personalne konfabulacje. 4. Dlatego wbrew opinii wyrażonej na tym forum przez niektórych użytkowników uważam że mimo oczywistych niedostatkówkolega 1q2 dodaje temu forum specyficznego kolorytu. Mnie osobiście przypomina tego posła sprzed bodajże dwoch kadencji który na każdym posiedzeniu Sejmu stał w ramach protestu koło mównicy z kartką reklamującą jego własną stronę internetową. Mógł mieć Sejm swojego dziwaka możemy i my mieć swojego 1q2 .
) zrobiła trochę więcej. Pytanie jest ile Twoim zdaniem należy zrobić aby zmyć "plamę komunizmu".2. Nie wiem jak bardzo uszczupliły by się kadry (ale znając trochę to środowisko wydaje mi sie że naprawde niewiele) ale sądzę że jest różnica pomiędzy człowiekiem który kiedyś z jakichś powodów był szeregowym członkiem PZPR a kimś kto byl etatowym członkiem aparatu represji i ogłupiania (SB, aparat partyjny, nomenklatura). 3. Działalność terrorystyczną Piłsudzkiego można porównać do działalności terrorystycznej bolszwików tylko w okresie 1904-1907. I trzeba stwierdzic że była ona bardziej brutalna. Terror bolszewicki to nie terroryzm tylko sposób rządzenia państwem (jak się zresztą okazało skuteczny). 4. Jeśli sądzisz że zabicie Jaruzelskiego czy Kiszczaka zmieniło by cokolwiek w historii Polski po 1989 to chyba zupełnie nie rozumiesz tego co się stało. 5. A kto Ci wmawiał że w Polsce dokonał się przewrót Powód: nabijanie posta pod postem - na forum jest opcja edytuj
Ostatnio edytowane przez TWSD Guard : 06.07.2011 o godz. 02:09.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja się zastanawiam kolego emj10 jak to sie stało że nagle w wyborach pomimo tak silnej kampanii ant-PiSowskiej w całym kraju ludzie w Wołominie (a o ile sie orientuję chodzi nie tylko o miasto ale i o cały powiat) postanowili powiedzieć dziekuję tym doświadczonym i związanym z miastem elitom
A tak w ogóle obrażanie się o to że po wygranych wyborach nastepuję "czyszczenie" to dla człowieka interesującego się plityką naprawdę amatorszczyzna. Rozumiem że dla Ciebie to nowość ale myślę że w życiu przeżyjesz takie zmiany jeszcze przynajmiej kilka razy .A tak przy okazji: jak się ma raport o drogach? Z tego co widziałem to dzisiejsza prasa donosi o raporcie GDDKiA w którym ta szacowna instytucja informuje że przed Euro nie uda się wybudować nawet połowy z planowanych dróg . |
|
|