The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2011, 15:31
Według "wybiórczej" Ruch ma "smaka" na Boguskiego ii Burligę.

http://www.sport.pl/sport/1,67926,98...dzie_hit_.html
Odpowiedz cytując
Scyzorro
Junior Member

Od: 02.2011

Stary 29.06.2011, 15:36
http://www.futbol.pl/artykul/104438.html

Znowu o Diaz'ie
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.06.2011, 15:51
thechris napisał(a):Wyświetl post
... wypożyczyć jakiegoś napastnika, oczywiście oprócz zakupu Bitona.
Raczej w drugą stronę - pora odciążyć budżet i kogoś, kto nie rokuje albo nie mieści się w szerokiej kadrze, sprzedać.

Naszą hossę na rynku transferowym zawdzięczamy po części temu że część kontraktów się skończyła lub wypożyczenia się skończyły i mogliśmy w miejsce starych zawodników sprowadzić nowych. Nie możemy jednak zatrudniać w nieskończoność.

Zakupy się kończą, teraz zapewne przyjdzie czas na rozstania.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.06.2011, 16:03
Czyli Diaz 100% nasz. Teraz czas na napastnika.

Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.06.2011, 16:03
możesz sam usuwać swoje posty.

Mam nadzieję, że jeśli Boguski pójdzie, to bez pierwokupu.
.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.06.2011, 16:20
Boże... jaki ten temat jest zjebany! hmm.. " Polityka transferowa Wisły" ? A czy ktoś tu sie wypowiada o polityce transferowe?...
Bardzo ciężko trafić na konkretną dyskusje, cudem wydaje sie porozmawiać o kierunku tejże polityki , o jej założeniach i priorytetach , bezemocjonalnie postarać się ocenić jej sukcesy i porazki , okreslić jej wizje na przyszlosć..
W temacie same brednie i sprzeczne informacje. Raz białe jest białe ale na drugi dzien...czarne. Dobija ilość lingwistów i poilonistów tylko czychajacych na gramatyczny bład by nastepnie pochwalic sie wiedzą ze znajomosci zasad.
Skoro na wyższych uczelniach zaświadczenia o dyslekcji czy dyskgrafi maja moc to wybaczcie ale mamy w dupie wasze pokazy wiedzy gramatycznej.
Mam wrazenie ze kazdy mający inne zdanie od betonu jest z gimnazjum, jest pokemonem, trollem lub innym zjebanym zwierzątkiem.
Chyba gołym okiem widać ( nie dla kazdego) ze to okienko transferowe chyba nie bylo przygotowywane od 6 miesięcy. Ale jesli bylo,jak uważaja tutaj wyznawcy Stana to smierdzi ono amatorką i totalnym olaniem tematu. Jesli darmoche tak dlugo obserwowali to gratuluje. A co do naszych wypożyczen hmm żenada... Wszyscy hujowi von do domu! Tak to nawet i Bednarz potrafil rządzić. Wiecie czemu po tym sezonie tylko sie niby zbroimy? bo co bylo do sprzedania to juz dawno poszlo! Teraz to nawet kulawy bedzie tu okrzykniety wzmocnieniem, bo może i kuleje ale Stan wie co robi, napewno kulawy podniesie rywalizacje a z drugiej strony,jest nam bardzo potrzebny i moze grać na wszystkich pozycjach...kulejąc, wkoncu kadra musi byc szeroka na trzy fronty!!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2011, 16:27
Diaz!!!HAHAHA,czy wy jeszcze dalej wierzycie ze to są nabytki przemyslane i od dłuższego czasu oglądane? Wyznawcy Stana i Basalaja zamknijcie poprostu usteczka!!! Zaraz na siłe bedziecie szukac superlatywów w tym posunięciu! Zal mi was.
Powód: mordy - zbyt wulgarne. Moj blad
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.06.2011 o godz. 16:37.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.06.2011, 16:31
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Diaz!!!HAHAHA,czy wy jeszcze dalej wierzycie ze to są nabytki przemyslane i od dłuższego czasu oglądane? Wyznawcy Stana i Basalaja zamknijcie poprostu mordy!!! Zaraz na siłe bedziecie szukac superlatywów w tym posunięciu! Zal mi was.

"Zamknijcie mordy!" - inteligentny argument. Przekonałeś mnie.

Huśtawka na podwórku zajęta?
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.06.2011, 16:34
Biuro prasowe też czyta zagraniczne newsy transferowe.
W tej chwili link www.live.wisla.krakow.pl w artykule "Rot-Weiss - Wisła: relacja na żywo" z oficjalnej strony Wisły przenosi na stronę http://www.one.co.il/Article/182179.html .
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.06.2011, 16:35
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Diaz!!!HAHAHA,czy wy jeszcze dalej wierzycie ze to są nabytki przemyslane i od dłuższego czasu oglądane? Wyznawcy Stana i Basalaja zamknijcie poprostu mordy!!! Zaraz na siłe bedziecie szukac superlatywów w tym posunięciu! Zal mi was.
"Żal" to mi takich imbecyli jak ty, kiedy piszą takie posty.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.06.2011, 16:35
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Raczej w drugą stronę - pora odciążyć budżet i kogoś, kto nie rokuje albo nie mieści się w szerokiej kadrze, sprzedać.

Naszą hossę na rynku transferowym zawdzięczamy po części temu że część kontraktów się skończyła lub wypożyczenia się skończyły i mogliśmy w miejsce starych zawodników sprowadzić nowych. Nie możemy jednak zatrudniać w nieskończoność.

Zakupy się kończą, teraz zapewne przyjdzie czas na rozstania.
Cikos już odszedł... Rios też... czas na Siwokowa, Łobodzińskiego, Gargułę, Boguskiego, Burlige. Dwóch ostatnich można wypożyczyć.

Jak na razie nikogo nie kupiliśmy (Ilev za darmo, Lamey za darmo), zatrudniamy graczy bez klubu lub za pół darmo (Jovanovic) bo nie mogą grać tam gdzie należą. Ewentualnie wypożyczamy (Nunez). Więc skąd ta bajka o zakupach? Kończą się zanim się zaczęły? Mam nadzieje, że faktycznie kogoś kupimy: napastnika (przynajmniej jeden + 1 wypożyczyć), pomocnika i obrońcę.

W przypadku awansu do LM nie ma szans z tak wąską kadrą grać dobrze na dwóch frontach. Nie tylko Lech miał z tym problem (pomimo szerszej kadry niż ma obecnie Wisła) ale chociażby takie Schalke.
Ostatnio edytowane przez thechris : 29.06.2011 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.06.2011, 16:37
jova napisał(a):Wyświetl post
Biuro prasowe też czyta zagraniczne newsy transferowe.
W tej chwili link www.live.wisla.krakow.pl w artykule "Rot-Weiss - Wisła: relacja na żywo" z oficjalnej strony Wisły przenosi na stronę http://www.one.co.il/Article/182179.html .
Heh też się na tym zastanawiałem skąd mi ten link wyskoczył ;p

Nie ma co śmieszna sprawa - wogóle co to za stronka Widać Wisła to w Izraelu modny klub

A artykuł chyba raczej nie o transferach tylko o metodach budowy drużyny - porównują nas chyba z jakąś Izraelską drużyną (choć koszulki mają jak Manchester ;p)
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.06.2011, 16:40
Cikos już odszedł... Rios też... czas na Siwokowa, Łobodzińskiego, Gargułę, Boguskiego, Burlige. Dwóch ostatnich można wypożyczyć.

Jak na razie nikogo nie kupiliśmy, zatrudniamy graczy bez klubu lub za pół darmo bo nie mogą grać tam gdzie należą. Więc mam nadzieje, że faktycznie kogoś kupimy: napastnik (przynajmniej jeden + 1 wypożyczyć), pomocnik i obrońca.

W przypadku awansu do LM nie ma szans z tak wąską kadrą grać dobrze na dwóch frontach. Nie tylko Lech miał z tym problem (pomimo szerszej kadry niż ma obecnie Wisła) ale chociażby takie Schalke.
no masz racje,ale co zrobic z szeroką kadrą gdy jednaak nie awansujemy?jak opłacac kontrakty?cała sztuka polega na tym by wybrać optymalne rozwiązanie.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.06.2011, 16:41
no ja tylko dodam że faktycznie można wiele doczepić się do polityki transferowej .
Jak na razie szumu niema a patrząc kogo sprzedali nic wiele lepszego nie przyszło
Baszczu z Marcelo i Głową to było to Zresztą kicha z powrotem Baszcza świadczy dobitnie o tym.
Że nic wielkiego nie mieli wyszukanego a potwierdza to powrót Diaza
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.06.2011, 16:42
Angmir napisał(a):Wyświetl post
A artykuł chyba raczej nie o transferach tylko o metodach budowy drużyny - porównują nas chyba z jakąś Izraelską drużyną (choć koszulki mają jak Manchester ;p)
Jest tam wzmianka, że Biton jest blisko Wisły.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.06.2011, 16:50
Kupowac panowie mozna od 1 lipca wiec skonczcie smuty. Napewno kogos kupimy do konca lipca.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 29.06.2011 o godz. 16:54.

Odpowiedz cytując
kmb
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 29.06.2011, 16:54
Kiedy Diaz przychodzi do Wisły, wiedz ze coś sie dzieje. Sytułacja z szukaniem lewego obrońcy zaczynając od Rzeźniczaka kończąc na Diazie obrazuje chyba jak cieżko jak znaleść solidnego LO.
Diaz swoją grą smiertelnie mnie irytował, aczkolwiek zdarzały mu sie dobre fragmenty.

Na dzień dzisiejszy poza NŚ mamy skompletowaną kadre na LM ew LE, co niewątpliwie cieszy.
Jednak tylko na papierze
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.06.2011, 17:05
Wychodzi na to że Diaz w Wiśle i basta.
http://www.clubbrugge.be/nl/nieuws/b...z-en-Scepovic-
Może przy nowych zawodnikach Diaz będzie się prezentował lepiej ehh pożyjemy zobaczymy. Został jeszcze napastnik.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 29.06.2011, 17:12
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Może przy nowych zawodnikach Diaz będzie się prezentował lepiej ehh pożyjemy zobaczymy. Został jeszcze napastnik.
Het maakt ook werk van een uitleenbeurt van 1 seizoen voor Junior Diaz naar zijn voormalige Poolse club Wisla Krakau

Juz wszystko jasne. Junior Diaz został wypożyczony na 1 sezon do Wisły Kraków. Jeszcze napastnik i kadra zamknięta
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.06.2011, 17:20
kmb napisał(a):Wyświetl post
Sytułacja z szukaniem lewego obrońcy zaczynając od Rzeźniczaka kończąc na Diazie obrazuje chyba jak cieżko jak znaleść solidnego LO.
Wśród transferowych spekulacji nigdy nie przewinęło się nazwisko Rzeźniczaka. Plotkowano natomiast o Wawrzyniaku.

Transfer Diaza oceniam pozytywnie.
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 29.06.2011, 17:24
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
Juz wszystko jasne. Junior Diaz został wypożyczony na 1 sezon do Wisły Kraków. Jeszcze napastnik i kadra zamknięta
Napastnik i rozgrywający na poziomie, Melikson musi mieć konkurenta, choćby młodego talenciaka!
Odpowiedz cytując
kmb
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 29.06.2011, 17:30
Warto zauważyć ze kontraktujemy wszechstronnych zawodników, Diaz nie tyle co wzmocni ale zabeczpieczy pozycje lewego obrońcy i defensywnego pomocnika.Jeśli nie będziemy patrzeć na ten transfer przez pryzmat wzmocnienia a UZUPEŁNIENIA to jestem na plus
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 29.06.2011, 17:41
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
WOW AKROBATA wraca... ten co sie o wlasne nogi potykal... Jednak mimo tego pamietam tez jego walecznosc i zaangazowanie..
DIaz to nie jest pilkarz Stana,napewno ktos z klubu o nim wspomnial,z cala pewnoscia swiadczy to o tym ze SV nie byl przygotowany na to okno transferowe jak oglaszal wszystkim na konferencjach prasowych..
Czekam na dalsze poczynania cierpliwie.
Szokiem jest to ze sie wzmacniamy na LM...
Szokiem nie jest w jaki sposob i kim.. (nie uwazam ze sa zli Ci pilkarze nie oceniam JESZCZE, ale spodziewalem sie czegos wiecej od SV)
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.06.2011, 17:45
Jak dla mnie Siwakow zupełnie nie pasuje do drużyny. To typ drwala, który gra faul bez jakiego zacięcia do grania ofensywnie. Jak dla mnie nic nie pokazał. Na jego pozycji mamy Sobola i Wilka - obydwaj znacznie lepsi. W jego miejsce lepiej wypożyczyć jakiegoś napastnika, oczywiście oprócz zakupu Bitona.

Widziałem tylko jeden mecz Białorusi U21 na ostatnich Mistrzostwach (z Hiszpania) i tam Siwakow grał jako drugi wysunięty koleś, tylko On i napastnik zostawali za linią piłki. Kompletny brak zaangażowania w obronie. I tak się zastanawiam czy ta Białoruś była tak słaba (może to też taktyka ze względu na mecz z Hiszpanią), że mieli już tylko większych 'drwali' czy Siwakow kompletnie nie znalazł u Nas miejsca na boisku? Jeśli chodzi o jego pojęcie taktyki, ustawienia itp. to wyglądał bajecznie.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.06.2011, 17:47
Przynajmniej poprawimy gre glowa. Diaz chociaz nie byl zbyt wysoki to dosyc dobrze sie ustawial i wyskok tez mial niezly.
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Stary 29.06.2011, 17:50
glazik napisał(a):Wyświetl post
WOW AKROBATA wraca... ten co sie o wlasne nogi potykal... Jednak mimo tego pamietam tez jego walecznosc i zaangazowanie..
DIaz to nie jest pilkarz Stana,napewno ktos z klubu o nim wspomnial,z cala pewnoscia swiadczy to o tym ze SV nie byl przygotowany na to okno transferowe jak oglaszal wszystkim na konferencjach prasowych..
Czekam na dalsze poczynania cierpliwie.
Szokiem jest to ze sie wzmacniamy na LM...
Szokiem nie jest w jaki sposob i kim.. (nie uwazam ze sa zli Ci pilkarze nie oceniam JESZCZE, ale spodziewalem sie czegos wiecej od SV)
Może nie ma kasy na wzmocnienia ? I Stąd Diaz? Myślenie nie boli...
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.06.2011, 17:51
Czerwiec się jeszcze nie skończył a zmiany w drużynie ogromne.Pozwolę sobie więc zrobić takie małe podsumowanie naszych ruchów transferowych.Z drużyny odeszli Żurawski(+),Branco(++),Boukhari(+),Cikos,Rios,Siva kov? (+ - )
Pierwsi 3 już nie nadawali się do naszej drużyny,atmosfera jest świetna więc mentalistów na razie nie potrzebujemy.Druga trójka,jednak coś w drużynie znaczyła,ale wydaje mi się,że będziemy lepsi na danych pozycjach,Cikos wg mnie był na poziom LM po prostu za słaby,Sivakov grał jakby mu się nie chciało i jakoś z przymusu,na jego pozycje mamy Nuneza i wszystko na to wskazuje Diaza,Rios też nie pokazał pełni swoich możliwości no ale została po nim luka,mam nadzieję,że w najbliższym czasie trafi do drużyny jakiś napastnik liczę na Bitona no albo jeśli to możliwe kogoś jeszcze lepszego.Do druzyny dołączyli Jovanovic(++),Lamey (+-),Diaz?(+),Iliev(++),Nunez (++),Jovanovic jest uniwersalny,młody i doświadczony wg będzie to duże wzmocnienie,Lamey niewiadoma,liczę,że Stan się nie pomylił kontraktując tego gracza,Diaz..Plus za jego uniwersalność,ograny w naszej lidze,czegoś się tam pewnie w Belgii nauczył,dobre uzupełnienie i wzmocnienie konkurencji,może wg mnie wygryźć ze składu Dragana.Iliev to zdecydowanie wzmocnienie,duże doświadczenie,król strzelców i najlepszy zawodnik ligi serbskiej,uniwesalny,Nunez jest też uniwersalny,młody perspektywiczny,wypożyczenie więc dużego ryzyka nie ma,na pewno wzmocni rywalizacje i powalczy o pierwszą jedenastkę.Potrzeba nam jeszcze solidnego napastnika i rywala dla Meliksona,ponieważ jak któremuś przytrafi się kontuzja to będzie marnie.O napastniku na razie jest głośno więc o tą pozycje się nie martwię,dużych pieniędzy nie wydawaliśmy,może dlatego,że Stan potrzebował większej kwoty na dobrego napastnika ? Bardziej martwię się o rywala dla Meliksona,bo cisza,najprawdopodobniej Diaz będzie 5 graczem,który dołączy a mowa była o 4-5,więc trudno liczyć na 7,no ale może Wisła sprawi niespodziankę kibicą i w najbliższych dniach dołączy do drużyny pomocnik i napastnik.Ogólnie nasze ruchy oceniam na duży plus,czas realizacji jak na razie bardzo dobry,transfery wg mnie dobre,nic tylko czekać na kolejne pozytywne informacje .
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.06.2011, 17:57
I juz narzekania widze - informacje o Diaze z innego forum (wiadomo jakiego).

"W minionym sezonie Kostarykanin rozegrał 13 meczów w lidze belgijskiej oraz 4 w rozgrywkach Ligi Europy. Byłoby ich na pewno dużo więcej, ale zawodnik przez ponad cztery miesiące pauzował z powodu kontuzji. Do gry powrócił jednak w połowie marca. Ma też za sobą niedawny udział w turnieju o Złoty Puchar CONCACAF. O jego zdrowie i formę można więc być spokojnym."

Zadowoleni czy nadal bedziecie narzekac na powrot Diaza? Ja ogladałem mecze Concacaf w ktorych spisywal sie dobrze.
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 29.06.2011, 17:57
nie no wszystkich robili w chu.... że obserwowali tylu graczy, a teraz jest łapanka... im więcej czytam postów to utwierdzacie mnie w przekonaniu że co jakiś zwrot akcji w naszych poczynaniach transferowych to jest placz. Tak jak teraz z Juniorem. To że grał w Belgii oraz że gra w reprezentacji to nic nie znaczy, przecież on był śmieszny potykał się o własne nogi i się nie zmienił, ba teraz to pewnie będzie nawet gorzej grał...

LUDZIE OGARNIJCIE SIĘ!!
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 29.06.2011, 17:59
JarekTSW napisał(a):Wyświetl post
Może nie ma kasy na wzmocnienia ? I Stąd Diaz? Myślenie nie boli...
ty MYSLICIELU wielki... podaj mi jedna oficjalna informacje ze nie ma kasy.. chyba ze to sa twoje DOMYSLY.. z tego co ja pamietam to Stan powiedzial ze kasa jest i to nie raz...
WIec nie pajacuj i nie szukaj zaczepki..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów