The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2011, 22:01
a wg mnie nasi działacze nie są zadowoleni po tym co pokazał w sparingach Jovanovic i zastanawiaja się czy warto płacić, aż tyle za grsza który prawdopodobnie będzie dopiero 4 środkowym obrońcą
taka moja teoria

willow* miałem jego na myśli, a napisałem co innego, dzięki za poprawienie
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 01.07.2011 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 01.07.2011, 22:06
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
a wg mnie nasi działacze nie są zadowoleni po tym co pokazał w sparingach Jovanic i zastanawiaja się czy warto płacić, aż tyle za grsza który prawdopodobnie będzie dopiero 4 środkowym obrońcą
taka moja teoria
Jovanic akurat bronił świetnie w sparingach
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Blade1x2
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 01.07.2011, 22:27
a wg mnie nasi działacze nie są zadowoleni po tym co pokazał w sparingach Jovanovic i zastanawiaja się czy warto płacić, aż tyle za grsza który prawdopodobnie będzie dopiero 4 środkowym obrońcą
taka moja teoria

Sevenheaven - Nie wiem dlaczego, ale dokładnie o tym samym pomyślałem. W dodatku Basałaj w wywiadzie, nie wymienił Jovanović`a jako potencjalnego transferu, więc już sam nie wiem co o tym myśleć, skoro Nunez już jest zakontraktowany... Myślicie, że Marko, aż tak słabo wypadł w tych obu sparingach?
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.07.2011, 22:37
Zapewne kosztuje sporo kasy, chce jeden z lepszych kontraktów w Wiśle, a nasi nie zwykli przepłacać a'la Gorclin Warszawa.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 01.07.2011, 22:45
już chodzą słuchy,że w ostatniej chwili Wisła zmienila oferte ze Marko. Chcą go wypozyczyć za 100 tys i dopiero po roku wykupic, na co Partizna ich wyśmiał... Jedyny zawodnik z wymienionych do ktorego nie mialem zastrzeżeń najpewniej do nas nie przyjdzie bo żal 300 tys euro..... i tak mamy walczyć o lm.....oj gdzie ten profesjonalizm..
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 01.07.2011, 22:46
Wisła to Cupiał ... Jesli nie ma transferów to włascicjel nie chce LM .Reszta to bajki dla tych co płaca za bilety . Wyrazy ubolewania dla naszych holendrów za te obietnice .Tych paru kopaczy to raczej wynik bezsilnosci ,a nie wzmocnienia .
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.07.2011, 22:53
Panowie, przestańcie płakać i czekajcie na info. Transfery można robić do końca sierpnia, poprawcie mnie jak się mylę.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Stary 01.07.2011, 22:58
ale tu nikt nie płacze ......to tylko sport niestety to tez emocje
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Stary 01.07.2011, 23:04
nie mylisz się okienko dopiero dzisiaj otwarte..

Marko w 1 meczu podał do przeciwnika i przez to straciliśmy bramkę .. w 2 meczu sytuacja omal się nie powtórzyła.. za 400k euro myślę, że można znaleźć solidnego gracza, więc wg mnie Wisła chce się zabezpieczyć

po co wydawać tyle pieniędzy + 5 letni kontrakt jaki miał dostać
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.07.2011, 23:06
Nie rozumiem tylko tej ilości wypożyczeń a co będzie za rok - przecież są w kadrze zawodnicy, którym w przyszłym roku kończą się kontrakty a prowadząc w taki sposób politykę kadrową za rok czekać nas zapewne będzie kolejna wymiana części składu. Nie wiem jakie są rzeczywiste oczekiwania w klubie odnośnie gry w pucharach ale z przykrością należy stwierdzić że za bardzo to my jako klub nie postaraliśmy się o wzmocnienia pod kątem gry w tych rozgrywkach. Co do tego Serba to gdyby był rzeczywiście taki dobry miałby poza naszą ofertą i z Białorusi inne atrakcyjniejsze oferty a zdecydowanie coś u niego nie gra skoro takich nie ma - a jest w tzw. wieku poborowym do wyjazdu z Serbii zagranicę.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 01.07.2011 o godz. 23:16.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Stary 01.07.2011, 23:27
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
Wisła to Cupiał ... Jesli nie ma transferów to włascicjel nie chce LM .Reszta to bajki dla tych co płaca za bilety . Wyrazy ubolewania dla naszych holendrów za te obietnice .Tych paru kopaczy to raczej wynik bezsilnosci ,a nie wzmocnienia .
Musisz pisać te same posty na obu forach Pewnie dlatego to robisz, żeby samemu w to uwierzyć żeby te posty chociaż mądre były

Sorki za OT
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 01.07.2011 o godz. 23:48.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2011, 23:29
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem tylko tej ilości wypożyczeń a co będzie za rok - przecież są w kadrze zawodnicy, którym w przyszłym roku kończą się kontrakty a prowadząc w taki sposób politykę kadrową za rok czekać nas zapewne będzie kolejna wymiana części składu. Nie wiem jakie są rzeczywiste oczekiwania w klubie odnośnie gry w pucharach ale z przykrością należy stwierdzić że za bardzo to my jako klub nie postaraliśmy się o wzmocnienia pod kątem gry w tych rozgrywkach. Co do tego Serba to gdyby był rzeczywiście taki dobry miałby poza naszą ofertą i z Białorusi inne atrakcyjniejsze oferty a zdecydowanie coś u niego nie gra skoro takich nie ma - a jest w tzw. wieku poborowym do wyjazdu z Serbii zagranicę.
a co będzie jak popodpisujemy długoletnie kontrakty i i to jeszcze wysokie i nie awansujemy do LM czy też LE?z czego będziemy wszystkich utrzymywać jak okażą sie "niewypałami"?nie mam nic przeciwko wypożyczeniom,byle była zawarta opcja pierwokupu.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2011, 23:38
Nie jesteśmy niewiadomo jaką potęgą, by wzmacniać się wieloma zawodnikami zakupionymi. Niestety - część z takich piłkarzy trzeba wypożyczyć. Trudno - trzeba się z tym pogodzić i liczyć na to, że awansujemy do LM czy LE w tym sezonie, a potem może zacznie robić się coraz lepiej.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.07.2011, 23:48
taka moja teoria

Już od sparingu z Litexem coś tak czułem że Jovanović może paść ofiarą naszej przezorności(albo skąpstwa - jak kto woli).

Po prostu w grze Jovanovic w niczym lepszy od Bunozy nie był - a jakby nie było 500 tyś € za niego chcą - ludzie po forum piszą jak to polscy piłkarze są przepłacani, ale za 500 tyś € to Wojciechowski prawie Sadloka kupił. A to na pewno półka ta sama co Jovanović tyle że młodszy.

Więc wcale się do tego transferu nie palą - jak na moją głowę to próbują teraz zejśc z ceny, może sie w końcu dogadają, ale nie zdziwię się jeśli Jovanović u nas nie zagra
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 02.07.2011, 00:07
Lolek nadaje: w poniedziałek następni
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.07.2011, 00:12
jakie 500 tys? 300 tys euro chyba i jak nie dojdzie ten transfer do skutku to będzie kompromitacja.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.07.2011, 00:18
Angmir napisał(a):Wyświetl post

Po prostu w grze Jovanovic w niczym lepszy od Bunozy nie był - a jakby nie było 500 tyś € za niego chcą - ludzie po forum piszą jak to polscy piłkarze są przepłacani, ale za 500 tyś € to Wojciechowski prawie Sadloka kupił. A to na pewno półka ta sama co Jovanović tyle że młodszy.
Sadlok to nawet poziom wyżej. Przecież niczym jest granie w Parizanie Belgrad i występy w LM w porównaniu do grania w Ruchu Chorzów czy Poloni Warszawa.

@Angmir
weź sobie odpocznij od tego forum pare dni bo już straszne głupoty piszesz, ale w sumie jak w ciągu ostatnich dwóch dni prawie 30 postów napisałeś to trudno się dziwić.
Ostatnio edytowane przez yogul : 02.07.2011 o godz. 00:23.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.07.2011, 00:29
Angmir napisał(a):Wyświetl post

Uwielbiam to - na oczy gościa nie widział ale jedzie pewniakiem - w niczym lepszy , na pewno półka ta sama.
Ty się na prawdę tu marnujesz - powinieneś już dawno być milionerem , obstawiając u buków - jedno spojrzenie na ofertę i 100% celności
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.07.2011, 00:31
Ba.
Nastukał tyle postów, że mógłby się dograć na szósty track ze Skandala Molesty.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.07.2011, 00:52
Cytat:
Następny ....a się ZNAFCA znalazł. Przeczytał relacje z Live , zobaczył powtórkę i już ....a swoje wersy daje.

Sadlok na pewno grał LM , zdobył kilka razy Puchar Serbii i Mistrzostwo Serbii i jest mega zajebisty.

Proszę was wstrzymajcie się do pierwszego meczu o stawkę wtedy będzie można oceniać nowe nabytki.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.07.2011, 00:53
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Sory ale dalej Twoje porównania i analogie nie mają dla mnie najmniejszego sensu. Porównujesz dwie ligi które nie mają ze sobą kompletnie nic wspólnego, pozatym że są ligami piłkarskimi. Oszem Twoje porównanie reprezentacji miałoby sens gdyby reprezentanci Argentyny grali w lidze argentyńskiej. Chyba nie musze pisac że większośc o ile nie wszyscy reprezentanci Argentyny grają w Europie. A teraz spójrz ilu reprezentanów Niemiec gra w swojej lidze. Nie chce mi się sprawdzac ale przypuszczam że większy procent niż ich koledzy z Argentyny. Twoje porównanie legło w gruzach. L
No cóż chyba zaczynam rozumieć dlaczego tak trudno jest Ci ogarnąć moje "porównania i anlogie". Dlatego postaram się wytłumaczyć Ci to jeszcze bardziej prosto:
1. Trudno jest mi zaakceptować argument o niemożności porównywania lig (nie wyjaśniasz czy chodzi Ci tylko o niemożliwość porównania lig argentyńskiej i niemieckiej czy może raczej o niemożność porównania lig narodowych w ogóle). Do czasu aż nie zdefiniujesz co "wspólnego" powinny mieć ligii aby można było je porównywać bardzo ciężko będzie mi podjąć z Tobą merytoryczną dyskusję w tym akrat temacie.
2. Trudno jest sie również zgodzić z argumentem że o wyższości ligi niemieckiej nad ligą argentyńską miałby decydować fakt że w lidze niemieckiej grają reprezentanci Niemiec a reprezentanci Argentyny w większości grają zagranicą. Otóż wydaje mi się że:
a. Kaliber reprezentantów argentyńskich jest na chwilę obecną znacznie większy niż kaliber reprezentantów Niemiec. Potwiedzeniem tej tezy jest jak sądzę fakt że zadnego z klubów niemieckich niestać na zatrudnienie reprezentanta Argentyny (jeśli się mylę to proszę o sprostowanie). A zwróć prosze uwagę że praktycznie każdy ze wspomnianych Argentyńczyków zanim wyemigrował do Europy grał w lidze narodowej. Takim potencjałem (przyszłych) gwiazd liga niemiecka nie może się pochwalić.
b. Zauważ też że poza reprezentantami drużyny narodowej w Europie gra w czołowych ligach masa innych Argentyńczków (że przypomnę tylko naszego Mauro) którzy rozpoczynali karierę właśnie w lidze narodowej. Dla odmiany jest bardzo niewielu Niemców grających poza swoim krajem. Co dowodzi tego że ogólnie rzecz biorąc biorąc "statystyczny piłkarz argentyński" jest towarem chętniej branym przez cztery najbogatsze ligi (poza niemiecką) niż "statystyczny piłkarz niemiecki".
c. Stwierdzenie o "upadaniu porównania w gruzy" z litości pominę.
d. Polecam drugi post kolegi Mishy w temacie ligi argentyńskiej. Kolega pisze mądrze i z dużą wiedzą.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 02.07.2011 o godz. 01:05.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.07.2011, 01:00
Czytam tę dyskusję o Jovanoviciu i zastanawia mnie czemu nikt z Was nie dopuszcza możliwości, że wszystkie papiery są podpisane, ale umowy jeszcze nie weszły w życie. Może np. uprawomocnią się, gdy wpłacimy pierwszą ratę za transfer. Jovanović trenuje z Wisłą i gra w sparingach. Sądzicie, że zawodnik, jego menedżer i Partizan pozwoliliby na to, gdyby transfer nie był przesądzony? Moim zdaniem potwierdzenie tego transferu to tylko kwestia czasu. Gdyby istniały jakieś istotne trudności w sfinalizowaniu transakcji, to zawodnik nie uczestniczyłby w naszym zgrupowaniu i nie ryzykowałby kontuzją.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.07.2011, 01:00
I w ogóle zastąpic Wilka.Nastukał nie nastukał,każdy może miec swoje poglądy i ma prawo ich bronic.To,że ktoś ma zgoła odmienne poglądy od całej reszty np.ktoś wierzy w poglądy scjentologów,nie musi miec racji i prawdopodobnie jej nie ma,ale jeszcze ktoś inny może wierzyc w UFO i duchy,wszyscy mogą się z niego nabijac,ale może miec racje i nie jest to wykluczone.Tyle,że my tutaj dyskutujemy o faktach i jak ktoś po prostu nie ma racji i mówi mu to całe forum to trzeba to po prostu przyjąc do wiadomości i przemyślec,a jak sytuacja powtarza się któryś raz i kłóci się samemu z całym forum to na prawdę lepiej sobie odpocząc
Nie ma to jak oceniac kogoś po skrócie,albo na starcie (Lamey) i mówic gorszy lepszy,taki siaki,takich porównań możemy dokonywac jak widzieliśmy i jednego i drugiego w kilkunastu meczach,a powiem więcej,żeby ocenic na 100% czy ktoś jest lepszy/gorszy trzeba miec doświadczenie umięjetnośc oceniania potencjału i obecnych umiejętności,porównywac to my możemy messiego z ronaldo bo każdy z was pewnie widział i jednego i drugiego w kilkudziesięciu meczach,ale porównywanie bo minucie oglądania chłopa to jest po prostu ośmieszanie siebie samego i błazenada.Jovanovic ma dobre CV i tego się trzymajmy,co pokaże zobaczymy,ja bynajmniej widziałem go w 5 spotkaniach i liczę na nową jakośc i rozwój.
Bez odbioru
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 02.07.2011, 01:02
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Następny ....a się ZNAFCA znalazł. Przeczytał relacje z Live , zobaczył powtórkę i już ....a swoje wersy daje.

Sadlok na pewno grał LM , zdobył kilka razy Puchar Serbii i Mistrzostwo Serbii i jest mega zajebisty.

Proszę was wstrzymajcie się do pierwszego meczu o stawkę wtedy będzie można oceniać nowe nabytki.
Trzeba poczekać całą runde, żeby oceniać nowych piłkarzy. Przypadek Genkova.

baro1955 bez przesady z tym sezonem, jeśli ktoś nie miał kontuzji w okresie przygotowawczym i po rundzie widać czy będzie z tej mąki chleb. Jak Stan zostanie i będzie się bawił jak w PSV w transfery to raczej mało kto będzie u Nas grał dwa sezony Z ostatnią częścią się zgadzam w 100% procentach, ale taki już urok forum
Powód: baro1955
Ostatnio edytowane przez art : 02.07.2011 o godz. 01:18.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.07.2011, 01:07
Runda każdemu może zdarzyc się udana.Co nie znaczy,że po rundzie nie można ocenic jakie ktoś ma umięjętności.Dobrej oceny można dokonac po całym sezonie,a kompletnej po dwóch,dlatego ocenianie po meczu,skrócie czy relacji to po prostu żenada
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Stary 02.07.2011, 07:49
czy naprawde nie jest lepszym rozwionzaniem sprwadzić 2 lub 3 dobrych młodych i perspektywicznych piłkarzy .....za 2.3 mil a nastepnie ich sprzedać z zyskiem .To co dzieje sie teraz w Wisle moze doprowadzic do zapasci finansowej klubu na koleiną dekade .To jes sabotarz a nie jakas przemyslana strategi rozwoju klubu piłkarskiego .A gadanie ze Stan wie co robi , pewnie wie ze nie długo go tu niebędzie.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 02.07.2011, 08:05
czy naprawde nie jest lepszym rozwionzaniem sprwadzić 2 lub 3 dobrych młodych i perspektywicznych piłkarzy .....za 2.3 mil a nastepnie ich sprzedać z zyskiem .To co dzieje sie teraz w Wisle moze doprowadzic do zapasci finansowej klubu na koleiną dekade .To jes sabotarz a nie jakas przemyslana strategi rozwoju klubu piłkarskiego .A gadanie ze Stan wie co robi , pewnie wie ze nie długo go tu niebędzie.
Skąd Ty się urwałeś?
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Stary 02.07.2011, 08:24
Ale BÓG babuje za głupote ............ostatnie występy Wisły w europie sa tego dobitnym przykładem .Nas niestac na sprowadzanie dziadków i ich utrzymywanie .
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.07.2011, 08:27
wikink1, za styl pisania, za ortografię i za bzdury, które wypisujesz dożywotni ignor. Jakoś nie wspomina się o tym, że Wisła musi dołożyć 6 mln zł na wiosnę do stadionu. I co, teraz nakupujemy graczy, ktoś nie wypali i na wiosnę będziemy się bujać, bo nie będzie kasy na transfery? Trochę rozsądku. Poza tym kto u nas w Ekstraklasie robi duże zakupy? Wojciechowski i.... nikt inny. Nie oszukujmy się, kluby nie mają milionów na wydawanie na nowych graczy, więc albo podpisują wolnych graczy (patrz: My: Lamey, Iliev, Legia: Ljuboja, Lechia: Olisadebe) albo wydają na nie niewielkie środki (vide: Śląsk). Klub to nie prywatny folwark, jak niektórzy to postrzegają - tylko spółka akcyjna, która jakoś musi się bilansować. I chwała Panu, że dał nam Valcxsa i Maaskanta, bo oni ściągają graczy, o jakich jeszcze rok temu nikt nie myślał. Król strzelców serbskiej ekstraklasy, pomocnik z ligi argentyńskiej, gracz AZ Alkmaar z 10 występami w reprezentacji Holandii. I nie ma co się powoływać na wcześniejszy casus Marcelo - bo to był wtedy najzwyczajniej w świecie zwykły fart i dar losu, bo w pracy Bednarza czy innych byłych dyrektorów sportowych (za wyjątkiem Mielcarskiego) nie było widać ŻADNEJ wizji transferowej.
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 02.07.2011 o godz. 08:36.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.07.2011, 08:34
Ale BÓG babuje za głupote ............ostatnie występy Wisły w europie sa tego dobitnym przykładem .Nas niestac na sprowadzanie dziadków i ich utrzymywanie .
A stać nas na sprowadzenie młodych za 2-3 mln? A co, jak nie wypalą?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów