The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2011, 23:24
http://wislakrakow.com/forum/showthr...t=3012&page=12

Cykucyk
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.06.2011, 23:43
Moim subiektywnym zdaniem, co do głośników: JBL albo Tonsil. Polecam te drugie. Tonsil jest tańszy, dobry i... polski, więc wspierasz rodzimą firmę A dźwięk ma super.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Niekonik
Banita

Od: 10.2007

Stary 29.06.2011, 23:55
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Moim subiektywnym zdaniem, co do głośników: JBL albo Tonsil. Polecam te drugie. Tonsil jest tańszy, dobry i... polski, więc wspierasz rodzimą firmę A dźwięk ma super.

nie widzialem jeszce Tonsila do kina domowego a jesli chodzi o JBL to wiem ze sa dobre, ale chyba dosc drogie. za sam komplet glosnikow musialbym zaplacic tyle ile za caly zestaw łacznie z TV...

Podobno sa glosniki i sa JBL-e
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.06.2011, 00:15
Tonsila do kina domowego nie znajdziesz w Media Markcie Np. http://www.e-tonsil.pl/index.php?p26...omowego-fiesta, ale polecam złożyć sobie samemu z kilku głośniczków Tonsila
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Niekonik
Banita

Od: 10.2007

Stary 30.06.2011, 00:55
hmmm 3 kolka to tez dosc drogo jak dla mnie ale znalazlem cos takiego: http://allegro.pl/yamaha-rx-v467-zes...691068051.html
Odpowiedz cytując
ero781
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 30.06.2011, 07:31
jak oglądnąc film "kibol" na kolmpie format tegoj est VCD ...;/
[SIZE=6][COLOR=Red][COLOR=Blue][COLOR=Red][center]AVE WISŁA[/center][/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.06.2011, 10:06
Mam taka sytuację. Dzis rano loguje sie na konto w bet at home i widzę ze mam 1200 zł. chociaż powinienem mieć dwa złote. Podejrzewam że to jakis bląd, wiecie co to może być? Co tym zrobić?
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.06.2011, 10:19
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Mam taka sytuację. Dzis rano loguje sie na konto w bet at home i widzę ze mam 1200 zł. chociaż powinienem mieć dwa złote. Podejrzewam że to jakis bląd, wiecie co to może być? Co tym zrobić?
Wypłacaj na konto
the end
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.06.2011, 11:04
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
był już taki jeden co to nie wiedział kto mu kasę na konto wpłacał. więc Ty się też obawiaj.

ewentualnie mogę podać swoje konto to mi przelejesz i sprawdzę to na własnej skórze
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 30.06.2011, 11:11
ero781 napisał(a):Wyświetl post
jak oglądnąc film "kibol" na kolmpie format tegoj est VCD ...;/

Jakikolwiek program odtwarzający formaty divx. Pamiętaj żeby w oknie wyboru filmu dać wszystkie pliki a nie tylko formaty avi mpg etc. Powinno banglać.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 30.06.2011, 11:52
MAm pytanie, mianowicie kupiłem na allegro antyczną szafę (ok200lat). Szafa dotarła do mnie uszkodzona, tzn. sprzedawca na aukcji nie zaznaczył, że w kilku miejscach pęknięte są płyciny.
Sprzedawca działa jako firma. Czy mam prawo zwrócić szafę i kto zapłaci za transport w tym wypadku?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 30.06.2011, 12:46
wydaje mi sie ze na wszytsko zakupione w internecie masz 14 dni na zwrot bez podania przyczyny.
A jeszcze dodatkowo, skoro facet zatail uszkodzenia - musi Ci zwrocic pieniadze i zaplacic za dostawe.

To wg mnie logiczne. Ale moge sie oczywiscie mylic.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.06.2011, 13:17
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
wydaje mi sie ze na wszytsko zakupione w internecie masz 14 dni na zwrot bez podania przyczyny.
A jeszcze dodatkowo, skoro facet zatail uszkodzenia - musi Ci zwrocic pieniadze i zaplacic za dostawe.

To wg mnie logiczne. Ale moge sie oczywiscie mylic.
10 dni i to tylko jeśli było kupowane w sklepie a nie od osoby prywatnej
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Stary 30.06.2011, 13:23
co do tego zatajenia to wiesz..to są antyki. Ta szafa to Biedermeier ok.1810-20r, tak więc trochę przeszła. Ja przykładowo zwróciłem uwagę na płyciny, ktoś inny mógłby psioczyć na brak wkręta przy zamku, ktoś inny na dwa korniki na tympanonie. To jest bardzo stara rzecz i każdy powie, że stan zachowania mebla to subiektywny pogląd. Dla jednego bdb dla drugiego na opał.
Gdyby można oddawać tak sobie rzeczy, obciążając sprzedawcę kosztami transportu w obie strony to nieuczciwa konkurencja cały czas zamawiała by u Ciebie rzeczy a po dwóch dniach - panie zabieraj mi pan to. A ty płacisz...długo byś nie pociągnął
Co innego z nowymi rzeczami. Jakaś rysa na butach, czy brak sznorówek to się zgodzę - powinno się mieć możliwość zwrotu, ale z tą szafą, to nie spodziewałem się współczesnego mebla wygłaskanego jak z Ikea, ale sprzedawca specjalnie w takim świetle porobił te zdjęcia, że nie było widać tych popękanych płycin..i trochę mnie wkur..zdenerwował. Jak mam płacić za zwrot kurierowi to wolę dać te płyciny do renowacji..

crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Gość działa jako firma..
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 30.06.2011, 13:32
jakakolwiek gwarancja lub zwrot dotyczy tylko i wyłącznie opcji kup teraz jeżeli została ta szafka kupiona w licytacji to nie obowiązuje ani jeden dzień gwarancji czy zwrotu.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Stary 30.06.2011, 13:38
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
jakakolwiek gwarancja lub zwrot dotyczy tylko i wyłącznie opcji kup teraz jeżeli została ta szafka kupiona w licytacji to nie obowiązuje ani jeden dzień gwarancji czy zwrotu.
Kliknąłem Kup Teraz, czyli mogę zwrócić i sprzedawca odda mi całą kasę wraz z transportem w obie strony?
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 30.06.2011, 14:11
Prawdę powiedziawszy, przepisy są popieprzone, bo wg. tych z UE, jeżeli pod aukcją nie ma takiego dopisku:

Cytat:
"Przedmioty wystawiane na moich aukcjach nie podlegają gwarancji
(tylko gwarancja producenta), rękojmi ani zwrotowi po
zakończeniu transakcji."
to wtedy sprzedawca (osoba fizyczna na pewno, ale firma raczej także) zobowiązuje się do udzielenia rocznej gwarancji na sprzedawany towar nowy, jak i używany - chyba, że jest to przedmiot uszkodzony, to wtedy coś takiego nie obowiązuje. Jednak nigdzie nie mogę znaleźć, gdzie to się w tych przepisach znajduje...
I z tego, co ja się orientuje (i z resztą miałem takie sytuacje) - to kupując coś od osób prywatnych, także można w ciągu 10 dni odstąpić od umowy bez podania przyczyny. Wtedy, odsyła się przedmiot (najważniejsze to zachować dowód wysłania), i sprzedający ma 2-3 dni robocze na zwrot pieniędzy po otrzymaniu towaru.

Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Kliknąłem Kup Teraz, czyli mogę zwrócić i sprzedawca odda mi całą kasę wraz z transportem w obie strony?
Odda Ci kasę, ale bez transportu. No chyba, że się z nim dogadasz, że także Ci zwróci za wysyłkę, ale to się raczej nie zdarza.
Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Od: 06.2011

Stary 30.06.2011, 14:37
MAm pytanie, mianowicie kupiłem na allegro antyczną szafę (ok200lat). Szafa dotarła do mnie uszkodzona, tzn. sprzedawca na aukcji nie zaznaczył, że w kilku miejscach pęknięte są płyciny.
Sprzedawca działa jako firma. Czy mam prawo zwrócić szafę i kto zapłaci za transport w tym wypadku?

7kotów - masz rację takie jest prawo i tak powinno wyglądać rozwiązanie problemu ale nie na allegro

To jest inny świat. Jeśli sprzedający - firma przyjmuje towar do reklacji, czy przyjmuje zwroty ( PATRZ STRONA O MNIE, ALBO OPIS AUKCJI ) - to odeślij mu. On Ci zwróci kasę, ale za koszt wysyłki Ty płacisz.

Czyli jesteś w plecy 2 krotnie, raz za dowóz do Ciebie, a potem za dowóz do niego.

Możesz poprosić allegro o pomoc, jeśli sprzedający nie będzie chciał zwrócić pieniędzy, ale allegro ZAWSZE - ZAWSZE ! Wkleja regulamin allegro, zawsze jest KOPIUJ -> WKLEJ, także musisz w pierwszym mejlu zaznaczyć, nawet przeklnąć żeby zwrócili na Ciebie uwagę, i że prosisz o normalną rozmowe z pracownikiem allegro, a nie z automatem .

Allegro poinformuje CIę, że przysługuje Ci ' rozpoczęcie sporu " ze sprzedającym. Czyli przez 30 dni macie oby dwoje ( Ty i gość od szafy ) takie okienko na allegro, gdzie piszecie ze sobą wiadomości, a allegro ma do tego wgląd.

Po 30 dniach spór się kończy i...dalej jesteś w dupie. Bo to jest dla tych okradzionych. Po 30 dniach możesz pójść na policję jak nie otrzymasz towaru.

A w Twoim przypadku to możesz liczyć tylko na kinder sztube sprzedającego i tyle.

Ale pociesze Cię - fima raczej nie pozwoli sobie na jakieś wałki typu " nie oddamy pieniędzy, widziały gały co brały " - bo firma to nie kowalski czy nowak. Oni dbają o swoje dobre imię, i nie pozwolą sobie na jakieś konflikty z klientami.

A weź wejdź z ciekawości na komentarze gościa, zobacz czy ma dużo negatywów i neutrlai - i jakiego typu to są opinie.

jak coś wal na priv.

@ wiślak 86 - Według mnie bardzo się mylisz. Ja kiedyś, jako osoba prywatna sprzedałęm coś poprzez aukcję na allegro , i się okazało że podczas transportu towar został uszkodzony. Najprościej było zwalić winę na pocztę prawda? Bo ja się wywiązałem z transakcji prawidłowo , wysłałełm zapakowany towar w 48 h i mam spokój.
Ale klient zaczął mi cytować prawo karne, jakieś zapisy z allegro etc - i wyszło z tego, że NIE WAŻNE CZY KUPUJESZ POPRZEZ KUP TERAZ / LICYTACJE - TOWAR MUSI BYĆ SPRAWNY - I ZGADZAĆ SIĘ Z OPISEM AUKCJI.

No chyba że sprzedajesz telefon jako uszkodzony - i piszesz o tym i umieszaczasz go w dziale USZKODZONE. Ale to jest oczywisty wyjątek
Powód: wiślak 86
Ostatnio edytowane przez boczek : 30.06.2011 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.06.2011, 15:16
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
to wtedy sprzedawca (osoba fizyczna na pewno, ale firma raczej także) zobowiązuje się do udzielenia rocznej gwarancji na sprzedawany towar nowy, jak i używany - chyba, że jest to przedmiot uszkodzony, to wtedy coś takiego nie obowiązuje. Jednak nigdzie nie mogę znaleźć, gdzie to się w tych przepisach znajduje...
I z tego, co ja się orientuje (i z resztą miałem takie sytuacje) - to kupując coś od osób prywatnych, także można w ciągu 10 dni odstąpić od umowy bez podania przyczyny. Wtedy, odsyła się przedmiot (najważniejsze to zachować dowód wysłania), i sprzedający ma 2-3 dni robocze na zwrot pieniędzy po otrzymaniu towaru.
W przypakdu zakupu od osób prywatnych obowiązują inne przepisy i osoba prywatna nie ma żadnego obowiązku przyjąć zwracanego towaru. Obowiązują wówczas przepisy kodeksu cywilnego a nie sprzedaży konsumenckiej (info zaczerpnięte z sieci)
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 30.06.2011 o godz. 15:37.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 30.06.2011, 17:41
Mógłby ktoś podać linki do meczu Panathinaikos- Wisła z 2005 roku? Bo kilka tygodni temu widziałem, że jeden z użytkowników uploaduje ten mecz i podał linki w którymś temacie na forum, ale teraz nie mogę znaleźć.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.06.2011, 18:10
kornd napisał(a):Wyświetl post
Mógłby ktoś podać linki do meczu Panathinaikos- Wisła z 2005 roku? Bo kilka tygodni temu widziałem, że jeden z użytkowników uploaduje ten mecz i podał linki w którymś temacie na forum, ale teraz nie mogę znaleźć.
http://wislakrakow.com/forum/showthr...?t=789&page=24
Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Od: 06.2011

Stary 30.06.2011, 23:33
korzystam z komuniaktora AQQ - na którym mam numer gg.

Tylko i wyłącznie ja korzystam z tego kompa, jak i komunikatora czy gg.

A wyskakuje mi coś niepokojącego...

http://i54.tinypic.com/5txefo.jpg
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.06.2011, 23:35
Tak się dzieje. Mam komunikator WTW i na protokole gg też dzieją się jajca, dublowanie wiadomości, regularne "zrywy" serwera i multilogowania. To chyba nic "nadprzyrodzonego"
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.07.2011, 00:18
Macie teraz dźwięk na Cyfrze?
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.07.2011, 00:31
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Macie teraz dźwięk na Cyfrze?
Mam działa bez zastrzeżeń.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 01.07.2011, 10:36
5. Wyłączenia spod ustawy

Bezwzlędny zakaz - przepisy ustawy bezwzględnie nie mają zastosowania (strony jednak według zasady "swobody umów" mogą przewidzieć np. prawo do odstąpienia od umowy):

1) z wykorzystaniem automatów sprzedających,

2) z wykorzystaniem innych automatów umieszczonych w miejscach prowadzenia handlu,

3) rent,

4) zawartych z operatorami telekomunikacji przy wykorzystaniu publicznych automatów telefonicznych,

5) dotyczących nieruchomości, z wyjątkiem najmu,

6) sprzedaży z licytacji.

Oznacza to tyle, że produkt zakupiony na aukcji (np. Allegro) w opcji KUP TERAZ podlega pod tę ustawę i przysługują Konsumentowi uprawnienia z niej wynikające, jednak zamówiony produkt w trybie licytacji - już nie.

http://forumprawne.org/prawa-konsume...ransportu.html

podobna sprawa do Twojej. przeszukaj to forum to powinieneś znaleźć odpowiedź
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2011, 16:51
jakas strona skad moge pobrac win 7? tylko taka zeby to ruszyło i dzialalo
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 01.07.2011, 17:13
W przypakdu zakupu od osób prywatnych obowiązują inne przepisy i osoba prywatna nie ma żadnego obowiązku przyjąć zwracanego towaru. Obowiązują wówczas przepisy kodeksu cywilnego a nie sprzedaży konsumenckiej (info zaczerpnięte z sieci)
Czyli co, te przepisy UE w d... może Sobie ktoś wsadzić, jakby się po 10 miesiącach zaczął upominać? Tak to zrozumiałem...

medyk napisał(a):Wyświetl post
jakas strona skad moge pobrac win 7? tylko taka zeby to ruszyło i dzialalo
Kod:
http://www.wupload.com/file/39344598/blu.part01.rar
http://www.wupload.com/file/39344599/blu.part02.rar
http://www.wupload.com/file/39344600/blu.part03.rar
http://www.wupload.com/file/39344601/blu.part04.rar
http://www.wupload.com/file/39344602/blu.part05.rar
http://www.wupload.com/file/39344603/blu.part06.rar
http://www.wupload.com/file/39344604/blu.part07.rar
http://www.wupload.com/file/39344605/blu.part08.rar
http://www.wupload.com/file/39344606/blu.part09.rar
http://www.wupload.com/file/39344607/blu.part10.rar
Cytat:
Na płycie DVD znajduje się jedenaście edycji systemu Windows 7 PL oraz aktywator. Na początku instalacji można wybrać wersje ktorą chcemy zainstalować. Do wyboru wersje :Starter (x86, Home Basic (x86), Home Premium (x86), Professional (x86), Enterprise (x86), Ultimate (x86), Home Basic (x64), Home Premium (x64), Professional (x64), Enterprise (x64), Ultimate (x64)

Instalacja:
Wypakuj
Wypal
Uruchom komputer z bootowalnego DVD
Zainstaluj nie podając nr seryjnego. Po instalacji użyj dołączonego aktywatora w celu aktywacji.W folderze crack na płycie DVD znajduje sie plik aktywator.exe
Klikamy prawym przyciskiem myszy na pliku i uruchamiamy go jako ADMINISTRATOR
Klikamy na przycisk APPLY potwierdzamy i czekamy cierpliwie
Komputer się sam zrestartuje
na czas użycia aktywatora proponuję wyłączyć antywirusa gdyż moze alarmować o podejrzanych działaniach (podmiana plików)
Nie testowałem, ale na ogół na peb'ie nie ma wałków .
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.07.2011, 19:20
Jak się kończy film "Kontakt"? To jeden z tych filmów, które oglądałem milion razy ale zawsze tylko do połowy bo się usypiam
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.07.2011, 19:57
Przy hemoroidach należy unikać długiego przesiadywania bez przerwy! ale czy należy ograniczyć również leżenie?
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów