The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2011, 13:14
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
ZAkładam, że Widzew skoro nie był w stanie po takiej rundzie zatrzymać Michniewicza
to ma na tyle dużo kłopoty finanswoe , ze mozna sie spodziewać odejscia Sernasa, czy problemów z wykupieniem Dzalamidze ( wnioski wyciagam z artykulów Weszlo)
Trener jest wziety z ME, kompletnie anonimowy facet
Szymanek, Grischok i Nakoluma juz odeszli, pierwszy i trzeci w udanej koncowce mieli miejsce w składzie
Oczywiscie moge sie mylic, to sa tylko moje przypuszczenia aczkolwiek Widzew jest w grupie 5-6 zepołów , które wg mnie beda bronić sie przed spadkiem
Jesli czytasz weszlo, to powinienes wiedziec ze Widzew nie "nie byl w stanie" zatrzymac Michniewicza, ale ze nie doszli do porozumienia jak Slask z Lenczykiem.

http://www.weszlo.com/news/7114

Jak dla mnie Widzew bedzie w gornej polowce tabeli.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.06.2011, 13:23
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Po transferach w Śląsku można powiedzieć jedno. Polska piłka to jest prywata i kolesiostwo. Lenczyk wyciąga z otchłani swoich ulubieńców i tyle. Potem będzie zdziwienie jak z Dundee będzie 0-2 i 1-3. Nie rozumiem jak zarząd może pozwalać trenerowi na takie ruchy. Takich sytuacji jest w naszej piłce cała masa. Np. Stawowy i jego trzoda przerzucana do Gdyni, do Katowic. Nie rozumiem tego ......
Taki postawił warunek, inaczej nie pracowałby w Śląsku gdyby nie decydował o transferach, ale do tej pory Cetnarski i Pietrasiak do dobre ruchy, które powinny wzmocnić drużynę, ale z Wasilukiem przesadził.. Dobrze, że Merdy nie wziął
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.06.2011, 13:29
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Taki postawił warunek, inaczej nie pracowałby w Śląsku gdyby nie decydował o transferach, ale do tej pory Cetnarski i Pietrasiak do dobre ruchy, które powinny wzmocnić drużynę, ale z Wasilukiem przesadził.. Dobrze, że Merdy nie wziął
Gdzie my żyjemy. Taki postawił warunek ? Że mam sobie ściągnąć słabego Pietrasiaka i zawodnika ME Wasiluka i wystawić ich do rywalizacji w pucharach. Brakuje tam jeszcze Gorawskiego, bo krążyły takie plotki również. Potem wywalą szybko Lenczyka z braku wyników i klub będzie się bujał z jego transferami przez lata. Tak to niestety w naszych klubach jest.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2011, 13:38
Tshibamba sprzedany do Larissy
http://sport.interia.pl/raport/trans...arissy,1660360
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 28.06.2011, 13:45
zim zum, gdzie był Śląsk przed przyjsciem Lenczyka? I jak na tym wyszli?
po takim skoku, czyli zamianie degradacji na wicemistrza, to jak dla mnie moze sobie sciagnac nawet Strąka. rozliczaj go z wyników jakie osiągnie.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.06.2011, 14:08
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
ZAkładam, że Widzew skoro nie był w stanie po takiej rundzie zatrzymać Michniewicza
to ma na tyle dużo kłopoty finanswoe , ze mozna sie spodziewać odejscia Sernasa, czy problemów z wykupieniem Dzalamidze ( wnioski wyciagam z artykulów Weszlo)
Może przesadzam, być może jest zawodnikiem kilku meczów, ale ja bym go widział w Wiśle : )
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.06.2011, 14:40
Cytat:
Po transferach w Śląsku można powiedzieć jedno. Polska piłka to jest prywata i kolesiostwo. Lenczyk wyciąga z otchłani swoich ulubieńców i tyle. Potem będzie zdziwienie jak z Dundee będzie 0-2 i 1-3. Nie rozumiem jak zarząd może pozwalać trenerowi na takie ruchy. Takich sytuacji jest w naszej piłce cała masa. Np. Stawowy i jego trzoda przerzucana do Gdyni, do Katowic. Nie rozumiem tego ......
To wy już nie lubicie Lenczyka? Szybko wam przeszło Cóż, łaska pańska...

Chociaż faktem jest, że to są wzmocnienia na ligę, a nie na puchary. Ale szczerze mówiąc trudno mi sobie wyobrazić Śląsk ściągającego Jaliensa albo Ljuboję, co by nie mówić o pierwszym, i czego by nie przypuszczać o drugim. Ja sobie właściwie średnio wyobrażam Śląsk ściągający Genkova, Hubnika albo Rudnevsa... W sumie może to nie jest zła taktyka, przygotowywać się przede wszystkim na ligę, a nie na puchary. Ściągnięcie konkretnych piłkarzy wymaga jakiejś sensownej pozycji w lidze, jeden stosunkowo sensacyjny wicemistrz to jeszcze za mało, zwłaszcza że Śląsk to drużyna poza Polską zupełnie anonimowa. Natomiast kilka takich sezonów jak poprzedni i faktycznie można rozmawiać o czymś poważniejszym...
Legionista
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.06.2011, 17:25
Pytanie do ambasadorów z Białegostoku - jak sprawa z Grzelakiem Wróci do gry w tym roku ? a może już trenuje - pytam bo o was w mediach zupełnie zero.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 28.06.2011, 18:56
Nowy napastnik Polonii Warszawa?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.06.2011, 20:50
Gdzie my żyjemy. Taki postawił warunek ? Że mam sobie ściągnąć słabego Pietrasiaka i zawodnika ME Wasiluka i wystawić ich do rywalizacji w pucharach. Brakuje tam jeszcze Gorawskiego, bo krążyły takie plotki również. Potem wywalą szybko Lenczyka z braku wyników i klub będzie się bujał z jego transferami przez lata. Tak to niestety w naszych klubach jest.
Na szczęście Wasiluk jest do Śląska tylko wypożyczony. Jak Lenczyk zrobi z niego prawdziwego piłkarza to będę w wielkim szoku, już raz próbował i nie za bardzo to wyszło.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 28.06.2011, 21:12
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Nowy napastnik Polonii Warszawa?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Jeśli się uda go ściągnąć to się może okazać, ze zastąpi im spokojnie Smolarka, a i Sobiech nie wiadomo czy by huknął tyle bramek w Segunda Division. Naprawdę ciekawy zawodnik, jedyna wada to jego wiek i fakt, iż zaczął strzelać dopiero od dwóch sezonów
Odpowiedz cytując
Kowal!
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 28.06.2011, 21:31
nie wiem czy wiecie ale bodajże przed rundą wiosenną Lenczyk chciał ściągnąć do Śląska Mariusza U. na szczęście wtedy nie miał takiej 'mocy'. Było jeszcze parę podobnych nazwisk, których nie zaakceptował zarząd, ale już nawet nie pamiętam. Należy nadmienić, że jednym z jego pupilków jest też Matusiak ... ogólnie to on by sprowadził do Wrocławia 3/4 'jego' Bełchatowa.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 28.06.2011, 21:58
Panowie
Furorę to zrobiło dziś Podbeskidzie. Górale na rok zakontraktowali Adriana Sikorę !! I jak może niewielu z was wie, ten napastnik po latach wraca do Bielska - Białej. Piłkarz wiosną 2000 roku zasilił BBTS Bielsko-Biała. W barwach Podbeskidzia występował jesienią 2002 roku, skąd powędrował do Górnika Zabrze, a następnie Groclinu Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski. W ekstraklasie zdobył 56 bramek w 135 spotkania. W 2008 roku wyjechał za granicę i grał w Hiszpanii, w Realu Murcia. Ostatnie sezony spędził na Cyprze, gdzie reprezentował barwy w APOEL Nikozja.
I ponoć Sikora z beniaminkiem z Bielska, trenował już od miesiąca. To jest dopiero hit transferowy !
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.06.2011, 22:01
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Tshibamba sprzedany do Larissy
http://sport.interia.pl/raport/trans...arissy,1660360
No tak, tylko za ile. Pewnie za karton fajek, bo Grecy nie mają kasy a Amika zawodnika nie chciała. Niemniej sukces, bo schodzi z listy płac.

Ale ten news jest chyba ważniejszy:

http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104..._zostanie.html

Widać zbyt wielu chętnych na Stilica nie ma. A miał odejść za 2,5 mln €, załatać dziurę budżetową i sfinansować transfer Tonewa. Tonewa kupiono, ale z transferu na razie nici.

Wątpliwe, by Semir u Bakero sobie pograł, więc szanse na przedłużenie jego kontraktu są na razie niewielkie. A za pół roku może podpisać kontrakt z nowym klubem, by za rok odejść za darmo.

Jak dobrze pójdzie, to za pół roku będą tak piszczeć finansowo, że wyprzedawać będą nie tylko koszulki:

http://sklep.lechpoznan.pl/wyprzeda

Co do Sikory - przez ostatnie 2 lata strzelił 3 gole na Cyprze i w II lidze hiszpańskiej. Więc jaki to hit?
Ostatnio edytowane przez flamengista : 28.06.2011 o godz. 22:03.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.06.2011, 22:25
No, własnie dlatego założyłem się z jednym z tutejszych forumowiczów, że Lenczyka w lipcu 2012 roku już w WKS nie będzie. Zdziwię się jak dotrwa do wiosny. Jego szczęście, że ma znośny terminarz na początek ligi to może rozpędem weźmie kilka wygranych i będą złudzenia, że na wiosnę będzie walka o puchary.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.06.2011, 22:33
0 22 napisał(a):Wyświetl post
No, własnie dlatego założyłem się z jednym z tutejszych forumowiczów, że Lenczyka w lipcu 2012 roku już w WKS nie będzie. Zdziwię się jak dotrwa do wiosny. Jego szczęście, że ma znośny terminarz na początek ligi to może rozpędem weźmie kilka wygranych i będą złudzenia, że na wiosnę będzie walka o puchary.
Ja fanem Oresta, delikatnie mówiąc nie jestem ale wynikami się broni, to nie ulega wątpliwości...Też tak intuicja mi podpowiada że Śląsk w tym sezonie to będzie zwykły przeciętniak ale mimo wszystkim bym się o to nie założył.

A co do tych jego transferów to ten kij ma dwa końce.Takie ciągnięcie 'miernych ale wiernych' może się nie podobać ale Lenczyk chyba też zdaje sobie sprawę że szału to mu nie sprowadzą.Więc woli przeciętniaków których przynajmniej zna niż przeciętniaków których w ogóle na oczy nie widział.
Ma to jakiś sens.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.06.2011, 22:39
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Więc woli przeciętniaków których przynajmniej zna niż przeciętniaków których w ogóle na oczy nie widział.
Ma to jakiś sens.
No tak, ale właściwie to wcale do WKSu nie sprowadzają przeciętniaków. Jakby nie patrzeć to ich stosunkowo niedawne transfery jak Mila, Kaz, Celeban, Diaz czy Kelemen to jednak jak na nasze warunki naprawdę solidne wzmocnienia. A w porównaniu do Wasiluka czy Merdy no to już wogóle bomby wręcz. Także faktycznie trener to z niego dobry, ale menedżer żaden jednak.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.06.2011, 22:57
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Panowie
Furorę to zrobiło dziś Podbeskidzie. Górale na rok zakontraktowali Adriana Sikorę !! I jak może niewielu z was wie, ten napastnik po latach wraca do Bielska - Białej. Piłkarz wiosną 2000 roku zasilił BBTS Bielsko-Biała. W barwach Podbeskidzia występował jesienią 2002 roku, skąd powędrował do Górnika Zabrze, a następnie Groclinu Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski. W ekstraklasie zdobył 56 bramek w 135 spotkania. W 2008 roku wyjechał za granicę i grał w Hiszpanii, w Realu Murcia. Ostatnie sezony spędził na Cyprze, gdzie reprezentował barwy w APOEL Nikozja.
I ponoć Sikora z beniaminkiem z Bielska, trenował już od miesiąca. To jest dopiero hit transferowy !
Ale hit! Gość, który nie dał rady na Cyprze... Nikt go nie chciał lepszy widocznie.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.06.2011, 23:03
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
No tak, ale właściwie to wcale do WKSu nie sprowadzają przeciętniaków. Jakby nie patrzeć to ich stosunkowo niedawne transfery jak Mila, Kaz, Celeban, Diaz czy Kelemen to jednak jak na nasze warunki naprawdę solidne wzmocnienia. A w porównaniu do Wasiluka czy Merdy no to już wogóle bomby wręcz. Także faktycznie trener to z niego dobry, ale menedżer żaden jednak.
Zgoda ale to było jeszcze przed Lenczykiem i pewnie jak by dziś mu Milę czy Kazimierczaka proponowali to nie miał by nic przeciwko - ale ja to tak po omacku coś próbuję wykminić.Jak to z nim jest na prawdę to cholera wie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.06.2011, 23:09
Tshibamba poszedl za 200 tysi euro. Mysle ze bedzie o nim jeszcze glosno : > gosc jest mlody, ma duzo rzeczy do poprawienia ale mysle ze zdola to zrobic. szczegolnie koordynacje.

Odpowiedz cytując
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.06.2011, 23:21
Ekstraklasa.tv podala niedawno na facebooku ze Sobiech znalazl sobie juz nowy klub i dzis podpisze kontrakt. A nuz chodzi o nas
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.06.2011, 23:23
Maverjuve napisał(a):Wyświetl post
Ekstraklasa.tv podala niedawno na facebooku ze Sobiech znalazl sobie juz nowy klub i dzis podpisze kontrakt. A nuz chodzi o nas
Napisali też, że to żaden klub z Ekstraklasy i "że to czołowy klub czołowej ligi Europy. Reszty dowiecie się za kilkanaście godzin"
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.06.2011, 00:07
A przecież wyzywano mnie od Piechniczkowców jak twierdziłem, że Sobiech jest wart bańkę...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.06.2011, 00:34
I trudno sie dziwic, Sobiech to jeden z niewielu talentow w naszej kopanej z papierami na powazne granie...az dziw, ze taki ogorek, jak Mierzejewski poszedl za ponad 5 mln euro, a 21-letni Sobiech wyceniany jest na 1 mln euro . Mam nadzieje, ze trafi do jakiegos fajnego klubu.
Co do drugiego napastnika Groclinu, to pewnie trafi on do Legii...jesli prawda jest to, ze puszcza go za 0 zl, jezeli nie bedzie zadal odszkodowania.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.06.2011, 00:49
Cieszę się, że Sobiech odchodzi. Zmarnowałby się w ME jeden z niewielu polskich talentów. A tak spróbuje sił w poważnej lidze, może się rozwinie, może pokaże coś na EURO
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.06.2011, 01:01
Dlaczego Sobiech pojechał na zgrupowanie Polonii,mimo że nie przyjął przecież tak samo jak Smolarek warunków obniżenia kontraktu? Ano pewnie dlatego,że ktoś wytłumaczył p.Józkowi,że uniemożliwienie Sobiechowi treningów z pierwszym zespołem z takich,a nie innych powodów,może zaskutkować rozwiązaniem kontraktu.UEFA nie ma litości dla takich praktyk,zwłaszcza że sprawa jest dobrze udokumentowana.Smolarkiem się nie przejmują,bo na rękę by im było,aby sobie w diabły poszedł...za darmo.Ot,transfery po polsku.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.06.2011, 01:02
emj10 napisał(a):Wyświetl post
A przecież wyzywano mnie od Piechniczkowców jak twierdziłem, że Sobiech jest wart bańkę...
Jak się dowiedzieli za granicą że Sobiech do wzięcia za 1,2 mln € to po kilku godzinach juz były oferty.

Słuchaj sie laików z forum daleko nie zajedziesz.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.06.2011, 03:17
Sobiecha blisko Hannoveru
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Bun...436,1,717.html
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.06.2011, 04:42
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Witamy w Internecie. Jeżeli podoba Ci się gra polskiego piłkarza/uważasz, że jest coś wart, lądujesz w jednym worku z ludźmi, którzy budowaliby drużynę w oparciu o Bartczaki. Pochwal transfer piłkarza z zagranicy, a jesteś apatriotycznym elementem (to nie do Ciebie Element ), który wszystko, co polskie, uważa za złe. Pochwal PiS, a jesteś wyznawcą rydzyjka, pochwal PO a jesteś żydo-komunisto-masonem itd. I żeby nie było, to działa w ten sam sposób na całym świecie. Idiotów, którzy próbują Cię wepchnąć do któregoś z worków spotkasz wszędzie. PES vs FIFA, PlayStation vs XBOX, Subaru vs Mitsubishi, Mac vs PC, Windows vs Unix, Ferrari vs Lamborghini... Nie możesz mieć własnego zdania w danej sprawie, musisz być takim samym idiotą jak inni, bezmyślnie powtarzającym przykazania swojego ekstremistycznego worka.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.06.2011, 08:41
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Bełchatów Mu się rozkleił w sezonie po 2 miejscu, potem już nikogo aż tyle (więcej niż 1 sezon... nie trenował - Pasy, Lubin. Jak nie ściągną dobrego napastnika to w przyszłym sezonie max 4-5 miejsce moim zdaniem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów