The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2011, 07:56
Cytat:
Cikos >= Lamey
Branco << Diaz
Sivakov = Jovanovic
Łobodziński << Iliev
Boukhari < Nunez
Żurawski, Rios >= Biton, Biton wydaję się sporo lepszy od Żurawia i Riosa pojedynczo, ale jednak lepiej mieć 2 zawodników niż 1
Żadnego z nowych nie widziałeś na oczy, a już oceniasz, czy jest zdecydowanie lepszy, czy gorszy - gratulacje. Pewnie w Fm sprawdzałeś, chociaż od Lobo, czy Zurawia - ciezko być obecnie gorszym, ale najpierw zobacz, jak graja - później oceniaj.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.07.2011, 08:41
Sivakov chce do Zenita
http://www.futbolnews.pl/informacje/...etersburg.html
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.07.2011, 08:42
Przeciez Sivakow i Jovanovic graja na roznych pozycjach wiec dlaczego ich porownujesz ? Dwa, dlaczego Lamey mialby byc gorszy od Cikosa ? Slowak byl solidnym grajkiem, ale bez zadnych rewelacji, a Lamey troche w pilke na bardzo wysokim poziomie w zyciu juz pogral i nie ma zadnych podstaw zeby twierdzic, ze bedzie gorszy.
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.07.2011, 08:53
hej ja jestem tu nowy ale od jakiegos czasu czytam to forum.... moim zdaniem napewno zawodnicy ktorzy przyszli do naszej Wisełki sa lepsi od tych ktorzy odeszli ( nawet kontrowersyjny moim zdaniem Lamey bedzie lepszy od Branco) a co do Biltona to mysle ze to moze byc wartosciowy zawodnik ktory raczej da nam duzo wiecej niz dwojka Rios i Zurawski.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.07.2011, 09:06
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...covii-i-wisly/

Niedzielan wraca do Wisly?
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 01.07.2011, 09:10
Boze uchowaj Jesli by tak sie stalo to bylaby to transferowa porazka Stana. Okazaloby sie, ze wszystkie wczesniejsze przymiarki pod innych napastnikow nie wypalily i bierzemy na sile jakiegos Niedzielana, ktory akurat sie pojawil jako darmowa opcja. Stanowcze NIE. Mam nadzieje, ze to tylko plota.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.07.2011, 09:11
trombczanin napisał(a):Wyświetl post
Cikos >= Lamey
Branco << Diaz
Sivakov = Jovanovic
Łobodziński << Iliev
Boukhari < Nunez
Żurawski, Rios >= Biton, Biton wydaję się sporo lepszy od Żurawia i Riosa pojedynczo, ale jednak lepiej mieć 2 zawodników niż 1

legenda >> dużo lepszy > trochę lepszy >= nieznacznie lepszy = taki sam

jak wszystko wypali to jesteśmy mocniejsi niż w tamtym sezonie
Abstrahujac od tego całego wróżenia z fusów
ale pogrubione zdanie to juz w ogole jest rewelacja( jedna z lepszych mądrości w historii forum)
Nie wiem jak ty ale ja wole jednego Meliksona niż Boguskiego z Garguła
jednego Genkova niż Żurawskiego z Riosem, że bardziej dosadnych przykładów nie bede przytaczał
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 01.07.2011, 09:14
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Abstrahujac od tego całego wróżenia z fusów
ale pogrubione zdanie to juz w ogole jest rewelacja( jedna z lepszych mądrości w historii forum)
Nie wiem jak ty ale ja wole jednego Meliksona niż Boguskiego z Garguła
jednego Genkova niż Żurawskiego z Riosem, że bardziej dosadnych przykładów nie bede przytaczał
Ja po głebokim zastanowieniu chyba wolałbym jednego Messiego niż Kowalskiego z Burligą.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2011, 09:24
sportnh napisał(a):Wyświetl post

Jeżeli to jest żart to wyjątkowo niesmaczny...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.07.2011, 09:28
River napisał(a):Wyświetl post
Boze uchowaj Jesli by tak sie stalo to bylaby to transferowa porazka Stana. Okazaloby sie, ze wszystkie wczesniejsze przymiarki pod innych napastnikow nie wypalily i bierzemy na sile jakiegos Niedzielana, ktory akurat sie pojawil jako darmowa opcja. Stanowcze NIE. Mam nadzieje, ze to tylko plota.
To raczej news kontrolowany. Niedzielan to kawał cwaniaka, chce postraszyć Filipiaka Wisłą by lepiej mu się negocjowało. A jak piałem już wcześniej Niedzielan to słaby piłkarz nadający się tylko do kontr ataku. Nie potrafi nic po za tym że wstawi czasami nogę. Nie potrafi zagrać klepy, zastawić się, zagrać prostopadłej piłki, zgrać piłki głową. Do tego według mnie frajerski charakter.

Myślę że wyporzyczenie Boguskiego to dobra decyzja. Bezgotówkowe ? To dla mnie normalne mając na uwadze jego perturbacje zdrowotne i żałosną formę przed kontuzją.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.07.2011 o godz. 09:36.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.07.2011, 09:30
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...iveevent.shtml
Cytat:
Ruch Chorzów stara się o bezgotówkowe wypożyczenie z Wisły Kraków Rafała Boguskiego

I Pewnie jeszcze by chcieli, żeby połowe kontraktu opłacała Wisła
Bezgotówkowo to im można wypożyczyć co najwyżej Łoba w pakiecie z Kowalskim
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 01.07.2011, 09:31
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to jest żart to wyjątkowo niesmaczny...
sportowe fakty to typowy portal nastawiony na tanią sensację, taki internetowy FAKT. Policz sobie ilu zawodników Wisły było przymierzanych przez ten śmieszny portal? Ile z nich było faktami medialnymi a ile z tych informacji było coś na rzeczy ? Masz odpowiedź. Jakbym miał przejmowac się każdą taką plotą to nie dożyłbym 40.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2011, 09:33
Miejmy nadzieję, że i tym razem będzie podobnie
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.07.2011, 09:44
River napisał(a):Wyświetl post
Fantastyczne zdanie:

" Rozmowy nie są jeszcze prowadzone, bo dyrektor sportowy Białej Gwiazdy Stan Valckx negocjuje z kilkoma innymi napastnikami."

To takie zdanie z odpowiedzią zarazem, wywalasz jedno słowo i .... wiesz dlaczego nie interesujemy się tym graczem, ponieważ:

" Rozmowy nie są prowadzone, bo dyrektor sportowy Białej Gwiazdy Stan Valckx negocjuje z kilkoma innymi napastnikami."

To chyba tyle w tym temacie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.07.2011, 09:45
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...iveevent.shtml

I Pewnie jeszcze by chcieli, żeby połowe kontraktu opłacała Wisła
Bezgotówkowo to im można wypożyczyć co najwyżej Łoba w pakiecie z Kowalskim
Racja - wszyscy chcą tylko bezgotówkowo wypożyczać. Jak chcieliśmy Sobiecha to ....a miliony Euro im się marzyły. Spieprzać dziady chorzowskie!
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 01.07.2011, 09:51
sportnh napisał(a):Wyświetl post

Kłamstwo! Traore już go do znajomych dodał więc napewno nie przyjdzie do Wisły

A tak na poważnie to mam takie przeczucie, że gdyby wrócił do Wisły to znowu by nie wypalił niestety. Ale to tylko głupie gdybanie
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.07.2011, 09:52
Ruch to znane golasy - czegóż innego można się spodziewać?
Mam nadzieję, że za darmo to będziemy wypożyczać Burligę czy Kowalskiego.
A za Gargułę czy nawet Łobo parę groszy wpadnie.
Wypożyczaniu Boguskiego jestem przeciwny - chcę żeby został bo mam jeszcze nadzieję, że nawiąże jeszcze do swoich dobrych czasów u nas.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.07.2011, 09:58
Po przeczytaniu wywiadu z Niuniusiem w dzisiejszym SE zdziwiła mnie informacja że zrezygnował on z kontraktu z Independiente po to aby przyjść do Wisły. Nie wiem co o tym myśleć.
Generalnie chłopak sprawia wrażenie jakby jego przyjście (ewentualne) do Wisły było złapaniem Pana Boga za nogi. Co pwoduje tylko że moje zdziwienie rośnie jeszcze bardziej.
Chłop w ogóle wygląda na oryginała: co miesiąc zmienia samochód, kibice z klubów w których grał wyzywają go od bandytów (to informacja zamieszczona akurat na tym forum) a on sam deklaruje się jako bardzo wierzący (czyli Rios odejdzie a Chavi będzie miał i tak nowego kumpla do wygłaszania kazań). Coś dużo sprzeczności łączy w sobie ten nasz potencjalny nabytek.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.07.2011, 10:02
Trochę OT - jeśli ktoś jest zainteresowany oceną wzmocnień z perspektywy naszego trenera to w sobotę będzie wywiad na głównej. Może czegoś ciekawego się dowiemy.

(wisla.krakow.pl)
"Już w sobotę specjalnie dla nas cały obóz w Doorwerth podsumuje w krótkiej rozmowie z nami trener Maaskant. Zapraszamy!"
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 01.07.2011, 10:07
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Po przeczytaniu wywiadu z Niuniusiem w dzisiejszym SE zdziwiła mnie informacja że zrezygnował on z kontraktu z Independiente po to aby przyjść do Wisły.
Indepediente jest na ostatnim miejscu w lidze argentyńskiej czyli zajmuje jesZcze gorsze miejsce niż aktualny klub Nuneza Co w tym dziwnego że chłopak chce zagrać o LM i spróbować sił w Europie?
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.07.2011, 10:15
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Indepediente jest na ostatnim miejscu w lidze argentyńskiej czyli zajmuje jesZcze gorsze miejsce niż aktualny klub Nuneza Co w tym dziwnego że chłopak chce zagrać o LM i spróbować sił w Europie?
Czyli sami widzicie ilu młodych zdolnych chłopaków czeka na odkrycie w tamtej części świta... wystarczy szukać!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 01.07.2011, 10:19
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Czyli sami widzicie ilu młodych zdolnych chłopaków czeka na odkrycie w tamtej części świta... wystarczy szukać!
Nie czepiam się, po prostu ciekawi mnie po czym wnosisz ze on jest taki zdolny?

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 01.07.2011, 10:21
Nie jestem jakimś specjalistą jeśli chodzi o ligę argentyńską (choć parę meczy zdarzyło się oglądnąć) ale jak by to powiedzieć:
1. Myślę że statystyczny kibic z (powiedzmy z Chin) będzie wiedział że taki klub jak Independiente istnieje natomiast bardzo wątpię w to że bedzie wiedział o istnieniu Wisły (a więc prestiż).
2. Wydaje mi się że statystyczny piłkarz wolałby grać w ostatniej drużynie ligi (powiedzmy) niemieckiej niż w pierwszej drużynie ligi polskiej (żeby poprzeć tą tezę napisze tylko że nie słyszałem o żadnym transferze do jakiegokolwiek klubu z Polski piłkarzy z klubów zajmujących ostatnie miejsca a lidze niemieckiej). Myślę że analogia z ligą argentyńską też działa.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 01.07.2011, 10:36
Nie jestem jakimś specjalistą jeśli chodzi o ligę argentyńską (choć parę meczy zdarzyło się oglądnąć) ale jak by to powiedzieć:
1. Myślę że statystyczny kibic z (powiedzmy z Chin) będzie wiedział że taki klub jak Independiente istnieje natomiast bardzo wątpię w to że bedzie wiedział o istnieniu Wisły (a więc prestiż).
2. Wydaje mi się że statystyczny piłkarz wolałby grać w ostatniej drużynie ligi (powiedzmy) niemieckiej niż w pierwszej drużynie ligi polskiej (żeby poprzeć tą tezę napisze tylko że nie słyszałem o żadnym transferze do jakiegokolwiek klubu z Polski piłkarzy z klubów zajmujących ostatnie miejsca a lidze niemieckiej). Myślę że analogia z ligą argentyńską też działa.
Wszystko pięknie i ładnie tylko co liga niemiecka ma wspólnego z argentyńską?
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.07.2011, 10:37
Wypożyczyłbym Boguskiego do Ruchu na sezon, niech się spokojnie ogrywa i wraca do formy. Z opcją powrotu już po jednej rundzie jeśli udałoby mu się odzyskać formę szybciej.
A w tego miejsce na ten czas ściągnąłbym Niedzielana skoro może być za darmo. Liczę, że Wtorek podejdzie do tematu na zasadzie, że ma coś jeszcze do udowodnienia, że potrafiłby być przydatny dla Wisły.
Oczywiście Boguski - Niedzielan to swoją drogą, a Biton czy inny za Żurawskiego to dalej osobny temat.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 01.07.2011, 10:47
Wszystko pięknie i ładnie tylko co liga niemiecka ma wspólnego z argentyńską?
Tyle samo co reprezentacja Argentyny z reprezentacją Niemiec
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.07.2011, 10:48
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to prezes pomylił Jovanovica z Bitonem i tyle z całej sensacji.
Racja ! to wyglądało mniej więcej tak :
http://www.youtube.com/watch?v=u03LcSd3j_M

trombczanin napisał(a):Wyświetl post
Cikos >= Lamey
Branco << Diaz
Sivakov = Jovanovic
Łobodziński << Iliev
Boukhari < Nunez

jak wszystko wypali to jesteśmy mocniejsi niż w tamtym sezonie
uwielbiam ludzi którzy oceniają zawodników nie wiadomo po czym.
ja np widziałem 600 min Riosa na boisku i dalej nie potrafię go ocenić.
A tu widzę na forum jasnowidzowie, kilkanaście min skrótów pare fotek i już wiadomo jak będzie grał w Wiśle.
Stwierdzenia z Bitonem nawet nie skomentuje bo to absurd.

pamiętajmy że transfery to nie tylko jednorazowy wydatek przelania kasy innemu klubowi.
W naszych realiach to przede wszystkim kontrakt indywidualny, zachęcenie zawodnika.
I jeżeli można uznać że ziomowe transfery pokryły się ze sprzedaży Brożków, premie za mistrzostwo poszły na utrzymanie klubu przez wiosnę, co pewnie i tak nie wystarczyło, to teraz każdy transfer to wydatek Cupiała z własnej kieszeni.
Ostatnio edytowane przez yogul : 01.07.2011 o godz. 10:56.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 01.07.2011, 11:01
Moment bo chyba się zagolopowałeś. Czemu rozmywasz temat? Zdawało mi się że mówimy o tym iż Gervasio woli grać jednak w drużynie która ma realne szanse na zaistnienie w Europejskich pucharach niż w potencjalnym spadkowiczu ligi argentyńskiej. Ligi o której tak naprawde mało co wiemy. Ty wyskakujesz niz tego ni z owego z ligą niemiecką (nie rozumiem tego porównania bo liga niemiecka ma tyle wspólnego z argentyńską co zakonnica z seksem), która to liga niemiecka bija pod każdym względem ligę argentyńską, ilością widzów, poziomem, infrastrukturą i płacami. Teraz wyjeżdżasz z porównaniem reprezentacji argentyńskiej z niemiecką? zachodze w głowę co wspólnego ma decyzja Nuneza o tym żeby grac w Wiśle do reprezentacji Niemiec i Argentyny?
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 01.07.2011, 11:08
Masz na myśli wynik 4:0 dla szwabów z ostatniego mundialu?
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.07.2011, 11:08
krasny napisał(a):Wyświetl post
Nie czepiam się, po prostu ciekawi mnie po czym wnosisz ze on jest taki zdolny?
Myślę, że coś tam umie, się okaże, ale ważniejsze jest to, że jest to przykład na to, że można znaleźć piłkarzy którzy na słowo Polska dostają orgazmu i bez pytania jadą podpisać kontrakt. Pamiętajmy że Polska to też Europa- kolebka futbolu.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów