|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W Polsce tych co nie widzą nowych dróg i autostrad wysyła sie na badania psychiatryczne
http://www.youtube.com/user/NiezaleznaTV |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
a na ile jest to zasługą rządu a na ile Euro2012 to już inna sprawa ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
są a ile, za ile i w jakim stanie to inna sprawa ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Chciałbym przypomnieć pewnym ignorantom, szczającym co sik na swoje gniazdo, że autostrady w Rajchu, Austrii, Francji i GBR były budowane w ramach robót publicznych w oparciu o Plan Marshalla po WWII. Ze względu na to, że Wójek Józek nas przytulił po Jałcie (to że nas tam Zachód wystawił to inna historia), to nie mogliśmy z planu Marshalla korzystać. Teraz jest taka sytuacja, że wszystkie firmy wiedzą że kasy jest dużo z UE i nie schodzą z kosztów tylko windują ile się da. Prawo zamówień publicznych ma swoje wady - to każdy wie. Oczywiście w naszym kraju nie można więźniów zaprzęgnąć do roboty bo się zaraz geje, lesbijki, SLD, Krystian Legierski na spółę z Amnesty International i HFPC włączą że u nas jest totalitaryzm. Chce się mieć zrobione jak należy to trzeba płacić, bo teraz niestety nie można nic za darmo zbudować i błagam Cię stary nie gadaj mi, że Kaczyński, Kwaśniewski czy inny Bolek zbudowałby więcej dróg, bo tak samo by się fotografował z łopatą jak Grabarczyk. U nas jest wszystko uzależnione od Unijnego finansowania. Fakt, kradną, kradną jak H....ale wszyscy kradli i będą kraść, bo wszystkim braknie ale świnie w korycie muszą mieć. Władza zawsze się wyżywi. Powoływanie się teraz komunistów z PIS na fakt, że obniżyli podatki (z 19 na 18) to tylko ironia i chichot losu. Musieli to zrobić, aby więcej kasy ludzie dostali i wzbudzić troszkę popyt wewnętrzny tym jednym procentem, obniżali tam też składkę rentową chyba. Podniesienie VAT przez PO to s....ysyństwo I sortu. Wy się kierujcie tym, ile Wam kasy zostanie w kieszeni jak wybory przyjdą a nie tym, że ten rudy, ten od samolotu a ten gej. Bo uwierzcie mi, komuchy to rozpuściliby kasę na wykupywanie banków, potem by je opodatkowali i musielibyśmy za to zabulić ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Nie wiem z czego wynika ale dziwne jest to że wybudowanie km w Niemczech jest tańsze niż u nas. I ktoś za to odpowieda. Nie płacz za planem Marschala bo wypisali nas z niego kumple Jaruzelskiego a gajowy mu ordery przyznaje. Jeżeli w jakiejś partii są komuniści to na pewno nie w PiS tylko w partiach tworzących koalicję "Nocnej Zmiany" czyli SLD PSL PO. I nie wciskaj kitu co by było gdyby, bo to delikatnie mówiąc śmieszne.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.07.2011 o godz. 16:03.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba spać po nocach nie możesz przez niego...
![]()
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aż tak to nie. Chyba że sobie pomyślę że jeszcze przez cztery lata będzie ruinował moją ojczyznę. A przez to przyszłe pokolenia Polaków zamiast o sobie decydować, będą musiały spełniać wymogi tych od których przez ostatnie cztery lata cudak pożyczył 300 000 000 000 pln. Ty masz to rozumiem w dupie, czy za 50 lat będą nas nazywać frajerami tysiąclecia. Ja nie mam.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Drozd jedź na wycieczkę poza Polskę i zobacz czy jest najdroższe paliwo np. na Słowację, czy do Niemiec. Wtedy będziesz mógł zrobić edycję swojego komentarza
![]() A z resztą gdzie nie pojedziesz (nie licząc Ukrainy i Białorusi) to zapłacisz więcej. Nawet w Wilnie, w którym byłem ostatnio jest drożej o 10%.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.07.2011 o godz. 16:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Najwięcej w h... wali tzw. grupa Bilderberg i Banki, które na spółke z MFW i FED w Stanach kierują cyklami koniunkturalnymi - nie waham się tego napisać. Najlepiej na tej całej Greenpan'owsko-Friedmanowskiej teorii ekonomii wyszli Grecy...gdyby przez przypadek Żydzi z MFW się nie połapali to dalej mogli ciąć w klipy z UE bo ta banda tępaków nawet nie wie ile kasy idzie w gwizdek w ramach tzw "projektów". Co do naszego frajerstwa. Jacy my jesteśmy odkrywcy Jest dla nas drogo bo się godzimy pracować za bezcen!!! Jakby jeden z drugim sklepikarz nie mógł studentki złapać i sam za ladą stanął to od razu by się optyka pozmieniała. Ludzie po studiach mniej niż 5 nie powinni brać, tylko się boją bo im się opowiada, że 100 jest na ich miejsce a to się już kończy, bo ten rocznik co teraz był na maturze to jak przyjdzie do pracy to dopiero będą jaja - oni będą chcieli 5/mc a huja wiedzą. I dlatego jesteśmy frajerami, bo ludzie są tępi. To że nas inne narody ruchają to tylko skutek a nie przyczyna. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Płemieł powiedział niedawno w jedym z licznych wywiadów jakie udzielał że taeraz nigdy w życiu by sie nie zgodził na organizacje Euro bo za biednym krajem jesteśmy.
Dziwne że My mamy dostęp do morza a ryby są u nas droższe jak w Czechach i na Słowacji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie załamuj mnie napisz jeszcze że w Szwajcarii jest droższe
. Tylko ile sobie litrów kupi Szwajcar za wypłatę? Słowacje dajesz za przykład? Cudak też nas chciał na siłę do euro wciskać, na Słowacji miał być raj . Byłem tydzień temu i litr nie kosztuje 1,25 E, a w budzie z hamburgerami liczą 1E=4 zł. A co z prądem? co z gazem? co z cenami autostrad? Burdel, syf i malaria. A winny jest znany, w każdym cywilizowanym kraju za sytuację odpowiada PREMIER a nie święty turecki. ps. W Wilnie jest drożej bo "terroryści" pięć lat temu wysadzili w powietrze ropociąg do Możejek. I nikomu się nie opłaca go naprawiać ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak opowiadaj dalej te bajki...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cały widz polega na tym, że jakby się taki Piłsudski pojawił to nie miałby dzisiaj racji bytu - byłby kimś jak Ikonowicz dzisiaj. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd jakbyś się kiedyś naprawdę wybierał na Słowację (naprawdę życzę Ci tego) to możesz sobie sprawdzić aktualne ceny na wszystkich stacjach w kraju. Niestety za 1.25 € to 95-tki tam nie tankują.
http://natankuj.sme.sk/?go=vyhladavanie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaleciało mi Edmundem Klichem
. Pisałem o dieslu bo na takim jeżdżę, stacja w okolicach Witanowej, A w Kielcach ropa 5,09.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.07.2011 o godz. 17:23.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez krzykacz : 03.07.2011 o godz. 17:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Tylko, że rynek pracy nie jest cudownie elastyczny, nie zawsze można po prostu "iść gdzie indziej", a tam gdzie się idzie, pracodawca, który już uzyskał pewne profity od państwa z tytułu zmniejszenia obciążeń, niekoniecznie musi być zainteresowany zatrudnianiem i likwidowaniem bezrobocia. Oczywiście dodatkowa para rąk do pracy w perspektywie może również oznaczać dodatkowy zysk ale czy nie lepiej bardziej eksploatować tych już wypróbowanych?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
A jeśli chodzi o konkretne sprawy: skoryguj mnie jeśli się mylę ale czy Kryże jest w PiS? Jeśli potępiasz Jasińskiego za jego członkowstwo w PZPR to rozumiem że równie duże wątpliwości musi budzić u Ciebie np: Miłosz (dyplomata PRL-owski), Sołżenicyn (członek KPZR) czy chociażby Piłsudzki (rewolucyjny terrorysta). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powód: edit
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 03.07.2011 o godz. 20:18.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak to jest możliwe ze mamy najdrożsy gaz w Europie jeżeli przez nasze terytorium idzie tranzyt? Kto się dał wydymać i za ile? Dlaczego to jest tajemnica? Pokaż mi partię poza PiS która daje nadzieję że nie damy się wydymać kolejnym razem. Jak to możliwe że wizytę Prezydenta w 70 rocznicę zbrodni katyńskiej z nadania MSZ przygotowywał agent SB? To nie wymysły tylko rzeczywistość. PO PSL SLD to ta sama bajka, czerwona jak dupa pawiana. Mnie nie wierzysz to sobie wklep w google "Nocna Zmiana", zakoduj ze to film dokumentalny i po godzinie wszystko się wyjaśni.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Lepiej jak partia wypada z parlamentu to isc do nastepnej, ktora w nim nadal jest. Fajnie tez pobyc w PiSie, zalozyc PJN i wyjebac do PO zeby miec ciepla posadke gwarantowana I tak to sie kreci, my (politycy) sie dajemy "ruc.ac" bo nam to jest obojetne. Cel to dorwac sie do koryta, utrzymac sie przy korycie za wszelka cene, zajmowac sie glupotami zamiast ciezka praca i tyle. A polska? Przyjda nowi za 40 lat to niech oni sie martwia co dalej ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Co do sporu o komunizm i antykomunizm to Miłosz budzi we mnie duże wątpliwości, Sołżenicyn mimo, że był kiedyś członkiem partii wykonał duży wysiłek aby ukazać ludziom zbrodnie komunizmu, wątpię czy równie dużo żeby się zrehabilitować zrobili Bender, Jasiński i Kryże (ten ostatni formalnie nie był w PiS ale był bliskim współpracownikiem Ziobry), Piłsudski był socjalistą w okresie kiedy socjalizm był mocno związany z walką niepodległościową, a po rozłamie w PPS został w tej części partii, która pozostała niekomunistyczną. Donalda mówiącego w "Nocnej zmianie" : "panowie liczmy głosy" oczywiście widziałem i zdaję sobie sprawę, że PiS jest partią, która obrała najbardziej antykomunistyczny kierunek i jeżeli na kogoś z' bandy czworga" zagłosuję to właśnie na nich ale jeżeli wzywa się dekomunizacji to powinno się być konsekwentnym i zdekomunizować własne szeregi. Niestety partie masowe podlegają "żelaznemu prawu oligarchii" co oznacza, że całą partię trzyma za pysk wąska elita i głównym kryterium przydatności dla partii jest lojalność wobec elity (życiorys ma tu mniejsze znaczenie). Co do wolnego rynku to nawet na nim istnieją bariery: presji społecznej i rodzinnej (nie każdy może sobie pozwolić na okres "bez pracy"), czasu jaki potrzeba na znalezienie pracy, odległości jaką trzeba pokonać, bariery kulturowe (to wiąże się z poprzednimi ,Polacy to nie Amerykanie, którzy spakują się w jeden dzień i pojadą na drugi koniec kraju do roboty, liberał powie to ich problem, że są niedostosowani) także to nie jest tak, że po zwolnieniu z pracy lub odejściu szybciutko znajduję się nową (a w skrajnie wolnorynkowym systemie z zasiłkami jest cienko). Moim zdaniem, tak jak pisał Lech Karol Neyman, przedwojenny ONR-owiec prawo do pracy powinno być podstawowym prawem człowieka, a w pracy awansować się powinno za zasługi, a już dzisiaj w Polsce dobrą pracę znajduje się raczej dzięki znajomościom ( a w skrajnie liberalnym systemie mogło by być jeszcze gorzej pod tym względem). Poza tym jeśli rzeczywiście mniejsze obciążenia dla pracodawców i łatwiejsze zatrudnianie i zwalnianie= wzrost płac, to czemu ultraliberalne środowiska nie forsują rozwiązań prawnych, które by sztywno ustalały, że jeżeli zysk rośnie o x to płaca rośnie o y? (wiem że to trochę utopia ale skoro wyżej wymieniona zależność to niemal przyrodnicze prawo to czego się boją?)
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Na miejscu Bosaka wstałbym i wyszedł uprzednio podpalając obydwie panie (zwłaszcza richardson)...
http://www.dailymotion.com/video/xjo...om=embediframe |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Zastanawiam się tylko czy to celowe działanie pani Richardson czy przejaw skrajnej głupoty, obstawiam mimo wszystko to pierwsze. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Zdecydowanie celowe, jeszcze przed przejściem do właściwej dyskusji wywołała temat odejścia z polityki dociekając powodów. Pokazała w ten sposób, że poglądy Bosaka mają tak niskie poparcie w społeczeństwie, że nikt na nich nie głosuje. Podejrzewam, że po programie udała się do przełożonego i oświadczyła 'melduję wykonanie zadania'.
|
|
|