The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2011, 16:22
Podobał mi się inteligentny komentarz bodaj Małeckiego po meczu. Coś w stylu "Sławków obchodzi 90te urodziny wiec to 9:0 myślę, że wystarczy"
..
Odpowiedz cytując
KamiK
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.06.2011, 12:29
Jak by ktoś ogarnięty w tym temacie mi napisał, czy na pewno jest o 17 mecz czy tak sobie tylko pisze na oficjalnej i jeszcze jedna prośba... podanie dokładnego adresu gdzie będzie rozgrywany mecz (a najlepiej jak można komunikacją dojechać z Arhnem). Z góry dzięki.
Ostatnio edytowane przez KamiK : 22.06.2011 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.06.2011, 15:55
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Fajnie że oficjalna podała kadre jaka pojechała do Holandii... szacun!

Wie ktoś kto z młodych pojechał?
na pewno jest Czekaj , Chrapek chyba też . Brud to wiadomo . Różnica jest na pewno w Skołorzyńskim , którego nie widziałem na żadnym zdjęciu . Osobiście goscia nie lubię , więc nawet sie ciesze że nie pojechał do Holandii.

Zapomniałbym o Kowalskim , chyba też go zabrali ze sobą

Bramkarze:
Sergei Pareiko, Filip Kurto, Milan Jovanić

Obrońcy:
Gordan Bunoza, Łukasz Burliga, Kew Jaliens, Dragan Paljić, Michael Lamey, Mateusz Kowalski, Michał Czekaj.

Pomocnicy:
Łukasz Garguła, Radosław Sobolewski, Cezary Wilk, Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Maor Melikson, Patryk Małecki, Michał Chrapek, Daniel Brud.

Napastnicy:
Rafał Boguski, Tsvetan Genkov, Ivica Iliev

tak to chyba wygląda
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 23.06.2011, 17:02
A było coś o Mączyńskim? co z nim w ogóle?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.06.2011, 20:58
No to mozna powiedziec, ze Jovanovic i Nunez sa juz po pierwszym treningu a fotka pokazujaca siedzacego i ogladajacego pilkarzy Stana Valckxa tylko to potwierdza + informacja, ze dołaczyli do druzyny. Pewnie w sobote jeszcze ich nie zobaczymy ale przynajmniej do meczu ze Skonto beda mieli troche czasu na zgranie sie z druzyna - 2 i poł tygodnia to bardzo duzo. Ciekawe czy bedzie dodana fotka potwierdzajaca to co napisałem
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 23.06.2011 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.06.2011, 21:11
a Boguski trenuje ?

Coś tych napadziorów mało mamy .........
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.06.2011, 21:13
Czasu jest bardzo dużo,więc spokojnie się zgrają Liczę,że zobaczymy ich w akcji w meczu z Liteksem,chociażby kilkanaście/kilkadziesiąt minut.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2011, 11:03
Dzis sparing z Litexem , Maaskant ma do dyspozycji 24 zawodników . Powinien wystawić dwie 11 aby zarazem zgrywać trzon zespołu , a z drugiej strony miec przegląd w jakiej kto jest formie na tle mistrza Bułgarii .

Wynik dzisiaj jest nieistotny , chociaz jesli będziemy grac pierwszą połowę najmocniejszym składem tak jak i Litex to ciekawe czy ktoś będzie miał zdecydowaną przewagę nad rywalem .

Pareiko - Lamey , Jaliens , Jovanovic , Paljic - Sobolewski , Wilk , Melikson - Małecki , Genkov , Kirm

Jovanic - Burliga , Kowalski , Bunoza , Czekaj - Nunez , Jirsak , Brud - Garguła , Boguski , Iliev

tak ja to widzę , nie zagrają Chrapek i Kurto
Odpowiedz cytując
Zychu
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 25.06.2011, 11:37
Ja tak z innej paki czy wie ktos czy mecz bedzie gdzies transmitowany ?
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Stary 25.06.2011, 11:40
Zychu napisał(a):Wyświetl post
Ja tak z innej paki czy wie ktos czy mecz bedzie gdzies transmitowany ?
Ten mecz chyba nie będzie transmitowany bo szukałem...
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Stary 25.06.2011, 11:58
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dzis sparing z Litexem , Maaskant ma do dyspozycji 24 zawodników . Powinien wystawić dwie 11 aby zarazem zgrywać trzon zespołu , a z drugiej strony miec przegląd w jakiej kto jest formie na tle mistrza Bułgarii .

Wynik dzisiaj jest nieistotny , chociaz jesli będziemy grac pierwszą połowę najmocniejszym składem tak jak i Litex to ciekawe czy ktoś będzie miał zdecydowaną przewagę nad rywalem .

Pareiko - Lamey , Jaliens , Jovanovic , Paljic - Sobolewski , Wilk , Melikson - Małecki , Genkov , Kirm

Jovanic - Burliga , Kowalski , Bunoza , Czekaj - Nunez , Jirsak , Brud - Garguła , Boguski , Iliev

tak ja to widzę , nie zagrają Chrapek i Kurto
Ja to widze tak :
Pareiko - Lamey , Jaliens , Jovanovic , Paljic - Sobolewski , Melikson , Nunez - Małecki , Genkov , Iliev
Jovanic - Burliga , Kowalski , Bunoza , Czekaj - Wilk , Garguła , Jirsak - (ktoś z młodej) , Boguski , Kirm

Trzeba dać szanse tym nowym od pierwszych minut jak dla mnie
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 25.06.2011, 12:56
Wielu zmian chyba jednak nie będzie, Robert będzie powoli zgrywał pierwszą jedenastkę:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ania_do_meczu/
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2011, 13:02
więcej zmian będzie pewnie w kolejnym meczu z II/III ligowcem z Niemiec .

Będę zdziwiony gdy po powrocie do Polski nie rozgramy kilku sparingów z I/II ligowcami , przecież większość zawodników będzie grzało ławę w zagranicznych sparingach i ciężko będzie od nich wymagać ogrania jeśli przyjdzie im zagrać pierwszy poważny mecz w el LM w przypadku kontuzji kogos z pierwszego zesppołu ( tfu tfu )
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2011, 14:04
Do meczu Wisła Kraków - Litex Łowecz pozostały dwie godziny, zatem zapraszam na: www.wislakrakow.com/forum/#shoutbox
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2011, 19:09
Trener zadowolony z gry i oto chodziło - przynajmniej mozemy byc pewni, ze zadna druzyna nie bedzie lekcewazona i do kazdego meczu bedziemy bardzo dobrze przygotowani
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sza_niz_wynik/
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.06.2011, 22:54
Skrót Wisła - Litex
http://www.youtube.com/watch?v=f-agqDAp4lU
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 25.06.2011, 23:07
Wisła niezle cisnęła w tym meczu. Dużo biegali i to jest plus. Troche brakuje zgrania i zrozumienia. No i Mały za dużo egoistycznie gra, ale taki już ma styl ..
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.06.2011, 23:08
Ale to co robi Melixon to wyższy poziom,kto jak kto ale on prezentuje poziom na Champions League
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

O klasę lepsi
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Po skrócie widać, że gol to raczej zasługa Pareiki a nie Jovanovica. Gol z dupy, nie liczy się Na co zwróciłem uwagę, dobra szybkość Małego i Ilieva no i wiadomo, Maor (na tym etapie wielki plus). Lamey, może nie wóz węglem ale dynamiczny to on raczej nie jest. Widać, że mimo iż pierwszy mecz sparingowy mamy dore przyspieszenie i to cieszy. Boisko super położone, niemal w samym lesie...zajebiste miejsce na treningi. Oby tak dalej.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.06.2011, 23:21
Tutaj moje opinie po skrócie:

Naprawde jestem mile zaskoczony - jeżeli materiał obiektywnie pokazuje sytuacje obu zespołów to w grze Wisełka po prostu miarzdzyła Liteks, jak na ten okres przygotowań to naprawde przyjemnie się patrzy na szybką grę i ciekawe kombinacje.
Liteks akcje raczej chaotyczne i przypadkowe tylko między 70 a 75 minutą kieli lepszy okres gry.
Bramka stracona z niczego - 2 dziecinne błedy w jednej akcji I pareiko i Jovanovic.
Ale myśle że to można zrzucić na małą koncentracje w meczu o pietruszkę.

Ale ogólnie jak dla mnie super - z gry między Wisłą a Litexem bardzo duża różnica. Oby to potwierdzić w eliminacjach.

No i wiadomo skutecznosc mogła by być lepsza.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 25.06.2011, 23:23
Maor to pierwszy tak dynamiczny piłkarz od czasów Błaszcza. Te rajdy i zagrania naprawdę przypominają akcje Kuby.

Co do Genkova to jego skoczność jest naprawdę świetna. Może każdego naszego zawodnika, który trenuje w juniorach trzeba zachęcić do trenowania lekkiej atletyki ; )

Szkoda, że Maaskant nie dał szans Brudowi, czy Chrapkowi. Garguła niewidoczny w skrócie. W relacji też niewiele o nim pozytywnego napisano. Chyba myślami jest już w Gdańsku.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.06.2011, 23:29
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Garguła niewidoczny w skrócie. W relacji też niewiele o nim pozytywnego napisano. Chyba myślami jest już w Gdańsku.
Niesamowite jakie bzdurne wnioski mozna wyniesc po ogladnieciu kilku minut skrótu z meczu. Akurat Gargułe to ja w tym skrocie zauwazylem, czego nie moge powiedziec o wielu innych zawodnikach - tylko co z tego?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.06.2011, 23:30
Garguła niewidoczny w skrócie. W relacji też niewiele o nim pozytywnego napisano. Chyba myślami jest już w Gdańsku.
3 akcje w końcówce jego - niestedy w dogodnych sytuacjach dawał się przepchnąć i tracił piłkę - musi ewidętnie popracować na siłowni. Ale raczej bym go jeszcze nie skreślał. Dostanie swoją szanse teraz kiedy jest zdrowy - w tym sezonie żadnych wymówek nie będzie.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.06.2011, 23:32
Maor to pierwszy tak dynamiczny piłkarz od czasów Błaszcza. Te rajdy i zagrania naprawdę przypominają akcje Kuby.

Co do Genkova to jego skoczność jest naprawdę świetna. Może każdego naszego zawodnika, który trenuje w juniorach trzeba zachęcić do trenowania lekkiej atletyki ; )

Szkoda, że Maaskant nie dał szans Brudowi, czy Chrapkowi. Garguła niewidoczny w skrócie. W relacji też niewiele o nim pozytywnego napisano. Chyba myślami jest już w Gdańsku.
Maor jest lepszy od Kuby, gdy ten u nas grał. Dynamikę i drybling ma podobne, ale za to jest bardziej błyskotliwym piłkarzem. Gra bardziej niekonwencjonalnie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2011, 23:39
Genkov musi miec wiecej dobrych podan od kolegow i musi poprawic skutecznosc - zdecydowanie ten sezon moze nalezec do niego. W koncu bedzie mogł grac od poczatku sezonu
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.06.2011, 23:41
Cieszy styl ,ale wiadomo- to tylko mecze kontrolne.

W zimie gralismy sparingi i tak nas lali ze szok wiec zadnych wnisokow wysuwac nie ma sensu.

teraz niech sie spokojnie z nowa 4 zgrywają,+ moze dolaczą do walki o sklad jacys młodzi.To tez istotne
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 26.06.2011, 08:29
To, co jeszcze było widać na skrócie: Mały dalej się przypala
W I połowie Wisła chyba nie schodziła z ich połowy, w II Litex znacznie częściej gościł pod naszą bramką.
Zmęczenie dało pewnie znać o sobie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.06.2011, 09:27
Ze skrótu byliśmy lepsi od Litexu, podobał mi się agresywny presing dzięki któremu mieliśmy sporo przechwytów i groźnych akcji.
Bramka to w dużej mierze Pareiki bo powinien złapać tą piłkę od razu a nie wybijać przed siebie. Strzał nie był trudny. Później typowe nieporozumienie z powodu braku zgrania i Jovanovic chce podać do Pareiki z główki ale ten nie wychodzi i jest za krótkie podanie. Powinien Jovanovic wywalić gdzieś na aut. Jednak to gol z gatunku do wyeliminowania po większej ilości meczy wspólnych.
Pamiętam jak Diaz w pierwszym swoim sparingu samobója strzelił, a Kłos w pierwszym swym ligowym meczu w piłkę nie trafił z czego padł gol.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.06.2011, 14:19
najm napisał(a):Wyświetl post
... No i Mały za dużo egoistycznie gra, ale taki już ma styl ..
I to jest właśnie problem ... bo jeżeli 9 w polu będzie klepało o on będzie robił młynki i kiwki "na siłę" to dużo tracimy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów