The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
parinho
Junior Member

Od: 12.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2011, 14:10
to że jest młodszy to nie jest argument patrz ilu młodych się zapowiadało na dobrych grajków a stanęli w rozwoju(Jacek Kowalczyk, Dawid Jańczyk i Korzym obydwaj jeździli na testy do chelsea, Aleksander Kwiek, Burkhard) i gdzie oni wszyscy są tak samo będzie z Sobiechem bo woli dużo zarabiać aa nie grac i nie długo będzie wyglądał jak Paweł Strąk(102kg) który też wolał kasę niż grę w ekstraklasie!!
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 27.06.2011, 14:11
power1928 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli cała drużyna się zgadza to ja też. Nie ma wyjątków, chłopak ma 21 lat a pazerny strasznie na kase. Jakby wierzył w sukces sportowy to wyszedłby jeszcze na "+". Czy się stoi czy się leży 300k się należy?
A niby dlaczego ? Jako jedyny nie obsrał sie przed Wojciechowskim i dobrze zrobił !!
Odpowiedz cytując
parinho
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 27.06.2011, 14:14
Nie małą kwotę to on zarabia nie mów że za te 80% nie wyżyję mając 21 lat i całą karierę przed sobą jeszcze wiele pieniędzy do zarobienia!! jakby zarabiał 2 tys mies i jw chciał mu z tego odciąc 400 zł to ok ale nie przy takich pieniądzach!! u nas Mały zarabia 30 tys miesięcznie a od Sobiecha jest dużo lepszym zawodnikiem i jakoś na kase nie narzeka tylko zapier.... na boisku!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.06.2011, 14:15
Potrzeba kogoś kto będzie zapieprzał i walczył a nie zmanierowane pseudo gwiazdki typu Smolarek i Sobiech. Tym co kase przekładają ponad sport - stanowcze nie!
Sorry ale to nie ich wina że znalazł się debil, który po pierwsze wykupił ich (Sobiecha z Sadlokiem) - Ruch wyśmiał swojego czasu ofertę Wisły i głośno w gazetach mówił że Sobiech kosztuję 1 mln euro.
Dał im dobre kontrakty - dlaczego niby mieliby nie brać skoro daje ?

Kwestia walki ? Pamiętam Sobiecha z meczów gdzie robił sporo problemów Marcelo i Głowackiemu, rozpychał się nie odpuszczał.
Następnie jego kwestia gry w Polonii, na moje to on grał tam całkiem niezłe nie dopatrzyłem się u niego braku zaangażowania. Kwestia obniżenia kontraktu, jak idziecie do pracy i ustalacie kwotę za jaką robicie a potem ktoś wam powie że będzie dziecie zarabiać 20 % mniej to przyjmiecie to z uśmiechem ? To nic innego jak powiedzenie sobie w twarz." jestem ciotą daje się manipulować jakiemuś gościowi który o piłce nie ma zielonego pojęcia.
Sobiecha przyjąłbym z otwartymi rękami.
Odpowiedz cytując
power1928
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.06.2011, 14:15
Donki napisał(a):Wyświetl post
A niby dlaczego ? Jako jedyny nie obsrał sie przed Wojciechowskim i dobrze zrobił !!
Oj gdyby Cupiał chciał wprowadzić wszystkim wyjściówki a ktoś by się nie zgodził to wieszalibyście na nim psy że nie ambitny itd. Sobiech w życiu o ile bedzie grał zarobi jeszcze dużo pieniędzy więc nie powinien tak cwaniakować bo wybitny to on nie jest. Po to poszedł do poloni żeby kasę zarabiać, bo myślę że miał ofety z lepszych klubów jak polonia.
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.06.2011, 14:16
parinho napisał(a):Wyświetl post
skoro cała drużyna się zgodziła łącznie z Mierzejewskim który robił różnice to czemu on miałby się nie godzić
Bo większość zespołu wie, że nawet po 20% obniżce pensji i tak dostają więcej niż mogliby dostać w klubach, do których mieliby szansę trafić.
a co do Mierzejewskiego:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 27.06.2011, 14:18
Jeżelli JW chce mieć taki system premiowania to niech go stosuje do nowo pozyskiwanych zawodników a nie szatnażuje tych, których kontrakty już obowiązują.

Burkhardt? Janczyk? Kwiek? Dzizas ludzie, do kogo Wy go porównujecie Ci goście nie mieli w sumie takich statystyk jak byli w wieku Sobiecha. To nie jest jednorazowy talent, co pokazał przez dwa sezony z rzedu będąc topowym strzelcem i asystentem ligi. Mam nadzieje ze ten sezon będzie miał również tak udany, ale obawiam się, że JW może mu napsuć krwi i się chłopak zmarnuje
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.06.2011, 14:18
Poczekać pół roku na Sobiecha i może udałoby się zbić cenę o kilkaset tysięcy Euro. Milion Euro za takiego piłkarza jest ceną uczciwą, chyba Małego byście nie sprzedawali za 2 mln Euro, a przecież to ten pierwszy ma lepsze staty i jest bliżej kadry. I nie mówcie, że to wina Smudy, bo w innych krajach mało kogo obchodzi to, że piłkarz nie gra w kadrze dlatego, że ma nie po drodze z trenerem, czy jest po prostu niewystarczająco dobry.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.06.2011, 14:23
Na boisku drużyna, ale o kasę każdy dba sobie sam. To może mają sobie wspólnego menadżera załatwić i kązdy będzie robił to co chce prezes. Śmieszne jest gadanie dzieciaków na forum, że oni by sie zgodzili. Pewnie w domu płaczecie jak wam mama o 20% chce skrócić czas przy kompie a będziecie się wypowiadać o sprawach...ehhh szkoda gadać. Bardzo dobrze, że się nie zgodził. Poszedl do Polonii nie dlatego, że mają najlepszych kibiców, najlepszą drużynę czy najlepszego trenera. poszedł bo przekonało go te 20% więcej. teraz chcą mu je zabrać? To w takim razie on chce inny klub i te 20% mniej. Tak się nie postępuje ale Wojciechowski nie ma chyba żadnych zasad.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.06.2011, 14:41
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Sorry ale to nie ich wina że znalazł się debil, który po pierwsze wykupił ich (Sobiecha z Sadlokiem) - Ruch wyśmiał swojego czasu ofertę Wisły i głośno w gazetach mówił że Sobiech kosztuję 1 mln euro.

Kwestia walki ? Pamiętam Sobiecha z meczów gdzie robił sporo problemów Marcelo i Głowackiemu, rozpychał się nie odpuszczał.
Następnie jego kwestia gry w Polonii, na moje to on grał tam całkiem niezłe nie dopatrzyłem się u niego braku zaangażowania. Kwestia obniżenia kontraktu, jak idziecie do pracy i ustalacie kwotę za jaką robicie a potem ktoś wam powie że będzie dziecie zarabiać 20 % mniej to przyjmiecie to z uśmiechem ? To nic innego jak powiedzenie sobie w twarz." jestem ciotą daje się manipulować jakiemuś gościowi który o piłce nie ma zielonego pojęcia.

Dokładnie. Tym bardziej, że z nim nie było tak jak ze Strąkiem czy Gorawskim w Górniku
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.06.2011, 14:48
Oj gdyby Cupiał chciał wprowadzić wszystkim wyjściówki a ktoś by się nie zgodził to wieszalibyście na nim psy że nie ambitny itd. Sobiech w życiu o ile bedzie grał zarobi jeszcze dużo pieniędzy więc nie powinien tak cwaniakować bo wybitny to on nie jest. Po to poszedł do poloni żeby kasę zarabiać, bo myślę że miał ofety z lepszych klubów jak polonia.
Z Cupiałem to co innego, bo Wisła co roku jest faworytam do mistrza, a Polonia w ciągu ostatnich paru lat tylko raz się znalazła na podium i ch*ja zrobiła w pucharach. Po za tym Sobiech wie, że JW zmienia trenerów jak rękawiczki, pamiętam jak ze 2 lata temu zmienił bodajże Kaczmarka po 3 zwycięstwach i remisie. Ja bym widział w ataku duet Sobiech-Genkow. Nie zapominajmy, że po kontuzji wraca Boguski, który z tego co pamiętam potrafił bardzo dobrze zagrywać piłke do Brożka, do tego jak przyjmował piłke to potrafił odskoczyć pare metrów od rywala. Dla mnie fajnie by było, gdybyśmy zagrali w ataku Genkow-Sobiech i za nimi cofnięty Boguski.
Odpowiedz cytując
szkielko17
Member

Od: 02.2007

Stary 27.06.2011, 15:04
ataku Genkow-Sobiech i za nimi cofnięty Boguski. ?

to jaka taktyka chcesz grac i kogo dać na lawe? ^^
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 27.06.2011, 15:11
Jesli Robert ma zamiar trzymac sie twardo tatktyki z jednym napastnikiem to taki pilkarz jak Sobiech oczywiscie ma sens. Natomiast w ataku nie ma takiej opcji zeby gralo dwoch podobno grajacych pilkarzy czyli Genkov i przytaczany tutaj Sobiech. Do pary z Genkovem nadaje sie napastnik pokroju Sernasa, Niedzielana, Brozka, Smolarka (mowie przykladowo). Jeden sie przepycha, glowkuje, zgrywa, wykancza, drugi ma motor w dupie, jest zwinny, kiwa itd.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.06.2011, 15:19
Tylko który piłkarz przyjdzie grzać ławe albo wchodzić na 15 minut?
Sytuacja analogiczna do tej z przed 2 lat .Mogliśmy mieć Lewadnowskiego ale wolał iść do Lecha niż u nas grzać ławe i czekać na kontuzje Brożka.Tak więc teraz, imho, jeśli nie przyjdzie jakiś 32 latek typu Zurawski tyle ze foreigner to nie przyjdzie nikt.
Zawsze w obwodzie jest Rafał "z kontuzji na kontuzje mówie coraz cieńszym głosem" Boguski, jest w razie potrzeby....nie zapominajmy, król strzelców ligi serbskiej Ivica Iliev oraz Silny.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.06.2011, 15:49
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Tylko który piłkarz przyjdzie grzać ławe albo wchodzić na 15 minut? Sytuacja analogiczna do tej z przed 2 lat. Mogliśmy mieć Lewadnowskiego ale wolał iść do Lecha niż u nas grzać ławe i czekać na kontuzje Brożka.
Mówimy o zawodniku, który dwa sezony pod rząd był w 5tce najlepszych napastników ligi (gole+asysty), grając w dwóch różnych średnich klubach. Rywalizacja pomiędzy nim i Genkovem byłaby znacznie bardziej wyrównana niż pomiędzy Brożkiem i młodym Lewandowskim.
Szkoda, że prawdopodobnie w Wiśle nie ma tematu Sobiecha z powodów finansowych.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.06.2011, 16:27
Baala napisał(a):Wyświetl post
No to Despotovic nie dla nas podobno do Japonii leci. Ciekawe kto inny jest na liście napastników, może Dvalishvili, albo ten Biton do nas dołączy.
Nawet nie złożyliśmy za niego oferty oficjalnie. Takie tam medialne spekulacje. Zdziwiłbym się, gdyby w takiej sytuacji Despotowić do nas przeszedł.
..
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.06.2011, 17:08
du usunięcia.
Powód: j.w.
Ostatnio edytowane przez pchelas : 27.06.2011 o godz. 17:44.
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.06.2011, 17:15
westersyl napisał(a):Wyświetl post

Dokładnie, przecież on nie poszedł do super klubu, tylko do Polonii, klubu walczącego o utrzymanie, mającego mało kibiców, stadion II-ligowy oraz właściciela wiadomo jakiego. I dlatego Wojciechowski musiał mu dać taki kontrakt, żeby tam poszedł. Gdybyśmy my, Lech czy Legia dawali taki sam kontrakt jak Polonia, to on by NIGDY do tej Polonii nie poszedł. Tak samo jest z Trabzonsporem, żeby ktoś tam poszedł to kasa musi być dużo większa niż powiedzmy gdyby to był klub z Bundesligi. Więc śmieszny jest JW z tym obniżaniem kontraktu. Co do Sobiecha - świetny zawodnik. W tamtym roku 1 mln E to było ryzyko, ten rok pokazał, ze jak byśmy go kupili za 1 mln, to za 2 lata sprzedamy za 3 mln. Ale niestety nasz Boss już nie ma już takiego parcia jak kiedyś, o ile wogole JW by nam sprzedał Sobiecha za 1 mln.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.06.2011, 17:45
Na naszym forum ale nie tylko pojawia sie temat Nemetha,gosc ma 22 lata i zapowiadał się pare lat temu na mega gwiazde jak go Liverpool kupił ale patrząc na jego osiągnięcia to szału nie ma,medialnie i finansowo pewnie stoi wysoko ale sportowo ..raczej kiepsko to,że w Liverpoolu sie nie przebił to jeszcze jakos rozumiem..w olimpiakosie..no dobra tez to zrozumiem ale potem go wypożyczyli do jakiegos sredniaka w lidze greckiej i tez nie pograł za wiele a i dorobek strzelecki mały..
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.06.2011, 17:53
w średniaku mu nie miał kto podawać
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.06.2011, 17:58
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
w średniaku mu nie miał kto podawać
Bardziej martwi to,że On w ogóle nie grał..jak nie grał to raczej dlatego,że był gorszy od tych napastników którzy grali..a jacy napastnicy grają w sredniaku ligi Greckiej? np Saganowski;] hehe
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.06.2011, 18:10
Plotka i już się martwicie. Spokojnie, Stan zasłużył na zaufanie : )
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.06.2011, 19:56
Zasłużył zasłużył.Transfery w tym okienku wg mnie przemyślane i przeprowadzone W KOŃCU w takich terminach w jakich się powinno transfery przeprowadzać. Po tym co Stan pokazał jestem pewny,że jeszcze jeden transfer będzie,basałaj wspominał coś o 4-5 transferach i może bonusie,więc liczę,że będzie bonus w postaci napastnika,a jak nie to trzeba będzie zadowolić się ilievem.Myślę,że Diaz to nie plotka i będzie naszym zawodnikiem.Jest uniwersalny,w Belgii czegoś się na pewno nauczył,sądzę,że się przyda w grze na 3 fronty.Na razie trzeba czekać na jakieś pozytywne newsy
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 27.06.2011, 20:09
Już w zimie Valckx pokazał pełen profesjonalizm. Jakość wzmocnień była jak na Nasze warunki bardzo wysoka, by nie powiedzieć najwyższa z obecnie możliwych.

edit: a może by tak wzmocnić drugą linię tym panem: http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/zdjecia/395/101.jpg
Ostatnio edytowane przez _ukoL : 27.06.2011 o godz. 21:13.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.06.2011, 21:55
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Już w zimie Valckx pokazał pełen profesjonalizm. Jakość wzmocnień była jak na Nasze warunki bardzo wysoka, by nie powiedzieć najwyższa z obecnie możliwych.

edit: a może by tak wzmocnić drugą linię tym panem: http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/zdjecia/395/101.jpg
hehe dobre a za Petrescu stoi Stan Valckx
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.06.2011, 22:58
Ja bym zainteresował się zawodnikami z młodzieżówek Polski. Jest tam kilka ciekawych nazwisk, które mogłyby się u nas w przyszłości sprawdzić. Łatwo nie będzie, ale można kogoś spróbować wyciągnąć:

Jankowski (8 goli w Ekstraklasie w Ruchu, 21 lat)
Janota (lider swojego zespołu na zapleczu holenderskiej ekstraklasy)
Krychowiak (ostatnio wypożyczany do 2 ligi francuskiej)
Malarczyk (ŚO, 11 meczów w Koronie w Ekstraklasie, niespełna 20 lat)
Jonczyk (był kiedyś u nas, ostatnio leczył kontuzje w Górniku).

Łatwiej jest wyciągnąć na przykład Tymińskiego, ale nie wiem, czy ma potencjał porównywalny z wyżej wymienionymi.

Zaraz pewnie ktoś mnie zjedzie. Owszem, zdaję sobie sprawę, iż większość tych zawodników aktualnie byłaby u nas rezerwowymi. Jednak za rok, za dwa mogą być już dla nas nieosiągalni pod względem finansowym. Dlatego można z danym klubem wynegocjować transfer teraz i wypożyczenie do końca sezonu. Dorzucając do tego określoną sumkę może być to niezły argument.

Przede wszystkim chodzi mi o to, że ściągamy zawodników już ukształtowanych, zawodników na teraz, zawodników doświadczonych. Nie myśli się bardziej przyszłościowo. To, że teraz Janota nie wygryzłby Meliksona nie oznacza, że za rok nie wygrałby rywalizacji. Ryzyko jak każde inne. Można ściągnąć Branco, a można Tymińskiego. Tak samo transfer Olkowskiego, o którym się mówiło też może być dla nas korzystny, mimo, że zawodnik jak na razie pewnie nie wygrałby rywalizacji.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 27.06.2011, 23:24. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/polacy-za-granica/grzegorz-krychowiak-zamierza-wroci
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Malarczyk (ŚO, 11 meczów w Koronie w Ekstraklasie, niespełna 20 lat)
http://www.youtube.com/watch?v=ccu7qI7MnSo
6 sekunda, tyle w temacie Malarczyka w Wiśle

Jankowski (8 goli w Ekstraklasie w Ruchu, 21 lat)
Skoro za Sobiecha dostali 1mln Euro to myślisz ze będą chcieli mniej za napastnika który strzelił tyle samo goli co ten Sobiech?
Jonczyk (był kiedyś u nas, ostatnio leczył kontuzje w Górniku).
Po pół rocznej kontuzji... zanim odbuduje formę minie kolejne pół roku i żeby się rozwijać musiałby grac regularnie, czy potrafiłby wygryźć ze składu: Małeckiego, Ilieva, Kirma lub Nuneza? Nie sądzę
Janota (lider swojego zespołu na zapleczu holenderskiej ekstraklasy)
To samo jak u Jonczyka, nie miałby szans na grę. On jest skrzydłowym, u nas na jego pozycji może grać 5 piłkarzy IMO lepszych od niego (Kirm, Mały, Ivica, Nunez, Melikson) jest jeszcze Paljić. Na bokach mamy spokój. Przynajmniej do momentu sprzedaży któregoś w/w.
Btw. Ten Janota był na testach w Lechii i gdyby był dobry to by tam grał.
Krychowiak (ostatnio wypożyczany do 2 ligi francuskiej)
To byłoby wzmocnienie, może nie od razu, ale już za rok idealny następca Sobola.
Jednak z nim jest ten problem, że już nie jest wypożyczany do 2 ligi, tylko przyszedł nowy trener i Krychowiak chce walczyć o miejsce przynajmniej w kadrze Bordeaux, także dopiero kiedy z niego zrezygnują jakaś szansa byłaby, chociaż wątpie by 21letni chłopak grający(!) nie siedziący na ławce na zachodzie chciał wracać w młodym wieku do kraju.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.06.2011, 23:29
JW zrobił dobry interes.Obniżył prawie całej drużynce o 20% sprzedał Mierzeja za 5,2kEuro (to 75% kwoty jakby sie dostali do LM) wystraszył leszczy i niech teraz leszcze walczą o utrzymanie,he,he
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.06.2011, 23:30
http://www.weszlo.com/news/7140

sory za OT ale tak sobie myślę zamiast tak stękać za tym Ranko, szarpnąć się i taką perełkę wyłowić..
Teraz to za późno na niego bo już najwięksi ostrzą sobie pazurki, ale na tych MŚ można by było kogoś wyłapać jeszcze..

Piotson co do Janoty to chcieli go w Lechii ale poszło o kasę chyba, tak że nie pisz że oblat tam testy..
http://sport.wp.pl/kat,97434,title,J...c900&_ticrsn=3
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 27.06.2011 o godz. 23:33.

Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.06.2011, 23:32
Bez Smolarka ,Sobiecha i Mierzeja walcza o utrzymanie.
PS Morale zespołu po 5 kolejkach,jak zrozumieją co sie stało to będzie katastrofa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów