The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2011, 16:42
Stekelenburg na liście życzeń Manchesteru United.
Cytat:
Maarten Stekelenburg z Ajaksu Amsterdam jest faworytem do zastąpienia Edwina van der Sara w bramce Manchesteru United.

Edwin van der Sar po tym sezonie kończy piłkarską karierę. Jest wielce prawdopodobne, że doświadczonego Holendra zastąpi jego rodak, który zajął jego miejsce także w reprezentacji Oranje.

Stekelenburg przez całą swoją dotychczasową karierę był związany z Ajaksem Amsterdam. 28-letni bramkarz jest jednak gotowy podjąć nowe wyzwanie.

Manchester United za Stekelenburga będzie musiał zapłacić około 15 milionów funtów.

Numerem jeden na liście życzeń Czerwonych Diabłów był Manuel Neuer, ale bramkarz Schalke 04 nie chce opuszczać Niemiec i latem przeniesie się do Bayernu Monachium.

źródło: DevilPage.pl
Wygląda na to, że po odejściu van Der Sara Manchester postawi na kolejnego Holendra.
Ściągnięcie Stekelenburga to chyba dobre rozwiązanie. Jest to bramkarz przede wszystkim efektywny. Rzadko popełniającym błędy.

Sahin już niedługo w oficjalnie w Realu Madryt?
Cytat:
Nuri Şahin zostanie jutro oficjalnie piłkarzem Realu Madryt. Pomocnik Borussii Dortmund zwołał na poniedziałek na godzinę 12 konferencję prasową, na której ogłosi pełne porozumienie z Królewskimi, którzy o tej samej godzinie potwierdzą operację na swojej stronie internetowej.

22-letni zawodnik zwiąże się z Realem na najbliższe pięć sezonów i będzie zarabiał rocznie 2,5 miliona euro. Królewscy zapłacą Borussii 10 milionów euro za, jak określa go wielu działaczy, "jeden z największych talentów w europejskiej piłce". Wszystkie kontrakty jutro w Niemczech w imieniu klubu podpisze José Ángel Sánchez.

Şahin, który od 20 dni leczy uraz więzadeł prawego kolana, pożegna się jutro w Miasteczku Sportowym Borussii ze swoimi kolegami i wszystkimi pracownikami klubu. Wszystko wskazuje na to, że Turek odda się zaraz po podpisaniu nowej umowy w ręce lekarzy Sanitasu i Realu Madryt.

Marca potwierdza również ostatnie doniesienia Asa o możliwości sprowadzenia Hamita Altıntopa. Dziennikarze tej gazety dodają jednak, że rozmowy już trwają i porozumienie z agentem zawodnika, Rezą Fazellim, jest bardzo bliskie. Wydaje się, że również Altıntop zamelduje się w Madrycie jeszcze przed końcem maja.

Dzięki tym dwóm operacjom Mourinho skończy wzmacnianie drugiej linii i skupi się na lewym obrońcy i środkowym napastniku. Jeśli chodzi o defensywę, to największe szanse na transfer ma Fabio Coentrão. W przypadku ataku Marca stawia na Llorente i Agüero.
Źródło: Real Madryt.pl
Odejście tego zawodnika (co jest już chyba nieuniknione) będzie dla Borussii ogromnym osłabieniem.
Sahin to przecież mózg drużyny i chyba najlepszy jej piłkarz.
Zastępcą Sahina w Borussii ma być Gudnogan z Nunerbergi reprezentant Niemiec do lat 21.
Cytat:
Ilkay Gündogan jest pierwszym piłkarzem, który wzmocni Borussię Dortmund podczas letniego okna transferowego.
Reprezentant Niemiec do lat 21 wyznał, że decyzją, którą podjął w czwartek była najtrudniejszą w jego dotychczasowej karierze. To dlatego zajęło mi to tak dużo czasu - powiedział zawodnik urodzony w Gelsenkirchen. Władze Borussii za transfer 20-latka zapłaciły około 4,8 miliona euro.
Jestem gotowy do następnego kroku w mojej karierze. Wszystko w BVB jest doskonałe. Rozmowa z Jürgenem Kloppem zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Pod względem sportowym na pewno wkomponuje się tam doskonale - powiedział nowy Borusse.
Transfer wszechstronnego zawodnika do Borussii nie ma nic wspólnego z prawdopodobnym odejściem Nuriego Sahina do Realu Madryt (oficjalna decyzja w tej sprawie zostanie podana do wiadomości opinii publicznej jutro). Decyzja BVB zapadła niezależnie od przyszłości Sahina. Myślę, że zdołałbym wywalczyć miejsce w zespole nawet obok Nuriego - stwierdził młody Niemiec.
Ponadto Borussia jest zainteresowana Allou Diarrą z Bordeaux, któremu po sezonie kończy się kontrakt, Valterem Birsą z Auxerre (tak samo jak Sahin środkowy pomocnik) i Treomulinasem.
Cytat:
Według doniesień RevierSport, Borussia Dortmund poszukuje wzmocnień we Francji. W gronie zawodników łączonych z transferem do BVB jest także reprezentant Polski - Ireneusz Jeleń, o którego zabiega także.... Schalke 04.
Irek cieszy się sporym zainteresowaniem w Zagłębiu Ruhry - powiedział Tomasz Kaczmarczyk, przedstawiciel Jelenia w wywiadzie dla RS.
Szczególnie skomplikowany może okazać się transfer Jelenia. Borussia chcąc zakontraktować byłego zawodnika Wisły Płock, musi przygotować się na zaciętą walkę z rywalem zza miedzy. Schalke ma polską przeszłość. Polscy piłkarze zawsze cieszyli się tutaj dobrą opinią. Irek mógłby wkomponować się tam bardzo dobrze - powiedział Kaczmarczyk.
Źródło: www.reviersport.de
Francuski portal Football.fr poinformował, że Jeleń nie jest jedynym piłkarzem występującym we francuskiej Ligue 1, który może trafić na Signal Iduna Park podczas letniego okna transferowego. W kręgu zainteresowań Borussen znajduje się także inny piłkarz Auxerre - Valter Birsa, a także duet z Boredaux - Alou Diarra oraz Benedict Trémoulinas.
Real Madryt zainteresowany Frankiem Lamprardem
Cytat:
osé Mourinho będzie próbował przekonać Chelsea do sprzedaży Franka Lamparda - donosi bulwarowy brytyjski dziennik The Daily Mirror. Szkoleniowiec Realu Madryt zastanawia się nawet nad użyciem w tej transakcji Kaki, którego od dawna pragną mieć w swojej drużynie The Blues. I mimo że sam Lampard chciałby zostać na Stamford Bridge, to londyński klub planuje tego lata przewietrzyć skład, w czym bardzo pomogłoby odejście zarabiającego aż 150 tysięcy funtów tygodniowo 32-latka. Reprezentantowi Anglii pozostały jeszcze dwa lata kontraktu. Mourinho chciał go sprowadzić do Interu Mediolan już w 2008 roku.

Źródło: Real Madryt.pl
Jestem ciekawy po co Realowi kolejny środkowy pomocnik?
Przecież mają już w składzie świetnego środkowego pomocnika Xabiego Alonso, Samiego Khedire jeden z lepszych zawodników jeśli chodzi o "czarną robotę" do tego dochodzi Esteban Granero i Fernando Gago oraz Lassana Diarra no i praktycznie pewne jest, że zespół z Madrytu wzmocni Nuri Sahin...

Cytat:
"Daily Mail" powołując się na informatora z Old Trafford donosi, że Sir Alex Ferguson chce w letnim oknie transferowym pozyskać Wesleya Sneijdera z Interu Mediolan. Najpierw jednak na transfer musi się zgodzić rodzina Glazerów.

- W tym momencie wszystko zależy od właścicieli - powiedział informator. - Sir Alex chce tego piłkarza. Sprawa rozbija się o jego żądania finansowe - dodał.

Ferguson już planuje skład na przyszły sezon - pisze angielska gazeta w internetowym wydaniu. 26-letni Sneijder jest pierwszym nazwiskiem na liście życzeń. Ma zastąpić Paul Scholesa, który prawdopodobnie zakończy po sezonie karierę.

Największą przeszkodzą są zarobki holenderskiego gwiazdora, który na San Siro tygodniowo za swoje usługi pobiera 170 tysięcy funtów. Aby zatrudnić Sneijdera władze United naprawdę musiałyby głęboko sięgnąć do kieszeni i przebić nawet wynagrodzenie Wayne'a Rooneya. Dodatkowo podwyższającym koszt zatrudnienia nowego pracownika są wysokie podatki na Wyspach.
Według informacji gazety sam piłkarz i jego żona Yolanthe nie mają nic przeciwko przeprowadzce do Anglii, a to oznacza, że klub również nie powinien robić mu problemów, bo nieźle na tym zarobi.
Gdyby udało się pozyskać reprezentanta Holandii, byłby to największy transfer Fergusona od czasów kupienia z Tottenhamu Bułgara Dymitara Berbatowa w 2008 roku.
Przyjście tego zawodnika do United bez wątpienia byłoby wielkim wzmocnieniem ManU. Piłkarz o zajebistym uderzeniu z dystansu, świetnym przeglądnie pola. Dla mnie po Xavim najlepszy środkowy pomocnik na świecie...
Powód: Snejider.
Ostatnio edytowane przez Titto : 08.05.2011 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 10.05.2011, 13:03
Co do transferu Sahina, to jestem bardzo ciekaw jak mu się powiedzie w Realu. Coś nie sądzę aby jakoś znacząco podbił La Liga. Co prawda, w obecnym mistrzu Niemiec, ten 22 - letni pomocnik był znaczącą postacią, lecz przy obecnym zestawieniu drugiej linii w Królewskich, nie widzę większych szans na jego częstą grę w tej formacji. No chyba, że w Pucharze Króla.
Ponadto piłkarską Europę, obiegła kolejna informacja na temat kolejnego piłkarza, który mogły zasilić zespół z Madrytu. Na ten temat jeszcze się nie wypowiem, ponieważ nie jest to w tej chwili pewna informacja, tak jak np. była w przypadku Nurina. A wg hiszpańskiej prasy Real zamierza sfinalizować transfer Hamita Altintopa z Bayernu Monachium. Zobaczymy pożyjemy.
Chcę za to podać wiadomość dotyczącą zakupu jakiego dokonał tegoroczny zdobywca Scudetto. Otóż To Philippe Mexes z Romy i Taye Taiwo z Olympique Marsylia zasilą szeregi mistrza Włoch. Tę informację potwierdza szkoleniowiec Rossonerich Massimiliano Allegri, czyli zakupy jak najbardziej wiarygodne.
Sezon jeszcze nie dobiegł ku końcowi, a już giganci europejscy zaczynają się zbroić na przyszły sezon.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 12.06.2011, 18:22
Narzekamy na tych polskich graczy, ze tak za kasa leca, ale maja z kogo wzorce czerpac.

http://www.eurofutbol.pl/news/287199...odnikiem-Anzy/

Czolowy, jak nawet nie najlepszy pilkarz PSV idzie grac na koniec swiata.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 20.06.2011, 13:34
Tymczasem piłkarski świat dalej obiegają informacje o transferach. I wypada tutaj troszeczkę odświeżyć info o zmianach w europejskich i światowych klubach, bo ten watek w porównaniu do tematu transferów w Polsce, na tym forum nie cieszy się dużym zainteresowaniem. Dlatego chcę przypomnieć najciekawsze zakupy zagranicznych zespołów.
Rud van Nistelrooy, piłkarz, który lata świetności ma już za sobą, zasilił hiszpańską Malagę. Gracz o którym do niedawna krążyły plotki jakoby miał przyjść na do naszej Wisły, do Andaluzji przyszedł na zasadzie wolnego transferu z niemieckiego Hamburga.
Nowym piłkarzem "Kanonierów" został Carl Jenkinson, 19-letni obrońca z londyńskiego Charlton Athletic grającego obecnie w League One.
Wzmacnia się również kolejny angielski klub. Liverpool sfinalizował transfer Jordana Hendersona z Coventry City. 21-letni pomocnik związał się z drożyną z miasta Beatlesów długoterminową umową.
Bramkarz reprezentacji Niemiec Manuel Neuer pomyślnie przeszedł testy medyczne w Bayernie Monachium i związał się z klubem pięcioletnią umową.Odchodzi z Schalke.
Urodzony w Opolu niemiecki piłkarz Miroslav Klose będzie od najbliższego sezonu grał w rzymskim klubie Lazio. Napastnik podpisał dwuletni kontrakt. Opuścił szeregi Bayernu Monachium.
Piłkarz reprezentacji Francji Yohan Cabaye, który wystąpił w niedawnym meczu z Polską w Warszawie, opuszcza OSC Lille i przenosi się do angielskiego Newcastle United. Pomocnik podpisał pięcioletni kontrakt.
Występujący do tej pory w Lorient napastnik piłkarskiej reprezentacji Francji Kevin Gameiro przenosi się do Paris Saint Germanin. Ze stołecznym zespołem związał się czteroletnim kontraktem.
Działacze Manchesteru United poinformowali o pozyskaniu z Blackburn Rovers utalentowanego obrońcy Phila Jonesa. Według lokalnych mediów 19-letni piłkarz kosztował około 17 milionów funtów (prawie 25 milionów euro) i złożył podpis pod kontraktem obowiązującym 5 lat. Natomiast sztab szkoleniowy mistrza Anglii, zdecydował się wypożyczyć swojego skrzydłowego młodzieżowca Bebe do Besiktasu Stambuł. Portugalczyk, który do Man-u trafił w ubiegłym roku, nie sprawdził się w kadrze Sir Alexa Fergusona. Większość ubiegłego sezonu 20-latek spędził w rezerwach United.
Kevin Nolan potwierdził, że podpisał nowy pięcioletni kontrakt z West Hamem United. Pomocnik upuszcza Newcastle United. Można powiedzieć, ze nastąpiła wymiana zawodników (chociaż to nieprawda). Demba Ba, występujący ostatnio w West Hamie, przeszedł na zasadzie wolnego transferu do Newcastle United. Senegalski napastnik podpisał ze Srokami trzyletni kontrakt.
Wzmocnił się także grecki Olympiakos. Mistrzowie Grecji wypożyczyli z Villarealu młodego hiszpańskiego obrońcę Marcano, który ostatni sezon spędził na wypożyczeniu w Getafe.
Z kolei brazylijski defensywny pomocnik Fernando zmieni klimat z francuskiego na bliskowschodni. 30-letni piłkarz przenosi się z Bordeaux do klubu Al Shabab z Arabii Saudyjskiej. Podpora defensywy Żyrondystów kosztowała Arabów 6 milionów euro.
W ślady swojego bardziej znanego kolegi Ruda van Nistelrooya, poszedł Joris Mathijsen. Obrońca, który w lipcu zeszłego roku zdobył z reprezentacją Holandii wicemistrzostwo globu, od przyszłego sezonu będzie grać w Maladze. Odchodząc z HSV Hamburg, defensor podpisał z zespołem z Primera Division dwuletni kontrakt. Następnym wzmocnieniem andaluzyjskiego klubu z Malagi został Jeremy Toulalan, który przeniósł się do Hiszpanii z francuskiego Olympique Lyon.
Napastnik Wolfsburga Brazylijczyk Grafite podpisał dwuletni kontrakt z drużyną Al-Ahli z Dubaju. Wysokości transferu nie podano. Jestem ciekaw dlaczego niedoszły król strzelców Bundesligi, zdecydował się na moim zdaniem duży krok wstecz. Na pewno musi chodzić o solidne wynagrodzenie.
I ośmielę się już napisać o wzmocnieniu Barcy. Udinese wyraziło zgodę na transfer chilijskiego skrzydłowego Alexisa Sancheza do Barcelony za około 54 miliony dolarów. Jak dla mnie ten niski ofensywny futbolista może realnie powalczyć o miejsce w składzie blaugrany.Widziałem go w paru meczach Seri A i zrobił na mnie dość dobre wrażenie. Sądzę, że jest w stanie przebić się do podstawowej jedenastki.
28-letni środkowy pomocnik Derek Boateng odchodzi z Getafe do Dnipro Dniepropietrowsk. Najbardziej tego zawodnika kolejarze z meczów reprezentacji Ghany. I tu również zastanawiam się czemu akurat obrał kierunek ukraiński.
A dziś ma dojść do podpisania kontraktu znanego myślę wszystkim piłkarza Atletico Tomasa Ujfalusiego. Czeski stoper ma związać się z tureckim Galatasaray.

Jak na razie tyle udało mi się dowiedzieć o zmianach pracodawców przez zagranicznych piłkarzy. Może tym razem ten wątek ożyje. I jeśli tylko jakiś kolejny ciekawy transfer wyjdzie na jaw, postaram się go tutaj szybko opublikować. Lub może wy to zrobicie.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 24.06.2011, 22:15
Kurczę, nie wiedziałem że aż tyle się dzieje na rynku transferowym Z tego co wiem, Diego ma odejść z VfL Wolfsburg , Ricardo Alvarez trafił do Arsenalu a nie do Palermo, Scott Carson poszedł do tureckiego Bursasporu i zwolnił miejsce dla Kuszczaka.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.06.2011, 00:06
miodzio napisał(a):Wyświetl post
Kurczę, nie wiedziałem że aż tyle się dzieje na rynku transferowym Z tego co wiem, Diego ma odejść z VfL Wolfsburg , Ricardo Alvarez trafił do Arsenalu a nie do Palermo, Scott Carson poszedł do tureckiego Bursasporu i zwolnił miejsce dla Kuszczaka.
Do tego jeszcze trzeba dodac, ze owy Bursaspor ma zamiar sciagnac (co dla mnie jest nierealne) Franka Lamparda z Chelsea - widac w Turcji coraz lepiej sie dzieje skoro takie mocarne plany ma ten klub
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 25.06.2011, 00:14
Malaga się zbroi - nie dość że podkupiła nam Ruuda, to oprócz wymienionych już przez szczepanawiślaka Mathijsena i Toulalana udało im się zakontraktować Joaquina z Valencii. A coś mi się wydaje, że to nie jest ich ostatnie słowo w tym okienku transferowym.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
QuaRiS
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 25.06.2011, 02:51
Adrian Mierzejewski entuzjastycznie witany w Turcji.. )

http://www.youtube.com/watch?v=Fr6MDrhJxxE
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 27.06.2011, 12:31
QuaRiS napisał(a):Wyświetl post
Adrian Mierzejewski entuzjastycznie witany w Turcji.. )

http://www.youtube.com/watch?v=Fr6MDrhJxxE
Jestem w szoku jak Adrian był tam witany. Ciekawi mnie skąd ci kibice mają taką opinie gwiazdy u Mierzejewskiego. Czy fakt tytułu najlepszego gracza ekstraklasy wystarczył

A co do kolejnych transferów, to na razie największe wrażenie zrobił następny transfer Manu. Ashley Young podpisał 23 czerwca pięcioletni kontrakt z Manchesterem. 25-latek gra na tej samej pozycji co Portugalczyk Nani. Konkurencja o walkę w składzie zapowiada się więc ciekawie. Young przychodzi z Aston Villi.
Takashi Usami, który w został wybrany najlepszym młodym piłkarzem J-legaue 2010 roku został wypożyczony na pół roku do Bayernu Monachium zmożliwością podpisania kontraktu, jeśli 19-letni Japończyk spełni oczekiwania niemieckiego klubu.
Mistrz Włoch AC Milan pozyskał 18-letniego pomocnika Genui Stephana El Shaarawy'ego. W przeciwnym kierunku powędrował Niemiec Alexander Merkel. Alexander Merkel nie zdołał w minionym sezonie przebić się do składu Rossonerrich. Teraz będzie miał na to okazję w Genui.

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 27.06.2011, 17:15
Też się dziwię skąd się wzięła cała ta otoczka wokół Mierzejewskiego. Według mnie, to naprawdę przeciętny piłkarz i aż dziw bierze ze poszedł za taką kwotę i robią z niego nie wiadomo jaką gwiazdę..

Co do pozostałych "normalnych" transferów, to zakupy poczynione przez Malagę robią naprawę spore wrażenie. Oczywiście trochę mnie dziwi, że np taki Joaquin odszedł z Valencii, ale widocznie mu się tam nie wiodło. Ciekaw jestem też ruchów transferowych Getafe, bo w końcu z tego co mi wiadomo, Szejkowie przejęli ten klub...
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 27.06.2011, 21:41
I muszę skwitować, że prawdopodobnie nie dojdzie do transferu Sancheza do Barcy. Także na razie nie mamy wielkiego hitu transferowego. Obecnie ciężko mi wywnioskować który transfer rokuje do tego miana.
W poprzednim poście pisałem o Manchesterze. I pewnie działacze Czerwonych diabłów czeka kolejne wzmocnienie. Dobrze nam wszystkim znany golkiper Atletico David De Gea przechodzi testy medyczne. Jeśli zaliczy je poprawnie już na dniach stanie się kolejną konkurencją dla Edwina Van der Sara, bo o naszym Tomku już nie mówie.. I jeszcze z jednych ciekawszych zakupów można uznać ruch Zenitu St. Petersburg. Lewy obrońca Genui i reprezentacji Włoch Domenico Criscito przechodzi do rosyjskiej drużyny. O transferze poinformował włoski klub. Sumy transakcji jeszcze nie ujawniono.

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.06.2011, 22:41
http://sport.interia.pl/raport/trans...45-mln,1660505

W kolejce Barcelona, Real Madryt, Chelsea, Manchester City oraz... Anżi Machaczkała.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 29.06.2011, 12:00
I potwierdziły się założenia menedżerów bramkarza i działaczy Manchesteru United. David De Gea już oficjalnie w Manchesterze.To już trzeci dobry transfer Man- u

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2011, 20:16
Gervinho przyleciał do Londynu i przechodzi badania medyczne po ktorych podpisze kontrakt z Arsenalem - tak podala francuska L'equipe.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 30.06.2011, 10:02
I kolejny ciekawie rokujący transfer. Niemiecki piłkarz Torsten Frings będzie grał w drużynie FC Toronto (Kanada). 79-krotny reprezentant kraju zdecydował się na ten krok po tym, jak władze Werderu Brema, w którym występował - z przerwami - przez dwanaście lat, nie przedłużyły z nim umowy.

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.06.2011, 12:59
do Toronto poszedł tez Danny Kovermans
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.06.2011, 16:02
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
I potwierdziły się założenia menedżerów bramkarza i działaczy Manchesteru United. David De Gea już oficjalnie w Manchesterze.To już trzeci dobry transfer Man- u
A wiadomo już gdzie pójdzie Kuszczak?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 30.06.2011, 21:07
Wedlug mediow w piatek kontrakt z Barcelona podpisza Alexis Sanchez i Cesc Fabregas
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 02.07.2011, 14:23
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
A wiadomo już gdzie pójdzie Kuszczak?
Co do Tomka to sprawa wyglądała w ten sposób, że jego ewentualny powrót do West Bromwich, uzasadniony był od odejścia podstawowego golkipera Albion Scotta Carsona. I jak donosi dzisiejszy " Przegląd Sportowy " Scott Carson przeszedł do trzeciej drużny ligi tureckiej Bursasporu. I właśnie wg brytyjskich mediów od tego transferu uzależniona była przeprowadzka z Manchesteru do WBA Kuszczaka.
I jak pisze Przegląd dalej : Według informacji "Daily Mirror" szkoleniowiec ma przeznaczyć dwa miliony funtów z tego transferu na pozyskanie z Manchesteru United Kuszczaka. Ale konkretów jak widzisz nie ma jeszcze żadnych. Pożyjemy zobaczymy

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2011, 16:10
19-letni utalentowany bramkarz Genk-u Thibaut Courtois za 9mln euro przeszedl do Chelsea Londyn
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.07.2011, 16:23
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
19-letni utalentowany bramkarz Genk-u Thibaut Courtois za 9mln euro przeszedl do Chelsea Londyn
I to oddaje w 100% pozycję polskiej piłki nożnej w Świecie/ Co dopiero Sandomierski miał zastępować Cecha, a na prawde to nikt go nie kupuje... Jeżeli podobno największy polski talent nie może być nawet wytransferowany gdziekolwiek, a 19 latek z Genku idzie za 9 mln to o czym my mówimy
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 18.07.2011, 17:08
Nie ma jeszcze potwierdzenia transferu, ale sam fakt negocjacji jest znaczący:

http://www.sport.pl/pilka/1,96012,99...ozumienia.html

Brazylijski klub daje 40 mln € za Teveza. Na ogół transfery były w drugą stronę. Świat się jednak trochę zmienia.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.07.2011, 17:10
Świat się zmienia bo jeden Tevez chciał odejść ze względu na rodzinę bo nie wytrzymuje rozłąki i nie ma to nic wspólnego z poziomem sportowym a nawet tym tematem?

Na ogół transfery idą właśnie w drugą stronę a jeden przykład Teveza nic nie zmienia. Ile takich Tevezów jest? 5% na 100? .piszesz jakby nagle worek piłkarzy wracało do Brazylii.. zaraz nowe teorie.. Brazylia się rozwija, zaraz pół składu Barcelony, Manchesteru, Bayernu, Schalke, Realu, Interu, Parmy, Partizana, Juventusu i reszty będzie przylatywać do Brazylii.. bo jeden Tevez odszedł ze względu na swoje dzieci.
Ostatnio edytowane przez CH. : 18.07.2011 o godz. 17:17.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.07.2011, 17:11
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Brazylijski klub daje 40 mln € za Teveza. Na ogół transfery były w drugą stronę. Świat się jednak trochę zmienia.
BRAzylia jest jednym z najszybciej rozwijajacych sie krajow na swiecie.. A my sie tu (czyt. Europa) borykamy z problemami finansowymi. Widac przeklada to sie rozniez na transfery
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.07.2011, 17:28
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Wszyscy pisza o 40 mln nie €uro a Funtów.

Jak dla mnie to szok - narkotyki dobrze idą ...
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 18.07.2011, 18:53
CH. napisał(a):Wyświetl post
Świat się zmienia bo jeden Tevez chciał odejść ze względu na rodzinę bo nie wytrzymuje rozłąki i nie ma to nic wspólnego z poziomem sportowym a nawet tym tematem?

Na ogół transfery idą właśnie w drugą stronę a jeden przykład Teveza nic nie zmienia. Ile takich Tevezów jest? 5% na 100? .piszesz jakby nagle worek piłkarzy wracało do Brazylii.. zaraz nowe teorie.. Brazylia się rozwija, zaraz pół składu Barcelony, Manchesteru, Bayernu, Schalke, Realu, Interu, Parmy, Partizana, Juventusu i reszty będzie przylatywać do Brazylii.. bo jeden Tevez odszedł ze względu na swoje dzieci.
Luis Fabiano mógł jeszcze pograć w Europie i to w bardzo dobrym klubie a jednak wybrał Brazylię. Na pewno działa tu magia zbliżających się Mistrzostw Świata - ale to nie jest jedyny powód.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2011, 21:46
Transferowy Hit - Alexis Sanchez zawodnikiem Barcelony
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 23.07.2011, 20:44
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Transferowy Hit - Alexis Sanchez zawodnikiem Barcelony
Zgadzam się z tym. Potwierdziły się jednak te doniesienia. Osobiście mnie to nie cieszy...

Chciałbym przypomnieć też parę kolejnych, ciekawszych transferowych zmian w europejskich klubach. Tak krótko:
Szkocki piłkarz Charlie Adam podpisał kontrakt z Liverpoolem. Pomocnik ostatnio występował w zdegradowanym do Championship Blackpool, którego był czołową postacią w minionym sezonie.
Były piłkarz Liverpoolu i reprezentacji Anglii, Robbie Fowler podpisał roczny kontrakt z czołowym zespołem ekstraklasy Tajlandii Muang Thong United. Od dwóch lat Fowler nie grał w klubach angielskich. W lutym 2009 roku związał się z australijskim zespołem North Queensland Fury, rok później przeniósł się do Perth Glory.
John O'Shea
, irlandzki zawodnik Manchesteru Unitedoraz Wes Brown z tegoż samego klubuzmieniają klub. Obrońcy przenoszą się do Sunderlandu.
Beniaminek francuskiej ekstraklasy Evian podpisał umowę z niespełna 32-letnim Sidneyem Govou. Piłkarz reprezentacji Francji, wicemistrz świata z 2006 roku, związał się z nowym klubem dwuletnim kontraktem. Doświadczony napastnik ostatni sezon spędził w Panathinaikosie Ateny, ale najbardziej znany jest ze znakomitych występów w Olympique Lyon.
Arsenal Londyn pozyskał napastnika Lille, Gervinho.
Były reprezentant Anglii, Jonathan Woodgate będzie występował w drużynie tamtejszej ekstraklasy Stoke City. Wcześniej kontraktu z nim nie przedłużył Tottenham Hotspur.
Znany włoski bramkarz, Federico Marchetti związał się z Lazio Rzym. Reprezentował ostatnio barwy Cagliari.Z tym samym klubem zakontraktował się Francuski napastnik, Djibril Cisse. Przeszedł do zespołu z greckiego Panathinaikosu.
Obrońca AS Roma, John Arne Riise podpisał 3-letni kontrakt z klubem Premier League Fulham. Norweski piłkarz po trzech latach wraca do Anglii.
Bayern Monachium porozumiał się z Manchesterem City w sprawie transferu piłkarza reprezentacji Niemiec Jerome'a Boatenga. 22-letni obrońca,ma podpisać z Bawarczykami kontrakt do 2015 roku.
Brazylijczyk Alexander Doni od przyszłego sezonu zagra w barwach Liverpoolu. 31-letni bramkarz do Anglii przeprowadzi się z Włoch. Ostatnie sześć lat spędził w Romie. (kolejne wzmocnienie Bitelsów )-> Chociaż nie ostatnie . Hitem tutaj, może się okazać przyjście na Anfield Road, Stuarta Downinga z Aston Villi. Reprezentant Anglii kosztował 20 mln funtów.
Argentyński obrońca Realu Madryt Ezequiel Garay w sobotę dołączy do Benfici Lizbona.
Irlandzki bramkarz Manchesteru City, Shay Given podpisał pięcioletni kontrakt z innym klubem angielskiem Premier League - Aston Villa Birmingham. Kwota transferu wyniosła ok. 3,5 miliona funtów.
Obrońca piłkarskiej reprezentacji Hiszpanii Joan Capdevila podpisał dwuletni kontrakt z Benficą Lizbona.
Pomocnik Juventusu Turyn, Felipe Melo został na rok wypożyczony do tureckiego Galatasaray Stambuł. Po sezonie klub ze Stambułu ma prawo pierwokupu.
Z Olympique Marsylia przenosi się defensor, Gabriel Heinze, na rzecz włoskiej AS Romy.
I jeden z większych hitów - siłę ognia w przytaczanej przeze mnie powyżej Romie, na pewno zasili Bojan Krkić. Młodzieżowiec w celu ogrania się, opuszcza najlepszy zespół świata.

Ciekawe czym nas jeszcze zarządcy wielkich klubów zaskoczą
Ostatnio edytowane przez szczepanwislak : 23.07.2011 o godz. 20:50.

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.07.2011, 23:18
Do Juventusu dołączył chilijczyk Vidal, były gracz Bayeru Leverkusem, tym samym Bayern Monachium obszedł się smakiem
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2011, 21:31
Szkoda, ze taki szejk jaki przejał Malage nie zgłosił sie by kupic Wisłe. Malaga własnie kupiła z Villarealu Santi Cazorle za 20mln euro
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów